Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

«Στην καρδιά μου ο Ηρακλής»

epalle
Ο Ζοέλ Επαλέ από το Παρίσι όπου μένει μόνιμα πλέον, μίλησε στον Arena 89,4 και αναφέρθηκε στις μνήμες που έχει από το πέρασμα του στον Ηρακλή. Ο Καμερουνέζος ποδοσφαιριστής αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε φάση όπου δίνει μαθήματα για πτυχίο προπονητικής, ενώ τόνισε ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην καρδιά του.
Αρχικά είπε:
«Είμαι κοντά στην οικογένεια μου τώρα. Αυτό είναι καλό. Μου λείπανε τρία χρόνια που ήμουν έξω. Τώρα είμαι κοντά. Αυτό είναι σημαντικό και πλέον ασχολούμαι με μαθήματα για προπονητές. Δεν ξέρω αν θα γίνω τελικά προπονητής αλλά πρέπει να το κάνω γιατί θέλω να μείνω γύρω-γύρω από το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πράγματα που μπορώ να κάνω. Είμαι παράλληλα σε μία ερασιτεχνική ομάδα που βοηθάω ως δεύτερος προπονητής. Θέλανε να πάρω και τις ακαδημίες αλλά είπα όχι τώρα. Άλλη η καριέρα ποδοσφαιριστή και άλλη του προπονητή. Γι ‘αυτό θα ξεκινήσω στις 22 Οκτωβρίου τα μαθήματα και μετά θα δω αν έχω όρεξη να πάρω την ακαδημία»
Αν υπάρχει περίπτωση να τον δούμε στον Ηρακλή ως προπονητή:
«Θέλω για την ώρα να πάρω αυτό το δίπλωμα. Δεν ξέρω αν θα έχω την όρεξη να ακολουθήσω την προπονητική. Αλλά γιατί όχι να γυρίσω στην Ελλάδα και να πάρω τον Ηρακλή. Αλλά αυτό δεν είναι ακόμη στο μυαλό μου. Έχω ακόμη χρόνο να το σκεφτώ»
Αν μαθαίνει τα νέα του Ηρακλή:
«Έχω ακόμη ενημέρωση. Δεν μπορώ να πω ότι παρακολουθώ κάθε μέρα γιατί έχω αυτή την στιγμή πολλές δουλειές. Ήθελα να έρθω στην Ελλάδα. Όλοι οι φίλοι μου με περιμένουν να έρθω. Έδωσα κάποια ραντεβού αλλά δεν ήρθα τελικά γιατί δεν είχα χρόνο. Αλλά μαθαίνω τα νέα για τον Ηρακλή. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Γκόγκιτς πήρε την ομάδα. Τον θυμάμαι στον Ολυμπιακό που ήταν καλός παίκτης. Και νομίζω ότι έχει εμπειρία να κάνει καλή ομάδα. Επίσης έμαθα ότι αυτή την στιγμή η ομάδα έχει καλούς παίκτες. Αλλά δεν φτάνει αυτό. Θέλει δουλειά. Ο προπονητής πρέπει να δουλεύει σκληρά με τους παίκτες. 40 παιχνίδια δεν είναι μόνο για τον Ηρακλή είναι για όλες τις ομάδες. Πρέπει να δουλεύουν. Και σε συνδυασμό με την διοίκηση που πρέπει να παίζει μεγάλο ρόλο, και να κάνει τους παίκτες να σκέπτονται μόνο το ποδόσφαιρο»
Για τον κόσμο:
«Για τον κόσμο δεν μπορώ να πω τίποτα. Τόσα χρόνια πάντα ήταν κοντά στην ομάδα. Βέβαια μου λείπει. Είναι χαρά να ξέρεις ότι αυτό που κάνεις μέσα στο γήπεδο δίνει χαρά στον κόσμο. Και είναι πάντα δίπλα σου. Αυτό σου δίνει δύναμη. Τα τραγούδια από την κερκίδα τα θυμάμαι. Όταν μπαίναμε μέσα στο γήπεδο και ακούγαμε τα τραγούδια είναι κάτι που μας έδινε πολύ δύναμη. Και το μόνο που έχεις στο μυαλό είναι να δίνεις τα πάντα μέσα στο γήπεδο»
Αν θα έρθει στην Θεσσαλονίκη:
«Ναι βέβαια. Ήθελα και πέρσι να έρθω. Φέτος θα έρθω. Δεν θα τελειώσει το πρωτάθλημα αν δεν έρθω. Δίνω τον λόγο μου ότι θα έρθω αλλά δεν μπορώ να ξέρω το πότε»
Για να στείλει το δικό του μήνυμα στους φίλαθλους του Ηρακλή:
«Αυτό που θέλω να πω είναι να μείνουν για πάντα, κοντά στην ομάδα. Να ξέρουν ότι είναι ο 12ος ποδοσφαιριστής μέσα στο γήπεδο και πάντα να στηρίζουν. Να δίνουν ενέργεια και να είναι δίπλα. Μόνο έτσι μπορεί η ομάδα να κρατήσει το όνομα πολύ ψηλά»
Για το γεγονός ότι αν και πέρασε από διάφορες ελληνικές ομάδες έχει συνδέσει το όνομα του με τον «Γηραιό»:
«Κάθε φορά όπου και αν πάω όλοι θεωρούν ότι ο Ηρακλής είναι μία ομάδα που δε θα ξεχάσω ποτέ. Ένιωθα πάρα πολλά πράγματα. Έκανα πολλά και ένιωθα πάρα πολλά. Δεν μπορώ να τον ξεχάσω ποτέ. Θα μείνει στην καρδιά μου. Θα είμαι κοντά όσο μακριά και αν μένω»
Πηγή:arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: