Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

«Το κάναμε μία φορά, γιατί όχι και τώρα;»

«Το κάναμε μία φορά, γιατί όχι και τώρα;»
Σύνθημα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Euro 2012 από τον Γιώργο Φωτάκη που… θύμισε ότι τον τρόπο για να περάσει η Εθνική τον ξέρει και το είχε δείξει κόντρα στους Κροάτες στα προκριματικά. «Είναι ένας τελικός για μας και θα δώσουμε τα πάντα», τόνισε ο Φορτούνης. «Είναι καλό που είμαστε αουτσάιντερ. Εκεί θα πρέπει να χτυπήσουμε…», το σχόλιο του Μήτρογλου.

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διεθνείς, Φωτάκης, Φορτούνης, Μήτρογλου και Χολέμπας, ήταν εμφανές ότι στο «στρατόπεδο» της Εθνικής ομάδας επικρατεί αισιοδοξία για το παιχνίδι του Σαββάτου.

Ο Γιώργος Φωτάκης τόνισε ότι: «Στα δύσκολα μπορούμε. Το δείξαμε στα προκριματικά με την Κροατία, γιατί όχι και τώρα;» ενώ από την μεριά του ο Χοσέ Χολέμπας στάθηκε στην κακή δική του απόδοση στα δύο πρώτα ματς του ομίλου.

Στην ερώτηση για τις σκέψεις που υπάρχουν δύο μέρες πριν το ματς με τους Ρώσους, ο Κώστας Φορτούνης, είπε: «Θεωρώ ότι αυτά τα δύο παιχνίδια, με Πολωνία και Τσεχία δεν ήταν καλά για μας. Δεν μπήκαμε όπως έπρεπε. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς μπροστά μας, είναι τελικός για μας. Πιστεύω ότι όλοι θα δώσουμε το εκατό τοις εκατό και θα πάρουμε την πρόκριση».

Για το κακό ξεκίνημα της Εθνικής στα δύο πρώτα ματς, ο Γιώργος Φωτάκης, σχολίασε: «Διαβάζουμε τα ματς και τον αντίπαλο, δεν μπαίνουμε αδιάβαστοι. Ίσως όμως πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας στον αγωνιστικό χώρο».

Για την δική του συμβολή στην Εθνική, ο μέσος της Καϊζερσλάουτερντ, δήλωσε: «Αν μου δοθεί η ευκαιρία να μπω στο παιχνίδι, από την πλευρά μου θα είμαι έτοιμος για να βοηθήσω. Στα προηγούμενα ματς δεν δείξαμε τον καλό μας εαυτό. Τώρα όλοι θα δώσουμε το 100 τοις 100. Τα ματς με Πολωνία και Τσεχία ανήκουν στο παρελθόν».

Από την δική του πλευρά, ο Γιώργος Φωτάκης είπε για τους Ρώσους: «Η Ρωσία είναι πολύ καλή ομάδα. Εμείς έχουμε δείξει ότι μπορούμε στα δύσκολα, όπως το κάναμε με την Κροατία στα προκριματικά. Αφού το έχουμε κάνει μία φορά, μπορούμε να το ξανακάνουμε».

Για την δική του συμμετοχή, σχολίασε: «Όταν μου δίνεται η ευκαιρία θέλω να βοηθάω την Εθνική ομάδα».

Στην συνέχεια, ο Χοσέ Χολέμπας είπε: «Είναι διαφορετικά ματς τα δύο πρώτα. Με την Πολωνία είναι δίκαιο το αποτέλεσμα καθώς θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει ή χάσει. Με την Τσεχία βρεθήκαμε στο 6ο λεπτό 2-0 πίσω. Οι Τσέχοι άρχισαν να παίζουν διαφορετικά, μετά καταφέραμε να βάλουμε γκολ, ίσως να μπορούσαμε να βάλουμε και ένα δεύτερο αλλά τελικά δεν έγινε. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με την δική μου απόφαση. Βρήκαν κενό από την δική μου πλευρά και φάγαμε γκολ οπότε δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος. Τα λάθη γίνονται και είναι μέσα στο παιχνίδι. Είμαστε επαγγελματίες όμως για να τα ξεπερνάμε και να πηγαίνουμε καλύτερα την επόμενη φορά»

Τέλος, ο Κώστας Μήτρογλου, τόνισε: «Πρέπει να μπούμε δυνατά να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αν ακούσουμε τον προπονητή μας και έχουμε λίγη τύχη θα πάρουμε την νίκη. Όποτε με χρειαστεί ο προπονητής θα είμαι έτοιμος. Αυτό που μετράει όμως είναι η νίκη και όχι ποιος θα βάλει το γκολ. Η νίκη μετράει για την Ελλάδα και τον Αβραάμ που τραυματίστηκε και στενοχωρηθήκαμε τόσο πολύ. Είναι πολύ καλό να είσαι αουτσάιντερ και εκεί πρέπει να χτυπήσουμε».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: