Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Που πας, βρε Γκουαρντιόλα;

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την επιβλητική επικράτηση της Μπάγερν επί της Μπαρτσελόνα.

Που πας, βρε Γκουαρντιόλα;
Εβλεπε τον ημιτελικό ο Γκουαρντιόλα; Τι κατάλαβε; Αναλαμβάνει τη Μπάγερν για να την πάει που; Που καλύτερα; Που παραπάνω; Την έπιασαν οι Βαυαροί την αγαπημένη του Πεπ και την έκαναν φύλλο και φτερό. Τέσσερα της έριξαν και μπορούσαν άλλα τόσα. Κι αν υπήρχαν φάουλ και οφσαϊντ σε δυο από τα τέσσερα γκολ των Γερμανών, υπήρχαν άλλα τρια πέναλτι που ζήτησαν σε χέρια των Καταλανών.

Η παρέα του Μέσι δεν πήγε ποτέ στο Μόναχο. Χειρότερο χάλι από εκείνο του Μιλάνου. Ο τελικός απλά πέταξε. Η Μπαρτσελόνα παραδόθηκε και δεν ελπίζει σε τίποτα. Οσο κι αν στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, στη ρεβάνς της Βαρκελώνης απλά δεν γίνεται τίποτα. H Mπάγερν έκλεισε θέση για τον τελικό, τον δεύτερο σερί και ελπίζει τώρα κόντρα σε Ρεάλ ή Ντόρτμουντ να πάρει τον τίτλο. Κέρδισε η Μπάγερν ή έχασε η Μπαρτσελόνα. Και τα δυο.

Τρόμαξε τον κόσμο η γερμανική ομάδα με την συγκέντρωση, την τακτική, τον δυναμισμό της. Τρόμαξε κι ο κόσμος με τα χάλια της Μπάρτσα. Δεν είναι η πρώτη φορά. Φαίνεται από καιρό. Κι αν το 4-0 επί της Μίλαν σκέπασε τα προβλήματα, δεν είναι κάθε μέρα του Αη Μέσι μήτε παίζεις στο «Καμπ Νόου».

Πολύ περισσότερο όταν παίζεις με τη φετινή Μπάγερν. Μπλόκαρε ο Μέσι, σχόλασε ο γάμος. Αμυνα για τα πανηγύρια. Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Εγινε παιχνιδάκι στα χέρια της Μπάγερν. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και καιρό. Εσκασε τη χειρότερη στιγμή και τρόπο εντυπωσιακό. Ο κρότος ακούστηκε σε όλη τη γη. Θα είναι το τέλος εποχής της Μπάρτσα;

Αν το επιτρέψει ο Μέσι, ναι. Η Μπάγερν όμως δείχνει σαν έτοιμη από καιρό. Διψασμένη, αποφασισμένη για αποδείξεις. Μένει ένα ακόμη βήμα. Ο τελικός. Θα ήθελε αντίπαλο την Ντόρτμουντ. Εμείς πάλι τη Ρεάλ του Μουρίνιο για να είναι ένας ακόμη μεγάλος τελικός. Θα τριτώσει το κακό για τη Μπάγερν στον τρίτο τελικό τα τελευταία τέσσερα χρόνια;
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: