Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Μέτρησε η κλάση!!

Η κλάση και η μεγαλύτερη ποιότητα των παικτών της έδωσαν στη Λοκομοτίβ Κουμπάν τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα.

Οι Ρώσοι επιβλήθηκαν με 87-84 των πρωταθλητών Σερβίας στην Κόμπανκ Αρένα του Βελιγραδίου, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του τέταρτου ομίλου της Ευρωλίγκας και μπήκαν με το «δεξί» στη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Οι νικητές πήραν το ροζ φύλλο, χάρη στο +12 που κατάφεραν να αποκτήσουν στην τέταρτη περίοδο και, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των Σέρβων, εκμεταλλεύτηκαν την ευστοχία τους στις βολές και πήραν τη νίκη.

Νωρίτερα, οι Σέρβοι είχαν «ανατρέψει» την κατάσταση του πρώτου δεκαλέπτου και κρατούσαν ένα προβάδισμα μέχρι τη λήξη της τρίτης περιόδου, όμως άντεξαν στο τέλος.

Κορυφαίοι των Ρώσων ήταν οι Ουίλιμας με 23 και Χέντριξ με 19 πόντους, ενώ από τον Αστέρα προσπάθησε περισσότερο ο Σιλμπ με 17 πόντους.

Οι Ρώσοι μπήκαν «φουριόζοι» στο παρκέ και κατάφεραν να προηγηθούν με 0-6, έχοντας επιθετικές λύσεις και διατηρώντας ένα προβάδισμα μεταξύ +3 και +4 σε αυτό το διάστημα. Ο Ουίλιαμς ανέλαβε δράση και έφτασε τη διαφορά στο +10 με προσωπικές ενάργειες, έχοντας τη συμπαράσταση των Μπράουν και Χέντριξ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πολύ καλά ποσοστά στα δίποντα και πολλές περισσότερες ασίστ. Έτσι, ο Γιασάιτις ολοκλήρωσε με αυτή τη διαφορά το πρώτο δεκάλεπτο.

Μέχρι το 15΄ περίπου, η Λοκομοτίβ διατηρούσε το προβάδισμα, με κορυφαίο τον Γιασάιτις και εκμεταλλευόμενη την κυριαρχία της στις ασίστ, έχοντας ένα +6 και ένα +8. Όμως, από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Σέρβοι εκμεταλλεύτηκαν την ευστοχία τους στα τρίποντα και στις βολές και με ένα σερί 8-0 με Τζένκινς και Μαριάνοβιτς, προηγήθηκαν με +2. Ο Σιλμπ, εκμεταλλευόμενος και τα περισσότερα ριμπάουντ των συμπαικτών του, έφερε το +4, όμως με το 4-0, οι Ρώσοι ισοφάρισαν, αλλά οι πρωταθλητές Σερβίας έκαναν ένα δικό τους 4-0 και ολοκλήρωσαν το ημίχρονο στο +4 υπέρ τους.

Από την αρχή της τρίτης περιόδου, οι Σέρβοι διατηρούσαν μια διαφορά μεταξύ +3 και +5, έχοντας πολύ καλά ποσοστά σε τρίποντα και βολές και παίρνοντας τα ριμπάουντ, την ώρα που ο Ρώσοι προσπαθούσαν μέσα από τη ρακέτα να μειώσουν τη διαφορά. Ο Γουίλιαμς την έφερε στο -2 , κάτι που έκανε ο Γκριγκόριεφ αργότερα για τη Λοκομοτίβ, οπότε η διαφορά ανεβοκατέβαινε στο +2 με +5 σταθερά σε εκείνο το διάστημα και , έτσι, το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +1 για τον Ερυθρό Αστέρα, με τον Καλνιέτις να μειώνει στο τέλος.

Από το 6’30’’ της τέταρτης περιόδου και έπειτα, οι Ρώσοι άρχισαν να αποκτούν μια διαφορά στο +5 που σταδιακά ανέβαινε, ώστε να φτάσει στο +8, στο +9, στο +12 και στο +13 στο 3’27’’ πριν τη λήξη, χάρη στη βελτίωση των φιλοξενούμενων στα τρίποντα και στις ασίστ που μοίραζαν οι γκαρντ της Λοκομοτίβ. Η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +10 και +12 μέχρι το 1’52’’, όμως στο 70-82, ένα 10-0 σερί των Σέρβων έφερε τα «πάνω κάτω», χάρη στην επιθετική πολυφωνία των γηπεδούχων. Πλέον, η «ρώσικη ρουλέτα» των βολών, στην οποία επιδόθηκαν οι παίκτες της Λοκομοτίβ, τους έδωσε τη νίκη.


Τα δεκάλεπτα: 20-30, 42-38, 59-62, 84-87

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Λάζιτς 3, Μπλάζιτς 11, Μαριάνοβιτς 10, Ραντένοβιτς 14, Κάτιτς 4, Νέλσον 14, Τζένκινς 11, Σιλμπ 17

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ: Γκριγκόριεφ 3, Μπράουν 9, Ουίλιαμς 23, Χέντριξ 19, Καλνιέτις 3, Μπίκοφ 6, Γιασάιτις 12, Μάριτς 8, Σιμόν 4 Πηγή: sport-fm.gr

Σαρρής: «Δεν υπάρχει συμφωνία για την Παιανία»

Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που θέλουν την ΕΠΟ να έχει έρθει σε συμφωνία με την οικογένεια Βαρδινογιάννη για την αγορά της Παιανίας προχώρησε ο Γιώργος Σαρρής στο χθεσινό Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Σαρρής: «Δεν υπάρχει συμφωνία για την Παιανία»
Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα που θέλουν την ΕΠΟ και την οικογένεια Βαρδινογιάννη να έχουν έρθει σε συμφωνία για την αγορά των εγκαταστάσεων της Παιανίας.

Αυτό που είπε ξεκάθαρα ο Γιώργος Σαρρής στο χθεσινό Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Λίγο μετά την έναρξη του χθεσινού Συμβουλίου, ο πρόεδρος είπε: «Κύριοι, έχω να πω κάτι. Επειδή διαβάζω και ακούω διάφορα ότι υπάρχει τελική συμφωνία για την Παιανία και μάλιστα με συγκεκριμένα ποσά, να σας ενημερώσω ότι τίποτα τέτοιο δεν ισχύει. Το ότι είμαστε σε καλό δρόμο είναι γνωστό εδώ και μήνες. Συμφωνία όμως δεν υπάρχει».

Οι προτιμήσεις των διεθνών!!

«Όχι» στη Γαλλία λένε οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδας, με τη Σουηδία να έρχεται δεύτερη στη «μαύρη λίστα». Ένας, όμως, διεθνής επιλέγει την παρέα του Ιμπραΐμοβιτς!

Οι προτιμήσεις των διεθνών
Σαφείς είναι οι προτιμήσεις των Ελλήνων διεθνών εν όψει της κλήρωσης την ερχόμενη Δευτέρα για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Όλοι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλουν να αποφύγουν τη Γαλλία και μετά τη Σουηδία, η οποία επίσης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη ως αντίπαλος.

Όπως είναι φυσικό, όλοι θέλουν να αντιμετωπίσουν την Ισλανδία και κατά δεύτερο λόγο τη Ρουμανία, χωρίς να υποτιμούν σε καμία περίπτωση κάποια ομάδα.

Στην στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay υπάρχει ένας διεθνής που θέλει να αντιμετωπίσει την Σουηδία και πιστεύει πως υπάρχουν αυξημένες ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Πρόκειται για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος φέρεται να είχε βάλει προσωπικό στοίχημα να σταματήσει τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Πηγή: sport-fm.gr

Θετικός και ο Λισγάρας!!

Μετά τον Μανούσο της Καλλονής και ο Χρήστος Λισγάρας του Αστέρα Τρίπολης βρέθηκε σε έλεγχο ντόπινγκ στο παιχνίδι των δύο ομάδων…

Θετικός και ο Λισγάρας!
Πονοκέφαλος με τον Λισγάρα στον Αστέρα Τρίπολης που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο του ΕΣΚΑΝ μετά το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος με την Καλλονή. Όπως είναι φυσικό θα πραγματοποιηθεί και δεύτερος έλεγχος, ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Στην διοίκηση των Αρκάδων επικρατεί αναταραχή και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα αργήσει η επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ.Πηγή: sport-fm.gr

Ξύπνησε στο τέλος, έριξε κατοστάρα!!

Η Φενέρ χρειάστηκε τρεις περιόδους για να παίξει άμυνα στην Ουκρανία, αλλά παρόλα αυτά, πήρε το ροζ φύλλο με στην Ουκρανία με 102-84, με ένα επί μέρους 31-7 στην τελευταία περίοδο

Ξύπνησε στο τέλος, έριξε κατοστάρα
Ο Ομπράντοβιτς σίγουρα έχει πολλή δουλειά για να κόψει τις κακές συνήθειες, όπως αυτή της περιορισμένης όρεξης στην άμυνα την Φενέρ. Παρόλα αυτά, αρκούσε μια περίοδος, η τελευταία, για να αλλάξει άρδην η εικόνα του ματς κι από το ενδεχόμενο ενός σοκ στην πρεμιέρα, να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη με 102-84, η τουρκική ομάδα, που είχε 7 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Από τους γηπεδούχους που αδικούνται από την τελική έκταση της διαφοράς, ο Λαβρίνοβιτς είχε 21 πόντους.

Oι Ουκρανοί, στην παρθενική τους εμφάνιση στην Ευρωλίγκα, κάθε άλλο, παρά ψαρωμένοι έδειξαν. Μπορεί η πρώτη περίοδος, να έκλεισε με την Φενέρ να έχει προβάδισμα τριών πόντων, ωστόσο με τους Στρέλνιεκς και Εϊχερν να τραβάνε το κουπί στο σκοράρισμα (10 πόντους έκαστος στο πρώτο μέρος) κατάφεραν να βρίσκονται μέσα στο παιχνίδι. Με ένα επί μέρους 9-2 στο 15’ βρέθηκαν να προηγούνται με 33-28, με την τουρκική ομάδα ν’ απαντά με ένα δικό της σερί 8-0. Ωστόσο με τον Σάμερς ν’ αναλαμβάνει δράση στο φινάλε της δεύτερης περιόδου, η Μπουντιβέλνικ έκλεισε την πρώτη περίοδο, προηγούμενη με 43-41. Από την Φενέρ στο πρώτο μέρος ο Μαχμούτογλου με 10 και ο Ζόριτς με 8 ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

Στην 3η περίοδο η Φενέρ έπαιζε άμυνα με τα μάτια. Αρχικά ο Έιχερν και στην συνέχεια ο Λαβρίνοβιτς σμπαράλιασαν την άμυνα της Φενέρ, που δέχτηκε 34 πόντους σε αυτή την περίοδο, αλλά έβαλε και 30. Ο έμπειρος Λιθουανός, σημείωσε 12 πόντους στο 3ο κομμάτι του ματς, με τον Σάμερς με τρίποντο να διαμορφώνει το 77-71, στο φινάλε της περιόδου.

Στην 4η περίοδο η ουκρανική ομάδα, ξάφνου βραχυκύκλωσε. Μπορεί ο Ομπράντοβιτς να δοκίμασε κάποια σχήματα χωρίς πεντάρι, ωστόσο ο Βίντμαρ ήταν εκείνος που εκκίνησε την αντεπίθεση, με τον ΜακΚάλεμπ, τον Μπογκντάνοβιτς και τον Κλέιζα να αφυπνίζονται και να οδηγούν τελικά την Φενέρ σε μια ανέλπιστα ευρεία νίκη με 102-84.

Μπουντιβέλνικ (Μπαγκάτσκις): Μίναρντ 7, Εϊχερν 16 (4), Σάμερς 12 (2), Ντάουνς 7 (1), Λαβρίνοβιτς 21 (1), Ντροζντόφ, Γκορμπένκο 2, Στρέλνιεκς 14 (2),Ανισίμοφ 3, Ανικιένκο 2

Φενέρμπαχτσε Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): Σιπαχί 2, Μαχμούτογλου 12 (2), Μπογκντάνοβιτς 21 (1), Μπιέλιτσα 11 (3),Βίντμαρ 9, ΜακΚάλεμπ 11, Κλέιζα 12, Ζόριτς 10, Πρέλντζιτς 14 (2) Πηγή: sport-fm.gr

Νέα παράταση του πορίσματος!!

Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του πορίσματος οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα υπάρξει και νέα αναβολή στην παράδοση του πορίσματος από την εταιρία ΝΕΧΙΑ στην Κοινωνία Μελών σχετικά με τον διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ Άρης, αν και όλα έδειχναν ότι οι διαδικασίες θα δρομολογούνταν από σήμερα.

Με φόντο πάντα την εκδίκαση της υπόθεσης για την πλήρη υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99 και τις λεπτές ισορροπίες στις οποίες βαδίζει ο σύλλογος, υπάρχει μια σειρά συζητήσεων και επαφών το τελευταίο 48ωρο, που ίσως καταλήξουν στην απόφαση να πάρει παράταση η παράδοση του περιβόητου πορίσματος από την ΝΕΧΙΑ προκειμένου να μην υπάρξει κανένα εμπόδιο στην εξυγίανση του Άρη μέσα από την συγκεκριμένη υπαγωγή. Πηγή: metrosport.gr

Ανδρέας Φάκος: «Η ΕΠΟ εκτελεί εντολές παραγόντων»

Βολές κατά της ΕΠΟ εξαπέλυσε ο πρώην ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος καταθέτοντας στη δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Ο κ. Φάκος, ο οποίος κατείχε τη θέση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα την περίοδο που ξέσπασε το σκάνδαλο των στημένων αγώνων κατήγγειλε παρεμβάσεις στην ομοσπονδία από ποδοσφαιρικούς παράγοντες, οι οποίοι του δημιουργούσαν εμπόδια στην σωστή άσκηση των καθηκόντων του.

«Εμείς δεν ήμασταν αρεστοί στην ΕΠΟ. Η ΕΠΟ εκτελεί εντολές άλλων. Εκτελεί τις εντολές των παραγόντων. Ένα 15μηνο μείναμε στην ΕΠΟ και φύγαμε. Εγώ άλλο που δεν ήθελα. Σε αυτό το 15μηνο θέλαμε να προσφέρουμε κάτι, αλλά μας αντικατέστησαν και μάλιστα μετά από εμάς δεν πήγε κανένας εισαγγελέας. Έβαλαν έναν φορολογικό δικαστή να ασκήσει εισαγγελική έρευνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Φάκος. Πηγή: metrosport.gr

«Καυτή έδρα η Τούμπα»

borovhlos
Ο Πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 με αφορμή την αναμέτρηση κόντρα στον  ΠΑΟΚ. Φυσικά θυμήθηκε την εποχή όπου υποβιβάστηκε ο Ηρακλής και στην θέση του έμεινε η Τρίπολη, κάνοντας λόγο για δίκαιη απόφαση.
Καταρχήν είπε για την αναμέτρηση με τον «δικέφαλο»
«Πάντα οι αγώνες με τον ΠΑΟΚ είναι ξεχωριστοί γιατί αντιμετωπίζουμε μία ομάδα πολύ ιστορική. Δεν φοβόμαστε . Αλλά σεβόμαστε. Ας γίνει ένα καλό παιχνίδι και ο καλύτερος και  ο τυχερότερος όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο να πάρει την νίκη»
Ενώ μετά είπε για το ρόστερ του Αστέρα:
«Ο Αστέρας ήταν πέρσι εξίσου καλός με φέτος. Είναι θέμα  χρόνου απλώς να δείξει το πραγματικό του εαυτό. Πολλοί παίκτες που ήρθαν είναι ξένοι και χρειάζονται χρόνο. Αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί είναι μία ομάδα με αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές, αλλά πιστεύουμε ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο. Καταρχάς για τον προπονητή να πούμε ότι ήταν χαρά μας να  συνεργαστούμε με έναν άνθρωπο που άφησε μεγάλο έργο. Ο Τσιώλης άφησε έργο. Από εκεί και πέρα υπήρξαν αλλαγές στην εντεκάδα. Και λόγω συγκυριών και λόγω ανάγκης. Ο Φούλοπ απέφυγε να συνεχίσει για προσωπικούς λόγους ενώ ο Ράγιος έφυγε γιατί ήρθε μία πολύ καλή πρόταση. Τον αφήσαμε οχι μόνο επειδή ήταν καλή πρόταση αλλά και επειδή δεν θέλουμε να βάζουμε φρένο στις φιλοδοξίες των παικτών. Συν κάποιες άλλες περιπτώσεις που ήθελαν να φύγουν στο εξωτερικό είτε δεν τα βρήκαμε στα συμβόλαια. Ήταν αναγκαστικό rotation. Δημιουργήθηκε πρόβλημα συνοχής αλλά από εδώ και στο εξής οι παίκτης θα βρεθούν μεταξύ τους και θα έχουν μία πορεία αντάξια του περσινού πρωταθλήματος»
Μετά σημείωσε για τον ΠΑΟΚ:
«Σαφέστατα είναι μία ενισχυμένη ομάδα. Αντιπροσωπεύει την δεύτερη πόλη στην Ελλάδα. Μία ιστορική ομάδα που είναι αξιόμαχη και το μέλλον της ανήκει. Είχε χάσει λίγο το βηματισμό του λόγο των οικονομικών αλλά τώρα έχει λυθεί και σύντομα θα είναι ένα ισχυρό σύνολο που θα κάνει μεγάλα πράγματα»
Για την Τούμπα και τις μνήμες του:        
« Η Τούμπα είναι μία καυτή έδρα. Αποτελεί τον 12ο παίκτη. Ενισχύει σημαντικά την ομάδα. Χαίρομαι και ως διαιτητής  και  ως παράγοντας όταν πηγαίνω και πιστεύω ότι και οι παίκτες χαίρονται. Οι σχέσεις μας με τον ΠΑΟΚ είναι εξαιρετικές»
Για τις ομάδες θα υποβιβαστούν:
«Η τελική απόφαση ανήκει στην ΕΠΟ. Η κάθε λίγκα έχει τις δίκες τις απόψεις. Εμείς πιστεύουμε ως Σούπερλιγκ ότι πρέπει να ανέβουν δύο, χωρίς να έχουμε καμία αντιπαράθεση με την Φούτμπολ Λίγκ. Την τελική απόφαση θα την πάρει η ΕΠΟ»
Μετά  αναφέρθηκε  την περίοδο του υποβιβασμού του Ηρακλή:
«Θέλω με την ευκαιρία να θυμίσω ότι ο Ηρακλής τότε, είχε ήδη σε τελεσίδικό βαθμό αποφασιστεί ότι δεν θα παίξει γιατί δεν είχε αδειοδότηση. Ο ΟΦΗ ήταν ομάδα Β εθνικής και ήταν άλλη ιστορία. Εμείς ως Σούπερλιγκ ήμασταν κάθετοι. Ομάδα χωρίς άδεια έπεφτε. Και σε πρώτο βαθμό και σε δεύτερο είχε υποβιβαστεί άσχετα αν αυτό άλλαξε τα επόμενα χρόνια. Δίκαια έγινε. Γιατί εσείς θα θέλατε έναν συνέταιρο που να μην πληρώνει;  Ο άλλος που πληρώνει εφορία είναι βλάκας;  Όταν λοιπόν υπάρχει μία φορολογική ενημερότητα πλαστή είναι μία παράβαση που δεν πρέπει να μένει ατιμώρητη.  Έχουμε δύο ειδών πλαστογραφίες. Όταν κάνεις πλαστογραφίες και δεν κάνεις μεταγραφές εκεί θα πληρώσεις το πρόστιμο.  Όταν όμως κάνεις μεταγραφές πέφτεις, γιατί ανταγωνίζεσαι τους υπόλοιπους. Βεβαίως το λέει μέσα ο κανονισμός. Ο Ηρακλής ήδη και να μην υπήρχε η περίπτωση του Αστέρα δεν θα έπαιζε. Οριστικά.  Αν αρχίσω να κρίνω δικαστικές αποφάσεις δεν θα βρούμε άκρη ποτέ»
Πηγή: arenafm.gr

Ντοπέ ο Μανούσος!

manousos
Θετικός σε απαγορευμένες ουσίες βρέθηκε ο επιθετικός της Καλλονής, Γιώργος Μανούσος, σε έλεγχο που του έγινε μετά από το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για την 5η αγωνιστική.
Όπως ανακοίνωσε το ΕΣΚΑΝ, ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε ντοπέ, με την ομάδα της Καλλονής να ζητά, από την πλευρά της, επανεξέταση αφού όπως μετέφεραν “η συγκεκριμένη ουσία περιλαμβανόταν σε φαρμακευτική αγωγή που είχε χορηγηθεί στον παίχτη μας για την αποκατάσταση τραυματισμού του στο δεξί του πόδι και δεν του αύξανε την αγωνιστική του ικανότητα (δύναμη, αντοχή)”.
Στην Καλλονή βρίσκονται σε “αναμμένα κάρβουνα” και θα περιμένουν τα αποτελέσματα του δεύτερου δείγματος, ενώ ο παίκτης όπως είναι φυσικό, μπαίνει στον “πάγο” για την Κυριακάτικη αναμέτρηση κόντρα στην Ξάνθη.
Πηγή: arenafm.gr

«Έχω πίστη στον κόσμο μας»

kwstasarhs
Ο Κώστας Ευθυμιάδης μέλος της ΠΑΕ Άρης φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο φιλικό κόντρα στην Καστοριά, και στον κόσμο της ομάδας.
Αναλυτικά είπε ότι:
«Η αλήθεια είναι ότι το κλίμα από άποψη φιλοξενίας ήταν υπέροχο. Ο κόσμος η διοίκηση και οι φίλαθλοι μας κατά κύριο λόγο, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τον Άρη. Μας δέχθηκαν και μας αγκάλιασαν. Μιλάτε με έναν άνθρωπο που ήταν τριάμισι χρόνια στον ΑΣ και σε κάποια ταξίδια που κάναμε στο εξωτερικό, είδαμε την λαχτάρα του κόσμου. Είναι και κάποια συμπεράσματα που βγάζει ο προπονητής για τον κόσμο και παίρνει δύναμη. Δεν περίμενε να έχει τόσους Αρειανούς χθες. Όταν βλέπει τον κόσμο στις κερκίδες αλλάζει το πρόσωπο του».
Για τον Μιλίνκοβιτς:
«Ο προπονητής μας θέλει να βλέπει τα παιδιά να παίζουν όποτε χρειάζεται τα φιλικά για να βγάζει τα συμπεράσματα του. Είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να δει που θα χρησιμοποιήσει τον κατάλληλο παίκτη για την κατάλληλη θέση. Αυτό το έχουμε δει και από τις εσωτερικές αλλαγές και σύντομα θα έχει βγάλει όλα τα συμπεράσματα του. Αλλά θέλει να δίνει τα φιλικά για να είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι όπως μου έχει πει. Δουλεύει σε αυτόν τον τομέα με τον καθένα ξεχωριστά. Τον παρακολουθώ στενά πλέον. Είναι πολύ αξιόλογος άνθρωπος και προπονητής».
Για τα συμπεράσματα του φιλικού:
«Μέσα από τέτοια φιλικά είναι πολλά τα οφέλη. Είναι η σύσφιξη μεταξύ των ομάδων και πολλά τα οφέλη για τις ομάδες που μεταξύ τους έχουν καλές σχέσεις. Χθες το κλίμα ήταν υπέροχο. Για ακόμη μία φορά ο Super 3 έδωσε τα ρέστα του όπως πάντα. Όπως και η τοπική κοινωνία. Μου εξηγούσαν ότι έχουμε πάνω από 100 διαρκείας πουλημένα και κάθε εβδομάδα έρχονται στο γήπεδο. Και ο πρόεδρος της Καστοριάς μου είπε ότι πήγε χθες να δώσει τα εισιτήρια στους φιλάθλους του Άρη, και προετοιμάζονταν για την Βέροια».
Για τον κόσμο που θα πάει στην Βέροια:
«Έχουμε κάνει κάποιες επαφές. Δεν θα έχουμε πρόβλημα . Οι οπαδοί μας είναι σωστοί και σοβαροί όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Εγώ τους εμπιστεύομαι απόλυτα και τους θαυμάζω για την στάση τους. Το εξήγησα αυτό και στην Σουπερλιγκ. Κάποιες φορές που γίνονται έκτροπα δεν γίνονται μόνα τους. Η βία προκαλείται. Δεν ξεκινάω από μόνος μου και κάνω φασαρίες. Αυτό τους είπα και στην Σουπερλιγκ μετά τον αγώνα με την Ξάνθη. Δεν γεννιέται από μόνη της η βία. Κάποιοι την προκαλούν. Εγώ πιστεύω ότι έχουν ωριμότητα οι φίλαθλοι μας. Δεν φοβάμαι. Ξέρω τους φιλάθλους. Μόνο όταν προκαλούνται κάνουν ότι κάνουν γιατί δεν μπορείς να είναι συνέχεια σε άμυνα».
Ενώ για τον αγώνα ειδικότερα είπε:
«Δύσκολο παιχνίδι που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη σοβαρότητα και με χαμηλούς τόνους. Όλα θα πάνε καλά. Όσο είμαστε μία γροθιά θα έρχονται και τα αποτελέσματα».
Για την συνεδρίαση του ΑΣ:
«Φυσικά και έγινε κάτω από κλίμα Αρειανό. Απλά θέλω να πω το εξής. Τα περασμένα χρόνια έχουν δημιουργήσει  πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ μας, και με τρίτους. Αυτά τα κατάλοιπα επηρεάζουν και κάποιες απόψεις σημερινές. Εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω όταν ήμουν αντιπρόεδρος του ΑΣ όπου είχαμε διένεξη με την ΠΑΕ για τα ποσοστά που δεν παίρναμε. Οπότε αυτό παραμένει. Η κακιά ΠΑΕ που λέγαμε στο συμβούλιο. Προχθές έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση. Τα βάλαμε κάτω τα πράγματα γιατί ο Άρης είναι ενιαίος και δεν θα έχουμε προβλήματα. Ζορισμένοι είμαστε σε όλα τα τμήματα. Η Ιδέα είναι μία όμως. Πρέπει να βάλουν όλοι πλάτη».
Πηγή: arenafm.gr

«Ξεχώρισα Μανιά και Σουνά»

kormarhs
Ο Κώστας Κορμαρής προπονητής της Καστοριάς, φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 με αφορμή την χθεσινή (16.10), φιλική αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στον Άρη (1-3).
Στην αρχή τόνισε:
«Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό και έγινε κάτω από εξαιρετικές συνθήκες. Και καιρικές και αγωνιστικές. Περιμέναμε περισσότερο κόσμο και αυτό ήταν το μοναδικό δυσάρεστο. Δεν ήρθαν φίλαθλοι ούτε του Άρη ούτε της Καστοριάς. Όλοι πρέπει να ήταν 300 άτομα. Εγώ δεν τους είδα πολλούς τους φίλαθλους του Άρη» για να προσθέσει:
«Ο μοναδικός τομέας που είχαμε αποτυχία ήταν ο εισπρακτικός. Φιλοξενήσαμε μία ομάδα της Σουπερλιγκ που είναι ανταγωνιστική. Αγωνιστικά εμείς βγάλαμε τα συμπεράσματα μας. Φιλοξενήσαμε την ομάδα του Άρη, γνώρισαν οι παίκτες μας τους ποδοσφαιριστές του Άρη και ανέβηκε η ψυχολογία των παικτών και της πόλης. Η Καστοριά έχει συνηθίσει στο παρελθόν να υποδέχεται τις μεγάλες ομάδες»
Όσον αφορά ποιον παίκτη ξεχώρισε:
«Ο Μανιάς όπως τον είδα και χθες είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Δεν βρίσκεται τυχαία στο ροστερ, ούτε του κάνανε χάρη. Και χθες ξεχώρισε και έκανε την διαφορά. Αλλά για όλους τους παίκτες υπάρχει το ταβάνι. Υπάρχουν αυτοί που κάνουν την διαφορά στον Πανιώνιο για παράδειγμα, αλλά δεν μπορούν να πάνε στον ΠΑΟΚ ή στον Άρη. Οι συνθήκες και η πίεση δεν τους το επιτρέπουν. Το παλικάρι ξεκίνησε καλά πάντως. Δίκαια βρίσκεται στο ροστερ. Θα χρειαστεί και από τον ίδιο μεγάλη προσπάθεια γιατί οι συνθήκες είναι διαφορετικές από εκεί που ήταν. Ο παίκτης δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα αυτή την στιγμή στον Άρη αλλά να βάλει 20 γκολ; Πόσα χρόνια έχει να βάλει παίκτης του Άρη 20 γκολ; Θα χρειαστεί στήριξη και υπομονή. Νομίζω ότι μπορεί να προσφέρει αλλά αν πέσουν όλοι πάνω του με αυτό το σκεπτικό, θα χρειαστεί να είναι πολύ ικανός και να πιστεύει πολύ στον εαυτό του»
Για τον Παπαδόπουλο:
«Φάνηκε ότι προέρχονταν από τραυματισμό»
Για τον Σουνά:
« Ο Σουνάς έκανε την διαφορά. Αυτό συζητούσαμε ότι μαζί με τον Μανιά ήταν οι δύο καλύτεροι»
Για να καταλήξει:
«Για την Καστοριά τα πράγματα είναι δεδομένα. Μπορεί ο κόσμος να ακούει Καστοριά και να νομίζει ότι οι συνθήκες είναι όπως στο παρελθόν. Το όνομα της Καστοριάς είναι εντελώς δυσανάλογο και σε υλικό και σε οργάνωση. Εμείς με το που ήρθαμε οργανώσαμε την ομάδα σε αποδυτήρια και υλικό γιατί δεν ήταν τόσο οργανωμένη όσο θα έπρεπε. Δεν εξετάζω ούτε ποιος φταίει ούτε τι φταίει. Εμείς ζητήσαμε να αλλάξουν μερικά πράγματα και ήδη έχουν μπει σε μία σειρά. Εδώ  βρήκαμε 33 παίκτες. Δεν υπάρχει ομάδα που να μπορεί να δουλέψει ποιοτικά με τόσους παίκτες. Μέσα κάναμε κάποιες μειώσεις και φτάσαμε τους 24 παίκτες. Τα πρώτα δείγματα φαίνονται  στην ψυχολογία. Δεν έχει αποτυπωθεί στα αποτελέσματα αλλά πιστεύουμε ότι με την προπόνηση θα έρθουν και αυτά.
Πηγή: arenafm.gr

«Ντροπή στον ΑΣ ΠΑΟΚ»

ier
Πυρά εναντίον του Ερασιτέχνη και του ΤΑΠ ΠΑΟΚ εξαπέλυσε ο Σ.Φ Ιερισσού σχετικά με την χορηγία «ντροπής» όπως την χαρακτήρισε στο τμήμα του βόλεϊ από την hellas-gold.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
“Ο Σ.Φ ΠΑΟΚ ΙΕΡΙΣΣΟΥ
καταγγέλλει τον ΑΣ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΠ ΠΑΟΚ για την χορηγία της ντροπής…
Εσείς που πήρατε αυτή την θλιβερή απόφαση θα πρέπει να γνωρίζετε οτι οι αποφάσεις σας θα πρέπει να ενώνουν και όχι να διχάζουν τον λαό του ΠΑΟΚ…
Αυτοί οι χρυσοθήρες δίχασαν την τοπική μας κοινωνία και με την ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ θα καταστρέψουν αυτόν τον παράδεισο που ζούμε. Αν ξεκινήσει αυτή η ιστορία δεν μείνει τίποτα όρθιο στο περιβάλλον ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ..
Έχουμε μία απορία; Τόσα χρόνια που δεν υπήρχε αυτή η χορηγία της ντροπής πως καλυπτόταν ο προϋπολογισμός;
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ανακαλέσετε αυτή τη χορηγία που ντροπιάζει τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ..
Σ.Φ ΠΑΟΚ ΙΕΡΙΣΣΟΥ.
Υ.Γ Λίγο αν ψάχνατε τι έκανε στην Β.Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ δεν θα παίρνατε αυτή την απόφαση.
Ρωτήσατε να μάθετε πόσοι ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ είναι στη φυλακή γιατί ήρθαν σε κόντρα με τους χρυσοθήρες;”

«Θα ερχόμουν στον ΠΑΟΚ»

nikop
Ο Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος,  Αντώνης Νικοπολίδης, φιλοξενήθηκε στον Arena 89,4 και θυμήθηκε τόσο την πορεία στο Euro 2004 όσο και την φυγή του από τον Παναθηναϊκό. Ακόμη, αποκάλυψε ότι βρέθηκε κοντά στον ΠΑΟΚ ενώ κατέθεσε την δική του άποψη σχετικά με τα μπαράζ που καλείται να δώσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Καταρχήν έκανε μία ανασκόπηση της πορείας του:
«Η δική μου ζωή δεν διαφέρει σε τίποτα από οποιουδήποτε Έλληνα ποδοσφαιριστή. Οι περισσότεροι βγαίνουν από την επαρχία. Γεννημένοι σε ένα χωριό έχουν ένα όνειρο . Είναι μία ακτινογραφία του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Από το χωριό του με μόνη βοήθεια το όραμα του, ανεβαίνει σκαλί-σκαλί στον δρόμο για την καταξίωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ή στον Ευρωπαϊκό αν παίξεις στο Τσάμπιονς Λιγκ ή με την Εθνική. Στις δυσκολίες να βλέπουμε το θετικό. Να το παίρνουμε και να το κάνουμε δικό μας για τη συνέχεια. Εγώ βρήκα δυσκολίες. Δούλεψα πολύ για να τις ξεπεράσω και να καταφέρω να γίνω βασικός στον Παναθηναϊκό, στον Ολυμπιακό και στην Εθνική. Από τα 16 μου μέχρι τα 40 μου που ουσιαστικά τέλειωσα την καριέρα μου. Στον Παναθηναϊκό πήγα το 1989, 18 χρονών σχεδόν» για να πει σχετικά με το γεγονός ότι βγαίνουν διαχρονικά πολλοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές από τον ΠΑΟ: «Δεν μπορεί να είναι τύχη. Είναι και ικανότητα όπως καταλαβαίνουμε. Ο ΟΦΗ έβγαλε πολλούς επίσης όπως τον Σηφάκη και τον Καρνέζη. Υπάρχουν ομάδες που σιγά-σιγά βγάζουν».
Για να αναφερθεί στην Θεσσαλονίκη μετά και το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε σε κάποια ομάδα:
«Στην Θεσσαλονίκη δεν ήρθα ποτέ  αλλά το 92’ επί Βουλινού  ήμουν στα πλάνα ανταλλαγής με τον Τουρσουνίδη. Φτάσαμε κοντά. Και βέβαια ήθελα να έρθω. Αν γινόταν μία ανταλλαγή δεν θα έλεγα όχι. Σε αυτές τις ομάδες δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια να πεις δεν πάω. Ακούς σαν στρατιώτης. Δέχθηκα 18 και πήγα στον Παναθηναϊκό σε μία ομάδα με τόσους αστέρες. Από την Τρίτη εθνική στην Α’. Δεν θα είχα πρόβλημα να πάω στον ΠΑΟΚ. Ιδιαίτερα εκείνη την εποχή που είχε πολύ μεγάλη δυναμική ήταν μία ευκαιρία για μένα, να πάω  σε μία τέτοια ομάδα με τόσο κόσμο. Αν ρωτήσεις έναν νεαρό θα σου πει ότι θέλει να πάει σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός ό Άρης που είναι μία φανέλα ιστορική. Όλοι θέλουν  να αγωνίζονται σε τέτοιες ομάδες όπου παρόλο που η κριτική είναι σκληρή και οι απαιτήσεις  μεγάλες, η πρόκληση και μόνο το κάνει πολύ δυνατό για κάθε ποδοσφαιριστή».
Για το διάστημα που έφυγε από τον Παναθηναϊκό:
«Ήταν ουσιαστικά η άρνηση μου να υπογράψω συμβόλαιο. Και βρέθηκα στο περιθώριο. Όπως είπα όμως. Κάθε εμπόδιο για καλό. Πάντα τα εμπόδια τα προσπερνούσα. Πείσμωσα σε αυτό που έγινε και περίμενα την ευκαιρία για να επανέλθω μετά την αδικία. Αυτό είχα στο μυαλό μου και μετά από χρόνια είμαι ικανοποιημένος. Έχει σημασία και το πως σε υποδέχεται η ομάδα. Πήγα στον Ολυμπιακό και ήταν όλοι από πάνω μου. Με υποδέχθηκαν και με αγκάλιασαν. Ήταν πιο εύκολο για εμένα να παίξω καλύτερα.  Φυσικά και είχα προβλήματα στην καθημερινή μου ζωή. Όμως, ήταν κάτι που έγινε συνειδητά. Το ήξερα ότι θα συμβεί. Αλλά δεν θα σταματούσα».
Αν βρέθηκε ποτέ κοντά σε ομάδα του εξωτερικού:
«Σκέφτηκα να πάω. Και έκανα προσπάθειες να πάω στο εξωτερικό. Ήταν η εποχή της εξαγωγής των Ελλήνων από το 1998-2004 και πολλοί παίκτες ήθελαν να βγουν. Υπήρχε έδαφος. Προσπάθησα να βγω αλλά δεν μπόρεσα. Έφερα μία πρόταση το 2001 στον Παναθηναϊκό αλλά απορρίφθηκε. Αυτά τα πράγματα είναι άσχημο να συμβαίνουν. Μετά το Euro είχα προτάσεις όμως είχα ήδη υπογράψει στον Ολυμπιακό. Όταν δίνω τον λόγο μου ισχύει αυτός. Μετά πέρασαν τα χρόνια. Είναι άλλο να ξεκινάς 26 και άλλο 34 για να πας στο εξωτερικό».
Για το κεφάλαιο Εθνική είχε να πει:
«Όσοι ζήσαμε αυτή την πορεία είμαστε ευλογημένοι. Και ο κόσμος που ήταν εκεί. Εμείς πολλές φορές στο αγωνιστικό κομμάτι δεν μπορούσαμε να το ζήσουμε. Μην ξεχνάμε ότι βρέθηκαν 12,000 Έλληνες . Και δεν είναι δίπλα η Πορτογαλία. Και αυτοί έζησαν μία πορεία μεγάλη. Ήταν ένας μήνας εθνικής υπερηφάνειας θα έλεγα».
Τι θυμάται από εκείνη την περίοδο:
«Είναι τόσα πολλά που να θυμάμαι. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι ήταν ίσως η μοναδική στιγμή που βρεθήκαμε μία αποστολή 40 άτομα, επί έναν μήνα μακριά από τα σπίτια μας, και ουσιαστικά δεν μαλώσαμε ποτέ. Και οι Έλληνες είναι δύσκολο να συμβιώσουν μεταξύ τους όπως ξέρετε. Ήταν σωστή και ωραία διαμονή. Φυσικά βοήθησαν και τα αποτελέσματα. Όταν προχωράς και κερδίζεις δεν υπάρχουν τόσα προβλήματα. Γενικά ήταν ευχάριστο το κλίμα. Κάναμε πλάκες, συζητήσεις. Ήταν όλο το σκηνικό πολύ ωραίο. Ο ένας σεβόταν τον άλλον. Αυτός που αγωνίζονταν σέβονταν αυτόν που δεν έπαιζε και το αντίθετο. Ήταν μία αλληλοβοήθεια θα έλεγα».
Ποια ήταν η πιο συγκινητική στιγμή που έχει να θυμάται:
« Ήταν όλες. Κάθε στιγμή ήταν συγκινητική. Μεγάλη αγωνία περάσαμε με τη Ρωσία  μεγάλη χαρά είχαμε στον τελικό. Πολλές φορές νιώθαμε μαγεμένοι απέναντι σε αυτά που συναντούσαμε. Βλέπαμε τρελαμένο τον κόσμο που δεν πίστευε αυτά που έβλεπε. Ήταν πολύ ωραία ιστορία».
Ειδικότερα για το Ελλάδα-Τσεχία και την πίεση που δέχθηκε η Εθνική:
«Από την στιγμή που νικήσαμε την Γαλλία τα πιστέψαμε όλα. Περάσαμε στους 8 πέσαμε στην πρωταθλήτρια Ευρώπης ακόμη με τον Ζιντάν στα καλά του, και από την στιγμή που περάσαμε πιστέψαμε τα πάντα. Εκείνος ο αγώνα ήταν σταθμός. Οπότε όταν πήγαμε με τη Τσεχία επειδή όλες οι ομάδες που συναντήσαμε ήταν πολύ καλές δεν είχαμε το συναίσθημα του φόβου. Ήμασταν μία ομάδα πολύ συνηθισμένη σε τέτοιου είδους πιέσεις. Στο πρώτο παιχνίδι με την Πορτογαλία μας πίεσαν πάρα πολύ με την Ισπανία είχαμε τρομακτική πίεση επίσης. Ήμασταν  μαθημένοι.  Δεν παίξαμε ποτέ με ομάδες που να έχουμε εμείς την κατοχή. Τα πιο πολλά παιχνίδια ήταν κάτω από μεγάλη πίεση».
Για το στιλ παιχνιδιού της Εθνική:
«Πρώτον κάτι πρέπει να αλλάξουμε και εμείς. Πρέπει να αλλάξουμε το στιλ. Όχι πολύ μακριά από αυτό που παίζουμε αλλά να βάλουμε και ένα πιο δημιουργικό κομμάτι. Το χρειαζόμαστε γιατί και ο κόσμος θέλει να δει κάτι διαφορετικό. Βέβαια, σε μία προκριματική φάση μετράνε οι νίκες. Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση είχε παιχνίδια με ομάδες χαμηλότερης δυναμικής που θα μπορούσαμε  να παίξουμε καλύτερα και να σκοράρουμε περισσότερα γκολ».
Όσον αφορά τους υποψήφιους αντίπαλους της Εθνικής:
«Όλοι θέλουμε να αποφύγουμε την Γαλλία γιατί πέρα του ότι είναι μεγάλο όνομα, εμφανίζεται και πολύ δυνατή. Θα ήταν ευχής έργον να μην την βρούμε μπροστά μας, όχι ότι αν τους αντιμετωπίσουμε δεν θα έχουμε πιθανότητες. Με οποιαδήποτε άλλη ομάδα έχουμε δυνατότητες. 50-50 θα έλεγα. Διαθέτουμε την εμπειρία συν τον τρόπο που παίζουμε. Αυτό το μέσο-αμυντικό παιχνίδι μας δίνει την δυνατότητα να βάζουμε μισό γκολ. Σε αυτά παιχνίδια  μετράει το αποτέλεσμα και όχι πως έπαιξες. Με οποιαδήποτε άλλη ομάδα εκτός Γαλλίας θα έχουμε πιθανότητες.  Αν μπορούσαμε να βρούμε μπροστά μας την Ισλανδία και την Ρουμανία θα ήταν το καλύτερο. Η Σουηδία δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Διαθέτει όμως τον Ιμπραϊμοβιτς που είναι παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστής. Μπορεί σε μικρό χρόνο να κάνει το οτιδήποτε και να σκοράρει. Είναι ένα πρόβλημα όχι όμως ότι θα έλεγα όχι στην Σουηδία».
Που χάθηκε η απευθείας πρόκριση:
«Δεν έγιναν  λάθη. Τα παιχνίδια που ήταν να τα πάρει τα πήρε . 25 βαθμοί είναι ρεκόρ συγκομιδής. Αυτό ήταν έκπληξη η Βοσνία. Η σταθερότητα που είχε. Γνωρίζαμε ότι έχει καλούς παίκτες. Αλλά ξέραμε ότι ήταν ασταθής. Μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε και να χάσει από τον οποιονδήποτε. Από μόνη της μπορούσε να χάσει την πρόκριση όμως ήταν πολύ σταθερή. Κατάφερε από τα πρώτα παιχνίδια να πάρει και το προβάδισμα στα γκολ. Και εμείς κάναμε ένα άσχημο παιχνίδι με την Βοσνία και χάσαμε αλλά και η Βοσνία έχασε από την Σλοβακία».
Για τον Σάντος:
«Δουλεύει πολύ. Είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Θα προτιμούσε να εργάζεται σε σύλλογο παρά σε ομάδα γιατί του αρέσει να δουλεύει καθημερινά και όχι κάθε δέκα μέρες η κάθε μήνα. Είναι ένας προπονητής που θέλει καθημερινή δουλειά για να βγάζει την δουλειά του. Και όλοι οι προπονητές θα θέλανε να δουλεύουν σε συλλόγους. Είναι δύσκολο για τον ίδιο να μαζευόμαστε κάθε δέκα μέρες. Ξέρει όμως τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και ποια στρατηγική πρέπει να ακολουθήσει. Τα δυνατά τους και τα αδύνατα σημεία».
Ποιος είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα και το εξωτερικό:
«Αυτή την στιγμή ο καλύτερος είναι ο Ρομπέρτο του Ολυμπιακού. Και με την ψυχολογία που διαθέτει μπορεί να πάει καλύτερα. Το αρνητικό είναι ότι δύσκολα θα τον κάνει δικό του ο Ολυμπιακός. Ο Καρνέζης είναι ο κορυφαίος Έλληνας. Σταθερός που χρόνο με τον χρόνο γίνεται καλύτερος. Ξεκινάει τώρα μία περιπέτεια στην Ισπανία και του ευχόμαστε καλή επιτυχία . Ο Καπίνο είναι ένας τερματοφύλακας με ταλέντο αλλά θέλει δουλειά. Ο καλύτερος ξένος είναι ο Μπουφόν. Συνεχίζει εδώ και 25 χρόνια να είναι σταθερή αξία. Αυτό μετράει. Μιλάμε για έναν τερματοφύλακα που είναι σε ίδιο επίπεδο τόσα χρόνια. Αν και είμαι θαυμαστής του Κασίγιας».
Για το πρωτάθλημα:
«Ο Ολυμπιακός είναι το πρώτο φαβορί. Είναι σίγουρο. Το καλό είναι ότι ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται δυνατός και θα τον έχει σε εγρήγορση. Δεν θα ξεφύγει πολύ όπως πέρσι που είχε διαφορά 20 βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ δείχνει με τις μεταγραφές να είναι ανταγωνιστικός. Όμως δεν νομίζω ότι μπορεί να τον κοντράρει. Ίσως τα επόμενα δύο τρία χρόνια με τη συνεχή βελτίωση θα μπορεί να είναι ισάξιος ανταγωνιστής.  Ο Ολυμπιακός έχει και πολύ καλό πάγκο. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει τόσο μεγάλο rotation.  Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει περισσότερους και πιο ποιοτικούς παίκτες. Οπότε δεν έχει πρόβλημα. Ενώ ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα αν  λείψουν δύο-τρεις παίκτες”.
Για τους δύο προπονητές Μίτσελ-Στεφενς:
«Και ο Μίτσελ έχει μεγάλη εμπειρία και σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής. Δεν νομίζω ότι έχουν τόσο μεγάλη διαφορά. Το θέμα για εμένα είναι η ουσία. Ο Ολυμπιακός πάνω από όλα για αγωνιστικούς λόγους είναι πρώτο φαβορί. Αλλά το ξαναλέω είναι καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα που υπάρχει ο ΠΑΟΚ. Μπορεί να μην είναι ποιοτικά ένα πρωτάθλημα που σου κάνει εντύπωση αλλά αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, οποιαδήποτε άλλη ομάδα μπορεί να κερδίσει. Καμία ομάδα από την τέταρτη και κάτω δεν μπορεί να πει πάω να νικήσω. Στα πλέι οφ θα δούμε μεγάλο ανταγωνισμό. Άρα υπάρχει ένα ενδιαφέρον. Θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον αν υπήρχαν κι οι παραδοσιακές δυνάμεις”.
Τέλος για τον ίδιο:
«Ξεκινάω μία καριέρα στην προπονητική και περιμένω την κατάλληλη ευκαιρία για να μπορέσω να κάνω αυτά που μπορώ να πετύχω. Ήμουν στο επιτελείο του Ολυμπιακού ενώ για δύο εβδομάδες ήμουν στον πάγκο και  μετά συνεχίσαμε με τον Μίτσελ».
Πηγή: arenafm.gr

«To πρόβλημα είναι ιδιοκτησιακό»

aris
Ο Τσάικος Μιχάλης υπεύθυνος ακαδημιών του μπασκετικού Άρη στην Βόρεια Ελλάδα, φιλοξενήθηκε στον Arena 89,4 με αφορμή ένα θέμα που προέκυψε στην συνεργασία την Aris Basketball Academy και του Χορτιάτη. 
Συγκεκριμένα ο ΑΟ Χορτιάτης δεν μπορεί να βρει χώρο για προπονήσεις με τον κ. Τσάικο να τονίζει: «Το πρόβλημα είναι πιο βαθύ και έχει να κάνει όσον αφορά το ιδιοκτησιακό. Η συνεργασία που έχει κάνει ο Άρης με τον Χορτιάτη είναι στα πλαίσια της τεχνογνωσίας. Δεν είναι το πρόβλημα ο Άρης και ο Χορτιάτης.  Υπάρχουν και κάποια έγραφα που είμαστε διατεθειμένοι να τα δώσουμε. Το γήπεδο  μας είπαν ότι δεν είναι δημοτικό αλλά ιδιωτικό. Αλλά είναι δημοτικό.  Ο Άρης δεν είναι το πρόβλημα”.
Και πρόσθεσε: ”Θα κινηθούμε ανάλογα. Έχουμε ήδη κινήσει τις διαδικασίες γιατί μας εμποδίζουν στην ανάπτυξη σε πολλά πράγματα. Ο Άρης έχει συνεργασία με τον Χορτιάτη και τα Γρεβενά στις ακαδημίες, και θα προσπαθήσουμε να το αναπτύξουμε και σε άλλες περιοχές. Ότι παίκτη έχουν τον δίνουν στον Άρη εφόσον το θέλει. Προσφέρουμε τη τεχνογνωσία και έχουμε την επίβλεψη των ακαδημιών»
Πηγή: arenafm.gr

«Να μην παρασυρθούμε»

aggelou
Η προετοιμασία της ομάδας μπάσκετ του Άρη για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, συνεχίζεται σε πολύ εντατικούς ρυθμούς. Το σκάουτινγκ του τεχνικού επιτελείου είναι… πυρετώδες, ωστόσο το μεγάλο ζητούμενο για τον Βαγγέλη Αγγέλου είναι ένα: Ο έλεγχος των συναισθημάτων και η απόλυτη συγκέντρωση στο παιχνίδι, κατά την διάρκεια του αγώνα. 
«Δεν πρέπει να παρασυρθούμε…» Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα του προπονητή του Άρη προς τους παίκτες του, γνωρίζοντας καλά ότι ένα κατάμεστο Αλεξάνδρειο και μια ενθουσιώδης ατμόσφαιρα, σε μια νέα και ταλαντούχα ομάδα χωρίς μεγάλες παραστάσεις ντέρμπι, μπορεί να την οδηγήσει σε… επικίνδυνα μονοπάτια. Ο Αγγέλου προσπαθεί καθημερινά να δουλέψει με το «μυαλό» των παικτών του, έχοντας φυσικά και την συνδρομή των εμπειρότερων σε αυτό το θέμα, ώστε να μην επιτρέψει σε κανέναν παίκτη να «ξεφύγει» από τον στόχο, στην διάρκεια της αναμέτρησης.
Ο Αγγέλου επιθυμεί απόλυτη ακολουθία στο αγωνιστικό πλάνο που θα εκπονηθεί, σε άμυνα και επίθεση, απόλυτη συγκέντρωση, απόλυτο έλεγχο των συναισθημάτων που θα δημιουργηθούν κατά την διάρκεια του αγώνα. Φάση με φάση, λεπτό με λεπτό, δεκάλεπτο με δεκάλεπτο, θέλει από τους παίκτες του απόλυτη εγρήγορση από το πρώτο τζάμπολ μέχρι την κόρνα της λήξης. Και εκεί, έχει πέσει μεγάλο από το βάρος της προετοιμασίας για το ντέρμπι.
Αυτός άλλωστε, ήταν και ο λόγος που αποφασίστηκε να χαμηλώσουν οι τόνοι και να μείνουν οι παίκτες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Οπαδοί της Παρτιζάν "την είπαν" στους ΠΑΟΚτσήδες για τη Χ.Α.!!

Απίστευτη ανακοίνωση των οπαδών της Παρτιζάν εναντίον των φίλων του ΠΑΟΚ, για τα επεισόδια με τη Χρυσή Αυγή: "Βάζουμε ψηλότερα την αγάπη μας για τους Έλληνες και την Χρυσή Αυγή, από ότι την ποδοσφαιρική φιλία"! Δείτε την ανακοίνωση, όπως τη διαβάσαμε στο "4paok.gr":
"Αγαπητοί φίλοι,
Θα θέλαμε να αναφέρουμε ορισμένα πρόσφατα περιστατικά συσχετιζόμενα με το κίνημα σας, ειδικά όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ εξέφρασαν δηλώσεις ντροπής και έκλεψαν τα φώτα της δημοσιότητας με σλόγκαν ενάντια στο κόμμα της Χρυσής Αυγής. Πέραν της φιλίας μας, αισθανόμαστε πως οφείλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτά τα θέματα τα οποία πηγαίνουν πολύ πέρα από τον τομέα του αθλητισμού και των οπαδών του ποδοσφαίρου. Αυτά τα θέματα έχουν να κάνουν με την επιβίωση της Άριας Φυλής μας και την αναγέννηση της μητέρας μας Ευρώπης, η οποία έχει μετατραπεί σε πειραματόζωο στα χέρια των Σιωνιστών εξουσιαστών και ναυαγεί όλο και βαθύτερα με τις άοπλες επιθέσεις των φιλελεύθερων πολιτικών, των αναρχο-κομμουνιστών και των έγχρωμων καθαρμάτων, από το 1945 και μετά.
Σήμερα, όχι μόνο στην Ελλάδα, μα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, το κίνημα της Χρυσής Αυγής αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες αναγέννησης των Αρίων. Την σημαία της ελευθερίας την οποία υψώσατε τόσο ψηλά την χαιρετούμε με το δεξί χέρι υψωμένο και είμαστε σίγουροι πως το αίμα των ένδοξων Σπαρτιατών βράζει μέσα στους ακτιβιστές της Χρυσής Αυγής. Θέλουμε να ξέρετε πως οι Σέρβοι σύντροφοι παραμένουν πιστοί στο ίδιο μέτωπο όπως και εσείς. Αν και οπαδοί του ποδοσφαίρου τείνουμε σε χώρους όπου μπορούν να βρεθούν πολιτικοί στρατιώτες, μάλιστα έχουμε πετύχει πολλά σε αυτό τον τομέα. Ο φανατισμός μας ενοχλεί πολλούς, όμως το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να σιωπούν και τελικά να υποχωρούν. Ένεκα της πίστης και της συνέπειας στην Ιδέα και τον Αγώνα, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας στις πρόσφατες κινήσεις οπαδών του ΠΑΟΚ και πολύ φοβόμαστε πως οι σπόροι της έχθρας άρχισαν να μεγαλώνουν μέσα σε πολλούς από εμάς, ενώ παράλληλα γεμίζουμε με οργή. Για αυτό και φτάσαμε σε μια συμφωνία με την οποία θα διατηρούμε επαφές μόνο με όσους είναι ακτιβιστές ή υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Θα θέλαμε να τραβήξουμε την προσοχή ,πως εμείς ως ένας ανεπίσημος σύνδεσμος εθνικιστικού προσανατολισμού φιλάθλων, της ΠΑΡΤΙΖΑΝ, βάζουμε ψηλότερα την αγάπη μας για τους Έλληνες και την Χρυσή Αυγή, από ότι την ποδοσφαιρική φιλία. Στο όνομα αυτού, σας χαιρετούμε ευχόμενοι καλή τύχη στον αγώνα σας.
-ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ-
Η ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΤΙΖΑΝ".

"Ο Μπάγεβιτς έδιωξε τερματοφύλακα για Μπάρτσα"!

Σοβαρές καταγγελίες από τον Χρήστο Αρδίζογλου στον sportdog για όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ της Γ Εθνικής. Τι συμβαίνει στις Ακαδημίες και γιατί τα "χώνει" άγρια στον Μπάγεβιτς! Αναλυτικά το σχόλιο στον sportdog:
"Επιστρέφω μετά από καιρό στον sportdog, προκειμένου να θίξω κάποια πράγματα που βλέπω στην ΑΕΚ. Φτιάχνουν, λένε, μία νέα ομάδα, με σκοπό την αναγέννησή της. Καλά ως εδώ. Εγώ βλέπω όμως ότι όλοι εκεί μέσα είναι μάνατζερ. Στις Ακαδημίες διώξανε όλο τον κόσμο και φέρανε 15 καινούργιους σε 5 μέρες. Εγώ βλέπω ότι τώρα κάποιοι νομίζουν ότι η ΑΕΚ είναι δική τους και όχι του κοσμάκη που υποστηρίζουν ότι θα ανήκει. Είναι ομάδα ...5 ατόμων.
Ο Μπάγεβιτς, για παράδειγμα, που κάνει κουμάντο εκεί, έδιωξε τον γιο μου από τις Ακαδημίες εξαιτίας μου. Επειδή εγώ ως ποδοσφαιριστής ήμουν καλύτερος απ΄ αυτόν. Τον γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια. Αυτόν και πολλούς άλλους.|
Κονομήσανε τα πάντα από την ΑΕΚ και έδιωξαν το παιδί μου. Δεν πειράζει, γιατί ο Μάριος είναι μεγάλος τερματοφύλακας. για μεγάλη ομάδα. Η Ένωση είναι μικρή τώρα. Δεν πειράζει. Ίσως γι' αυτό τον έδιωξε ο Μπάγεβιτς. Κατά μία άποψη καλά έκανε, αν το έκανε από σεβασμό, αλλά δεν το πιστεύω.
Ο Μάριος είναι για την Μπάρτσα. Έχει φοβερά προσόντα. Είναι 15 χρονών και έχει ύψος 1,90. Δεν πιάνει την μπάλα με τα χέρια. Τη δαγκώνει! Οι προπονητές του, εκτός ΑΕΚ, έχουν να πούνε τα καλύτερα. Αλλά στην ΑΕΚ τον κατηγόρησαν.
Έντεκα χρόνια τίμησα την ΑΕΚ και αυτό είναι το ευχαριστώ από έναν πρώην συμπαίκτη μου.
Γι΄ αυτό και εγώ δεν πηγαίνω γήπεδο. Γιατί να πάω, όταν έχουν διώξει το παιδί μου; Μόνο στους παλαιμάχους πάω και παίζω. Τώρα τελευταία μπαίνω και γκολκίπερ, όταν βαριέται ο Σεραφείδης.
Ο Μπάγεβιτς τόσο καιρό δεν έχει έρθει να παίξει μαζί μας σε κανένα ματσάκι. Μας ...σνομπάρει. Στον Ολυμπιακό όμως, όταν ήταν προπονητής, είχε παίξει με τους βετεράνους του, παρότι δεν είχε αγωνιστεί στον Πειραιά.
Εμάς τους παλαιμάχους, μας έχουν στην μπάντα, μην κάνουμε καμιά δήλωση και ενοχλήσουμε. Εγώ, όμως, είμαι παλικάρι και θα τα λέω έξω από τα δόντια! Και θα τα λέω, κάθε φορά που θα μου δίνει την ευκαιρία ο sportdog".
Πηγή: sportdog.gr

Brasileiro: Ανεβαίνει η Σάο Πάολο!! (videos)

Έστω και οριακά, η Σάο Πάολο φαίνεται πως θα σώσει τη σεζόν διασφαλίζοντας παραμονή στην πρώτη κατηγορία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.
Στην προκειμένη κατέγραψε τρίτη νίκη σε τέσσερα ματς με 3-0 επί της ουραγού Ναούτικο, αν και στερήθηκε των υπηρεσιών τιμωρημένων βασικών. Στο 30ό λεπτό ο 19χρονος Αντεμίλσον άνοιξε το σκορ με ωραία προσπάθεια, ενώ ο κορυφαίος της αναμέτρησης, Γκανσό, διαμόρφωσε το 2-0 στο 65ο λεπτό και στο 73ο ο Βέλιτον, που απασχολεί την ιταλική Ίντερ, σημείωσε το τελικό αποτέλεσμα. Από την πλευρά της, η Ατλέτικο Παραναένσε ανέβηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης μετά το 1-0 επί της Ατλέτικο Μινέιρο, το οποίο περιείχε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα από ποδοσφαιριστές αμφότερων των ομάδων, αφού ο Ρότζερ σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 84ο λεπτό, ενώ οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με εννέα παίκτες, καθώς οι Αλεσάντρο και Μάρκος Ρότσα αντίκρισαν δεύτερη κίτρινη στο 72ο και στο 88ο λεπτό, αντίστοιχα.
Την ίδια ώρα, ο Ερνάν Μπάρκος ξεπέρασε… 924 λεπτά «αφλογιστίας», ώστε να πετύχει το μοναδικό γκολ στο 1-0 της Γκρέμιο σε βάρος της Κορίνθιανς, το οποίο ανέβασε την ομάδα του 29χρονου Αργεντίνου στη δεύτερη θέση του Brasileiro, ενώ η πρωτοπόρος Κρουζέιρο επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα με δύσκολο 1-0 επί της Φλουμινένσε χάρη σε γκολ του 33χρονου Μπόργκες στο 17ο λεπτό, αλλά οι φιλοξενούμενοι έχασαν περισσότερες ευκαιρίες, αν και ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, αφού ο Ραφαέλ Σόμπις αντίκρισε δεύτερη κίτρινη στο 77ο λεπτό. Σε άλλα ματς, η Φλαμένγκο επιβλήθηκε της Μπαΐα με 2-1 χάρη σε γκολ των Παουλίνιο στο 50ό λεπτό και Ερνάνε στο 83ο, τα οποία εκμηδένισαν εκείνο του Φερναντάο στο 77ο,  ενώ Σάντος και Ιντερνασιονάλ αρκέστηκαν σε 0-0, το οποίο δεν μπόρεσε να αλλάξει ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Νάτσο Σκόκο, που εισήλθε στο γήπεδο ως αλλαγή του Άλεξ των φιλοξενούμενων στο 57ο λεπτό.
Ακόμα, ο πρώην μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ, Αντριανίνιο, δημιούργησε το κρίσιμο 1-0 της Πόντε Πρέτα επί της Κοριτίμπα με όμορφη πάσα στον 25χρονο Ούεντελ, που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 30ό λεπτό. Πάντως, οι ηττημένοι παρέμειναν εκτός της ζώνης υποβιβασμού, αφού η Κρισιούμα γνώρισε εντός έδρας ήττα με 3-1 από την Πορτουγκέζα, η οποία ήταν μπροστά με 2-0 από το 13ο λεπτό λόγω γκολ των Ζιλμπέρτο και Μπέργκσον. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Ματέους στο 70ό λεπτό και πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά ο Ενρίκε βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις και οριστικοποίησε το «διπλό» της Πορτουγκέζα.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κρουζέιρο-Φλουμινένσε 1-0
Σάντος-Ιντερνασιονάλ 0-0
Πόντε Πρέτα-Κοριτίμπα 1-0
Κρισιούμα-Πορτουγκέζα 1-3
Σάο Πάολο-Ναούτικο 3-0
Ατλέτικο Παραναένσε-Ατλέτικο Μινέιρο 1-0
Φλαμένγκο-Μπαΐα 2-1
Γκρέμιο-Κορίνθιανς 1-0
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
29
62
Γκρέμιο
29
52
Ατλέτικο Παραναένσε
29
51
Μποταφόγκο
28
49
Ατλέτικο Μινέιρο
29
42
Ιντερνσιονάλ
29
41
Βιτόρια
28
40
Σάντος
29
40
Φλαμένγκο
29
40
Γκοΐας
29
40
Πορτουγκέζα
29
37
Σάο Πάολο
29
37
Κορίνθιανς
29
37
Μπαΐα
29
36
Φλουμινένσε
29
35
Κοριτίμπα
29
34
Κρισιούμα
29
32
Βάσκο Ντα Γκάμα
28
32
Πόντε Πρέτα
29
29
Ναούτικο
29
17
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.




















Πηγή: onsports.gr

MLS: Γκάλαξι και… χάος!! (video)

Οι πρωταθλητές MLS, Λος Άντζελες Γκάλαξι, επιβλήθηκαν των Μόντρεαλ Ίμπακτ με 1-0 και προκάλεσαν χάος στους δύο ομίλους της λίγκας.
Μόλις δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της regular season, μονάχα οι Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς και Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι, αμφότερες του ανατολικού γκρουπ, έχουν εξασφαλίσει πρόκριση στα playoffs. Σήμερα, οι Ίμπακτ είχαν ευκαιρία να πλησιάσουν το πολυπόθητο «εισιτήριο», αλλά ηττήθηκαν στην «πόλη των αγγέλων» και επέτρεψαν στους Γκάλαξι να πλησιάσουν την πρόκριση μέσω της Δύσης, όπου επικρατεί επίσης… πανικός.
Μάλιστα, ο σύλλογος του Λος Άντζελες στερήθηκε των υπηρεσιών των τραυματισμένων Λάντον Ντόνοβαν και Όμαρ Γκονζάλεζ, ενώ ο Ρόμπι Κιν εισήλθε ως αλλαγή στο 60ό λεπτό, καθώς προηγήθηκαν αγωνιστικές υποχρεώσεις του με την Ιρλανδία. Στο 68ο, ο… Καναδός Κόφι Οπαρ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και το πρώτο της καριέρας του, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.
Εν τέλει, η νίκη των Γκάλαξι ήταν δίκαιη, καθώς ο Γκιάσι Ζάρντες είχε δοκάρι, ενώ χάθηκαν αρκετές ακόμα ευκαιρίες. Αντίθετα, ο καναδικός σύλλογος του Μάρκο Ντι Βάιο δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της αγώνα.
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
32
53
Π-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
32
52
Χιούστον Ντάιναμο
32
48
Μόντρεαλ Ίμπακτ
32
46
Σικάγο Φάιρ
32
46
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
32
46
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
32
45
Κολόμπους Κρου
32
41
X-Τορόντο
32
26
X-Ντι Σι Γιουνάιτεντ
32
16
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Πόρτλαντ Τίμπερς
32
53
Ρέαλ Σολτ Λέικ
32
52
Λος Άντζελες Γκάλαξι
32
51
Σιάτλ Σάουντερς
32
51
Κολοράντο Ράπιντς
32
48
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
32
47
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
32
45
Χ-Ντάλας
32
41
X-Σίβας ΗΠΑ
32
26
Σημείωση: Οι πρώτοι πέντε από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.
Π-Προκρίθηκε στα playoffs
Χ-Αποκλείστηκε από τα playoffs



Πηγή: onsports.gr