Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ο μακρύς δρόμος για το… Μιλάνο!!

Το πρώτο βήμα για τον μακρινό προορισμό που λέγεται «Final 4 του Μιλάνο» καλείται να κάνει απόψε ο Παναθηναϊκός στο Βίλνιους απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας (21:45). Οι δυσκολίες του αγώνα.

Ο μακρύς δρόμος για το… Μιλάνο
Κάθε μεγάλο ταξίδι ξεκινά με ένα μικρό βήμα. Αυτό θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός απόψε στο Βίλνιους (21:45, Novasports 3) απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας. Οι «πράσινοι» δεν κρύβουν πως μετά την περσινή πορεία που σταμάτησε στα προημιτελικά φέτος θέλουν να είναι παρόντες στο Final 4 του Μιλάνου και να διεκδικήσουν το έβδομο αστέρι στη φανέλα τους.

Για να φτάσουν, ωστόσο, μέχρι εκεί καλούνται να περάσουν πολλά εμπόδια. Επικίνδυνους αντιπάλους, αλλά και… ιδιαιτερότητες, όπως τη φετινή συγκυρία που τους φέρνει να παίζουν σε όλο τον πρώτο γύρο μακριά από το ΟΑΚΑ, λόγω της τιμωρίας της έδρας. Το αποψινό ματς είναι απέναντι στον θεωρητικά ασθενέστερο του τετάρτου ομίλου. Όμως δεν είναι καθόλου εύκολο. Δύσκολο το κάνουν πολλοί παράγοντες: α) η ανετοιμότητα του Παναθηναϊκού, που φάνηκε στο ντέρμπι της Δευτέρας ότι δεν έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό και δεν έχει ακόμη ενσωματώσει πλήρως Μαυροκεφαλίδη και Ούκιτς, β) η απουσία του Μάικ Μπράμου, που έμεινε στην Αθήνα «χτυπημένος» από ίωση, γ) η ετοιμότητα της Λιέτουβος Ρίτας, που φορμαρίστηκε νωρίς λόγω της συμμετοχής της στα προκριματικά της Ευρωλίγκας.

Απόντος του Μπράμου, περισσότερο βάρος θα πέσει στους γκαρντ (θα δούμε πολλά σχήματα με δυάδες των Διαμαντίδη, Ούκιτς, Κάρι και Παππά), πιθανώς και στον Γιάνκοβιτς που θα χρειαστεί να προσφέρει δίπλα στον Ματσιούλις στη θέση «3». Στο ρόστερ της Λιέτουβος Ρίτας ξεχωρίζουν τέσσερις παλιοί γνώριμοι, οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Μιλένκο Τέπιτς, Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους και Ρενάλντας Σεϊμπούτις.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονζάλεθ, ο Κροάτης Σρνταν Ντοζάι και ο Ιταλός Τζιανλούκα Ματιόλι.

Μοιρασμένη προϊστορία

Παναθηναϊκός και Λιέτουβος Ρίτας έχουν αναμετρηθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν, μετρώντας από δύο νίκες. Τη σεζόν 2000/01 συναντήθηκαν στην πρώτη φάση, με τους «πράσινους» να νικούν 104-83 εντός και να χάνουν 87-78 εκτός έδρας, ενώ την περίοδο 2010/11 τέθηκαν αντιμέτωπες στο Top 16 έχοντας από μία εκτός έδρας νίκη, 80-59 στο Βίλνιους και 68-67 στο ΟΑΚΑ.

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

Α’ Όμιλος

Μπουντιβέλνικ-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 19:00
Ναντέρ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 21:45
Μπαρτσελόνα-Παρτιζάν 22:00

Β’ Όμιλος

Μπάμπεργκ-Στρασμπούρ 84-70
Αναντολού Εφές-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 21:00
Ζαλγκίρις Κάουνας-Ρεάλ Μαδρίτης (18/10, 19:45)

Γ’ Όμιλος

Σιένα-Γαλατάσαραϊ 75-84
Ζιέλονα Γκόρα-Μπάγερν (18/10, 20:15)
Ολυμπιακός-Ουνικάχα Μάλαγα (18/10, 21:30)

Δ’ Όμιλος

Ερυθρός Αστέρας-Λοκομοτίβ Κουμπάν 20:00
Λιέτουβος Ρίτας-Παναθηναϊκός 21:45
Λαμποράλ Κούτσα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 21:45
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: