Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

«Ηρθε η ώρα ο εξάστερος να γίνει επτάστερος...»

«Ηρθε η ώρα ο εξάστερος να γίνει επτάστερος...»Η Ευρωλίγκα ξεκίνησε χθες με δύο παιχνίδια, αλλά το κυρίως πιάτο είναι σήμερα και αύριο.
Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς.
Οπότε και πάνω από όλα μπαίνουν στη μάχη ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό. Ενας φίλος μου έκανε χθες την ερώτηση, που κάθε χρόνο τέτοια εποχή, γίνεται από πολλούς: "Τι βλέπεις για φάιναλ-φορ; Εχουν τύχη οι ελληνικές ομάδες;".

Η απάντηση; "Βεβαίως και έχουν. Για το φάιναλ-φορ, ελπίδες έχουν 6,5 ομάδες".
Ο άνθρωπος τρελάθηκε: "Εξήμισι ομάδες; Τι εννοείς;".
"Απλά είναι τα πράγματα" του απάντησα. Και είναι απλά. Κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον.
Στον δρόμο προς το Μιλάνο, τα φαβορί είναι ξεκάθαρα. Εχουμε και λέμε: Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Παναθηναϊκός, ΤΣΣΚΑ και Φενέρ. Ποια είναι η...μισή ομάδα; 'Η μάλλον τι αφορά στο άλλο μισό, ώστε να φθάσουμε στο 6,5; Είναι η ομάδα, που θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη, αλλά για την οποία ομάδα δεν πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να φθάσει μέχρι το τέλος. Εξ ου και το...μισό. Ποια μπορεί να είναι αυτή; Η Μακάμπι δείχνει να έχει τα φόντα να προχωρήσει μακριά. Ο Μπλατ είναι έμπειρος προπονητής, οι ξένοι της ομάδας έχουν ποιότητα (από Σμιθ μέχρι Χίκμαν), αν μη τι άλλο οι Ισραηλινοί έχουν ειδικό βάρος. Αλλη ομάδα; Μετά δυσκολίας μπορούμε να βρούμε. Αν θέλουμε ντε και καλά να αναφέρουμε ορισμένες ακόμη, θα πρέπει να σταθούμε στη Γαλατασαράι (με το πολύ καλό υλικό, με τους έμπειρους και κλασάτους παίκτες, που διαθέτει) και στη Λοκομοτίβ Κούμπαν, έστω και αν δεν έχει την εμπειρία της διοργάνωσης. Εχει, όμως, ποιότητα και "δίψα" για να μπορέσει να κάνει αισθητή τη παρουσία της στον θεσμό.
Εφές, Μιλάνο, Λαμποράλ Κούτσα, Μάλαγα είναι ομάδες με παράδοση στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν μας εμπνέουν. Δεν μας ελκύουν, ώστε να πιστέψουμε ότι μπορούν να φθάσουν ψηλά. Ο πήχυς, τουλάχιστον σε Εφές και Κούτσα, έχει πέσει αισθητά, αν και η αλήθεια είναι ότι "ουκ εν τω πολλώ το ευ".
Για γκράντε φαβορί, πάμε στις ισπανικές ομάδες: Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ. Ξέρω, οι Ολυμπιακοί λέτε από μέσα (και από έξω σας) ότι "την άνοιξη θα δεις ποιος θα πανηγυρίσει πάλι" και οι Παναθηναϊκοί από την άλλη "ήρθε η ώρα και ο εξάστερος θα γίνει επτάστερος".
Για να δούμε. Προς το παρόν προσδεθείτε και απολαύστε το. Οπως λένε άλλωστε σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι.

πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: