Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Θέος: «Ήταν μια τρελή χρονιά για τον Άρη»

Ο Τάσος Θέος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε στη δύσκολη χρονιά που πέρασε για τον Άρη αλλά και για την επόμενη και τι θα πρέπει να προσέξουν ενόψει της νέας σεζόν.


Γι' αυτό που του μένει από αυτή τη δύσκολη χρονιά:

«Σίγουρα ο στόχος επετεύχθη. Ήταν μια τρελή χιονιά για όλους, πόσο για εμάς που τα ζήσαμε από κοντά και από μέσα τα πράγματα. Το κέρδος είναι ότι παρέμεινε η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ, αλλά και ότι υπάρχει ένας κορμός ποδοσφαιριστών οι οποίοι πήραν εμπειρίες κόντρα σε μια μεγάλη πίεση και σε δύσκολες συνθήκες. Αυτά τα παιδιά είναι παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα του Άρη».

Για το αν αυτά τα παιδιά που αγωνίστηκαν φέτος στον Άρη μπορούν να είναι η βάση για του χρόνου ή θα αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα με τα φετινά:

«Είναι μια βάση, αλλά εγώ είχα τονίσει ότι είναι μεν καλό που ανεβαίνουν παιδιά από την Κ-20 αλλά δεν είχαμε τους ανάλογους έμπειρους παίκτες σε μεγαλύτερο ποσοστό. Οι έμπειροι στην ομάδα ήταν 6-7, αν υπήρχε μεγαλύτερος αριθμός έμπειρων ποδοσφαιριστών, είχε η ομάδα μεγαλύτερη ηρεμία διοικητικά και δεν είχε αυτά τα προβλήματα πιστεύω θα ήταν το καλύτερο για την ομάδα μας να ενταχθούν αυτά τα παιδιά.

Παρόλα αυτά όμως έδειξαν ότι είχαν κάποια σκαμπανεβάσματα που το δικαιολογούμε λόγω της ηλικίας αλλά και του βάρους που πήραν στις πλάτες τους. Πιστεύω ότι την επόμενη σεζόν θα είναι πολύ καλύτερα και για την ομάδα μας αλλά και για τους ίδιους. Θα πρέπει να γίνει καλύτερη διαχείριση απ΄ όλους και να μη βασιστούμε μόνο σε αυτά τα παιδιά».


Για το τι θα χρειαστεί ο Άρης ενόψει της νέας σεζόν:

«Η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για όλους. Όταν πήγα στην ομάδα τα παιδιά έλεγαν ότι αλλάζουμε προπονητές κάθε δύο μήνες, είναι δύσκολο και για αυτούς να προσαρμοστούν καθώς ήταν άπειρα στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Όλα αυτά συντέλεσαν ώστε να μην έχουν σταθερή απόδοση και η ομάδα να μην έχει ρυθμό.

Πιστεύω ότι με σωστή οργάνωση και αν εξελιχτούν όλα ομαλά στο διοικητικό κομμάτι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα. Θα υπάρχει η εμπειρία, ο φόβος που περάσαμε όλοι στην ομάδα και θα είναι όλοι πιο συγκεντρωμένοι, πιο σοβαροί στις αποφάσεις ώστε να υπάρχει καλύτερη μέρα για την ομάδα μας.»


Για το τι λειτούργησε διαφορετικά αυτές τις τρεις εβδομάδες και παρουσίασε η ομάδα διαφορετικό πρόσωπο:

«Έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι πιστέψαμε στα παιδιά. Ο κ. Παπαδόπουλος δεν ήξερε πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα, εγώ προερχόμουν από τα κάτω τμήματα και είχα τη φιλοδοξία και την τρέλα με την καλή έννοια. Προσπαθήσαμε να μην βλέπουμε τα προβλήματα που είχαμε μπροστά μας. Όλα αυτά προσπαθήσαμε να τους τα περάσουμε και πιστεύω στον τομέα της ψυχολογίας ο κόουτς τα κατάφερε καλά, πέρασε τη δικιά του φιλοσοφία».


Τέλος, για τον κόσμο είπε:

«Το άξιζε ο κόσμος. Στο ματς με τον Πανθρακικό όλοι περίμεναν να το κερδίσουμε, ήρθε όμως 0-0 και παρόλα αυτά δεν έγινε το παραμικρό διότι αν γινόταν μπορεί να βρισκόμασταν εμείς στη θέση της ΑΕΚ». Πηγή: metrosport.gr

Μητρόπουλος: «Η ΕΠΟ πληρώνει ακόμη τον Πιλάβιο 1000 ευρώ το μήνα»

Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αποκάλυψε πως ο Σοφοκλής Πιλάβιος πληρώνεται από την ΕΠΟ το ποσό των 1.000 ευρώ το μήνα για να πληρώσει 3 φρουρούς του, τη στιγμή που έχει μόνο έναν. Ακόμη, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ σχολίασε και το θέμα της ΑΕΚ και το γεγονός πως θέλει να προσφύγει εναντίον του Άρη για την είσοδό του στο άρθρο 99.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για τον Σοφοκλή Πιλάβιο:

«Δε γίνεται ο Πιλάβιος να παίρνει 1000 ευρώ από την ΕΠΟ, ενώ δεν είναι πια πρόεδρος. Είχε 3 αστυνομικούς και έναν οδηγό. Η ΕΠΟ του πληρώνει τον οδηγό, τη βενζίνη και 1000 ευρώ αποζημίωση για τους 3 αστυνομικούς. Τώρα φύγανε οι 2 αστυνομικοί, ο Πιλάβιος παίρνει 1000 ευρώ, δίνει 150 στον έναν αστυνομικό και κρατάει τα άλλα. Δε μπορεί να διευθύνεις την ΕΠΟ και να πληρώνεις από τον Οκτώβριο τον Πιλάβιο και να μην ξέρεις τι πληρώνεις. Επίσης δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να έχει φρουρούς ο Πιλάβιος αφού σε όλους έλεγε ναι. Ότι του ζητούσαν έλεγε ναι. Άρα δεν έχει κανέναν εχθρό! Όλη η δαπάνη των 200.000 έχει γίνει χωρίς απόφαση συμβουλίου. Όταν πλήρωνε αυτά τα χρήματα το λογιστήριο της ΕΠΟ δεν είχε ένα καταστατικό στα χέρια του, καμία γνωμοδότηση. Για μένα ο Σαρρής πρέπει να ζητήσει τα χρήματα πίσω. Αν δεν το κάνει είναι και αυτός υπεύθυνος. Το ερώτημα είναι ποιος εκτελούσε της εντολές».


Για την ΑΕΚ και το γεγονός πως θέλει να προσφύγει κατά του Άρη για την είσοδό του στο άρθρο 99:

«Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος που προσπαθεί να βρει που αρχίζει η νομιμότητα και που πηγαίνει το παράνομο, είναι γελασμένος και δε θα μπορέσει να βρει άκρη. Υπενθυμίζω πως παράνομα υποβιβάστηκαν ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβαλά και ο Ηρακλής. Επίσης παράνομα ανέβηκαν κατηγορία! Το θέμα είναι πότε θα γίνει η ιστορία, δηλαδή πότε θα προσφύγει η ΑΕΚ και τι περιμένει. Μέχρι ποτέ έχεις δικαίωμα να κανείς προσφυγή κατά ομάδος που συμμετέχει παράνομα σε ένα πρωτάθλημα. Εδώ υπάρχει ένσταση. Καταγγέλλεις τον Άρη γιατί μπήκε στο 99. Αυτό το κανείς 3 μέρες μετά τον αγώνα. Κατά την προσωπική μου γνώμη δε πρόκειται να γίνει τίποτα. Στο θέμα της ΑΕΚ, το 99% δε θέλει να μείνει στη Σουπερ Λιγκ. Λέω εγώ ότι άντε και έμεινε η ΑΕΚ. Με τόσα χρέη θα μπορεί να βγάλει εγγυητική του χρόνου; Η σωτηρία της ΑΕΚ περνάει από τον υποβιβασμό. Να καθαρίσει τα χρέη, η δικαιοσύνη να αποδώσει ευθύνες και να καθαρίσει η ΑΕΚ. Σε δυο χρόνια θα επιστρέψει και θα είναι πάλι δυνατή. Οι μεγάλες ομάδες δε διαλύονται, και ο Άρης έπεσε αλλά ανέβηκε αμέσως».Πηγή: metrosport.gr

Αυξάνεται η πορτογαλική λίστα!

Στην πορτογαλική αγορά στοχεύει ο ΠΑΟΚ, η οποία όπως διαπιστώνεται πως είναι και οικονομική και εφικτή από άποψη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Στα ήδη δημοσιευμένα ονόματα των Μιγκέλ Βίτορ και Ναμπίλ Γκιλάς, τώρα έρχεται και ένα τρίτο όνομα, του 21χρονου επιθετικού της Γκιμαράες, Αμίντο Μπαλντέ.

Σχετικά δημοσιεύματα της πορτογαλικής εφημερίδας "Record" αναφέρεται στον 21χρονο επιθετικό, τον οποίο όπως γίνεται γνωστό διεκδικούν αρκετές ομάδες του ευρωπαϊκού χάρτη, αφού μένει ελεύθερος και μεταξύ αυτών φέρεται να είναι και ο ΠΑΟΚ.

Για τον Μπαλντέ που είναι ένας αρκετά υψηλόσωμος (1.93) με καταγωγή από τη Γουϊνέα - Μπισάου και διεθνής με την U20 της Πορτογαλίας με την οποία έχει 26 συμμετοχές και 5 γκολ υπάρχει ένα καλό βιογραφικό την τελευταία τριετία.

Το 2010 τον απέκτησε η Σπορτινγκ Λισσαβώνας και μετά από δανεισμούς στη Σάντα Κλάρα και τη Μπανταχόθ, την περσινή σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στη Σερκλ Μπριζ με έξι γκολ σε 22 συμμετοχές. Το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από τη Σπόρτινγκ και υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Γκιμαράες, με την οποία φέτος, έχει σκοράρει 9 φορές σε 18 παιχνίδια.

Ο Μπαλντέ είναι στους παίκτες με την υψηλότερη αναζήτηση στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο αλλά ο ΠΑΟΚ έχει ανοίξει μια μακριά λίστα παικτών προς αναζήτηση και μετά από λεπτομερή και ενδελεχή έρευνα που κάνει το τμήμα σκάουτιγκ τότε και μόνο βγαίνουν σε αναζήτηση τελικής εικόνας οι άνθρωποι του όπως στην προκειμένη περίπτωση οι Βρύζας και Γεωργιάδης.

Η αναζήτηση στην πορτογαλική αγορά συνδέεται και με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Φερνάντο Σάντος, που έχει μια καλή πληροφόρηση της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας της πατρίδας του και η οποία είναι προσιτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως υπήρξε στο παρελθόν στυλοβάτης και αιμοδότης του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να ξαναγυρίσει στη λογική και την αγωνιστική νοοτροπία του ομοσπονδιακού τεχνικού, ελπίζοντας πως θα μπορούσε να ανακαλυφθεί εκεί ένας νέος Βιεϊρίνια. Κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Παρ' όλα αυτά ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται από τώρα και σύντομα θα ανακοινώσει την παραχώρηση παικτών που θα πάνε με δανεισμό σε άλλες ομάδες προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής σε πρωταθλήματα αν είναι δυνατόν Α και Β' Εθνικής. Κανείς ακόμα δεν γνωρίζει ποιοι θα είναι ακριβώς οι υπό παραχώρηση και δανεισμό παίκτες, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι έμπειροι και μεγάλοι, παρά μόνο νέοι και ταλαντούχοι.

Σε αντιδιαστολή ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση για τους παίκτες των οποίων ο δανεισμός ολοκληρώθηκε για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, όπως ο Παναγιωτούδης στον Πανιώνιο ή ο Γιάννου στον Πλατανιά.

Οι μικρότεροι σε ηλικία παίκτες θα κριθούν επίσης σε συνδυασμό με τον αριθμό των επαγγελματιών και με τις εκθέσεις που θα γίνουν γι αυτούς από το τεχνικό επιτελείο που τους παρακολουθεί. Είναι όμως δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τις αναζητήσεις του και σε μικρό διάστημα θα έχει έτοιμη την λίστα των διεκδικούμενων παικτών, πάντα με την σύμφωνη γνώμη του προπονητή Γιώργου Δώνη.
Πηγή: metrosport.gr

Συμφωνία με Αναστασίου

Η διάσταση απόψεων που υπήρξε και αφορούσε την αποζημίωση που θα πάρουν οι συνεργάτες του σε περίπτωση διακοπής της συνεργασίας τους με τον Παναθηναϊκό ξεπεράστηκε χθες μεταξύ της διοίκησης των «πρασίνων» και του Γιάννη Αναστασίου και πλέον οριστικά και αμετάκλητα θα είναι ο νέος τεχνικός των «πρασίνων».

Ρόλο τεχνικού συμβούλου αναλαμβάνει ο Νίκος Νταμπίζας, ενώ λεπτομέρειες απομένουν για να ανακοινωθεί και η συμφωνία με τον Δημήτρη Σαραβάκο που θα είναι ο μάνατζερ του τμήματος.

Εξάλλου χθες με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ θέλησε να ρίξει τους τόνους μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με τη δήλωση του Καραγκούνη και την απάντηση του Γιάννη Αλαφούζου, τονίζοντας στον επίλογό της ότι ο «Τυπάρας» αποτελεί κεφάλαιο για την ιστορία της ομάδας. Πάντως χθες στην Παιανία ήταν εκνευρισμένοι και με τις δηλώσεις του Γιώργου Χριστοβασίλη τονίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα. Πηγή: metrosport.gr

Μίνης: «Ο Άρης άσκησε ένα συνταγματικό δικαίωμα»

Ο πρώην αθλητικός δικαστής, Νίκος Μίνης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», όπου αναφέρθηκε στην προσπάθεια της ΑΕΚ να τεθεί εναντίον του Άρη για την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Οι ανώνυμες εταιρείες έχουν το δικαίωμα στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα που λέει ότι κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να ζητήσει από το δικαστήριο τη διαδικασία εισαγωγής πτωχευτικό κώδικα για το λόγο πως δε μπορεί να αποπληρώσει άμεσα το χρέος. Ο Άρης άσκησε ένα συνταγματικό δικαίωμα. Δεν έκανε καμία παραβίαση. Προσωπικά πιστεύω πως είναι ξεκάθαρο αυτό. Δε γίνεται να θέσουμε υπεράνω του συντάγματος τα θέλω της ΕΠΟ. Δε γίνεται να παραβιάσουμε τους νόμους. Μένω άναυδος που μέχρι τώρα πολλές ΠΑΕ δεν άσκησαν συνταγματικά δικαιώματα».Πηγή: metrosport.gr

Αργυριάδης: «Στην Ελλάδα ζούμε, να είμαστε σε εγρήγορση»

Ο νομικός που ασχολείται με τα θέμα του Άρη, Αργύρης Αργυριάδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου αναφέρθηκε στο αν η ΑΕΚ έχει ελπίδες με το να τεθεί εναντίον του Άρη για την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Είναι οξύμωρο γιατί η ΑΕΚ απευθύνθηκε και αυτή στα πολιτικά δικαστήρια πριν λίγα χρόνια για την εισαγωγή της στο άρθρο 44. Από κει και περά στην Ελλάδα ζούμε, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Η ΑΕΚ τα κάνει αυτά για εσωτερική κατανάλωση. Άλλοι θέλουν να αρχίσουν μια προσπάθεια από τη Γ΄ Εθνική απαλλαγμένοι από τα χρέη και άλλοι προτιμούν το σχήμα αυτό να συνεχίσει να υπάρχει ανεξαρτήτως συμφερόντων γιατί κινδυνεύει η περιουσία τους. Ξαναλέω πως πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

Ακόμα και αν θεωρηθεί πως έχουμε σύγκρουση δυο διατάξεων, υπερισχύουν οι κανόνες δημοσίας τάξεως όπως είναι οι διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα. Ο Άρης ξέρει που βαδίζει, όλα αυτά τα είχαμε σκεφτεί από την αρχή δεν πήγαμε στα τυφλά. Είμαστε οχυρωμένοι με ένα πολύ καλό δικηγορικό προσωπικό».Πηγή: metrosport.gr

Πρώτα το κύπελλο, μετά ο σχεδιασμός!!

Την τελευταία τους αγωνιστική υποχρέωση για τη φετινή σεζόν, αν και αυτή δεν κρίνει την επίτευξη κάποιου στόχου περιμένουν στον Πανθρακικό, προτού ξεκινήσει η προεργασία εν όψει της επόμενης χρονιάς.

Μετά τον κυριακάτικο αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Κομοτηνή για το κύπελλο Ελλάδος οι διοικούντες της ομάδας θα ξεκινήσουν τις επαφές με τον Παύλο Δερμιτζάκη, με πρόθεσή τους να είναι η παραμονή του Ελληνα τεχνικού αλλά και με τους ποδοσφαιριστές τα συμβόλαια των οποίων τελειώνουν και θέλουν στην Κομοτηνή να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Τέλος χθες χειρουργήθηκε με επιτυχία στον αριστερό βραχίονα ο Χουάν Μουνάφο, ο οποίος στον αγώνα με την Κέρκυρα έπεσε άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι του. Πηγή: metrosport.gr

Προπονήσεις ως μέσα Μαΐου!!

Από αύριο θα επιστρέψουν στις προπονήσεις οι παίκτες του Άρη, όταν και ολοκληρώνεται το τριήμερο ρεπό που τους παραχωρήθηκε από την τεχνική ηγεσία.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος έχει ζητήσει να συνεχιστούν οι προπονήσεις μέχρι τα μέσα Μαΐου προκειμένου να μπορέσει να δοκιμάσει ορισμένους παίκτες των τμημάτων υποδομής, αλλά και να είναι στα πλαίσια της λογικής, ο χρόνος των διακοπών των ποδοσφαιριστών. Πηγή: metrosport.gr

Γενέθλια ο Λάζαρ!

Ο Κοστίν Λάζαρ κλείνει σήμερα τα 32 του χρόνια και ο επίσημος ΠΑΟΚ μέσα από το σάιτ της ΠΑΕ του εύχεται χρόνια πολλά.
Αναλυτικά:


"Ο Κοστίν Λάζαρ γιορτάζει και του ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια Πολλά! La mulţi ani, Costin!"

Ο Ρουμάνος μέσος του ΠΑΟΚ γεννήθηκε στις 24/04/1981 στο Βουκουρέστι.

Άρχισε την καριέρα του από την ομάδα της Σπόρτουλ Στούντεντεσκ το 1999 και μετά από μια επταετή παρουσία, πήρε μεταγραφή στην ομάδα της Ραπίντ Βουκουρεστίου, όπου αγωνίστηκε από το 2006 έως το 2011 όταν ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο του και αποφάσισε να κάνει το άλμα προς το εξωτερικό. Η επιλογή του ήταν η Ελλάδα και ο ΠΑΟΚ.

Στις 21 Ιουλίου 2011 εντάχθηκε στο δυναμικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η ανακοίνωση της απόκτησής του (μετά την φυγή του Victor Vitolo) και υπογραφή τριετούς συμβολαίου προκάλεσε έκπληξη, έστω κι αν ο Costin ήταν επί τρεις μέρες στη Θεσσαλονίκη και είχε περάσει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Λίγα λεπτά συμμετοχής σε ένα φιλικό ματς στην Τούμπα κόντρα στον Πιερικό και αμέσως πέφτει… στα βαθιά. Ο Lazslo Boloni θα τον ξεκινήσει στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στη Valerenga στις 28 Ιουλίου για τα προκριματικά του Europa League.

Στο Ullevaal Stadion του Οσλο ο Lazar θα εντυπωσιάσει με την άριστη τεχνική κατάρτισή του, ειδικά με την ασίστ του προς τον Vieirhna στη φάση του πρώτου γκολ για τον «Δικέφαλο». Από το ντεμπούτο του και μετά μέτρησε 39 συνολικά συμμετοχές και 4 γκολ την πρώτη του χρονιά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα, κύπελλο, Europa League και αισίως φέτος έφτασε τις 34 συμμετοχές με 3 γκολ.

Αν κάτι έχει «σημαδέψει» την καριέρα του στην Ραπίντ ήταν η απόφασή του να παραδεχθεί κατά τη διάρκεια ενός αγώνα εναντίον της Οτελούλ το 2009 ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του, ωστόσο ο Lazar σηκώθηκε και με χαρακτηριστική κίνηση του χεριού έδειξε στον διαιτητή ότι είναι λάθος αυτή η απόφαση.

Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν ο ρέφερι να πάρει πίσω την απόφαση του και να συνεχίσει κανονικά το παιχνίδι. Για την ενέργειά του αυτή πήρε βραβείο fair play, ωστόσο είχε δυσαρεστήσει ορισμένους συμπαίκτες του, μεταξύ των οποίων και τον Juliano Spadacio (που πέρασε από τον ΠΑΟΚ), ο οποίος επρόκειτο να αναλάβει την εκτέλεση του πέναλτι".

Στην έξοδο ο Κουίνσι!!

Στον Παναθηναϊκό έχουν αρχίσει οι συζητήσεις με κάποιους ποδοσφαιριστές για τη λύση των συμβολαίων τους. Ένας από αυτούς είναι και ο Κουίνσι, ο οποίος δεν έχει πείσει τους ανθρώπους του τριφυλλιού με τις ικανότητές του και όλα δείχνουν πως δε θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα πράσινα και τη νέα χρονιά.

Ο Κουίνσι, του οποίου το 40% των δικαιωμάτων ανήκει στην Αραβική Αλ Σαντ, δε θα "καθίσει" πάνω στο συμβόλαιό του και είναι συναινετικός ώστε να βρεθεί μια μέση λύση και να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.
Πηγή: metrosport.gr

Κάταγμα στον αυχένα ο Φορμίκα!

Ο Λαουτάρο Φορμίκα του Αστέρα Τρίπολης χτύπησε σοβαρά στον αυχένα και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ακόμη και να μην ξαναπαίξει ποδόσφαιρο!

Άσχημα νέα για τον Αστέρα Τρίπολης και τον Φορμίκα, καθώς ο ποδοσφαιριστής της ομάδας της Αρκαδίας χτύπησε στον αυχένα (άγνωστο πως) και πήγε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι γιατροί του έδωσαν ένα κολάρο το οποίο θα φορά για τους επόμενους 2 μήνες, με την κατάστασή του να είναι υπό παρακολούθηση.

Το θετικό είναι πως δεν πειράχτηκε κάποιο νεύρο, κάτι που θα μπορούσε να επιφέρει μέχρι και παράλυση στον ποδοσφαιριστή. Πηγή: metrosport.gr

«Ας ασχοληθεί με τα προβλήματά του»

«Πυρά» κατά του Παναθηναϊκού και όσων εκφράζουν ενστάσεις σχετικά με την αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Χριστοβασίλης. Ο «ισχυρός» άνδρας των Ηπειρωτών μίλησε στην ΕΡΑ και ήταν ιδιαίτερα… καυστικός εναντίον του Παναθηναϊκού, καθησυχάζοντας παράλληλα τους φιλάθλους του «Αγιαξ» αναφορικά με τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται για να παρθεί η αδειοδότηση.

Αρχικά τόνισε: «Δεν έχω καμία ενημέρωση από καμία ΕΠΟ, καμία Σούπερ Λίγκα πως στον ΠΑΣ Γιάννενα υπάρχουν εκκρεμότητες. Εδώ και δύο μήνες, όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα ασχολείται με το αν θα πάρει ο ΠΑΣ Γιάννενα αδειοδότηση. Τόσο πολύ ενοχλεί η ομάδα μας; Αντί να δουν ότι ξεκινήσαμε με προβλήματα και μειωμένο μπάτζετ, με νεαρά παιδάκια και παίξαμε σπουδαίο ποδόσφαιρο. Εκπλήσσομαι πραγματικά, γιατί αν ήταν κάποιος να ενημερωθεί ήταν ο ΠΑΣ. Από μέρους μου, ότι μου ζήτησε η επιτροπή αδειοδότησης έχουν τακτοποιηθεί εδώ και 15 μέρες και είμαστε από τις ελάχιστες ομάδες, που στους παίκτες της δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ. Και δεν έχουμε κάνει κανένα διακανονισμό».

«Ενοχλεί πολύ ο ΠΑΣ»

Στη συνέχεια ξεκίνησε η… επίθεση κατά των «πρασίνων» ενώ υπήρξε αναφορά και σε θέματα των «κυανόλευκων». «Ενοχλεί ο ΠΑΣ. Δεν ξεχνάω ότι ο Παναθηναϊκός πήρε την αδειοδότηση στη δευτεροβάθμια, δύο μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των εγγράφων. Καλά θα κάνει ο Παναθηναϊκός να ασχολείται με τα προβλήματά του και να μην ασχολείται εδώ και δύο μήνες αν ο ΠΑΣ Γιάννενα θα πάρει άδεια. Γιατί αν δεν ήταν ο Παναθηναϊκός, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ας κερδίζει τα παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο και να μην ρίχνει στάχτη στους φιλάθλους του, ότι τα προβλήματα είναι κάπου αλλού…. Εμείς τα έχουμε τακτοποιήσει όλα, ό,τι ζητήθηκε είναι εντάξει. Κερδίσαμε στο γήπεδο κάποια πράγματα και με δεδομένο αυτό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να πάρει μέρος στα πλέι οφ. Με τι κουράγιο θα προπονηθούν παίκτες και προπονητές όταν ακούγονται αυτά» κατέληξε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Χριστοβασίλης.

«Πακέτο» εισιτηρίων με 40 ευρώ

Αρκετές ημέρες πριν την έναρξη των πλέι οφ η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα θέτει-για την ακρίβεια από σήμερα- σε κυκλοφορία τα εισιτήρια των τριών αγώνων με ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο κόσμος της ομάδας. Παράλληλα «ποντάρει» και στην οικονομική τους βοήθεια και μάλιστα υπάρχει και το «πακέτο» εισιτηρίων για όλες τις αναμετρήσεις το οποίο κοστίζει 40 ευρώ και ισχύει για όλες τις θύρες του γηπέδου. Επίσης ορίστηκε γενική είσοδος 20 ευρώ, ενώ τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα γραφεία της ΠΑΕ και τους συνδέσμους της ομάδας και την Μεγάλη Εβδομάδα.

«Κανένα θέμα αναδιάρθρωσης»

Κατηγορηματικός όσον αφορά την… παραφιλολογία που υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με επικειμένη αναδιάρθρωση στο πρωτάθλημα εμφανίστηκε χθες μιλώντας σε αθηναϊκό ραδιοφωνικό σταθμό ο αναπληρωτής πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος.

Αναλυτικά ο κ. Μποροβήλος τόνισε: «Επειδή μας ακούει κόσμος που αγαπά και λατρεύει ομάδες που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα και προβλήματα με υποβιβασμό και δεν πρέπει να τους δίνουμε φρούδες ελπίδες, να πούμε όπως πρέπει τα πράγματα.
Βέβαια, στην Ελλάδα είμαστε και κάνουμε το κρέας ψάρι και τα χόρτα κρέας. Όταν λέμε αναδιάρθρωση και αύξηση ομάδων σε οποιαδήποτε κατηγορία, η αύξηση δεν μπορεί να γίνει με ομάδες που ήταν ήδη στην κατηγορία.

Και να πάμε σε 20-25, οι ομάδες που θα συμπληρώσουν, θα πρέπει να προέρχονται από την κατώτερη κατηγορία. Ετσι είναι ο κανονισμός. Από εκεί και πέρα θα μιλάμε για πράγματα έξω από σαφείς κανονισμούς. Επιπλέον, μια αύξηση δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο από τη μεθεπόμενη περίοδο. Αν αυτά ισοπεδωθούν και γίνει κάτι άλλο, αυτό είναι άλλο θέμα. Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος, δεν μπορεί σε περίπτωση αύξησης να συμπληρωθούν οι ομάδες από την ίδια κατηγορία. Γι αυτό πριν 2 χρόνια, στην αύξηση που έγινε, ανέβηκαν η Λιβαδειά και η Δράμα, που ανέβηκαν τον Νοέμβριο».

Νίκη επί της ΑΕΛ και στον πόντο ο Ηρακλής από την τριάδα!!

Σπουδαία νίκη επί της Λάρισας με 1-0 πέτυχε στο Καυτανζόγλειο ο Ηρακλής στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής της Φούτμπολ Λιγκ και πλησίασε μόλις στον έναν βαθμό από την προνομιούχο τριάδα της βαθμολογίας!

"Χρυσός" σκόρερ των "κυανολεύκων" ήταν ο Κριστιάν Κιρόφσκι, που σκόραρε στο 13' από την άσπρη βούλα και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του. O Σκοπιανός κέρδισε το πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα, πανηγυρίζοντας στη συνέχεια με ιδιαίτερο τρόπο.

Η ΑΕΛ πάντως πίεσε την εστία του Χουάντερσον και απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, με σημαντικότερες αυτές του 39ου λεπτού σε σέντρα του Πόνσε που κόντραρε και πέρασε ελάχιστα άουτ, του 62ου σε σουτ του Αλεξάντροβιτς (ελάχιστα άουτ) και του 79ου λεπτού σε αλλεπάλληλα σουτ των Αλεξάντροβιτς και Χασομέρη. Σημασία έχει ότι ο Ηρακλής πήρε τη νίκη και την Κυριακή αγωνίζεται στο "Ελ Πάσο" με αντίπαλο την Καλλιθέα.

Ηρακλής (Γιάννης Χατζηνικολάου): Χουάντερσον, Χ. Παληγεώργος, Λόπεθ, Νατσούρας, Σαββίδης, Γ. Παληγεώργος, Ουκάρ (80' Ισαάκ), Φερνάντεζ, Σιατραβάνης (57' Στεφανίδης), Γεωργίου (88' Βουτσιάς), Κιρόφσκι.

Λάρισα (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Παγώνης, Καρακώστας, Ραπτάκης (59' Αλεξάντροβιτς), Νεμπεγλέρας, Λιαπάκης, Πόνσε, Τ. Κρητικός (46' Δεινόπαπας), Ζεκίνια (68' Σ. Κρητικός), Χασομέρης. Πηγή: metrosport.gr

Χαραλαμπίδης: «Ο Απόλλων είναι μια καθαρή εταιρία»

Ο Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Αχιλλέας Χαραλαμπίδης, μίλησε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» για την επιτυχημένη χρονιά της ομάδας, αλλά και το ενδεχόμενο να έρθουν επενδυτές στο σύλλογο.

Για την επιτυχημένη χρονιά της ομάδας είπε:

«Μαθηματικά έχουμε ανέβει αλλά υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι που θέλουμε να κερδίσουμε ώστε να τερματίσουμε πρώτοι».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την ομάδα:

«Είμαστε ευχαριστημένοι και από τους ποδοσφαιριστές και από το δίδυμο των προπονητών. Οι παίκτες τα έδωσαν όλα ώστε να αναρριχηθεί σιγά-σιγά η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ».

Για τον κόσμο και αν ήταν κοντά στην προσπάθεια της ομάδας:

«Όχι μόνο φέτος αλλά και όταν ήμασταν στη Δ' κατηγορία μας βοήθησε πολύ. Έδωσε το παρών σε όλα τα παιχνίδια και μας βοήθησε πάρα πολύ».

Για τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν και αν αντέξει ο ίδιος το βάρος αυτό:

«Σε όλες τις ομάδες υπάρχει το οικονομικό φορτίο. Είναι το πώς θα προσελκύσεις επενδυτές ώστε να μοιραστείς το κόστος. Ότι έγινε φέτος έγινε, το ευχαριστώ είναι ότι η ομάδα είναι Β' εθνική. Θα πρέπει κάποιοι να σκεφτούν να έρθουν στην ομάδα ώστε να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά το σύλλογο. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά υπάρχει ελπίδα στον Απόλλωνα να βρεθούν κάποιοι και να στηρίξουν την ομάδα».

Για το αν μιλάει με κάποιους επενδυτές:

«Ασφαλώς, κάνουμε κάποιες προσπάθειες και ίσως κάτι να γίνει και να μας δώσει χαρά σε όλους που αγαπάμε αυτή την ομάδα. Ο φίλαθλος θα ακολουθήσει περισσότερο την ομάδα».

Για τα πολύ λίγα έσοδα που υπάρχουν στις κατηγορίες κάτω από τη Σούπερ Λιγκ:

«Τα έσοδα είναι μηδαμινά μπροστά στα έξοδα της ομάδας. Ούτε τα έξοδα των διαιτητών δεν μπορούμε να καλύψουμε. Ο κόσμος αρχίζει να το καταλαβαίνει αυτό. Εμείς κάνουμε μια υγιής προσπάθεια στο Απόλλωνα, χωρίς παρασκήνια ώστε να προσελκύσουμε τον κόσμο και να έχουμε κάποια έσοδα έστω από τα εισιτήρια».

Για το αν η ομάδα είναι «καθαρή» από χρέη:

«Ήμαστε μια τελείως διαφορετική εταιρία, με καινούργιο ΑΦΜ και ονομασία. Μια καινούργια εταιρία, όλα είναι νέα και δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα». Πηγή: metrosport.gr

Μιχαλήτσος: «Δεν έκλεισε ο κύκλος της Μπάρτσα»

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος μίλησε για τη δεύτερη αγάπη του μετά τον Άρη, την Μπαρτσελόνα, όπου αναφέρθηκε στη χθεσινή ήττα με 4-0 από τη Μπάγερν αλλά και στο σημερινό παιχνίδι της μισητής αντιπάλου Ρεάλ με τη πολύ δυνατή Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για τη Μπαρτσελόνα και το αν έκλεισε ο κύκλος της:

«Νομίζω ότι τα τελευταία 2 χρόνια δεν είναι κακή ομάδα και δεν έχει κλείσει ο κύκλος της. Είναι ο κορμός της εθνικής Ισπανίας που έχει κατακτήσει τα πάντα. Απλώς έχει κάποια μειονεκτήματα που έχουν μεγαλώσει με την πάροδο του χρόνου. Έχει πρόβλημα στα στημένα γιατί κάποτε έπαιζε ο Πουγιόλ με τον Πικέ στα σέντερ μπακ , ο Αμπιντάλ αριστερά και ο Μπουσκέτς στα δεξιά, όλοι τους ψηλοί. Τότε δεν έτρωγε τόσο εύκολα γκολ. Τώρα σε κάποια μεγάλα παιχνίδια φάνηκε να παίζουν βόλεϊ οι επιθετικοί. Δεν μπορείς τώρα να ανταποκριθείς χωρίς αυτούς τη στιγμή που οι Μπάγερν έχει τόσους ψηλούς όπως ο Γκόμεζ κλπ. Αυτό φάνηκε και με τη Ρεάλ που έφαγε 2 γκολ από τον Βαράν. Στη Μπαρτσελόνα δυστυχώς στα 3 κόρνερ βάζεις ένα γκολ. Θα πρέπει να βρει μια σωστή χημεία παικτών που να μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το κομμάτι. Στα παιχνίδια με μέτριες ομάδες στην Ισπανία δε φαίνεται αυτό γιατί δεν κερδίζουν τόσα στημένα οι αντίπαλοι της.


Για να γυρίσει πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα και δε νομίζω. Η Μπάγερν είναι μεγάλη ομάδα έχει πολύ καλούς παίκτες και βάρος φανέλας. Όμως υπήρξε και κατάφορη αδικία γιατί τα 2 γκολ της Μπάγερν δεν έπρεπε να μετρήσουν. Ο Μέσι δεν είναι κουρασμένος απλά έχει ένα θελα με τον τραυματισμό του και δεν ήταν καλά και χθες».


Για το σημερινό Ντόρτμουντ- Ρεάλ:

«Είναι δυο πολύ καλές ομάδες με ίδιο τρόπο παιξίματος. Η Ρεάλ που είναι πολύ καλή ομάδα δεν την ενδιαφέρει να έχει τη κατοχή μπάλας, παίζει συνήθως με την κόντρα που έχει εκπληκτικούς παίκτες και μπορούν να βάλουν γκολ. Έτσι παίζει και η Ντόρτμουντ που κόντραρε τη Ρεάλ και στα δυο παιχνίδια των ομίλων. Η Ρεάλ έχει μεγαλύτερο βάρος φανέλας από τη Ντόρτμουντ αλλά η πρόκριση είναι ανοιχτή. Θα δούμε ένα ωραίο παιχνίδι».Πηγή: metrosport.gr

Τοπαλίδης: «Είναι εκπληκτική η ποιότητα και η πειθαρχία της Μπάγερν»

Ο πρώην βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική, Γιάννης Τοπαλίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε στον χθεσινό αγώνα μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου παρακολούθησε από κοντά ο ίδιος.


Για τον αγώνα είπε:

«Ήταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Η Μπάγερν τις τελευταίες εβδομάδες είναι σε μεγάλη φόρμα, αν κι εγώ πριν το παιχνίδι πίστευα ότι θα κερδίσει η Μπαρτσελόνα».

Για το αν η Μπάγερν είναι έτοιμη να διαδεχθεί την Μπαρτσελόνα:

«Εγώ θα έλεγα ότι στην κορυφή αυτή τη στιγμή είναι η Ρεάλ, η Μπάγερν και η Μπαρτσελόνα χθες όμως η Μπάγερν απέδειξε σε πολλούς τομείς ότι είναι πολύ πιθανό να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τις γερμανικές ομάδες και ότι τα τελευταία χρόνια κάνουν μεγάλες επενδύσεις σε όλα τα επίπεδα:

«Η Μπάγερν τα τελευταία χρόνια δεν κατάφερε να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ ενώ έφτασε δύο φορές στον τελικό, το έχουν πάρει εγωιστικά πλέον. Θα δούμε τα επόμενα χρόνια τις γερμανικές ομάδες να είναι ακόμα πιο δυνατές στην Ευρώπη».

Για τη γερμανική κουλτούρα και αν γεμίζουν τα γήπεδα ανεξάρτητα το πώς πάει η ομάδα:

«Όσο θυμάμαι όλα τα χρόνια ήταν πάντα γεμάτα τα γήπεδα. Βλέπαμε αγώνα της Φορτούνα όταν ήταν ακόμα στη Γ΄ εθνική και είχε 50.000 κόσμο».

Για το ότι εδώ στην Ελλάδα στέκονται στο ότι αδικήθηκε η Μπαρτσελόνα στα 2 γκολ που σημείωσε η Μπάγερν, τι κλίμα επικρατεί στη Γερμανία γι' αυτά τα 2 γκολ:

«Έγιναν κάποιες μικρές αναφορές αλλά όταν οι Γερμανοί έχουν ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα τους, μιλάνε κυρίως για το αποτέλεσμα. Εγώ θα σταθώ στο παιχνίδι. Η Μπάγερν χθες ήταν 100% ανώτερη και ο Μέσι ήταν σε κακή κατάσταση για την Μπαρτσελόνα».

Για το αν εγκλώβισαν τον Μέσι οι παίκτες της Μπάγερν:

«Η τακτική και η φυσική κατάσταση έπαιξαν ρόλο αλλά αν ο Μέσι ήταν σε καλύτερη κατάσταση μπορεί να έβαζε κάποιο γκολ. Δε συμμετείχε καθόλου χθες».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει το 4-0 η Μπαρτσελόνα:

«Σίγουρα στο ποδόσφαιρο είναι όλα πιθανά, αλλά με την Μπάγερν το βλέπω πολύ δύσκολο. Στις αντεπιθέσεις είναι πολύ επικίνδυνη. Εγώ πιστεύω ότι θα σκοράρει και στο Καμπ Νου».

Για τον ίδιο και ότι παρακολουθεί παιχνίδια τόσο υψηλού επιπέδου:

«Όλα τα χρόνια θα δω κάποιο παιχνίδι σε αυτό το επίπεδο. Είναι το κάτι διαφορετικό. Τα παιχνίδια στα ημιτελικά αν τα δεις από κοντά είναι λες και παρακολουθείς διαφορετικό παιχνίδι. Χθες κέρδισε η πειθαρχία και η ποιότητα της Μπάγερν, μαθαίνεις πολλά απ' αυτά τα παιχνίδια».Πηγή: metrosport.gr

Χρηστίδης: «Θα θρηνούσαμε θύματα αν γινόταν ο αγώνας στα Τρίκαλα»

Ο υπεύθυνος τμήματος μπάσκετ του Ηρακλή, Χρήστος Χρηστίδης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το που θα γίνει ο αγώνας μπαράζ για την άνοδο στην Α2 κόντρα στην ΑΕΚ.

Αρχικά επισήμανε:

«Είμαστε σε αναμονή της τελικής απόφασης. Αρχικά γινόταν συζητήσεις για Βόλο, μετά για Λάρισα και τελικά το επίσημο χαρτί ήρθε για τα Τρίκαλα. Εμείς δεν θέλουμε να γίνει εκεί, γιατί είναι ένα σημείο που υπάρχουν πολλοί ΑΕΚτζήδες.»
Συνεχίζοντας πρόσθεσε:

«Εμείς σαν Ηρακλής ζητήσαμε να γίνει ο αγώνας σε ένα μεγάλο γήπεδο, για να διεξαχθεί ομαλά η εξέλιξη του αγώνα. Δηλώσαμε να γίνει ο αγώνας ακόμα και στην Λαμία ή και την Αθήνα αρκεί να είναι μεγάλο το γήπεδο και να πληροί τις προϋποθέσεις, όσο πιο μεγάλο είναι το γήπεδο, τόσο πιο εύκολα θα διεξαχθεί ο αγώνας. Το θέμα είναι να μην θρηνήσουμε θύματα και αν ο αγώνας γινόταν στα Τρίκαλα, ήταν πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο.»Πηγή: metrosport.gr

Φεύγει από Μπιλμπάο ο Ζήσης!

Ο Νίκος Ζήσης αναμένεται να αποχωρήσει από την Μπιλμπάο στο τέλος της σεζόν. Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, ο όρος για ανανέωση στο συμβόλαιό του για έναν χρόνο δεν αναμένεται να ενεργοποιηθεί και οι λόγοι είναι αρκετοί.

Αφενός μεν το γεγονός ότι οι Βάσκοι δύσκολα θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στην επόμενη Ευρωλίγκα και αφετέρου για τον Έλληνα γκαρντ υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες, με πρώτη τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Ντέιβιντ Μπλατ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν στην Μπενετόν Τρεβίζο.
Πηγή: metrosport.gr

Και επίσημα στη NOVA η εκδήλωση για τον Γκάλη!!

Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ της ΚΑΕ Άρης επισημοποίησε ότι την εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη θα την μεταδώσει η NOVA.

Αναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, με τη σύμφωνη γνώμη της οργανωτικής επιτροπής, αποφάσισε να δώσει τα δικαιώματα της τηλεοπτικής μετάδοσης της εκδήλωσης της 7ης Μαΐου για τον μεγάλο Νίκο Γκάλη, στη συνδρομητική τηλεόραση της NOVA».

Καραποστόλου: «Θέλουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ και να κερδίζουμε»

Στην σελίδα του ΠΣΑΚ μίλησε ο Σωτήρης Καραποστόλου, ο οποίος δήλωσε:

Σωτήρη, θεωρείς ότι στην πιο κρίσιμη στιγμή του πρωταθλήματος, ο Αρης βρίσκει το καλό του πρόσωπο;

«Η αλήθεια είναι, ότι έχουμε παρουσιάσει βελτίωση τον τελευταίο καιρό και ελπίζω να τη διατηρήσουμε μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου»

Που οφείλεται η αλλαγή της εικόνας σας στα τελευταία παιχνίδια;

«Νομίζω ότι σιγά-σιγά βρίσκουμε χημεία μεταξύ μας και η δουλειά που κάνουμε καθημερινά στις προπονήσεις, βγαίνει στο γήπεδο. Αντιλαμβανόμαστε το σκεπτικό του προπονητή μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό, τόσο για μας, όσο και για τον ίδιο».

Έχετε εξασφαλίσει την 7η θέση και οδεύεται ολοταχώς για την 6η. Πιστεύεις θα τα καταφέρετε;

«Έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια μπροστά μας και πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε και στα δύο. Όμως, η 6η θέση, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Θέλουμε και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να κάνουμε το 2Χ2».

Στα πλέι οφ θα δούμε ακόμη πιο δυνατό τον Αρη;

«Πιστεύω ότι θα είμαστε πιο δυνατοί στα πλέι οφ, αρκεί να βγάζουμε στο γήπεδο, τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις. Ανεξάρτητα ποια ομάδα αντιμετωπίζουμε, εμείς θέλουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ και να κερδίζουμε».

Δυστυχώς ο αγώνας σας στο Περιστέρι, σημαδεύτηκε από επεισόδια. Τι εικόνες σου ήρθαν στο μυαλό, γενικότερα τι σκέφτηκες, βλέποντας αυτές τις σκηνές;

«Μόνο αρνητικές εικόνες μου ήρθαν στο μυαλό βλέποντας όλα αυτά που έγιναν στο Περιστέρι. Εικόνες, που είμαι σίγουρος, ότι ακόμη και αρκετοί φίλαθλοι του Περιστερίου που ήταν στο γήπεδο, δεν θέλουν να βλέπουν. Δυστυχώς, παντού, υπάρχει κόσμος χωρίς μυαλό και προκαλεί επεισόδια. Εύχομαι να μην επαναληφθούν».

Καίνε φανέλες του Γκέτσε οι οπαδοί της Ντόρτμουντ!!

Μπορεί οι οργανωμένοι της Ντόρτμουντ να ανακοίνωσαν πως θα στηρίξουν τον Γκέτσε στο ματς με την Ρεάλ, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με όλους τους φίλους της ομάδας, αφού ήδη, άρχισαν να καίνε φανέλες του


Άρχισαν τα όργανα στη Βεστφαλία. Μπορεί οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντόρτμουντ να ανακοίνωσαν πως δεν θα γιουχάρουν τον Γκέτσε στο βραδινό ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης, παρότι αυτός υπέγραψε στην μισητή Μπάγερν Μονάχου, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με όλους τους φίλους της ομάδας.

Αρκετοί από αυτούς αρχίζουν και καίνε φανέλες του –πρώην πλέον- αγαπημένου τους παιδιού, αφού δεν μπορούν να δεχθούν πως το «καμάρι» τους πηγαίνει στην μισητή αντίπαλο που πάντοτε «μαζεύει» ότι καλό κυκλοφορεί στη Γερμανία.

Οι οργανωμένοι ανακοίνωσαν πως θα του σταθούν στα παιχνίδια με την Ρεάλ Μαδρίτης αφού, αφενός τον χρειάζονται, αφετέρου καταλαβαίνουν πως από την στιγμή που η Μπάγερν πλήρωσε την ρήτρα των 37 εκατομμυρίων ευρώ, δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Παρόλα αυτά η ανακοίνωση τους, δεν «έπεισε» τους υπόλοιπους φίλους της ομάδας της Βεστφαλίας που ήδη ανεβάζουν στο youtube βίντεο με πράξεις όπως φλεγόμενες εμφανίσεις κλπ. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Γκέτσε καλύτερος απ’ τον Μέσι!!

Ως νέο Μέσι παρουσιάζουν οι Γερμανοί τον Μάριο Γκέτσε. Και πράγματι, τα κοινά στοιχεία του 20χρονου Γκέτσε, με τον Μέσι σε αντίστοιχη ηλικία είναι πολλά.

Ο Γκέτσε καλύτερος απ’ τον Μέσι!
Το γεγονός ότι αποτέλεσε την πρώτη επιλογή του Πεπ Γκουαρντιόλα, για μεταγραφή στη Μπάγερν, «άναψε» τις συζητήσεις για τον Μάριο Γκέτσε. Πολλοί είπαν ότι ο Ισπανός τεχνικός είδε στο μάτια του τον νέο Μέσι και ότι έχει στο μυαλό του να τον χρησιμοποιήσει όπως τον Αργεντινό.

Στοιχεία απ’ το transfermarkt επιβεβαιώνουν τις ομοιότητες των δύο ποδοσφαιριστών όπως εξελίχθηκαν ανά έτος μέχρι και τα 20 τους χρόνια. Και η ιστοσελίδα bleacherreport.com, προχώρησε σε περισσότερη ανάλυση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, οι δυο ποδοσφαιριστές έκαναν το ντεμπούτο τους 17 χρονών, καθιερώθηκαν σχεδόν αμέσως στο βασικό σχήμα και συμμετείχαν στην εθνική ομάδα της χώρας τους για πρώτη φορά στα 18.

Σε κάθε έτος όμως –απ’ τα 18 έως τα 20- ο Γερμανός ποδοσφαιριστής δείχνει καλύτερα στοιχεία απ’ ότι ο Αργεντινός. Για παράδειγμα, ο Γκέτσε στα 18 μετρούσε 41 εμφανίσεις, 8 γκολ και 16 ασίστ με την ομάδα του, σε αντίθεση με τον Μέσι, ο οποίος είχε 23 εμφανίσεις, 7 γκολ και 4 ασίστ.

Επιπλέον, ο Γερμανός απ’ την αρχή έδειξε πως είναι ποδοσφαιριστής για μεγάλα παιχνίδια. Στα 18 έβγαλε δύο ασίστ στο ντέρμπι της Μπορούσια εναντίον της Μπάγερν, τον επόμενο το γκολ που πέτυχε χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, ενώ στα 20 βρήκε ξανά δίχτυα. Επιπλέον, η παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν δυναμική με 2 γκολ και 7 ασίστ.

Εν αντιθέσει, ο Μέσι σκόραρε για πρώτη φορά απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο στα 19, ενώ η παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε αντίστοιχη ηλικία με τον Γκέτσε ήταν 6 γκολ και 3 ασίστ.

Σε φυσικές δυνατότητες, ο Γκέτσε είναι πιο σωματώδης, αλλά μοιράζεται με τον Μέσι το χαμηλό κέντρο βάρους, την εξαιρετική ευστροφία και την εκρηκτικότητα. Ο ανορθόδοξος τρόπος επίθεσης είναι ένα ακόμα στοιχείο, αλλά και η ευφυΐα να παίζει βαθιά στο κέντρο.

Ως μια απ’ τις ελάχιστες διαφορές αναφέρεται ότι ο παίκτης της Μπάγερν καλύπτει πολύ περισσότερο χώρο απ’ τον Μέσι όταν δεν έχει την μπάλα στα πόδια του.

Αυτό που έφτασε τον Μέσι στην κορυφή όμως, είναι η μεγάλη του εξέλιξη όσο περνάνε τα χρόνια, κάτι που μέχρι σήμερα ο Γκέτσε δείχνει να ακολουθεί πιστά. Πηγή: sport-fm.gr

Στη Γερμανία και ο… πατέρας Ντι Μαρία!!

Το μεσημέρι της Τετάρτης έφτασε στη Γερμανία για την αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Ντόρτμουντ ο Άνχελ Ντι Μαρία.

Στη Γερμανία και ο… πατέρας Ντι Μαρία
Λίγες ώρες πριν τη σέντρα στον πρώτο ημιτελικό του Champions League απέναντι στη Ντόρτμουντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Άνχελ Ντι Μαρία έφτασε στη Βεστφαλία.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έγινε χθες πατέρας και εξασφάλισε άδεια από τον Ζοσέ Μουρίνιο. Η κόρη που απέκτησε γεννήθηκε πρόωρα, αλλά είναι καλά στην υγεία της.

Ο Ντι Μαρία, που για τον ίδιο λόγο προπονήθηκε χθες μόνος του, προσγειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βεστφαλία και θα είναι στη διάθεση του Πορτογάλου προπονητή, ωστόσο δεν είναι βέβαιο αν θα βρίσκεται στο βασικό σχήμα.
Πηγή: sport-fm.gr

Έτοιμος για δράση ο Κριστιάνο!!

Ανυπόμονος για το ματς της Ρεάλ με τη Ντόρτμουντ είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Έτοιμος για δράση ο Κριστιάνο
Σε ρυθμούς… Champions League ζει κι αναπνέει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης περιμένει πώς και πώς τον αποψινό πρώτο ημιτελικό του Champions League απέναντι στη Ντόρτμουντ. Και το έδειξε μέσα από ένα tweet.

«Έτοιμος για μπάλα. Halla Madrid (μτφ: Ζήτω Ρεάλ)», έγραψε ο CR7.





Cristiano Ronaldo         @Cristiano
Ready to play the ball. Hala Madrid! pic.twitter.com/8HKn2TTupK

Πηγή: sport-fm.gr

Το πιο δύσκολο ταξίδι…!!

Τα ξημερώματα της Τετάρτης επέστρεψε στη Βαρκελώνη αποστολή της Μπαρτσελόνα, στην οποία επικρατεί απογοήτευση για την εμφάνιση στο Μόναχο. Απαρηγόρητος ο Λιονέλ Μέσι.

Το πιο δύσκολο ταξίδι…
Δεν υπάρχει πιο θλιβερή επιστροφή σε αυτή τη γενιά παικτών της Μπαρτσελόνα.

Οι «μπλαουγκράνα» ήταν ιδιαίτερα φορτισμένοι μετά τη βαριά ήττα (4-0) από την Μπάγερν Μονάχου και έφτασαν στις 2:30 (ώρα Ισπανίας) στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης.

Πριν και κατά τη διάρκεια της πτήσης η απόλυτη σιωπή. Υπήρχε, όμως, απόλυτος σεβασμός απέναντι σε όλους.

Πρώτα μπήκαν στο αεροπλάνο οι οπαδοί, οι οποίοι ταξίδεψαν απευθείας από το «Allianz Arena», στη συνέχεια επιβιβάστηκαν οι δημοσιογράφοι και στο τέλος ο Τίτο Βιλανόβα.

Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο δεν είχε επαφή με κανέναν. Ο προπονητής ήταν μαζί τους συνέχεια και προσπαθούσε να τους τονώσει την ψυχολογία.

Μέσι, ο πιο συντετριμμένος

Όλοι ήταν απογοητευμένοι μετά την χθεσινή εμφάνιση της Μπαρτσελόνα στο Μόναχο, αλλά ο Μέσι απέδειξε ότι ήταν λίγο περισσότερο από τους άλλους.

Ο Αργεντινός ήθελε να βοηθήσει την ομάδα του, όμως λόγω του τραυματισμού του δεν ήταν στο 100% και δεν ήταν στην καλύτερη βραδιά του. Μόνο η αυτοκριτική αρκεί για την κακή ψυχολογία του παίκτη…
Πηγή: sport-fm.gr

Εκστασιασμένοι Μπεκενμπάουερ, Ρουμενίγκε!!

Ούτε στα πιο…τρελά τους όνειρα δεν φαντάζονταν ότι η Μπάγερν θα επικρατήσει με 4-0 της Μπαρτσελόνα στο πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως δήλωσαν Φραντζ Μπεκενμπάουερ και Καρλ Χάινζ Ρουμενίγκε.

Εκστασιασμένοι Μπεκενμπάουερ, Ρουμενίγκε
Με ένα χαμόγελο μέχρι τα…αυτιά υποδέχθηκαν οι διοικητικοί ηγέτες της Μπάγερν Μονάχου, Φραντ Μπεκενμπάουερ και Καρλ Χάινζ Ρουμενίγκε το αποτέλεσμα του πρώτου ημιτελικού με τη Μπαρτσελόνα. Αμφότεροι έκαναν λόγο για σπουδαίο ποδόσφαιρο από την ομάδα τους και απένειμαν τα εύσημα στον προπονητή, Γιούπ Χάινκες. «Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν φανταζόμασταν ότι θα νικούσαμε με αυτό το σκορ. Ο Χάινκες έκανε ένα μαγικό κοουτσάρισμα και κατάφερε να κόψει στα δύο την Μπαρτσελόνα», τόνισε ο Μπεκενμπάουερ.

Ο Καρλ Χάινζ Ρουμενίγκε με τη σειρά του, χαρακτήρισε τους Ισπανούς ως την καλύτερη ομάδα του πλανήτη και έκανε λόγο για βραδιά όνειρο. «Ποτέ στο παρελθόν δεν είχα παρόμοια εμπειρία με αυτή που έζησα σήμερα. Το να νικάς την καλύτερη ομάδα του κόσμου με 4-0, αποτελεί όνειρο», τόνισε. Πηγή: sport-fm.gr

Οι Σέρρες έβαλαν φωτιά στην Football League!!

Τι κι αν έχει «εσωτερικά» προβλήματα… Τι κι αν έπαιζε στον πρωτοπόρο… Ο Πανσερραϊκός επικράτησε 1-0 στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης και έβαλε φωτιά στην κορυφή της Football League.

Οι Σέρρες έβαλαν φωτιά στην Football League
Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Πανσερραϊκός στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης. Οι γηπεδούχοι μπορεί να ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς, να πίεσαν σε μεγάλο μέρος του αγώνα και να έχασαν περισσότερες ευκαιρίες, όμως οι Μακεδόνες, «κράτησαν» καλά και έφευγαν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις.

Και με αυτό τον τρόπο, ο Πανσερραϊκός πέτυχε και το γκολ. Στο 71’ ο Τσιλιγκίρης του Απόλλωνα ζήτησε πέναλτι (είχε άδικο, αφού αυτός έκανε χέρι και όχι ο αμυντικός των φιλοξενούμενων) και στην αντεπίθεση, ο Τοντόροφ έφυγε τετ α τετ με τον πορτιέρο των γηπεδούχων και παρότι έχασε το κοντρόλ, ήταν τυχερός, αφού η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι γύρισε πάνω του και σκόραρε με τον μηρό. Γκολ, το οποίο ήταν το μοναδικό της αναμέτρησης και έφερε τα πάνω κάτω στη βαθμολογία της Football League.

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής

Παναχαϊκή-Δόξα Δράμας 0-0

Καβάλα-Βύζας Μεγάρων 1-0
(49’ Χλωρός)

Εθνικός Γαζώρου-Θρασύβουλος 1-1
(90’ Κωνσταντινίδης-4’ Πάνος)

Καλλονή-Φωκικός 3-0
(3’ Μανούσος, 10’ Γκόβας, 27’ Λεοζίνιο)

Παναιτωλικός-Νίκη Βόλου 0-0

Πιερικός-Καλλιθέα 1-1
(19’ Ντόκιτς-11’ Ντακόλ)

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Εργοτέλης 1-2
(39’ Κυριακίδης-15’ Ζαχόρα, 25’ Γεωργίου)

Ηρακλής Ψαχνών-Αναγέννηση Επανομής 4-3
(17’ Πούλγκα, 42’ Σέγκος, 52’ Χαϊκάλης, 87’ Ντελέκος-61’ πεν. Μωυσίδης, 69’ Νταντάμης, 77’ Τσάνταρης)

Απόλλων Σμύρνης-Πανσερραϊκός 0-1
(71' Τοντόροφ)

Ηρακλής-Λάρισα (19:00)

Ρεπό: Ολυμπιακός Βόλου Πηγή: sport-fm.gr

Δούλεψαν... για τον Εργοτέλη!!

Εκμεταλλευόμενος το «στραβοπάτημα» του Παναιτωλικού και το… ρεπό του Ολ. Βόλου, ο Εργοτέλης τους προσπέρασε στην βαθμολογία και ανέβηκε στην 2η θέση που οδηγεί απευθείας στην Σούπερ Λίγκα.

Δούλεψαν... για τον Εργοτέλη
Με το «διπλό» στα Γιαννιτσά (1-2 την Αναγέννηση), ο Εργοτέλης ανέβηκε στην δεύτερη θέση της Football League, εκμεταλλευόμενος το ρεπό του Ολυμπιακού Βόλου και το στραβοπάτημα του Παναιτωλικού.

Οι Αγρινιώτες διεύρυναν στους 14 αγώνες το αήττητο σερί τους, αλλά μένοντας στο 0-0 με τη Νίκη Βόλου (αποβλήθηκαν Λαλίν και Ψιάνος στα τελευταία λεπτά) επέτρεψαν στους Κρητικούς να τους προσπεράσουν στην βαθμολογία.

Σε τροχιά πλέι οφ –τουλάχιστον προσωρινά- βρίσκεται η Καλλονή, η οποία με ένα ημίωρο φωτιά έφτασε σε άνετη επικράτηση 3-0 κόντρα στον Φωκικό.

Αγγλικό σκορ σημειώθηκε στα Ψαχνά, με τον τοπικό Ηρακλή να προηγείται 3-0 της Αναγέννησης Επανομής, τους φιλοξενούμενους να αντεπιτίθενται και να φτάνουν στην ισοφάριση, αλλά στο τέλος να χάνουν 4-3!

Σε ό,τι έχει να κάνει με την μάχη της παραμονής, ο Θρασύβουλος αποσπάστηκε στους τρεις βαθμούς από τον Βύζαντα Μεγάρων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο αγώνας ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Πανσερραϊκό, ενώ στις 19:00 είναι η σέντρα στο ματς Ηρακλής-Λάρισα.

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής:

Παναχαϊκή-Δόξα Δράμας 0-0

Καβάλα-Βύζας Μεγάρων 1-0
(49’ Χλωρός)

Εθνικός Γαζώρου-Θρασύβουλος 1-1
(90’ Κωνσταντινίδης-4’ Πάνος)

Καλλονή-Φωκικός 3-0
(3’ Μανούσος, 10’ Γκόβας, 27’ Λεοζίνιο)

Παναιτωλικός-Νίκη Βόλου 0-0

Πιερικός-Καλλιθέα 1-1
(19’ Ντόκιτς-11’ Ντακόλ)

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Εργοτέλης 1-2
(39’ Κυριακίδης-15’ Ζαχόρα, 25’ Γεωργίου)

Ηρακλής Ψαχνών-Αναγέννηση Επανομής 4-3
(17’ Πούλγκα, 42’ Σέγκος, 52’ Χαϊκάλης, 87’ Ντελέκος-61’ πεν. Μωυσίδης, 69’ Νταντάμης, 77’ Τσάνταρης) Πηγή: sport-fm.gr

Τρελαίνει τα… κομπιουτεράκια η Μπάγερν!!

Στην επίθεση «πετάει φωτιές». Στην άμυνα «τρώει σίδερα». To sport-fm.gr αναλύει τα εκπληκτικά νούμερα της Μπάγερν Μονάχου μετά από 47 επίσημες αναμετρήσεις που έχει δώσει στη φετινή σεζόν.

Τρελαίνει τα… κομπιουτεράκια η Μπάγερν!
Το 4-0 κόντρα στην Μπαρτσελόνα πιστοποίησε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται φέτος οι Βαυαροί.

Μετά από αυτό το ματς, η ομάδα του Γιουπ Χάινκες έφτασε για φέτος τα 134 τέρματα στην επίθεση, την ώρα που η άμυνα, η οποία για κάποιο διάστημα στις αρχές του 2013 παρουσίασε και μια «κοιλιά» έχει δεχτεί μόλις 25 σε 47 παιχνίδια.

Νούμερα που πέρα από κάθε αμφιβολία προκαλούν δέος και πανικό στον αντίπαλο.

Η Μπάγερν μετά τους δύο πρώτους μήνες στη σεζόν μοιάζει ολοένα και πιο ακαταμάχητη. Εξασφάλισε τον τίτλο, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος, έχει 20 πόντους διαφορά από την Ντόρτμουντ, βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου και με το… 1,5 πόδι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πολλοί ήδη αναρωτιούνται αν ήταν αναγκαία η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, από τη στιγμή που ο Χάινκες έχει φτιάξει μια ομάδα που προσφέρει ονειρικό θέαμα. Ωστόσο η… αύρα και μόνο του Γκουαρντιόλα φαίνεται πως έχει ευεργετήσει τους Βαυαρούς. Από την ώρα που ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον πρώην τεχνικό της Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν έχει κερδίσει τα 19 από τα 20 παιχνίδια που έδωσε έκτοτε, χάνοντας μόνον από την Άρσεναλ εντός έδρας με 2-0.

Η Μπάγερν έχει δώσει συνολικά 47 παιχνίδια (30 για το Πρωτάθλημα, 11 για το Τσάμπιονς Λιγκ, 5 για το Κύπελλο και 1 για το Σούπερ Καπ). Ο μέσος όρος της στο σκοράρισμα ανά παιχνίδι είναι 2.85 τέρματα, ενώ επιτρέπει στον αντίπαλο, 0.53 ανά αγώνα. Είναι εντυπωσιακό πάντως, πως ύστερα από το κάζο με την Άρσεναλ, φάνηκε να βελτιώνεται ακόμα περισσότερο και στην άμυνα της, μιας και στα δύο ματς με την Γιουβέντους, αλλά και στο ένα με την Μπαρτσελόνα, δεν έχει δεχτεί γκολ.

Κι όλα αυτά ενώ υπολείπονται ακόμα 4 ματς για την Μπουντεσλίγκα, ο επαναληπτικός ημιτελικός με την Μπάρτσα και μάλλον και τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και ο τελικός του Κυπέλλου Γερμανίας.

Η τετράδα των Μάντζουκιτς, Γκόμεζ, Πιζάρο και Μίλερ (που παίζει ως μπαλαντέρ σε πολλές θέσεις στην επίθεση) έχουν σημειώσει τα 70 από τα 134 των Βαυαρών. Με τον σκόρερ των δύο χθεσινών τερμάτων πάντως να έχει μια περισσότερο πολυσύνθετη παρουσία με συνολικά 20 γκολ (12 πρωτάθλημα, 7 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Σούπερ Καπ) και 15 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Μάντζουκιτς είναι πρώτος σκόρερ συνολικά με 21 σε όλες τις διοργανώσεις για τους Βαυαρούς φέτος, ενώ Γκόμεζ με 16 και Πιζάρο με 13 ακολουθούν στο σκοράρισμα.

Ακόμα ένα μεγάλο όπλο για την Μπάγερν είναι τεράστια συνεισφορά και της μεσαίας γραμμής και των ακραίων της, αλλά και των πλάγιων μπακ στην ανάπτυξη της ομάδας.Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Φίλιπ Λαμ που μπορεί να μην έχει σκοράρει, αλλά έχει μοιράσει 16 ασίστ για τους συμπαίκτες του, όσες και ο Φρανκ Ριμπερί που έχει και εννέα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Σπουδαία δουλειά γίνεται από τον Σβαϊνστάιγκερ που έχει 9 γκολ και 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και του Κρόος με 9 γκολ και 8 ασίστ.

Όσο γι’ αυτόν που έχει κάνει τεράστια διαφορά στο κέντρο είναι ο Βάσκος, Χάβι Μαρτίνεθ που καταπίνει ατελείωτα χιλιόμετρα. Ο Ρόμπεν έχει 10 γκολ και 12 ασίστ, παρά τον πιο περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του στην φετινή σεζόν, ωστόσο έχει καλύψει επάξια το κενό του τραυματία Τόνι Κροος. Πολλές λύσεις επιθετικά, αλλά και με τις σέντρες του, όπως το 4ο γκολ που σέρβιρε στον Τόμας Μίλερ, έχει δώσει ο Αλάμπα με 5 τέρματα φέτος (2 εκ των οποίων στο Τσάμπιονς Λιγκ).

Αναλυτικά τα γκολ και οι σκόρερς της Μπάγερν ανά διοργάνωση

Πρωτάθλημα (89 τέρματα)

15 Μάντζουκιτς
12 Μίλερ
10 Γκόμεζ
8 Ριμπερί
7 Σβαϊνστάιγκερ
6 Πιζάρο, Κροος
4 Ρόμπεν
3 Αλάμπα, Γκουστάβο Λουίζ, Σακίρι
2 Μπόατενγκ, Χάβι Μαρτίνεθ, Ραφίνια
1 Ντάντε, Τίμοστσουκ
(4 τέρματα έχουν σημειωθεί με αυτογκόλ αντιπάλων)

Τσάμπιονς Λιγκ (26 τέρματα)

7 Μίλερ
4 Πιζάρο
3 Κροος
2 Μάντζουκιτς, Γκόμεζ, Ρόμπεν, Σβαϊνστάιγκερ, Αλάμπα
1 γκολ Ριμπερί, Σακίρι

Κύπελλο (17 τέρματα)

4 Ρόμπεν, Γκόμεζ
3 Σακίρι, Πιζάρο, Μάντζουκιτς

Σούπερ Καπ (2 τέρματα)
Μίλερ+ΜάντζουκιτςΠηγή: sport-fm.gr

Αληθινοί «πολεμιστές»

Οι Ουόριορς όχι απλώς δεν κατέθεσαν τα όπλα, αλλά κερδίζοντας εύκολα στο Ντένβερ με 131-117 ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά με τους Νάγκετς.

Αληθινοί «πολεμιστές»
Το όνομά τους δικαίωσαν οι Ουόριορς… Παρά την πολύ σημαντική απουσία του τραυματία Ντέιβιντ Λι και τον τρόπο που ηττήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι (με καλάθι στην εκπνοή), οι «πολεμιστές» νίκησαν κατά κράτος στο Ντένβερ τους Νάγκετς με 131-117 και έκλεψαν το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά, που πλέον μεταφέρεται για δύο ματς στο Όκλαντ, ξεκινώντας από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο Στίβεν Κάρι με 30 πόντους και 13 ασίστ ήταν εντυπωσιακός και μαζί με τους Τζάρετ Τζακ, Χάρισον Μπαρνς και Κλέι Τόμπσον εξέθεσαν την κάκιστη άμυνα της ομάδας του Τζορτζ Καρλ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν απίθανα ποσοστά στα δίποντα (37/54, 68%) και στα τρίποντα (14/25, 56%). Ο Τάι Λόσον και ο Κόρεϊ Μπρούερ είχαν από 19 πόντους, ενώ οι Αντρέ Μίλερ και Αντρέ Ιγκουοντάλα από 18 για τους γηπεδούχους. Ο Κώστας Κουφός έμεινε άποντος σε 13:48 (0/1 δίποντο) και είχε 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Δωδεκάλεπτα: 28-26, 53-61, 80-96, 117-131.

Νάγκετς: Λόσον 19 (12 ασίστ), Μπρούερ 19, Μίλερ 18, Ιγκουοντάλα 18 (7 ασίστ), Τσάντλερ 14 (6 ριμπ.), Ράντολφ 14, ΜακΓκι 7, Φουρνιέ 4, Φαρίντ 4, Κουφός.

Ουόριορς: Κάρι 30 (13 ασίστ), Τζακ 26 (7 ασίστ), Μπαρνς 24 (6 ριμπ.), Τόμπσον 21, Λάντρι 9, Εζέλι 7, Μπόγκουτ 6 (8 ριμπ.), Τζέφερσον 3, Μπέιζμορ, Τζόουνς. Πηγή: sport-fm.gr

Τράβηξε «34αρι» ο Καρμέλο!!

Με ηγέτη τον Καρμέλο Άντονι που σταμάτησε στους 34 πόντους, οι Νίκς νίκησαν 87-71 τους Σέλτικς στη Νέα Υόρκη και έκαναν το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά των πλέι οφ της Ανατολικής περιφέρειας του ΝΒΑ.

Τράβηξε «34αρι» ο Καρμέλο
Εκτός από τον σούπερ σταρ τους, οι Νικς είχαν σε εξαιρετική κατάσταση την άμυνά τους, που στο δεύτερο ημίχρονο κράτησε την Βοστώνη στους 23 (!) πόντους, ενώ υπερίσχυσαν κατά κράτος και στα ριμπάουντ. Το ματς κρίθηκε ουσιαστικά στο τρίτο δωδεκάλεπτο, όπου οι γηπεδούχοι με επί μέρους σκορ 32-11, όχι απλά «γύρισαν» τη σε βάρος τους από το ημίχρονο διαμορφωθείσα κατάσταση, αλλά έβαλαν «θεμέλια» για τη δεύτερη νίκη τους στη σειρά. Εκτός από τον Καρμέλο, καλή απόδοση είχαν και οι Σμιθ και Φέλτον.

Για τους φιλοξενούμενους που για μία ακόμα φορά είχαν πρόβλημα στο σετ παιχνίδι (πήραν αρκετούς πόντους όταν έτρεξαν στον αιφνιδιασμό), ξεχώρισαν οι Πιρς και Γκαρνέτ. Η σειρά μεταφέρεται πλέον στην έδρα των «πράσινων» για δύο παιχνίδια, αρχής γενομένης από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Δωδεκάλεπτα: 26-20, 42-48, 74-59, 87-71.

Νικς: Άντονι 34, Σμιθ 19, Φέλτον 16 (7ριμπ.), Σάμπερτ 6, Μάρτιν 3 (11ριμπ.), Τσάντλερ 3, Κιντ 3,Νόβακ 2, Πριγκιόνι 1, Κόουπλαντ, Ρίτσαρντσον, Γουάιτ.

Σελτικς: Πιρς 18 (6ριμπ. 6 ασίστ), Γκαρνέτ 12 (11ριμπ.), Γκριν 10, Κρόφορντ 10, Τέρι 9, Μπας 6 (10ριμπ.), Μπράντλεϊ 6, Γουίλκοξ, Λι, Ράντολφ, Ουίλιαμς. Πηγή: sport-fm.gr

Στο τέλος ήταν Χιτ!!

Πιάνοντας καταπληκτική απόδοση στο τέταρτο δεδωκάλεπτο, η Χιτ νίκησε 98-86 τους Μπακς στο Μαϊάμι και έκανε το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά της 1ης φάσης των πλέι οφ της Ανατολικής περιφέρειας του ΝΒΑ.

Στο τέλος ήταν Χιτ
Το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου, καθώς το Μιλγουόκι έβρισκε τρόπους να περιορίζει επιθετικά τους πρωταθλητές, ενώ στην επίθεση έπαιρνε σκορ με τους Ιλιασόβα και Σάντερς. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι με σερί 12-0 στις αρχές της τέταρτης περιόδου, προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο σκορ με +15 (80-65) και έβαλαν πρόωρο τέλος στα όνειρα των Μπακς για ισοφάριση. Άλλωστε ήταν αδύνατο με τα τραγικά ποσοστά των τελευταίων στα τρίποντα (4/18) να απειλήσουν μέχρι τέλους, ενώ η Χιτ έκανε εκπληκτική δουλειά και στον τομέα των επιθετικών ριμπάουντ (12).

Για το Μαϊάμι, που πλέον απέχει δύο νίκες από την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ στην Ανατολή, κορυφαίοι ήταν οι Λεμπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Γουέιντ, ενώ σημαντική ήταν και παρουσία των Μπος και Άντερσεν. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο Μιλγουόκι όπου θα διεξαχθούν τα δύο επόμενα ματς της σειράς, αρχής γενομένης από τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Δωδεκάλεπτα: 25-23, 47-43, 68-65, 98-86.

Χιτ: Γουέιντ 21 (7ριμπ.), Τζέιμς 19 (8 ριμπ. 6 ασίστ), Μπος 10, Μπατιέ 10, Άντερσεν 10, Τσάλμερς 9, Άλεν 7, Κόουλ 7, Χάσλεμ 3, Άντονι 2, Τζόουνς, Λιούις, Μίλερ.

Μπακς: Ιλιασόβα 21 (6ριμπ.), Ντάνλιβι 16 (5 ασίστ), Σάντερς 14, Ντάνιελς 8, Τζένινγκς 8, Έλις 7, Εμπά α Μουτ 6, Ούντο 2, Ρέντικ 2, Αγιόν 2, Χένσον, Σμιθ. Πηγή: sport-fm.gr

Υποψήφιος για Σανς ο Έντι Τζόνσον!!

Ανάμεσα στους υποψήφιους για την ανάληψη πόστου general manager στους Φοίνιξ Σανς είναι ο παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού, Έντι Τζόνσον.

Υποψήφιος για Σανς ο Έντι Τζόνσον
Ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν έχει αρχίσει για τα καλά στους Φοίνιξ Σανς. Μετά την απόλυση του Λανς Μπλανκς που κατείχε το πόστο από το 2010, οι διοικούντες την ομάδα βρίσκονται αρχικά σε αναζήτηση νέου general manager, ο οποίος θα έχει σημαντικό λόγο στο ποιος θα αντικαταστήσει τον Μπλανκς στη τεχνική ηγεσία, αλλά και στις προσθήκες-αποχωρήσεις που θα γίνουν.

Από τα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα, ξεχωρίζει αυτό του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Έντι Τζόνσον, ενώ «ακούγονται» και αυτά των Τόνι Ρόνζον, Τζεφ Ουέλτμαν, Ντέιβιντ Μόργουεϊ, Ντέιβιντ Γκρίφιν και Μαρκ Βαρκέντιεν. Πηγή: sport-fm.gr

Αυτόν τον προπονητή, ποιος θα τον πάρει;

Ποιος Έλληνας προπονητής ομάδας της Σούπερ Λίγκας αποτελεί διακαή πόθο αρκετών συλλόγων της πρώτης κατηγορίας; Ποιοι τον θέλουν και γιατί; Ο σκύλος αποκαλύπτει!
Δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει το έργο του Γιάννη Χριστόπουλου στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του πήγε τρένο στο φετινό πρωτάθλημα και κατάφερε να βγει στα πλέι οφ, παίζοντας μάλιστα εντυπωσιακό και επιθετικό ποδόσφαιρο.
Το έργο του Έλληνα προπονητή αναγνωρίζεται και ήδη υπάρχουν ομάδες που τον θέλουν για τον πάγκο τους ενόψει της νέας χρονιάς. Ποιες είναι αυτές; Όπως αποκαλύπτει η στήλη του σκύλου στο Twitter, τόσο ο Χρήστος Πανόπουλος στην Ξάνθη όσο και ο Λάμπρος Σκόρδας στον Άρη, επιθυμούν ο Γιάννης Χριστόπουλος να αναλάβει τα ηνία των ομάδων τους.
Εξάλλου, ο Ουζουνίδης έφυγε από την Ξάνθη και ο Σούλης Παπαδόπουλος θα αποχωρήσει από τον Άρη. Ο Χριστόπουλος αρέσει στους δύο προέδρους που ψάχνουν έναν Έλληνα προπονητή με φθηνό κασέ που θα δουλεύει με τους πιτσιρικάδες και θα φτιάξει επιθετική ομάδα που θα αναγκάζει τον κόσμο να πηγαίνει γήπεδο. Όπως έγινε φέτος, δηλαδή, με τον ΠΑΣ Γιάννινα...sportdog gr

Στοίχημα με το Gazzouxbet.

Καλημέρα. Λίγα τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια, όλοι επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο Ch. League. Αποζημιωθήκαμε χτες με θέαμα από το Μόναχο ίδιες προσδοκίες έχουμε και σήμερα από το Ντόρτμουντ. Στα παιχνίδια τώρα ας δούμε τι επιλέγουμε:
115) ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ - ΣΤΑΡΤ Χ. Πολύ καλά ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες το πρωτάθλημα, σήμερα βλέπω να μοιράζονται τους βαθμούς.
117) ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΡΕΑΛ Μ. Χ. Σε μεγάλη φόρμα οι Βεστφαλοί ίσως όμως επηρεαστούν από τα νέα με το Gotze. Η Ρεάλ και προσωπικά ο Μουρίνιο θέλει το κύπελλο αυτό για να φύγει δοξασμένος από τη Μαδρίτη. Ισοπαλία σήμερα.
119) ΝΙΟΥΕΛΣ ΟΛΝΤ ΜΠΟΙΣ - ΒΕΛΕΖ 1. Μέχρι να φύγει ο Νάτσο Σκόκο από τη Νιούελς θα τη στηρίζουμε. Με ψυχολογικό αβαντάζ για τη νίκη η Νιούελς.
Καλή τύχη σ'όλους. Για σχόλια στο Facebook στη σελίδα Gazzouxbet.

Έγινε ...Τούρκος και επιστρέφει!

Ποιος παίκτης έφυγε από ελληνική ομάδα το καλοκαίρι, πήγε στην Τουρκία και, τώρα, ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα; Ο σκύλος ξέρει πρόσωπα, ονόματα και διευθύνσεις...
Ο λόγος για τον Ουμπίντες, που πολύ δύσκολα θα συνεχίσει την καριέρα του στη γειτονική χώρα και την Ουρντουσπόρ, που πολύ δύσκολα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό.
Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ μπορεί να αποχώρησε από την τουρκική ομάδα, αλλά αυτή δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο Φάνης Γκέκας φοράει τη φανέλα της Ακίσα και με τα γκολ του την έχει βγάλει από τη ζώνη του υποβιβασμού...
Όπως γράφει η στήλη  του σκύλου, ο Ουμπίντες ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ελλάδα το προσεχές καλοκαίρι, με τον Σάκη Τσιώλη να τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες στην Τρίπολη. Οι δυο τους, άλλωστε, γνωρίζονται καλά από τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και από τον Άρη.
Ο Έλληνας τεχνικός τον θέλει και στον Αστέρα και, από τη στιγμή που το κασέ του είναι στα πλαίσια που μπορεί να κινηθεί ο σύλλογος της Τρίπολης, οι Αρκάδες τον περιμένουν πώς και πώς...sportdog gr

Τους θέλει και τους δύο!

Στο προσκήνιο επανέρχεται για τον Ολυμπιακό το ενδεχόμενο να αποκτήσει «πακέτο» τον Τζιοβάνι και τον Τζόναθαν Ντος Σάντος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Τους θέλει και τους δύο!
Ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού εν όψει της επόμενης σεζόν βρίσκονται οι αδερφοί Ντος Σάντος.

Ο Μίτσελ θεωρεί ότι ο 24χρονος μεσοεπιθετικός της Μαγιόρκα και ο 23χρονος χαφ της Μπαρτσελόνα μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο τους Πειραιώτες και για αυτό τον λόγο έχει εκδηλώσει «ζεστό» ενδιαφέρον για την απόκτησή τους.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Γαύρος», ο Μαριάνο Αγκιλάρ (μάνατζερ του Ισπανού τεχνικού) φέρεται να έχει λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Προχθές βρέθηκε στο «Καραϊσκάκη» και στο περιθώριο της φιέστας με τον Πανιώνιο ήρθε σε επαφή με τους ιθύνοντες του συλλόγου, με τους οποίους συζήτησε για τους δύο Μεξικανούς ποδοσφαιριστές και τις εξελίξεις που υπάρχουν όλο αυτό το διάστημα.

Οι δύο παίκτες δεν βιάζονται να αποφασίσουν σε ποια ομάδα θα αγωνίζονται μαζί ή ξεχωριστά την επόμενη σεζόν, αφού έχουν αρκετές προτάσεις από συλλόγους του εξωτερικού.

Ο Αγκιλάρ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον εκπρόσωπο των δύο παικτών, Βιθέντε Μονντες, και το ίδιο συμβαίνει με τους Κοβάσεβιτς και Λορένθο.

Ο ατζέντης του Μίτσελ αναμένεται να εντείνει τις προσπάθειές τους με την πλευρά των αδερφών Ντος Σάντος, αφού η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν επιθυμεί να τραβήξει πολύ η συγκεκριμένη ιστορία και προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί να πείσεις τους παίκτες ότι η Ελλάδα είναι η καλύτερη επιλογή για εκείνους.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι καθόλου εύκολη και πρέπει οι διοικούντες την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ να αποδείξουν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας λόγω της οικονομικής κρίσης και να κερδίσουν τις ομάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή τους.

Κινείται για Γκόμεζ η Τσέλσι

Κίνηση για την απόκτηση του Μάριο Γκόμεζ αναμένεται να κάνει εντός των ημερών η Τσέλσι, προσπαθώντας να προλάβει τις ομάδες που ενδιαφέρονται για τον επιθετικό της Μπάγερν Μονάχου.

Κινείται για Γκόμεζ η Τσέλσι
Η θέση του στην ενδεκάδα της Μπάγερν Μονάχου έπαψε να θεωρείται σίγουρη από την ημέρα που στο Μόναχο αφίχθη ο Μάριο Μάντζουκιτς. Αν το καλοκαίρι οι Βαυαροί αποκτήσουν και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, τότε ο Μάριο Γκόμεζ θα αντιμετωπίσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Για το λόγο αυτό θεωρείται βέβαιη η αποχώρησή του από τους πρωταθλητές Γερμανίας, με πολλές ομάδες από όλη την Ευρώπη να είναι έτοιμες να τον κάνουν δικό τους.

Σύμφωνα με την αγγλική «Daily Express», η διοίκηση της Τσέλσι, θέλοντας να προλάβει τους ανταγωνιστές, είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση στον Γκόμεζ εντός των ημερών. Η πρόταση αυτή, αναφέρει η εφημερίδα, θα είναι εξαιρετικά δελεαστική και δύσκολα θα αφήσει αδιάφορο τον Γερμανό διεθνή.

Το σίγουρο είναι πως, οι υπόλοιπες ομάδες που θέλουν τον Μάριο Γκόμεζ δεν πρόκειται να μείνουν αδρανείς, κάτι που σημαίνει πως αναμένεται να ξεκινήσει ένας πραγματικός πλειστηριασμός για τα… μάτια του χαρισματικού επιθετικού.

«Προτεραιότητά μου η Εσπανιόλ»

Την πρόθεσή του να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Εσπανιόλ, το οποίο λήγει το καλοκαίρι, εξέφρασε ο Χοάν Βερντού, μιλώντας σε ισπανικές εφημερίδες.

«Προτεραιότητά μου η Εσπανιόλ»
Ανήκει στην Εσπανιόλ από το 2009 και έχει αγωνιστεί σε περισσότερα από 140 παιχνίδια πρωταθλήματος, σημειώνοντας 22 γκολ. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι, αλλά ακόμα ο Χοάν Βερντού δεν έχει κληθεί από τη διοίκηση του καταλανικού συλλόγου, προκειμένου να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα. Κάτι που, όμως, δεν φαίνεται να τον αγχώνει.

«Πρόθεσή μου είναι να συνεχίσω την καριέρα μου στην Εσπανιόλ. Για αυτό το λόγο θα τους περιμένω μέχρι το καλοκαίρι. Θέλω να συμφωνήσουμε γρήγορα, αλλά ακόμα δεν έχω εικόνα της κατάστασης. Δεν με έχει ενημερώσει κανείς από τη διοίκηση. Πιστεύω, πάντως, πως και εκείνοι θα θέλουν να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας», τόνισε στον ισπανικό Τύπο ο Βερντού αναφορικά με το θέμα του συμβολαίου του.

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε η είδηση πως ο Βερντού απέρριψε πρόταση από ομάδα της Αραβικής χερσονήσου. «Είναι αλήθεια πως ο μάνατζέρ μου έλαβε μια προσφορά από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, αλλά την απέρριψα αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη. Σας είπα, προτεραιότητά μου παραμένει η Εσπανιόλ. Μόνο αν δεν τα βρούμε με την ομάδα μου θα κοιτάξω άλλες προτάσεις. Είμαι ακόμα 30 ετών και θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο, οπότε αυτό θα αποτελέσει κριτήριο για την επιλογή μου, αν δεν συμφωνήσω με τη διοίκηση της Εσπανιόλ», τόνισε με έμφαση ο Χοάν Βερντού.

Και ο Άρης για Κόστλι

Δημοσίευμα ιστοσελίδας από την Ονδούρα τοποθετεί τον Άρη μεταξύ των ομάδων που ενδιαφέρονται για τον Κάρλο Κόστλι.

Και ο Άρης για Κόστλι
Ο επιθετικός της Βέροιας έχει προσελκύσει πολλούς «μνηστήρες» με τις φετινές εμφανίσεις του και μεταξύ αυτών φέρεται να είναι και ο Άρης.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η ιστοσελίδα «La Prensa», επικαλούμενη μάλιστα ως πηγή τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Μίκελ.

Η εφημερίδα «SportDay» αναφέρει πάντως πως η πλευρά του ατζέντη υποστηρίζει ότι υπήρξε απλά μια διερευνητική κρούση από τους «κίτρινους» και όχι κάποια επίσημη πρόταση.

Κουμάντο σε όλα ο Σαραβάκος!

Ο Δημήτρης Σαραβάκος συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό και αναμένεται σήμερα να ανακοινωθεί ο ρόλος που θα έχει στο "τριφύλλι", όπως και ο Νταμπίζας. 
Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού επιστρέφει στην Παιανία και πιθανότατα σήμερα ή τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η πρόσληψη του από την ΠΑΕ και αναμένεται να έχει ρόλο μάνατζερ ποδοσφαίρου.
Ο Δημήτρης Σαραβάκος θα είναι ο ...άρχοντας για την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας, ενώ θα συμμετέχει σε όλες τις αποστολές.
Τόσο ο "μικρός", όσο και ο Νίκος Νταμπίζας θα έχουν λόγο στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού και μαζί με τον Γιάννη Αναστασίου θα αποφασίζουν για τους παίκτες και θα κάνουν τις επαφές.

"Δεν θα καταφέρει τίποτα η ΑΕΚ"


«Πρόκειται για ανύπαρκτα ευχολόγια»

Το μέλος του νομικού επιτελείου του ΑΡΗ, Αργύρης Αργυριάδης, απαντάει σε όλες τις κινήσεις της ΑΕΚ με στόχο να δημιουργήσει προβλήματα στους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης
 
Ο Αργύρης Αργυριάδης μέλος του νομικού τιμ του ΑΡΗ με τοποθέτησή του έρχεται να καταδείξει ότι θα πέσουν στο κενό όλες οι… αστείες προσπάθειες της ΑΕΚ.
Ξεκάθαρη τοποθέτηση από το μέλος του νομικού τιμ που χειρίσθηκε την υπόθεση της υπαγωγής του ΑΡΗ Αργύρη Αργυριάδη να καταδείξει ότι θα πέσουν στο κενό οι αθλιότητες της ΑΕΚ. Ο κ. Αργυριάδης μίλησε στην εφημερίδα “Goal”:

«Δεν υπάρχει ούτε νομικό θέμα, ούτε θέμα ουσίας. Οι νόμοι έχουν μια ιεράρχηση. Ένας από τους κανόνες του πτωχευτικού δικαίου είναι και αυτός του άρθρου 99. Οι κανόνες του πτωχευτικού δικαίου είναι κανόνες δημόσιας τάξεως, αυτοί υπερισχύουν του άρθρου 35 που επικαλείται ο συνάδελφος», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Έπειτα, σας θυμίζω πως η προσφυγή της ΠΑΕ ΑΡΗΣ στο άρθρο 99 έχει κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή στην ΕΠΟ από τον Σεπτέμβριο του 2012, χωρίς ποτέ η Ομοσπονδία να έχει εκφράσει την αντίθεση της με οποιονδήποτε τρόπο στις ενέργειες του ΑΡΗ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παναγόπουλος προχωράει σε κρίσεις και εκτιμήσεις που δεν ευσταθούν ούτε στο ελάχιστο. Θυμάμαι σε ένα δικαστήριο, είχε προσκομίσει ένα δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η ΦΙΦΑ φέρονταν να αντιδράει στην υπαγωγή του ΑΡΗ στο άρθρο 99. Πρόκειται για ανύπαρκτα ευχολόγια.

Ο ΑΡΗΣ στοιχειοθέτησε πλήρως τις θέσεις του σχετικά με την ορθότητα προσφυγής του στο άρθρο 99 προσκομίζοντας γνωμοδότηση του Λάμπρου Ποτήρη, μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητή του εμπορικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, πρώην προέδρου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού».

Όλες οι ομάδες είναι ιδέες, έχουν όμως μια εταιρική δομή. Η ΑΕΚ σε αντίθεση με τον ΑΡΗ δεν έκανε καμία προσπάθεια αναδιάρθρωσης της εταιρικής της δομής. Διαβάζω μάλιστα πως έχασε τις ρυθμίσεις που πλήρωνε για το άρθρο 44, αναβιώνουν παλιά χρέη που δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα. Κατά την γνώμη μου έπρεπε κι η ΑΕΚ να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, να επιχειρήσει την υπαγωγή της στο 99 και ξέρω ότι το θέμα το μελέτησε, άσχετο αν δεν προχώρησε για άλλους λόγους». allaboutaris com

Ελπίζει σε ανατροπή η ΑΕΚ

Σήμερα στις 16:00 εκδικάζεται η έφεση για τη διακοπή του ματς με τον Πανθρακικό.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα εκπροσωπηθεί από τον νομικό Χάρη Γρηγορίου στο αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ, ελπίζοντας στην ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Λίγκας.
Η Ένωση αναμένεται να παρουσιάσει ξανά τις εκθέσεις του παρατηρητή και της Αστυνομίας αλλά και το έγγραφο του ΟΑΚΑ, όσον αφορά τη δυνατότητα που υπήρχε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Οι «κιτρινόμαυροι» ελπίζουν ότι θα τους επιστραφούν οι 3 βαθμοί που της έχουν αφαιρεθεί και ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν τα τελευταία λεπτά και να προσπαθήσουν να ανατρέψουν το εις βάρος του 0-1 από τον Πανθρακικό.

Προς ΑΠΟΕΛ ο Ουζουνίδης

Στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ μπορεί να μετακομίσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης.


Η συνεργασία του Έλληνα τεχνικού με την Ξάνθη έλαβε τέλος μετά το τέλος της Σούπερ Λίγκα και σύμφωνα με δημοσίευμα στον αθλητικό Τύπο της Τετάρτης, ο ΑΠΟΕΛ αναμένεται να είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του.

Η ομάδα της Λευκωσίας αναμένεται να πάρει διαζύγιο με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο τέλος της περιόδου στην Κύπρο και ο Ουζουνίδης είναι το φαβορί για να την αναλάβει, έχοντας περάσει και στο παρελθόν από τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Βιλανόβα ήταν στο Βιλαμπάχο

Όταν κοιμάται ο διαιτητής και ο προπονητής, τότε τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά για τη μία ομάδα.

Ο διαιτητής Κασάι με τους βοηθούς του και ο Βιλανόβα είχαν υπνωτιστεί από το πάρτι των Γερμανών, με αποτέλεσμα η Μπάγερν Μονάχου να διασύρει την Μπαρτσελόνα πανηγυρίζοντας από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στον τελικό.
Τρία γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσουν και ένα πέναλτι που δε δόθηκε είναι πολλά λάθη για τον Ούγγρο ρέφερι και τους τέσσερις βοηθούς του. Υπάρχει παράβαση και στα τρία πρώτα τέρματα της Μπάγερν Μονάχου, η οποία σωστά διαμαρτύρεται για χέρι του Πικέ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.Στο πρώτο γκολ της Μπάγερν, ο Ντάντε έχει κάνει φάουλ πάνω στον Αλβες. Στο δεύτερο γκολ ο Γκόμεζ είναι οφσάιντ, ενώ στο τρίτο τέρμα, ο Μίλερ έχει κάνει πεντακάθαρο φάουλ στον Αλμπα δίνοντας έτσι ανοιχτό διάδρομο στον Ρόμπεν.
Ωστόσο αυτά τα λάθη δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την άθλια εικόνα της Μπαρτσελόνα, και την εμφατική εμφάνιση της Μπάγερν Μονάχου. Οι Μπλαουγκράνα ναι μεν είχαν προβλήματα απουσιών στην άμυνα, αλλά η μεγαλύτερη απουσία ήταν αυτή του προπονητή. Το σώμα του Βιλανόβα ήταν στο Μόναχο, όμως το μυαλό του ταξίδευε στο… Βιλαμπάχο.
Ο τεχνικός της ισπανικής ομάδας δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει τους παίκτες του. Ο Σάντσες ήταν εκτός τόπου χρόνου και πραγματικότητας και τον άφησε στον αγωνιστικό χώρο και στα 90 λεπτά. Ο Βίγια που είναι σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό βγήκε από το "ψυγείο" στο 83' και όταν ο πίνακας έδειχνε το 4-0.
Δεν γίνεται να βρίσκεσαι πίσω στο σκορ με δύο και τρία γκολ και να μην επεμβαίνεις για να μαζέψεις τα… ασυμμάζευτα. Δεν γίνεται να βλέπεις την ομάδα σου να διασύρεται και να μην κάνεις μία κίνηση από τον πάγκο.
Η Μπάγερν το ήθελε περισσότερο, πάλεψε περισσότερο και έφτασε δίκαια σε ένα σκορ που της εξασφαλίζει την παρουσία της σε ακόμα ένα τελικό Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια. Η Μπαρτσελόνα το μόνο που έχει να κάνει, είναι να φύγει με ψηλά το κεφάλι από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση καταθέτοντας την ψυχή της στον επαναληπτικό του Καμπ Νου σε λίγες μέρες.novasport gr

Ο Κάτσε, ο Μάνταλος και ο Κολοβός!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τους rookies της Superleague που τέλειωσε και τις ΠΑΕ που έδειξαν ότι πιάνουν το νόημα και άρχισαν την παραγωγή – ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών.
Θα ήταν το πρωτάθλημα της ευκαιρίας, διότι σε τέτοιο ήθελαν να το μετατρέψουν οι σύλλογοι, οι ΠΑΕ, σύμφωνα με όσα δήλωναν το περασμένο καλοκαίρι οι βασικοί συντελεστές τους, όσοι ήθελαν να ισχυρίζονται ότι αντιμετωπίζουν με δημιουργική αντίληψη την κρίση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Πόσοι εκ των 16 συμμετεχόντων μπορούν να κοιτάζουν πίσω την κανονική σεζόν της Superleague, που πέρασε, με την ικανοποίηση ότι άρχισαν επιτέλους να κάνουν το αυτονόητο, να παράγουν ποδοσφαιριστές; Μόνο 4 εκ των 16 ΠΑΕ μπορούν να πάρουν κουράγιο από τις διαπιστώσεις που προκύπτουν από την επεξεργασία των αποτελεσμάτων τους. Διότι μόνο τόσες ήταν αυτές που “έσπρωξαν” τους 20αρηδες Ελληνες του ρόστερ τους στο τερέν, τους έδωσαν πολύ ή έστω ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής για να ψηθούν, να ωριμάσουν, να εξελιχθούν και συγχρόνως να αποκτήσουν υπεραξία.
Μόνο ο ΠΑΟΚ, ο ΠΑΣ, ο Πανιώνιος και ο Αρης έδωσαν έριξαν πολλούς 93ρηδες και 92ρηδες στο τερέν και τους έδωσαν χρόνο και συμμετοχές για να τους αναδείξουν. Δεν ήταν ούτε 50 οι “20αρηδες” που αναδείχθηκαν από ένα πρωτάθλημα στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν περίπου 400 ποδοσφαιριστές. Κι ήταν μόνο οι 10 στις 16 ομάδες που μπορούν να πουν ότι έδωσαν αρκετές ευκαιρίες στους 20αρηδες και δημιούργησαν, ή άρχισαν να δημιουργούν υπεραξίες.
Τον “επιτυχημένη ομάδα – δημιούργημα της κρίσης” χαρακτηρισμό κερδίζει σίγουρα ο ΠΑΣ. Προσέλαβε προπονητή, στον οποίο πιθανόν να μην έδινε τέτοια ευκαιρία στην προ κρίσης εποχή. Είχε 7 ποδοσφαιριστές με μηνιαίο μισθό κάτω των 1000 ευρώ και 5 κάτω των 2000 ευρώ, δηλαδή ήταν η ομάδα με τα πιο φθηνά εργατικά πόδια, μια ομάδα του μνημονίου που όχι μόνο δεν έπαιξε μνημονιακό ποδόσφαιρο αλλά, το αντίθετο, αξιομνημόνευτο, αφού τερμάτισε στην υψηλότερη θέση που βρέθηκε ποτέ στη Superleague και εξασφάλισε, στο τερέν, ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κι όλα αυτά τα συνδύασε με την ανάδειξη τουλάχιστον τεσσάρων ποδοσφαιριστών, των Κοροβέση, Κολοβέτσιου, Γιάκου, Οικονόμου, ενώ έδωσε κάποιες ευκαιρίες και σε άλλους “πιτσιρικάδες”.
Κερδισμένο στον τομέα της ανάδειξης – παραγωγής ποδοσφαιριστών δικαιούται να νιώθει ο ΠΑΟΚ, που ανέδειξε στη διάρκεια της σεζόν τον Κάτσε, έναν εκ των καλύτερων “πρωτοεμφανιζόμενων”, αλλά και τους Αποστολόπουλο, Κωνσταντινίδη, Κίτσιου. Επαιξαν κι άλλοι, αλλά λιγότερο. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να συνδυάσει μια πορεία για ευρωπαϊκό εισιτήριο και διεκδίκηση του κυπέλλου με την ανάδειξη νέων παικτών και την δημιουργία υπεραξιών από τις οποίες ο σύλλογος θα βγει κερδισμένος, όπως βγήκε από την πώληση του Σταφυλίδη.
Πολύ κερδισμένοι σε αυτόν τον τομέα μπορούν να νιώθουν ο Πανιώνιος και ο Αρης, δεδομένου ότι κατάφεραν να μείνουν στην Superleague. Ο Πανιώνιος “έβγαλε”, μετά τον Σάμαρη, τον Κολοβό, έναν εκ των καλύτερων νέων παικτών του πρωταθλήματος και έδωσε πολύ χρόνο στους Κούρο, Ντούνη, Κούρντι, Γιαννακόπουλο, Περιστερίδη, όπως και στον Σπυρόπουλο, που πήγε στον Παναθηναϊκό. Ο Αρης ανέδειξε και καθιέρωσε τους Γιαννίτση, Τριανταφυλλάκο, Οικονομόπουλο, Αγγελούδη, Διούδη, Μαργαρίτη, Σουνά, Νταμαρλή και, φυσικά τον Γιαννιώτα.

Από τις υπόλοιπες ομάδες είναι η Ξάνθη αυτή που πρέπει να θεωρεί εαυτήν πιο κερδισμένη. Ανέδειξε μόνο τρεις, αλλά τουλάχιστον οι δύο, ο Μάνταλος και ο Λοντίγκιν έκαναν μεγάλη αίσθηση και “κέρδισαν” την αγορά, ενώ και ο Γούτας, που πήρε μεγάλο αριθμό αγώνων στα πόδια του στάθηκε καλά και ψήθηκε.
Ο Παναθηναϊκός, που έχασε αυτόν τον δρόμο και χρησιμοποίησε πολλούς ξένους, κέρδισε τον Τριανταφυλλόπουλο, έδωσε χρόνο στον Μπαρμπαρούση και τον Χουχούμη, λιγότερο χρόνο στον Λαγό, και κάποιο χρόνο στον Ντίνα. Ο Ατρόμητος, που απογοήτευσε όσους περίμεναν να συνεχίσει στον ρυθμό των προηγούμενων χρόνων, απλώς ανέδειξε παραπάνω τον Καραμάνο και “συντήρησε” τον Καραγκούνη. Το ίδιο και ο Αστέρας, με τον Κουρμπέλη και τον Μπακασέτα, που δεν πήραν περισσότερο χρόνο από τον “περσινό” τους. Ο ΟΦΗ έβγαλε μόνο τον Βιτώρο, και έδωσε χρόνο στους Αγριμάκη, Ζαχαράκη. Στην πιο μαύρη σεζόν της ιστορίας της η ΑΕΚ κέρδισε τον Φούντα και έδωσε χρόνο στους Κατίδη, Σταματή, Βλάχο και Μπουγαΐδη.
Ο Ολυμπιακός πήγε κάποια στιγμή να αναδείξει τον Λυκογιάννη, ο οποίος όμως δεν πήρε πολλές συμμετοχές, και βγήκε κερδισμένος μόνο από την ανάδειξη του – δανεικού – Διαμαντάκου από τον Αρη. Οι υπόλοιπες ομάδες (Λεβαδειακός, Βέροια, Πλατανιάς, Πανθρακικός, Κέρκυρα) δεν έδωσαν σημαντικό αριθμό ευκαιριών ούτε σε έναν 20αρη.
Ναι, συγκριτικά με άλλες σεζόν, οι περίπου 50 προαναφερθέντες πιτσιρικάδες που “μάθαμε” δεν είναι και λίγοι. Είναι όμως ελάχιστοι αν κανείς αναλογιστεί ότι οι συνθήκες και η συγκυρία ευνόησε την προώθηση και έσπρωξε τους πιτσιρικάδες στο τερέν όσο ποτέ στο παρελθόν. Ακόμη και σήμερα στην συντριπτική πλειονότητά τους οι σύλλογοι αρνούνται να αντιληφθούν ότι η μακροημέρευση, η ανάπτυξη και η ευημερία τους εξαρτάται από την παραγωγή ποδοσφαιριστών. Επιμένουν να μην καταλαβαίνουν ότι η βελτίωση των υποδομών και η ανάδειξη πιτσιρικάδων φτάνει να αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη όχι μόνο για την ανάπτυξη αλλά ακόμη και για την ύπαρξη και την επιβίωση μιας ποδοσφαιρικής εταιρείας, η οποία στον καιρό του 2013 είναι υποχρεωμένη να ζει με όσα βγάζει και όχι από την τσέπη του μεγαλομετόχου της.Πηγή: gazzetta.gr