Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Το στοίχημα και ο Λουκάς!!

Το στοίχημα και ο Λουκάς!Γράφει ο Μαρίνος Πριντεζης
 Δύο από τα μεγάλα κέρδη του Παναθηναϊκού – από την στιγμή που ανέλαβε ο «Φράγκι» – είναι η απελευθέρωση του Μαυροκεφαλίδη, αλλά και το άνοιγμα του ροτέισον. Δύο στοιχεία πολύ σημαντικά ενόψει της κρίσιμης συνέχειας.

Προτού επικεντρωθώ σε αυτά θα κάνω μια μίνι αναφορά στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Ένα ματς – πραγματική διαφήμιση – τον οποίο έχασε μέσα από τα χέρια του ο Παναθηναϊκός καθώς έκανε λάθη απροσεξίας στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μια ήττα που στην ουσία δεν του κόστισε τίποτα διότι ήταν θέμα γοήτρου και μόνο.
Κλείνω την παρένθεση (τα του παιχνιδιού δηλαδή) και αυτό που θέλω να πω είναι σχετικά με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Έναν παίκτη πολύ σημαντικό – όπως είναι άλλωστε όλες οι μονάδες της ομάδας – που χρειάστηκε τον χρόνο του να προσαρμοστεί, να απελευθερωθεί και να βρει τον ρόλο του. Ο πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα ανεβάζει στροφές και αναμφίβολα σημαντικό ρόλο έχει παίξει η ψήφος εμπιστοσύνης που έχει από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, αλλά και η υπομονή και η επιμονή βάζοντας το κεφάλι κάτω και δουλεύοντας σκληρά ώστε να φτάσει μέχρι αυτό το σημείο. Η αρχή λοιπόν έχει γίνει από τον Μαυροκεφαλίδη και θεωρώ ότι θα έχει και την απαιτούμενη διάρκεια.
Το δεύτερο κομμάτι είναι το στοίχημα που έχει ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Ρεάλ – αν δεν αλλάξει κάτι συγκλονιστικό – και μπορεί να το κερδίσει. Οι «πράσινοι» είναι το αουτσάιντερ και την πίεση θα την έχουν οι Μαδριλένοι. Όμως έχουν τις ικανότητες με όπλο κυρίως την άμυνα να «υπνωτίσουν» και να «εκνευρίσουν» το… μυαλό της Ρεάλ, να σταματήσουν παίκτες κομβικούς όπως είναι ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ και να πάρουν ένα ματσάκι στην Μαδρίτη.
Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε ότι το άνοιγμα του ροτέισον από τον «Φράγκι» είναι σημαντικό, αν αναλογιστείτε ότι μέσα σε λίγες μέρες ο Παναθηναϊκός καλείται να αντιμετωπίσει την Ρεάλ τουλάχιστον τρεις φορές. Η Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι… μεγάλη και για τον Παναθηναϊκό που χρειάζεται την ηρεμία και την συγκέντρωση ώστε να χαμογελάσει μεταφέροντας το άγχος στην ομάδα που δείχνει αχτύπητη, αλλά δεν είναι.
Υ.Γ. Πιστεύω ότι ο Ράιτ θα είναι κομβικός για τους αγώνες με την Ρεάλ διότι είναι εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός κάτι που αρέσκεται να κάνει η προσεχής αντίπαλος των «πρασίνων».

Πηγή:Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: