Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Τοπαλίδης: «Είναι εκπληκτική η ποιότητα και η πειθαρχία της Μπάγερν»

Ο πρώην βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική, Γιάννης Τοπαλίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε στον χθεσινό αγώνα μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου παρακολούθησε από κοντά ο ίδιος.


Για τον αγώνα είπε:

«Ήταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Η Μπάγερν τις τελευταίες εβδομάδες είναι σε μεγάλη φόρμα, αν κι εγώ πριν το παιχνίδι πίστευα ότι θα κερδίσει η Μπαρτσελόνα».

Για το αν η Μπάγερν είναι έτοιμη να διαδεχθεί την Μπαρτσελόνα:

«Εγώ θα έλεγα ότι στην κορυφή αυτή τη στιγμή είναι η Ρεάλ, η Μπάγερν και η Μπαρτσελόνα χθες όμως η Μπάγερν απέδειξε σε πολλούς τομείς ότι είναι πολύ πιθανό να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τις γερμανικές ομάδες και ότι τα τελευταία χρόνια κάνουν μεγάλες επενδύσεις σε όλα τα επίπεδα:

«Η Μπάγερν τα τελευταία χρόνια δεν κατάφερε να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ ενώ έφτασε δύο φορές στον τελικό, το έχουν πάρει εγωιστικά πλέον. Θα δούμε τα επόμενα χρόνια τις γερμανικές ομάδες να είναι ακόμα πιο δυνατές στην Ευρώπη».

Για τη γερμανική κουλτούρα και αν γεμίζουν τα γήπεδα ανεξάρτητα το πώς πάει η ομάδα:

«Όσο θυμάμαι όλα τα χρόνια ήταν πάντα γεμάτα τα γήπεδα. Βλέπαμε αγώνα της Φορτούνα όταν ήταν ακόμα στη Γ΄ εθνική και είχε 50.000 κόσμο».

Για το ότι εδώ στην Ελλάδα στέκονται στο ότι αδικήθηκε η Μπαρτσελόνα στα 2 γκολ που σημείωσε η Μπάγερν, τι κλίμα επικρατεί στη Γερμανία γι' αυτά τα 2 γκολ:

«Έγιναν κάποιες μικρές αναφορές αλλά όταν οι Γερμανοί έχουν ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα τους, μιλάνε κυρίως για το αποτέλεσμα. Εγώ θα σταθώ στο παιχνίδι. Η Μπάγερν χθες ήταν 100% ανώτερη και ο Μέσι ήταν σε κακή κατάσταση για την Μπαρτσελόνα».

Για το αν εγκλώβισαν τον Μέσι οι παίκτες της Μπάγερν:

«Η τακτική και η φυσική κατάσταση έπαιξαν ρόλο αλλά αν ο Μέσι ήταν σε καλύτερη κατάσταση μπορεί να έβαζε κάποιο γκολ. Δε συμμετείχε καθόλου χθες».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει το 4-0 η Μπαρτσελόνα:

«Σίγουρα στο ποδόσφαιρο είναι όλα πιθανά, αλλά με την Μπάγερν το βλέπω πολύ δύσκολο. Στις αντεπιθέσεις είναι πολύ επικίνδυνη. Εγώ πιστεύω ότι θα σκοράρει και στο Καμπ Νου».

Για τον ίδιο και ότι παρακολουθεί παιχνίδια τόσο υψηλού επιπέδου:

«Όλα τα χρόνια θα δω κάποιο παιχνίδι σε αυτό το επίπεδο. Είναι το κάτι διαφορετικό. Τα παιχνίδια στα ημιτελικά αν τα δεις από κοντά είναι λες και παρακολουθείς διαφορετικό παιχνίδι. Χθες κέρδισε η πειθαρχία και η ποιότητα της Μπάγερν, μαθαίνεις πολλά απ' αυτά τα παιχνίδια».Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: