Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Το Play Station κόλλησε!

Το κεφάλαιο Μπαρτσελόνα (όπως το ξέραμε μέχρισήμερα)έκλεισε! Η σελίδα στη μεγάλη ομάδα της Καταλονίας πρέπει να γυρίσει ολοκληρωτικά. Το ποδόσφαιρο που επί μια 5ετία και βάλε καθήλωσε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη αποδείχθηκε ότι είχε όρια.
Αυτά τα έβαλε η Μπάγερν Μονάχου στους «μπλαουγκράνα» και χθες μέσα στο «Καμπ Νου» παρέδωσε μαθήματα σοβαρής δουλειάς, οργάνωσης και πάγκου. Ναι, πάγκου. Διότι ο πάγκος της Μπάγερν είχε προπονητή και εκείνος της Μπαρτσελόνα ήταν κενός!
Ο Τίτο Βιλανόβα μπορεί να είναι συμπαθής σε όλους μας λόγω της περιπέτειας της υγείας του, μπορεί να αποτελεί μέλος της οικογένειας της Μπαρτσελόνα, αλλά αν όλα τα μέλη των καλών οικογενειών ήταν το ίδιο καλά, τότε ο κόσμος μας θα ήταν αγγελικά πλασμένος.
Που τέτοια τύχη όμως! Όσο κι αν εμείς οι Έλληνες δε νιώθουμε και τόσο καλά βλέποντας δύο γερμανικές ομάδες στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στους συμπάσχοντες (οικονομικά) Ισπανούς φιλάθλους της Ρεάλ και της Μπάρτσα, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι οι γερμαναράδες είχαν τον τρόπο τους!
Κι αν η Ρεάλ άγγιξε το θαύμα της ανατροπής κόντρα στη Ντόρτμουντ, η Μπαρτσελόνα πλήρωσε με 7 – 0 συνολικό σκορ την υπεροψία της απένταντι όχι μόνο στους Βαυαρούς, αλλά και στους νόμους της φύσης.
Δεν γίνεται να διεκδικείς υψηλούς στόχους σε Ισπανία και Ευρώπη διαθέτοντας μόνο 13-14 ποδοσφαιριστές για 70 ματς το χρόνο. Δεν γίνεται να παίζει όλη η ομάδα για τον Μέσι και όχι ο Μέσι (και ο όποιος Μέσι) για την ομάδα.
Δεν γίνεται να παίζεις για 7-8 χρόνια χωρίς επιθετικό περιοχής και να την βγάζεις πάντα... καθαρή! Δεν γίνεται να φεύγει ο Γκουαρντιόλα και να χρίζεται προπονητής ο Βιλανόβα. Μια φορά πετυχαίνουν αυτού του είδους τα πειράματα! Δεν είναι κάθε μέρα του Αη Γιάννη.
Ο Γιουπ Χάινκες έδεσε κόμπο τον Βιλανόβα κι εκείνος τον... τιμώρησε αφήνοντας τον Μέσι στον πάγκο και βγάζοντας τον Ινιέστα από το γήπεδο! Αστειότητες για ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Το ποδόσφαιρο που διδάσκεται στη «Λα Μασία» κάποια στιγμή θα ερχόταν η ώρα που θα έβρισκε το αντίδοτό του. Ακόμα και το Play Station κολλάει όταν παίζεις με τις ώρες! Πόσο μάλλον όταν το παίζεις επί χρόνια.
Δηλαδή, εκεί στην Μπαρτσελόνα έχουν σκεφτεί ποτέ τι θα απογίνουν αν ο Μέσι τραυματιστεί και μείνει για 2-3 μήνες εκτός σε μία σεζόν ή αν σταματήσει το ποδόσφαιρο σε 4-5 χρόνια; Θα αποσυρθούν από κάθε διοργάνωση; Θα ρίξουν λευκή πετσέτα;
Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στη Μπάγερν πρέπει να πουν όλοι εκείνοι που κρατούν τις τύχες της Μπαρτσελόνα. Ένα "ευχαριστώ" γιατί τους άνοιξαν τα μάτια και τους είπαν ότι το ποδόσφαιρο της απόλυτης κατοχής και των 786 σωστών μεταβιβάσεων σε κάθε ματς δεν είναι πανάκεια.
Τα... δύσκολα για την Μπαρτσελόνα τελείωσαν. Η αλλαγή ρότας είναι επιβεβλημένη. Τα δύσκολα αρχίζουν για τον Πεπ Γκουαρντιόλα που πάει να κάνει τον προπονητή σε μια ομάδα μοντέλο. Μακάρι να τα καταφέρει, αν και δεν το πολυπιστεύω.     novasport gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: