Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Σε μια κλωστή…!!

Σε μια κλωστή…

Εκεί θα κριθεί η πρόκριση των ομάδων του Γ’ ομίλου. Ιταλία και Κροατία, έμπλεξαν περισσότερο τα πράγματα καθώς ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο Πόζναν. Το γκολ του Πίρλο έβαλε μπροστά τους Ιταλούς, όμως οι… πεισματάρηδες Κροάτες ισοφάρισαν με τον Μάντζουκιτς. Από ένα ημίχρονο για κάθε ομάδα, ενώ ο Γουέμπ δεν έδωσε πέναλτι στην ομάδα του Μπίλιτς, στο πρώτο μέρος. Όλα ανοιχτά πλέον, την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η πρόκριση.



Το πρώτο μέρος της Ιταλίας με την Κροατία είναι ίσως το καλύτερο σε αυτή την διοργάνωση. Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουν μπάλα και όχι για να κλειστούν στην άμυνα. Τα 45 λεπτά ολοκληρώθηκαν με την Ιταλία να έχει έντεκα τελικές προσπάθειες δείγμα του πόσο επιθετική ήταν.

Οι παίκτες του Πραντέλι πατούσαν καλύτερα, όμως θα μπορούσαν να βρεθούν και πίσω στο σκορ, αν ο Γουέμπ έδινε το πέναλτι του Κελίνι στον Μάντζουκιτς. Αφού αυτό δεν δόθηκε, οι Ιταλοί κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Μαρκίζιο να δέχεται… διπλό στοπ από τον Πλετίκοσα. Μια φάση αργότερα, όμως, ο Πίρλο έδειξε γιατί θεωρείται από τους πιο καλούς εκτελεστές στημένων φάσεων και με ένα εξαιρετικό φάουλ άνοιξε το σκορ, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Κροατία να μπαίνει πιο δυνατά και κυρίως πιο αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο. Οι Ιταλοί έδωσαν χώρο και περίμεναν για να χτυπήσουν στην κόντρα, όμως αυτό δεν ήταν και τόσο εύκολο. Με μπροστάρη τον Μόντριτς, ο οποίος έκανε όλο το παιχνίδι για τους Κροάτες, οι παίκτες του Μπίλιτς κυκλοφορούσαν την μπάλα και έφταναν στην περιοχή του Μπουφόν.

Κάποια στιγμή οι Κροάτες θα εκμεταλλευόντουσαν την υπεροχή τους και έτσι έγινε. Ο Στρίνιτς σέντραρε και ο μόνιμος σκόρερ Μάντζουκιτς, «χτύπησε» και πάλι. Οι παίκτες του Μπίλιτς έφτασαν στην ισοφάριση, «πάγωσαν» τους Ιταλούς και συνέχισαν να κάνουν επιθέσεις, την ίδια ώρα που οι παίκτες του Πραντέλι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης… μάλλον έμπλεξε περισσότερο τα πράγματα, αφού όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Οι Κροάτες αντιμετωπίζουν τους Ισπανούς και οι Ιταλοί τους Ιρλανδούς στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική.





Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Μάτζιο, Κελίνι, Ντε Ρόσι, Μπονούτσι, Τιάγκο Μότα (62’ Μοντολίβο), Μαρκίζιο, Τζιανκερίνι, Πίρλο, Μπαλοτέλι, Κασάνο (83’ Τζιοβίνκο).

Στον πάγκο οι: Σιρίγκου, Ντε Σάνκτις, Ογκμπόνα, Μπαλτσαρέτι, Αμπάτε, Μπαρτσάλι, Ντιαμάντι, Νοτσερίνο, Ντι Νατάλε, Μπορίνι.

Κροατία (Σλάβεν Μπίλιτς): Πλετικόσα, Στρίνιτς, Τσόρλουκα, Σίντεφελντ, Σρνα, Ράκιτιτς, Βουκόγιεβιτς, Μόντρις, Πέρισιτς (68’ Πράνιτς), Μάντζουκιτς (94’ Κράνιτσαρ), Γέλαβιτς (83’ Εντουάρντο).

Στον πάγκο οι: Κέλαβα, Σούμπασιτς, Σίμουνιτς, Μπούλιατ, Βρσάλικο, Βίντα, Μπαντέλι, Ντούμοβιτς, Κάλινιτς.

Διαιτητής: Γουέμπ (Αγγλία)
Βοηθοί: Μουλάρκεϊ (Αγγλία), Κίρκουπ (Αγγλία)


Italy 1-0 Croatia (Euro 2012 - Group C) από fasthighlights-2012


Italy 1-1 Croatia (Euro 2012 - Group C) από fasthighlights-2012


πηγή: sport-fm.gr

Γκατούζο: «Άλλη Μίλαν τα επόμενα χρόνια»

Γκατούζο: «Άλλη Μίλαν τα επόμενα χρόνια»

Μετά από μια δύσκολη χρονιά, ο Τζενάρο Γκατούζο δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Μίλαν και αυτήν την περίοδο μελετά όλες τις προτάσεις που φτάνουν στον μάνατζερ του, για να αποφασίσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο Τζενάρο Γκατούζο αποτελεί παρελθόν από τη Μίλαν εδώ και μερικές μέρες. Οι «ροσονέρι» αποφάσισαν να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο του δυναμικού μέσου και έδωσαν το «πράσινο» φως στον παίκτη να αναζητήσει την επόμενη ομάδα του ως ελεύθερος.

Αυτό δεν σημαίνει πως ο Γκατούζο έπαψε να είναι οπαδός της Μίλαν. Με αυτή του την «ιδιότητα» ο Ρίνο μίλησε για το μέλλον της ομάδας. «Η οικονομική κρίση είναι εμφανής. Χρήματα δεν υπάρχουν. Ίσως θα έπρεπε να πούμε στους φιλάθλους μας την αλήθεια, πως για τα επόμενα 2-3 χρόνια το επίπεδο της ομάδας δεν θα είναι αυτό που έχουμε συνηθίσει. Δεν γίνεται να είναι ανάλογο της φήμης μιας τέτοιας ομάδας.»

Το δικό του το μέλλον πως το βλέπει; «Ακόμα δεν έχω αποφασίσει που θα συνεχίσω. Σας επιφυλάσσω έκπληξη. Πάντως θα είναι ομάδα του εξωτερικού, δεν μπορώ να παίξω για άλλη ομάδα στην Ιταλία, εκτός της Μίλαν.»


πηγή: sport-fm.gr

Άστεγη η Λάτσιο!!

Άστεγη η Λάτσιο

Τεταμένες είναι οι σχέσεις της Λάτσιο με την Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιταλίας, όπως αναφέρει η “Gazzetta dello sport”. Αιτία το συμβόλαιο που καλείται να υπογράψει η ομάδα της Ρώμης για να μπορεί να χρησιμοποιεί και την επόμενη χρονιά το «Ολίμπικο».

Το στάδιο «Ολίμπικο» ανήκει στην Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή (CONI) και οι δύο ομάδες της Ρώμης, η Ρόμα και η Λάτσιο, καλούνται να υπογράψουν συμβόλαιο, όπου αναφέρονται οι όροι χρήσης του σταδίου από αυτές, για να εξακολουθήσουν να παίζουν εκεί.

Ο Κλαούντιο Λοτίτο δεν συμφωνεί με μερικούς από τους όρους αυτούς. Ο πρόεδρος της Λάτσιο, αν και βρίσκεται τις τελευταίες μέρες σε συνεχείς διαπραγματεύσεις, δεν έχει έρθει σε συμφωνία με την CONI. Σημείο διαφωνίας αποτελεί το ενοίκιο που πρέπει να καταβάλει η Λάτσιο καθώς και ο τρόπος που θα μοιράζονται κάποια από τα εισιτήρια της ανακαινισμένης προεδρικής κερκίδας. Η καταληκτική ημερομηνία για να επέλθει συμφωνία είναι η 20η Ιουνίου.

Αν οι δύο πλευρές δεν καταφέρουν να βρουν σημείο προσέγγισης, υπάρχει ο κίνδυνος να μείνει η Λάτσιο χωρίς έδρα την επόμενη χρονιά. Ως εναλλακτική λύση έχει προκριθεί το στάδιο «Αρέκι» του Σαλέρνο, για το οποίο η ιταλική Λίγκα δεν έχει κάποια αντίρρηση.

Μένει να δούμε και τις αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας, σε αυτήν την επικείμενη μετακόμιση.


πηγή: sport-fm.gr

Προσεχώς «μπιανκονέρο» ο Ίσλα!!

Προσεχώς «μπιανκονέρο» ο Ίσλα

Την μεταγραφή του Μαουρίσιο Ίσλα από την Ουντινέζε στην Γιουβέντους προανήγγειλε ο μάνατζερ του παίκτη μιλώντας σε ιταλική ιστοσελίδα. Μάλιστα, δήλωσε πως το μόνο που απομένει για να ανακοινωθεί ο παίκτης είναι να ρυθμιστούν ορισμένες λεπτομέρειες στο συμβόλαιο του με τη «Γηραιά Κυρία».

«Τώρα συζητάμε τις λεπτομέρειες για το συμβόλαιο. Υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλες σημαντικές ομάδες, αλλά πιστεύω οι εξαιρετικές σχέσεις της Ουντινέζε με τη Γιουβέντους, επηρέασαν τις συζητήσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος του Ίσλα.

Φαίνεται όμως πως η μεταγραφική ενίσχυση της πρωταθλήτριας Ιταλίας δεν σταματά εκεί καθώς τα ιταλικά Μέσα αναφέρουν πως ο Κουάντο Ασαμόα θα περάσει μέσα στην μέρα από τα καθιερωμένα ιατρικά τεστ για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας.


πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Πόουλσεν η Νάπολι!!

«Βλέπει» Πόουλσεν η Νάπολι

Την απάντηση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο αριστερό άκρο της άμυνας φέρεται να βρήκε η Νάπολι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Ο Σίμον Πόουλσεν φημολογείται ότι βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο των «παρτενοπέι», οι οποίοι ψάχνονται να ενισχυθούν στη συγκεκριμένη θέση την ερχόμενη περίοδο.

Το ενδιαφέρον αποκάλυψε το «Sky Sport Italia», το οποίο υποστηρίζει ότι αναφέρει ότι οι παράγοντες της ιταλικής ομάδας παρακολουθούν στενά την παρουσία του 27χρονου παίκτη στο Euro 2012.

Την φετινή σεζόν ο παίκτης της Άλκμααρ έπαιξε σε 54 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 4 γκολ και 6 ασίστ στο ενεργητικό του.


πηγή: sport-fm.gr

Σκέψεις αποχώρησης από Γκρόσο!!

Σκέψεις αποχώρησης από Γκρόσο

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ενεργό δράση φέρεται να εξετάζει ο Φάμπιο Γκρόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού Τύπου.

Ο ήρωας της εθνικής Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2006 μένει ελεύθερος από τη Γιουβέντους, αφού το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Ο 35χρονος αμυντικός βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών συλλόγων εκτός Ιταλίας, αλλά παρουσιάζεται αβέβαιος για την επόμενη κίνησή του.

«Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να καταλάβει αν θέλει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο ή όχι», τόνισε ο μάνατζερ Μπέπε Μπότσο και πρόσθεσε: «Έχει προτάσεις από την Αυστραλία και την Βραζιλία».

Στη συνέχεια, ο γνωστός ατζέντης μίλησε για την πιθανότητα να αγωνιστεί στην νεοφώτιστη Τορίνο: «Δεν είμαι γνώστης κάποιας διαπραγμάτευσης με την Τορίνο».


πηγή: sport-fm.gr

Διαπραγματεύσεις Γιούβε-Πάρμα για Τζιοβίνκο!!

Διαπραγματεύσεις Γιούβε-Πάρμα για Τζιοβίνκο

Το μέλλον της συνιδιοκτησίας του Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο θα συζητήσουν εντός της ημέρας η Γιουβέντους με την Πάρμα.

Οι παράγοντες των «μπιανκονέρι», ο Μπέπε Μαρότα και ο Φάμπιο Παρατίτσι, αναμένεται να συναντηθούν με τον πρόεδρο, Τομάσο Γκιράρντι, και τον γενικό διευθυντή των «τζιαλομπλού», Πιέτρο Λεονάρντι, μετά το μεσημέρι.

Η Πάρμα έχει το 50% των δικαιωμάτων του 25χρονου επιθετικού, ο οποίος την τρέχουσα σεζόν πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις και πέτυχε 15 γκολ στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Ο διεθνής φορ βρίσκεται με την Ιταλία στο Euro 2012 και την περίπτωσή του παρακολουθούν αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες.

Σύμφωνα, όμως, με την «Tuttosport», η Γιουβέντους θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να πάρει το υπόλοιπο 50% του Τζιοβίνκο, ο οποίος στην Πάρμα αμείβεται με 3 εκατ. ευρώ.


πηγή: sport-fm.gr

Ο Χοσέ Χολέμπας δεν ξέρει ελληνικά αλλά μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας!!

Ο Χοσέ Χολέμπας δεν ξέρει ελληνικά αλλά μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας
Η αυτοκριτική ήρθε τελικά από 'κει που δεν το περιμέναμε.

Ο Χοσέ Χολέμπας, χωρίς περιστροφές, όταν ρωτήθηκε παραδέχτηκε καθαρά και ξάστερα ότι έχει ευθύνη για τα γκολ που δέχτηκε η Eθνική ομάδα.
Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.
Δήλωση ειλικρίνειας και ευθύτητας από ένα ποδοσφαιριστή που δεν μιλάει την ελληνική γλώσσα και προφανώς δεν θα αποκτήσει ακόμα την ελληνική νοοτροπία.

Ορισμένα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα όταν τα αντιμετωπίζεις κατάματα. Για την αποκαρδιωτική εμφάνιση της Εθνικής στα πρώτα διαστήματα των δύο παιχνιδιών με Πολωνία και Τσεχία εκτός από την ομαδική υπάρχει και η ατομική ευθύνη. Ο Χοσέ Χολέμπας ήρθε για πρώτη φορά "αντιμέτωπος" με τους Έλληνες δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Εθνικής ομάδας και επέλεξε να πει την αλήθεια για την προσωπική του εμφάνιση. Φαντάζομαι πως οι συμπαίκτες του θα αιφνιδιαστούν από αυτές τις δηλώσεις. Δεν έχουν συνηθίσει να παραδέχονται δημόσια ατομικές ευθύνες. Κυριαρχεί το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο.

Ο Χοσέ Χολέμπας άθελα του ανοίγει μια νέα εποχή στο τρόπο επικοινωνίας των διεθνών με τον Τύπο και κατ επέκταση τη φίλαθλη κοινή γνώμη. Το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο είναι δείγμα συλλογικότητας και αλληλεγγύης αρκεί όσοι το χρησιμοποιούν να σκέφτονται με αυτό τον τρόπο. Σε διαφορετική περίπτωση είναι το τέλειο άλλοθι για να κρυφτούν πίσω απ' αυτό οι όποιες ατομικές ευθύνες. Ο Χοσέ Χολέμπας που προφανώς δεν έχει καταλάβει πως παίζεται στην Ελλάδα το παιχνίδι με τον τύπο είπε καθαρά αυτό που πιστεύει και που είδαμε όλοι μας στο γήπεδο. Δεν το έκανε προφανώς για να σηκώσει μόνος του το βάρος των ευθυνών άλλωστε για τα γκολ που δεχτήκαμε δεν φταίει μόνο εκείνος.

Ο Φερνάντο Σάντος μας είπε τα συνηθισμένα ότι οι παίκτες δεν ακολούθησαν τις εντολές του. Ο Χοσέ Χολέμπας μας είπε την αλήθεια. Λυπούμαστε πολύ που αν και δύο χρόνια στην Ελλάδα δεν έχει μάθει να μιλάει ακόμα ελληνικά. Αν ήταν όμως να μάθει να μιλάει ελληνικά για να μη λέει τίποτα τον προτιμούμε έτσι...


πηγή: sport-fm.gr

Θέλει τον Βαλέρο ο Έμερι!!

Θέλει τον Βαλέρο ο Έμερι

Έτοιμος να… αρπάξει τον Μπόρχα Βαλέρο από τη Βιγιαρεάλ εμφανίζεται ο Ουνάι Έμερι.

Ο 41χρονος πρώην τεχνικός της Βαλένθια έχει ανέλαβε πρόσφατα την τεχνική ηγεσία της Σπαρτάκ Μόσχας και θέλει να εκμεταλλευτεί τον υποβιβασμό του «κίτρινου υποβρύχιου» στην Segunda Division, έχοντας ως στόχο την απόκτηση του Ισπανού χαφ.

Μάλιστα, οι Ρώσοι παρουσιάζονται διατεθειμένοι να δώσουν 12 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του 27χρονου παίκτη, ο οποίος τη φετινή σεζόν έπαιξε σε 41 αγώνες και πέτυχε έξι γκολ (έχοντας ταυτόχρονα ισάριθμες ασίστ).

Όλα πλέον εξαρτώνται από τη βούληση του Βαλέρο, ο οποίος καλείται να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στην πατρίδα του ή να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ρωσικό πρωτάθλημα.


πηγή: sport-fm.gr

Λαμ: «Ποτέ μη λες ποτέ…»

Λαμ: «Ποτέ μη λες ποτέ…»

Ανοιχτό αφήνει ο Φίλιπ Λαμ το ενδεχόμενο να αγωνιστεί κάποια μέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται στην Πολωνία και καλύπτουν το Euro 2012.

O αρχηγός των «πάντσερ» τόνισε ότι δεν μπορεί κανένας να αποκλείει τι θα γίνει στο μέλλον και έτσι δεν μπορεί να πει κάτι περισσότερο όσον αφορά το φημολογούμενο ενδιαφέρον των «μερένχες».

«Δεσμεύομαι με ακόμη τέσσερα χρόνια συμβόλαιο με την Μπάγερν μονάχου και αισθάνομαι πολύ καλά εδώ. Ωστόσο, ποτέ δεν μπορείς να κλείνεις πόρτες για το μέλλον. Ποτέ μη λες ποτέ…», ανέφερε ο 28χρονος παίκτης.

Το συμβόλαιο του Λαμ λήγει το καλοκαίρι του 2016 και φέτος έπαιξε σε 50αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με τους Βαυαρούς, έχοντας πέντε ασίστ στο ενεργητικό του.


πηγή: sport-fm.gr

Κοντά στη Μάλαγα ο Σάρατε!!

Κοντά στη Μάλαγα ο Σάρατε

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μάλαγα βρίσκεται ο Μάουρο Σάρατε σύμφωνα με τον μάνατζερ του, Χοσέ Αλμπέρτι. Ο 25χρονος Αργεντινός τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίζονταν ως δανεικός στην Ίντερ, ωστόσο οι υποτονικές εμφανίσεις του δεν έπεισαν τους «νερατζούρι».

«Ξέρω ότι η Μάλαγα έχει κάνει ανεπίσημη πρόταση 12 εκατομμυρίων ευρώ για τον Μαουρίτο και νομίζω ότι στο τέλος θα καταλήξει στην Ισπανία, καθώς ο σύλλογος της Ανδαλουσίας έχει φιλοδοξίες», ήταν τα λόγια του εκπρόσωπου του παίκτη, για να προσθέσει στη συνέχεια.

«Δεν μπορεί να πάει στην Άστον Βίλα και δεν μπορεί να παραμείνει στην Λάτσιο καθώς υπάρχει ένα πρόσωπο που δεν τον θέλει και αυτός είναι ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας ο Ίγκλι Τάρε», συμπλήρωσε.

Ο 25χρονος επιθετικός αγωνίστηκε συνολικά σε 31 αγώνες και σκόραρε μόλις τρία γκολ.


πηγή: sport-fm.gr

«Καλύτερη της Μίλαν του Σάκι, η Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα»

«Καλύτερη της Μίλαν του Σάκι, η Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα»

Τάδε έφη Μάρκο Φαν Μπάστεν. Ο Ολλανδός επιθετικός της μεγάλης Μίλαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και αρχές αυτής του ’90 (η οποία έπαιξε πρωτοποριακό ποδόσφαιρο για εκείνη την εποχή), παραδέχθηκε την ανωτερότητα της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα.

«Είναι πολύ απλό. Η Μπάρτσα είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία. Διαλέξτε τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου και απλά συγκρίνετε τα αποτελέσματά τους. Εμείς για παράδειγμα ούτε καν πλησιάζουμε τις επιτυχίες της Μπαρτσελόνα» ξεκαθάρισε.

«Η δύναμή τους έγκειται στο γεγονός πως είναι επαγγελματίες. Ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο, αυτό είναι το κίνητρό τους και όχι το λάιφ στάιλ» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε παίκτες ξεχωριστά:

«Ο Ρούντ Γκούλιτ ήταν σούπερ παίκτης αλλά και σούπερ σταρ. Ο Τσάβι είναι επίσης ένας καταπληκτικός ποδοσφαιριστής αλλά αντιλαμβάνεται την ομάδα σαν οικογένειά του. Το ίδιο ισχύει και για τους Μέσι, Ινιέστα. Αυτό είναι το κλειδί που τους κρατάει τόσα χρόνια στο προσκήνιο».

Τέλος ο Ολλανδός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής πέταξε και την σπόντα του για τον Ζεράρ Πικέ.

«Ο μόνος που του αρέσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής είναι ο Πικέ. Για όλους τους άλλους αυτό που μετράει περισσότερο είναι η δουλειά τους».


πηγή: sport-fm.gr

Πλησιάζει στη Βεστφαλία ο Γκαμπιαντίνι!!

Πλησιάζει στη Βεστφαλία  ο Γκαμπιαντίνι

Μια… ανάσα από την απόκτηση του Μανόλο Γκαμπιαντίνι φέρεται να βρίσκεται η Ντόρτμουντ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Ο 20χρονος επιθετικός είναι διεθνής με την Ελπίδων της Ιταλίας και φέτος κατάφερε να πετύχει ένα γκολ (και δύο ασίστ) με τη φανέλα της Αταλάντα σε 817’ λεπτά συμμετοχής.

Αν και η Γιουβέντους παρακολουθεί στενά την περίπτωση του νεαρού φορ, πιθανότερος προορισμός του είναι η Μπορούσα.

Τα τελευταία χρόνια ο Γιούργκεν Κλοπ έχει αναδείξει αρκετούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και, παρότι παλεύει για την κατάκτηση τίτλων, έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.


πηγή: sport-fm.gr

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της Ρέιντζερς!!

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της Ρέιντζερς!

Ο Τσαρλς Γκριν είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Ρέιντζερς, έχοντας ολοκληρώσει την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, πράγμα το οποίο επιβεβαίωσε και ο ίδιος με δήλωσή του στο «SkySports»!

Η προσφορά του Γκριν ανήλθε στα 5,5 εκατ. Λίρες, ποσό με το οποίο η υπόθεση ολοκληρώθηκε θετικά για να περάσει ο σύλλογος από τα χέρια των διαχειριστών σε αυτά των επιχειρηματιών που πλαισιώνουν το νέο αφεντικό των «διαμαρτυρόμενων».

Εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί και το αίτημα έγκρισης της αλλαγής ιδιοκτησίας στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σκοτίας, από την οποία θα παραλάβει η Ρέιντζερς και τη σχετική άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα της χώρας.

Ο Γκριν, έβαλε σε προτεραιότητα το θέμα του προπονητή, τονίζοντας πως θα προσπαθήσει να κρατήσει τον Άλι ΜακΚόιστ στο «τιμόνι» της ομάδας, έπειτα από τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να σκέφτεται και αυτός πολύ έντονα το ενδεχόμενο αποχώρησής του.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγη ώρα νωρίτερα, είχε καταθέσει πρόταση για την αγορά της Ρέιντζερς και ο πρώην προπονητής του συλλόγου, Γουόλτερ Σμιθ, σε μια προσπάθεια που… τερματίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης στον Τσαρλς Γκριν.

πηγή: england365.gr

Πιο ακριβός από όλους… ο Πελέ!!

Πιο ακριβός από όλους… ο Πελέ

Την πιο υψηλή αγοραστική αξία στην ηλικία των 20 ετών είχε ο Πελέ, όπως ανακοίνωσε ινστιτούτο που εξειδικεύεται σε πληροφορίες σχετικά με το ποδόσφαιρο. Με μία σχετική σύγκριση των όσων είχαν καταφέρει Πελέ, Μέσι, Νεϊμάρ και Μαραντόνα στην ηλικία των 20 έδωσε το… βραβείο του πιο ακριβού 20χρονου στον Βραζιλιάνο θρύλο.

Όπως αναφέρει η σχετική έρευνα ο Πελέ σε δύο δεκαετίες ζωής είχε ήδη ανακηρυχτεί παγκόσμιος πρωταθλητής με την Βραζιλία, εκτοξεύοντας την αγοραστική του αξία στα 93 εκατομμύρια ευρώ.

Δεύτερος στη σχετική λίστα ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος το 2007 κόστιζε 68 εκατομμύρια ευρώ.

Τρίτος κατατάσσεται ο Νεϊμάρ, με την αξία του να ανέρχεται στα 55 «χαρτιά». Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που είχε στην κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες με τη Σάντος, όπως και του Παγκόσμιου Κυπέλλου U20 από τη Βραζιλία είναι ο κύριος λόγος για την τσιμπημένη τιμή του .

Τελευταίος, ο Ντιέκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος θα κοστολογούταν στα 40 μύρια. Κι αυτό λόγω της… πενιχρής έως τότε τροπαιοθήκης του στην οποία υπήρχε ένα Mundial U20.

Μάλιστα στην ηλικία των 20 ο Πελέ είχε προλάβει να σκοράρει 355 γκολ, ο Μαραντόνα 199, ο Νεϊμάρ 103 και ο Μέσι 34. Επίσης , ο Πελέ είχε πανηγυρίσει 13 μεγάλους τίτλους, ο Μέσι 11, ο Νεϊμάρ 6 και ο Μαραντόνα 1.

Βέβαια, η εγκυρότητα της συγκεκριμένης έρευνας ελέγχεται , καθώς το συγκεκριμένο ινστιτούτο εδρεύει στην Βραζιλία.


πηγή: sport-fm.gr

«Δύσκολα θα πάρει τον Μπέιλ η Μπαρτσελόνα»

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να κινηθεί για την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τζόναθαν Μπαρνέτ στην καταλανική εφημερίδα «Sport». 
Ο Ουαλός μπακ-χαφ βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο των «μπλαουγκράνα» εδώ και αρκετό καιρό, όμως η Τότεναμ φέρεται να αξιώνει 50 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του και αυτό αναγκάζει αρκετούς συλλόγους να κάνουν πίσω όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του παίκτη τόνισε ότι οι Καταλανοί είναι πιο πιθανό να πάρουν τον Ζόρντι Άλμπα από την Βαλένθια.

«Νομίζω ότι είναι αρκετά ακριβός για την Μπαρτσελόνα. Από όσα γνωρίζω η ομάδα δεν έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του. Εφόσον ενδιαφέρεται για εκείνον, χρειάζεται να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ξεκινήσει να συζητάει. Ωστόσο, οι Καταλανοί δείχνουν ότι δουλεύουν περισσότερο για την μεταγραφή του Ζόρντι Άλμπα, μία φτηνότερη επιλογή», ανέφερε αρχικά ο μάνατζερ του Μπέιλ και στη συνέχεια μίλησε για το γεγονός ότι τα «σπιρούνια» δεν θα παίξουν στο Champions League την επόμενη σεζόν:

«Ναι, είναι σαφές ότι το πρόβλημα η συμμετοχή της ομάδας στο Europa League και όχι στο Champions League. Οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι θα μπορούσαν να έχουν κάνει κάποια διερευνητική πρόταση και ο παίκτης θα εξετάσεις τις επιλογές που έχει στα χέρια του». 

πηγή: england365.gr

Θέλει τη Ρέιντζερς ο Σμιθ!!

Μπροστά στον κίνδυνο της διάλυσης, ο πρώην προπονητής της Ρέιντζερς, Γουόλτερ Σμιθ, δίνει ελπίδα στους οπαδούς της ομάδας, καταθέτοντας πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του συλλόγου!
Ο Σμιθ, ηγείται επιχειρηματικής ομάδας που πλαισιώνεται από τους Τζιμ ΜακΚολ, Ντάγκλας Παρκ και άλλους επιφανείς άνδρες, με κοινό στόχο, τη διάσωση των «διαμαρτυρόμενων»!
«Ο σύλλογος πρέπει να περάσει σε χέρια ανθρώπων που τον αγαπούν και θα βοηθήσουν στην ανατροπή της κατάστασης και την αποφυγή τέτοιων δύσκολων ημερών στο μέλλον. Θα προσπαθήσουμε ώστε το γήπεδο, η ιστορία και όλα όσα σχετίζονται με αυτό τον μαγικό σύλλογο να προστατευτούν. Δεν το κάνουμε για να βγάλουμε χρήματα και διαβεβαιώνουμε πως όποιος ενδιαφερθεί στο μέλλον για να πάρει τις τύχες της ομάδας στα χέρια του, εφόσον κρίνουμε πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, θα παραχωρήσουμε τις μετοχές. Ας είμαστε ειλικρινείς. Είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν και οι οπαδοί μας. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βγάλουμε τη Ρέιντζερς από τη δύσκολη κατάσταση. Να είστε σίγουροι» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γουόλτερ Σμιθ.

πηγή: england365.gr

Ανανέωσε με Πανθρακικό ο Σαρακατσάνος!

Ανανέωσε με Πανθρακικό ο Σαρακατσάνος
Ανανεώσεων συνέχεια στον Πανθρακικό, εν όψει της νέας σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, καθώς μετά την επέκταση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Κουτσόπουλο, το συμβόλαιο του ανανέωσε και ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Ο 29χρονος αμυντικός στην πρώτη του χρονιά στο σύλλογο της Θράκης, τον βοήθησε να πετύχει την απευθείας άνοδο και «εξαργύρωσε» τη θετική παρουσία του με νέο συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο στα μεγάλα "σαλόνια". Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός είχε 27 συμμετοχές, πετυχαίνοντας και ένα γκολ, ενώ έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν στη Σούπερ Λίγκα με τη φανέλα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Η ΠΑΕ γνωστοποίησε τη συμφωνία, μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Αχιλλέα Σαρακατσάνο για επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το καλοκαίρι του 2013».

Μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του, ο Σαρακατσάνος τόνισε ευχαριστημένος για την επέκταση της συνεργασίας του με την ομάδα και έδωσε το σύνθημα για τη νέα περίοδο: "Είμαι ευχαριστημένος για την ανανέωση της συνεργασίας μου με τον Πανθρακικό, αλλά και τον προπονητή της ομάδας Σάββα Παντελίδη. Είχαμε μια πετυχημένη χρονιά, όπου αναδειχθήκαμε πρωταθλητές στη Football League, εκπληρώνοντας τον στόχο της επανόδου στην Super League. Εύχομαι και η νέα αγωνιστική περίοδος να μας βρει το ίδιο αποτελεσματικούς, ώστε να συνεχίζουμε να δίνουμε χαρά στους φιλάθλους της ομάδας".

«Τινάζουν» τη μπάνκα για την Πρεμιερ Λιγκ!!

«Τινάζουν» τη μπάνκα για την Πρεμιερ Λιγκ
Η οικονομική κρίση δεν πτοεί την Πρέμιερ Λιγκ, η οποία εξασφάλισε νέο ποσό ρεκόρ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της τριετίας 2013-16 με τις ομάδες φυσικά να λαμβάνουν περισσότερα χρήματα!

Αυξημένα κατά 70% σε σχέση με την προηγούμενη συμφωνία θα είναι τα έσοδα της Πρεμιερ Λιγκ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων του πρωταθλήματος της, με το ποσό να φτάνει τα 3 δις λίρες.

Υπολογίζεται πως οι κορυφαίες ομάδες θα αυξήσουν τα έσοδα τους κατά 30 εκατομμύρια λίρες. Αρκεί να υπολογίσει κανείς πως η ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας θα λάβει 15,5 εκατομμύρια λίρες περισσότερα από τα 20,3 που εισέπραξε φέτος από τα τηλεοπτικά δικαιώματα η Γουλβς. Το ποσό που αναμένεται να βάλει στα ταμεία της η πρωταθλήτρια του 2014 αγγίζει τα 72 εκατομμύρια λίρες, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι έλαβε 41,8 εκατομμύρια.

Οι παραπάνω αριθμοί ήδη προκαλούν ίλιγγο, αλλά αναμένεται να αυξηθούν και άλλο καθώς δεν έχουν υπολογιστεί και τα χρήματα που θα εισπράξει η Πρέμιερ Λιγκ για τα δικαιώματα προβολής των αγώνων της σε χώρες του εξωτερικού. Αν και εκεί σημειωθεί αύξηση, τότε η Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να φτάσει να εισπράττει συνολικά 1,8 δις λίρες την σεζόν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, πόσο που θα είναι 2 ½ φορές παραπάνω από αυτό που έβαλε στα ταμεία της την σεζόν 2009-10.

Δυναμικό ρόλο στη νέα συμφωνία θα έχει η τηλεοπτική πλατφόρμα της British Telecom, η οποία εξασφάλισε δυο σημαντικά πακέτα που της επιτρέπουν τη μετάδοση 38 αγώνων ωστόσο το SKY διατηρεί τον κυρίαρχο ρόλο καλύπτοντας ζωντανά 116 αναμετρήσεις κάθε σεζόν.

Ο χαμένος της συμφωνίας είναι το ESPN, το οποίο αν και επιθυμούσε να αποκτήσει και άλλα πακέτα πέρα από αυτά που ήδη έχει, κατέληξε με άδεια χέρια.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς  το κάθε ματς από τα 154 που θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη κάθε σεζόν, θα έχει κοστίσει στα κανάλια 6,6 εκατομμύρια λίρες.

                    Έσοδα από τηλεοπτικά                   Κόστος ανά ματς     Αγώνες με τηλεοπτική κάλυψη
                                                                                                         δικαιώματα
1997-2001            670 εκ. λίρες                      2,79 εκ.                                       60         
2001-2004            1,2 δις                                   3,64                                        110
2004-2007            1,02 δις                                 2,47                                        138
2007-2010            1,70 δις                                 4,12                                        138
2010-2013            1,78 δις                                 4,3                                          138
2013-2016            3,01 δις                                 6,6                                          154


πηγή: england365.gr

«Ειλημμένη απόφαση η απόλυσή μου»

«Ειλημμένη απόφαση η απόλυσή μου»
Δεδομένη θεωρούσε την απομάκρυνσή του από την Τότεναμ ο Χάρι Ρέντναπ, ακόμη και εάν η ομάδα του κατάφερνε να εξασφαλίσει μία θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόθυμος να αναζητήσει νέα επαγγελματική στέγη ο Άγγλος τεχνικός, ο οποίος αποκαλύπτει ότι δεν του έγινε ποτέ πρόταση από τον Ντάνιελ Λίβι.

Η Τότεναμ επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης τη λύση του συμβολαίου του Ρέντναπ, ο οποίος θα λάβει περίπου 3 εκατ. λίρες ως αποζημίωση.

Ο 65χρονος τεχνικός μίλησε στο «BBC Radio 5» και αναφέρθηκε στο «διαζύγιο» με τους Λονδρέζους, χαρακτηρίζοντας ειλημμένη την απόφαση της διοίκησης του συλλόγου.

«Ακόμη και εάν εξασφαλίζαμε την έξοδό μας στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο πρόεδρος θα έκανε το ίδιο. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο», τόνισε ο Ρέντναπ για να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τα χρόνια που πέρασε στην Τότεναμ: «Πέρασα 4 υπέροχα χρόνια και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φύγεις από το σύλλογο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Την ίδια ώρα, το «SkySports» μεταδίδει ότι ο πρόεδρος της Τότεναμ δεν προσέφερε νέο συμβόλαιο στον πρώην τεχνικό της ομάδας, με τον Λίβι να «τιμωρεί» τον Ρέντναπ για την στάση του από αρχή του έτους. Μάλιστα, σύμφωνα με το βρετανικό Μέσο, ο Άγγλος προπονητής είναι διατεθειμένος να εργαστεί σε άλλη ομάδα και περιμένει προτάσεις.

Πηγή: england365.gr
 

Περνά καλά στο Λονδίνο ο Μόντριτς!!

Περνά καλά στο Λονδίνο ο Μόντριτς
Μπορεί ο Λούκας Μόντριτς να βρίσκεται με την εθνική του στο Euro και να κάνει τη δική του προσπάθεια για διάκριση της Κροατίας, οι φήμες, όμως, που αφορούν σε μια πιθανή μεταγραφή του από την Τότεναμ δεν λένε να κοπάσουν. Με αφορμή αυτές τις φήμες, ο μέσος των «πετεινών» έκανε δηλώσεις, που καθησυχάζουν τους οπαδούς των Λονδρέζων.

Ένα από τα δυνατά ονόματα του φετινού μεταγραφικού παζαριού είναι, αναμφισβήτητα αυτό του Κροάτη μέσου Λούκα Μόντριτς. Πολλές φέρονται να είναι οι ομάδες που ετοιμάζονται να κάνουν κρούση στην Τότεναμ για να αποκτήσουν το βραχύσωμο χαφ.

Ο ίδιος ο παίκτης παραδέχτηκε πως υπάρχουν ομάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να τον αποκτήσουν. «Δεν κρύβω πως υπάρχουν σύλλογοι που ενδιαφέρονται για μένα. Έχω συμβόλαιο, όμως, με την Τότεναμ, οπότε δεν δίνω σημασία σε όσα ακούγονται.»

Θέλει, όμως, να φύγει από το Λονδίνο; «Η ζωή στο Λονδίνο είναι καλή. Δεν χρειάζεται να μεταμφιεστώ για να πάω για ψώνια ή για να βγω μια βόλτα», απαντάει ο Μόντριτς, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη ζωή στην Αγγλική πρωτεύουσα.

Μένει να δούμε αν αρκεί αυτό για να παραμείνει ο Λούκας στην Τότεναμ.


πηγή: metrosport.gr

Σύμβουλος ο Τουρσουνίδης!!

Χρέη συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο πλευρό του Ζήση Βρύζα αναλαμβάνει στο εξής ο Γιώργος Τουρσουνίδης. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου έφτασε σε συμφωνία με τον πρόεδρο της ομάδας και αναλαμβάνει άμεσα τα νέα του καθήκοντα, αφού στο παρελθόν είχε θητεύσει και ως προπονητής της Γ' ομάδας.

Ο Τουρσουνίδης θα έχει ενεργό ρόλο στη διοίκηση της ομάδας και ουσιαστικά θα αποτελέσει το «δεξί χέρι» του Βρύζα στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Ο Τουρσουνίδης θα έχει καθαρά συμβουλευτικό ρόλο και δε θα λαμβάνει αποφάσεις για λογαριασμό της διοίκησης.


πηγή: metrosport.gr

Σαμαράς: «Να υπάρξει ισονομία»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε το μέλος του συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, Θεόδωρος Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τη διοίκηση του ΤΑΠ Ηρακλής. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη χθεσινή συνάντηση: «Μας έγινε χθες από τη διοίκηση του ΤΑΠ Ηρακλής μια ενημέρωση του ιστορικού, το οποίο ήταν σε όλους λίγο πολύ γνωστό. Επίσης μας έγινε μια ενημέρωση και για τα οικονομικά της ομάδας, όπου η διοίκηση μας εξέφρασε τη βεβαιότητα της ότι μπορεί να σταθεί στη Σουπερλίγκα.

Για εμάς στο ΣΥΡΙΖΑ πολιτική αρχή μας είναι να υπάρχει ισονομία. Είναι θέμα αξίας. Αυτή είναι η πολιτική μας θέση.Δεν μπορεί να υπάρξει κάτι διαφορετικό και για την περίπτωση του Ηρακλή. Τα σκάνδαλα του ποδοσφαίρου είναι πολλά. Δυστυχώς έχει κλονιστεί η αξιοπιστία του ποδοσφαίρου με τις συνεχόμενες αποφάσεις που παίρνονται που αναιρεί ή μία την άλλη. Είναι σκάνδαλο. Ότι είχε ισχύσει για τον Ηρακλή πρέπει να ισχύσει και για τις άλλες ομάδες, ή το ανάποδο. Αν ισχύσει κάτι άλλο για τις άλλες ομάδες να ισχύσει το ίδιο και για τον Ηρακλή».

Για τον τρόπο που μπορεί να αποκατασταθεί η αδικία: «Ξέρετε όλοι πως εδώ υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όσες κυβερνήσεις προσπάθησαν και από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ και παρά την καλή διάθεση των υπουργών αθλητισμού, έπεσαν στον τοίχο της ΕΠΟ.
Αυτό που υποσχόμαστε εμείς είναι να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο πλαίσιο, όσο μας επιτρέπεται από το αυτοδιοίκητο για να υπάρξει ισονομία. Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν μέτρα και σαν σταθμά. Για τον Ηρακλή δυστυχώς θυμάστε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που είναι θύμα. Στην κοινωνία μας δυστυχώς οι αδύναμοι πάντα την πληρώνουν».


πηγή: metrosport.gr