Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Από παραμύθι σε παραμύθι

Ο Βαγγέλης Μπραουδάκης γράφει για την υπόθεση της συγχώνευσης της Καβάλας με τον Ηρακλή, καθώς και για το παραμύθι που προσπαθούν να μας πουλήσουν καθημερινά οι Ψωμιάδηδες...
Από παραμύθι σε παραμύθι
Το ψέμα και η κοροϊδία δεν έχουν τελειωμό. Ανερυθρίαστα ο μικρός Ψωμιάδης επιχείρησε να βγάλει την Ελλάδα ολόκληρη τρελή! Συγχώνευση; Ποια συγχώνευση; Ηρακλής; Ποιος Ηρακλής; Πρακτικό γενικής συνέλευσης; Ποιο πρακτικό γενικής συνέλευσης; Και τα 'λεγε και πειστικά ο μπαγάσας σε ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση...
Ο εμπαιγμός δεν έχει όρια! Τίποτα μεταμφιεσμένοι... Μητσικώστες θα πήγαν στο επιμελητήριο τις προάλλες, κάτι παλιάνθρωποι πλαστογράφοι θα συνέταξαν το πρακτικό της ΓΣ για να μπλέξουν τον Σταύρο και τον Μάκη (γι' αυτό κρύβεται κι αυτός, δεν αντέχει να συναναστρέφεται την κοινωνία μας έτσι που του φέρεται) και ορισμένοι φαντασιόπληκτοι Ηρακληδείς έπεισαν το σύμπαν για την περιβόητη συνένωση...
Μέχρι και τα ρέστα ζήτησε ο μικρός Ψωμιάδης επειδή τον ταλαιπώρησαν και τον κουβάλησαν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να εξηγήσει το απολύτως «τίποτα»! Μόνο «συγγνώμη» που δεν ζήτησε να του πουν! Και δεν πρόλαβε να το ζητήσει επειδή ακόμα και το ψέμα έχει τα όριά του. Χρειάστηκε σε ανοικτή τηλεφωνική ακρόαση να παρέμβει ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΟΚ για να νομιμοποιηθεί η δικηγορική παρουσία του βουλευτή Καβάλας εντός της Επιτροπής, παρουσία που τη νομιμότητά της την αμφισβητούσαν οι Ψωμιάδηδες! Ελεος...
Οπότε από τη συγχώνευση που (προσωρινά) αποτράπηκε πήγαμε σε άλλο παραμύθι. Στη μεταφορά έδρας σε άλλη πόλη! Στο γήπεδο του Μακεδονικού, π.χ., στη Νέα Ευκαρπία. Λες κι όποιος θέλει, όποτε θέλει, μπορεί να παίρνει την ομάδα και να την περιφέρει ως αρκούδα και σε άλλο πανηγύρι...
Αφήνω στην άκρη τα περί καταλληλότητας ή όχι του συγκεκριμένου γηπέδου για να φιλοξενήσει αγώνες Super League (αν η Καβάλα θα αγωνίζεται σ' αυτήν την κατηγορία στο νέο πρωτάθλημα), αφήνω και το ότι για να συμβεί αυτό χρειάζεται πρωτίστως η σύμφωνη γνώμη της οικίας αστυνομικής διεύθυνσης -κι είμαι σίγουρος ότι στη Θεσσαλονίκη θα πετάξουν τη σκούφια τους στο ενδεχόμενο να έχουν τουλάχιστον δύο ματς κάθε αγωνιστική στην πόλη- και αναρωτιέμαι μόνο τούτο:
Με τον Σταύρο Ψωμιάδη κατηγορούμενο για ένα σωρό και προσωρινά ελεύθερο και τον Μάκη Ψωμιάδη καταζητούμενο, στον ΑΟΚ αναλογίζονται καθόλου την επόμενη μέρα; Προβληματίζονται -ο Ερασιτέχνης- για το τι τους ξημερώνει; Οχι με συγχωνεύσεις ή μεταφορά έδρας ή οτιδήποτε άλλο τρελό, αλλά απλώς ρεαλιστικά; Κι αν προβληματίζονται, σχέδιο αντιμετώπισης έχουν; Γιατί αυτό προέχει κι όχι το τι θα σκαρφίζονται καθημερινά οι Ψωμιάδηδες...

Πηγή: Sentragoal.gr

Στημένα ματς: Ποδοσφαιρική κάθαρση α λα τούρκα

Με εντολή Ερντογάν η ποδοσφαιρική ομοσπονδία «τρέχει» τις διαδικασίες για τις τιμωρίες Φενέρ και άλλων ομάδωνΗ εντολή του τούρκου πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν «πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες, και οι αρχές έχουν την πλήρη στήριξή μας, καθώς το σκάνδαλο αμαυρώνει την εικόνα της χώρας» φαίνεται ότι είχε άμεσο αποτέλεσμα.

Ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση του σκανδάλου στημένων αγώνων απήγγειλε κατηγορίες σε 25 εμπλεκόμενους από τους 61 που έχουν συλληφθεί. Ηδη επτά κατηγορούμενοι παρέμειναν προφυλακιστέοι, ανάμεσά τους οι πρώην πρόεδροι της Ντιγιαρμπακίρσπορ και της Γκιρεσούνσπορ, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν 11 ύποπτοι.

Η σημαντικότερη - και με ελληνικό ενδιαφέρον - είδηση προέρχεται από τις πληροφορίες που δημοσιεύουν τα τουρκικά ΜΜΕ όσον αφορά στη στάση της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, η οποία φέρεται αποφασισμένη να δράσει άμεσα και να τιμωρήσει τους εμπλεκόμενους συλλόγους _ με πρώτη και καλύτερη την πρωταθλήτρια Φενέρμπαχτσε _ χωρίς να περιμένει τις αποφάσεις των ποινικών δικαστηρίων!

Οι τουρκική αθλητική δικαιοσύνη φαίνεται ότι «έπιασε» το... υπονοούμενο της επιστολής της UEFA, στην οποία αναφέρονται ξεκάθαρα τα εδάφια των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σύμφωνα με τα οποία «μια ομάδα αποβάλλεται από τις διοργανώσεις της αν έχει καθ' οποιονδήποτε τρόπο συμμετάσχει έμμεσα ή άμεσα σε απόπειρα προκαθορισμού του αποτελέσματος ενός αγώνα».

Αν κάποια στιγμή και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θελήσει να μετουσιώσει σε πράξεις τις εξαγγελίες της για εναρμόνιση με τη νομοθεσία της UEFA, ίσως θα πρέπει να απλοποιήσει τον πειθαρχικό της κώδικα στον επίμαχο τομέα της προσυνεννόησης για το τελικό αποτέλεσμα.Πηγη Το Βημα

Οριστικά στην... Τότεναμ ο Μόντριτς!

Παίκτης της Τότεναμ θα παραμείνει οριστικά και την επόμενη σεζόν ο Λούκα Μόντριτς, όπως αποφασίστηκε, μετά από συνάντηση που είχε ο Κροάτης μεσοεπιθετικός στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» με τον πρόεδρο των «σπιρουνιών» Ντάνιελ Λίβι και τον τεχνικό της ομάδας, Χάρι Ρέντναπ.

Ο 25χρονος άσος ήρθε από την Κροατία το απόγευμα της Τετάρτης και πήρε ταξί κατευθείαν για το γήπεδο όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση για το θέμα της μεταγραφής του. Εξέφρασε αρχικά την επιθυμία του να αποχωρήσει σε περίπτωση που φέρει ο ατζέντης του οικονομικά αποδεκτή πρόταση για την Τότεναμ, όμως κατάλαβε γρήγορα πως οι ισχυρισμοί του δεν είχαν καμία απολύτως τύχη.

Λίβι και Ρέντναπ είχαν προαποφασίσει το μέλλον του και απλά του το ανακοίνωσαν. Δεν τίθεται κανένα θέμα πώλησης ανεξαρτήτως οικονομικής προσφοράς που μπορεί να φτάσει στα γραφεία του συλλόγου. Τόσο ο ίδιος όσο και ο Γκάρεθ Μπέιλ και ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ θα συνεχίσουν να δίνουν την επόμενη χρονιά την απαραίτητη ποιότητα στο κέντρο της ομάδας.

Ο παίκτης φέρεται να αντιλήφθηκε ότι δεν έχει άλλη επιλογή και μετά από τη 40λεπτη συνάντηση που είχε με τους ανθρώπους του συλλόγου αποχώρησε σκεπτικός από το γήπεδο, με την Τότεναμ να τονίζει ότι το θέμα θεωρείται λήξαν και ότι καμία πρόταση ανεξαρτήτως ποσού δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή. Ο Μόντριτς παραμένει «σπιρούνι»!

Ανοίγουν κι άλλοι λογαριασμοί

Σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών νέων προσώπων, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν ακόμη έρθει στην επιφάνεια, προσανατολίζεται ο ένατος τακτικής ανακριτής, Γιώργος Κασίμης. Η κίνηση αυτή, που ερευνά τη… διαδρομή του μαύρου χρήματος από τα στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενδέχεται να αυξήσει τον αριθμό των διώξεων και των εμπλεκομένων στο «Koriopolis».

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε 85 άτομα, ενώ το ΣΔΟΕ έχει προχωρήσει σε ελέγχους των φορολογικών τους δηλώσεων και των περιουσιακών τους στοιχείων.

Aπαντάνε Φλωρίδης κα Σαχπατζίδης

Μέσω συνέντευξης τύπου όπου θα παρουσιάσουν τα περιουσιακά στοιχεία του Βασίλη Φλωρίδη θέλουν να… απαντήσουν οι υποψήφιοι αγοραστές του ΠΑΟΚ, στον πρόεδρο του ερασιτέχνη, Θανάση Κατσαρή!
Aπαντάνε Φλωρίδης κα Σαχπατζίδης
Οι πληροφορίες από την Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι το πρωί της Πέμπτης ο Γιώργος Σαχπατζίδης θα βρεθεί στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Βασίλη Φλωρίδη! Οι δύο άνδρες είτε το απόγευμα της ίδιας μέρας, είτε πιθανότερα την Παρασκευή θα παραθέσουν στην Θεσσαλονίκη συνέντευξη τύπου όπου θα παρουσιάσουν τα περιουσιακά στοιχειά του κ. Φλωρίδη!
Αυτό όπως εννοείται από την πλευρά των υποψηφίων αγοραστών θα είναι και η απάντηση προς τον πρόεδρο του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ Θανάση Κατσαρή, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες ζητούσε επίμονα είτε να παραδώσει ο εκπρόσωπος του Φλωρίδη εγγυητική επιστολή, είτε να δείξει τα περιουσιακά στοιχεία ως απόδειξη των προθέσεων του για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ!
Πηγή: gazzetta.gr

Φορτούνα Ντίσελντορφ-ΠΑΟΚ στη NOVA

Το novasports2 θα μεταδώσει το φιλικό του ΠΑΟΚ με τη Φορτούνα Ντίσλεντορφ το Σάββατο (9/7) στις 20:00.

Στα γραφεία της Τότεναμ ο Μόντριτς!!

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Τότεναμ η εμφάνιση του Λούκα Μόντριτς στα γραφεία, καθώς ο Κροάτης μέσος σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Νησιού εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει!

Το ραντεβού αρχικά ήταν προγραμματισμένο για την Πέμπτη, όμως είχε διαμηνύσει σε δηλώσεις του ο Χάρι Ρέντναπ νωρίτερα μέσα στη μέρα, αλλά η σπουδαιότητα του θέματος μετέφεραν τη συνάντηση μία μέρα νωρίτερα. 

Η Τσέλσι είναι η ομάδα που επιθυμεί διακαώς να τον εντάξει στο δυναμικό της, ενώ υπάρχει και μια φιλολογία και για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία θα αποχωριστεί αρκετούς μέσους μέσα στο μεταγραφικό παζάρι. Ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λίβι έχει δηλώσει πως ο παίκτης δεν πωλείται και αυτό φαίνεται και από την «πόρτα» που έριξε προ εβδομάδων στους «μπλε» παρά την πρόταση των 25εκ. ευρώ.

Οι εξελίξεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον... 
πηγή: theplayer.gr

Ενταση στην ΓΣ του Πανιώνιου!!

Ενταση προκλήθηκε στην Γενική Συνέλευση του Πανιώνιου όταν τα μέλη διαφώνησαν για την εκλογή ή μη νέας διοίκησης. Καμία απόφαση δεν λήφθηκε σε ό,τι αφορά την πρόταση των Κύπριων επενδυτών για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Πανιώνιος.

Η ΓΣ του Πανιώνιου έγινε με στόχο να αποφασιστεί τελικά αν πρέπει να προχωρήσει το deal με τους Κύπριους επενδυτές ή όχι. Τελικά η όλη διαδικασία εκτροχιάστηκε όταν η πλειοψηφία του σώματος ζήτησε να γίνει εκλογή νέας διοίκησης. Υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης τάχθηκε και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και εκπρόσωπος του Κωνσταντίνου Τσακίρη, Γιώργος Ζερβακάκος.  Εξάλλου, πρόταση μομφής κατά του Γεράσιμου Βεντούρη κατέθεσε ο εκπρόσωπος των Ιώνων!

Σε ό,τι φορά την πρόταση των Κυπρίων ο Κώστας Τσολακάκης εναντιώθηκε εκ νέου τονίζοντας πως είναι «πολύ καλή για να είναι αληθινή»! Από την πλευρά του ο Χάρης Σταμούλης, χρηματοοικονομικός σύμβουλος και εκπρόσωπος των «πανθήρων», εξήγησε πως η πρόταση έχει κενά για τα οποία δεν έλαβε ποτέ απαντήσεις από την πλευρά των ενδιαφερόμενων. Τέλος, είπε πως είναι απορίας άξιο που δεν γνωστοποιούν την ταυτότητά τους και τόσο καιρό παίζουν ένα ανεξήγητο κρυφτούλι.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Πλατανιάς (εκπρόσωπος των Κύπριων επενδυτών) εξέφρασε την απαισιοδοξία του ότι μπορεί να προχωρήσει το deal, ωστόσο ζήτησε να τους δοθεί μια ευκαιρία και να βάλουν τις 600.000 ευρώ που έχουν δεσμευθεί.

Ο εκπρόσωπος των «πανθήρων» εν συνέχεια δήλωσε: «Νιώθω ότι είμαστε άρμα του Ολυμπιακού. Έχουμε βαρεθεί εδώ κι ένα μήνα. Καθόμαστε και μιλάμε για χρέη που έχετε δημιουργήσει εσείς και μόνο εσείς. Αν θέλετε να ξεκινήσουμε πόλεμο, μπορούμε να το κάνουμε».

Ο κ. Βεντούρης απάντησε, αρνούμενος τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου των «πανθήρων»: «Είχαμε πολλές διαφωνίες όλον αυτό τον καιρό και γι’ αυτό έχει τραβήξει τόσο πολύ το θέμα. Αρνούμαι κατηγορηματικά ότι είμαστε άρμα του Ολυμπιακού».
πηγή: theplayer.gr

Κανονικά στο πρόγραμμα ο Φατί!!

Με τον Ρικάρντο Φατί να συμμετέχει στο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε η σημερινή διπλή προπόνηση του Αρη. Ο Γάλλος μέσος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε την περασμένη Δευτέρα στους προσαγωγούς και εντάχθηκε στους ρυθμούς της ομάδας. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν γι άλλη μια φορά οι Ντάνιελ Τσέζαρεκ, Θανάσης Πρίττας και Σωκράτης Διούδης.

Αύριο οι «κίτρινοι» θα προπονηθούν το πρωί και στην πορεία ο Σάκης Τσιώλης θα γνωστοποιήσει την αποστολή που θα αναχωρήσει την Παρασκευή για το Καρπενήσι, όπου θα τελεστεί το πρώτο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. 

Θα παραμείνει η ομάδα εκεί ως τις 22/7, διάστημα στο οποίο θα δώσει φιλικά παιχνίδια. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν «κλειστεί», ήδη, δύο τεστ. Το πρώτο ορίστηκε για τις 15/7 με αντίπαλο τον Ατρόμητο και το δεύτερο στις 19/7 απέναντι στην Κέρκυρα. 
πηγή: theplayer.gr

Βατούτιν: «Τον θέλαμε χρόνια τον Μίλος»

Ο Αντρέι Βατούτιν αναφέρθηκε στο τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΤΣΣΚΑ, Μίλος Τεόντοσιτς, αποκαλύπτοντας πως ο Σέρβος γκαρντ ήταν εδώ και χρόνια ο διακαής πόθος των Ρώσων.

«Θέλαμε χρόνια να τον αποκτήσουμε εδώ και αρκετά χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην ιστοσελίδα "gazeta.ru" και συνέχισε τονίζοντας: «Φέτος είχαμε την ευκαιρία να τον πάρουμε και το κάναμε. Ο Μίλος μπορεί να αγωνιστεί κάτω από καθεστώς πίεσης».

Ανέβηκε ο Ολυμπιακός, απαντά ο Λουκάς!!

Την απάντηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη περιμένουν πλέον στον Ολυμπιακό. Ο ατζέντης του διεθνούς πάουερ φόργουορντ είχε συνάντηση με την πλευρά των «ερυθρόλευκων» για το μέλλον του πελάτη του στους κυπελλούχους Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός όπως αναμενόταν βελτίωσε την πρόταση του, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πλησίασε τις απαιτήσεις του παίκτη, ο οποίος έχει εξαιρετική προσφορά στα χέρια του από την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Ο Μαυροκεφαλίδης θα ζυγίσει τις δύο επιλογές που έχει και θα αποφασίσει εντός της ημέρας. Είτε δηλαδή θα παραμείνει στον Ολυμπιακό με λιγότερα χρήματα, είτε θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο για Ρωσία.
πηγή: theplayer.gr

Χούντελααρ: «Δεν υπάρχει θέμα με Γιουνάιτεντ»!!

Τις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέψευσε ο Κλας-Γιαν Χούντελααρ, ο οποίος τόνισε πως θέλει να μείνει στη Σάλκε.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» φέρονται να επιθυμούν την απόκτηση του Ολλανδού επιθετικού καθώς ο Ντίμιταρ Μπερμπάτιοφ κατά τα φαινόμενα θα αποχωρήσει, αλλά ο ίδιος δήλωσε άγνοια:

«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Αλλά ακόμα και να υπήρχε, εγώ θέλω να παραμείνω στη Σάλκε και να κάνω ακόμα μία καλή σεζόν. Δεν θέλω να πάρω μεταγραφή αυτή την περίοδο είμαι ευτυχισμένος», δήλωσε. 
πηγή: theplayer.gr

«Ψαλίδι» στα βουλευτικά προνόμια!!

Εισήγηση για περαιτέρω μειώσεις των βουλευτικών προνομίων θα πραγματοποιήσει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος στην αυριανή διάσκεψη των προέδρων του Κοινοβουλίου.

Συνομιλία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ με Μπερτομέου!!

Με την κούραση να αποτελεί συνοδευτικό τους ο Μπάνε Πρέλεβιτς και ο Νίκος Σταυρόπουλος συμμετέχουν σήμερα στη Βαρκελώνη, εκπροσωπώντας τον ΠΑΟΚ, σε εκδηλώσεις της Ευρωλίγκα. Διαδικασία που θα κορυφωθεί αύριο με την κλήρωση των ομίλων και τον προκριματικών αγώνων (φάση στην οποία λαμβάνει μέρος ο «Δικέφαλος») της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής των «ασπρόμαυρων» άφησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (6/7) τη Θεσσαλονίκη για να μεταβούν στην Ισπανία, με συνέπεια να αισθάνονται φυσιολογικά κόπωση στη διάρκεια της ημέρας.

Οι δύο άνδρες λίγο πριν τη γενική συνέλευση της διοργάνωσης, είχαν ολιγόλεπτη κουβέντα με τον Τζόρντι Μπερτομέου. Η επαφή με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκα ήταν γενικού περιεχομένου, χωρίς να προκύψει κάτι πιο ουσιαστικό από αυτήν. 
πηγή: theplayer.gr

Εφερε Σκέμπρι ο Ολυμπιακός Βόλου!!

Στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης (06/07) ο Αντρέ Σκέμπρι. Ο διεθνής Μαλτέζος φορ, που έμεινε ελεύθερος από την Φερεντσβάρος θα περάσει όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και όλα κυλήσουν ομαλά θα ανηφορήσει προς τον Βόλο, προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Στην καριέρα του έχει φορέσει τις φανέλες των Χιμπέρνιαν (Μάλτα), Μαρσαξλόκ (Μάλτα), Μπράουνσβαϊκ (Γερμανία), Τζένα (Γερμανία), Κέρντερ (Αυστρία) και εσχάτως της Φερεντσβάρος (Ουγγαρία). Είναι 25 ετών και έχει 31 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα μετρώντας  τρία γκολ.

Χωρίς διεθνείς και επιθετικούς η Μίλαν!!

Με πολλά προβλήματα ξεκινάει η προετοιμασία της Μίλαν για τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς τέσσερις βασικοί απουσιάζουν για διεθνείς υποχρεώσεις, την ώρα που δύο επιθετικοί απουσιάζουν λόγω τραυματισμού.

Οι Πάτο, Ρομπίνιο, Τιάγκο Σίλβα βρίσκονται στην Αργεντινή, καθώς η Βραζιλία αγωνίζεται στο Κόπα Αμέρικα, ενώ ο Μάριο Γέπες βρίσκεται στην ίδια χώρα αλλά με την Κολομβία και μάλιστα αναμένεται να αγωνιστεί σε λίγες ώρες (ξημερώματα Πέμπτης) κόντρα στη διοργανώτρια.

Επιπλέον, οι Ιμπραΐμονιτς και Κσσάνο πήραν μια επιπλέον εβδομάδα άδεια καθώς δεν έχουν αποθεραπευτεί πλήρως από κάποιες μικροενοχλήσεις.

Αυτό σημαίνει πως ο Αλέγκρι έχει ελάχιστες επιλογές για τη βασική ενδεκάδα ενόψει το Audi Cup (θα συμμετάσχουν Μπάγερν, Μπαρτσελόνα και Ιντερνασιονάλ), ενώ ακολουθεί και το Σούπερ Καπ, ένα τρόπαιο το οποίοι οι «ροσονέρι» θέλουν να κατακτήσουν.

Ταπούτος: «Θέλω Αρη και του χρόνου»

Στον Αρη θέλει να παραμείνει κα τη νέα σεζόν ο Χρήστος Ταπούτος όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της ομάδας. «Αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο και είμαι παίκτης του Αρη. Δεν θέλω να φύγω από την ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο πάουερ φόργουορντ των «κίτρινων».

Αναλυτικά τα όσα είπε στον «Άρης Fm»:

Κάνοντας ένα πρώτο σχόλιο για την αγωνιστική χρονιά που τελείωσε:

«Έκλεισε με απογοήτευση και αυτό είναι λογικό από τη στιγμή που παίζεις μικρούς τελικούς με τον ΠΑΟΚ και χάνεις. Προσωπικά για μένα ήταν αρκετά καλή χρονιά. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να βγούμε στην Ευρωλίγκα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι κανένας παίκτης δεν ήταν αδιάφορος σε κανένα αγώνα» ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Η ομάδα “πονούσε” στον άσσο. Εκτός από τον Σλούκα, που έκανε πολύ καλή χρονιά, δεν είχαμε κάποιον άλλο. Μετά και από τον τραυματισμό του Βεργίνη ήταν μόνος του. Δεν θεωρώ ότι η ομάδα ήθελε ψηλό και ένα βαρύ πεντάρι. Το μπάσκετ έχει γίνει πιο γρήγορο και το χαρακτηρίζουν τα σήματα με τους τρεις κοντούς και τους δύο φόργουορντ».

Αναφερόμενος στην προσωπική του απόδοση, υπογράμμισε:

«Θεωρώ ότι μέχρι και τον Φεβρουάριο ένιωθα πολύ καλά, με βόλευε πολύ το παιχνίδι που παίζαμε και ήμουν αρκετά ξεκούραστος. Μετά είναι λογικό να έρχεται η κόπωση  και μαζί με την αλλαγή φιλοσοφίας και τους τραυματισμούς χάθηκα λίγο.

Το μεγαλύτερο λάθος το έκανα εγώ διότι ενώ οι γιατροί θεωρούσαν ότι έπρεπε να μείνω έξω, εγώ έπαιζα. Αυτό το λάθος μου το πλήρωσα κυρίως στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Δεν άφηνα τους τραυματισμούς μου να γιατρευτούν όπως έπρεπε. Παρόλο που έπαιξα τέσσερα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, σε κανένα δεν ένιωθα καλά».

Μιλώντας για τον Σαρόν Ντρούκερ, ανέφερε:

«Ήταν ένας προπονητής που μας πέρασε μια επιθετική φιλοσοφία. Από την αρχή της χρονιάς πίστευε στις δυνατότητες και μου είπε ότι θα μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα σε πολλούς τομείς. Είχα ένα ελεύθερο ρόλο μέσα στην ομάδα, δεν με περιόριζε. Θεωρώ ότι τον δικαίωσα».
Για τον ερχομό του Λευτέρη Σούμποτιτς στην ομάδα:

«Με την έλευση του κ. Σούμποτιτς η ομάδα άρχιζε να αλλάζει παίκτες και φιλοσοφία. Μας συμμάζεψε σαν ομάδα, αρχίσαμε να παίζουμε άμυνα, αλλά δυστυχώς η ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο της.

Προσπάθησε να αλλάξει πολλά πράγματα. Έβαλε περισσότερη πειθαρχεία, μας πίεσε περισσότερο στις προπονήσεις. Παίζαμε ένα κλασσικό μπάσκετ με συγκεκριμένους κανόνες στην άμυνα και συγκεκριμένο τρόπο στην επίθεση.

Καθαρά αγωνιστικά με επηρέασε η ερχομός του κ. Σούμποτιτς.. Φαινόταν ότι ο χρόνος μου ήταν πολύ λιγότερος από αυτόν που έπαιζα με τον κ. Ντρούκερ. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό. Μπορεί να μην του άρεσε ο τρόπος που έπαιζα.

Θεωρώ ότι δίκαιος δεν είναι κανένας προπονητής. Έχουν συμπάθειες και αντιπάθειες. Ο Ντρούκερ αγωνιστικά με συμπαθούσε υπερβολικά, ο Σούμποτιτς όχι».

Κάνοντας κάποιες επισημάνσεις για τη σειρά των αγώνων με τον ΠΑΟΚ, σημείωσε:

«Είχαμε πολύ λάθος νοοτροπία στο τέταρτο παιχνίδι. Μετά από τη νίκη στην Πυλαία, στην ομάδα υπήρχε ένα γιορτινό κλίμα και αυτό μας επηρέασε αρνητικά. Θεωρήσαμε ότι ερχόμενος ο ΠΑΟΚ στην έδρα μας θα παραδώσει τα όπλα. Χάσαμε τη συγκέντρωση μας  όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι. Ήμασταν αρκετά χαλαροί και ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε».

Για το τι θέλει να ξεχάσει από τη χρονιά που τελείωσε:

«Αυτό που θέλω να ξεχάσω πολύ γρήγορα είναι τραγική μας εμφάνιση και η ήττα μέσα στη Ρόδο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας ομάδας που δεν είναι γεμάτη και δεν μπορεί να αντέξει τους ρυθμούς των δύο παιχνιδιών σε και εβδομάδα. Αν λάβουμε υπόψη μας και την κρίση που υπάρχει, πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα δούμε και φέτος».

Για την κρίση που περνάει το μπάσκετ:

«Όταν βλέπεις να φεύγουν παίκτες από τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό να και να γίνονται μειώσεις στις αποδοχές, καταλαβαίνουμε τι θα γίνει στις υπόλοιπες ομάδες και όχι τόσο στον ΑΡΗ που είναι παραδοσιακή δύναμη. Οι περισσότερες δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό το επόμενο πρωτάθλημα πιστεύω πως θα είναι από τα χειρότερα».

Για το θέμα της παραμονής του στην ομάδα:

«Αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο και είμαι παίκτης του ΑΡΗ. Δεν θέλω να φύγω από την ομάδα. Πέρυσι είχα μια πρόταση από μια Ισπανική ομάδα, την οποία αρνήθηκα. Θεώρησα πως αν την δεχόμουν, θα πουλούσα την ομάδα μου, τους συμπαίκτες μου, τη διοίκηση και τον κόσμο που με στήριξε. Όταν αγωνίζεσαι στην ομάδα σου και την πόλη σου δεν είναι τόσο εύκολο να γυρίσεις την πλάτη σε όλα και να φύγεις».

Όσον αφορά τη σχέση του με τη διοίκηση της ομάδας, δήλωσε:

«Οργανωτικά και διοικητικά, η φετινή χρονιά θεωρώ πως ήταν η καλύτερη μου. Είχαμε τα πάντα. Όποιο πρόβλημα και να υπήρχε οι άνθρωποι της ομάδας το έλυναν. Σίγουρα υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις στις πληρωμές, αλλά όλοι ξέραμε ότι τα πράγματα στο μπάσκετ είναι δύσκολα. Πάρα πολλές φορές έρχονταν μέλη της διοίκησης και μας μιλούσαν, μας έλεγαν ότι είναι δίπλα μας και το νιώθαμε».

Για το γεγονός ότι στα σημαντικά παιχνίδια τα τελευταία 4 χρόνια η ομάδα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει:

«Η πίεση από τον κόσμο επηρεάζει πάρα πολύ την ομάδα. Πολλοί παίκτες βλέποντας τον κόσμο κολλάνε, νιώθουν πίεση και δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Αλλά δεν γίνεται να πούμε τον κόσμο να μην έρχεται στο γήπεδο. Εμένα δεν με επηρεάζει καθόλου. Αντίθετα με βοηθάει.

Όλα αυτά τα χρόνια ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να πετύχει αυτό που θέλει γιατί η ομάδα επηρεάζεται από τις πολλές αλλαγές παικτών και προπονητών μέσα στη χρονιά. Το να μην σε επηρεάζει ο κόσμος είναι θέμα χαρακτήρα. Δεν μπορείς να το αποβάλλεις, απλά να το περιορίσεις».

Σχετικά με το συμβάν, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Κώστα Σλούκα, στον αγώνα του Αλεξανδρείου για τα ημιτελικά του Κυπέλλου:

«Γενικά δεν επιτρέπω στη ζωή μου κανένα να έρθει να μου πουλήσει μαγκιά μέσα στο σπίτι μου. Έπρεπε να μπω μπροστά και να τον απωθήσω. Του είπα ότι όσο είμαι εδώ δεν θα πουλάει μαγκιές.

Για να το πετύχει κάποιος αυτό πρέπει να το έχει σαν χαρακτήρας και να ξέρει τι φανέλα φοράει. Εγώ το έκανα αυτό φέτος τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου».

Για την Εθνική Ελλάδος:

«Πολλές φορές έχω κάνει καλές χρονιές και δεν έχω κληθεί. Έχω σταματήσει να το σκέφτομαι. Υπάρχει βέβαια η επιθυμία αλλά έχω πάψει να περιμένω κάποια κλήση».

Ερωτηθείς για το τι είδους προπονητή θα ήθελε τη νέα χρονιά στην ομάδα:

«Προσωπικά, για το καλό της ομάδας θέλω Έλληνα προπονητή, ο οποίος θα ξέρει ποια ομάδα προπονεί. Το να έρχεσαι προπονητής στον ΑΡΗ, σημαίνει ότι ξέρεις τι πας να κάνεις, τις δυνατότητες σου και τι θα αντιμετωπίσεις. Υπάρχουν Έλληνες προπονητές που έχουν τις ικανότητες να αναλάβουν την ομάδα».

Μιλώντας για τους προσωπικούς του στόχους ενόψει της νέας χρονιάς, σημείωσε:
«Γενικά ακολουθώ μια κουβέντα που είπε ένας προπονητής. Οι καλές ομάδες χτίζονται το χειμώνα και οι καλοί παίκτες το καλοκαίρι. Πρέπει να δουλέψεις για να αποφύγεις τους τραυματισμούς και να έχεις μια σταθερή απόδοση μέσα στη χρονιά.

Θέλω τη νέα χρονιά να είμαι το ίδιο καλός με την περσινή και υγιής».

Για το πώς βλέπει το νέο ξεκίνημα που γίνεται στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΡΗ:
«Ποντάρω πολλά στο προπονητή. Από τη στιγμή που ήρθε η ομάδα άρχισε να ρολάρει και να έχει πνεύμα νικητή. Το βασικό κομμάτι της ομάδας παρέμεινε και μπορούμε να κάνουμε μια καλή χρονιά» ενώ για τις αποκαλύψεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Αναμενόμενο ήταν κάποια στιγμή να γίνει. Στον αθλητισμό υπάρχει αρκετή βρωμιά και ήταν καιρός όλα αυτά να βγουν προς τα έξω».

Κλείνοντας τη συζήτηση και στέλνοντας ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας, ο Χρήστος Ταπούτος έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας:

«O κόσμος δεν πρέπει να γυρνάει την πλάτη σε μια ομάδα που έχει κάνει το Σύλλογο γνωστό, έχει φέρει διακρίσεις και έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια των Ελλήνων. Θέλω τη νέα χρονιά, όταν παίζουμε στην έδρα μας, το Αλεξάνδρειο να είναι γεμάτο, να έχει παλμό και να επηρεάζει τον αντίπαλο».

Δεν κουνιέται… φύλλο!!

Η αλήθεια είναι πως τις δυο προηγούμενες μέρες η ΑΕΚ πέρασε μια μικρή μεταγραφική καταιγίδα. Ανακοίνωσε τρεις… μαζεμένες μεταγραφές, ενώ έκανε και την κίνηση για τον Τίμο Χίλντεμπραντ. Όπως όμως συμβαίνει συνήθως, μετά την καταιγίδα έρχεται η γαλήνη. Και είναι γεγονός πως στην ΑΕΚ έπεσε μεταγραφική…νηνεμία. Επί το λαϊκότερο, δεν κουνιέται φύλλο. 

Λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως η περίπτωση μεταγραφής τερματοφύλακα δεν μπορεί να προχωρήσει αν ο Χίλντεμπραντ δεν δώσει την οριστική του απάντηση. Και όσο ακόμα κρατούν οι διαπραγματεύσεις με τις αγγλικές ομάδες, ο Γερμανός έχει την ΑΕΚ στην αναμονή. Την μεταγραφή του σέντερ φορ μπορεί οι κιτρινόμαυροι να την έχουν βάλει σε προτεραιότητα, αλλά δεν θέλουν να κάνουν βιαστική κίνηση. Άλλωστε ψάχνουν για έναν παίκτη που θα μπορεί να σηκώσει την φανέλα του βασικού. 

Όσο για τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών, όσο στην ΠΑΕ δεν φτάνουν προτάσεις που να είναι σοβαρές και άξιες λόγου, ζήτημα δεν τίθεται.

Επομένως προς το παρόν υπάρχει… πάγος στις μεταγραφικές εξελίξεις. Αφήστε που οι διοικούντες της ΑΕΚ απασχολούνται περισσότερο με το μείζον ζήτημα της εξεύρεσης του ποσού του ενός εκατομμύριου που απαιτείται μέχρι και την προσεχή Παρασκευή.  
πηγή: theplayer.gr

«Έδεσε» Τζόνσον η Λίβερπουλ!!

Στη Λίβερπουλ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γκλεν Τζόνσον, καθώς η ομάδα του Μέρσισαϊντ επέκτεινε το συμβόλαιο του Αγγλου μπακ, χωρίς όμως να γίνει γνωστή η χρονική διάρκεια.

Ο Τζόνσον, ο οποίος αποκτήθηκε το 2009 από την Πόρτσμουθ, αποτέλεσε σημαντικό εργαλείο της περσινής, κακής Λίβερπουλ, καθώς στο δεύτερο μισό της περιόδου κάλυψε και το αριστερό άκρο της άμυνας, αν και είναι καθαρόαιμος δεξιός μπακ.

Το τελευταίο διάστημα ακούστηκαν αρκετά για το μέλλον του στο Ανφιλντ, εντούτοις η Λίβερπουλ προχώρησε σε επέκταση του συμβολαίου του. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του συλλόγου, Ντάμιεν Κόμολι, μάλιστα, δήλωσε ενθουσιασμένος με αυτή την εξέλιξη, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε, ο Τζόνσον έχει πολλά ακόμα να προσφέρει στους «κόκκινους».

Λαβέτσι ο αντι-Τέβες!!

Στην Σίτι μαγειρεύουν πριν πεινάσουν. Πριν καλά καλά ο Κάρλος Τέβες τους ανακοινώσει πως θέλει να αποχωρήσει από το Μάντσεστερ, ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τον υποψήφιο αντικαταστάτη του. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Εζέκιελ Λαβέτσι, όπως αποκάλυψε ο εκ των μάνατζερ του Ρομπέρτο Μαντσίνι, Τζόρτζιο ντε Τζόρτζις.

«Τα 31 εκατ. λίρες που ζητάει η Νάπολι, είναι υπερβολικό ποσό. Από την άλλη, δεν είναι εύκολο να βρούμε κάποιον ποδοσφαιριστή τόσο έτοιμο και με τα χαρακτηριστικά που έχει ο Λαβέτσι», υποστήριξε ο Τζόρτζιο ντε Τζόρτζις.
πηγή: theplayer.gr

Πήγε Ολλανδία και προπονήθηκε ο Τσιρίλο!!

Με δύο προπονήσεις συνεχίστηκε για τρίτη μέρα σήμερα το πρόγραμμα προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στο Ντούρφερθ της Ολλανδίας. Νέο πρόσωπο στο πρόγραμμα ο Μπρούνο Τσιρίλο, που έγινε ο 28ος παίκτης που βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Ολλανδία με την μακεδονική ομάδα. Ο Ιταλός ακολουθεί χαλαρό πρόγραμμα, ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται και ο Βίκτορ Βιτόλο, που θα μπει από αύριο παρομοίως στο πρόγραμμα. 

Οι έντονες προπονήσεις του ΠΑΟΚ έφεραν και τις πρώτες συνέπειες. Ο Σάκης Παπάζογλου και ο νεαρός Αλέξανδρος Αποστολόπουλος ήταν τα πρώτα... θύματα αυτής της προετοιμασίας, με σοβαρότερη την περίπτωση του δεύτερου, που υπέστη θλάση στον αριστερό τετρακέφαλο, με συνέπεια να αποχωρήσει από το πρόγραμμα και να τεθεί νόκ-άουτ για την επόμενη εβδομάδα. Ο Παπάζογλου αισθάνθηκε ένα σφίξιμο, επίσης στον αριστερό τετρακέφαλο, το οποίο θα χρειαστεί κάποιες μέρες για να το ξεπεράσει.

Για μεταγραφικά ενδιαφέροντα ταξίδεψε σήμερα στο Ντίσελντορφ ο Παντελής Κωνσταντινίδης, που είχε επαφή με ξένο μάνατζερ για την μεταγραφή ποδοσφαιριστή. Ο Λάσλο Μπόλονι περιμένει ακόμη δύο παίκτες, έναν κεντρικό επιθετικό και έναν κεντρικό αμυντικό, για να κάνει τους ουσιαστικούς αγωνιστικούς σχεδιασμούς του. Λεπτομέρειες σύντομα, καθώς ο Ρουμάνος τεχνικός θέλει όλο το διαθέσιμο υλικό του τώρα, στην διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της ομάδας του. 
πηγή: theplayer.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι!!  Come stai? Ελπίζω να είστε όλοι καλά!!
Καιρό έχουμε να τα πούμε!  Γενικά όλες αυτές τις ημέρες δεν μου έκανε η καρδιά να παίξω στοίχημα κυρίως διότι τα πρωταθλήματα που υπάρχουν στο κουπόνι είναι απρόβλεπτα!! Παρόλο αυτά είπα να ασχοληθώ με το Copa America. Πιστεύω ότι το κύπελλο δεν θα το πάρει η Βραζιλία ή η Αργεντινή γι’αυτό πόνταρα σε Ουρουγουάη και Κολομβία.

Avanti να δούμε τι έχουμε σήμερα:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΚΟΛΟΜΒΙΑ  Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,55)
ΝΕΑ ΫΟΡΚΗ-ΤΟΡΟΝΤΟ  1(1,40)
ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ-ΒΑΣΚΟ ΝΤΑ ΓΚΑΜΑ OVER (1,70)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com

Ci vediamo di nuovo! Ciao Bella!!

Αχ, Ευρώπη εσύ μας μάρανες...!!

Σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν θα αγωνιστεί η Καβάλα τη φετινή σεζόν παρά την αρχική έγκριση που είχε δώσει η ΚΑΕ.
Αχ, Ευρώπη εσύ μας μάρανες...
Ο πρόεδρος της Καβάλας, Κώστας Παπακωσταντίνου στην τελευταία συνάντηση που είχε με τα μέλη της ΚΑΕ είχε τονίσει πως η ομάδα δεν μπορεί να αρνηθεί τη συμμετοχή της στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. «Δεν μπορούμε να αρνηθούμε τη συμμετοχή της ομάδας μας στην Ευρώπη. Άλλωστε θα μπορούσαμε να το κάνουμε και για τα πλέι οφ, από τη στιγμή που σωθήκαμε, αλλά επίσης δεν το κάναμε. Δεν πρέπει και δε θα απεμπολήσουμε αυτό το δικαίωμα που έχουμε» ήταν τα λόγια του Κώστα Παπακωσταντίνου.
Ωστόσο η Καβάλα δεν βρέθηκε ούτε στις ομάδες που θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο Γιούροκαπ της επόμενης περιόδου, ούτε καν στο Γιουροτσάλεντζ, διοργάνωση για την οποία οι ομάδες ανακοινώθηκαν χθες και η Καβάλα δεν είναι ούτε καν στον προκριματικό γύρο.
Πηγή: novasports.gr

Κανένα πρόβλημα στην αδειοδότηση, μεγάλο πρόβλημα στην ομάδα!!

Οφειλές σε παίκτες που θα αγωνίζονται στην ομάδα και την σαιζόν 2011-2012 είναι το 1.000.000 που πρέπει να βρει και να πληρώσει η ΑΕΚ μέχρι 15 Ιουλίου
Κανένα πρόβλημα στην αδειοδότηση, μεγάλο πρόβλημα στην ομάδα
Εννέα μέρες έχουν μείνει μέχρι τις 15 Ιουλίου όταν η ΑΕΚ, βάσει των διακανονισμών που έκανε τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου για να ξεπεράσει την απροθυμία του Νοτιά να βάλει τα χρήματα που όφειλε και να μην έχει πρόβλημα με την αδειοδότηση, θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσόν λίγο πάνω από το 1.000.000 ευρώ. Κατά σύμπτωση εκείνη την ημέρα θα ελεγχθούν οι φάκελοι των ομάδων από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ αλλά το πρόβλημα που θα έχει η ΑΕΚ αν δεν έχει βρεθεί μέχρι εκείνη την ημέρα το ποσόν κυρίως επειδή ο Νοτιάς θα συνεχίσει να είναι άφαντος δεν θα είναι με την αδειοδότηση της.
Η ΑΕΚ είναι σε όλα εντάξει και η αδειοδότηση της μέχρι τον επόμενο τριμηνιαίο έλεγχο, τον Σεπτέμβριο, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Αν όμως δεν βρεθεί το 1.000.000 ευρώ η ΑΕΚ θα έχει σημαντικότατο εσωτερικό πρόβλημα στην ομάδα. Ο λόγος είναι πως όλο αυτό το ποσόν προέρχεται από διακανονισμούς που έγιναν με τους παίκτες που θα αγωνίζονται και την επόμενη σαιζόν στην ΑΕΚ.
Αρκεί να φανταστεί κάποιος πως θα είναι το κλίμα στην ομάδα όταν μια μέρα μετά την έναρξη της προετοιμασίας οι παίκτες θα παραμένουν απλήρωτοι για χρήματα που θα έπρεπε να έχουν εισπράξει εδώ και μήνες και μάλιστα ενώ έχουν ήδη, σε μια ένδειξη πραγματικά καλής θέλησης, υπογράψει πως έχουν πληρωθεί ώστε με αυτά τα έγγραφα που μπήκαν στον φάκελο για την ΕΠΟ να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με την αδειοδότηση της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Θα είναι μια πραγματική βόμβα στα θεμέλια της ομάδας πριν ακόμη ξεκινήσει καλά καλά η σαιζόν 2011-2012. Για τον λόγο αυτό η διοίκηση της ΑΕΚ ψάχνει τρόπους να καλύψει αυτό το ποσό κι αν ο Νοτιάς εξακολουθεί να είναι άφαντος όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Αν βέβαια χρησιμοποιηθούν χρήματα που προορίζονται για την επόμενη σαιζόν τότε θεωρείται βέβαιο πως το μπάτζετ θα πέσει κι άλλο και δεν αποκλείεται να γίνουν κι άλλες πωλήσεις παικτών σε... τιμή ευκαιρίας.

ΠΗΓΗ: aek365.gr

"Θέλω να κερδίσω τον Μπόλονι"

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, ο οποίος τελικά πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τον Λάζλο Μπόλονι και βρίσκεται στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του «Δικεφάλου» στην Ολλανδία, μίλησε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» για την πρόταση που δέχθηκε από τον Εργοτέλη, αλλά και γιατί παρέμεινε στον ΠΑΟΚ.
"Θέλω να κερδίσω τον Μπόλονι"
«Πράγματι οι άνθρωποι του Εργοτέλη ήρθαν σε επαφή μαζί μου για να επιστρέψω. Τούς εξήγησα ότι κάτι τέτοιο δε θα έκανε μόνο ζημιά στην καριέρα μου, αλλά θα μου έκοβε και το δικαίωμα να κάνω τους στόχους μου πραγματικότητα. Στόχος μου τώρα είναι να δώσω το καλύτερο δυνατό στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Αλλωστε ήρθα με μοναδικό σκοπό στη Θεσσαλονίκη να βοηθήσω την ομάδα που με εμπιστεύτηκε. Το θέμα μου δεν ήταν ο Εργοτέλης, από τον Εργοτέλη πέρασα, έδειξα τι μπορώ να κάνω και με τιμάει που έρχεται σήμερα και ζητάει την επιστροφή μου. Αλλά έμενα σκοπός μου είναι να παίξω ποδόσφαιρο με τον ΠΑΟΚ, να αποδείξω τι αξίζω και να καταφέρω να κερδίσω την εμπιστοσύνη του νέου μου προπονητή», επισήμανε ο Λαρισαίος παίκτης και συμπλήρωσε: «Ο τρόπος που αγωνίζεται η ομάδα μου είναι μια πρόκληση για έμενα. Είμαι σε μια ομάδα που παίζει απέναντι σε κλειστές άμυνες και το ομαδικό παιχνίδι γίνεται πιο συναρπαστικό από ποτέ μέσα στη Τούμπα. Αυτός είναι ο στόχος μου, να αποδείξω ότι μπορώ να αγωνιστώ με την ασπρόμαυρη φανέλα και να κάνω αυτό τον υπέροχο κόσμο να πανηγυρίσει τίτλους. Για μένα τώρα ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από όλα».
Ο Κουτσιανικούλης, πάντως, δεν ξέχασε τους ανθρώπους του Εργοτέλη που τον στήριξαν στο ξεκίνημά του: «Προς το παρόν βλέπω μόνο τον ΠΑΟΚ, μού αρέσει να αγωνίζομαι στη Τούμπα και θέλω να δικαιώσω όλους αυτούς που πίστεψαν και επένδυσαν σε έμενα. Τον Εργοτέλη και τους ανθρώπους που με στήριξαν δε τους ξεχνώ, τώρα όμως είμαι στον ΠΑΟΚ και θέλω να κάνω τα πάντα για να κατακτήσουμε τίτλους. Για το μέλλον δεν μπορώ να προϊδεάσω τίποτα. Ελπίζω να με βοηθήσει ο Θεός να έχω υγεία και όλα τα άλλα έρχονται, μέσα από σκληρή δουλειά και προπόνηση».
Ο Λαρισαίος μεσοεπιθετικός εμφανίστηκε αποφασισμένος να πετύχει στον ΠΑΟΚ: «Αυτά τα δυο χρόνια που είμαι στον ΠΑΟΚ έμαθα πολλά και πλέον νοιώθω πιο ώριμος από ποτέ για να αποδείξω ότι δεν έκαναν λάθος που επένδυσαν πάνω μου. Θεωρώ ότι αν όλα πάνε καλά, φέτος θα κάνω το βήμα παραπάνω».
Πάντως ο Κουτσιανικούλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο μέλλον στον Εργοτέλη. «Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω από τώρα, η Κρήτη είναι η δεύτερη πατρίδα μου και οι άνθρωποι στο νησί μού φερθήκαν σα να ήταν οικογένειά μου. Άλλωστε υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Νίκος Τζώρτζογλου που ήταν σαν πατέρας για εμένα, από όταν πάτησα στο νησί μέχρι και τη μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ. Έχω φίλους εκεί, το νησί το αγαπώ και όποτε έχω ελεύθερο χρόνο κατεβαίνω. Κάποια στιγμή θα ήθελα να γυρίσω πίσω, είτε σαν ποδοσφαιριστής είτε σαν κάτοικος, αλλά δε θέλω να κάνω από τώρα τέτοια σχέδια».
Πηγή: paok24.gr

Και τα... παπούτσια δείχνουν Λάτσιο!!

Όπως είναι γνωστό, είναι θέμα ωρών να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Τζιμπρίλ Σισέ στην Λάτσιο.
Και τα... παπούτσια δείχνουν Λάτσιο!
Έτσι, λοιπόν, λίγο πριν αποχαιρετίσει το «τριφύλλι» η επιλογή του να φορέσει γαλανόλευκα παπούτσια, δηλαδή στα χρώματα της Λάτσιο, σημειώνεται αν και μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Δείχνει, όμως, μια... διάθεση!
Πηγή: gazzetta.gr

«Μπέος αρνούμενος και σκληρά… εργαζόμενος» (ΦΩΤΟ)

Ο Αχιλλέας Μπέος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του προσήχθησαν με τα αθλητικά ΜΜΕ να αναπαράγουν την είδηση με τον δικό τους τρόπο…
«Μπέος αρνούμενος και σκληρά… εργαζόμενος» (ΦΩΤΟ)
Δείτε πως διαχειρίστηκαν το θέμα τα πιο δημοφιλή σάιτς:
Gazzetta.gr
Τα αρνείται όλα ο Μπέος!
Ως ανυπόστατη χαρακτηρίζει οποιαδήποτε κατηγορία προς το πρόσωπο του, ο Αχιλλέας Μπέος μέσω του απολογητικού υπομνήματος που κατέθεσε στον ανακριτή το πρωί της Τετάρτης!
Sport24.gr
Ο σκληρά εργαζόμενος κ.Μπέος
Αρνείται όλες τις κατηγορίες, εξηγεί τι εννοούσε στις συνομιλίες, "τα ρίχνει" στην UEFA, ζητάει δίκαιη δίκη και χαρακτηρίζει τον εαυτό του σκληρά εργαζόμενο. Ιδού τι λέει στο απολογητικό του υπόμνημα ο Α.Μπέος

Συνεδρίαση... φωτιά της Λίγκας τη Δευτέρα!!

To "καυτό" θέμα της μείωσης των τηλεοπτικών εσόδων από τη NOVA αλλά και η επικύρωση της βαθμολογίας θα συζητηθούν μεταξύ άλλων στο τακτικό ΔΣ της Σούπερ Λίγκας τη Δευτέρα (11/7).
Συνεδρίαση... φωτιά της Λίγκας τη Δευτέρα
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ
Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 11/07/2011 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.
Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:
1. Επιστολή Τηλεοπτικού Σταθμού NOVA.
2. Eπικύρωση Βαθμολογίας Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ.
3. Ορισμός Εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο.
4. Σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.
5. Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (πρόταση ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ).
6. Επιτροπή Περιορισμού Εξόδων (πρόταση ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ).
7. Διάφορα.

Αν δεν «φτιάξει» τον Χιμένεθ, δεν θα κάνει την έκπληξη!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την ΑΕΚ και τον Χιμένεθ, που αν είναι "φτιαγμένος" τη νέα σεζόν, τότε η "Ένωση" θα μπορέσει να πάει πολύ καλύτερα από την περσινή χρονιά.
Αν δεν «φτιάξει» τον Χιμένεθ, δεν θα κάνει την έκπληξη
Μου εξηγούσαν το πλάνο και τον στόχο που έβαλε μπροστά της η ΑΕΚ στη διάρκεια των τελευταίων μηνών και ειδικά από τη στιγμή που αποφάσισε να συνεχίσει να ματώνει οικονομικά για να κρατήσει στον πάγκο της έναν προπονητή-πολυτέλεια, που της κοστίζει περίπου 1,8 εκατ. ευρώ (μαζί με συνεργάτες και φόρους). Σε μια εποχή που ζει αναγκασμένη να ρίξει το κόστος της κατά τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ, η ΠΑΕ ΑΕΚ αποφάσισε να συνεχίσει να κρατά το χέρι του Μανόλο Χιμένεθ.
Και επειδή κατάφερε, στη συνέχεια, να τον πείσει να παραμείνει κοντά της, να σχεδιάσει τη σεζόν και εργαστεί γι' αυτήν, προσπάθησα να αντιληφθώ αν σκοπεύει να κάνει, αν κάνει η ΑΕΚ ό,τι μπορεί προκειμένου να τον έχει ήρεμο και γεμάτο εμπιστοσύνη προς το ρόστερ που θα έχει σχηματιστεί την ημέρα που θα μπει στο αεροπλάνο για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Διότι αυτό ακριβώς είναι το κλειδί για την ΑΕΚ 2012: αν βάλει «φτιαγμένο» τον προπονητή της στο αεροπλάνο, δημιουργεί στον εαυτό της την προοπτική να κάνει καλύτερη σεζόν από την περσινή και μάλιστα σε μία εποχή χαμηλών προσδοκιών. Αν δεν το καταφέρει αυτό, να έχει φτιαγμένο τον Χιμένεθ, θα έχει κάνει μια τρύπα. Οχι μόνο στο νερό, αλλά και στο ταμείο της.
Ο συντελεστής δυσκολίας του εγχειρήματος είναι πολύ μεγάλος: η ΑΕΚ προσπαθεί να ικανοποιήσει τον Χιμένεθ την ίδια ώρα που επιχειρεί να φτάσει τον προϋπολογισμό της από τα περίπου 16,3 εκατ. ευρώ στα 11 ή και τα 10,4 εκατ. ευρώ. Ο Ισπανός αντιλαμβάνεται και κατανοεί ότι αυτή η υποχρέωση για μείωση κόστους ζωής του ρόστερ δεν επιτρέπει ακριβά ψώνια. Και επειδή βλέπει ότι το ίδιο συμβαίνει και στα διπλανά ελληνικά μαγαζιά, καταλαβαίνει, προσαρμόζεται και εξοικειώνεται με την ιδέα ότι πρέπει να φτιάξει ομάδα και όχι να συναρμολογήσει μια 11άδα από επιδέξιους ποδοσφαιριστές.
Ο Χιμένεθ, που είναι online με τον Σταύρο Αδαμίδη, τον Αρναρ Γκρέταρσον, τον Τόνι Σαβέβσκι και το υπόλοιπο τιμ που δουλεύει για να του φτιάξει ρόστερ, ξέρει καλά ότι πλέον περιμένει τον Ισλανδό Χέλγκασον, έναν επιθετικό και έναν τερματοφύλακα. Αντιλαμβάνεται ότι έτσι όπως είναι τα οικονομικά της, η ΑΕΚ δεν μπορεί να του κάνει τη χάρη να προσθέσει και τον Ακόστα των 8 εκατ. ευρώ σε υπεραξία, των 700+ χιλιάδων ευρώ ετησίως σε αποδοχές, με τη Σεβίλλη να μην καλύπτει μέρος του συμβολαίου του. Σύμφωνα με τις περιγραφές, ο Ισπανός κλείνει τις συζητήσεις με την αισιοδοξία ότι η νέα έκδοση της ΑΕΚ θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Αν έτσι πιστεύει, αν έτσι νιώθει, ο Χιμένεθ τής επιτρέπει της ΑΕΚ να ελπίζει ότι θα είναι καλύτερη. Αν δεν νιώσει έτσι ο Ισπανός την πρώτη ημέρα που θα ξαναφορέσει τη φόρμα, η ΑΕΚ θα πρέπει να το ξανασκεφτεί. Και είτε να βρει τρόπο να τον ικανοποιήσει, είτε να τον αντικαταστήσει. Με έναν ξενερωμένο Χιμένεθ η ΑΕΚ δεν θα πάει πουθενά.

Πηγή: sday.gr

Ελέγχονται για πλαστή εγγυητική τα Τρίκαλα!!

Τη στιγμή που ο ΟΦΗ παίρνει το o.k. για τα play-off, μια άλλη ομάδα της Football League φαίνεται να χάνει το δικαίωμα αυτό.
Ελέγχονται για πλαστή εγγυητική τα Τρίκαλα!
Σύμφωνα με το blog της εκπομπής "Δίκη", τα Τρίκαλα ελέγχονται για πλαστή εγγυητική επιστολή Τράπεζας, ύψους 50.000 ευρώ, που είχαν καταθέσει το 2010 για να πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Η υπόθεση ερευνάται από την ΕΠΟ και τη Football League.
Πηγή: dikisports.blogspot.com

Ο Μπόλονι κερδίζει τους παίκτες!!

Ο Γιώργος Μίνος αρθρογραφεί για την προετοιμασία του ΠΑΟΚ και το πώς ο νέος προπονητής της ομάδας αρχίζει να οικοδομεί καλές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές…
Ο Μπόλονι κερδίζει τους παίκτες
Με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες συνεχίζει την προετοιμασία του ο ΠΑΟΚ στο Άρμεν της Ολλανδίας. Το κλίμα στην ομάδα δείχνει να είναι ιδανικό. Ο προπονητής Λάζλο Μπόλονι σιγά σιγά δείχνει να έχει μπει στο πνεύμα της ομάδας και να είναι ο «πατέρας» αυτής στην προσπάθεια που γίνεται για να χτιστεί ο ΠΑΟΚ της νέας αγωνιστικής χρονιάς.
Μπορεί να είναι ακόμη νωρίς αλλά ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ με την προσπάθεια που δείχνει και τη δουλειά που κάνει δείχνει να έχει κερδίσει τους παίκτες.
Το αναφέρουμε αυτό διότι οι προπονήσεις αν και είναι επίπονες καταφέρνει με τον δικό του τρόπο να ξεπερνάει την κούραση που βγάζουν από την προετοιμασία οι παίκτες και να έχουν καλύτερη διάθεση.
Φυσικά σε κάθε προετοιμασία η προσπάθεια πρέπει να είναι επίπονη αφού για να θρέψεις καρπούς απαιτείται να κάνεις σωστή δουλειά. Μόνο με σωστή προετοιμασία μπορείς να περιμένεις καλά αποτελέσματα. Ο τεχνικός του Δικεφάλου προσπαθεί μέσα από την τακτική οι παίκτες του να αφομοιώσουν τα στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε το αγωνιστικό τέμπο που θα έχει την φετινή χρονιά να είναι ακόμη καλύτερο από τις προηγούμενες.
Μετά την απόκτηση του Μπρούνο Τσιρίλο οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ κινούνται και για την απόκτηση κατά πρώτον ενός σέντερ φορ και κατ’ επέκταση και ενός ακόμη μεσοεπιθετικού. Ήδη αρκετά ονόματα βρίσκονται στη λίστα του Παντελή Κωνσταντινίδη ο οποίος σε συνεργασία με τον Ζήση Βρύζα και Θοδωρή Ζαγοράκη προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά. Υπάρχουν φυσικά και ονόματα σέντερ φορ που αγωνίστηκαν τη χρονιά που μας πέρασε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όμως οι λύσεις αυτές περνούν από «κόσκινο» από τους υπευθύνους αφού για τη θέση αυτή δεν υπάρχει λάθος. Για το λόγο αυτό λοιπόν η ανεύρεση του σέντερ φορ ενδέχεται να καθυστερήσει για λίγα ακόμα 24ωρα.
Παρόλα αυτά η προσπάθεια συνεχίζεται με τους ήδη υπάρχοντες παίκτες αφού όλοι στο ρόστερ που υπάρχουν στην ομάδα θεωρούνται αναντικατάστατοι από τον Λάζλο Μπόλονι. Το Σάββατο δε που είναι τα αποκαλυπτήρια της ομάδας εκεί θα διαπιστωθεί κατά πόσο το υλικό που έχει χρειάζονται και άλλοι παίκτες αλλά και σε θέσεις. Δε χρειάζεται πίεση αλλά σοβαρότητα και υπευθυνότητα έτσι όπως δείχνουν αυτοί που έχουν τις τύχες της ομάδας. Άλλωστε αυτοί θα λογοδοτήσουν στο τέλος για όλα όπως συνήθως γίνεται.
ΠΗΓΗ: metrosport.gr