Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

«Απαραίτητος ο Γκάλης»

lyphridhs
Ο Βασίλης Λυπηρίδης, πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη που βρέθηκε στο χθεσινό (15/10) δείπνο προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και μίλησε για αυτό το γεγονός.
Αναλυτικά είπε:
«Ήταν μία πολύ καλή συνάντηση. Πολύ καλή πρωτοβουλία με φιλικό κλίμα και δόθηκε η ευκαιρία στους παίκτες να μιλήσουν με τον Νίκο, να τους μεταφέρει τις εμπειρίες του, και να τους μεταφέρει το κλίμα από τα Άρης – ΠΑΟΚ. Την ένταση που υπήρχε γιατί μην ξεχνάμε ότι τότε ήταν παιχνίδι που έκρινε το πρωτάθλημα. Βασικά έγινε προς τιμήν του Νίκου. Του έδωσαν κάποια δώρα, ενώ έκανε εξαιρετική προσφώνηση ο Ασημακόπουλος. Στην συνέχεια πήγαμε στο τραπέζι συζητήσαμε για το παρόν το παρελθόν και το κλίμα. Ήταν η διοίκηση και άνθρωποι που είναι κοντά στον σύλλογο» για να προσθέσει σχετικά με το τι είπε στους παίκτες ο Γκάλης:
«Τους είπε σχετικά με την πίεση που υπήρχε στα ντέρμπι, πόσο άγχος είχε, και ότι  ήξερε πως έπρεπε να βάλει 40 πόντους όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Ποιο πολύ θέματα ψυχολογίας συζητήθηκαν. Πολλά παιδιά δεν πρόλαβαν να δουν τα παιχνίδια ούτε από την τηλεόραση και γενικά τους μίλησε για το κλίμα που επικρατούσε στην πόλη για το ντέρμπι»
Μετά ανέφερε για το βίντεο που παίχθηκε προς τιμήν του Γκαλη:
«Ετοίμασαν τα παιδιά ένα βίντεο που είχε φάσεις από παιχνίδια του Γκάλη, και μία συνέντευξη του Σπανούλη που μιλούσε για τον Νίκο Γκάλη με ερωτήσεις και απαντήσεις για την προσφορά του. Αυτό που έλεγε και ο Σπανούλης είναι ότι: «εσύ μας οδήγησες να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε». Τα αυτονόητα δηλαδή, αλλά είναι σημαντικό να τα λέει αυτά ο Σπανούλης. Μιλάμε για πολύ μεγάλη μπασκετική προσωπικότητα και είναι σημαντικό να αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Γκάλη τον άνθρωπο που οδήγησε τα πράγματα στο ελληνικό μπασκετ».
Όσον αφορά τον ίδιο τον Γκάλη:
«Τον είδα σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Πάντως ο σωματότυπός του είναι πολύ καλός. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση και η επικοινωνία με τους παίκτες ήταν πολύ καλή. Ήταν πάρα πολύ ωραία συγκέντρωση. Μετά το δείπνο σηκώθηκαν όλοι οι παίκτες  και έγινε μία εξαιρετική προσφώνηση από τον Ασημακόπουλο. Μετά γίνανε ανταλλαγές δώρων και ακολούθησε το γεύμα».
Για να προσθέσει λέγοντας:
«Να έρθουν άνθρωποι που έχουν περάσει από το σωματείο σε αυτή την δύσκολη περίοδο που περνάει, και γενικά θα ήταν ευχής έργον να έρθει πιο κοντά και ο Γκάλης, γιατί αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο μεγάλη προσωπικότητα είναι. Όλη η Ελλάδα και όλος ο κόσμος μιλούσε το παιχνίδι που έγινε προς τιμήν του 20 χρόνια μετά. Είναι τεράστιο μέγεθος. Καμία φορά το αντιλαμβάνεσαι όταν περνάνε τα χρόνια και βλέπεις ότι παραμένουν ανεξίτηλες οι μνήμες».
Για το παιχνίδι πρωταθλήματος Άρης-ΠΑΟΚ:
«Το παιχνίδι δεν θα είναι καθοριστικό αλλά είναι ένα παιχνίδι που έχει χρώμα ντέρμπι. Και λόγω της δυναμικής των δύο ομάδων και λόγω του ότι βρίσκονται στην ίδια πόλη. Μου άρεσε το κλίμα στον Άρη. Είναι μία οικογένεια με καλή διάθεση, κλίμα και ομοψυχία. Πραγματικά είναι ένα κλίμα κολεγιακού μπάσκετ. Το παιχνίδι που ακολουθεί δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με το προηγούμενο του Κυπέλλου. Μπασκετικά δεν ήταν σε υψηλό επίπεδο όπως και το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός που ήταν τραγικό. Δεν βλεπόταν με λίγα λόγια. Είναι τελείος διαφορετικό παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ θα είναι διαφορετικός. Δεν είναι μόνο ότι θα προσπαθήσουν να πάρουν το παιχνίδι επειδή έχασαν στο Κύπελλο. Θα δείξουν άλλο πρόσωπο. Αλλά φυσικά η παρουσία του κόσμου θα παίξει ρόλο. Έχω πληροφορηθεί ότι το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, και υπάρχει διάθεση των παικτών να τα δώσουν όλα».
Για να συνεχίσει μιλώντας για τον Άρη:
«Αυτή η ομάδα είναι μία υγεία. Το είδα στο κλίμα των παικτών και της διοίκησης. Έχει να  αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα αλλά υπάρχει οικογενειακό κλίμα, υγεία και διάθεση. Και όσο έρχονται τα αποτέλεσμα θα βγαίνει και στον κόσμο. Βήμα-βήμα κερδίζονται αυτά. Πέρασε πολλά ο μπασκετικός Άρης και πρέπει να βρει ξανά τον δρόμο του. Είναι καλό να έρθει και το παρελθόν κοντά. Όχι μόνο ο Γκάλης. Για να κάνει και ο κόσμος τις αναδρομές που έχει αυτό το τμήμα. Είναι καλό να γίνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις και να θυμόμαστε τι έχει πετύχει αυτή η ομάδα».
Τέλος αναφορικά με το τι κάνει ο ίδιος:
«Δεν ασχολούμαι πλέον με το μπάσκετ αλλά έχω πάρει την απόφαση να είμαι κοντά στην ομάδα. Να πηγαίνω στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Είναι ένα σπρώξιμο του κόσμου. Μου λένε πάνε κοντά. Και το κλίμα είναι υγειές. Τώρα θα αρχίσω να πηγαίνω στις προπονήσεις για να μπορώ να είμαι κοντά στην ομάδα. Για να μαθαίνω και εγώ πράγματα. Δεν είμαι αθλητής πλέον. Θα κάνω μία συνάντηση με τον κύριο Αγγέλου για να μου επιτραπεί να πηγαίνω. Θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με τα παιδιά με τις βάσεις που πρέπει να έχουν, και όχι σε επίπεδο πρωταθλητισμού».Πηγή:arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: