Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Αρχή με Αθανασιάδη!

Τις επαφές για τον σχεδιασμό του ρόστερ της επόμενης σεζόν έχουν ξεκινήσει στον ΠΑΟΚ, με την επέκταση του συμβολαίου του Στέφανου Αθανασιάδη να αποτελεί την αφετηρία αυτών των συζητήσεων.

Αρχή με Αθανασιάδη
Με το βλέμμα στην επόμενη σεζόν είναι στον ΠΑΟΚ, αν και απομένουν οι αγώνες για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, ο επαναληπτικός του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και ενδεχομένως η συμμετοχή της ομάδας στον τελικό της διοργάνωσης.

Εκτός από το θέμα του προπονητή που παρουσιάζεται στασιμότητα στην υπόθεση του Φερνάντο Σάντος και τις διερευνητικές επαφές με κάποιον προπονητή από χώρα της Μεσογείου, στον «Δικέφαλο του Βορρά» θέλουν να βάλουν και τις βάσεις για το ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Πέρσι οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ρόστερ που αποτελείται από 11 με 13 Έλληνες ποδοφαιριστές (Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κίτσιου, Μαντούρο, Λούκας, Κάτσε, Μάρτενς, Σαλπιγγίδης και ο Αθανασιάδης).

Το συμβόλαιο του Κλάους λήγει το 2015, αλλά οι διοικούντες την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην επέκταση του μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τη SportDay, τα πράγματα στη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκονται σε καλό δρόμο, με τη διοίκηση να επιθυμεί ο διεθνής φορ να αποτελέσει τη νέα «σημαία» της ομάδας.

Εν όψει της επόμενης σεζόν, ο ΠΑΟΚ θα αρχίσει τις σχετικές επαφές με την επέκταση του συμβολαίου του Αθανασιάδη, ενώ κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με τον Παναγιώτη Γλύκο ως επιβράβευση για την πολύ καλή χρονιά που έκανε.

Από εκεί και πέρα, θα υπάρξουν συζητήσεις και για τους δανεικούς παίκτες της ομάδας (δηλαδή, εκείνος που ανήκουν στον «Δικέφαλο του Βορρά» και αγωνίζονται σε άλλους συλλόγους), ενώ δεδομένη θεωρείται η επιθυμία να διατηρηθεί στο ρόστερ ο Ινσαουράλδε και να γίνει κουβέντα για τη δύσκολη υπόθεση του Στοχ.Πηγή: sport-fm.gr

Ψάχνουν άμεση λύση!!

Έντονα ενοχλημένοι από τη στάση του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, είναι στην ΑΕΚ για τη μη ολοκλήρωση της διαδικασίας εκχώρησης στο Δημόσιο των απαιτήσεων της «Ένωσης» από την υπόθεση Ψωμιάδη.

Ψάχνουν άμεση λύση
Λύση στο θέμα με την πληρωμή του χαρτοσήμου αναζητούν στην ΑΕΚ, αφού ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, επιμένει στην καταβολή των περίπου 3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη μπλοκάρει την παραπάνω διαδικασία, την ώρα που τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει κερδίσει ο Χάρης Οικονομόπουλος και τα οποία έχει δεσμευθεί ότι θα τα αποσύρει όταν τελειώσει το θέμα με την εκχώρηση, κρατούν δέσμια την «Ένωση».

Αυτό, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό των ανθρώπων που είναι τώρα στη διοίκηση του συλλόγου, οι οποίοι θέλουν άμεσα τελειώσει αυτό το ζήτημα.

Η ΑΕΚ θα συνεχίσει τις επαφές με τον Υπουργείο Οικονομικών τη Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε να βρεθεί τρόπος και να δοθεί οριστική λύση για να ξεπεραστεί αυτό το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή κινδυνεύει σοβαρά το εγχείρημα της νέας εταιρείας, που θα πρέπει να συσταθεί το αργότερο 20 ημέρες μετά την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.Πηγή: sport-fm.gr

Ολυμπιακοκρατείται το Top 10!! (video)

Τρεις φάσεις από τον Ολυμπιακό και τη νίκη του βρίσκονται στο Top 10 της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των 16 στην Ευρωλίγκα.

Ολυμπιακοκρατείται το Top 10 (video)
Νίκη και θέαμα συνδύασε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό την Πέμπτη. Τρανή απόδειξη για το δεύτερο αποτελεί η παρουσία τριών φάσεων στο Top 10 των πιο εντυπωσιακών της αγωνιστικής.

Στην κορυφή δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται το νικητήριο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη. Στο «2» ο Πέτγουεϊ σαν πασαδόρος στο βόλεϊ σερβίρει στον Ντάνστον που καρφώνει εντυπωσιακά, ενώ στο «5» ο Σλούκας είναι αυτός που πασάρει στον «Air Georgia» που απογειώνεται για να κρεμαστεί από τη στεφάνη.



Πηγή: sport-fm.gr

Προχωράει του Ταρντέλι, στο βάθος Μπιέλσα!

Η αρχή έγινε με τον Μάρτιν Γιολ και ακολούθησε την Παρασκευή το βράδυ, το ραντεβού του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή με τον Μάρκο Ταρντέλι. Συνάντηση αναμένεται να γίνει και με τον Μαρσέλο Μπιέλσα.

Προχωράει του Ταρντέλι, στο βάθος Μπιέλσα
Σε γενικές γραμμές, υπήρχε ταύτιση απόψεων μεταξύ του προέδρου της ομοσπονδίας και του Μάρκο Ταρντέλι στο οικονομικό, ωστόσο οι δύο πλευρές θα τα ξαναπούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και αυτό γιατί η ΕΠΟ θέλει να ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική πριν παρθεί η τελική απόφαση.

Προτίμηση στον Ταρντέλι

Στην κορυφή της λίστας της «γαλανόλευκης» βρίσκεται ο Μάρκο Ταρντέλι, με αρκετά στελέχη της ομοσπονδίας να δείχνουν προτίμηση στην επιλογή του 59χρονου Ιταλού προπονητή. Η πρόταση που έγινε από την ΕΠΟ στον πρώην συνεργάτη του Τζιοβάνι Τραπατόνι στον πάγκο της Ιρλανδίας είναι περίπου 400.000-500.000 ευρώ τον χρόνο.

Από τη στιγμή που υπήρξε διαφορά στο οικονομικό με τον Μάρτιν Γιολ, η περίπτωση του Μάρκο Ταρντέλι συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες όσον αφορά τη διάδοχη κατάσταση στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ο Ιταλός τεχνικός είναι το φαβορί, αλλά ακόμα τίποτα δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο μέχρι να γίνουν και οι τελικές επαφές.

Διαφορά με Γιολ

Η πρόταση στον πρώην προπονητή της Φούλαμ έφτανε περίπου τις 950.000 ευρώ ετησίως (σ.σ. 700.000 ευρώ πάγιες αποδοχές και 250.000 πριμ πρόκρισης στο Euro της Γαλλίας). Ο 58χρονος Ολλανδός ζήτησε σχεδόν ένα «χαρτί» για κάθε χρόνο χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το μπόνους. Εάν δεν ρίξει τις απαιτήσεις του ο Μάρτιν Γιολ στην επόμενη συνάντηση τότε πολύ δύσκολα θα προχωρήσει η υπόθεση.

Η ώρα του Μπιέλσα

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μαρσέλο Μπιέλσα θα υπάρξει το προσεχές διάστημα προκειμένου ο 58χρονος Αργεντινός τεχνικός να έρθει στην Αθήνα για να μιλήσει με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή. Επιδίωξη της ομοσπονδίας είναι να γίνει κουβέντα σχετικά με το οικονομικό και αν ο Μπιέλσα είναι διατεθειμένος να βάλει νερό στο κρασί του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κασέ του φτάνει το 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος έχει ζητήσει να έρθει στην Αθήνα για να γνωρίσει καλύτερα το περιβάλλον της Εθνικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 24ωρα εμφανίστηκαν μάνατζερ που επιθυμούσαν να μεσολαβήσουν και να φέρουν στην Ελλάδα για λογαριασμό της «γαλανόλευκης», τον πρώην προπονητή της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Βέβαια, ο Μαρσέλο Μπιέλσα διαπραγματεύεται χωρίς ατζέντηδες, γεγονός που αποδεικνύεται από τις συζητήσεις που κάνει την τελευταία εβδομάδα με τη διοίκηση της Μαρσέιγ για να αναλάβει τον γαλλικό σύλλογο. Πηγή: sport-fm.gr

Buzzer beater ο Γκέκας! (video)

Ακόμα ένα γκολ για τον Γκέκα στην Τουρκία. Και μάλιστα στο 90+3’! Και μάλιστα «ξέρανε» τη δεύτερη της βαθμολογίας Μπεσικτάς, χαρίζοντας έναν ανέλπιστο βαθμό στην Κόνιασπορ (1-1)!

Buzzer beater ο Γκέκας! (video)
Εκστασιασμένος συνεχίζει την πορεία του στο τουρκικό πρωτάθλημα ο Φάνης Γκέκας! Ο διεθνής φορ «ξελάσπωσε» για ακόμα μια φορά την Κόνιασπορ, σκοράροντας από κοντά ουσιαστικά στην τελευταία φάση του αγώνα και «ξέρανε» την Μπεσίκτας για το τελικό 1-1!

Αυτό ήταν συνολικά το όγδοο τέρμα του 33χρονου επιθετικού και έκτο στα τελευταία επτά παιχνίδια, δείγμα της εξαιρετικής κατάστασης που βρίσκεται. Και δεν είναι μόνο ότι χάρισε έναν ανέλπιστο βαθμό, αλλά υποχρέωσε σε σοκ τους αντιπάλους του που ναι μεν ανέβηκαν στη δεύτερη θέση με 54 βαθμούς, ωστόσο η Γαλατάσαραϊ έχει την ευκαιρία να νικήσει και να την ξεπεράσει στο +2!




Πηγή: sport-fm.gr

Χρόνια πολλά, ΠΑΟΚ! (pics)

Σαν σήμερα πριν από 88 χρόνια ιδρύθηκε ο ΠΑΟΚ, αν και το καταστατικό του εγκρίθηκε στις 20 Απριλίου του 1926. Διαβάστε τις λεπτομέρειες για τα πρώτα βήματα του «Δικεφάλου του Βορρά».

Χρόνια πολλά, ΠΑΟΚ! (pics)
Η 12η Απριλίου έχει καθιερωθεί στον ΠΑΟΚ η ημέρα που ιδρύθηκε ο σύλλογος.

Έτσι, λοιπόν, σήμερα ο «Δικέφαλος του Βορρά» συμπληρώνει επίσημα 88 χρόνια ζωής και το sport-fm.gr έψαξε και βρήκε μικρές λεπτομέρειες από την ίδρυσή του, το γήπεδο της Τούμπας και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Η ίδρυση

Ο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ είναι η ιστορική συνέχεια του Κωνσταντινουπολίτικου αθλητικού και πολιτιστικού Σωματείου «Ερμής», που δημιουργήθηκε από Ρωμιούς της Πόλης το έτος 1875, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης – το Πέρα. Το πρώτο καταστατικό του συλλόγου εγκρίθηκε στις 20 Απριλίου 1926, με απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (αριθμ. 822).Τα ιδρυτικά μέλη ήταν: Α. Αγγελόπουλος, Α. Αθανασιάδης, Κ. Αναγνωστίδης, Μ. Βεντουρέλλης, Φ. Βυζάντιος (β΄ πρόεδρος), Α. Δημητριάδης, Δ. Δημητριάδης, Ν. Ζουμπουλίδης, Μ. Θεοδοσιάδης, Θ. Ιωακειμόπουλος, Π. Καλπακτσόγλου, Θ. Καρτσαμπέκης, Δ. Κοεμτζόπουλος, Κ. Κοεμτζόπουλος, Π. Κοντόπουλος, Κ. Κρητικός, Μ. Κωνσταντινίδης, Π. Μαλέτσκας, Ι Νικολαίδης, Λ. Παπαδόπουλος, Φ. Σαμαντζόπουλος, Θ. Τσούλκας, Μ. Τσούλκας, Σ. Τριανταφυλλίδης, Τ. Τριανταφυλλίδης (που ήταν και ο πρώτος πρόεδρος).

inner

Το πρώτο έμβλημα

Το πρώτο έμβλημα του Π.Α.Ο.Κ. (1926) ήταν το τετράφυλλο τριφύλλι και το πέταλο. Τα φύλλα ήταν πράσινα και πάνω από το καθένα ήταν χαραγμένα τα αρχικά της λέξης Π.Α.Ο.Κ. Το σκέφτηκε ο αείμνηστος Κώστας Κοεμτζόπουλος που πήρε την ιδέα από το πακέτο τσιγάρων που κάπνιζε. Τα χρώματα που επιλέχθηκαν για τον Σύλλογο ήταν το Μαύρο ως ένδειξη πένθους και λύπης για την απώλεια των χαμένων πατρίδων και το λευκό που συμβολίζει την ελπίδα και την αισιοδοξία.

inner

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΟΚ 1926-1927 αποτελούνταν από:

Πρόεδρος: Τ. Τριανταφυλλίδης,
Α’ αντιπρόεδρος: Π. Καλπακτσόγλου,
Β’ αντιπρόεδρος: Αθ. Αθανασιάδης,
Γενικός γραμματέας: Κ. Κρητικός,
Ειδικός Γραμματέας, Μ. Τσούλκας,
Ταμίας: Θ. Ιωακειμόπουλος,
Έφορος ποδοσφαίρου: Α. Αγγελόπουλος,
Σύμβουλοι: Μ. Κωνσταντινίδης και Σ. Τριανταφυλλίδης.

Ιστορική μπορεί να θεωρηθεί η απόφαση της συγχώνευσης με την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης. Μέχρι τις 20 Μαρτίου 1929 κράτησε ο ανταγωνισμός και η αντιπαλότητα των δύο αδερφών σωματείων. Τότε ο πρόεδρος του πολιτικού σωματείου της Ενώσεως Κωνσταντινουπολιτών, γιατρός Καραμαούνας, πέτυχε τη συγχώνευση των δύο προσφυγικών ομάδων της Θεσσαλονίκης.

inner

Μετά τη συγχώνευση με την ΑΕΚ, το 1929, ο Π.Α.Ο.Κ. αλλάζει και έμβλημα. Το νέο έμβλημα έγινε ο Αετός – που παραμένει ως σήμερα – και συμβολίζει την προέλευση του συλλόγου και την επάνοδο της μνήμης στις ρίζες και την κληρονομιά των προσφύγων (Βυζάντιο και Κωνσταντινούπολη). Ο Αετός κρατούσε ένα σπαθί και μία κορώνα, με τα δύο κεφάλια να ατενίζουν την Ανατολή και τη Δύση. Η διαφορά του εμβλήματος από αυτό της ΑΕΚ – που είναι και το σύμβολο της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – είναι πως του Π.Α.Ο.Κ. έχει τα φτερά του κλειστά, σε ένδειξη του μακροχρόνιου πένθους, λόγω του ξεριζωμού από την πατρίδα.

Το όραμα των ιδρυτών αλλά και των φίλων της ομάδας για τη δημιουργία έδρας πήρε σάρκα και οστά το 1928, έπειτα από πολλή προσπάθεια και έτσι στις 12 Δεκεμβρίου 1930 εγκαινιάστηκε το γήπεδο του Συντριβανίου, η πρώτη έδρα της ομάδος.

Το γήπεδο της Τούμπας

Κάπου το 1957, οι ιθύνοντες της ομάδας οραματίζονται ένα νέο γήπεδο αντάξιο των επιδιώξεων της ομάδας, μιας και το παλιό γήπεδο είχε απαλλοτριωθεί. Η έρευνα για το χώρο οδήγησε στην επιλογή μιας έκτασης η οποία ανήκε στο Ταμείο Εθνικής Αμύνης στην περιοχή της Τούμπας, που πέρα από την ελευθερία του χώρου που προσέφερε, η γειτονιά αυτή της Θεσσαλονίκης ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τους Μικρασιάτες πρόσφυγες. Τελικά, χώρος 30 στρεμμάτων παραχωρείται στον Π.Α.Ο.Κ. έναντι σημαντικού αντιτίμου και αρχίζει η ανέγερση του γηπέδου. Σημειωτέο ότι εκδόθηκε λαχείο υπέρ της ανεγέρσεως του νέου Σταδίου, του οποίου τα εγκαίνια έγιναν στις 6 Σεπτεμβρίου 1959 από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Γ. Θεμελή. Πριν το εναρκτήριο λάκτισμα, ένα αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας έκανε τη ρίψη μιας μπάλας, ως συμβολική δωρεά του στρατού. Με νέο μεγάλο γήπεδο ο Π.Α.Ο.Κ. είναι έτοιμος, προ των πυλών της Α΄ Εθνικής που καθιερώθηκε τον Οκτώβριο του 1959, να αρχίσει μια λαμπερή πορεία, που διαρκεί ως σήμερα.

Οι τίτλοι όλων των τμημάτων

Ποδοσφαίρου Ανδρών

2 Πρωταθλήματα Ελλάδος: 1976, 1985
4 Κύπελλα Ελλάδος: 1972, 1974, 2001, 2003

Καλαθοσφαίρισης Ανδρών

2 Πρωταθλήματα Ελλάδος: 1959, 1992
3 Κύπελλα Ελλάδος: 1984, 1995, 1999
1 Κύπελλο Κυπελλούχων: 1991
1 Κύπελλο Κόρατς: 1994

Χειροσφαίρισης Ανδρών

2 Πρωταθλήματα Ελλάδος: 2009, 2010
1 Κύπελλο Ελλάδος: 2012

Ποδοσφαίρου Γυναικών

9 Πρωταθλήματα Ελλάδος: 2002, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013
2 Κύπελλα Ελλάδας: 2002, 2013

Χειροσφαίρισης Γυναικών

1 Πρωτάθλημα Ελλάδος: 2013

Τμήμα ρόλερ χόκεϊ

1 Πρωτάθλημα Ελλάδας: 2008

Στίβου

3 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ανοιχτού Στίβου Γυναικών: 1976, 1977, 1982.
2 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ανώμαλου δρόμου Γυναικών: 1968, 1974.

Πυγμαχίας

2 Πρωταθλήματα Ελλάδος: 2003, 2007

Άρσης Βαρών

1 Πρωτάθλημα Ελλάδας: 2006

Κολύμβησης

1 Πρωτάθλημα Ελλάδας: 1987

Πηγή: paokfc

Αργεντινή: «Πυροβόλησε» ο Ναουελπάν! (video)

Με τη συμβολή τρομερού γκολ του Αριέλ Ναουελπάν, η Τίγκρε επιβλήθηκε με 2-0 των Ολ Μπόις, που υποχώρησαν στη ζώνη υποβιβασμού.
Το παραπάνω ματς αποτέλεσε το πρώτο της 13ης αγωνιστικής του Final της Αργεντινής και με τη «βολίδα» του 26χρονου στράικερ άνοιξε το σκορ στο 45ο λεπτό, ενώ στο 73ο ο Ματίας Πέρεζ Γκαρσία διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ακολούθησε 0-0 της Ροζάριο Σεντράλ με την Μπελγκράνο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Τίγκρε-Ολ Μπόις 2-0
Ροζάριο Σεντράλ-Μπελγκράνο 0-0
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σαν Λορένζο
12
21
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
12
21
Κολόν Σάντα Φε
12
21
Βελέζ Σάρσφιλντ
12
20
Ρίβερ Πλέιτ
12
20
Γοδόι Κρουζ
12
19
Ροζάριο Σεντράλ
13
19
Λανούς
12
19
Χιμνάσια Λα Πλάτα
12
18
Τίγκρε
13
16
Μπελγκράνο
13
16
Μπόκα Τζούνιορς
12
15
Ατλέτικο Ραφαέλα
12
15
Ολίμπο
12
15
Νιούελς Ολντ Μπόις
12
14
Ολ Μπόις
13
13
Ρασίνγκ Κλουμπ
12
12
Αρχεντίνος Τζούνιορς
12
12
Κίλμες
12
12
Άρσεναλ Σαραντί
12
10
-Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια τηςInicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
31
48
Μπελγκράνο
32
45
Ροζάριο Σεντράλ
32
45
Μπόκα Τζούνιορς
31
44
Ατλέτικο Ραφαέλα
31
44
Χιμνάσια Λα Πλάτα
31
44
Γοδόι Κρουζ
31
43
Ρίβερ Πλέιτ
31
41
Τίγκρε
32
41
Ολίμπο
31
38
Αρχεντίνος Τζούνιορς
31
37
Ολ Μπόις
32
35
Κίλμες
31
33
Ρασίνγκ Κλουμπ
31
28
Κολόν Σάντα Φε
31
27
-Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.64
Λανούς
1.61
Μπόκα Τζούνιορς
1.60
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.56
Ρίβερ Πλέιτ
1.52
Άρσεναλ Σαραντί
1.51
Μπελγκράνο
1.47
Σαν Λορένζο
1.46
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.42
Ροζάριο Σεντράλ
1.41
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.36
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.31
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.28
Τίγκρε
1.28
Κολόν Σάντα Φε
1.24
Ολίμπο
1.23
Γοδόι Κρουζ
1.22
Ολ Μπόις
1.20
Κίλμες
1.20
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.15
-Οι τρεις τελευταίες ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.



Πηγή: onsports.gr

Η σημασία... εκτός!

Ο Ball Boy Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για το… εκτός γηπέδου ντέρμπι ανάμεσα σε Μπάγερν και Ντόρτμουντ και τη σημασία του για τους Βεστφαλούς.
Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Έτσι, το ενδιαφέρον στο ντέρμπι επικεντρώνεται αλλού. Στις πολυτάραχες τελευταία σχέσεις ανάμεσα στους δύο συλλόγους και στη σημασία που έχει - κυρίως - για την Ντόρτμουντ. Αν οι Βεστφαλοί δεν έκαναν το εκπληκτικό παιχνίδι απέναντι στην Ρεάλ, ίσως να μην είχε ενδιαφέρον ούτε για εκείνους. Θα ήταν ακόμη ένα παιχνίδι στο βαρύ πρόγραμμα μέχρι το τέλος. Μία ακόμη «υποχρέωση», έστω και απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Όπως καλώς ή κακώς είναι για τους Βαυαρούς…
Εδώ και πολλές ημέρες έχει ξεκινήσει ένας «πόλεμος» δηλώσεων ανάμεσα σε Βάτσκε, Κλοπ, Ζάμερ, Ρουμενίγκε και Χόφνερ. Ο εκνευρισμός για την Ντόρτμουντ οφείλεται σαφώς στη δύσκολη σεζόν, ενώ για την Μπάγερν το ταμπεραμέντο και η προσωπικότητα του Ματίας Ζάμερ (οι υπόλοιποι μοιάζει απλά να απαντούν στους Βεστφαλούς) έχουν δώσει έναν τόνο υπεροψίας.
Το δάνειο και η… προπόνηση
«Αυτό το επίπεδο μου θυμίζει περισσότερο τις σχέσεις ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Οι δικές μας θα πρέπει να έρθουν σε κανονικό επίπεδο και πάλι. Θα πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας και να προχωρήσουμε», είπε ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε και φυσικά έχει δίκαιο, καθώς το πράγμα έχει παραγίνει τον τελευταίο καιρό.
«Ίσως έχουμε την μεγαλύτερη ποιότητα, όμως και η νοοτροπία μας αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη. Αυτό είναι το σημαντικότερο μήνυμα: ίσως είναι επειδή κάθε μέρα προπονούμαστε ανελέητα, σαν να μην υπάρχει αύριο», είχε πει ο Ζάμερ, όταν κυριαρχούσε η συζήτηση για την ανταγωνιστικότητα στην Μπουντεσλίγκα, και προκάλεσε το… μένος.
«Είναι πολύ σημαντικό στη ζωή να αναγνωρίζεις τη χαρά. Αν ήμουν ο Ζάμερ θα ευχαριστούσα κάθε μέρα τον Θεό, όταν θα έμπαινα στον αγωνιστικό χώρο, για το γεγονός ότι κάποιος με έχει βάλει εκεί. Νομίζω ότι η Μπάγερν δε θα είχε ούτε έναν πόντο λιγότερο, αν ο Ζάμερ δεν ήταν εκεί. Δεν ξέρω. Ίσως δίνει συμβουλές στον Πεπ. Τότε, θα έβγαινε νόημα. Παίρνουμε, όμως, στα σοβαρά τις παρατηρήσεις του και από εδώ και πέρα θα προπονούμαστε και εμείς κατάλληλα και θα εξετάσουμε το αποτέλεσμα», απάντησε ο Κλοπ.
Για να λάβει και αυτός με τη σειρά του την απάντηση του Όλιβερ Καν, ο οποίος από το blog του στην Bild χαρακτήρισε την συμπεριφορά μεταξύ άλλων «απαράδεκτη και αγενή». Οι δυο τους, μάλιστα, βρέθηκαν στο στούντιο του ZDF μετά την ήττα της Ντόρτμουντ από την Ζενίτ και τα «καρφιά» έπεφταν το ένα μετά το άλλο, χωρίς – ευτυχώς – παρατράγουδα (ειδικά με την προσωπικότητα και των δύο ήταν ένα μικρό… θαύμα).
Ο τεχνικός διευθυντής του Αμβούργου, Όλιβερ Κρόιτσερ, έδωσε… συγχαρητήρια στον Κλοπ για την απάντηση, ενώ οι τεχνικοί της Γκλάντμπαχ, Λουσιέν Φαβρ, και της Άουγκσμπουργκ, Μάρκους Βάιντσιρλ, κράτησαν χαμηλούς τόνους, όταν ρωτήθηκαν. Έδειξαν, όμως, τη δυσαρέσκειά τους για τις δηλώσεις του Ζάμερ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ υπαινίχθηκε ότι οι υπόλοιποι δεν προπονούνται τόσο σκληρά όσο η Μπάγερν…
 «Αν μπορούσαμε και εμείς να αγοράσουμε παίκτες με 130 εκατ. ευρώ σε δύο χρόνια, τότε είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και χωρίς τις συμβουλές του Ματίας Ζάμερ», σχολίασε ο τεχνικός διευθυντής της Μάιντς, Κρίστιαν Χάιντελ).
Το… παιχνίδι χόντρυνε στη συνέχεια, με τον Βάτσκε να αναφέρεται στο θέμα του δανείου, που έδωσαν οι Βαυαροί το 2004 στην Ντόρτμουντ. «Μητέρα Τερέζα δεν υπήρξε και δε θα υπάρξει στο ποδόσφαιρο. Ο Χένες είχε δανείσει στην Ντόρτμουντ δάνειο ύψους 2 εκατ. ευρώ με 8% επιτόκιο. Στα μέσα του 2005 (είχε αναλάβει στις αρχές του έτους) πληρώσαμε την 3η και τελευταία δόση. Εγώ δε θα το έκανα ποτέ. Δεν γίνεται να παίρνεις χρήματα από τους ανταγωνιστές σου. Φαίνεται, όμως, ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος», συμπλήρωσε.
«Τους δανείσαμε 2 εκατ. ευρώ χωρίς ενέχυρο ή εγγύηση, όταν δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν τους μισθούς», απάντησε ο Ούλι Χένες. «Ο χαρακτηρισμός είναι ντροπιαστικός. Ο Χένες τον είχε πάρει τηλέφωνο, για να τον συγχαρεί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να του εκφράσει την εκτίμηση της Μπάγερν για την δουλειά που έχει κάνει στην Ντόρτμουντ. Και εκείνος μετά αρχίζει και λέει τέτοια πράγματα», είπε ο Καρλ Χόφνερ, ο οποίος όταν δόθηκε το δάνειο ήταν οικονομικός διευθυντής και σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να αντικαταστήσει τον Χένες στην προεδρεία της Μπάγερν.
Σύμφωνα με τον τελευταίο το δάνειο είχε ρυθμιστεί ως εξής: Το 1,5 (από τα 2) εκατ. ευρώ ήταν άτοκο, καθώς υπήρξε πρόβλημα με την αποπληρωμή περίπου 500.000 ευρώ. Από την Ντόρτμουντ προτάθηκε να υπάρξει παράσταση με ένα επιτόκιο κοντά στο 5% και τελικά όλα διευθετήθηκαν με την μεταγραφή του Τέρστεν Φρινγκς το καλοκαίρι του 2004. «Μέχρι και ο Βαρόνος Μινχάουζεν (γνωστός για τον υπερβολικό και πολλές φορές μυθοπλαστικό τρόπο που έλεγε τις ιστορίες του) θα είχε γοητευτεί», σχολίασε ο Χόφνερ.
«Θα πω ότι ποτέ δεν έχω προσβάλει προσωπικά κάποιον από την διοίκηση της Μπάγερν, χαρακτηρίζοντάς τον ψεύτη, κλέφτη ή οτιδήποτε αντίστοιχο και ποτέ δεν πρόκειται να το κάνω. Υποστηρίζω αυτό που είπα. Η Μπάγερν με κανέναν τρόπο δεν συνέβαλε στην σωτηρία της Ντόρτμουντ», απάντησε ο Βάτκσε στην Bild, πριν τα… μαζέψει κάπως. «Τελικά, το επιτόκιο ήταν μικρότερο από ό,τι είχα πει», αποκάλυψε στο Kicker.
Είναι σίγουρο ότι οι εκατέρωθεν δηλώσεις δεν έχουν καμία επίδραση στους ποδοσφαιριστές και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα. Είτε συμφωνούμε είτε όχι μαζί τους, είτε μας αρέσει είτε όχι το να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, είναι το… αλατοπίπερο σε ένα ντέρμπι, που έχει εξελιχθεί «περηφάνιας» και μόνο. Το ενδιαφέρον, πλέον, μεταφέρεται σε όλα τα επίπεδα.
Το… μήνυμα
Είναι δεδομένο ότι μετά τις μεταγραφές των Γκέτσε και Λεβαντόφσκι υπήρξαν προβλήματα στις σχέσεις των δύο ομάδων, ενώ είναι λογικό ο μεγαλύτερος εκνευρισμός να προέρχεται από την πλευρά των Βεστφαλών. Η σεζόν είναι από αυτές που λέμε «να φύγει και να μην ξαναγυρίσει» και το ντέρμπι τους δίνει μία μεγάλη ευκαιρία.
Στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ο Κλοπ ήταν – δικαιολογημένα – μέσα στα νεύρα. Ποτέ, όμως, δεν μίλησε αρνητικά για τους παίκτες του. Κατά τη διάρκεια των αγώνων, πάντα χειροκροτεί, αντί να δείχνει απόγνωση. Πάντα στηρίζει, αντί να εκνευρίζεται και πάντα πανηγυρίζει... πετώντας. Ούτε μία φορά δεν έδειξε ότι δεν τους πιστεύει, παρά τα τεράστια προβλήματα. Το παιχνίδι με την Ρεάλ έχει τελειώσει και εκείνος πηγαίνει κατευθείαν στον άνθρωπο που το χρειαζόταν περισσότερο. Η αγκαλιά στον Μχιταριάν, τον οποίο είχε υπερασπιστεί ξανά νωρίτερα στη σεζόν, όταν είχε χάσει τη φόρμα του, δεν ήταν μόνο παρηγοριά. Ήταν ένα μήνυμα σε όλους ότι πάντα θα είναι εκεί. Ο 12ος παίκτης της Μπορούσια δεν είναι ο κόσμος της. Είναι ο Κλοπ και οι Βεστφαλοί παίζουν εντός έδρας με… 13.

Το παιχνίδι της περασμένης Τρίτης 08/04) ήταν μία «δήλωση» ότι η Ντόρτμουντ είναι εδώ. Έστω και με αρκετούς παίκτες που δε θα έπαιζαν ούτε στην δεύτερη ομάδα της Ρεάλ. Που δε θα έπαιρναν ούτε λεπτό συμμετοχής στην Μπάγερν. Το παιχνίδι στο Μόναχο μπορεί να αποτελέσει τη συνέχεια εκείνου με την «βασίλισσα», να δώσει έξτρα ώθηση για το… φώτο φίνις και να επιβεβαιώσει ότι η κρίση της Μπορούσια φέτος ήταν κατά κάποιο τρόπο «τεχνητή». Είναι στα χέρια του Κλοπ να εμπνεύσει ξανά τους παίκτες του και να τους πείσει ότι μπορούν να κατακτήσουν τον… κόσμο. Η «νέα» αρχή, το restart μπορεί να γίνει το καλοκαίρι. Για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως, υπάρχει η ελπίδα ότι αυτό μπορεί να γίνει και νωρίτερα...
*Όπως ανακοίνωσε η Μπουντεσλίγκα το ματς θα μεταδοθεί σε 207 από τις 209 χώρες-μέλη της FIFA.
Υ.Γ.: Η Μπάγερν με έχει «αναγκάσει» φέτος να ασχοληθώ κυρίως με την Ντόρτμουντ πριν από αμφότερα τα ντέρμπι.

Πηγή: gazzetta.gr

Όχι στο «σπίτι» του Λεμπρόν!!

Ο Λεμπρόν Τζέιμς πήρε από το χέρι το Μαϊάμι και το επανέφερε στην κορυφή της Ανατολής με νίκη επί των Πέισερς. Απόλυτο πλεονέκτημα για τους Σπερς. Νίκες για τους Έλληνες με πολύ καλό Καλάθη.

Όχι στο «σπίτι» του Λεμπρόν
Λίγο χάρηκαν την κορυφή της Ανατολής οι Πέισερς. Οι πρωταθλητές τούς περιποιήθηκαν στο Μαϊάμι με 98-86 και επανήλθαν στην πρώτη θέση, με τον Λεμπρόν Τζέιμς να έχει 36 πόντους παίζοντας και για τον τραυματία Ντουέιν Ουέιντ. Ένα 16-0 στην αρχή του δευτέρου μέρους έκρινε το παιχνίδι και η Χιτ εφόσον πάρει τα τρία τελευταία παιχνίδια, με Χοκς και Ουίζαρντς εκτός, αλλά και Σίξερς εντός, θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στην Περιφέρεια.

Σε ό,τι αφορά στη μάχη για το τελευταίο εισιτήριο στην Ανατολή, οι Χοκς έκαναν το μεγάλο βήμα νικώντας 93-88 στο Μπρούκλιν τους Νετς, που δεν έκαναν τη χάρη στους… γείτονες Νικς, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν περάσει με 108-100 από το Τορόντο.

Στη Δύση, οι Σπερς ανέτρεψαν διαφορά 21 πόντων και επικράτησαν 112-104 των Σανς εξασφαλίζοντας το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Οι ηττημένοι υποχώρησαν στην ένατη θέση μετά τη νίκη των Γκρίζλις επί των Σίξερς με 117-95. Ο Νικ Καλάθης σε 24:43 είχε 12 πόντους (6/9 βολές, 3/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ ο Κώστας Κουφός σε 12:37 είχε 6 πόντους (2/2 βολές, 2/6 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 τάπες.

Το ματς της ζωής του έκανε ο Κόρεϊ Μπρούερ και με 51 πόντους οι Τίμπεργουλβς νίκησαν 112-110 τους Ρόκετς παρά τις απουσίες των Λοβ, Πέκοβιτς και Μάρτιν.

Οι Ουόριορς τσέκαραν το εισιτήριο για τα play offs μετά το 112-95 επί των Λέικερς στο Λος Άντζελες με τον Στίβεν Κάρι να κάνει τριπλ-νταμπλ με 30 πόντους, 12 ασίστ και 10 ριμπάουντ.

Τέλος, οι Μπακς επιβλήθηκαν 119-116 των Καβαλίερς συμπληρώνοντας 15 νίκες. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε 19:33 είχε 3 πόντους (3/6 βολές, 0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 3 ριμπάουντ και 2 εντυπωσιακές τάπες.

Αναλυτικά:

Ορλάντο Μάτζικ-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 86-96 Αφλάλο 19, Ο’ Κουίν 13, Νέλσον 12 (11 ασίστ), Λαμπ 11, Χάρις 10, Ντέντμον 4 (10 ριμπ.)-Νενέ 17, Μπιλ 16, Μπούκερ 14, Γκορτάτ 12, Γουόλ 10 (12 ασίστ).

Τορόντο Ράπτορς-Νιου Γιορκ Νικς 100-108 ΝτεΡόζαν 26, Λάουρι 25, Βαλαντσιούνας 14 (21 ριμπ.), Ρος 13, Σάλμονς 10-Άντονι 30, Στούντεμαϊρ 24 (11 ριμπ.), Σμιθ 15, Φέλτον 12, Σάμπερτ 11.

Μπόστον Σέλτικς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 106-103 Μπράντλεϊ 22, Σάλιντζερ 20, Μπας 18, Γκριν 18, Όλινικ 12, Πρέσεϊ 10 (13 ασίστ)-Τζέφερσον 32 (10 ριμπ.), Νιλ 13, Ντάγκλας-Ρόμπερτς 12, Χέντερσον 11, Κιντ-Τζίλκριστ 10, ΜακΡόμπερτς 9 (10 ριμπ.).

Μπρούκλιν Νετς-Ατλάντα Χοκς 88-93 Πλάμλι 17, Θόρντον 14, Πιρς 13, Γκουτιέρες 11, Γκαρνέτ 4 (10 ριμπ.)-Μίλσαπ 27 (10 ριμπ.), Τιγκ 22, Κάρολ 12 (11 ριμπ.), Σκοτ 8.

Μαϊάμι Χιτ-Ιντιάνα Πέισερς 98-86 Τζέιμς 36, Τσάλμερς 13, Χάσλεμ 11, Μπος 10, Άλεν 10-Τζορτζ 22, Γουέστ 18, Σκόλα 12, Στίβενσον 11, Γουότσον 10.

Σικάγο Μπουλς-Ντιτρόιτ Πίστονς 106-98 Όγκουστιν 24, Μπούζερ 18, Γκίμπσον 17, Ντανλίβι 14, Μπάτλερ 13, Χάινριχ 10, Νοά 6 (12 ριμπ., 10 ασίστ)-Ντράμοντ 26 (26 ριμπ.), Στάκεϊ 22, Τζένινγκς 17, Σίβα 12.

Μέμφις Γκρίζλις-Φιλαδέλφεια 76ερς 117-95 Γκασόλ 21 (10 ριμπ.), Μίλερ 19, Άλεν 15, Καλάθης 12, Ράντολφ 10 (11 ριμπ.), Τζόνσον 10-Γιανγκ 18, Ρότεν 18, Ουίλιαμς 13.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Χιούστον Ρόκετς 112-110 Μπρούερ 51, Κάνινγχαμ 20 (12 ριμπ.), Ρούμπιο 16 (10 ασίστ), Ντιένγκ 12 (20 ριμπ.)-Χάρντεν 33 (10 ασίστ), Πάρσονς 27, Λιν 14, Τζόουνς 10, Ασίκ 9 (15 ριμπ.).

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 116-94 Ντουράντ 27, Γουέστμπρουκ 24, Ιμπάκα 16 (10 ριμπ.), Τζάκσον 11-Μίλερ 18, Ρίβερς 18, Έβανς 13, Αζανσά 12, Σάουδερλαντ 10.

Μιλγουόκι Μπακς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 119-116 Νάιτ 24, Σέσιονς 20, Μίντλετον 17, Πατσούλια 16, Χένσον 15, Ράιτ 14-Γουέιτερς 23, Τζακ 21, Τόμπσον 18 (10 ριμπ.), Χόους 15, Ίρβινγκ 12, Ζέλερ 11.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Φίνιξ Σανς 112-104 Γκριν 33, Πάρκερ 18, Λέοναρντ 18, Μπελινέλι 12, Ντιαό 11, Έιρς 4 (10 ριμπ.)-Μπλέντσοου 30 (11 ριμπ.), Γκριν 27, Μαρκίφ Μόρις 20, Φράι 13.

Γιούτα Τζαζ-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 99-111 Φέιβορς 21, Μπερκς 16, Καντέρ 15 (13 ριμπ.), Μπερκ 14 (11 ασίστ), Χέιγουορντ 14-Μάθιους 21, Όλντριτζ 18 (14 ριμπ.), Λίλαρντ 16, Μπατούμ 15, Λόπεζ 12.

Λος Άντζελες Λέικερς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 95-112 Γιανγκ 25, Χιλ 18 (12 ριμπ.), Κέλι 14 (11 ριμπ.), Μικς 10-Κάρι 30 (12 ασίστ, 10 ριμπ.), Τόμπσον 16, Σπέιτς 16, Μπλέικ 13, Λι 10 (10 ριμπ.).

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Βολική ισοπαλία για Οσασούνα και Βαγιαδολίδ!

Δεν έβγαλε νικητή η αναμέτρηση της Οσασούνα με τη Βαγιαδολίδ με τις δύο ομάδες να διατηρούνται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Την ευκαιρία να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας έχασαν Οσασούνα και Βαγιαδολίδ. Οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 0-0 στην Παμπλόνα και έτσι οι δύο ομάδες διατηρήθηκαν πάνω από τις θέσεις του υποβιβασμού, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει βέβαια κάτι.
ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Αντρές Φερνάντες, Μαρκ Μπερτράν, Μιγκέλ Φλάνιο, Αρίμπας, Νταμιά, Σίλβα, Ραούλ Λόε, Σεγιούδο (69’ Λομπάτο), Τόρες, Ντε λας Κουέβας (78’ Οϊέρ), Ριέρα (89’ Ακούνα).
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: Χάιμε, Ρουκάβινα, Χέσους Ρουέντα, Μίτροβιτς, Πένια, Αλβάρο Ρούμπιο, Βίκτορ Πέρεθ (75’ Βαλιέντε), Λάρσον (53’ Μανούτσο), Όσκαρ, Μπέργκντιχ (90’ Γιεφρέν), Χάβι Γκέρα.
Πηγή: onsports.gr

Παρί Σεν Ζερμέν: Τραγωδία για Ιμπραΐμοβιτς!!

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς βρέθηκε άμεσα στη Σουηδία, καθώς ενημερώθηκε για το θάνατο του αδελφού του μετά από σοβαρή ασθένεια.
Δύσκολες ώρες για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός αστέρας, το τελευταίο διήμερο βρίσκεται στη Σουηδία. Σύμφωνα με την Παρί Σεν Ζερμέν, ο λόγος ήταν για να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του, ωστόσο η αλήθεια είναι διαφορετική και σίγουρα πιο τραγική.
Συγκεκριμένα, μετά το παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν με την Τσέλσι, ο Σουηδός αστέρας ενημερώθηκε για το θάνατο του αδελφού του μετά από σοβαρή ασθένεια και έτσι βρέθηκε δίπλα στην οικογένειά του, αυτή τη δύσκολη στιγμή.
Πηγή: onsports.gr

Η μία… κακό στην άλλη!!

Τις τελευταίες τους πιθανώς ελπίδες για την υπέρβαση κι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο φαίνεται πως έχασαν Ακαντέμικα και Σετουμπάλ, μετά το μεταξύ τους 1-1.

Η μία… κακό στην άλλη
Αλληλοεξουδετερώθηκαν και… καταστράφηκαν. Ακαντέμικα και Σετουμπάλ έμειναν στο 1-1 για την 27η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος και ψαλιδίστηκαν αρκετά οι πιθανότητές τους να κάνουν το… μπαμ με την ευρωπαϊκή έξοδο.

Η δεύτερη ήταν αυτή που προηγήθηκε αν κι έπαιζε εκτός έδρας, χάρη στο τέρμα του Μάρτινς στο 27’. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση με το πέναλτι του Πάουλο έξι λεπτά αργότερα, ωστόσο στην πορεία δεν άλλαξε το σκορ, με τους φιλοξενούμενους να μένουν όρθιους, παρά το γεγονός πως έπαιξαν για μισή ώρα με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Σενέ.

Έτσι, η Σετουμπάλ έφτασε τους 34 βαθμούς, η Ακαντέμικα τους 33, αλλά η πέμπτη Νασιονάλ είναι στους 38 και με ματς λιγότερο, κάτι που δυσκολεύει πολύ το έργο των δύο πρώτων για την «κλοπή», στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 11/4
Ακαντέμικα-Σετούμπαλ 1-1
(33’ πεν. Πάουλο – 27’ Μάρτινς)

Σάββατο 12/4
Μπελενένσες-Γκιμαράες
Νασιονάλ Μαδέιρα-Μαρίτιμο
Ρίο Άβε-Ολιανένσε
Σπόρτινγκ Λισ.-Ζιλ Βιθέντε

Κυριακή 13/4
Αρούκα-Μπενφίκα
Μπράγκα-Πόρτο

Δευτέρα 14/4
Εστορίλ-Πάσος ΦερέιραΠηγή: sport-fm.gr

Λάσο: «Πρέπει να αποκλείσουμε μια σπουδαία ομάδα»

Ο προπονητής της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο, είχε παράπονα από την εικόνα της ομάδας του κόντρα στη Ζαλγκίρις, ενώ μίλησε για το «ζευγάρωμα» με τον Ολυμπιακό.

Λάσο: «Πρέπει να αποκλείσουμε μια σπουδαία ομάδα»
Ουδείς περίμενε από τον Πάμπλο Λάσο να παραδεχτεί πως η Ρεάλ επέλεξε να χάσει από τη Ζαλγκίρις διαλέγοντας αντίπαλο. Ο Ισπανός τεχνικός εμφανίστηκε δυσαρεστημένος με τους παίκτες του.

«Η Ζαλγκίρις έκανε πολύ καλό παιχνίδι, αγωνίστηκαν με καρδιά κι εμείς δεν κάναμε το ίδιο. Χάσαμε πολλά σουτ, δεν παίξαμε σαν ομάδα και αναλαμβάνω την ευθύνη», τόνισε.

Όσο για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό στα play offs, είπε: «Θα είναι μία πολύ δύσκολη σειρά αγώνων, γιατί αντιμετωπίζουμε τους πρωταθλητές Ευρώπης. Αν όμως θέλουμε να είμαστε στο Final 4, πρέπει να κερδίσουμε μια μεγάλη ομάδα. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να παίξουμε σαν ομάδα, αν θέλουμε να φτάσουμε στο Final 4».

Τέλος, αρκέστηκε να πει «…είμαι αισιόδοξος» για τις πιθανότητες του τραυματία Τζέισι Κάρολ να προλάβει τα προημιτελικά. Πηγή: sport-fm.gr

Αυλαία με νίκη γοήτρου για Μάλαγα!

Με νίκη έκλεισε η Μάλαγα τις υποχρεώσεις της στο Top16, αφού επικράτησε με 95-85 της Αρμάνι και κατέλαβε την 5η θέση στον 5ο όμιλο

Αυλαία με νίκη γοήτρου για Μάλαγα
Η ισπανική ομάδα είχε 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ για την Αρμάνι που κατέβασε δεκάδα, σημαντική ήταν η καλή εμφάνιση του Κιθ Λάνγκφορντ που είχε 22 πόντους, ωστόσο οι Ιταλοί κατέβηκαν με δεκάδα και ο Μέλι δεν αγωνίστηκε καν. Από την άλλη μεριά ο Στίματς είχε 16 πόντους και ο Κουζμίνσκας είχε 13 με 9 ριμπάουντ.

Οι Ισπανοί έδειξαν πως ήθελαν περισσότερο τη νίκη από την αρχή και πήραν κεφάλι από την 1η περίοδο με 22-18. Η Αρμάνι μπήκε δυνατά στην δεύτερη περίοδο και το ματς πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι και το 17’, οπότε και ένα σερί 8-0 για τους Ανδαλουσιανούς, τους «ξεκόλλησε» και το ημίχρονο έκλεισε με 48-41 με τους Στίματς, Κουζμίνσκας και Κάλογουεϊ να τραβούν το κουπί.

Στα πρώτα τρία λεπτά της 3ης περιόδου, η Μάλαγα είχε κάνει ένα επιμέρους 11-4 (59-45 στο 23’) με πρωταγωνιστή τον Ντράγκιτς που σημείωσε σε εκείνο το σημείο επτά μαζεμένους πόντους, ενώ από το 59-47 κάνει άλλο ένα 11-0 για να πάει την διαφορά στους 23 και επί της ουσίας να τελειώνει το παιχνίδι και η 3η περίοδος έκλεισε με 77-57.

Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι έριξαν ρυθμούς με αποτέλεσμα η Αρμάνι να μειώσει, χωρίς ν’ αλλάξει κάτι στον τελικό νικητή.

Τα δεκάλεπτα:22-18, 48-41, 77-57, 95-85

Μάλαγα: Κάλογουεϊ 7 (1), Βάσκεθ 10 (7ριμπ.), Κουζμίνσκας 13 (9ριμπ.), Ντράγκιτς 11 (1), Κάνερ- Μέντλεϊ 5, Σαμπόνις 6, Βιδάλ, Ουρτασούν 11 (2), Γκρέιντζερ 6, Τούλσον 8

Αρμάνι: Χάκετ 2, Λάνγκφορντ 22 (2), Σάμουελς 6, Σι Τζέι Γουάλας 7 (1), Μος 2, Τσερέλα 9 (2), Κανγκούρ 8 (1), Λαουάλ 16, Τζέρελς 13 (1) Πηγή: sport-fm.gr

«Πιο σκληρή ομάδα και με σοβαρό προπονητή η ΤΣΣΚΑ»

Τους λόγους για τους οποίους είχε μια μικρή προτίμηση στη Ρεάλ στα προημιτελικά της Euroleague εξήγησε ο άμεσος συνεργάτης του Φραγκίσκου Αλβέρτη στον πάγκο του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Μανωλόπουλος.

«Πιο σκληρή ομάδα και με σοβαρό προπονητή η ΤΣΣΚΑ»
Για άλλον ετοιμάζονταν άλλος τους ήρθε. Ο Παναθηναϊκός θεωρούσε σχεδόν δεδομένο ότι θα αντιμετώπιζε στους «8» τη Ρεάλ όμως η ήττα των Μαδριλένων από τη Ζαλγκίρις έστειλε στους «πράσινους» την ΤΣΣΚΑ. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, συνεργάτης του «Φράγκι» στο τεχνικό τιμ του «τριφυλλιού», ανέλυσε γιατί υπήρχε μια μικρή προτίμηση στους Ισπανούς και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη για τα κρίσιμα ματς της προημιτελικής φάσης.

«Εγώ ετοιμαζόμουν για τη Ρεάλ. Έπρεπε να ρισκάρουμε για να κερδίσουμε τη μέρα. Αλλάζουν τα πράγματα. Ήταν μέσα στο πρόγραμμα να γίνει. Δεν νομίζω ότι υπήρχε πολύ μεγάλη προτίμηση. Εγώ είχα ελάχιστη προτίμηση στη Ρεάλ. Αν μπορούσαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό θα δυσκολεύαμε τη Ρεάλ. Είναι τελείως διαφορετική ομάδα η ΤΣΣΚΑ από τη Ρεάλ. Ίσως και ο λόγος που είχα μία μικρή προτίμηση ήταν ότι η ΤΣΣΚΑ έχει σοβαρό προπονητή και είναι πιο σκληρή ομάδα παίζοντας πιο αμυντική ομάδα. Πρέπει να ανοίξουμε το παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε με την ΤΣΣΚΑ», είπε και πρόσθεσε για τα ατού της ρωσικής ομάδας:

«Έχει ψηλά κορμιά σε όλες τις θέσεις και αθλητικά κορμιά. Παίζουν σκληρή άμυνα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό».

Όσο για την αγωνιστική κατάσταση των «πράσινων»; «Τα παιδιά είναι όλο και καλύτερα. Είχαμε μία αδιαθεσία του Λάσμε. Είναι θέμα ημερών να ανακάμψει. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι».

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος σχολίασε και το ανεβασμένο αγωνιστικό πρόσωπο του Λουκά Μαυροκεφαλίδη: «Ο Λουκάς θεωρώ ότι έκανε πράγματα που μπορεί να κάνει και να μας βοηθήσει. Έχει ταλέντο στην επίθεση, αλλά μπορεί να παίξει και ως δημιουργός. Έχει ανέβει και ψυχολογικά και πιστεύω θα μας βοηθάει σε κάθε παιχνίδι».

Πονάει ο Στοΐκοβιτς!

Δεν κατάφερε να πάρει μέρος στην προπόνηση της Παρασκευής ο Βλάντιμιρ Στοϊκοβιτς και πλέον ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν μπορεί να τον υπολογίζει για το ματς με τον Παναιτωλικό.

Πονάει ο Στοΐκοβιτς
Εξαιρετικά δύσκολη θεωρείται η συμμετοχή του Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς στην αναμέτρηση του Εργοτέλη απέναντι στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Ο Σέρβος τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στην προπόνηση της Παρασκευής καθώς συνέχιζε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέσα.

Αντίθετα, μέρος του κανονικού προγράμματος ακολούθησε ο Μπαμ Μπαμ, ενώ ο Πίτσος συνέχισε θεραπεία. Η προετοιμασία της ομάδας του Ηρακλείου θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με τον Μαρίνο Ουζουνίδη μετά το τέλος της προπόνησης να ανακοινώνει την αποστολή. Πηγή: sport-fm.gr

Ήττα για την Παίδων!

Η Εθνική Παίδων έχασε από τη Γαλλία σε φιλικό αγώνα που έγινε για το τουρνουά της Μπελγκάρντ.

Ήττα για την Παίδων
Την ήττα με 71-67 από την οικοδέσποινα Γαλλία γνώρισε η Εθνική Παίδων για την πρώτη μέρα του τουρνουά της πόλης Μπελγκάρντ. Το Σάββατο το ελληνικό συγκρότημα του Μάνου Μανουσέλη αντιμετωπίζει στις 18.00 τη Λετονία.

Δεκάλεπτα: 12-18, 30-32, 46-48, 71-67
Γαλλία: Μεσμάκ 3, Βεργκό 24, Ντιλικινά, Μεραντί 4, Πονς, Βερόβ 6, Τσουάφ 10, Φλιξ 8, Γκουλμί 7, Πινάς 7, Βολτζενλότζελ, Ραμπό 2
Ελλάδα (Μανουσέλης): Λούντζης 15, Μωραϊτης 5, Γοργόνη 9, Σκουφής 5, Μπολάτογλου 4, Κούτρας 3, Χατζηκυριακίδης, Χρηστίδης 10, Κωνσταντινίδης, Καμπουρίδης, Τάταρης 8, Κουρέπης 8
Πηγή: sport-fm.gr

Ιμπαγάσα: «Περιμένουμε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη»

Ιμπαγάσα: «Περιμένουμε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη»Κάλεσμα στους οπαδούς του Ολυμπιακού να γεμίσουν το Καραϊσκάκη απεύθυνε ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Puma, για τη βοήθεια που προσφέρει στον Ολυμπιακό και τη UNICEF με τις 200 συλλεκτικές φανέλες, προκειμένου να εμβολιαστούν 50.000 παιδιά. Είναι μία πολύ σπουδαία κίνηση αυτή που γίνεται και την υποστηρίζουμε όλοι», τόνισε –αρχικά- ο αργεντινός μέσος ο οποίος έδωσε το «παρών» στο κατάστημα της εταιρείας στον Πειραιά και συνέχισε:

«Περιμένουμε το Καραϊσκάκη να είναι γεμάτο στη φιέστα μας! Είναι μεγάλη η προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός μας να στηρίξει τη UNICEF, προσφέροντας τα έσοδα από τον αγώνα αυτό. Είναι κάτι ιδιαίτερο και θέλουμε όλο τον κόσμο να είναι κοντά μας, προκειμένου να μας στηρίξει", ήταν τα λόγια του.

Γενέθλια, Σαββίδης και εισαγγελείς...!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στο blog του για τον ΠΑΟΚ που γιορτάζει, για την... δυναμική Σαββίδη και για την δίωξη κατά του Στοχ!
Αύριο ο ΠΑΟΚ έχει γενέθλια, κλείνει τα 88 του χρόνια και πλησιάζει στον έναν αιώνα ζωής.
Η φάση που τον βρίσκουν αυτά τα γενέθλια, σίγουρα είναι πάνω από τον μέσο όρο ιστορίας του. Για την ακρίβεια, περνάει ίσως την καλύτερή του φάση.
Ο ΠΑΟΚ, έχει παγιώσει την δεύτερη θέση σε επίπεδο δυναμικής, ενώ είναι μία οικονομικά εύρωστη ΠΑΕ που δεν έχει να φοβηθεί κανένας αντίπαλο μεγαλομέτοχο. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά.
Όπως συνηθίζεται βέβαια στις μεγάλες αλλαγές, είναι σαφές σε εμένα τουλάχιστον, πως ο Ιβάν Σαββίδης θα χρειαστεί κι άλλο χρόνο για να μπορέσει να δομήσει ένα σύστημα ικανό να πάρει τους τίτλους που λείπουν από τα ράφια της Τούμπας. Τα δύο πρωταθλήματα και τα τέσσερα κύπελλα, είναι μία σούμα πολύ μικρή για τον ΠΑΟΚ και η φράση «ΠΑΟΚ δεν γίναμε για τους τίτλους» ναι μεν έχει την βάση της, αλλά μη φτάσουμε και στο άλλο άκρο.
Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε σε αυτά τα 88 χρόνια να πάρει περισσότερους τίτλους για πολλούς λόγους. Από τη μία το κατεστημένο του ΠΟΚ, από την άλλη οι δικές του αδυναμίες σε επίπεδο χρημάτων αλλά και κουλτούρας.
Σημασία δεν έχει τι έγινε, αλλά τι αναμένεται να γίνει από εδώ και στο εξής. Και πλέον, νομίζω πως ο Ιβάν Σαββίδης που έχει αποδείξει τις προθέσεις του και είναι ζεστός, θα πρέπει να μάθει από τα λάθη του.
Κακά τα ψέματα, το σοβαρότερο πρόβλημα του σημερινού ΠΑΟΚ αφορά τον τρόπο λειτουργίας του. Είναι ένας οργανισμός που για να κουνηθεί περιμένει το νεύμα του μεγαλομέτοχού του ο οποίος όμως έχει δεκάδες επιχειρήσεις άρα και υποχρεώσεις μακριά από τη βάση του ΠΑΟΚ.
Νομίζω πως για τον Σαββίδη αποτελεί μονόδρομο η πιο ξεκάθαρη εταιρική εικόνα της ΠΑΕ, με ρόλους των στελεχών συγκεκριμένους και διαδικασίες που δεν επιφέρουν συγκρούσεις στελεχών  που επέλεξε ο ίδιος.
Αν τα στελέχη σήμερα δεν είναι ικανά ή δεν έχουν μεταξύ τους χημεία, ας αποχωρήσουν όλα ή κάποια από αυτά. Ο Σαββίδης θα πρέπει να εμπιστευτεί κάποιους για να τρέξει ο ΠΑΟΚ οργανωτικά και επικοινωνιακά στους σωστούς χρόνους. Ο ίδιος είναι σαφές πως δεν έχει τον χρόνο να το κάνει, ίσως και τις ιδέες σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και όχι το γενικότερο πρότζεκτ ανάπτυξης.
Για τις προθέσεις του Σαββίδη δεν έχω καμία αμφιβολία πλέον. Είναι σαφές πως προσπαθεί να βοηθήσει όχι μόνο την ΠΑΕ, αλλά γενικότερα τον σύλλογο. Παντού δίνει λεφτά, ενώ διαβεβαίωσε την ΚΑΕ πως το κομμάτι του Δημοσίου της επόμενης σεζόν, θα το καλύψει ο ίδιος με δικά του χρήματα. Με λίγα λόγια, η ΚΑΕ χάρις στον Σαββίδη, θα μπορεί να φτιάξει μία ομάδα με διπλάσιο μπάτζετ από το φετινό. Και αυτό είναι άξιο αναφοράς, όπως βέβαια πως την βοήθησε πολύ και φέτος.
Ο Σαββίδης θα πρέπει να αποδεχτεί απλά πως κάποιες του επιλογές ήταν κακές, κάτι λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως μιλάμε για μία ΠΑΕ που δεν είναι και το βασικό αντικείμενο απασχόλησης – γνώσης του επιχειρηματικά.
Πάμε τώρα στην υπόθεση Στοχ, ο οποίος συνεχίζει να απασχολεί την ΕΠΟ η οποία δεν αφήνει στυγνά τον παίκτη να ηρεμήσει.
Αρχικά, για την κόκκινη που μόνο ο ίδιος δέχτηκε και όχι άλλοι δύο αντίπαλοί του για τον ίδιο λόγο, τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές αντί για μία. Η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έπεσε στο κενό και σήμερα, μία μέρα μετά την ανακοίνωση της έφεσης τον φώναξε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ για να δώσει εξηγήσεις για τη συμμετοχή του σε ένα ποστ του Κλάους. Το οποίο ο ίδιος διαψεύδει πως είναι δικό του, το ίδιο και ο ΠΑΟΚ.
Ο εισαγγελέας που δεν φώναξε τον Καλογερόπουλο να δώσει εξηγήσεις για την συμπεριφορά του στο πρώτο παιχνίδι η οποία προάγει τη βία ξεκάθαρα και αποδεδειγμένα, κάλεσε τον Στοχ για κάτι που φέρεται να έκανε.
Προφανώς έχει γίνει και κάποια καταγγελία, αφού έτσι λειτουργεί το σύστημα. Με ρουφιανιές και απειλητικά δημοσιεύματα δημιουργείται το βολικό συστημικό κλίμα.
Ο κάθε εισαγγελέας αυτή τη περίοδο, μάλλον θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικός και να μη περιμένει καταγγελίες για να παρέμβει. Θα πρέπει να έχει ο ίδιος επίγνωση του τι ακριβώς γίνεται και από πού πηγάζει αυτή η ένταση.
Γιατί ο Στοχ του 1,60 με τα χέρια ανάταση, από τη Σλοβακία που παίζει δανεικός στον ΠΑΟΚ και θα παίζει άλλους δύο μήνες βαριά – βαριά, δε ξύπνησε ένα πρωί και βγήκε ο Παύλος Μελάς από μέσα του. Κάτι συνέβη.
Αν νομίζει λοιπόν ο κάθε εισαγγελέας πως καλώντας τον Στοχ προάγει το έργο του, θα τον στεναχωρήσω λίγο εκτιμώντας πως αυτό που κάνει μάλλον βάζει κι άλλο λάδι στη φωτιά της ερχόμενης Τετάρτης.
Εδώ τα πράγματα έχουν αγριέψει και το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό δε συνέβη από τα σχόλια του Στοχ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά επειδή κάποιοι μας συμπεριφέρονται σαν σκουπίδια.
Μέσα σε αυτούς και εισαγγελείς που παίζουν με τη νοημοσύνη μας τη στιγμή που περιμένουμε από αυτούς να μας χαρίσουν μία αίσθηση ισονομίας. Μια στάλα έστω…
Πηγή: gazzetta.gr

Πάμε... στοίχημα;

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις αποδόσεις στο Πάμε στοίχημα, για το ελληνικό πρωτάθλημα, που αποδεικνύουν ότι ο ΑΡΗΣ έτσι και αλλιώς δεν είχε καμία τύχη φέτος με δεδομένη την παραγοντική του ανυπαρξία Ουκ ολίγες φορές φέτος έχω ακούσει και έχω διαβάσει ότι ο ΑΡΗΣ δίκαια πέφτει γιατί ήταν η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Μπορεί και να έχουν και δίκιο όσοι τα έλεγαν με δεδομένο ότι ο ΑΡΗΣ πέρα από τις περισσότερες με διαφορά διαιτητικές αδικίες εις βάρος του, έδωσε και πάρα πολλά δικαιώματα σε παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσει, αλλά πετούσε...αετό (Πανθρακικός, Ξάνθη, Απόλλων, ΟΦΗ, Εργοτέλης κ.α.).
Πιθανές του νίκες θα άλλαζαν την κατάσταση; Μάλλον όχι και αυτό δεν σας το γράφω τώρα, αλλά  πριν από 7-8 ματς τότε που σημείωσα ότι και τους 35 βαθμούς που έβλεπε ως όνειρο ο Σούλης, να έφτανε ο ΑΡΗΣ, η Βέροια, ο Λεβαδειακός, η Καλλονή, ο Πλατανιάς και ο Πανιώνιος θα έβρισκαν τον τρόπο να πάρουν ένα παραπάνω.
Την προηγούμενη αγωνιστική το μόνο παιχνίδι που... στράβωσε στον ΟΠΑΠ ήταν του Αστέρα κόντρα στον ΑΡΗ. Το “κανονισμένο” από πέρσι δηλαδή παιχνίδι που...θα κέρδιζε ο Αστέρας άνετα γιατί πέρσι είχε “δώσει” το ματς στο Βικελίδης. Μήπως δεν τα ακούσατε και δεν τα διαβάσατε όλα αυτά; Απλά τα σημειώνω για όσους φαντασιόπληκτους είδαν “περίεργες” νίκες του ΑΡΗ πέρσι επειδή πήρε ένα διπλό με δέκα παίκτες από το 17(!) και κέρδισε ένα αδιάφορο αντίπαλο στην έδρα του. Γιατί, λοιπόν, δεν...ξεπλήρωσε φέτος τον Αστέρα που με την ισοπαλία μάλλον χάνει ένα βαθμό στα πλέι-οφ; Απάντηση δεν θα πάρετε...
Το τελικό 2-2 στην ουσία προσθέτει ένα βαθμό στον ΠΑΟΚ ( πάμε στοίχημα ότι αν έδινε στον ΑΡΗ, ο συμπολίτης στην Αρκαδία θα έχανε...άνετα;) σε σχέση με τον Αστέρα, αρκεί ο συμπολίτης που έχει ξεχάσει από πότε έχει να κερδίσει εκτός έδρας, να περάσει από την Λιβαδειά (που έχει τους 38 από τους 39 βαθμούς εντός έδρας και 1 στο Βικελίδης!) και ο Αστέρας να χάσει στην Βέροια. Στην Ελλάδα όμως ο πρωτελευταίος, που στον δεύτερο γύρο και λόγω χρωμάτων έγινε Μπαρτσελόνα, κόντρα στον πέμπτο με ενδιαφέρον, είναι όχι απλά το φαβορί, αλλά μεγαλύτερο ακόμα και από ότι είναι ο Ολυμπιακός κόντρα στον Απόλλωνα στην φιέστα πρωταθλήματος στο Καραισκάκη!
Στο 1,15 δίνεται ο άσος της Βέροιας, που είναι η μόνη ομάδα φέτος που δεν έβαλε γκολ σε αυτή την άμυνα του ΑΡΗ και με Βοσκάκη μάλιστα μέσα στην Ημαθία! Ακόμα και το Χ του Αστέρα δίνει 7,5 μονάδες!!! Είναι γνωστό σε όλη φυσικά την ελληνική επικράτεια το γεγονός ότι από αρχαιοτάτων χρόνων οι Ημαθιώτες με τους Αρκάδες έχουν δεσμούς φιλίας, άσχετους φυσικά με την τετριμμένη δική μας ποδοσφαιρική πραγματικότητα, απλά το σημειώνω λόγω της συγκυρίας της αναμέτρησης της Κυριακής.
Στο άλλο παιχνίδι που παίζεται η κατηγορία Πανιώνιος και Πλατανιάς βολεύονται αμφότεροι με ένα Χ, εκτός αν τους κάνει καμία πλάκα ο Απόλλωνας και κερδίσει στο Καραισκάκη. Σε αυτό το...αμφίρροπο από κάθε άποψη παιχνίδι το Χ δίνει στον ΟΠΑΠ 1,35!!!
Ο ΑΡΗΣ φέτος πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ήταν ξεγραμμένος. Ηλιάδης και Σκόρδας ούτε κατάλαβαν πως θα έχαναν την κατηγορία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αμφότεροι πούλησαν φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες όσον αφορά την προστασία από την διαιτησία, καθώς και με τους δυο ο ΑΡΗΣ κατακρεουργήθηκε.
Παραδόξως και οι δυο έκαναν λόγο για πολύ καλές σχέσεις με την ΕΠΟ και σεβασμού που τυγχάνει ο ΑΡΗΣ από την ΚΕΔ του Καραμελίδη και των συν αυτώ. Μάλλον ο σεβασμός... κατοχυρώθηκε με τα ρεκόρ της ομάδας με τις περισσότερες αποβολές (όχι τις ιμιτασιόν των τελευταίων 2-3 αγωνιστικών για να απουσιάσουν από ματς μόνο φέτος και όχι και της νέας σεζόν), και των περισσότερων χαμένων βαθμών λόγω διαιτητικών...λαθών.Αμφότεροι είτε δεν κατάλαβαν, είτε αν κατάλαβαν αποδείχθηκαν ανεπαρκείς να συγκρουστούν με τα... μεγαθήρια της Καλλονής, της Βέροιας, του Πλατανιά, του Πανιωνίου, του Λεβαδειακού, του Πανθρακικού.
Ο ΑΡΗΣ “πέφτει” φέτος καθαρά και μόνο λόγω της διοικητικής του ανυπαρξίας σε όλα εκείνα τα επίπεδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ναι αυτός ο ΑΡΗΣ σε αυτό το ελληνικό ποδίσφαιρο, που...μάγκας είναι ο Κομπότης που σώθηκε με ένα βαθμό εκτός έδρας, μάγκας είναι ο Αρβανιτίδης που ο ΟΠΑΠ στην Μπαρτσελόνα θα έδινε μικρότερο ποσοστό νίκης αν έπαιζε με τον Αστέρα, άλλωστε είναι και ντεφορμέ ο Μέσι, μάγκας είναι ο πρόεδρος της Καλλονής που μπορεί να είναι πρώτη στην λίστα με τα ύποπτα ματς σύμφωνα με αυτές τις περίεργες επιτροπές της ΟΥΕΦΑ, αλλά αυτές οι εκθέσεις της ΟΥΕΦΑ είναι μάλλον της... πλάκας (αν ήταν σοβαρές κάποιος θα ασχολούνταν στην Ελλάδα ή μήπως όχι;). Μάγκας είναι ο πρόεδρος (σ.σ. και ο αντιπρόεδρος με το ξενοδοχείο από τα βαφτίσια Βοσκάκη) του Πλατανιά που χάρη στον Άγγελο η Παναγία και όχι φυσικά ο κάθε Γουργιώτης, σώζουν την ομάδα με ένα χικάκι κόντρα στον Πανιώνιο, που μπορεί να μην έχει δημοσιεύσει ισολογισμό και να ψάχνουμε να βρούμε τον πρόεδρο του, αλλά στην Λίγκα θα είναι τη νέα χρονιά καθώς αν και έχασε δυο φορές από τον τελευταίο ΑΡΗ, έκανε σπουδαίες νίκες όπως πχ με τον ΠΑΟΚ.
Ότι όλες αυτές οι ομάδες δεν θα κόβουν τη νέα σεζόν ούτε το 1/5 των εισιτηρίων που έκοψε φέτος ο... τελευταίος ΑΡΗΣ μάλλον δεν απασχολεί κανένα. Άλλωστε ο στόχος δεν είναι τα γεμάτα γήπεδα, αλλά η επάνδρωση των σπιτιών με αποκωδικοποιητές. Ή μήπως όχι; Και δεν φταίει η ΝΟVA για αυτό και θα σας το αναλύσω σε επόμενο σημείωμα.
Ότι οι μισές σχεδόν ομάδες δεν τηρούν τις προυποθέσεις που προβλέπονται από το νόμο καθώς έχουν αρνητικά ίδια κεφάλαια, είναι μία λεπτομέρεια. Δεν τα καταλαβαίνει και ο κόσμος όλα αυτά με τα νομικά ζητήματα. Η αδειοδότηση και τα business plan, άλλωστε είναι καθαρά αγωνιστικ'α κριτήρια. Τώρα αν μερικές φορές η ΟΥΕΦΑ τα βρίσκει ανεπαρκή, ενώ η ΕΠΟ λέει ότι είναι ΟΚ, είναι μία λεπτομέρεια. Άλλωστε υπάρχει ακλόνητο επιχείρημα σε αυτό. Μην μιλάς έσύ που χρωστάς τόσα πολλά; Τα...πολλά βέβαια είναι τα τα μισα ή το 1/3 από άλλες ομάδες που παίρνουν αδειοδότηση με ότι αυτό συνεπάγεται. Λεπτομέρειες και αυτό. Η ουσία να πάρεις τους βαθμούς στον... αγωνιστικό χώρο της Ελληνικής Λίγκας και όποιος διαφωνεί μπορεί να...πάμε στοίχημα!
Και όποια σχέδια και αν γίνονται για την επόμενη μέρα του ΑΡΗ (τώρα που τελειώνει ο Γολγοθάς την Κυριακή, ας δούμε και καμία πράξη γιατί από λόγια χορτάσαμε), θα πρέπει σε κάθε περίπτωση οι παραπάνω...παράγοντες που πάντα θα παίζουν τον ρόλο τους, να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Όταν είσαι εκτός και έχεις ομαδάρα, είτε θα πετύχεις τον μικρότερο στόχο σου είτε θα τον χάσεις στο...φινάλε με τον Βόλο του Μπέου, που όταν τιμωρήθηκε με υποβιβασμό είχε ήδη παίξει στα πλέι-οφ και την Ευρώπη και ο 6ος ΑΡΗΣ έχασε πάνω από 5 εκ ευρώ λόγω της... αγωνιστικής του φυσικά αποτυχίας με ότι ακολούθησε. Αν είσαι ομάδα κάτω του μετρίου, θα έχεις τα φετινά αποτελέσματα, πόσο μάλλον όταν πέρσι κόντρα στο σύστημα την έσωσες την παρτίδα.
Για να έχει, λοιπόν, από Δευτέρα επόμενη μέρα ο ΑΡΗΣ πρώτιστα πρέπει να αφήσει πίσω του όλους όσους απέτυχαν παταγωδώς τα τελευταία χρόνια. Γιατί πέρα από την οικονομική κακοδιαχείρηση, αποδείχθηκαν και κάκιστοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες. Αν θέλετε, αλλάξτε το...κάκιστοι με το...παντελώς άσχετοι. Ή μήπως όχι;
Ως το τέλος του μήνα θα πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει (σχεδόν) τα πάντα. Διαφορετικά ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του πολύ πιο γρήγορα από ότι υπολόγιζε...
Πηγή: gazzetta.gr

Θρυλική φιέστα!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για τη μεγάλη φιέστα του Ολυμπιακού την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ώρες πλέον απομένουν για να γεμίσει ακόμα περισσότερο η πλούσια τροπαιόθηκη του μεγαλύτερου αθλητικού οργανισμού της χώρας. Η Κυριακή θα είναι μέρα χαράς και γιορτής για τους φίλους του Ολυμπιακού.
Και στους Πειραιώτες αξίζουν πολλά μπράβο, που τα έσοδα από την γιορτή θα πάνε στην UNISEF, που όλοι μας γνωρίζουμε το έργο της συγκεκριμένης οργάνωσης.
Τα παιδιά είναι το μέλλον αυτού του τόπου και ο Ολυμπιακός θα γιορτάσει την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου, μαζί τους. Τα παιδιά θα δώσουν ένα διαφορετικό χρώμα στο Καραϊσκάκη και θα έχουν την δυνατότητα από το πρωί της Κυριακής να πάνε με τους γονείς τους στο γήπεδο, να διασκεδάσουν, να χαρούν και να γεμίσουν με χαμόγελα τις καρδιές όλων μας.
Ο εορτασμός για το 41ο πρωτάθλημα έχει επίκεντρο τα παιδιά και ο Ολυμπιακός πρωτοπορεί για μία ακόμα φορά. Το Καραϊσκάκη θα… φορέσει τα καλά του για να υποδεχθεί αφενός το μέλλον και να τιμήσει αφετέρου, τόσο το παρελθόν όσο και το παρόν.
Οι παλιοί θα έχουν την ευκαιρία να δουν ξανά και οι νέοι να μάθουν τον Λοσάντα ( με το ιστορικό σύνθημα στη μπάντα, στη μπάντα περνά ο Λοσάντα), ενώ δεν γινόταν να «λείψει» από την βραδιά ο Σταύρος Νταϊφάς, στη μνήμη του οποίου άπαντες στον Ολυμπιακό έχουν αφιερώσει το 41ο πρωτάθλημα.
Και μιας αναφερθήκαμε σε… αριθμούς, 41 πρωταθλήματα είναι τεράστιο επίτευγμα, που δε νομίζουμε σε αυτή τη ζωή να βρεθεί ομάδα να το ξεπεράσει. Ο Θρύλος, ήταν, είναι και θα είναι η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη ομάδα της χώρας.
Πηγή: gazzetta.gr

Αυτό που θα με ενοχλούσε...!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το τι πραγματικά θα τον πείραζε στην αγωνιστική διαχείριση του Παναθηναϊκού ενόψει Ξάνθης.
Ακούω πολλές ενστάσεις και παράπονα ακόμα και φίλων του Παναθηναϊκού για το γεγονός, ότι η ομάδα πάει να παίξει στην Ξάνθη χωρίς τέσσερις-πέντε βασικούς και αυτό μπορεί να δώσει δικαιώματα στο να ειπωθούν διάφορα.  Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι , ότι δεν έχει σημασία ποιοι θα παίξουν, αλλά το πως θα παίξουν.
Τι εννοώ; Από το να βάλεις την ενδεκάδα, που θα παίξει στο κρίσιμο ματς με τον ΟΦΗ την ερχόμενη Τετάρτη και όλοι οι παίκτες να έχουν το μυαλό τους, πως να φυλάξουν τα πόδια τους, είναι καλύτερα να βάλεις κάποιους βασικούς, μαζί με κάποιους άλλους παίκτες που δεν είναι βασικοί, αλλά έχουν συμμετοχές φέτος και κίνητρο.
Να δείξουν στον προπονητή τους, ότι είναι καλά και μπορεί να τους υπολογίζει για βασικούς στα play off, που έρχονται. Αρα επαναλαμβάνω το θέμα δεν είναι ποιοι παίζουν, αλλά το πως παίζουν. Το έγραψα και στο προηγούμενο άρθρο μου. Εγώ περιμένω, η ομάδα, να παίξει για τη νίκη να μπει και να αντιτάξει δύναμη στη δύναμη και με την εμφάνισή της να μην δώσει το δικαίωμα να ειπωθεί το οτιδήποτε μετά το ματς.
Πιστεύω ότι πάνω σε αυτό έχουν δουλέψει όλη την εβδομάδα και ο Αναστασίου , ο Νταμπίζας και ο Σαραβάκος. Από κει και πέρα το να παίξουν ο Σπυρόπουλος, ο Χουχούμης, ο Δώνης σε αυτό το ματς δεν σημαίνει, ότι η ομάδα ρίχνει λευκή πετσέτα διότι πολύ απλά υπάρχει και ο αντίλογος που λέει . Ο Δώνης ήταν βασικός στον πρώτο κρίσιμο ημιτελικό του κυπέλλου στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, ο Χουχούμης έχει παίξει όλα τα ματς κυπέλλου σχεδόν, ο Σπυρόπουλος έχει συμμετοχές και στο τελευταίο ματς με τον Λεβαδειακό είχε κάποιες πολύ καλές προσπάθειες.
Από την άλλη ναι δεν θα παίξει ο Μπέργκ, αλλά θα παίξει ο Πέτριτς που ψάχνει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα και το φορμάρισμά του για τη συνέχεια.
Ο Αναστασίου με τις ευκαιρίες, που δίνει σε όλους τους παίκτες έχει μεγαλώσει το ρόστερ του Παναθηναϊκού και το σίγουρο είναι ότι θα παίξουν παίκτες, που έχουν είτε λίγες, είτε πολλές συμμετοχές στο πρωτάθλημα.
Αυτό, που θα με ενοχλούσε σαν Παναθηναϊκό είναι να έβλεπα στην ενδεκάδα τον Αποστολόπουλο, τον Μυρθιανό, η άλλους παίκτες, που προέρχονται από τους Νέους και δεν έχουν ούτε μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα και το κύπελλο. Αυτό δεν νομίζω, ότι θα το κάνει ο Αναστασίου, που πρώτος από όλους θέλει η ομάδα να κερδίσει στην Ξάνθη
Πηγή: gazzetta.gr

Τίποτα δεν είναι απλό στην Ευρώπη…!

Ο Κ. Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του στο gazzetta, με αφορμή τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, πως κάποια πράγματα συμβαίνουν και στις…καλύτερες οικογένειες. 
Σίγουρα όλους μας πείραξε το 0-3 στο Όλντ Τράφορντ κι ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από τη Γιουνάϊτεντ. Και παρότι όλοι παραδεχθήκαμε τη μεγάλη προσπάθεια της ομάδας, ακόμη και στη ρεβάνς στο Μάντσεστερ, κριτικάραμε κάποια πράγματα που δεν μας άρεσαν.
Ωστόσο, μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες από εκείνο το παιχνίδι, είδαμε τόσα παρόμοια παραδείγματα, που νομίζω μας δίνουν την πραγματική διάσταση του θέματος. Και μας δίνουν να καταλάβουμε με τον πιο εμφαντικό τρόπο ότι στο πιο υψηλό επίπεδο, στα νοκ άουτ παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, τίποτα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Το αντίθετο, τα πάντα είναι ανοικτά.
Είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός 2-0 τη Γιουναϊτεντ στο Καραϊσκάκη. Και έφαγε 0-3 στο Μάντσεστερ. Όπως αποδείχθηκε, μόνο…πρωτοφανές δεν ήταν.
Τι έγινε έκτοτε, μεταξύ άλλων, στα νοκ άουτ παιχνίδια των δύο διοργανώσεων;
Σεβίλλη-Μπέτις 0-2 το πρώτο ματς. Μπέτις-Σεβίλλη 0-2 το δεύτερο ματς! Και πρόκριση της Σεβίλλης στα πέναλτι…
Παρί Σεν Ζερμέν-Τσέλσι 3-1 το πρώτο ματς. Τσέλσι-Παρί Σεν Ζερμέν 2-0 το δεύτερο ματς και πρόκριση της Τσέλσι…
Βασιλεία-Βαλένθια 3-0 το πρώτο ματς. Βαλένθια-Βασιλεία 5-0 το δεύτερο ματς και πρόκριση της Βαλένθια στην παράταση…
Μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες από το Γιουνάϊτεντ-Ολυμπιακός 3-0, γίναμε μάρτυρες άλλων τριών συγκλονιστικών ανατροπών (και το πώς δεν ανατράπηκε και το Ρεάλ-Ντόρτμουντ 3-0 όλοι το είδαμε).
Δεν την έπαθε λοιπόν μόνο ο Ολυμπιακός. Αποδείχθηκε πανηγυρικά πως τίποτα δεν σε εξασφαλίζει στο πιο υψηλό επίπεδο. Κι ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις αγγλικές κι ισπανικές ομάδες (κι οι τέσσερις ανατροπές ήταν από συλλόγους της Πρέμιερ και της Πριμέρα…).
Αυτό που έχει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να διδαχθεί από το δικό του πάθημα και να κοιτάξει την επόμενη φορά να εμφανιστεί πιο δυνατός, ώστε να αποφύγει τέτοιου είδους ανατροπή. Όπως ακριβώς, δηλαδή, θα κοιτάξουν κι η Παρί κι η Βασιλεία να μάθουν από τα λάθη τους…
Πηγή: gazzetta.gr

Ισχυρή Ελλάδα στις αγορές!!

O Νίκος Παπαδογιάννης σχολιάζει στο blog του την συναρπαστική τιτανομαχία της Πέμπτης και τονίζει ότι ο αγώνας δεν είχε ηττημένο.
Το ζητούμενο στο χθεσινό ντέρμπι δεν ήταν να κερδίσει ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός ούτε να μοιραστούν οι αντίπαλοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όχι. Το ζητούμενο ήταν να κερδίσουν και οι δύο.
Να βγουν από Δευτέρα στις αγορές αισιόδοξοι, δυνατοί και μπαρουτοκαπνισμένοι. Να πείσουν για τη δύναμή τους όχι τόσο το τυφλό τους κοινό ή τους προσεχείς αντιπάλους, αλλά τον ίδιο τους τον εαυτό. Να τελειώσουν το Top-16 χωρίς να ξεφύγουν από το ρεζερβουάρ σταγόνες ηθικού και σιγουριάς.
Από αυτή την άποψη, το σενάριο του ντέρμπι ήταν ιδανικό. Ήταν ένα τέλειο ματς προετοιμασίας για τις τιτανομαχίες που έρχονται και άφησε τις δύο ομάδες ήρεμες και κατασταλαγμένες.  Οι «κόκκινοι» και οι «πράσινοι» κυκλοφορούν σήμερα με το κεφάλι ψηλά. Στην πραγματικότητα, κέρδισαν χθες και οι δύο.
Μαζί τους κέρδισε το ελληνικό μπάσκετ, το οποίο διαφημίστηκε στις εκατόν-τόσες χώρες που μετέδωσαν τον αγώνα. Ευτυχώς, οι φίλαθλοι της Ταϊλάνδης, της Νιγηρίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ντομινίκα και της Παραγουάης δεν έχουν τρόπο να διαβάσουν τα απύθμενης ανοησίας σχόλια με τα οποία πλημμύρισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα «φόρα» των φανατικών. Παίκτες και προπονητές αυτού τους βεληνεκούς αξίζουν καλύτερο κοινό.
Και καλύτερες εφημερίδες, για να μη ξεχνιόμαστε.
Πάμε παρακάτω. Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Παναθηναϊκός κέρδισε. Κέρδισε, επειδή έφερε άλλο ένα ντέρμπι στα μέτρα του, προκάλεσε βραχυκυκλώματα στον φορμαρισμένο πρωταθλητή Ευρώπης, πέρασε με λούστρο την επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων αγώνων, απέδειξε ότι δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τα μεγαθήρια της Ευρώπης, μπήκε στην τελική ευθεία δυνατός και πλήρης.
Η μέθοδός του είναι φυσικά βγαλμένη από τις διδαχές του Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά ο Φραγκίσκος Αλβέρτης προσθέτει σιγά σιγά τα στοιχεία που εξαρχής υποσχέθηκε. Ταχύτητα στην εκτέλεση. Περισσότερη σπιρτάδα. Φρεσκάδα και πλουραλισμό. Πιο ανοιχτό «rotation».
Η παρουσία του Κάρι και του Ράιτ στην περιφερειακή γραμμή δημιουργεί υπεροπλία και καθαρίζει τη σκουριά των δύο κατάκοπων βασικών που σήκωσαν το βάρος στο πρώτο τετράμηνο. Πόσοι πρόσεξαν ότι ο Ούκιτς έμεινε στον πάγκο μετά το 25ο λεπτό; Πόσοι πρόσεξαν ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ του όταν ο Διαμαντίδης καθόταν στον πάγκο;
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε θραύση όχι ως υπηρεσιακό «τεσσάρι» παραδοσιακού τύπου, αλλά από τη θέση «5», όπου έδωσε ανάσες στον ασθενή Λάσμε και έδωσε άλη διάσταση. Ο Αντρέα Τρινκιέρι τον έβλεπε από την τηλεόραση στο μακρυνό Καζάν και μελαγχολούσε. Κάτι τέτοιο είχε στο μυαλό του όταν έβγαζε τον Μαυροκεφαλίδη στην πρώτη γραμμή τις μέρες του Ευρωμπάσκετ.
Κέρδισε, όμως, και ο Ολυμπιακός. Το πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα, με το επίμονο τάισμα των ψηλών, χτύπησε αλύπητα τους «πράσινους» στην αχίλλειο πτέρνα τους, άσχετα αν οι χαμένες βολές και τα άτσαλα λέι-απ υπονόμευσαν το αποτέλεσμα.
Η υπεροχή στα ριμπάουντ (40-30 συνολικά, 13-4 τα επιθετικά), το 52% στα δίποντα, οι 17 ασίστ και οι 14 βολές από φάουλ στους ψηλούς είναι αριθμοί νίκης. Στον πρώτο αγώνα, όπου κέρδισε ο Παναθηναϊκός, οι «ερυθρόλευκοι» σέντερ εκτέλεσαν ακριβώς 1 ελεύθερη βολή. Οι διάδρομοι προς την αντίπαλη ρακέτα ήσαν ερμητικά κλειστοί.
Ο Ολυμπιακός γύρισε το χθεσινό ματς με συνταγή Κωνσταντινούπολης: γέμισε την άμυνά του με χέρια-κλαδιά και σκαρφάλωσε στους ώμους των άοκνων πιτσιρικάδων, Μάντζαρη και Σλούκα. Όταν οι δυό τους δρομολόγησαν την πρώτη αντεπίθεση, μετά το 29-41, ο Σπανούλης καθόταν στον πάγκο, όπου μάλιστα επέστρεψε στα μισά της δ’ περιόδου.
Ο Σλούκας έβαλε και τα τέσσερα τρίποντά του όταν η μπάλα ζύγιζε τόννους: στο 35-41, στο 53-60, στο 56-62 (μετά το κλέψιμο-κλειδί του Παπαπέτρου), στο 63-63. Ο Μάντζαρης θυμίζει ολοένα περισσότερο τον Διαμαντίδη στα νιάτα του. Στους τελευταίους 5 αγώνες του Top-16 είχε μέσο όρο 6,6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, αλλά χθες έβαλε και 11 πολύτιμους πόντους, σχεδόν όλους στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο Παπαπέτρου ήταν ο αφανής ήρωας, όχι μόνο χθες, αλλά και στις εβδομάδες που προηγήθηκαν, αφού βοήθησε ώστε να περάσει σχεδόν απαρατήρητη –και πάντως χωρίς απώλειες- η απουσία του τραυματισμένου Περπέρογλου. Στα πλέι-οφ, ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί πλήρης, με εξαίρεση φυσικά τον Λο. Ο Γιώργος Πρίντεζης επέστρεψε στις προπονήσεις. Δύσκολα θα ξαναπάει στην άκρη του πάγκου ο θαρραλέος Παπαπέτρου.
Εάν ο αγώνας τελείωνε στο 39:30, θα μιλούσαμε σήμερα για την μαύρη βραδιά των Σπανούλη, Διαμαντίδη και θα ψάχναμε να βρούμε πότε άλλοτε έπαιξαν και οι δύο άσχημα, στο ίδιο ντέρμπι, χωρίς μάλιστα να παρασύρουν στη μετριότητα τις δύο ομάδες. Κατά κάποιον τρόπο, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έζησαν χθες βραδιά απογαλακτισμού. Θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες στο μέλλον.
Ωστόσο, είναι χρήσιμο να κλείσουμε τα αυτιά στις άναρθρες κραυγές και να ακούσουμε την ετυμηγορία των ειδικών. Η μικρή Ντριμ-Τιμ που στήθηκε χθες στο στούντιο της Nova, με Φώτη Κατσικάρη και Ηλία Ζούρο, επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες χειρίστηκαν την κακή τους βραδιά πολύ σωστά και ώριμα. Ξεφορτώθηκαν γρήγορα τη μπάλα, έβαλαν τους άλλους στο παιχνίδι και προκαλούσαν σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα, η οποία σπανίως ήταν έτοιμη να προσαρμοστεί γοργά σε νέα δεδομένα.
Είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλα τα κρίσιμα σουτ του Σλούκα, του Μάντζαρη έγιναν δίχως πίεση; Όχι. Από τα πρώτα λεπτά κιόλας, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε επιθετικά τον Σπανούλη και περίμενε ταμπουρωμένος πίσω στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα της επίθεσης, ώστε να φρακάρει τους διαδρόμους και να μπλοκάρει τις διεισδύσεις και τις πάσες του «ερυθρόλευκου» αρχηγού.
Περίπου το ίδιο έκανε και ο Ολυμπιακός, με αιχμή τον Μάντζαρη, ο οποίος πάσχισε να αποκόψει τον Διαμαντίδη από τους συμπαίκτες του και να αφήσει τη δημιουργία στον Ούκιτς ή στον Ράιτ.
Οι δύο προπονητές χειρίστηκαν το «πρόβλημα» χωρίς φόβο, αλλά με τόλμη. Τόσο ο Σπανούλης όσο και ο Διαμαντίδης έπαιξαν λιγότερο από 25 λεπτά. Είχαν αμφότεροι αρνητικό συντελεστή, μέχρι που σηκώθηκε ο Σπανούλης για το νικητήριο τρίποντο. Τη φάση που έκρινε το ντέρμπι, ο μετρ της άμυνας Διαμαντίδης την είδε από τον πάγκο. Απίστευτο, αλλά αληθινό. Γιατί, άραγε;
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έλεγε χθες ότι το ντέρμπι έκλεισε με τον ιδανικό για την ομάδα του τρόπο. Μιλούσε με ορίζοντα όχι τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας, όσο τους τελικούς της Α1, όταν θα ξαναβρεθεί στον δρόμο του ο Παναθηναϊκός. Απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και στη Ρεάλ, δεν έχει να αντιμετωπίσει τέτοιον κυκεώνα συναισθημάτων ο Σπανούλης. Οι ξένοι έχουν ψυχολογικά απέναντί του μετά απ’όσα τράβηξαν στα τελευταία φάιναλ-φορ, όχι αυτός!
Νομίζω, πάντως, ότι ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε με τρόπο λανθασμένο τις δύο τελευταίες φάσεις. Υπερτίμησε την αμυντική ικανότητα του Γκιστ ή ίσως αποφάσισε να παίξει με το μυαλό του Σπανούλη: «Ελα, να το χάσεις μόνος σου»!
Στην προσωπική μονομαχία του με τον αβοήθητο Αμερικανό, στα 23’’ πριν τη λήξη, ο σχετικά ξεκούραστος κάπτεν του Ολυμπιακού ήταν ακλόνητο φαβορί από τη στιγμή που πάτησε την αντίπαλη ρακέτα. Μάλλον ο Αλβέρτης φοβήθηκε ασίστ αλα-Κωνσταντινούπολη και προτίμησε να μη δώσει βοήθεια με δεύτερο παίκτη.
Οσο για την τελευταία φάση, ο ζεστός Σλούκας έγινε δόλωμα για την άμυνα και ο Σπανούλης δημιούργησε χωρίς δυσκολία τον χώρο που χρειαζόταν για να σουτάρει πάνω από το κεφάλι του Γκιστ, έστω από 8 μέτρα δρόμο.
Η φάση μού θύμισε εκείνο το φονικό buzzer-beater του στον αγώνα Ελλάδας-Κροατίας στο Ευρωμπάσκετ του 2007 στη Μαδρίτη: ίδια γωνία, ίδιο στυλ, ίδια απόσταση, ίδια πίεση, με το αποτέλεσμα και τότε ισόπαλο. Μόνο που ο Πλάνινιτς δεν είναι Γκιστ…
Πηγή: gazzetta.gr

Ξεφτιλίστηκε ο Μπερτομέου!!

Ο Ζόρντι Μπερτομέου και οι ιθύνοντες της Ευρωλίγκας κατάφεραν να δώσουν στην Ρεάλ Μαδρίτης την ευκαιρία να επιλέξει αντίπαλο. Και οι Μαδριλένοι ξεφτίλισαν μια ολόκληρη διοργάνωση και φυσικά το γενικό διευθυντή της Ευρωλίγκας. Ο Μπερτομέου έλεγε δεξιά και αριστερά, σε όσους τον ρωτούσαν το αυτονόητο «γιατί δεν έγιναν όλα τα ματς που είχαν ενδιαφέρον την ίδια ημέρα και ώρα, αλλά η Ρεάλ παίζει μόνη της Παρασκευή;», πως η αξιοπιστία της διοργάνωσης είναι τέτοια που κίνδυνοι σαν κι αυτόν δεν υπάρχουν...
Οι συμπατριώτες του, όμως, τον ξεφτίλισαν καθώς σε ένα παιχνίδι παρωδία η πολύ ανώτερη Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε και ηττήθηκε από τους Λιθουανούς με τους οποίους εάν παίξει 100 φορές θα τους κερδίσει… 101.
Πηγή: sportdog.gr

Αυτό δεν είναι Tσάμπιονς Λιγκ, F1 είναι…!!

«Ντου από Παντού» για το ζευγάρι Ρεάλ – Μπάγερν που αναμένεται να σπάσει καρδιές! Με τσίτα τα γκάζια, μάλιστα.
Σκέφτεστε τι έχει να γίνει στο Ρεάλ – Μπάγερν; Εδώ δεν μιλάμε για τσάμπιονς λιγκ, αλλά για Φόρμουλα Ένα. Και εξηγώ αμέσως σε τι αναφέρομαι.
Γκάζια
Από τη μια πλευρά θα γκαζώνει ο Κριστιάνο. Δίπλα του θα μαρσάρει ο Μπέιλ.
Τούρμπο
Στην Μπάγερν; Θα βάζει 6η ταχύτητα ο Ριμπερί. Κι άντε πιάστον. Κι από απέναντι θα ακούγεται το τούρμπο του Ρόμπεν.
Το γρύλισμα των μηχανών
Ε, ρε μανούλα μου, τι έχει να γίνει. Λες και είσαι σε πίστα Φόρμουλα θα είναι που ακούς το γρύλισμα των μηχανών και τα τριξίματα από τα λάστιχα. Με ταχύτητα διαστημική θα ξεχύνονται στα άκρα οι παικταράδες κι όποιος προλάβει να τους κόψει, πρόλαβε.
Πυραυλοκίνητους αμυντικούς
Εδώ, δηλαδή, δεν χρειάζεσαι απλά ακραία μπακ, αλλά πυραυλοκίνητους αμυντικούς, αφού όλη η δουλειά θα γίνεται από τα πλάγια. Εκεί είναι η δύναμη και των δυο ομάδων. Με όπλο την απίστευτη ταχύτητα αυτών των τεσσάρων παικτών.
Πάνω – κάτω
Μιλάμε, λοιπόν, για παιχνίδια που θα έχουν συνέχεια σπρίντ και την μπάλα πάνω – κάτω. Καμία σχέση με παλιότερα μεταξύ τους ματς, αφού π.χ. η προσθήκη του εκρηκτικού Μπέιλ δεν υπήρχε.
Θα πέσουν κορμιά σ’ αυτή την αναμέτρηση. Και πάλι καλά που θα παίξουνε πριν τον τελικό για να δούμε δυο ματσάρες, όχι μόνο μια στον τελικό.
Κόντρα!
Όσο για το άλλο ζευγάρι θα έχει πολλή τακτική. Η μια ομάδα θα κοιτάξει να εξουδετερώσει τα ατού της άλλης. Κόντρα Μουρίνιο – Σιμέονε θα είναι. Δυο προπονητών που πάντα δίνουνε έμφαση στην άμυνα.
Κι άντε να δούμε τι θα δούμε. Ειδικά στο Ρεάλ – Μπάγερν που όπως είπαμε θα σπάσουνε καρδιές.
Πηγή: sportdog.gr

Παικταρά από Ελλάδα θέλει ο Δώνης!!

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ κάνει τα πάντα για να πάρει άλλον έναν σουπερλιγκάτο άσο στο πρωτάθλημα της Κύπρου. Διαβάστε ποιος είναι, αλλά και ποια είναι τα… εμπόδια! Ο Γιώργος Δώνης, λόγω της πολύχρονης θητείας του στην Σούπερ Λιγκ, γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική αγορά και για αυτό ήδη έχει… κεντράρει στον ποδοσφαιριστή που θέλει να φέρει στον ΑΠΟΕΛ και ο οποίος έκανε φέτος εξαιρετική χρονιά με την ελληνική ομάδα του.
Πρόκειται για τον Λεοζίνιο, ο οποίος ουσιαστικά έσωσε μόνος του την Καλλονή και απέδειξε πως διαθέτει ταλέντο, ποιότητα, αλλά και προσόντα αρχηγού!
Το μονοετές συμβόλαιο (με ετήσιες αποδοχές 100.000 €) του Βραζιλιάνου τελειώνει και πολύ δύσκολα η Καλλονή θα τον καλύψει αφού είναι περιζήτητος…
Στην Κύπρο άλλωστε δεν τον «γλυκοκοιτάζει» μόνο ο ΑΠΟΕΛ του Δώνη, τον «τσεκάρει» εδώ και καιρό και η ΑΕΛ! Πρόκειται δηλαδή για τις δύο ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα και το εισιτήριο με θέα στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ..
Πηγή: sportdog.gr

«Η συσπείρωση του όπλο του Ηρακλή»

strantzalis4-610x386
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην τεχνικός του Ηρακλή , Γιώργος Στράντζαλης για τα πλέι οφ αλλά και για την πρώτη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος. Αναφέρθηκε στον «γηραιό» και στα πολλά προβλήματα που έχουν προκύψει στην ομάδα και τόνισε ότι βγήκε πιο δυνατός και η συσπείρωση που υπάρχει αποτελεί το μεγάλο του όπλο.
Για τον Αιγινιακό και για την μεγάλη νίκη της πρεμιέρας: «Η ομάδα του Αιγινιακού και μόνο εδώ που έφτασε είναι μεγάλη επιτυχία. Η προσωπικότητα και η εμπειρία που έχει σαν ομάδα ενδεχόμενος να μπορέσει να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις γιατί δεν έχει να χάσει τίποτα».
Για τον Ηρακλή: «Ο Ηρακλής μέσα από αυτή την νίκη αν μπορέσει να πάρει τους έξι βαθμούς στα δυο επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, θεωρώ ότι θα είναι ακόμα πιο εύκολη η συνέχεια, γιατί θα έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και από τον ίδιο του τον εαυτό αλλά θα έχει και μεγαλύτερη στήριξη από τον κόσμο για να μπορέσει να πανηγυρίσει μια άνοδο που την επιθυμούν όλοι.
Οι δυσκολίες είναι πολλές αλλά μετά το τελευταίο επεισοδιακό θέμα που παρουσιάστηκε με τον προπονητή, δεν πιστεύω ότι μπορεί να εμφανιστεί ένα μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό. Από την στιγμή που ξεπεράστηκε και αυτό και η ομάδα βγήκε πιο δυνατή, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και στο θέμα της συσπείρωσης του κόσμου, θεωρώ ότι αυτό είναι το όπλο του Ηρακλή.
Το ρόστερ αυτή την στιγμή του Ηρακλή είναι ίσως το πληρέστατο σε όλο το πρωτάθλημα».
Πηγή: arenafm.gr

Ευχαριστώ από Πατριαρχείο!!

patriarxis1
Με επιστολή του στον Α.Σ.  ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος  ευχαριστεί τον σύλλογο του ΠΑΟΚ για την κινηση του να συγκεντρωσει 50 τόνους με τρόφιμα , προκειμένου να βοηθηθούν άπορες οικογένειες.  Δείτε ολόκληρη την επίστολή του Οικονομικού Πατριάρχη.
Πηγή: arenafm.gr