Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

«Να μην παρασυρθούμε»

aggelou
Η προετοιμασία της ομάδας μπάσκετ του Άρη για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, συνεχίζεται σε πολύ εντατικούς ρυθμούς. Το σκάουτινγκ του τεχνικού επιτελείου είναι… πυρετώδες, ωστόσο το μεγάλο ζητούμενο για τον Βαγγέλη Αγγέλου είναι ένα: Ο έλεγχος των συναισθημάτων και η απόλυτη συγκέντρωση στο παιχνίδι, κατά την διάρκεια του αγώνα. 
«Δεν πρέπει να παρασυρθούμε…» Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα του προπονητή του Άρη προς τους παίκτες του, γνωρίζοντας καλά ότι ένα κατάμεστο Αλεξάνδρειο και μια ενθουσιώδης ατμόσφαιρα, σε μια νέα και ταλαντούχα ομάδα χωρίς μεγάλες παραστάσεις ντέρμπι, μπορεί να την οδηγήσει σε… επικίνδυνα μονοπάτια. Ο Αγγέλου προσπαθεί καθημερινά να δουλέψει με το «μυαλό» των παικτών του, έχοντας φυσικά και την συνδρομή των εμπειρότερων σε αυτό το θέμα, ώστε να μην επιτρέψει σε κανέναν παίκτη να «ξεφύγει» από τον στόχο, στην διάρκεια της αναμέτρησης.
Ο Αγγέλου επιθυμεί απόλυτη ακολουθία στο αγωνιστικό πλάνο που θα εκπονηθεί, σε άμυνα και επίθεση, απόλυτη συγκέντρωση, απόλυτο έλεγχο των συναισθημάτων που θα δημιουργηθούν κατά την διάρκεια του αγώνα. Φάση με φάση, λεπτό με λεπτό, δεκάλεπτο με δεκάλεπτο, θέλει από τους παίκτες του απόλυτη εγρήγορση από το πρώτο τζάμπολ μέχρι την κόρνα της λήξης. Και εκεί, έχει πέσει μεγάλο από το βάρος της προετοιμασίας για το ντέρμπι.
Αυτός άλλωστε, ήταν και ο λόγος που αποφασίστηκε να χαμηλώσουν οι τόνοι και να μείνουν οι παίκτες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: