Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Μπας και δεν ήμασταν τόσο... κακοί;

Στην Ελλάδα πολλοί διαμαρτύρονται για τα… βαρετά 1-0 της εθνικής στα προκριματικά μουντιάλ. Πόσοι, όμως, κοιτάνε την Ισπανία που έκανε τα ίδια πάνω – κάτω; Αν βγούμε στον δρόμο και ρωτήσουμε ποια εθνική παίζει την καλύτερη μπάλα, οι περισσότεροι θα πούνε «Ισπανία». Και δικαιολογημένα. Τόσες κούπες έχει σηκώσει, άλλωστε.
Πρόσφερε, όμως, στον όμιλό της θέαμα η Ισπανία; Όχι αυτή τη φορά. Ναι μεν πήρε την 1η θέση και το εισιτήριο για το μουντιάλ, αλλά από μπάλα λίγα πράγματα. Έφερε, μάλιστα, και δυο ισοπαλίες. Και κουτσά – στραβά έβαζε από ένα, άντε δυο γκολ…
Θέλετε να δείτε και τα αποτελέσματά της;
Γεωργία – Ισπανία 0-1.
Λευκορωσία – Ισπανία 0-4.
Ισπανία – Γαλλία 1-1.
Ισπανία – Φινλανδία 1-1.
Γαλλία – Ισπανία 0-1.
Φινλανδία – Ισπανία 0-2.
Ισπανία – Λευκορωσία 2-1.
Ισπανία – Γεωργία 2-0.
Η Ισπανία, λοιπόν, στα μισά ματς (σε τέσσερα δηλαδή, αφού έδωσε οκτώ αγώνες συνολικά λόγω των πέντε εθνικών στον όμιλό της) έβαλε από μόλις ένα γκολ! Και σε άλλα τρία από δυο! Μόνο με την τελευταία Λευκορωσία άνοιξε τα γκάζια.
Στο τσακ η Ισπανία έχει λίγο καλύτερη επίθεση από την Ελλάδα στα προκριματικά στις ομάδες που τερμάτισαν πρωτοδεύτερες. Η εθνική μας και η Κροατία είχαν τις χειρότερες επιθέσεις σε όλους τους ομίλους με μόλις 12 γκολ. Ήρθαν, πάντως, 2ες στην βαθμολογία.
Η Ισπανία με τόσους παικταράδες και τόσες πρόσφατες κούπες ακολούθησε παραγωγικά Ελλάδα και Κροατία. Με απολογισμό μόνο 14 γκολ, αν και ήρθε 1η. Δεν μάγεψε κιόλας, δηλαδή. Ούτε, πάντως, υπάρχει και τέτοια γκρίνια στην Ισπανία επειδή κέρδιζε με 1-0 και με τα χίλια ζόρια στο γκολ.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: