Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Αυξάνεται η πορτογαλική λίστα!

Στην πορτογαλική αγορά στοχεύει ο ΠΑΟΚ, η οποία όπως διαπιστώνεται πως είναι και οικονομική και εφικτή από άποψη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Στα ήδη δημοσιευμένα ονόματα των Μιγκέλ Βίτορ και Ναμπίλ Γκιλάς, τώρα έρχεται και ένα τρίτο όνομα, του 21χρονου επιθετικού της Γκιμαράες, Αμίντο Μπαλντέ.

Σχετικά δημοσιεύματα της πορτογαλικής εφημερίδας "Record" αναφέρεται στον 21χρονο επιθετικό, τον οποίο όπως γίνεται γνωστό διεκδικούν αρκετές ομάδες του ευρωπαϊκού χάρτη, αφού μένει ελεύθερος και μεταξύ αυτών φέρεται να είναι και ο ΠΑΟΚ.

Για τον Μπαλντέ που είναι ένας αρκετά υψηλόσωμος (1.93) με καταγωγή από τη Γουϊνέα - Μπισάου και διεθνής με την U20 της Πορτογαλίας με την οποία έχει 26 συμμετοχές και 5 γκολ υπάρχει ένα καλό βιογραφικό την τελευταία τριετία.

Το 2010 τον απέκτησε η Σπορτινγκ Λισσαβώνας και μετά από δανεισμούς στη Σάντα Κλάρα και τη Μπανταχόθ, την περσινή σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στη Σερκλ Μπριζ με έξι γκολ σε 22 συμμετοχές. Το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από τη Σπόρτινγκ και υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Γκιμαράες, με την οποία φέτος, έχει σκοράρει 9 φορές σε 18 παιχνίδια.

Ο Μπαλντέ είναι στους παίκτες με την υψηλότερη αναζήτηση στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο αλλά ο ΠΑΟΚ έχει ανοίξει μια μακριά λίστα παικτών προς αναζήτηση και μετά από λεπτομερή και ενδελεχή έρευνα που κάνει το τμήμα σκάουτιγκ τότε και μόνο βγαίνουν σε αναζήτηση τελικής εικόνας οι άνθρωποι του όπως στην προκειμένη περίπτωση οι Βρύζας και Γεωργιάδης.

Η αναζήτηση στην πορτογαλική αγορά συνδέεται και με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Φερνάντο Σάντος, που έχει μια καλή πληροφόρηση της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας της πατρίδας του και η οποία είναι προσιτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως υπήρξε στο παρελθόν στυλοβάτης και αιμοδότης του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να ξαναγυρίσει στη λογική και την αγωνιστική νοοτροπία του ομοσπονδιακού τεχνικού, ελπίζοντας πως θα μπορούσε να ανακαλυφθεί εκεί ένας νέος Βιεϊρίνια. Κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Παρ' όλα αυτά ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται από τώρα και σύντομα θα ανακοινώσει την παραχώρηση παικτών που θα πάνε με δανεισμό σε άλλες ομάδες προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής σε πρωταθλήματα αν είναι δυνατόν Α και Β' Εθνικής. Κανείς ακόμα δεν γνωρίζει ποιοι θα είναι ακριβώς οι υπό παραχώρηση και δανεισμό παίκτες, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι έμπειροι και μεγάλοι, παρά μόνο νέοι και ταλαντούχοι.

Σε αντιδιαστολή ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση για τους παίκτες των οποίων ο δανεισμός ολοκληρώθηκε για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, όπως ο Παναγιωτούδης στον Πανιώνιο ή ο Γιάννου στον Πλατανιά.

Οι μικρότεροι σε ηλικία παίκτες θα κριθούν επίσης σε συνδυασμό με τον αριθμό των επαγγελματιών και με τις εκθέσεις που θα γίνουν γι αυτούς από το τεχνικό επιτελείο που τους παρακολουθεί. Είναι όμως δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τις αναζητήσεις του και σε μικρό διάστημα θα έχει έτοιμη την λίστα των διεκδικούμενων παικτών, πάντα με την σύμφωνη γνώμη του προπονητή Γιώργου Δώνη.
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: