Σάββατο 12 Απριλίου 2014

«Να εφαρμόζουν το 50-50 οι διαιτητές»

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τονίζει πως στο ματς με την Ξάνθη –και με αφορμή τα όσα ακούγονται- διαιτητική αδικία ή εύνοια θα θεωρηθεί πως γίνεται για… πονηρό σκοπό.

«Να εφαρμόζουν το 50-50 οι διαιτητές»
Είναι συνηθισμένο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες.

Τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος να συμβαίνουν μικρά ποδοσφαιρικά «θαύματα», με ομάδες που αρχίζουν να θυμίζουν Μπάγερν και άλλες να ξεχνούν το δρόμο προς τη νίκη. Φυσικά, υπάρχει και ο παράγοντας «διαιτησία» που συχνά αποδεικνύεται καθοριστικός για την έκβαση ενός αγώνα.

Σε αυτό το πνεύμα κινείται και η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχετικά με το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λιγκ, όπου οι «πράσινοι» φιλοξενούνται από την Ξάνθη με την ακριτική ομάδα να θέλει νίκη ώστε να παραμείνει στην κατηγορία.

Βέβαια, ο Παναθηναϊκός είναι από τις ελάχιστες ομάδες που φροντίζουν να μην εμφανίζονται αδιάφορες, ακόμη κι όταν αντιμετωπίζουν ομάδες με τις οποίες διατηρούν καλές σχέσεις.

Στην ανακοίνωση ουσιαστικά οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» αναφέρονται στη διαιτησία του αγώνα, δείχνοντας πως φοβούνται ακόμη και προβοκάτσια, δηλαδή ακόμη και κάποιο ευνοϊκό γι’ αυτούς σφύριγμα που θα μπορούσε να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Η ανακοίνωση:

«Με αφορμή φήμες και δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απαιτεί, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής στην Ξάνθη, οι διαιτητές που θα ορίζονται να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων αντιμετωπίζοντας τις ομάδες επί ίσοις όροις και εφαρμόζοντας το «50-50». Επομένως, οποιαδήποτε αδικία εις βάρος της ομάδας μας ή ακόμη και εύνοια υπέρ της θα θεωρηθεί ότι γίνεται εκ του πονηρού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: