Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!

Οι "Αθλητικοί Ψίθυροι" θα είναι πάλι κοντά σας την Τετάρτη 8 Μαΐου λόγω του εορταστικού 5νθήμερου του Πάσχα. Σας ευχόμαστε καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση πάνω απ'όλα με υγεία!

«Βλέπει» Δερμιτζάκη ο ΟΦΗ!!

Ο Γιάννης Πετράκης αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον ΟΦΗ, με τα σενάρια να κάνουν λόγο για διάδοχη κατάσταση με τον Παύλο Δερμιτζάκη να είναι το φαβορί.

«Βλέπει» Δερμιτζάκη ο ΟΦΗ
Τα σενάρια που θέλουν τον Παύλο Δερμιτζάκη να είναι πρώτος στη λίστα του ΟΦΗ, «φουντώνουν». Ο Μακεδόνας τεχνικός αποτελεί εδώ και κάποιες ημέρες παρελθόν από τον Πανθρακικό, την στιγμή που έχει παρθεί η απόφαση να αποχωρήσει από τους Κρητικούς και ο Γιάννης Πετράκης.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, όχι μόνο δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά ούτε καν επίσημη πρόταση από τους Κρητικούς, οι οποίοι όμως, είναι αλήθεια, έχουν τον «Δέρμι» πρώτο στη σχετική τους λίστα.

Εξελίξεις αναμένονται μετά το Πάσχα, όταν και θα οριστικοποιηθεί το «διαζύγιο» με τον Γιάννη Πετράκη. Ενδεχομένως, τότε, να κάτσουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να βρεθεί η «χρυσή» τομή και να επέλθει ο… «γάμος». Πηγή: sport-fm.gr

«Τρελάθηκαν που αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο»

Στους Έλληνες οπαδούς αναφέρθηκε ο Λίαμ Λόρενς μιλώντας σε Μέσα της πατρίδας τους, χαρακτηρίζοντας χαώδη την κατάσταση στην Ελλάδα.

«Τρελάθηκαν που αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο»
Στον τρόπο που οι οπαδοί δέχτηκαν τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τον τελικό του Κυπέλλου αναφέρθηκε ο Λίαμ Λόρενς σε Μέσα της πατρίδας του.

Ο Ιρλανδός μέσος του «Δικέφαλου του Βορρά» δήλωσε χαρακτηριστικά πως οι οπαδοί τους τρελάθηκαν όταν έχασαν από τον Αστέρα Τρίπολης.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά των οπαδών της ΑΕΚ, όταν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας και να τιμωρηθεί η ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε σε Μέσα της πατρίδας του:

«Οι οπαδοί θέλουν άμεση επιτυχία εδώ στην Ελλάδα και δεν υπάρχει καθόλου υπομονή μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Οι οπαδοί μας τρελάθηκαν όταν χάσαμε στο Κύπελλο από τον Αστέρα και αποκλειστήκαμε από τον τελικό της διοργάνωσης. Και εδώ οι οπαδοί παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν», δήλωσε ο άσος του ΠΑΟΚ, για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Την ίδια ώρα η κατάσταση στην Ελλάδα είναι χαώδης. Οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο ΠΑΟΚ έδιωξε τον προπονητή παρά το γεγονός ότι τερμάτισε δεύτερος. Ήθελαν να τον τιμωρήσουν επειδή αποκλείστηκε από το Κύπελλο. Ένας αξιωματούχος της ομάδας ισχυρίστηκε πως η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της που έχασε στο Κύπελλο και ζήτησε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ συγχώρεση».
Πηγή: sport-fm.gr

Τετέ για μεγάλα πράγματα…!!

Μετά το απλό ενδιαφέρον των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού έρχεται και η Σάλτσμπουργκ για να βάλει τον Αμπντούλ Αζίζ Τετέ ψηλά στην μεταγραφική της λίστα.

Τετέ για μεγάλα πράγματα…
Οι εμφανίσεις που έκανε ο Αμπντούλ Αζίζ Τετέ στο πρώτο μισό της φετινής περιόδου με τη φανέλα του Φωκικού έκανε τον Πλατανιά να βγάλει από τα ταμεία του ένα ποσό κοντά στις 30.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Μετά, με τις απαιτήσεις να είναι μεγαλύτερες τα έβγαλε πέρα και μάλιστα τα πήγε πολύ καλά.

Τόσο καλά που ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός άρχισαν να τον τσεκάρουν και να ενδιαφέρονται για εκείνον. Όμως, είναι πολύ πιθανό να τους προλάβει η Σάλτσμπουργκ. Οι Αυστριακοί φαίνονται διατεθειμένοι να πληρώσουν την ρήτρα των 500.000 ευρώ που έχει βάλει ο Πλατανιάς στο συμβόλαιο του αφού θεωρούν πως ο 22χρονος ποδοσφαιριστής έχει προοπτική εξέλιξης και μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Πηγή: sport-fm.gr

«Ο Μπόατενγκ θα παίξει πιθανότατα στον Ολυμπιακό»

Τέλος στα σενάρια που ήθελαν την Φούλαμ να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ντέρεκ Μπόατενγκ, έβαλαν οι εκπρόσωποί του τονίζοντας ότι ο Γκανέζος πιθανότατα θα παίξει στον Ολυμπιακό.

«Ο Μπόατενγκ θα παίξει πιθανότατα στον Ολυμπιακό»
Μία… θετική για τον Ολυμπιακό εξέλιξη στο θέμα του Ντέρεκ Μπόατενγκ έρχεται από ρεπορτάζ από την Γκάνα. Σύμφωνα με αυτό, οι εκπρόσωποι του παίκτη, διέψευσαν ότι υπήρξε επαφή με την Φούλαμ, όπως γράφτηκε και ότι ο 30χρονος μέσος πιθανότατα θα συνεχίσει την καριέρα του στους «ερυθρόλευκους».

Ο Μπόατενγκ δεν είχε δώσει σημεία ζωής το τελευταίο διάστημα και παρά το γεγονός ότι λύθηκε το θέμα που είχε με τον Ντνίπρο και κέρδισε την ελευθέρας του, δεν πήγε στου Ρέντη για προπόνηση.

Αυτό έδωσε «τροφή» για σενάρια που ήθελαν τον Μπόατενγκ να ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στην Αγγλία, με την Φούλαμ να αναφέρεται σε αρκετά ρεπορτάζ ως ο πιο πιθανός προορισμός.

Το ρεπορτάζ όμως του «Ghanaweb.com» τονίζει ότι οι εκπρόσωποι του παίκτη διαψεύδουν κάτι τέτοιο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία επαφή με την Φούλαμ. Επίσης, στέκονται στο γεγονός ότι αν η Φούλαμ ήθελε όντως τον Μπόατενγκ, η συμφωνία θα έκλεινε σχετικά εύκολα καθώς η άδεια εργασίας του για την Αγγλία είναι σε ισχύ έτσι και αλλιώς…

Μάλιστα, η ιστοσελίδα το πάει ακόμα παραπέρα και κάνει την εκτίμησή της που βασίζεται σε πληροφορίες από τους εκπροσώπους του Γκανέζου που αναφέρουν ότι πιθανότατα η νέα σεζόν θα τον βρει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Πηγή: sport-fm.gr

Τζελέπης: «Δε συμβάδιζε η φιλοσοφία μας με τον Δερμιτζάκη»

Ο πρόεδρος του Πανθρακικού, Δημήτρης Τζελέπης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την φετινή επιτυχημένη πορεία της ομάδας της Κομοτηνής, το διαζύγιο με τον Παύλο Δερμιτζάκη, αλλά και τις ανανεώσεις συμβολαίων των παικτών εν όψει της νέας σεζόν.

«Ήταν επιτυχημένη η χρονιά με την εξασφάλιση της παραμονής, ενώ φτάσαμε και στον ημιτελικό του κυπέλλου. Είχαμε και σκαμπανεβάσματα, περισσότερο βαθμολογικά και όχι αγωνιστικά. Είχαμε καλή πορεία αγωνιστικά, με καλό ποδόσφαιρο, λίγο όμως η ατυχία, αλλά και η απροσεξία των επιθετικών μας, μας έφερε σε δύσκολη κατάσταση στο τέλος, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν θετικά στο τέλος και πανηγυρίσαμε τη σωτηρία μας. Αυτή ήταν η καλύτερη παρουσία μας στη Σούπερ Λιγκ και μιλήσαμε πολλές φορές για σπάσιμο ρεκόρ από την ομάδα μας».

Για τις ανανεώσεις συμβολαίων και την αλλαγή στο ρόστερ:

«Γνωρίζετε ότι τα συμβόλαια μεγάλης διάρκειας μπορεί να καταλήγουν να είναι πλήγμα για μια ομάδα που παλεύει για την παραμονή της. Κρατήσαμε από πέρυσι έναν κορμό παικτών που μας βοήθησαν και φέτος. Δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε συμβόλαια μεγαλύτερης διάρκειας. Από εκεί και πέρα, θα κοιτάξουμε πάλι να κρατήσουμε μεγάλο κορμό παικτών με νέες προτάσεις. Είναι σίγουρο πως είναι λίγο δύσκολο να τα καταφέρουμε απόλυτα, αφού υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν προτάσεις. Το κλίμα και η γενική εικόνα της ομάδας είναι πολύ καλή και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε μεγάλο κορμό».

Για το διαζύγιο με τον Παύλο Δερμιτζάκη είπε:

«Ο Παύλος Δερμιτζάκης είναι φίλος της ομάδας. Γνωρίζετε τη σχέση που είχαμε, δεν αρκεί όμως μόνο αυτό για τη συνέχιση της συνεργασίας. Βάλαμε κάτω κάποια πράγματα, είδαμε ότι η φιλοσοφία μας για τη νέα σεζόν δεν συμβάδιζε, οπότε λύσαμε τη συνεργασία μας. Ο οικονομικός είναι ένας σημαντικός λόγος, αλλά ήταν και θέμα φιλοσοφίας και γενικότερης οργάνωσης. Εμείς θα κοιτάξουμε να πάμε ακόμη καλύτερα τη νέα χρονιά, βλέπουμε να ανεβαίνουν ομάδες ανταγωνιστικές».

Τέλος για τις ανανεώσεις παικτών όπως ο Βαϊρουά ή ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, είπε:

«Αλήθεια είναι πως παίκτες όπως ο Βαϊρουά ήταν πολυτέλεια για τον Πανθρακικό, ήταν ένα λαχείο που κερδίσαμε, δανεικός από τη Νανσί με υπέρογκο συμβόλαιο που κάλυπτε η ομάδα του, οπότε είναι λίγες οι ομάδες που θα μπορούσαν να τον έχουν στην Ελλάδα. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος προσέφερε τα μέγιστα. Συζητήσαμε, έχει στο μυαλό του ότι μπορεί να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο και αν δε βρει αυτό που θέλει, δεν έχει λόγο να μη συνεχίσει. Ό,τι έδωσε, το πήρε και από την ομάδα. Ο Μουνάφο μεγάλωσε στον Πανθρακικό αγαπάει τον κόσμο και δεν νομίζω πως θα έχουμε πρόβλημα».Πηγή: metrosport.gr

Yποψήφιος για MVP της Φούλαμ ο Καραγκούνης!!

Η πολύ καλή χρονιά που έκανε ο Γιώργος Καραγκούνης στη Φούλαμ αναγνωρίζεται με τον καλύτερο τρόπο και από την ίδια του την ομάδα. Ο βρετανικός σύλλογος σε ψηφοφορία που κάνει για τον καλύτερο πάικτης της χρονιάς, συμπεριελαβε και τον Ελληνα μέσο μαζί με τους Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, Μπριντ Χάνγκελαντ, Μαρκ Σβάρτσερ και Σάσα Ρίδερ.

Οι φίλαθλοι της Φούλαμ, μπορούν να ψηφίζουν στην επίσημη ιστοσελίδα της, για να αναδείξουν τον πολυτιμότερο, με τον Έλληνα μέσο να είναι κοντά σε μια μεγάλη διάκριση στην πρώτη του χρονιά στην premier league. H ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 9 Μαΐου.Πηγή: metrosport.gr

Διαμαντάκος στο Metropolis: «Αξέχαστος ο κόσμος του Άρη»

Ένας από τους παίκτες που ήρθαν ως δανεικοί στον Άρη τον περασμένο Ιανουάριο για να βοηθήσουν, ο Δημήτρης Διαμαντάκος μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την εμπειρία που έζησε με τη φανέλα των «κιτρίνων», την αίσια έκβαση της σεζόν, με την αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά και τις δυσκολίες που βίωσαν όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μας όλα όσα ζήσαμε, είχαμε ανάμικτα και καινούργια συναισθήματα, ευτυχώς στο τέλος τα καταφέραμε. Ήταν δύσκολο, βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο κάποια στιγμή, αλλά πιστεύαμε όλοι μαζί ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε και αυτό έγινε».

Στο ερώτημα για το πού κρίθηκε τελικά η παραμονή για τον Άρη, απάντησε:

«Πιστεύω πως κρίθηκε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε και παρ? ότι παίζαμε με δέκα παίκτες, τα καταφέραμε. Δεν είχαμε χνα χάσουμε τίποτα, είπαμε να τα δώσουμε όλα και για αυτό τα καταφέραμε. Εκείνη τη στιγμή της αποβολής, καταλάβαμε ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα, ήμασταν με το ένα πόδι να πέσουμε, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Παίζουμε και για τη φανέλα και αυτό φάνηκε και από το ξέσπασμα του Παπαζαχαρία. Αισθάνθηκε ότι αδικείται και για αυτό το έβγαλε από μέσα του με τα κλάματα».

Όσο για το τι θα του μείνει από αυτή τη χρονιά:

«Ο αξέχαστος κόσμος, που στα πολύ δύσκολα ήταν μαζί μας. Αλλά και το ότι ήμασταν ενωμένοι μεταξύ μας, αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Ουσιαστικά ήμασταν μόνοι μας. Αν ήμασταν κι εμείς χωρισμένοι, θα τελείωναν όλα. Μείναμε εμείς ενωμένοι και πετύχαμε».

Για το αν υπήρχαν παίκτες που είχαν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης:

«Μερικά παιδιά έφτασαν σε τέτοια κατάσταση και οι μεγαλύτεροι προσπαθούσαν να βοηθήσουν. Ήταν δύσκολες καταστάσεις».

Τέλος, για το μέλλον του και το αν θα συζητούσε ανανέωση του δανεισμού του από τον Ολυμπιακό στον Άρη, επεσήμανε:

«Θα συζητήσω με τον Ολυμπιακό, μετά το Μουντιάλ που έχουμε στην Τουρκία. Είμαι ανοιχτός σε συζήτηση, τον πρώτο λόγο έχει ο Ολυμπιακός. θα με ενδιέφερε να συνεχίσω στον Άρη… Η παρουσία μου στον Άρη με βοήθησε πολύ».Πηγή: metrosport.gr

«Συζητώ με άλλη ομάδα της Σούπερ Λιγκ»

Ο πρώην πλέον προπονητής της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, αναφέρθηκε στο διαζύγιο με τη Βέροια, ενώ αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με άλλη ομάδα της Σούπερ Λιγκ, χωρίς να αποκαλύπτει το όνομά της.

Αρχικά αναφέρθηκε στο «διαζύγιο» με τη Βέροια:

«Αν μπεις σε μια σχέση για να μοιραστείς αυτό που έχεις, είσαι ευτυχισμένος, διότι δεν προσδοκείς κάτι. Όταν λοιπόν τα καταφέρνω, όπως τουλάχιστον λένε οι άλλοι, είμαι ευτυχής και καλά με τον εαυτό μου. Προτείνω να φωτίζουμε ό,τι κάνουμε μέσα από αυτήν την οπτική, για να μην αισθανόμαστε αδικημένοι, ότι δηλαδή δίνουμε και δεν παίρνουμε. Όταν τελειώνω κάτι κοιτάω μέσα μου και αυτό που βλέπω είναι η αλήθεια μου. Αισθάνομαι πλήρης για αυτό που έγινε στη Βέροια, οπότε δεν μπορώ να περιμένω κάτι».

Στο ερώτημα αν οι ομάδες πήραν αυτό που δικαιούντο στο τέλος του πρωταθλήματος είπε:

«Πάνω κάτω ναι. Οι ομάδες πήραν αυτό που δικαιούντο. Όλοι ίσως θα μπορούσαν να πάρουν κάτι περισσότερο ή λιγότερο, όμως σε βάθος τριάντα αγώνων σου φτάνει ο χρόνος για να πάρεις αυτό που σου αξίζει».

Για τους λόγους που δε συνεχίζει στη Βέροια τόνισε:

«Είχα δηλώσει πως έκλεισε ένας ακόμη κύκλος, ευτυχώς θετικός. Οι συνθήκες εργασίες ορίζουν αν είναι κάποιος παραγωγικός. Και ο καλύτερος χώρος χρήζει βελτίωσης. Εκτιμώ ότι για να πετύχω κάτι καλύτερο στη Βέροια θα ήταν να διεκδικήσει μεγαλύτερες βαθμολογικές θέσεις. Μπορεί στο μέλλον να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Δεν έγινε καμία συζήτηση για να δούμε αν μπορούν να υπάρξουν αυτές οι προϋποθέσεις. Τώρα κοιτάω να δω τι θα κάνω εγώ και θα είμαι κοντά ώστε να πω ότι σε λίγες μέρες θα προσφέρω από κάπου αλλού, που θα είναι και πάλι στη Σούπερ Λιγκ».

Τέλος, για τον τελικό κυπέλλου, αλλά και τα πλέι-οφ προέβλεψε:

«Ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα απέναντι σε έναν αντίπαλο που έδειξε ότι έχει τη δυναμική, έχει κάνει αξιομνημόνευτη πορεία, αλλά νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα υπερισχύσει. Στα πλέι-οφ δε θα αλλάξει η διάταξη των ομάδων, ο ΠΑΟΚ έχει τη δυναμική να κατακτήσει την πρώτη θέση. Οι μεγάλες ομάδες έχουν τη δυνατότητα να μην τους επηρεάζουν δύσκολες καταστάσεις και επιπλέον έχει και τη δυναμική παρουσία του μεγαλομετόχου του».
Πηγή: metrosport.gr

Προχωράει ο Μελισσανίδης!!

Η αγορά του ΟΠΑΠ χαρακτηρίζεται ως μια πολύ σημαντική επιχειρηματική κίνηση για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, που όμως προχωράει και στην ενασχόλησή του με τα της ΑΕΚ. Όσον αφορά τη χρηματοδοτόηση για το νέο γήπεδο έχει εξασφαλίσει ήδη τη στήριξη των Παππά, Χατζηιωάννου και τη δέσμευση των Κανελλόπουλου, Γκούμα ότι θα συνδράμουν. Την ίδια ώρα βρίσκεται σε επαφές και με άλλους επιχειρηματίες (αλλά και εταιρείες για χορηγία του ονόματος), ενώ φέρεται να το έχει προτείνει ακόμα και στον συνέταιρό του στον ΟΠΑΠ, Γίρι Σμετς. Παράλληλα με το θέμα του γηπέδου ωστόσο, ο Μελισσανίδης δρομολογεί και τις εξελίξεις στο θέμα της Ερασιτεχνικής. Πηγή: metrospor.gr

Ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ για στις αντιδράσεις!!

Mετά την ανακοίνωση των "Πανθήρων" ότι δε θα επιτραπεί η διεξαγωγή του αγώνα μπαράζ μεταξύ του Παναθηναϊκού και της SKODA Ξάνθης στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, αλλά και τα συνθήματα που γράφτηκαν με σπρέι στα γραφεία της Σούπερ Λιγκ, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζητάςι από τα αρμόδια όργανα να πράξουν τα «δέοντα» για την ασφαλή τέλεση του αγώνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:


Η Super League δεν έχει καμία διάθεση να μπει σε οποιαδήποτε μορφή διαλόγου με τους ανώνυμους συντάκτες της συγκεκριμένης απαράδεκτης ανακοίνωσης.

Η Super League, σύμφωνα με τους κανονισμούς (ΚΑΠ Αρθρο 8, παρ. 5) όρισε τον αγώνα με τη σύμφωνη γνώμη, ως όφειλαν, του Ερασιτεχνη Πανιωνίου αλλα και της ΠΑΕ Πανιώνιος στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και όπως είναι αυτονόητο ζητά από την Πολιτεία και τα θεσμοθετημένα όργανά της να πράξουν τα δέοντα, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Αλίμονο αν αποδεχθούμε ως οργανωμένο ποδόσφαιρο αλλά και ως ευνομούμενη Πολιτεία ότι η τέλεση του οποιουδήποτε αγώνα θα εξαρτάται στο μέλλον από τις διαθέσεις ανώνυμων υβριστών, ανεξάρτητα από το ποια ομάδα υποστηρίζουν.

Τέλος είναι προφανές ότι η ΣΛ επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της και απέναντι στους ανώνυμους συντάκτες της ανακοίνωσης αλλά και απέναντι σε εκείνους που προέβησαν σε βανδαλισμούς στα γραφεία της διοργανώτριας.

Κινείται δικαστικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ!!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έβγαλε πριν από λίγο ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει πως θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό σε ότι αφορά τον Γιώργο Δώνη. Η ανακοίνωση: Έπειτα από σειρά δημοσιευμάτων το τελευταίο 24ωρο στο σύνολο του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου, σχετικά με τις θέσεις του πρώην προπονητή της ομάδας κ. Γιώργου Δώνη, η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. σεβόμενη τις αρχές της αποφάσισε να κινηθεί εναντίον του ακολουθώντας τη δικαστική οδό.

Πάλι ατομικό ο Καμαρά!!

Στη διάθεση του Γιώργου Γεωργιάδη για τους αγώνες των πλέι οφ είναι πλέον οι Βουκιτς-Σταφυλίδης. Υποβλήθηκαν σήμερα σε ισοκινητικό έλεγχο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις πριν μπουν στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί αύριο. Σε ότι αφορά τον Καμαρά για μια ακόμη μέρα απείχε λόγω ενοχλήσεων στη μέση ενώ και ο Κατσικάς έκανε ατομικό. Το πρόγραμμα της σημερινής προπόνησης περιλάμβανε προθέρμανση και ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές έπαιξαν σε μικρό χώρο 5 εναντίον 4 και το πρόγραμμα τελείωσε με οικογενειακό διπλό στο μισό γήπεδο. Η αυριανή προπόνηση θα διεξαχθεί στις 10:00 στην Τούμπα και θα είναι η τελευταία πριν το απόγευμα της Δευτέρας. Στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου στη Νέα Μεσημβρία βρέθηκε σήμερα ο Παναγιώτης Μαλιαρίτσης, ο οποίος με την σειρά του αποχαιρέτησε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.
Πηγή: metrospor.gr

Φραγκούλης Φράγκος στο Metropolis: «Ο ΠΑΟΚ δε σταυρώνεται με τίποτα»!

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, Φραγκούλης Φράγκος, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την αγαπημένη του ομάδα, τον ΠΑΟΚ, την απομάκρυνση του Πάμπλο Γκαρσία, το γηπεδικό θέμα, αλλά και την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Αρχικά αναφέρθηκε στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, συνδυάζοντάς το με την αποπομπή του Γκαρσία:

«Ο Κατσουράνης μπορούσε να διεμβολίσει την αντίπαλη άμυνα, αλλά δεν έπαιζε εκεί που έπρεπε. Κι εδώ φάνηκε και το τεράστιο λάθος της απουσίας του Πάμπλο Γκαρσία, του φυσικού ηγέτη αυτής της ομάδας, που μπορεί να πλησίαζε προς το τέλος της καριέρας του, αλλά μπορούσε να προσφέρει ακόμη».

Για το ποιος ευθύνεται για την απομάκρυνση Γκαρσία τόνισε:

«Η διοίκηση ακολουθεί τις εισηγήσεις του προπονητή. Το πώς θα γίνει ο χειρισμός των παικτών είναι θέμα προπονητή. Τη σημαία δεν την απαξιώνεις με αυτό τον τρόπο. Μπορούσε ο Γκαρσία να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα με τις πάσες του. Σέβομαι τον Δώνη ως άνθρωπο, αλλά μέχρι εκεί».

Για τη διαμάχη του ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Δώνη:

«Πρέπει με ευγενικό τρόπο να βρεθεί λύση, να σταματήσει η διελκυστίνδα των αντιπαραθέσεων και να μην πάνε στα δικαστήρια. Αν συνέβη κάποια εισβολή στο σπίτι, αυτό είναι βαρβαρότητα και δεν πρέπει να συμβαίνει. Δεν πρέπει να αμφισβητήσουμε το ήθος και τον επαγγελματισμό του Δώνη, στον ΠΑΟΚ όμως δε βγήκε η χημεία και το διαζύγιο πρέπει να γίνει με τον καλύτερο τρόπο. Επειδή είναι και Μεγάλη Πέμπτη, δεν πρέπει να κάνουμε σταύρωση για κανέναν. Πρέπει να επικρατήσει αγάπη, θέληση και κοινωνική αλληλεγγύη», είπε και συνεχίζοντας τόνισε:

«Ο ΠΑΟΚ δε σταυρώνεται με τίποτα! Θα περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, θα παίξει στην Ευρώπη και θα πάρει τίτλους! Θα πρέπει να κατακτήσει τίτλους, ακόμη και ευρωπαϊκούς! Αν δε βάζουμε όραμα, δεν κάνουμε τίποτα! Να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο και όλοι θα δουλέψουν στο γήπεδο. Για το στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν πιστεύω βιάστηκε ο Ιβάν. Είπε ότι έβαλε τον στόχο αυτό, δε σημαίνει ότι πρέπει να το κάνει τώρα. Όλα στο ποδόσφαιρο είναι δυνατά. Το να βάζεις στόχους, είναι το καλύτερο. Όλα μπορούν να γίνουν. Με Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως στην ομάδα του ?70. Δεν υστερεί σε τίποτα ο Έλληνας».

Για το θέμα της κατασκευής νέου γηπέδου:

«Βλέπω να σηκώνεται μια δεύτερη κερκίδα πάνω από αυτή που υπάρχει και να διπλασιάζεται η χωρητικότητα του γηπέδου, εννοείται εφόσον είναι εφικτό αυτό και πάρει άδεια. Αν το γκρεμίσεις, θα μπεις σε περιπέτειες. Έχω πάει στη Μαδρίτη, το Μπερναμπέου είναι στο κέντρο της πόλης. Τα μεγάλα γήπεδα είναι εκεί που είναι η ιστορία τους. Σε μια Ελλάδα που στερείται υποδομών, δεν υπάρχει μετρό και δε γίνεται να βγεις έξω από την
πόλη».

Για το παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει τον Μαρινάκη ο Σαββίδης υπογράμμισε:

«Θα πρέπει να αποφασίσουμε ότι πρέπει να αφήσουμε να λειτουργήσει η αξιοκρατία. Είναι προς όφελος του κάθε κ. Μαρινάκη να αφήσουν όλοι τον αθλητισμό να προχωρήσει και να ανέβει το επίπεδο όλων των ομάδων. Δε χρειάζεται ο Σαββίδης να μπει σε αυτή τη διαδικασία, απλά να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φτιάξει τις υποδομές και μια δυνατή ομάδα. Δεν ξέρω αν ελέγχονται όλα, αλλά αν συμβαίνει, είναι λυπηρό και πρέπει να σταματήσει. Θεωρώ όμως ότι όταν έχεις δυνατή ομάδα, είσαι και ισχυρός. Ακόμη δεν την έχουμε κάνει δυνατή την ομάδα, για να αντιπαρέρχεται όλες τις δυσκολίες. Δεν είναι πάντα στημένη η διαιτησία. Δε μου αρέσει η λέξη παρασκήνιο. Πρέπει οι έντιμοι να βγουν μπροστά».

Για τη συνέχεια του ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ:

«Καλά το λέτε στο ρεπορτάζ σας. Οφείλουν όλοι να ξυπνήσουν. Θέλω η ομάδα μου να κερδίσει σε 15 μέρες και να βγει πρώτη στα πλέι-οφ».

Για τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη και την επιστολή που συνυπέγραψε για τον Γκαρσία, είπε μεταξύ άλλων και με χιούμορ:

«Ο Ιβάν έκανε πρόοδο στα ελληνικά, εγώ έχω πτυχίο στα ρωσικά αλλά δεν τα έχω καλλιεργήσει πολύ και με έχουν αφήσει… Η επιστολή εκείνη προέτρεπε στο ότι η συμπεριφορά μας πρέπει να είναι διαφορετική απέναντι σε έναν άνθρωπο που αγαπάει τον ΠΑΟΚ. Οι ηγέτες είναι πραγματικοί ηγέτες, όταν κάνουν διορθωτικές κινήσεις. Αν κρίνει ο Σαββίδης ότι πρέπει να την κάνει, ας την κάνει κι εμείς θα είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς. Θα χαρώ ιδιαίτερα αν γίνει η προσέγγιση και πάλι. Ένας άνθρωπος που βλέπει όρθιος τον αγώνα, όπως ο Ιβάν και δεν κάθεται στην πολυθρόνα, ξέρει πολλά από ποδόσφαιρο. Και αυτό δείχνει και αγάπη».

Τέλος, για τον επόμενο προπονητή του ΠΑΟΚ επεσήμανε:

«Οι εκπρόσωποι της ομάδας πήγαν ταξίδια και είδαν πώς οργανώνονται οι ομάδες σε ευρωπαϊκές χώρες. Όταν όλα αυτά μπουν σε εφαρμογή και έχουμε σκάουτερ ανθρώπους που ψάχνουν για ταλέντα, όλα θα γίνουν καλύτερα. Δεν μπορεί ο Αστέρας να έχει καλύτερους παίκτες από μας. Ας ψαχτούμε γιατί δεν τους βρίσκουμε. Για παράδειγμα, ο Βλαχοδήμος από την Ξάνθη δεν έπρεπε να πάει στο κάτω λιμάνι, αλλά στο πάνω»….
Πηγή: metrospor.gr

Το μέλλον του Σούλη!!

Από τη στιγμή που υπάρχουν διοικητικές «ζυμώσεις» στην ΠΑΕ κανείς από το υπάρχον δυναμικό της ομάδας δεν μπορεί να διαπραγματευτεί το μέλλον του. Είτε πρόκειται για ανανέωση συμβολαίου, ούτε για αποδέσμευση. Πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και έπειτα να αρχίσει ο προγραμματισμός της νέας αγωνιστικής σεζόν. Επίσημα, λοιπόν, οι επαφές θα αρχίσουν από τις 26 Μαϊου, οπότε και θα έχει εκλεγεί η νέα διοίκηση για την ΠΑΕ Άρης. Μέχρι τότε, όλα γίνονται σε… φιλολογικό επίπεδο.

Στην περίπτωση του Σούλη Παπαδόπουλου, βέβαια, τα πράγματα ίσως είναι λίγο διαφορετικά. Κι αυτό γιατί ο ίδιος ο Λάμπρος Σκόρδας βγήκε ανοιχτά και μίλησε για παραμονή του 46χρονου τεχνικού, εφόσον βέβαια είναι ο ίδιος διοίκηση. Από την πλευρά του, ο Έλληνας προπονητής δεν λέει «όχι». Δεν έχει πει όμως και το «ναι» στην έστω και θεωρητική κουβέντα που έγινε. Όπως όλοι, έτσι κι αυτός, περιμένει τις εξελίξεις προκειμένου να δει και το μέλλον του. Προς το παρόν ανήκει στον Άρη με τους όρους που είχαν υπογραφεί όταν ήρθε, για την τελευταία πεντάδα των αγώνων του πρωταθλήματος. Για να παραμείνει στον Άρη, όπως τονίζει στους δικούς του ανθρώπους, πρέπει πρώτα να διαπραγματευτεί το νέο του συμβόλαιο, τους όρους που θα τεθούν κι αν υπάρχει μία «κοινή γραμμή» φυσικά και θα πει το «ναι», δίχως δεύτερη σκέψη. Προς το παρόν, όμως, δεν μπαίνει στην διαδικασία να διαπραγματευτεί…

Στη χθεσινή τελευταία προπόνηση του Άρη πριν τις διακοπές του Πάσχα, ο Παπαδόπουλος φρόντισε να δώσει τις καθιερωμένες ευχές αλλά και να συστήνει την προσοχή του για την εξωγηπεδική ζωή στους παίκτες του. Αναφέρθηκε και στο φιλικό και την προσπάθεια που έγινε, λέγοντας: «Θέλω να είστε ακόμη πιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Ακόμη και το φιλικό παιχνίδι πρέπει να το βλέπετε σαν επίσημο. Σας θέλω σοβαρούς…», είπε στους παίκτες του, ενώ αποχαιρέτησε και κάποιους από αυτούς, όπως για παράδειγμα τον Πουλίδο, ο οποίος αναχωρεί αύριο για την Ισπανία και θα επιστρέψει πλέον με την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Πηγή: metrospor.gr

Άλλος για Άμστερνταμ;

Τσέλσι ή Βασιλεία; Μπενφίκα ή Φενέρ; Σήμερα θα λυθούν οι απορίες για το ποιες ομάδες θα βρίσκονται στον τελικό του Europa League που θα γίνει στο Άμστερνταμ (15/5).

Άλλος για Άμστερνταμ;
Τσέλσι ή Βασιλεία; Μπενφίκα ή Φενέρ; Σήμερα θα λυθούν οι απορίες για το ποιες ομάδες θα βρίσκονται στον τελικό του Europa League που θα γίνει στο Άμστερνταμ (15/5).

Τσέλσι-Βασιλεία (22:05, Novasports 1)

H Τσέλσι έχει το πάνω χέρι στον ημιτελικό αυτό. Το υπέρ της 2-1 του πρώτου αγώνα της δίνει αυτό το δικαίωμα. Αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος με την Βασιλεία. Οι Ελβετοί μόλις βλέπουν αγγλική ομάδα αφηνιάζουν και ήδη έχουν αποκλείσει την Τότεναμ (πέρυσι μη ξεχνάμε τον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Άλλωστε η Βασιλεία έχει σημειώσει 17 γκολ φέτος στην διοργάνωση και αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως οι «μπλε» τον τελευταίο καιρό έχουν δώσει πολλά παιχνίδια (10 ματς σε 33 μέρες) τότε όλα είναι ανοιχτά.

Μπενφίκα-Φενερμπαχτσέ (22:05, ΑΝΤ1)

Γιούργια για τον τελικό θα φωνάξουν οι Πορτογάλοι της Μπενφίκα στους αντιπάλους τους της Φενερμπαχτσέ. Οι «αετοί» γνώρισαν στην Τουρκία τη πρώτη τους ήττα στο Europa League και ψάχνουν εξιλέωση με νίκη αλλά και σκορ πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης. Η Φενέρ έχει ταξιδέψει στην Λισαβόνα χωρίς τους Μεϊρέλες, Τοπάλ και Ουεμπό, ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι βασικά στελέχη της. Τα πράγματα είναι δύσκολα για την ομάδα του Κοτσαμάν αλλά το 1-0 του πρώτου ματς μέχρι στιγμής την φέρνει σε θέση οδηγού.
Πηγή: sport-fm.gr

Staying alive!!

Σέλτικς και Ρόκετς πέρασαν από Νέα Υόρκη και Οκλαχόμα και μείωσαν σε 3-2 τις σειρές τους φιλοξενώντας πλέον το έκτο ματς στο σπίτι τους. Άνετη νίκη των Πέισερς επί των Χοκς στην Ιντιανάπολις και 3-2.

Staying alive
Οι Σέλτικς έδωσαν νέο ενδιαφέρον στη σειρά με τους Νικς, καθώς επικράτησαν 92-86 στη Νέα Υόρκη και μείωσαν σε 3-2. Μάλιστα είναι μόλις η ενδέκατη ομάδα στην ιστορία που αφότου βρίσκεται να χάνει με 3-0 οδηγεί τη σειρά σε έκτο ματς (μόλις τρεις έχουν πάει σε έβδομο ματς) και πλέον φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη που κάνει την ανατροπή. Ο Κέβιν Γκαρνέτ με 16 πόντους και 18 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Ντοκ Ρίβερς, που χρησιμοποίησε μόλις επτά παίκτες. Ο Καρμέλο Άντονι είχε μεν 22 πόντους, αλλά με μόλις 8/24 σουτ για τους Νικς που αντιμετώπισαν προβλήματα από την καλή άμυνα των φιλοξενούμενων. Το έκτο ματς θα γίνει τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου στη Βοστώνη.

Δωδεκάλεπτα: 22-20, 39-45, 60-69, 86-92.

Νικς: Άντονι 22 (7 ριμπ.), Φέλτον 21 (6 ασίστ), Σμιθ 14, Σάμπερτ 12 (6 ριμπ.), Τσάντλερ 8 (11 ριμπ.), Πριγκιόνι 3, Μάρτιν 2, Κάμπι 2, Νόβακ 2, Κιντ.

Σέλτικς: Γκριν 18, Μπας 17 (5 ριμπ.), Τέρι 17, Γκαρνέτ 16 (18 ριμπ., 5 ασίστ), Πιρς 16, Μπράντλεϊ 4, Ουίλιαμς 4.

Ό,τι κατάφεραν οι Σέλτικς πέτυχαν και οι Ρόκετς. Πέρασαν με 107-100 από την Οκλαχόμα και με τη δεύτερη σερί νίκη επί της Θάντερ έφεραν στο 3-2 τη σειρά, που τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου επιστρέφει στο Χιούστον. Ο Τζέιμς Χάρντεν παρά την ίωση που τον ταλαιπώρησε πλήγωσε την παλιά του ομάδα με 31 πόντους και 7/9 τρίποντα. Το τρικ των γηπεδούχων να στέλνουν στις βολές τον συνήθως άστοχο (με ποσοστό 54% στη σεζόν) Ομέρ Ασίκ δεν έπιασε, καθώς είχε 8/12 και συνολικά 21 πόντους. Έτσι οι πρωταθλητές της Δύσης περίμεναν και πάλι τα πάντα από τον Κέβιν Ντουράντ, που ελλείψει του τραυματία Ράσελ Γουέστμπρουκ σταμάτησε στους 36 (αλλά με μόλις 1/8 τρίποντα).

Δωδεκάλεπτα: 26-30, 43-50, 75-87, 100-107

Θάντερ: Ντουράντ 36 (7 ριμπ., 7 ασίστ), Τζάκσον 20, Ιμπάκα 14 (9 ριμπ.), Σεφολόσα 9 (8 ριμπ., 6 ασίστ), Φίσερ 8, Κόλισον 6, Μάρτιν 3, Πέρκινς 2 (5 ριμπ.), Λίγκινς 2.

Σέλτικς: Χάρντεν 31 (8 ριμπ.), Ασίκ 21 (11 ριμπ.), Γκαρσία 18 (5 ριμπ.), Μπέβερλι 14 (8 ριμπ.), Πάρσονς 10 (5 ριμπ.), Μπρουκς 10, Σμιθ 3, Ντελφίνο.

Συναντώντας αντίσταση μόνο στο πρώτο δωδεκάλεπτο, οι Πέισερς συνέτριψαν 106-83 τους Χοκς και έκαναν το 3-2 στη σειρά, που μεταφέρεται ξανά στην Ατλάντα για έκτο ματς που θα γίνει τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου. Ντέιβιντ Γουέστ και Πολ Τζορτζ με 24 και 21 πόντους αντίστοιχα έδειξαν το δρόμο για τους γηπεδούχους, που περιόρισαν τη δράση των Αλ Χόρφορντ και Τζος Σμιθ.

Δωδεκάλεπτα: 21-22, 50-43, 81-67, 106-83

Πέισερς: Γουέστ 24 (5 ριμπ.), Τζορτζ 21 (10 ριμπ., 5 ασίστ), Χίμπερτ 18 (9 ριμπ.), Χιλ 15 (10 ασίστ), Όγκουστιν 11, Στίβενσον 8 (12 ριμπ.), Τ. Χάνσμπρο 3, Μαϊνμί 2, Πέντεργκραφ 2, Τζόνσον 2, Γκριν.

Χοκς: Χόρφορντ 14 (9 ριμπ.), Σμιθ 14 (5 ριμπ.), Χάρις 13, Κόρβερ 10 (5 ριμπ.), Τιγκ 7 (5 ασίστ), Πετρό 5, Τζόνσον 9, Τόλιβερ 3, Σκοτ 4, Τζόουνς 2, Μακ 2, Τζένκινς, Στίβενσον. Πηγή: sport-fm.gr

Χρωστούσαν και οι Γερμανοί!!

Ως οικονομία είναι η… Μιχαλού της Ευρώπης. Της χρωστάνε σχεδόν όλοι! Ως ποδόσφαιρο όμως, η Γερμανία χρωστούσε κι εκείνη: Τον πρώτο δικό της «εμφύλιο» (και τέταρτο συνολικά) σε τελικό Champions League!

Χρωστούσαν και οι Γερμανοί!
Οι Ισπανοί το πέτυχαν πρώτοι (το 2000). Οι Ιταλοί τους μιμήθηκαν (τρία χρόνια μετά). Οι Άγγλοι το κατάφεραν κι εκείνοι (το 2008).

Ε, μόνο οι Γερμανοί είχαν μείνει να μετατρέψουν σε εσωτερική υπόθεση τελικό του Champions League.

Και παρόλο που δεν τους είναι οικεία (ή τουλάχιστον τόσο οικεία όσο σ’ εμάς) η αίσθηση του «χρωστάω», ετοιμάζονται να ξεπληρώσουν τη συγκεκριμένη… οφειλή φέτος!

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός

Έναν χρόνο λοιπόν μετά την «κηδεία» που έκανε η Τσέλσι στο Μόναχο, οι Γερμανοί ξανάρχονται. Εις διπλούν! Και λες και η μοίρα το ‘κανε επίτηδες, η πρώτη… εκ των προτέρων δεδομένη δικαίωση του Γκάρι Λίνεκερ (ότι στο τέλος κερδίζουν πάντα εκείνοι) θα γίνει σε αγγλικό έδαφος!

Με την περσινή πρωταθλήτρια της Bundesliga (Ντόρτμουντ) ν’ αντιμετωπίζει τη φετινή (Μπάγερν Μονάχου). Και το μυαλό -αναπόφευκτα- να πηγαίνει στις τρεις προηγούμενες φορές που οι δυο μνηστήρες της κούπας με τα μεγάλα αυτιά μιλούσαν την ίδια γλώσσα…


Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 3-0 (1999-2000)

Η Βαλένθια είχε κρύψει την μπάλα στη διοργάνωση. Μόλις βρέθηκε απέναντι στη μεγάλη Ρεάλ όμως… κρύφτηκε η ίδια. Αρκούσε να την «ξεκλειδώσει» το γκολ του Μοριέντες. Για να της κόψει με αλησμόνητο σουτάκι τον αέρα ο ΜακΜάναμαν και να την αφήσει οριστικά στον τόπο (αφού έκανε παρέλαση στο μισό γήπεδο) ο Ραούλ.




Μίλαν-Γιουβέντους 0-0 (3-2 στα πέναλτι) 2003

Πριν το παιχνίδι όλοι συζητούσαν την απουσία του Νέντβεντ (λόγω καρτών). Μετά την κανονική διάρκειά του, όλοι συζητούσαν την (αναμενόμενη με ιταλικές ομάδες) απουσία θεάματος. Και στο τέλος όλοι μαζί συμφωνούσαν πως -αν χρειαζόταν, ο Ντίντα θα μπορούσε ν’ αποκρούει… όλη νύχτα πέναλτι (3) μέχρι να ευστοχήσει ο Σεφτσένκο και να ντύσει «ροσονέρο» την κούπα.




Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι 1-1 (6-5 στα πέναλτι) 2008

Με δεδομένο ότι έπαιζαν στη Μόσχα, δεν ήταν περίεργο που κατέληξαν στη «ρωσική ρουλέτα» (μετά τα γκολ των Ρονάλντο και Λάμπαρντ). Ούτε ότι ο Πορτογάλος αποδείχθηκε «τζούφιος» (χάνοντας το πέναλτι). Περίεργο ήταν… πώς κατάφερε ο Τέρι να γλιστρήσει ένα βήμα πριν το ραντεβού με την ιστορία. Και όχι ότι ο Φαν Ντερ Σααρ έγραψε τ’ όνομά του σ’ αυτή, νικώντας τον Ανελκά.



Πηγή: sport-fm.gr

Ο Χάινκες ξέρει…!!

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Γιούπ Χάινκες έχει εμπειρία από γερμανικό «εμφύλιο» σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και σίγουρα δεν θα θέλει να την θυμάται… Το www.sport-fm.gr σας εξηγεί το γιατί.

Ο Χάινκες ξέρει…
Ο φετινός τελικός του Champions League θα είναι γερμανική υπόθεση, αφού Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ «πέταξαν» εκτός συνέχειας τις ισπανικές Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι θα τεθούν αντιμέτωπες το βράδυ της 25ης Μαΐου στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου.

Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για πρώτη φορά θα τεθούν αντιμέτωπες στον τελικό δύο γερμανικές ομάδες, αλλά γενικά στα Κύπελλα Ευρώπης, αυτό έχει συμβεί άλλη μια φορά και συγκεκριμένα τη σεζόν 1979-80. Στους διπλούς τελικούς του Κυπέλλου UEFA, όπως ήταν τότε, το τρόπαιο διεκδίκησαν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης και η Γκλάντμπαχ.

Μπορεί να έχουν περάσει 33 χρόνια από τότε, ωστόσο, υπάρχει ένα πρόσωπο που συνδέει αυτά τα δύο γεγονότα. Κι αυτός είναι ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Γιουπ Χάινκες. Τότε, στο ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας, βρισκόταν στον πάγκο της Γκλάντμπαχ και είδε την ομάδα του να χάνει το τρόπαιο. Στον πρώτο τελικό είχε νικήσει 3-2, αλλά στον επαναληπτικό ηττήθηκε 1-0 και έτσι είδε την Άιντραχτ να στέφεται κυπελλούχος Ευρώπης.

Η πρώτη εμπειρία του και μάλιστα στο ξεκίνημά του στην προπονητική ήταν κακή και σίγουρα θα θέλει να πάρει και μια εκδίκηση (τρόπον τινά) για εκείνη την χαμένη ευκαιρία κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού τίτλου. Αν τελικά, κάνει πράξη τα προ μηνών λεγόμενά του και στο φινάλε της σεζόν βάλει τέλος στην καριέρα του, θα είναι το τέλειο φινάλε. Τι καλύτερο για έναν προπονητή να αποχωρεί ως Πρωταθλητής Ευρώπης;

Κύπελλο UEFA 1979-80

Πρώτος τελικός
Γκλάντμπαχ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-2 (44’, 88’ Κούλικ, 76’ Ματέους / 37’ Κάργκερ, 71’ Χέλζενμπαϊν)

Γκλάντμπαχ: Κνάιμπ, Σέφερ Φ., Σέφερ Β, Χάνες, Ρίνγκελς, Ματέους, Κούλικ, Νίλσεν (66’ Τίκοσεν), Ντελ Χάιε (72’ Μπόντεκερ), Λίνεν, Νίκελ.

Αϊντραχτ Φρ.: Παλ, Νόιμπεργκερ, Πέζι, Κέρμπελ, Ελμαντρότ, Λοράντ, Μπόρχερς, Νίκελ. Χέλζενμπαϊν (79’ Νάτσετ), Κάργκερ (81’ Τραπ), Τσα.



Δεύτερος τελικός
Άιντραχτ Φρανκφούρτης- Γκλάντμπαχ 1-0 (81’ Σαμπ)

Αϊντραχτ Φρ.: Παλ, Νόιμπεργκερ, Πέζι, Κέρμπελ, Ελμαντρότ, Χέλζενμπαϊν, Νίκελ. Μπόρχερς, Λοράντ, Τσα, Νάτσετ (77’ Σάουμπ).

Γκλάντμπαχ: Κναμπ, Ρίνγκελς, Φλερ, Χάνες, Σέφερ, Ματέους (86’ Τίκοσεν), Μπόντεκερ, Κούλικ, Νίλσεν (68’ Ντελ Χάγιε), Λίνεν, Νίκελ.



Πηγή: sport-fm.gr

Ιβάν Τούρινα: Οι δηλώσεις του γιατρού της ΑΪΚ!!

Ο γιατρός της ΑΪΚ, Κάρολ Ζίτο αναφέρθηκε στο θάνατο του Ιβάν Τούρινα τονίζοντας πως δεν υπέστη καρδιακή προσβολή.
Σοκαρισμένη παραμένει η ποδοσφαιρική κοινωνία της Σουηδίας από το θάνατο του Ιβάν Τούρινα. Ο Κροάτης γκολκίπερ βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του και συγκεκριμένα στο κρεβάτι του από την εγκυμονούσα γυναίκα του.
Η ίδια κάλεσε άμεσα τον γιατρό της ομάδας, Κάρολ Ζίτο ο οποίος έφθασε άμεσα στην κατοικία του για να διαπιστώσει το θάνατό του. «Μπήκαμε κατευθείαν στο αμάξι για το σπίτι του, όπου ήδη ήταν νεκρός. Ήταν στο κρεβάτι του και ήταν όλα ξεκάθαρα πως έχασε τη ζωή του στον ύπνο. Υπάρχει ένας ιατρικός όρος που ονομάζεται «Mors Subita» που προκαλεί ακαριαίο θάνατο και όλα δείχνουν πως έπασχε από αυτό», είπε αρχικά.
«Ο Ιβάν δεν είχε συμπτώματα από κάποια αρρώστια. Όταν ήρθε στην ομάδα μας είπε πως είχε κάποια προβλήματα στην καρδιά και όταν ήρθε του κάναμε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που έδειχναν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα στο να αγωνίζεται. Ποτέ δεν παραπονέθηκε για κάποιες ενοχλήσεις».
Τέλος, είπε: «Δεν είναι καρδιακή προσβολή. Όταν συμβαίνει αυτό, ο οποισοδήποτε ξυπνάει γιατί δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Η γυναίκα του μας είπε πως δεν ξύπνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν είχε ξυπνήσει θα το είχε καταλάβει».
Πηγή: onsports.gr

ΣΟΚ: Νεκρός ο Τούρινα!!

Ο Κροάτης τερματοφύλακας, Ιβάν Τούρινα, ο οποίος στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στην Ξάνθη, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα που διέμενε στη Σουηδία.
Ο 32χρονος πορτιέρο αγωνιζόταν στην ΑΙΚ Στοκχόλμης και βρέθηκε νεκρός το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης (02/05). «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Ιβάν Τούρινα είναι νεκρός», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Στοκχόλμης για τον θάνατο του τερματοφύλακα της ΑΙΚ.
Άπαντες στην ομάδα του είναι συγκλονισμένοι και έτρεξαν από την πρώτη στιγμή να συμπαρασταθούν στη σύζυγό του και στα παιδιά του. Ο Τούρινα ήταν γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους από τη σεζόν 2007/2008 όταν φόρεσε τη φανέλα της Ξάνθης…
Πηγή: onsports.gr

Ο Λεντέσμα απλά… δεν υπάρχει!! (video)

Μοναδικό… κατόρθωμα από τον Πάμπλο Λεντέσμα της Μπόκα Τζούνιορς, ο οποίος πανηγύριζε έξαλλα για ώρα ένα γκολ που δεν μέτρησε ποτέ και λίγο αργότερα κατάφερε να αποβληθεί!
Μέσα σε δυο λεπτά, τα έκανε όλα! Ο άσος της Μπόκα σκόραρε κόντρα στην Κορίνθιανς στο 82’ της αναμέτρησης και έφυγε… σφαίρα για να πανηγυρίσει βγάζοντας τη φανέλα του! Μάλιστα παρά τις προσπάθειες κάποιων εκ των συμπαικτών του να τον συγκρατήσουν, ο Λεντέσμα τα… έδωσε όλα και ανέμιζε τη φανέλα σαν τρελός, όμως, το γκολ είχε ακυρωθεί ως οφσάιντ!!!
Ο διαιτητής βέβαια έδωσε την κίτρινη κάρτα στον Λεντέσμα επειδή έβγαλε τη φανέλα του κι αυτός για να μην… πάει χαμένη η τιμωρία του, φρόντισε να ολοκληρώσει το έργο του! Στο 84’ του αγώνα, έκανε ένα σκληρότατο μαρκάρισμα σε αμυντικό της Κορίνθιανς, είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αποβλήθηκε. Όλα αυτά, έχοντας μπει στο ματς στο 63’ του παιχνιδιού…
Δείτε την… παράσταση του Λεντέσμα:



Πηγή: onsports.gr

«Μήνυμα» από τους «Πάνθηρες» στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας!!

Επίθεση με σπρέι στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας από τους «Πάνθηρες» που αντιδρούν στην πραγματοποίηση του αγώνα μπαράζ Παναθηναϊκός - ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθη στη Ν. Σμύρνη. Ανακοίνωση αναμένεται από τη Λίγκα!

«Μήνυμα» από τους «Πάνθηρες» στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας
Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης οι «Πάνθηρες» εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία εξέφραζαν την έντονη αντίδρασή τους για την απόφαση της Σούπερ Λίγκας να ορίσει το γήπεδο της Νέας Σμύρνης ως έδρα για τον αγώνα μπαράζ του Παναθηναϊκού με την SKODA Ξάνθη.

Η αντίδραση αυτή είχε και συνέχεια, τα αποτελέσματα της οποία έγιναν αντιληπτά σήμερα το πρωί!

Οι υπεύθυνοι της Σούπερ Λίγκας είδαν μηνύματα γραμμένα στους τοίχους του κτιρίου…

«Το γήπεδο είναι δικό μας» και «εδώ παίζει μόνο ο Πανιώνιος» ανέφεραν κάποια από αυτά με την υπογραφή «Πάνθηρες» να τα… συνοδεύουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη Λίγκα σκέφτονται να βγάλουν ανακοίνωση και να καταγγείλουν το γεγονός στον εισαγγελέα και την αστυνομία.

CONCACAF Champions League: Μόνο Μοντερέι! (videos)

Χρειαζόταν τρία γκολ στα τελευταία 40 λεπτά, αλλά η Μοντερέι πέτυχε τέσσερα και κατέκτησε το CONCACAC Champions League για τρίτη διαδοχική χρονιά.
Οι «Ραγάδος» πήραν εκτός έδρας 0-0 στον πρώτο αγώνα και απόψε (ξημερώματα 02/05) επικράτησαν της Σάντος Λαγκούνα με 4-2 σε απίστευτο και εκπληκτικό παιχνίδι, αν και βρέθηκαν πίσω με 2-0 στο 50ό λεπτό! Άλλωστε, στο 60ό λεπτό ο Άλντο Ντε Νίγκρις μείωσε σε 2-1 και στο 84ο ο Νέρι Καρντόζο ισοφάρισε σε 2-2 με μακρινό σουτ. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, όμως, έχριζε ακόμα τους φιλοξενούμενους πρωταθλητές, κάτι που άλλαξε στο 87ο λεπτό, όταν ο Ντε Νίγκρις διαμόρφωσε το «χρυσό» 3-2, ενώ στις καθυστερήσεις ο 29χρονος επιθετικός δημιούργησε γκολ… ασφαλείας του Ουμπέρτο Σουάζο.
Μοιραία πήγε στράφι το αρχικό 2-0 της Σάντος Λαγκούνα με γκολ των Κάρλος Κουιντέρο στο 38ο λεπτό και του Φελίπε Μπαλόι στο 50ό. Τέλος αναφέρουμε πως η Μοντερέι αποτελεί την πρώτη ομάδα που εξασφάλισε παρουσία στο επόμενο Μουντιάλ Συλλόγων, καθώς θα εκπροσωπήσει τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική σαν κάτοχος του CONCACAF Champions League.





Πηγή: onsports.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Τώρα μιλάει η Μπόκα!! (videos)

Οι φιναλίστ του περσινού Κόπα Λιμπερταδόρες «συγκρούονται» φέτος στη φάση των «16», αλλά στην προκειμένη η Μπόκα Τζούνιορς πήρε προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην Κορίνθιανς.
Συγκεκριμένα, η Μπόκα, που στερήθηκε των υπηρεσιών του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, επικράτησε με 1-0 στο «Bombonera» χάρη σε γκολ του Νικολάς Μπλάντι στο 58ο λεπτό. Το δεξί πόδι του 23χρονου στράικερ βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και αποτέλεσε τη διαφορά των δύο ομάδων στην αναμέτρηση. Ακολούθησε αποβολή του Πάμπλο Λεντέσμα στο 84ο λεπτό με αφορμή δεύτερη κίτρινη, αλλά οι Αργεντίνοι επιβίωσαν και κράτησαν το θετικό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού της Βραζιλίας.
Νωρίτερα, η Γκρέμιο κατέβαλε τη κολομβιανή Σάντα Φε με 2-1 χάρη σε γκολ του 21χρονου Φερνάντο στο 80ό λεπτό με μακρινό σουτ. Συνολικά οι Βραζιλιάνοι ήταν ανώτεροι, αλλά το 1-0 του Εντουάρντο Βάργκας στο 27ο λεπτό ισοφαρίστηκε από πέναλτι του Ομάρ Πέρεζ στο 54ο, το οποίο συνδυάστηκε με αποβολή του Κρις εξαιτίας δεύτερης κίτρινης.
Παρακάτω ο «χάρτης» του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Α/Α
ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16
Α’
Β’

1
Σάο Πάολο (Βραζιλία)-Ατλ. Μινέιρο (Βραζιλία)
02/05
08/05

2
Γκρέμιο (Βραζιλία)-Σάντα Φε (Κολομβία)
2-1
07/05

3
Τίγκρε (Αργεντινή)-Ολίμπια (Παραγουάη)
2-1
16/05

4
Μπόκα (Αργεντινή)-Κορίνθιανς (Βραζιλία)
1-0
15/05

5
Νιούελς (Αργεντινή)-Βελέζ (Αργεντινή)
0-1
14/05

6
Έμελετς (Εκουαδόρ)-Φλουμινένσε (Βραζιλία)
02/05
08/05

7
Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού)-Νασιονάλ (Ουρουγουάη)
1-0
09/05

8
Τιχουάνα (Μεξικό)-Παλμέιρας (Βραζιλία)
0-0
14/05


ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Α’
Β’

9
Νικητής 8-Νικητής 1



10
Νικητής 7-Νικητής 2



11
Νικητής 6-Νικητής 3



12
Νικητής 5-Νικητής 4




ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Α’
Β’ 

13
Νικητής 12-Νικητής 9



14
Νικητής 11-Νικητής 10




ΤΕΛΙΚΟΙ
Α’
 Β’


Νικητής 14-Νικητής 13








Πηγή: onsports.gr

Στον Μελισσανίδη ο ΟΠΑΠ



Αποδεκτή έκανε το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ τη βελτιωμένη προσφορά της κοινοπραξίας Emma Delta Ltd συμφερόντων Μελισσανίδη για την απόκτηση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ. Το οικονομικό ύψος της συμφωνίας ανέρχεται στα 652 εκατομμύρια ευρώ, ποσό κατά 30 εκατομμύρια μεγαλύτερο από αυτό της αρχικής προσφοράς.

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας πληροφορηθείς την εξέλιξη, δήλωσε ικανοποιημένος από την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας. «Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στουρνάρας συνεχίζοντας:

«Τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική Οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο».

Νόμος είναι το δίκαιο του Ιβάν

Ποιος είχε δίκαιο, τελικά δεν κατάλαβα. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.
Ο κόσμος και όχι αποκλειστικά μερίδα των οργανωμένων που γκρίνιαζαν και αποδοκίμαζαν τις επιλογές και τη στρατηγική του Δώνη ή ο πρόεδρος Ιβάν που στήριζε τον προπονητή και δεν ήθελε να ακούσει τις κραυγές και τους ψιθύρους των οπαδών του «Δικεφάλου»;
Το να πηγαίνεις κόντρα στον κόσμο επειδή έχεις βάλει τα λεφτά και ενδεχομένως επειδή θέλεις να στείλεις το μήνυμα για το ποιος κάνει κουμάντο από εδώ και πέρα στον σύλλογο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις δίκαιο ή ότι οι επιλογές σου είναι και οι σωστές.
Τώρα με την απομάκρυνση του Δώνη ο πρόεδρος Ιβάν βρέθηκε δυο φορές εκτεθειμένος. Μια γιατί αποδείχθηκε περίτρανα ότι η μουρμούρα των οπαδών δεν ήταν άνευ αντικειμένου ή προϊόν εσφαλμένης νοοτροπίας που πηγάζει από το αμαρτωλό παρελθόν και άλλη μία γιατί αποδείχθηκε ότι η περίφημη στήριξη στον προπονητή ήταν… χάρτινη. Αν ήταν πραγματική η συζήτηση για την αντικατάσταση ή όχι του προπονητικού τιμ, θα αναβάλλονταν στη λήξη της αγωνιστικής περιόδου!
Ο Ιβάν βάζει τα λεφτά και είναι το απόλυτο αφεντικό. Γεγονός αναμφισβήτητο. Αυτό που αμφισβητείται είναι το πλάνο, η στρατηγική, ο σχεδιασμός για την ομάδα. Δυο χωριστά κεφάλαια που αν δεν συναντηθούν, τότε η επενδυτική προσπάθεια μοιραία θα καταρρεύσει.
Ο Ιβάν χρησιμοποιεί μέχρι στιγμής την τακτική του μαστίγιου και του καρότου. Μια τακτική που πολύ φοβάμαι ότι θα του γυρίσει μπούμερανγκ.
Από τη μία… κοντρίτσες με τον κόσμο και από την άλλη χάιδεμα στα αφτιά με εξαγγελίες του τύπου: Πάμε για κατάκτηση του Τσάμπιονς Λίγκ σε λίγα χρόνια ή έρχονται παικταράδες εκατομμυρίων στον ΠΑΟΚ ή ακόμα... αναχρονιστικές και αναμασημένες τακτικές που στοχεύουν στη διαιτησία, την καραμέλα που όλοι έχουν στο παρελθόν πιπιλίσει. Πρακτικές που υποτίθεται ότι στοχεύουν στο γκρέμισμα του κατεστημένου.
Αν μιλάμε πάντως για το ίδιο κατεστημένο η υιοθέτηση ανάλογων πρακτικών όχι μόνο δεν το γκρέμισαν αλλά ούτε το γρατζούνισαν. Ζει και βασιλεύει και το football στην Ελλάδα κυριεύει!
Στον ΠΑΟΚ, όπως συνηθίζουν να λένε στη Θεσσαλονίκη, οφείλουν να κάνουν τούμπα τα χαρτιά, να το πάρουν αλλιώς και πιο κλειστά μη βρουν! Πράγμα που σημαίνει χαμηλά οι τόνοι! Και κυρίως προς το παρόν αποφυγή των μεγάλων προσδοκιών που ταΐζουν ανέξοδα των μεγαλοϊδεατισμό των οπαδών προϊόν χρόνιας στέρησης τίτλων και διακρίσεων.
Την «πάτησαν» στην πόλη πολλοί εύρωστοι επιχειρηματίες με-γάλου βεληνεκούς πριν τον Ιβάν, επειδή δεν είχαν πλάνο, πρόγραμμα και ποδοσφαιρική αναπτυξιακή πολιτική. Ο κόσμος μύρισε λεφτά και πάνω στην τρέλα του άρχισε να ζητεί πρωταθλήματα, Κύπελλα, Σούπερ Κάπ, διηπειρωτικά, Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, παικταράδες, προπονητάρες, τον ουρανό με τα άστρα.
Και όλα αυτά γιατί δεν βγήκε ένας πρόεδρος να τους κόψει τον βήχα από την αρχή. Να τους κάνει ξεκάθαρο το πρόγραμμά του, να θέσει ένα οργανόγραμμα οριοθετώντας το χρονικά. Η συμπεριφορά της διοίκησης του ΠΑΟΚ αυτά τα ήξεις αφήξεις είναι που προβληματίζουν μια μερίδα οπαδών του «Δικεφάλου» και μια άλλη την πιο αιθεροβάμονα να ζητεί Τσάμπιονς Λιγκ… χθες!
Με το χτίσμο και τη δημιουργία μιας ομάδας με παρόν και μέλλον οφείλει να ασχοληθεί συστηματικά και μεθοδικά ο Ιβάν, προσγειώνοντας τον κόσμο στα δεδομένα και τις προτεραιότητες που αυτός θέτει. Αυτό σημαίνει κάνω πραγματικά κουμάντο!
Πηγή: SportDay

Αν δεν μεγαλώσει και τώρα ο Αστέρας...

Στην Τρίπολη οι περίπου 50 χιλιάδες κάτοικοι χωρίζονται αυτή την εποχή σε δύο κατηγορίες. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Σε αυτούς που ασχολούνται με τον Αστέρα και τούτες τις μέρες ζουν μια χαρά που έχει ξεπεράσει κάθε όριο της φαντασίας και των προσδοκιών τους, και σε αυτούς που δεν ασχολούνται καθόλου. Δυστυχώς για τον Αστέρα και το ποδόσφαιρο οι πρώτοι αποτελούν τη μειονότητα στην Τρίπολη. Κι αν χάσει τη σημερινή ευκαιρία ο Αστέρας, δηλαδή αν δεν εκμεταλλευτεί το «δώρο» της παρουσίας στον τελικό του Κυπέλλου, της συμμετοχής στα πλέι οφ και της ευρωπαϊκής συμμετοχής, αυτό το τρεμπλ που έχει κάνει για τα δικά του μέτρα, το καθεστώς στην Τρίπολη δεν θα αλλάξει ποτέ. Η Αρκαδία δεν θα ζήσει ποτέ για το ποδόσφαιρο, ή και για το ποδόσφαιρο, ή τελικώς δεν θα ζήσει ποτέ το, ποδόσφαιρο, και ο Αστέρας θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι είναι ένα ζήτημα που αφορά τους ιδιοκτήτες, τους εργαζόμενους και τους περίπου 5-6 χιλιάδες που ανακυκλώνονται στις κερκίδες στα παιχνίδια.
Ο Σάκης Τσιώλης είναι πιθανόν ο πρώτος «ποδοσφαιρικός μετανάστης» της Τρίπολης που έχει ασχοληθεί τόσο πολύ με το θέμα. Μολονότι δεν είναι της δικής του ευθύνης και αρμοδιότητας, ακριβώς επειδή εξελίσσεται σε αγγλικού τύπου μάνατζερ για τον Αστέρα, ο προπονητής έχει επιχειρήσει να σκαλίσει σε βάθος το θέμα ώστε να αντιληφθεί για ποιο λόγο δεν δημιουργεί ρεύμα και δεν γεμίζει διαρκώς το γήπεδο. Ο προπονητής προτείνει, εισηγείται, αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από αυτό που ήδη κάνει με τις αγωνιστικές επιτυχίες, με τα αποτελέσματα που δημιουργούν την ευκαιρία για να αναπτυχθεί ρεύμα.
Γιατί δεν τα καταφέρνει ο Αστέρας; Κυρίως επειδή δεν το βάζουν πλέον το στοίχημα οι ιδιοκτήτες του, οι Γιάννης Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος. Προσπάθησαν, δεν τα κατάφεραν, απογοητεύτηκαν, εξοικειώθηκαν με αυτή την απογοήτευση και πλέον έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα και κάνουν το κέφι τους δίχως οράματα να μεγαλώσουν θεαματικά τη βάση των υποστηρικτών του Αστέρα. Πιθανόν αυτή η στάση να εντάσσεται στη γενικότερη στάση τους απέναντι στην πατρίδα, της οποίας η κυβέρνηση τους έχει «ξενερώσει» και επιχειρηματικά, στέλνοντάς τους, με τον τρόπο της, για δουλειές σε άλλες χώρες και ηπείρους.
Αν πάντως τα αφεντικά δεν ζεσταθούν τώρα, αν δεν επιχειρήσει και δεν υποστηρίξει μια μαζική κινητοποίηση, ο Αστέρας θα μπει στη λίστα των ομάδων με τη μικρότερη παρουσία οπαδών τους σε τελικό Κυπέλλου. Αν δεν πριμοδοτήσει το ταξίδι από την ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας προς το ΟΑΚΑ, αν δεν επιχειρήσει «πλύση εγκεφάλου» στην τοπική κοινωνία, αν δεν γεμίσει τις θέσεις του στο ΟΑΚΑ με όσο το δυνατόν περισσότερα μικρά παιδιά, δηλαδή αυριανούς ένθερμους υποστηρικτές του, ο Αστέρας δεν θα μεγαλώσει σε κόσμο. Θα παραμείνει ένας σύλλογος που αφορά λίγους. Κι είναι κρίμα, διότι είναι μια ομάδα που, αγωνιστικά, κατάφερε να γεννηθεί και να μεγαλώσει πολύ σε διάστημα μόλις μίας 10ετίας.
Πηγή: SportDay

Ξεκίνησαν τα "μπαμ" στον Παναθηναϊκό...

Τα τυπικά απομένουν για να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Φυτανίδη στον Παναθηναϊκό, για τα επόμενα τρία χρόνια...
Οι "πράσινοι" τα έχουν βρει σε όλα με την πλευρά του παίκτη και το μόνο που μένει είναι να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τον Ατρόμητο στα πλέι οφ και στη συνέχεια να ανηφορίσει στην Παιανία...