Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Το μυστικό που στέλνει την Ελλάδα στο Ρίο!!

Γι’ αυτό θα πάμε Μουντιάλ. Επειδή η εθνική έχει στα χέρια της το μεγαλύτερο όπλο απ’ όλους. «Ντου στα Αποδυτήρια» από τον γνωστό – άγνωστο. Κάθεσαι και κοιτάς όλες τις βαθμολογίες στους προκριματικούς ομίλους, έτσι όπως διαμορφώθηκαν μετά και την τελευταία αγωνιστική. Και τι παρατηρείς;
Αν δούμε, δηλαδή, λίγο τα πράγματα με τις ομάδες που τερμάτισαν στην 1η και 2η θέση, τι παρατηρούμε; Ότι τέτοια άμυνα σαν την εθνική μας λίγες άλλες ομάδες διαθέτουν. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Μόνο η Ισπανία
Η μοναδική ομάδα που έφαγε σε όμιλο λιγότερα από τα 4 τέρματα που δέχθηκε η Ελλάδα, είναι μόνο η Ισπανία με 3. Η οποία, όμως, έπαιζε σε όμιλο με μόνο πέντε εθνικές κι όχι με έξι όπως ήταν ο δικός μας κι όλοι οι υπόλοιποι.
Έλληνες και Ουκρανοί
Τέσσερα γκολ σε όλη την προκριματική φάση δέχθηκαν, εκτός από εμάς, μόνο το Βέλγιο, η Αγγλία και η Ουκρανία. Δηλαδή, από τις 2ες των ομίλων που πάνε στα μπαράζ τις καλύτερες άμυνες είχαν μακράν Έλληνες και Ουκρανοί.
Αν δεν είναι αυτό το μεγαλύτερο όπλο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ποιο είναι;
Το πλεονέκτημα
Στους ομίλους παίζει ρόλο ποιος θα βάλει τα περισσότερα γκολ. Κι εκεί τα πήγε καλύτερα η Βοσνία από εμάς.
Στα νοκ άουτ ματς, όμως, αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι ποιος θα κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν. Αυτός έχει πάντα το πλεονέκτημα.
Το γκολάκι πρόκρισης
Δεν θυμόσαστε τι έγινε στο μπαράζ για το μουντιάλ 2010; Παίξαμε εντός με την Ουκρανία και φέραμε 0-0. Κι εκεί που πολλοί μας είχαν τελειωμένους, πήγαμε στην Ουκρανία, κρατήσαμε ξανά το μηδέν κι έκανε ο Σαλπιγγίδης το γκολάκι πρόκρισης.
Η εθνική, λοιπόν, ξέρει να κρατάει το μηδέν στην άμυνα. Το απέδειξε και στα προκριματικά. Απ’ όλα τα ματς μόνο στο εκτός με την Βοσνία φάνηκε ουσιαστικά να χάνει τα αυγά και τα πασχάλια.
Ακόμα και με μισό – μηδέν
Άρα, αν πίσω έχει το μηδέν, τότε μπροστά ένα γκολάκι πάντα έχει τον τρόπο να το κάνει. Και στην προκειμένη περίπτωση, κανείς δεν θα έχει παράπονο ακόμα και με μισό – μηδέν αν έρθει η πρόκριση.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: