Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Χριάπα: «Δεν έχουμε ξεχάσει την… Κωνσταντινούπολη»

Με ρεβανσιστικές τάσεις θα αντιμετωπίσει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον Ολυμπιακό, στον ημιτελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας, όπως δήλωσε ο Βίκτορ Χριάπα.

Χριάπα: «Δεν έχουμε ξεχάσει την… Κωνσταντινούπολη»
Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ δεν έχουν ξεχάσει τον χαμένο τελικό, στην Κωνσταντινούπολη, από τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα «mk.ru» ο Βίκτορ Χριάπα. Ωστόσο, ο Ρώσος φόργουορντ τόνισε πως ό,τι έγινε… έγινε πέρυσι, καθώς η αποτυχία αυτή δίνει έξτρα κίνητρο στην ομάδα της Μόσχας για τον φετινό ημιτελικό με τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βίκτορ Χριάπα:

Για την τιμωρία του Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα: «Θα ήθελα να μιλήσω μόνο για τους δικούς μας οπαδούς, οι οποίοι ευτυχώς ξέρουν πώς να συμπεριφέρονται σε γεμάτα γήπεδα. Όμως, είναι κρίμα να μην είναι συνεχώς γεμάτα τα γήπεδά μας, καθώς το μπάσκετ στη Ρωσία είναι πίσω από το χόκεϊ και το ποδόσφαιρο. Αλλά, από την άλλη μας βοηθούν με την υποστήριξή τους και θα θέλαμε να γεμίζουν τα γήπεδα».

Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού που και αυτοί έχουν αποδείξει πως δεν είναι… άγγελοι: «Όχι, δεν είναι. Όμως, ξέρουμε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα του Νότου και εκεί ο κόσμος ζει τα πράγματα μεγάλο ενθουσιασμό. Μερικές φορές είναι αρκετά επιθετικοί, πετούν αντικείμενα, λένε συνθήματα, αλλά όλα γίνονται μόνο κατά τη διάρκεια του ματς. Όταν το παιχνίδι τελειώσει και συναντήσουν κάποιον παίκτη, τότε όλοι συμπεριφέρονται αξιοπρεπώς».

Για το αν έχουν συζητήσει μεταξύ τους οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ, τον περσινό τελικό: «Φυσικά, δεν έχουμε βγάλει την περσινή ήττα από το… μυαλό μας. Αλλά, είναι μέρος της ιστορίας και δεν μπορούμε να το διαγράψουμε. Απλά, αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο για τον ημιτελικό. Αυτό δεν θα είναι το μοναδικό εφόδιο για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό, αλλά όπως είπα θα βοηθήσει στο κίνητρο, σε ένα ματς που θέλουμε μόνο νίκη. Ό,τι έγινε, έγινε, καθώς τώρα έχουμε μπροστά μας ένα καινούριο Final 4».

Για το αν φέτος η ΤΣΣΚΑ έχει περισσότερο άγχος: «Όταν προκρίνεσαι σε ένα Final 4 πάντα είναι δύσκολα τα πράγματα. Μάλιστα, φέτος κάναμε μεγαλύτερη προσπάθεια για να περάσουμε στην τελική φάση του Λονδίνου. Όμως, πιστεύω πως φέτος η πίεση θα είναι μικρότερη. Πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε το τρόπαιο, αλλά έχουμε τις ίδιες πιθανότητες και με τους άλλους τρεις». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: