Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Πάμε... στοίχημα;

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις αποδόσεις στο Πάμε στοίχημα, για το ελληνικό πρωτάθλημα, που αποδεικνύουν ότι ο ΑΡΗΣ έτσι και αλλιώς δεν είχε καμία τύχη φέτος με δεδομένη την παραγοντική του ανυπαρξία Ουκ ολίγες φορές φέτος έχω ακούσει και έχω διαβάσει ότι ο ΑΡΗΣ δίκαια πέφτει γιατί ήταν η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Μπορεί και να έχουν και δίκιο όσοι τα έλεγαν με δεδομένο ότι ο ΑΡΗΣ πέρα από τις περισσότερες με διαφορά διαιτητικές αδικίες εις βάρος του, έδωσε και πάρα πολλά δικαιώματα σε παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσει, αλλά πετούσε...αετό (Πανθρακικός, Ξάνθη, Απόλλων, ΟΦΗ, Εργοτέλης κ.α.).
Πιθανές του νίκες θα άλλαζαν την κατάσταση; Μάλλον όχι και αυτό δεν σας το γράφω τώρα, αλλά  πριν από 7-8 ματς τότε που σημείωσα ότι και τους 35 βαθμούς που έβλεπε ως όνειρο ο Σούλης, να έφτανε ο ΑΡΗΣ, η Βέροια, ο Λεβαδειακός, η Καλλονή, ο Πλατανιάς και ο Πανιώνιος θα έβρισκαν τον τρόπο να πάρουν ένα παραπάνω.
Την προηγούμενη αγωνιστική το μόνο παιχνίδι που... στράβωσε στον ΟΠΑΠ ήταν του Αστέρα κόντρα στον ΑΡΗ. Το “κανονισμένο” από πέρσι δηλαδή παιχνίδι που...θα κέρδιζε ο Αστέρας άνετα γιατί πέρσι είχε “δώσει” το ματς στο Βικελίδης. Μήπως δεν τα ακούσατε και δεν τα διαβάσατε όλα αυτά; Απλά τα σημειώνω για όσους φαντασιόπληκτους είδαν “περίεργες” νίκες του ΑΡΗ πέρσι επειδή πήρε ένα διπλό με δέκα παίκτες από το 17(!) και κέρδισε ένα αδιάφορο αντίπαλο στην έδρα του. Γιατί, λοιπόν, δεν...ξεπλήρωσε φέτος τον Αστέρα που με την ισοπαλία μάλλον χάνει ένα βαθμό στα πλέι-οφ; Απάντηση δεν θα πάρετε...
Το τελικό 2-2 στην ουσία προσθέτει ένα βαθμό στον ΠΑΟΚ ( πάμε στοίχημα ότι αν έδινε στον ΑΡΗ, ο συμπολίτης στην Αρκαδία θα έχανε...άνετα;) σε σχέση με τον Αστέρα, αρκεί ο συμπολίτης που έχει ξεχάσει από πότε έχει να κερδίσει εκτός έδρας, να περάσει από την Λιβαδειά (που έχει τους 38 από τους 39 βαθμούς εντός έδρας και 1 στο Βικελίδης!) και ο Αστέρας να χάσει στην Βέροια. Στην Ελλάδα όμως ο πρωτελευταίος, που στον δεύτερο γύρο και λόγω χρωμάτων έγινε Μπαρτσελόνα, κόντρα στον πέμπτο με ενδιαφέρον, είναι όχι απλά το φαβορί, αλλά μεγαλύτερο ακόμα και από ότι είναι ο Ολυμπιακός κόντρα στον Απόλλωνα στην φιέστα πρωταθλήματος στο Καραισκάκη!
Στο 1,15 δίνεται ο άσος της Βέροιας, που είναι η μόνη ομάδα φέτος που δεν έβαλε γκολ σε αυτή την άμυνα του ΑΡΗ και με Βοσκάκη μάλιστα μέσα στην Ημαθία! Ακόμα και το Χ του Αστέρα δίνει 7,5 μονάδες!!! Είναι γνωστό σε όλη φυσικά την ελληνική επικράτεια το γεγονός ότι από αρχαιοτάτων χρόνων οι Ημαθιώτες με τους Αρκάδες έχουν δεσμούς φιλίας, άσχετους φυσικά με την τετριμμένη δική μας ποδοσφαιρική πραγματικότητα, απλά το σημειώνω λόγω της συγκυρίας της αναμέτρησης της Κυριακής.
Στο άλλο παιχνίδι που παίζεται η κατηγορία Πανιώνιος και Πλατανιάς βολεύονται αμφότεροι με ένα Χ, εκτός αν τους κάνει καμία πλάκα ο Απόλλωνας και κερδίσει στο Καραισκάκη. Σε αυτό το...αμφίρροπο από κάθε άποψη παιχνίδι το Χ δίνει στον ΟΠΑΠ 1,35!!!
Ο ΑΡΗΣ φέτος πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ήταν ξεγραμμένος. Ηλιάδης και Σκόρδας ούτε κατάλαβαν πως θα έχαναν την κατηγορία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αμφότεροι πούλησαν φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες όσον αφορά την προστασία από την διαιτησία, καθώς και με τους δυο ο ΑΡΗΣ κατακρεουργήθηκε.
Παραδόξως και οι δυο έκαναν λόγο για πολύ καλές σχέσεις με την ΕΠΟ και σεβασμού που τυγχάνει ο ΑΡΗΣ από την ΚΕΔ του Καραμελίδη και των συν αυτώ. Μάλλον ο σεβασμός... κατοχυρώθηκε με τα ρεκόρ της ομάδας με τις περισσότερες αποβολές (όχι τις ιμιτασιόν των τελευταίων 2-3 αγωνιστικών για να απουσιάσουν από ματς μόνο φέτος και όχι και της νέας σεζόν), και των περισσότερων χαμένων βαθμών λόγω διαιτητικών...λαθών.Αμφότεροι είτε δεν κατάλαβαν, είτε αν κατάλαβαν αποδείχθηκαν ανεπαρκείς να συγκρουστούν με τα... μεγαθήρια της Καλλονής, της Βέροιας, του Πλατανιά, του Πανιωνίου, του Λεβαδειακού, του Πανθρακικού.
Ο ΑΡΗΣ “πέφτει” φέτος καθαρά και μόνο λόγω της διοικητικής του ανυπαρξίας σε όλα εκείνα τα επίπεδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ναι αυτός ο ΑΡΗΣ σε αυτό το ελληνικό ποδίσφαιρο, που...μάγκας είναι ο Κομπότης που σώθηκε με ένα βαθμό εκτός έδρας, μάγκας είναι ο Αρβανιτίδης που ο ΟΠΑΠ στην Μπαρτσελόνα θα έδινε μικρότερο ποσοστό νίκης αν έπαιζε με τον Αστέρα, άλλωστε είναι και ντεφορμέ ο Μέσι, μάγκας είναι ο πρόεδρος της Καλλονής που μπορεί να είναι πρώτη στην λίστα με τα ύποπτα ματς σύμφωνα με αυτές τις περίεργες επιτροπές της ΟΥΕΦΑ, αλλά αυτές οι εκθέσεις της ΟΥΕΦΑ είναι μάλλον της... πλάκας (αν ήταν σοβαρές κάποιος θα ασχολούνταν στην Ελλάδα ή μήπως όχι;). Μάγκας είναι ο πρόεδρος (σ.σ. και ο αντιπρόεδρος με το ξενοδοχείο από τα βαφτίσια Βοσκάκη) του Πλατανιά που χάρη στον Άγγελο η Παναγία και όχι φυσικά ο κάθε Γουργιώτης, σώζουν την ομάδα με ένα χικάκι κόντρα στον Πανιώνιο, που μπορεί να μην έχει δημοσιεύσει ισολογισμό και να ψάχνουμε να βρούμε τον πρόεδρο του, αλλά στην Λίγκα θα είναι τη νέα χρονιά καθώς αν και έχασε δυο φορές από τον τελευταίο ΑΡΗ, έκανε σπουδαίες νίκες όπως πχ με τον ΠΑΟΚ.
Ότι όλες αυτές οι ομάδες δεν θα κόβουν τη νέα σεζόν ούτε το 1/5 των εισιτηρίων που έκοψε φέτος ο... τελευταίος ΑΡΗΣ μάλλον δεν απασχολεί κανένα. Άλλωστε ο στόχος δεν είναι τα γεμάτα γήπεδα, αλλά η επάνδρωση των σπιτιών με αποκωδικοποιητές. Ή μήπως όχι; Και δεν φταίει η ΝΟVA για αυτό και θα σας το αναλύσω σε επόμενο σημείωμα.
Ότι οι μισές σχεδόν ομάδες δεν τηρούν τις προυποθέσεις που προβλέπονται από το νόμο καθώς έχουν αρνητικά ίδια κεφάλαια, είναι μία λεπτομέρεια. Δεν τα καταλαβαίνει και ο κόσμος όλα αυτά με τα νομικά ζητήματα. Η αδειοδότηση και τα business plan, άλλωστε είναι καθαρά αγωνιστικ'α κριτήρια. Τώρα αν μερικές φορές η ΟΥΕΦΑ τα βρίσκει ανεπαρκή, ενώ η ΕΠΟ λέει ότι είναι ΟΚ, είναι μία λεπτομέρεια. Άλλωστε υπάρχει ακλόνητο επιχείρημα σε αυτό. Μην μιλάς έσύ που χρωστάς τόσα πολλά; Τα...πολλά βέβαια είναι τα τα μισα ή το 1/3 από άλλες ομάδες που παίρνουν αδειοδότηση με ότι αυτό συνεπάγεται. Λεπτομέρειες και αυτό. Η ουσία να πάρεις τους βαθμούς στον... αγωνιστικό χώρο της Ελληνικής Λίγκας και όποιος διαφωνεί μπορεί να...πάμε στοίχημα!
Και όποια σχέδια και αν γίνονται για την επόμενη μέρα του ΑΡΗ (τώρα που τελειώνει ο Γολγοθάς την Κυριακή, ας δούμε και καμία πράξη γιατί από λόγια χορτάσαμε), θα πρέπει σε κάθε περίπτωση οι παραπάνω...παράγοντες που πάντα θα παίζουν τον ρόλο τους, να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Όταν είσαι εκτός και έχεις ομαδάρα, είτε θα πετύχεις τον μικρότερο στόχο σου είτε θα τον χάσεις στο...φινάλε με τον Βόλο του Μπέου, που όταν τιμωρήθηκε με υποβιβασμό είχε ήδη παίξει στα πλέι-οφ και την Ευρώπη και ο 6ος ΑΡΗΣ έχασε πάνω από 5 εκ ευρώ λόγω της... αγωνιστικής του φυσικά αποτυχίας με ότι ακολούθησε. Αν είσαι ομάδα κάτω του μετρίου, θα έχεις τα φετινά αποτελέσματα, πόσο μάλλον όταν πέρσι κόντρα στο σύστημα την έσωσες την παρτίδα.
Για να έχει, λοιπόν, από Δευτέρα επόμενη μέρα ο ΑΡΗΣ πρώτιστα πρέπει να αφήσει πίσω του όλους όσους απέτυχαν παταγωδώς τα τελευταία χρόνια. Γιατί πέρα από την οικονομική κακοδιαχείρηση, αποδείχθηκαν και κάκιστοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες. Αν θέλετε, αλλάξτε το...κάκιστοι με το...παντελώς άσχετοι. Ή μήπως όχι;
Ως το τέλος του μήνα θα πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει (σχεδόν) τα πάντα. Διαφορετικά ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του πολύ πιο γρήγορα από ότι υπολόγιζε...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: