Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Αν δεν μεγαλώσει και τώρα ο Αστέρας...

Στην Τρίπολη οι περίπου 50 χιλιάδες κάτοικοι χωρίζονται αυτή την εποχή σε δύο κατηγορίες. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Σε αυτούς που ασχολούνται με τον Αστέρα και τούτες τις μέρες ζουν μια χαρά που έχει ξεπεράσει κάθε όριο της φαντασίας και των προσδοκιών τους, και σε αυτούς που δεν ασχολούνται καθόλου. Δυστυχώς για τον Αστέρα και το ποδόσφαιρο οι πρώτοι αποτελούν τη μειονότητα στην Τρίπολη. Κι αν χάσει τη σημερινή ευκαιρία ο Αστέρας, δηλαδή αν δεν εκμεταλλευτεί το «δώρο» της παρουσίας στον τελικό του Κυπέλλου, της συμμετοχής στα πλέι οφ και της ευρωπαϊκής συμμετοχής, αυτό το τρεμπλ που έχει κάνει για τα δικά του μέτρα, το καθεστώς στην Τρίπολη δεν θα αλλάξει ποτέ. Η Αρκαδία δεν θα ζήσει ποτέ για το ποδόσφαιρο, ή και για το ποδόσφαιρο, ή τελικώς δεν θα ζήσει ποτέ το, ποδόσφαιρο, και ο Αστέρας θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι είναι ένα ζήτημα που αφορά τους ιδιοκτήτες, τους εργαζόμενους και τους περίπου 5-6 χιλιάδες που ανακυκλώνονται στις κερκίδες στα παιχνίδια.
Ο Σάκης Τσιώλης είναι πιθανόν ο πρώτος «ποδοσφαιρικός μετανάστης» της Τρίπολης που έχει ασχοληθεί τόσο πολύ με το θέμα. Μολονότι δεν είναι της δικής του ευθύνης και αρμοδιότητας, ακριβώς επειδή εξελίσσεται σε αγγλικού τύπου μάνατζερ για τον Αστέρα, ο προπονητής έχει επιχειρήσει να σκαλίσει σε βάθος το θέμα ώστε να αντιληφθεί για ποιο λόγο δεν δημιουργεί ρεύμα και δεν γεμίζει διαρκώς το γήπεδο. Ο προπονητής προτείνει, εισηγείται, αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από αυτό που ήδη κάνει με τις αγωνιστικές επιτυχίες, με τα αποτελέσματα που δημιουργούν την ευκαιρία για να αναπτυχθεί ρεύμα.
Γιατί δεν τα καταφέρνει ο Αστέρας; Κυρίως επειδή δεν το βάζουν πλέον το στοίχημα οι ιδιοκτήτες του, οι Γιάννης Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος. Προσπάθησαν, δεν τα κατάφεραν, απογοητεύτηκαν, εξοικειώθηκαν με αυτή την απογοήτευση και πλέον έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα και κάνουν το κέφι τους δίχως οράματα να μεγαλώσουν θεαματικά τη βάση των υποστηρικτών του Αστέρα. Πιθανόν αυτή η στάση να εντάσσεται στη γενικότερη στάση τους απέναντι στην πατρίδα, της οποίας η κυβέρνηση τους έχει «ξενερώσει» και επιχειρηματικά, στέλνοντάς τους, με τον τρόπο της, για δουλειές σε άλλες χώρες και ηπείρους.
Αν πάντως τα αφεντικά δεν ζεσταθούν τώρα, αν δεν επιχειρήσει και δεν υποστηρίξει μια μαζική κινητοποίηση, ο Αστέρας θα μπει στη λίστα των ομάδων με τη μικρότερη παρουσία οπαδών τους σε τελικό Κυπέλλου. Αν δεν πριμοδοτήσει το ταξίδι από την ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας προς το ΟΑΚΑ, αν δεν επιχειρήσει «πλύση εγκεφάλου» στην τοπική κοινωνία, αν δεν γεμίσει τις θέσεις του στο ΟΑΚΑ με όσο το δυνατόν περισσότερα μικρά παιδιά, δηλαδή αυριανούς ένθερμους υποστηρικτές του, ο Αστέρας δεν θα μεγαλώσει σε κόσμο. Θα παραμείνει ένας σύλλογος που αφορά λίγους. Κι είναι κρίμα, διότι είναι μια ομάδα που, αγωνιστικά, κατάφερε να γεννηθεί και να μεγαλώσει πολύ σε διάστημα μόλις μίας 10ετίας.
Πηγή: SportDay

Δεν υπάρχουν σχόλια: