Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

"Δεν θα καταφέρει τίποτα η ΑΕΚ"


«Πρόκειται για ανύπαρκτα ευχολόγια»

Το μέλος του νομικού επιτελείου του ΑΡΗ, Αργύρης Αργυριάδης, απαντάει σε όλες τις κινήσεις της ΑΕΚ με στόχο να δημιουργήσει προβλήματα στους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης
 
Ο Αργύρης Αργυριάδης μέλος του νομικού τιμ του ΑΡΗ με τοποθέτησή του έρχεται να καταδείξει ότι θα πέσουν στο κενό όλες οι… αστείες προσπάθειες της ΑΕΚ.
Ξεκάθαρη τοποθέτηση από το μέλος του νομικού τιμ που χειρίσθηκε την υπόθεση της υπαγωγής του ΑΡΗ Αργύρη Αργυριάδη να καταδείξει ότι θα πέσουν στο κενό οι αθλιότητες της ΑΕΚ. Ο κ. Αργυριάδης μίλησε στην εφημερίδα “Goal”:

«Δεν υπάρχει ούτε νομικό θέμα, ούτε θέμα ουσίας. Οι νόμοι έχουν μια ιεράρχηση. Ένας από τους κανόνες του πτωχευτικού δικαίου είναι και αυτός του άρθρου 99. Οι κανόνες του πτωχευτικού δικαίου είναι κανόνες δημόσιας τάξεως, αυτοί υπερισχύουν του άρθρου 35 που επικαλείται ο συνάδελφος», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Έπειτα, σας θυμίζω πως η προσφυγή της ΠΑΕ ΑΡΗΣ στο άρθρο 99 έχει κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή στην ΕΠΟ από τον Σεπτέμβριο του 2012, χωρίς ποτέ η Ομοσπονδία να έχει εκφράσει την αντίθεση της με οποιονδήποτε τρόπο στις ενέργειες του ΑΡΗ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παναγόπουλος προχωράει σε κρίσεις και εκτιμήσεις που δεν ευσταθούν ούτε στο ελάχιστο. Θυμάμαι σε ένα δικαστήριο, είχε προσκομίσει ένα δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η ΦΙΦΑ φέρονταν να αντιδράει στην υπαγωγή του ΑΡΗ στο άρθρο 99. Πρόκειται για ανύπαρκτα ευχολόγια.

Ο ΑΡΗΣ στοιχειοθέτησε πλήρως τις θέσεις του σχετικά με την ορθότητα προσφυγής του στο άρθρο 99 προσκομίζοντας γνωμοδότηση του Λάμπρου Ποτήρη, μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητή του εμπορικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, πρώην προέδρου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού».

Όλες οι ομάδες είναι ιδέες, έχουν όμως μια εταιρική δομή. Η ΑΕΚ σε αντίθεση με τον ΑΡΗ δεν έκανε καμία προσπάθεια αναδιάρθρωσης της εταιρικής της δομής. Διαβάζω μάλιστα πως έχασε τις ρυθμίσεις που πλήρωνε για το άρθρο 44, αναβιώνουν παλιά χρέη που δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα. Κατά την γνώμη μου έπρεπε κι η ΑΕΚ να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, να επιχειρήσει την υπαγωγή της στο 99 και ξέρω ότι το θέμα το μελέτησε, άσχετο αν δεν προχώρησε για άλλους λόγους». allaboutaris com

Δεν υπάρχουν σχόλια: