Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Κοντά σε Ταμπανού η Σουόνσι!!

Μια ανάσα από την απόκτηση του Φρανκ Ταμπανού βρίσκεται η  Σουόνσι, όπως αποκαλύπτει σε σημερινό της δημοσίευμα η «Daily Mail»!  
Πρόκειται για τον 26χρονο σέντερ μπακ της Σεντ Ετιέν, για τον οποίοι οι Ουαλοί είχαν δείξει ενδιαφέρον και τον περασμένο Ιανουάριο. Βάσει πάντα του εν λόγω ρεπορτάζ, οι διοικούντες επανήλθαν και εκτιμάται ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην τελική ευθεία. Το κόστος της μεταγραφής, εφόσον φυσικά ολοκληρωθεί, θα αγγίξει τις 3.5εκατ  λίρες.
 
Από κει και πέρα ο Γκάρι Μόνκ ψάχνεται και για την ενίσχυση του αριστερού άκρου της άμυνας, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο νεαρός μπακ της Έβερτον, Λουκ Γκάρμπατ.
*Πηγή: England365.gr*

Αποχώρησαν έξι από τη Χαλ!!

Ο υποβιβασμός της Χαλ στην Τσάμπιονσιπ έφερε μοιραία και τη σχετική «εκκαθάριση» στο ρόστερ, με έξι παίκτες, ανάμεσα στους οποίους οι ΜακΣέιν και Χάρπερ, να αποτελούν ήδη παρελθόν από τις «τίγρεις».
Η επόμενη σεζόν θα βρει τη Χαλ στην Τσάμπιονσιπ και οι ιθύνοντες του συλλόγου έχουν ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό τους για τη νέα χρονιά.
Έτσι λοιπόν, ήδη οι πρώτοι έξι παίκτες αποτελούν παρελθόν από το «KC Stadium», κάποιοι από τους οποίους προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στις «τίγρεις» για αρκετό καιρό.
Πρόκειται για τους Λάιαμ Ροσένιορ, Πολ ΜακΣέιν, Γιανίκ Σαγκμπό, Μάινορ Φιγκερόα, Στιβ Χάρπερ και Τζο Ντάτζεον.
*Πηγή: England365.gr*

Ο πρώτος τελικός του ΠΑΟΚ!!

Πρώτη φορά βρέθηκε στα τελικά της διοργάνωσης του Κυπέλλου στις 28 Μαϊου του 1939 ο ΠΑΟΚ, όπου και κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ,χωρίς όμως να καταφέρει να σηκώσει τον τίτλο καθώς ηττήθηκε με 2-1 από την Ένωση.
Όπως αναφέρει η ΠΑΕ:
Ο ΠΑΟΚ στην τρίτη σεζόν στον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης. Το 1931-32 είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά από την ΑΕΚ, ενώ την επόμενη σεζόν (1932-33) έμεινε εκτός στους “16” από τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Από το 1933 μέχρι το 1938 δεν έγιναν αγώνες για το κύπελλο και το 1938-39 που επέστρεψε ο θεσμός, ο Δικέφαλος άφησε εκτός τον Ηρακλή στα προημιτελικά (3-2) και αντιμετώπισε τον Πρωταθλητή Πειραιά Εθνικό για μια θέση στον τελικό.
Με το επιβλητικό 4-0 στην Θεσσαλονίκη πήρε τη νίκη και την πρόκριση το απόγευμα της Κυριακής 15 Μαΐου. Στον δεύτερο ημιτελικό υπήρξε διακοπή πριν το ημίχρονο διότι ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Ράγγος δεν δέχθηκε την απόφαση του διαιτητή για να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο μετά το χτύπημα στον Μαρόπουλο της ΑΕΚ και έτσι η αναμέτρηση δεν συνεχίστηκε.
Οι διαβουλεύσεις δεν κατέληξαν κάπου, έτσι δεν επαναλήφθηκε η αναμέτρηση και οι Κιτρινόμαυροι πήραν το εισιτήριο για τον τελικό.
Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα για τον πρώτο τελικό Κυπέλλου στην ιστορία του έχοντας στο πλευρό του περισσότερους από 2.000 οπαδούς του και αρκετή αισιοδοξία για την κατάκτηση του τροπαίου.
Η ΑΕΚ ήταν η αντίπαλος του για το τρόπαιο σε μια αναμέτρηση που έγινε σαν σήμερα το απόγευμα Κυριακή 28 Μαΐου του 1939 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας παρουσία του πρώην Δημάρχου Αθηναίων και τότε υπουργού Διοικήσεως Πρωτευούσης, Κώστα Κοτζιά, που έκανε και την απονομή.
Τελικά η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 και κατέκτησε το κύπελλο, ωστόσο το γεγονός ότι κορυφαίος του γηπέδου μνημονεύεται ο αμυντικός της Γάσπαρης και ο τερματοφύλακάς της Ρίμπας, δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που αναζητούσε περισσότερο το γκολ.
Οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ δεν ήταν στην καλύτερη ημέρα τους, μολονότι το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και τον Ιωαννίδη (σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής σκόρερ ήταν ο Καλογιάννης) να ανοίγει το σκορ για τον Δικέφαλο. Η ΑΕΚ ισοφάρισε σε αντεπίθεση και μετά από σύγχυση, ενώ πήρε τη νίκη στο 73’ με σκόρερ τον Μανέτα να βλέπει τη μπάλα να του έρχεται σαν… δώρο έπειτα από περιπετειώδη φάση στην οποία είχε εξουδετερωθεί ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Σωτηριάδης.
Η φωτογραφία που απεικονίζει τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να ποζάρουν αγκαλιασμένοι πριν την έναρξη της αναμέτρησης, είναι απλώς μια ακόμη επιβεβαίωση για το πόσο διαφορετική ήταν εκείνη η εποχή..
Διαιτητής του τελικού ήταν ο Χατζόπουλος με «κριτές γραμμών», όπως αποκαλούσαν τότε τους βοηθούς, τους Τζίτζη και Πασαλάρη.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ
Κυριακή 28 Μαΐου 1939
ΓΗΠΕΔΟ: Λεωφόρος Αλεξάνδρας
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2 – 1
Διαιτητής: Σταύρος Χατζόπουλος
ΓΚΟΛ : 43′ Χατζησταυρίδης, 73′ Μανέτας – 31′ Ιωαννίδης
ΑΕΚ: Ρίμπας, Γάσπαρης, Σέλτσικας, Καπάνταης, Κοντούλης, Μάγειρας, Βασιλείου, Αλέκος Χατζησταυρίδης, Τρύφων Τζανετής, Κλεάνθης Μαρόπουλος, Μανέτας.
ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Βατίκης, Γούλιος, Κοντόπουλος, Μποσταντζόγλου, Πανίδης, Γλάρος, Κρίτας, Ιωαννίδης, Καλογιάννης, Κουκουλάς.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Ταιριάζει στη Μπαρτσελόνα ο Ράμσεϊ»

Στο στυλ παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα ταιριάζει απόλυτα ο Άαρον Ράμσεϊ σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής Ουαλίας, Κρις Κόουλμαν, την ώρα που δημοσιεύματα θέλουν τους «μπλαουγκράνα» να ενδιαφέρονται για τον άσο της Άρσεναλ.
Μικρή, έως... ανύπαρκτη θα ήταν η έκπληξη του Κρις Κόουλμαν σε περίπτωση που η Μπαρτσελόνα προέβαινε στην απόκτηση του Άαρον Ράμσεϊ.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ουαλίας επεσήμανε πως ο τρόπος παιχνιδιού που αγωνίζεται ο άσος της Άρσεναλ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βρίσκεται σε κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο, είναι αυτά που πιθανότατα θα κάνει τους πρωταθλητές Ισπανίας να κινηθούν για τον παίκτη.
«Δεν εκπλήσομαι που τον συνδέουν επειδή εάν κοιτάξετε τον τρόπο που παίζει ο Άαρσον και τον τρόπο που παίζει η Μπαρτσελόνα, με όλη αυτή τη φαντασία. Δεν απέχει πολύ από αυτό που παιζει η Άρσεναλ», ανέφερε σε πρώτο βαθμό.
«Εάν η Μπαρτσελόνα κοιτάζει τον Ράμσεϊ τότε είναι για έναν λόγο. Για τον τρόπο παιχνιδιού του. Παίζει ήδη στην Άρσεναλ που παίζει παρόμοιο στυλ. Παίζει στην Πρέμιερ Λιγκ και στο Τσάμπιονς Λιγκ κάθε σεζόν. Επομένως θεωρώ πως ο Ράμσεϊ είναι αρκετά καλός για τη Μπαρτσελόνα», υπογράμμισε στη συνέχεια.
*Πηγή: England365.gr*

Εκλογές FIFA: Μπρος γκρεμός, πίσω… μπαϊράκι!!

Δυο ξεκάθαρα ενδεχόμενα υπάρχουν στο… τραπέζι ενόψει της αυριανής εκλογής προέδρου της FIFA και τα δυο οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη πόλωση του παγκόσμιου ποδοσφαίρου – Υποθετική ψηφοφορία του Onsports
Λιγότερο από 24 ώρες έχουν απομείνει για να ξεκινήσει το βασικό θέμα του 65ου Κογκρέσου της FIFA, η ψηφοφορία για την ανάδειξη του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου που θα πάρει το χρίσμα μέχρι το 2019. Δυο ημέρες μετά τις τρομερές εξελίξεις της Τετάρτης στη Ζυρίχη όταν τουλάχιστον 10 στελέχη της FIFA συνελήφθησαν από το FBI και τις ελβετικές Αρχές για εμπλοκή σε σκάνδαλα δωροδοκίας, οι συνομοσπονδίες ποδοσφαίρου του πλανήτη καλούνται να ψηφίσουν για πρόεδρο και τα ενδεχόμενα που υπάρχουν είναι δυο, οδηγώντας όμως σε ένα αποτέλεσμα: σε ακόμη μεγαλύτερη πόλωση του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Και εξηγούμε.
Στην ψηφοφορία του προέδρου της FIFA συμμετέχουν 209 ομοσπονδίες χωρών που είναι αναγνωρισμένες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και συνθέτουν τις έξι συνομοσπονδίες. Η CAF (Αφρική) εκπροσωπείται από 54 χώρες και έχει εκφράσει επανειλημμένα τη στήριξή της στον Σεπ Μπλάτερ.
Η UEFA δια στόματος Μισέλ Πλατινί ξεκαθάρισε σήμερα ότι θα στηρίξει κατά πλειοψηφία των πρίγκιπα Αλί, με τον Γάλλο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον 46 μέλη της UEFA θα ψηφίσουν αύριο τον ανταγωνιστή του Μπλάτερ.
Η AFC (Ασία) εκπροσωπείται από 46 χώρες και η συντριπτική πλειοψηφία της στηρίζει τον Μπλάτερ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση παίζουν τεράστιο ρόλο οι διακρατικές σχέσεις της Ιορδανίας -της οποίας είναι πρίγκιπας ο Αλί Μπιν Χουσεΐν- με της γειτονικές της χώρες. Η ασφαλής απόκλιση που μπορούμε να υπολογίσουμε είναι 10 ψήφοι υπέρ του πρίγκιπα και 36 υπέρ του Μπλάτερ.
Η CONCACAF (Βόρεια και Κεντρική Αμερική και Καραϊβική) εκπροσωπείται από 35 χώρες και παρότι την Τετάρτη συνελήφθη ο πρόεδρός της Τζέφρι Γουέμπ, αναμένεται να μείνει πιστή στον Μπλάτερ.
Η OFC (Ωκεανία) αποτελείται από 11 χώρες και όλες θα στηρίξουν τον εν ενεργεία πρόεδρο της FIFA, όπως ξεκαθάρισε πρόσφατα ο πρόεδρος της OFC Ντέιβιντ Τσανγκ.
Τέλος, η CONMEBOL (Νότια Αμερική) αποτελείται από 10 χώρες και είναι διχασμένη. Παρότι μέχρι πρόσφατα στήριζε τον Μπλάτερ, αρκετά πρόσωπα έχουν αλλάξει και νέο «αίμα» έχει μπει στη συνομοσπονδία. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ ανά τον πλανήτη, τουλάχιστον 6 χώρες θα στηρίξουν τον Ελβετό.
Ας δούμε πως τα παραπάνω διαμορφώνουν μια υποθετική ψηφοφορία.
ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ONSPORTS
ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΜΠΛΑΤΕΡ
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΙ
CAF
54
0
UEFA
0-7
46-53
AFC
36-46
0-10
CONCACAF
34
0
OFC
11
0
CONMEBOL
6-10
0-4
ΣΥΝΟΛΟ
141-162
46-67
Βάσει του παραπάνω, το ενδεχόμενο ο Σεπ Μπλάτερ να μην επανεκλεγεί πρόεδρος της FIFA αύριο μοιάζει απίθανο αν δεν υπάρξουν συγκλονιστικές αποκλίσεις από μέλη πολλών συνομοσπονδιών.
Στην περίπτωση που ο Ελβετός επανεκλεγεί, η UEFA αναμένεται να συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να καθορίσει την πολιτική που θα ακολουθήσει. Το ενδεχόμενο να μποϊκοτάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 είναι «ανοιχτό» και ακόμη πιο πιθανό είναι να έρθει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σε πλήρη ρήξη με τη FIFA, αποχωρώντας!
Στην περίπτωση που εκλεγεί ο πρίγκιπας Αλί θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία των αθλητικών ψηφοφοριών τα τελευταία 25 χρόνια, καθώς θα χρειαστεί να ανατραπούν δεδομένα στον ποδοσφαιρικό χάρτη που θα οδηγήσουν αυτόματα σε ραγδαίες αλλαγές στη δομή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
*Πηγή: onsports.gr*

Η CONCACAF καθαίρεσε τον Γουέμπ!!

Η CONCACAF ανακοίνωσε ότι καθαιρεί προσωρινά τον πρόεδρό της, Τζέφρι Γουέμπ, με τον αντιπρόεδρο, Αλφρέντο Χάβιτ, να παίρνει τη θέση του.
Εν μέσω του σκανδάλου στη FIFA η CONCACAF, η ένωση της βορείου και κεντρικής Αμερικής, αποφάσισε να λάβει δράση. Έτσι, ανακοίνωσε ότι καθαιρεί προσωρινά και μέχρι και ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες εναντίον της παγκόσμιας ομοσπονδίας τον πρόεδρό της Τζέφρι Γουέμπ και το εκτελεστικό της μέλος Εντουάρντο Λι. Τη θέση του προέδρου αναλαμβάνει ο Αλφρέντο Χάβιτ, που είχε το αξίωμα του αντιπροέδρου. Θυμίζουμε ότι και τα δύο πρόσωπα βρίσκονται στο κέντρο του σκανδάλου.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η...λύση ενός κουϊζ!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο gazzetta να λύσει ένα κουίζ από ΑΕΚ μεριά, που δεν αφορά όμως μόνο τον...Ολυμπιακό, αλλά και Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ…
Με ενδιαφέρον διάβασα το…κουϊζ του παλιόφιλου (από τη δημοσιογραφία) Αλέξη Δέδε (στην ΑΕΚ τώρα): «Μπορεί ένα πολιτικό δικαστήριο να εμποδίσει ένα σύλλογο από το να συμμετέχει σε διοργάνωση της UEFA;».
ADVERTISEMENT
Οι συνάδελφοι, απ΄ ότι κατάλαβα, το μετέφρασαν λέγοντας ότι υπονοεί τον Ολυμπιακό. Ότι, δηλαδή, υπάρχει δυνατότητα μέσω πολιτικού δικαστηρίου, να απαγορευτεί η συμμετοχή του τη νέα σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ!!! Γιατί, συμπληρώνω εγώ, κανένα αθλητικό δικαστήριο δεν μπορεί να απαγορεύσει από τον Ολυμπιακό να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε η ΟΥΕΦΑ. Πολύ απλά αφού δεν έχουν κανένα λόγο. Κι η ΟΥΕΦΑ είναι…εντελώς απολύτως ενήμερη για τα όσα έχουν καταγγελθεί από διάφορους.
Ρώτησα λοιπόν ένα φιλαράκι, κατά Πειραιά μεριά, να μου πει τι κατά την γνώμη του «θέλει να πει» κατά βάθος το στέλεχος της ΑΕΚ. Και θα προσπαθήσω να γράψω απλά όλα όσα μου είπε.
Πρόκειται, λέει,  για μία ιδέα που έχουν ρίξει εδώ και κάποιο διάστημα ένας-δύο δικηγόροι, που θέλουν να πουλήσουν εκδούλευση σε κάποιους. Να πάει δηλαδή κάποια ομάδα, που έχει έννομο συμφέρον, και να ζητήσει με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων να απαγορεύσει στην ΕΠΟ να δηλώσει τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μιλάμε για διαδικασία σε Ειρηνοδικείο, από το οποίο ζητάς προσωρινή απόφαση. Δηλαδή, να ζητήσει κάποια ομάδα από Ειρηνοδικείο μία απόφαση που βγαίνει μέσα σε μία μέρα, για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα, που εκτός των άλλων αφορά και 30 εκ. Ευρώ!
Γιατί δεν το κάνει η ίδια η ΑΕΚ κι απλά το πετάει ένας δικός της άνθρωπος; Από την ΑΕΚ θα πουν ότι δεν μπορούν να το κάνουν, γιατί δεν έχουν έννομο συμφέρον, αφού μόλις ανέβηκαν από τη Β΄ στην Α΄ κατηγορία. Γιατί, τι να πουν στο δικαστήριο; Τώρα ανεβήκαμε από τη Β΄ κατηγορία και θέλουμε να απαγορευτεί στον πρωταθλητή της Α΄ κατηγορίας να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ; Δεν έχει νόημα.
Έτσι, αυτό το οποίο γίνεται, μέσω της δημοσιοποίησης της ιδέας,  είναι η μετάθεση της σχετικής «ευθύνης» στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, που έχουν έννομο συμφέρον, καθότι οι δύο ομάδες τερμάτισαν πίσω από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Σα να λέμε, εμείς ως ΑΕΚ δεν μπορούμε, εσείς όμως ως Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ μπορείτε.
Τώρα, μία…λεπτομέρεια της ιστορίας. Με το που υπάρξει τέτοια απόφαση, αυτόματα η ΕΠΟ αποκλείει όλους τους ελληνικούς συλλόγους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την ερχόμενη περίοδο! Γιατί βάσει του καταστατικού, δεν μπορεί πολιτικό δικαστήριο να απαγορεύσει η, να υπαγορεύσει ποια ομάδα θα πάρει μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης. Μοναδική αρμόδια αρχή σε όλη την Ευρώπη είναι η εκάστοτε ποδοσφαιρική ομοσπονδία, βάσει φυσικά των βαθμολογιών κλπ, κλπ.
Και βέβαια δεν είναι κανένας χαζός ο Παναθηναϊκός, που θα παίξει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, να κινηθεί για μία τέτοια υπόθεση, ξέροντας ότι θα χάσει ένα κάρο λεφτά ο ίδιος, προκειμένου να μην πάρει τα λεφτά από τη φάση των ομίλων ο Ολυμπιακός. Εάν φυσικά δεχθεί οποιοδήποτε Ειρηνοδικείο της Αθήνας η, της Θεσσαλονίκης να λάβει προσωρινή απόφαση για μία υπόθεση 30 εκ. Ευρώ…
Φαντάζομαι ότι κι ο ΠΑΟΚ θα το σκεφθεί κάπως έτσι, έστω για τη δική του συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ, που από τη νέα σεζόν σημαίνει εύκολα 5 εκ. Ευρώ για μία ομάδα της δυναμικότητας του ΠΑΟΚ, με απλά νορμάλ αποτελέσματα.
Κοντολογίς, τη μόνη που θα συνέφερε μία τέτοια εξέλιξη, θα ήταν την ΑΕΚ, που βέβαια δεν συμμετέχει στα Κύπελλα Ευρώπης. Τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν. Και βλέπουμε…
Τι λέτε, μου έδωσαν τη σωστή λύση του κουϊζ;...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Με την υπογραφή Αναστασίου και Νίνη!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το καλύτερο φετινό πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκού χθες στην Τούμπα, για την ομάδα με την μεγαλύτερη διάρκεια καλής απόδοσης μέσα στην χρονιά και τονίζει ότι ο Γιάννης Αναστασίου και ο Σωτήρης Νίνης έχουν βάλει την υπογραφή τους στην συμμετοχή στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ, που μπορεί να ήταν και απευθείας συμμετοχή στους ομίλους αν δεν υπήρχαν οι διαιτησίες και το -3 μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Με συνοπτικές διαδικασίες ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά «τελείωσε» την φετινή διαδικασία των play off. Με τρεις νίκες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια έχει σχεδόν εξασφαλίσει την συμμετοχή του στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ, αφού χρειάζεται μόλις ένα βαθμό στα επόμενα τρία παιχνίδια. Οι «πράσινοι» είναι μακράν της δεύτερης η καλύτερη ομάδα σε αυτή την διαδικασία και φάνηκε και στην Τούμπα αυτό. Με ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο-για μένα ίσως και το καλύτερο φετινό- ο Παναθηναϊκός καθήλωσε τον ΠΑΟΚ σκόραρε με τον Ταυλαρίδη και είχε άλλες τέσσερις-πέντε ευκαιρίες με τους Νίνη, Καρέλη για να βάλει και άλλα γκολ. Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ είχε μία καλή φάση στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και αυτό ήταν όλο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρθηκε να ελέγξει το παιχνίδι, να μην κινδυνεύσει και το κατάφερε και ο ΠΑΟΚ ήθελε, αλλά δεν μπορούσε, αφού και από το γήπεδο μέσα που ήμουνα φαινόταν η μεγάλη διαφορά, που υπάρχει στην φυσική κατάσταση των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός έτρεχε μέχρι το 90, ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά δεν μπορούσε να «τρέξει». Αυτή η διαφορά φάνηκε και στο πρώτο μέρος, όταν ο Παναθηναϊκός επέβαλε τον ρυθμό του με κίνηση χωρίς την μπάλα, πολλές πάσες και ορθολογική ανάπτυξη και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια με δύο και τρία γκολ σε βάρος του, αν δεν ήταν ο Ιτάνζ.
ADVERTISEMENT
Τώρα, που τελείωσε επί της ουσίας αυτή η διαδικασία των play off θέλω να αποδώσω τα εύσημα σε δύο ανθρώπους για την εικόνα, που δείχνει η ομάδα και χαίρεσαι να την βλέπεις στο τέλος της περιόδου και τέλη Μαίου. Ο ένας είναι ο Αναστασίου, ο οποίος παρουσιάζει ένα σύνολο πολύ καλά δουλεμένο με διάφορα συστήματα στο γήπεδο. Πότε με 4-3-3, πότε με 4-2-2-2 χθες είδαμε το 4-2-3-1 στην καλύτερή του έκδοση από τον Παναθηναϊκό φέτος. Ο Αναστασίου γενικά παρουσιάζει έναν Παναθηναϊκό  με πλάνο, ελκυστικό και παίρνει από τους παίκτες, ότι περισσότερο μπορεί. Οποιος δουλεύει στον Παναθηναϊκό παίζει και αυτό αποδεικνύεται σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Με εξαίρεση το διάστημα μετά το -3 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου δεν υπήρχε κίνητρο ο Παναθηναϊκός είναι συνολικά σε διάρκεια η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Η ομάδα που συνολικά έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως στην αρχή του πρωταθλήματος είχε διαιτησίες, που του στέρησαν τους βαθμούς και έκαναν στο τέλος και την διαφορά. Προσοχή δεν λέω , ότι ο Αναστασίου δεν έχει κάνει λάθη. Φυσικά και έχει κάνει λάθη και στις επιλογές κάποιων παικτών, αλλά είναι αυτός, που έχει δημιουργήσει από το μηδέν μία ομάδα, που χαίρεσαι να την βλέπεις.
Ο δεύτερος, που έκανε την διαφορά σε αυτά τα παιχνίδια είναι ο Σωτήρης Νίνης. Ναι ο Κουτρουμπής ήταν η αποκάλυψη στην μεσαία γραμμή, ναι ο Μπεργκ σκόραρε τρεις φορές και έδωσε ουσιαστικά τη νίκη με τον Ατρόμητο, ναι ο Καρέλης έβαλε τα γκολ, που έκριναν στο ματς με τον Αστέρα, ναι ο Ταυλαρίδης ήταν συγκλονιστικός στην Τούμπα και σκόραρε και έδωσε τη νίκη, αλλά αυτός που ομόρφυνε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την είσοδό του στην ενδεκάδα είναι ο Σωτήρης Νίνης. Με απίστευτη όρεξη για μπάλα, εκπληκτική τεχνική κατάρτιση, εκτός του ότι με ευκολία βγάζει πάσες για γκολ απειλεί με τεχνικά σουτ από μέση απόσταση. Αυτός ο Νίνης είναι μία «χρυσή» μεταγραφή για τη νέα περίοδο και από την στιγμή που βρήκε τα πατήματά του και τον ρυθμό του με την προετοιμασία που θα κάνει θα είναι ακόμα καλύτερος τη νέα περίοδο

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τελικά βάζει λεφτά ο Σαββίδης!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα πλάνα του Σαββίδη με την πρόσληψη του Φρανκ Άρνεσεν, αλλά και για την αποκαρδιωτική εικόνα του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Η κατάσταση είναι πολύ-πολύ περίεργη. Από την μία απογοήτευση για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ που αρχίζει να προκαλεί λύπηση και από την άλλη μία ανυπομονησία για να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν. Η επόμενη προσπάθεια να δημιουργηθεί ομάδα.

Η πιο μεγάλη είδηση για τον ΠΑΟΚ είναι φυσικά η συμφωνία με έναν κορυφαίο ποδοσφαιράνθρωπο όπως ο Άρνεσεν! Πάλι κανείς δεν το πίστευε όταν χθες το μεσημέρι η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι ο άνθρωπος που ήταν 10 χρόνια στην Αιντχόβεν, έξι στην Τσέλσι, αλλά και στην Τότεναμ και στο Αμβούργο, συμφώνησε να δουλέψει στην Ελλάδα (με ότι αυτό σημαίνει) αλλά και στον στερημένο από επιτυχίες ΠΑΟΚ.

Τελικά ο Ιβάν Σαββίδης πρέπει να δίνει πάρα πολλά λεφτά έτσι; Γιατί πώς μπορεί να έπεισε έναν τέτοιο επιτυχημένο αθλητικό διευθυντή αν δεν του έδωσε μεγάλο συμβόλαιο και μεγάλο μπάτζετ για να δουλέψει; Να το θυμίζουμε όμως γιατί πολλοί και διάφοροι σε όλη την χώρα το αμφισβητούν και όταν έρχονται δύσκολες ώρες λένε: «Δώσε πρώτα κανένα φράγκο και μετά μίλα για το ένα και το άλλο και τις παρανομίες και όλα τα σκάνδαλα».

(Και μην βγει κανείς να γράψει ότι τώρα τον αποθεώνουμε ενώ προχθές ξεφωνίζαμε! Φυσικά και αυτό κάνουμε! Φυσικά και πρέπει να επικροτείς αυτόν που ευεργετεί έναν σύλλογο με 61 εκατομμύρια σε τρία χρόνια, αλλά να του ασκείς κριτική όταν κάνει ποδοσφαιρικά παράλογες κινήσεις και παρεμβάσεις).

Και ο Άρνεσεν βεβαίως θα αποτύχει, αν δεν καταφέρει να πείσει τον πολύ δύσκολο παράγοντα Σαββίδη για το τι σημαίνει αθλητικός διευθυντής, όπως λένε και στην κεντρική Ευρώπη και τι είναι ένα ποδοσφαιρικό πλάνο μακράς διάρκειας. Το πλάνο του Δανού πρέπει να αναλυθεί και να το ξέρει ο κόσμος και στην συνέχεια πρέπει να τηρηθεί χωρίς παρεκκλίσεις κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα ανάλογα με τα αποτελέσματα.

Κι’ ενώ υπάρχει αυτή η θετική διάθεση για μία νέα ποδοσφαιρική προσπάθεια από το 2015 και για τα επόμενα τρία χρόνια, η εικόνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό ήταν αποκαρδιωτική.

Για να το ξεκαθαρίσουμε, αν και δεν αμφισβητείται από κανέναν (έστω και αν είμαστε γεμάτοι από διάφορους συνομωσιολόγους) ο Παναθηναϊκός πανάξια πήρε και το χθεσινό παιχνίδι, απόλυτα δίκαια θα κερδίσει τα φετινά πλέι οφ, στα οποία μέχρι τώρα έχει τρεις νίκες χωρίς να δεχθεί τέρμα! Μπράβο στον Αναστασίου για την ομάδα του, την λειτουργία της και την φυσική της κατάσταση.  

Ο ΠΑΟΚ δείχνει να μην αντέχει άλλο. Γκολ δεν μπαίνει, ηθικό δεν υπάρχει, οι τραυματισμοί και οι απουσίες πληθαίνουν, οι πιτσιρικάδες δεν μπορούν –λογικά- να σηκώσουν τέτοιο βάρος και όλη η δουλειά που αναμφισβήτητα έγινε δεν φέρνει αποτέλεσμα και πλέον όχι μόνο η δεύτερη, αλλά και η τρίτη θέση μπαίνει σε αμφισβήτηση.

* Για το μπάσκετ και το πρώτο παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ ξαναγράφουμε (για να μην γίνεται προσπάθεια να βγούμε και γραφικοί):  Το αποτέλεσμα φυσικά και ΔΕΝ καθορίστηκε από την διαιτησία. Οι αποφάσεις τους ήταν κωμικοτραγικές όσο οι δύο ομάδες ήταν στα ίσια. Όταν ο Παναθηναϊκός ξέφυγε, οι γκρι έπαιξαν ΠΑΟΚ(!) κι’ αυτό αποδεικνύει πολλά για ότι προηγήθηκε, όχι μόνο στο αστείο αντιαθλητικό του Κάρτερ.

Και τέλος! Κρίμα που η τηλεόραση δεν μετέδωσε τον κορυφαίο αγώνα χάντμπολ που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Το άθλημα έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία να διαφημιστεί. Αυτό που έγινε χθες στο ΠΑΟΚ-Διομήδης δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά. Ένας δεύτερος τελικός όπου επί 2,5 ώρες δεν μπορούσε να κερδίσει καμία ομάδα (κρίθηκε στα πέναλτι μετά από δύο παρατάσεις) ενώ προηγήθηκε και το πρώτο παιχνίδι όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο τελευταίο σουτ… Το πώς ο ΠΑΟΚ δύο φορές πήγε το ματς σε παρατάσεις είναι ασύλληπτο. Αυτό που κάνει ο τεράστιος αθλητής που λέγεται Αλέξης Αλβανός στο τέλος της κανονικής διάρκειας, είναι μαγικό! Πρέπει να τα δείτε σε βίντεο. Μπράβο και στον αήττητο μέχρι πρόσφατα Διομήδη, που άξιζε τον μισό τίτλο.
Νταμπλ και στο χάντμπολ ο Δικέφαλος του Βορρά, ο πιο επιτυχημένος σύλλογος με διαφορά για την σεζόν 2014-2015, χωρίς φυσικά να έχει τις πιο ακριβές ομάδες και στο βόλεϊ και στο χάντμπολ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Deja vu!!

Την Τρίτη στο 27' το ματς ήταν ισόπαλο. Σήμερα στο 25' το ίδιο (46-46). Ωστόσο το ξέσπασμα του Μποχωρίδη και η αντίδραση του Παναθηναϊκού έφεραν το 75-61 κόντρα στον ΠΑΟΚ και το match ball πρόκρισης.

Deja vu!
Copy paste του πρώτου αγώνα είχαμε -εν μέρει- κι απόψε στο ΟΑΚΑ (με κόσμο αυτή τη φορά)!

Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε σκληρό καρύδι ως το 25' (46-46), είχε καταφέρει να γυρίσει από το -17, ωστόσο όπως και πριν δυο μέρες (όπου στο 27' το σκορ ήταν 45-45), ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι στη συνέχεια και πήρε τη νίκη με 75-61 που έφερε το 2-0 στη σειρά. Στη Θεσσαλονίκη, το επόμενο ματς (την Τρίτη), με τους πράσινους να θέλουν το διπλό για πρόκριση στους τελικούς της Α1 και τον Δικέφαλο να μείνει... ζωντανός.

Κομβικός ο Μποχωρίδης που σημείωσε τρία συνεχόμενα τρίποντα στο φινάλε της τρίτης περιόδου και... ξεκόλλησε την ομάδα του, πρώτος σκόρερ του τριφυλλιού ο Μαυροκεφαλίδης με 16, 14 πρόσθεσε ο Φώτσης. Από πλευράς ασπρόμαυρων το πάλεψε κυρίως ο Κάρτερ που σταμάτησε στους 20.

Το ματς

Με φόρα απ' την... τέταρτη περίοδο του προηγούμενου ματς ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός. Με εντυπωσιακή άμυνα (που έφερε τάπες κι οδηγούσε σε κακές επιθέσεις τον ΠΑΟΚ) και παιχνίδι μέσα στην ρακέτα, οι πράσινοι προηγήθηκαν με το καλημέρα 9-0. Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν καλάθι μετά από 4:30', ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψουν την κατάσταση, καθώς ο Μαυροκεφαλίδης έστελνε τη διαφορά στο +11 (13-2), προτού ο Μανωλόπουλος αλλάξει όλη την πεντάδα του κι αυτή τον βγάλει ασπροπρόσωπο για το 21-4 (7'), με τους Μποχωρίδη και Μόργκαν να συνεργάζονται. Οι πράσινοι ήταν σοβαροί στην άμυνα, διαβασμένοι στην επίθεση, την ώρα που ο Δικέφαλος είχε 2/10 σουτ. Πάντως, το 24-14 (χάρη σε βολές των φιλοξενούμενων) στο 10' μάλλον θα τον άφηνε ικανοποιημένο.

Το 24-8 έγινε στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου 24-17 (με τρίποντο του Κάρτερ), με τον ΠΑΟΚ να βγάζει σφυγμό και να επωφελείται ένα μίνι «νεκρό διάστημα» του τριφυλλιού. Η είσοδος του Μόργκαν έδωσε την απαιτούμενη ώθηση σε άμυνα και επίθεση, με το τριφύλλι να αποκαθιστά -προσωρινά- την τάξη και να ξεφεύγει εκ νέου με 32-19. Κι όμως το τι θα ακολουθούσε, δεν θα μπορούσε να το προβλέψει κανείς! Η επιστροφή του Διαμαντίδη στη δράση σα να σήμανε «κατάρα» για τον Παναθηναϊκό που έπαθε τρομερό blackout. Ο Μπρέμερ βρήκε το χέρι του από μακριά (2 σερί τρίποντα), η διαφορά έπεσε στο 32-27 και το ματς έγινε ντέρμπι. Όχι είχε κι άλλες εκπλήξεις... Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν ούτε βολές να βάλουν, ούτε καν λέι-απ (έμειναν χωρίς πόντο απ' το 14' μέχρι το τέλος του ημιχρόνου) και προφανώς ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε. Και δεν αρκέστηκε απλώς να ισοφαρίσει, αλλά με το τρίποντο του Λάνγκφορντ (9π.) πήγε στα αποδυτήρια, όντας μπροστά με 4 πόντους! Το 32-19 είχε γίνει 32-36, με ανεπανάληπτο σερί 0-17(!)του ΠΑΟΚ.

inner

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος, όπως μπήκε και στο πρώτο, με όρεξη στην άμυνα και ένστικτο στην επίθεση και δεν άργησε να ανακτήσει τα ηνία (39-38). Ο Κάρτερ (που έφτασε τους 14π.) είχε βαλθεί να... το πάρει μόνος του, ωστόσο ο υπαρχηγός Φώτσης βγήκε μπροστά και κράτησε σε θέση ισχύος τους πράσινους για το 44-41. Και πάλι, όμως, οι παίκτες του Μανωλόπουλου έδειχναν να δυσκολεύονται (έχαναν βολές) και ο Δικέφαλος του βορρά ήθελε να κάνει τη ζημιά, με τον Χαριτόπουλο να ευστοχεί για τρεις και να γράφει το 46-46 (25'). Μια απ' τις αλλαγές που 'χει φέρει ο τεχνικός των πρωταθλητών, είναι η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Μποχωρίδη. Και ο μικρός αποδείχθηκε λίρα εκατό! Με τρία συνεχόμενα τρίποντα(!) του, με άμυνα από ατσάλι και δίψα για να κόψει τα... φτερά του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο πήρε ανάσα, αλλά κατάφερε να κλείσει την τρίτη περίοδο στο +11, 57-46, χάρη στο ξέσπασμα του πρώην άσου του Άρη!

Αν η ουσία είναι αυτό που μετράει, τότε ο Παναθηναϊκός ήταν μια χαρά! Διότι μπορεί το πρώτο τετράλεπτο της περιόδου να μην διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, μπορεί να μην έμπαιναν καλάθια εκατέρωθεν, ωστόσο οι πράσινοι ήταν... άνετοι στο +11 (61-50). Και να ΄θελε ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε. Ή για την ακρίβεια δεν τον άφηναν Φώτσης και Μαυροκεφαλίδης, οι οποίοι έκαναν... παπάδες, στέλνοντας το ματς στο 70-55 και καθαρίζοντας μια ώρα... γρηγορότερα την μπουγάδα. Τυπική διαδικασία το τελευταίο τρίλεπτο της αναμέτρησης με τον κόσμο να ζητά διπλό στη Θεσσαλονίκη και τον Διαμαντίδη (που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του) να βάζει την... πινελιά του για το τελικό 75-61!

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 32-36, 57-46, 75-61

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 2, Μποχωρίδης 11 (3), Γιάνκοβιτς 8 91), Φώτσης 14 (3), Νέλσον 4, Μαυροκεφαλίδης 16 (1), Διαμαντίδης 6 (1), Μπλουμς, Παπαγιάννης, Κούπερ 7, Μόργκαν 7.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 6 (2), Λάνγκφορντ 11 (1), Λιάπης, Κάρτερ 20 (2), Τσόχλας, Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 6, Κόττας, Όντουμ 3, Χαριτόπουλος 5 (1), Σαλούστρος 4. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τώρα έχει και Μπρίτο!


Ένα ακόμη «όπλο» θα έχει διαθέσιμο στα υπόλοιπα παιχνίδια των play-offs ο Νίκος Νιόπλιας αφού ο Μπρίτο αποθεραπεύτηκε και πήρε μέρος στην προπόνηση της Πέμπτης.

Τώρα έχει και Μπρίτο
Στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων του Ατρομήρου επέστρεψε ο Μπρίτο.

Όπως φαίνεται, ο Νίκος Νιόπλιας θα μπορεί να υπολογίζει και αυτόν τον ποδοσφαιριστή για τα τρία ματς που απομένουν για την ολοκλήρωση των play-offs όπου εφικτός στόχος πια για τους Περιστεριώτες είναι η κατάληψη της δεύτερης θέσης, η οποία και οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης έκαναν φυσικά αποθεραπεία, ενώ η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Παρασκευής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτη τζούρα ΑΕΚ για Σιμόες!!

Για πρώτη φορά στην Αθήνα θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα ο Αντρέ Σιμόες. Ο Πορτογάλος μέσος θα ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ και θα δει από κοντά το ματς κόντρα στον Απόλλωνα.

Πρώτη τζούρα ΑΕΚ για Σιμόες!

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο μέσος της Μορεϊρένσε θα έχει ξενάγηση στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων αλλά και στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Την Τετάρτη θα βρεθεί στην Ριζούπολη , ώστε να παρακολουθήσει από κοντά την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα εν δράσει, στο ματς για τα πλέι-οφ της Football League.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Δύσκολη βραδιά για Κλέι Τόμπσον!

Ο Κλέι Τόμπσον παρουσίασε μετά τον αγώνα των Γουόριορς με τους Ρόκετς συμπτώματα διάσεισης. Αιτία ένα χτύπημα στη διάρκεια του αγώνα. Λογικά, πάντως, προλαβαίνει τους τελικούς με τους Καβαλίερς.

Δύσκολη βραδιά για Κλέι Τόμπσον
Το ακούσιο χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι από το γόνατο του Τρέβορ Αρίζα ήταν τελικά για τον Κλέι Τόμπσον πολύ πιο σοβαρό από ό,τι φαινόταν αρχικά.

Ο σούτινγκ γκαρντ των Γουόριορς, που χτύπησε στη δεύτερη περίοδο, επέστρεψε στο ματς και βοήθησε την ομάδα του να πάρει την πρόκριση για τους τελικούς, αλλά μετά το τέλος του ματς παρουσίασε συμπτώματα διάσεισης.

Ο πατέρας του, Μάικαλ Τόμπσον, αποκάλυψε πως αναγκάστηκε να πάει ο ίδιος τον παίκτη σπίτι του, γιατί ζαλιζόταν και έκανε εμετό.

Πάντως ο Τόμπσον αναμένεται να είναι έτοιμος για τους τελικούς που αρχίζουν την επόμενη Πέμπτη, αφού έχει το χρόνο που απαιτείται για να αναρρώσει πλήρως και να τηρηθεί το πρωτόκολλο της διάσεισης που υποχρεώνει τις ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στη χρησιμοποίηση παικτών που είχαν τραυματισμούς στο κεφάλι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Για έναν... νέο Εθνικό!!

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της «Κίνησης για την Αναγέννηση του Εθνικού ΟΦΠΦ» ανέλυσαν το όραμά τους, κάνοντας γνωστούς τους στόχους της προσπάθειας τους.

Για έναν... νέο Εθνικό!
Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της «Κίνησης για την Αναγέννηση του Εθνικού ΟΦΠΦ» ανέλυσαν το όραμά τους, κάνοντας γνωστούς τους στόχους της προσπάθειας τους.

Επικεφαλής του σχήματος είναι ο Δημήτρης Κολοβός και ο επιχειρηματίας Πάνος Κολλάρος. Αυτοί σήμερα ήταν πλαισιωμένοι από τον άλλοτε αρχηγό της ομάδας υδατοσφαίρισης του συλλόγου Χάρη Κεχαγιά και τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή Ντανιέλ Μπατίστα, ο οποίος ξεκίνησε από τους "κυανόλευκους" την εν Ελλάδι καριέρα του.

inner

«Δεν έχουμε καμία σχέση με προηγούμενες διοικήσεις, πίσω μας βρίσκονται άνθρωποι με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα. Η τωρινή διοίκηση έχει πετύχει πολλά, αλλά το "ταβάνι" τους είναι χαμηλό. Εμείς μπορούμε να το ανεβάσουμε πολύ ψηλότερα. Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε έναν ενιαίο και αδιαίρετο Εθνικό. Θέλουμε να αναδημιουργήσουμε τμήματα του συλλόγου και έχουμε μαζί μας τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή του στίβου, τον Οδυσσέα Παπατώλη, αλλά και τον Ολυμπιονίκη της πυγμαχίας, τον Γιώργο Στεφανόπουλο, που θα αναλάβουν να ξαναφτιάξουν τα αντίστοιχα τμήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κολοβός, ο οποίος ζήτησε από τη διοίκηση να διοριστεί προσωρινή διοικούσα επιτροπή, με τα μισά μέλη από το νυν ΔΣ και τα άλλα μισά που θα προταθούν από την "Κίνηση", ώστε να γίνει μία προσπάθεια για κάποιους μήνες να υπάρξει συνεννόηση.

Επίσης, ανέφερε ότι έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία με Δήμο της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, προκειμένου να στεγάσει την ομάδα βόλεϊ, αλλά και τα τμήματα του υγρού στίβου.

«Σε οκτώ χρόνια (2023) συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού και θέλουμε να τα γιορτάσουμε πανηγυρίζοντας πρωταθλήματα και κύπελλα. Ζητήσαμε από τη νυν διοίκηση να μας πουν ποιες είναι οι οικονομικές ανάγκες του Εθνικού, αλλά δεν μας έδωσαν τα στοιχεία», ανέφερε ο Πάνος Κολλάρος.

«Πιστεύω ότι αυτή η κίνηση μπορεί να ενώσει τον Εθνικό. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για το σύλλογο να ανέβει επίπεδο, αγωνιστικά και οικονομικά», είπε ο Χάρης Κεχαγιάς, ενώ ο Ντανιέλ Μπατίστα ανέφερε ότι «... βρίσκομαι εδώ γιατί βλέπω ανθρώπους με όραμα για τον Εθνικό».

Το «παρών», εκτός από τους εκπροσώπους του Τύπου έδωσαν πολλοί επώνυμοι και απλοί φίλαθλοι του Εθνικού, ανάμεσά τους και ο θρυλικός «Εθνικάρας», κατά κόσμον Γιάννης Ματζουράνης. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν θα επιτρέψουμε να σέρνεται η FIFA»

Δυναμικό μήνυμα με… προεκλογικό χαρακτήρα έστειλε ο Σεπ Μπλάτερ. Ο πρόεδρος της FIFA αναγνώρισε πως χάθηκε η εμπιστοσύνη προς την Ομοσπονδία, τονίζοντας πως θα ηγηθεί της προσπάθειας για αλλαγές.

«Δεν θα επιτρέψουμε να σέρνεται η FIFA»
Όχι μόνο δεν μπήκε στην διαδικασία να απαντήσει στις δημόσιες πιέσεις από την μεριά του Μισέλ Πλατινί, αλλά ο Σεπ Μπλάτερ πέρασε στην… εκλογική αντεπίθεση με φόντο το μέλλον.

Αφού παραδέχτηκε πως το σκάνδαλο κάνει την FIFA να σέρνεται, ο πρόεδρός της τόνισε πως δεν θα μπορούσε να ελέγχει τους πάντες συνεχώς. Εν συνεχεία τόνισε πως στο ποδόσφαιρο δεν χωράει η διαφθορά, η οποία μάλιστα επισκιάζει τις προσπάθειες αυτών που δουλεύουν πραγματικά.

Τέλος, με φόντο τις εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας την Παρασκευή, τόνισε πως ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη της έναρξης μιας νέας προσπάθειας έτσι ώστε να ανατραπεί η κατάσταση και να χτιστούν εκ νέου σχέσεις εμπιστοσύνης.

Αναλυτικά:

«Θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι αυτές είναι πρωτοφανείς και δύσκολες στιγμές για την FIFA. Τα χθεσινά γεγονότα δημιούργησαν μια μεγάλη σκιά πάνω απ’ το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε πλέον να επιτρέψουμε να σέρνεται το όνομα της Ομοσπονδίας μέσα στην λάσπη.

Ξέρω ότι αρκετοί με θεωρούν υπεύθυνο, αλλά δεν γίνεται να ελέγχω τον καθένα συνεχώς. Όταν οι άνθρωποι κάνουν λάθη, μετά προσπαθούν να τα καλύψουν. Έτσι, πλέον ανήκει σε εμένα η ευθύνη για να βρεθεί τρόπος, ώστε να φτιαχτεί η κατάσταση. Δεν θα επιτρέψω τις ενέργειες των λίγων να καταστρέψουν την δουλειά όσων προσπαθούν για το ποδόσφαιρο. Οι διεφθαρμένοι αποτελούν μειοψηφία, αλλά σίγουρα μπορούν να προκαλέσουν κακό.

Δεν υπάρχει χώρος για διαφθορά. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι για την FIFA. Θα έρθουν κι άλλα προβλήματα, αλλά είναι αναγκαίο να ξεκινήσει η αλλαγή. Χάσαμε την εμπιστοσύνη που υπήρχε και τώρα πρέπει να την ξανακερδίσουμε.

Πρέπει να συνεχίσουμε την μάχη για μια θετική αλλαγή στο ποδόσφαιρο ακόμη κι όταν κάποιοι ανάμεσά μας μας εγκαταλείπουν. Απολαύστε το. Αυτό είναι το βασικό».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το έκανε πάλι το «θαύμα» του!!

Την πρόκριση στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός πήρε ο Θανάσης Κοκκινάκης μετά τη νίκη του με 3-2 σετ κόντρα στον Μπέρναρντ Τόμικ, αν κι έχανε 2-0. Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το έκανε πάλι το «θαύμα» του!
Τρομερή εμφάνιση! Ο Θανάσης Κοκκινάκης επέστρεψε από την… κόλαση του 0-2 απέναντι στον Μπέρναρντ Τόμικ στο Ρολάν Γκαρός και κατάφερε να κάνει τη μεγάλη "ανατροπή", παίρνοντας τη νίκη-πρόκριση με 3-2 σετ. Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή του 19χρονου άσου στον τρίτο γύρο σε τουρνουά Grand Slam.

Έτσι, πλέον ο Ελληνοαυστραλός, Νο84 στην παγκόσμια κατάταξη, θα έχει πολύ δύσκολο έργο στους «32» του Ρολάν Γκαρός, καθώς θα αντιμετωπίσει το Νο1, τον Νόβακ Τζόκοβιτς που διανύει περίοδο καταπληκτικής φόρμας.

Το ματς:

Μουδιασμένα μπήκε στο χωμάτινη γήπεδο στο Παρίσι ο Θανάσης Κοκκινάκης. Το σερβίς του δεν ήταν καλό, καθώς χαρακτηριστικά δεν είχε ούτε ένα άσο, αλλά μονάχα ένα double fault. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε άρτια ο Μπέρναρντ Τόμικ στο τέταρτο game και κατάφερε να κάνει το πρώτο break του αγώνα. Έτσι, πήρε το προβάδισμα με 4-1 games και ακολούθως δε δυσκολεύτηκε να πάρει το πρώτο σετ με 6-3.

Ανάλογη ήταν και η εικόνα στο δεύτερο σετ. Ο 19χρονος ομογενής από την Αδελαΐδα δεν μπόρεσε να σημειώσει ούτε τώρα κάποιο άσο και το άγχος του φάνηκε από το γεγονός πως έκανε δύο διπλά λάθη στο σερβίς του. Ο Τόμικ, παρότι ήταν μέτριος στις επιστροφές, κράτησε το σερβίς του και στις έξι απόπειρες για break του Κοκκινάκη, ενώ βρήκε την ευκαιρία να "χτυπήσει" και να κάνει το «σπάσιμο» σε μόλις δύο ευκαιρίες. Έτσι, πήρε και το δεύτερο σετ με 6-3 και έδειξε πως είναι το απόλυτο "αφεντικό" του αγώνα.

Ευτυχώς, ο Θανάσης Κοκκινάκης, αντί να το βάλει κάτω, πείσμωσε για τα καλά. Βελτίωσε αισθητά το σερβίς του στο τρίτο σετ και έκανε 8 άσους έναντι μόλις ενός του αντιπάλου του. Παρότι έδειξε πάλι μία δυσκολία στο να πάρει τον αποφασιστικό πόντο για να κάνει το break, τα κατάφερε εξαιρετικά στο έκτο game και πήρε το προβάδισμα με 4-2 games. Φυσιολογικά και με την ψυχολογία με το μέρος του, πήρε το τρίτο σετ με 6-3 και μείωσε σε 2-1.

Με… φόρα από την εξέλιξη αυτή μπήκε και στο τέταρτο σετ ο Θανάσης Κοκκινάκης. Ο Ελληνοαυστραλός έδειξε έτοιμος να κάνει τη μεγάλη "ανατροπή", κάνοντας διπλό break στο σερβίς του Μπέρναρντ Τόμικ και προηγήθηκε με 3-0. Ο Αυστραλοκροάτης απάντησε και μείωσε σε 3-2 games, όμως ο Κοκκινάκης κράτησε την ψυχραιμία του και, δείχνοντας την ίδια επιθετικότητα στο σερβίς, έφτασε σε 7 άσους. Με αυτό τον τρόπο φυσιολογικά πήρε και αυτό το σετ με 6-4 και ισοφάρισε σε 2-2. Ωστόσο, λίγο πριν ολοκληρώσει την προσπάθειά του, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού στο ισχίο.

Αυτό πιθανότατα του στοίχισε στο ξεκίνημα του τελευταίου και καθοριστικού σετ. Ο Μπέρναρντ Τόμικ «έσπασε» γρήγορα το σερβίς του 19χρονου άσου και πήρε το προβάδισμα με 4-1 και 5-2 games. Όντας "με την πλάτη στον τοίχο", ο Κοκκινάκης δεν πανικοβλήθηκε. Απάντησε εξαιρετικά στα τρία match point του Τόμικ, έκανε το break ακολούθως και ισοφάρισε σε 5-5! Έτσι, μετά το 6-6. Στο τελευταίο game του αγώνα έδειξε «ολύμπια» ψυχραιμία και πήρε το σετ με 8-6. Με αυτό τον τρόπο, ολοκλήρωσε την «επική ανατροπή» και πήρε τη νίκη με 3-2 σετ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο Φρατέλο από την Ουκρανία!

Παρελθόν αποτελεί από τον πάγκο της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας ο Μάικ Φρατέλο, με την ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας να ανακοινώνει σύντομα τον αντικαταστάτη του.

Τέλος ο Φρατέλο από την Ουκρανία
Με νέο προπονητή θα συμμετάσχει στο προσεχές Ευρωμπάσκετ η εθνική ομάδα της Ουκρανίας, καθώς παρελθόν αποτελεί ο Μάικ Φρατέλο.

Ο Αμερικανός τεχνικός βρισκόταν στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από το 2011, με τον μέχρι πρότινος βοηθό του, Κάρλις Μούζνιεκς, να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να τον αντικαταστήσει.

Η εθνική ομάδα της Ουκρανίας βρίσκεται στον όμιλο της Λετονίας, μαζί με Τσεχία, Εσθονία, Βέλγιο και Λιθουανία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τον Αύγουστο το καλεντάρι του 2017!!

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ανάμεσα στη FIBA και στις εθνικές λίγκες ήταν ο επανασχεδιασμός των διοργανώσεων, όπως ενημέρωσε μέσω ανακοίνωσης η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ.

Τον Αύγουστο το καλεντάρι του 2017
Ιδιαίτερα παραγωγική χαρακτήρισε στην ανακοίνωσή της η FIBA τη συνάντηση που είχε με τις εθνικές λίγκες.

Η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ τόνισε πως το κυρίαρχο θέμα ήταν ο επανασχεδιασμός των διοργανώσεων, ενώ αναφέρθηκε και στο καλεντάρι του 2017, το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί στη νέα συνάντηση που θα γίνει τον ερχόμενο Αύγουστο (7-9) στο Τόκιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIBA:

«Οι εθνικές ομοσπονδίες και λίγκες της Αυστρίας, του Βελγίου, της Τσεχίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Λιθουανίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Ρωσίας, την Ισπανίας και της Ελβετίας συγκεντρώθηκαν στο αρχηγείο της FIBA για να συζητήσουν το νέο καλεντάρι, το μοντέλο των διοργανώσεων που θα ισχύσει από το 2017 και την επανασχεδίαση των διασυλλογικών διοργανώσεων της Ηπείρου. Η ULEB επίσης είχε κληθεί να συμμετέχει. Η συνάντηση έλαβε χώρα μετά από αίτημα που έστειλαν από κοινού κάποιες εκ των λιγκών στη FIBA.

Είναι η πρώτη φορά που έγινε μια τέτοια συνάντηση και όλοι συμφώνησαν ότι οι εθνικές ομάδες είναι η ατμομηχανή του μπάσκετ σε κάθε χώρα και έτσι πρέπει να έχουν την πλήρη υποστήριξη των ομάδων και των λιγκών. Με αυτή τη λογική είναι κυρίαρχο θέμα ο επανασχεδιασμός των διοργανώσεων ώστε να προστατευθεί και να αναπτυχθεί σωστά το ταλέντο κάθε χώρας.

Υπήρξαν παραγωγικές συζητήσεις για κυρίαρχα θέματα, όπως ο αριθμός των κενών σε κάθε λίγκα για να υπάρχουν προκριματικοί αγώνες για το παγκόσμιο κύπελλο του 2019, η ασφάλιση των παικτών κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στις εθνικές ομάδες και επίσης η δυνατότητα των ομάδων να έχουν μερίδιο στη μελλοντική κατάρτιση για το νέο καλεντάρι της FIBA.

Το κεντρικό συμβούλιο θα πάρει απόφαση για το καλεντάρι του 2017 στην επόμενη συνάντηση του μεταξύ 7-9 Αυγούστου στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Μετά την απόφαση επέκτασης του συμβουλίου της FIBA Europe και να συμπεριλάβει εκπροσώπους ομάδων και λιγκών στην διαδικασία λήψης αποφάσεων, οι λίγκες έχουν κληθεί να στείλουν τις προτάσεις τους σε σχέση με τη συμμετοχή τους και τις μελλοντικές συζητήσεις στα θέματα που επηρεάζουν τις λίγκες και τους συλλόγους
».

Πληρώνει ο Παναθηναϊκός!!

Πρόστιμα στις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ατρόμητος και ΠΑΟΚ, με τους «πράσινους» να καλούνται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, επέβαλε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή.

Πληρώνει ο Παναθηναϊκός
Με πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή, ενώ ελαφρύτερες ποινές επιβλήθηκαν παράλληλα σε ΠΑΟΚ και Ατρόμητο εξ αιτίας της συμπεριφοράς των φιλάθλων τους στα ματς των δύο πρώτων αγωνιστικών των play offs της Superleague.

Αναλυτικά:

1η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

2η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή έξι χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων ευρώ».

Δεν αλλάζει στάση ο Μπλάτερ!


Παρά τις συνεχώς αυξανόμενες πιέσεις προς το πρόσωπό του, έπειτα από το μεγάλο σκάνδαλο, ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, τόνισε πως δεν παραιτείται αλλά και ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά.

Δεν αλλάζει στάση ο Μπλάτερ
Αμετακίνητος ο Σεπ Μπλάτερ. Μπορεί οι πιέσεις που δέχεται έπειτα από το σκάνδαλο της περασμένης Τετάρτης να είναι τεράστιες, όμως ο πρόεδρος της FIFA δεν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί.

Τα σύννεφα πάνω από τον Ελβετό είναι παρά πολλά και δεν προέρχονται μόνο από την ποδοσφαιρική αλλά και από την πολιτική διεθνή σκηνή.

Παράλληλα, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο Μπλάτερ ούτε θα μεταθέσει τις προγραμματισμένες για την Παρασκευή εκλογές στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, ούτε και θα τις αναβάλει. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Φραγμό στον κατήφορο του ποδοσφαίρου»


Στη σημασία της ύπαρξης μιας νέας διοίκησης της ΕΠΟ στάθηκε ο Γιώργος Λυσσαρίδης στις δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Φραγμό στον κατήφορο του ποδοσφαίρου»
Στη σημασία της ύπαρξης μιας νέας διοίκησης της ΕΠΟ στάθηκε ο Γιώργος Λυσσαρίδης στις δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα» με τον Άρη Ασβεστά εξέφρασε την πίστη του ότι το προσωρινό ΔΣ της ΕΠΟ το οποίο ενδεχομένως να προκύψει από την έφεση της ΕΠΣ Θεσσαλίας θα μπορέσει να βάλει ένα τέλος στον κατήφορο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Δεν διακρίνω από κανέναν να έχει διάθεση ματαιοδοξίας», σχολίασε για τα άτομα που θα αποτελέσουν τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ και πρόσθεσε:

«Υπό την έννοια αυτή το σώμα αυτό θα μπορέσει να βάλει φραγμό στον κατήφορο που οδηγείται το ποδόσφαιρο», τόνισε κάνοντας λόγο για καθεστώς ομηρίας στο οποίο βρίσκονται οι Ενώσεις τα τελευταία χρόνια.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Γιώργου Λυσσαρίδη στον ΣΠΟΡ FM 94,6

-για την απόφαση να κατατεθεί η έφεση της ΕΠΣ Θεσσαλίας:

«Υπάρχουν κάποιοι λόγοι κατά τη γνώμη μου βάσιμοι που έχουν φέρει σε πλήρη απαξίωση το ποδόσφαιρό μας. Και όσο πιο γρήγορα καθαριστεί κατάσταση αυτή τόσο το καλύτερο. Μέσα στις παθογένειες του ποδοσφαίρου μας στην τελευταίας δεκαετία είναι ότι οι Ενώσεις έχουν εγκλωβιστεί σε ένα καθεστώς ομηρίας. Δεν είναι εύκολο να κερδηθεί

η ελεύθερη βούληση των ενώσεων.

Ένα ευεργετικό αποτέλεσμα μια τέτοιας περιόδου θα ήταν να απελευθερωθούν από το καθεστώς αυτό. Τώρα είναι προφανές ότι τις σκιάζει η φοβέρα…
Όλες οι διαδικασίες στην ΕΠΟ χαρακτηρίζονται ως παρωδίες. Όσο οι τακτικές συνελεύσεις όσο και οι έκτακτες. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι έχει απαξιωθεί το ποδόσφαιρο και οι διοικήσεις του στην κοινή γνώμη. Ένα ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το οποίο έχει αφεθεί στη μοίρα του».

-για τη διοίκηση της ΕΠΟ
«Δεν κατηγορώ κανέναν αλλά τη διοίκηση της ΕΠΟ. Σε αυτή προσάπτω κατηγορίες. Από αδράνεια , καθυστερήσεις πολλά. Πέρα των ευθυνών των μελών θεωρώ ότι η διοίκηση της ΕΠΟ αποδείχθηκε κατώτερη από τις ευθύνες που ανέλαβε».

-για το ενδεχόμενο να είναι αυτός ο πρόεδρος του προσωρινού ΔΣ:
«Δεν έχω βλέψεις να ηγηθώ. Εμένα με βοήθησε η σύνθεση αυτή της πρότασης να πάρω απόφαση να συμμετάσχω. Δεν διακρίνω από κανέναν να έχει διάθεση ματαιοδοξίας. Υπό την έννοια αυτή το σώμα αυτό θα μπορέσει να βάλει φραγμό στον κατήφορο που οδηγείται το ποδόσφαιρο». *Πηγή: sport-fm.gr*

Υπογράφει αύριο ο Βέμερ!

Ο Γερμανός μπακ συμφώνησε σε όλα με τον Παναθηναϊκό και αύριο υπογράφει τριετές συμβόλαιο. Προπονήθηκε σήμερα ο Λουντ στο Κορωπί!

Υπογράφει αύριο ο Βέμερ

Ο Βέμερ θα αποτελέσει την τρίτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού, μετά τους Καλτσά και Λουντ.

Προπονήθηκε ο Λουντ
Σε… Παναθηναϊκό κλίμα μπήκε ο Ρόμπιν Λουντ. Ο Φινλανδός, που αποτελεί νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, πήγε σήμερα στο Κορωπί και έκανε την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

Ο Γιάννης Αναστασίου καλωσόρισε τον 22χρονο και έκανε τις απαραίτητες συστάσεις στους «παλιούς». «Από σήμερα θα έχουμε έναν νέο παίκτη μαζί μας, τον Ρόμπιν. Τον καλωσορίζουμε. Θα κάνει λίγες μέρες προπονήσεις μαζί μας και στη συνέχεια θα έρθει πάλι στην αρχή της προετοιμασίας».

Να σημειωθεί ότι από την Κυριακή, μέρος στις προπονήσεις θα λάβει και ο Νίκος Καλτσάς, που αποτελεί την πρώτη μεταγραφή του «τριφυλλιού». Μάλιστα, ο 24χρονος ψάχνει για σπίτι στην Αθήνα από τώρα, για να μην περιμένει την έναρξη της προετοιμασίας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ακόμη πιο κοντά ο Κεντίρα!!

Ένα βήμα πιο κοντά στη Γιουβέντους βρίσκεται ο Σάμι Κεντίρα αφού όπως αναφέρουν στην Ιταλία, πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά τεστ.

Ακόμη πιο κοντά ο Κεντίρα

Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο Τζιανλούκα Ντι Μάρτσιο, ο Γερμανός μέσος του οποίου το συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου και δεν πρόκειται να ανανεωθεί, πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά τεστ στα οποία υποβλήθηκε.

Πάντως, οι δύο πλευρές δεν έχουν φτάσει ακόμη σε οριστική συμφωνία καθώς απομένουν ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με το συμβόλαιό του το οποίο πιθανόν θα είναι τετραετούς διάρκειας με συνολικές αποδοχές σε αυτό το διάστημα 16 εκατ. ευρώ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρεμιέρα και στη Γερμανία για το Hawk-Eye!!

Ο τελικός του Βερολίνου ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Βόλφσμπουργκ, θα περάσει στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, μιας και θα είναι ο πρώτος αγώνας με Hawk- Eye, σε γερμανικό αγώνα.

Πρεμιέρα και στη Γερμανία για το Hawk-Eye
Η Ντόρτμουντ θα ευχόταν, αυτός ο μηχανισμός να υπήρχε από πέρσι. Διότι ένα γκολ του Ματς Χούμελς στο 64ο λεπτό, το οποίο απέκρουσε ο Ντάντε μέσα από την γραμμή, στην περσινή αναμέτρηση με την Μπάγερν, δεν μέτρησε, ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου επικράτησαν οι Βαυαροί με 2-0. Φέτος ο μηχανισμός αυτός, θα ντεμπουτάρει στον τελικό του Κυπέλλου κι από τη νέα σεζόν, θα κάνει την εμφάνιση του σε όλα τα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα, ώστε η αμφισβήτηση για το αν πρέπει ή όχι να μετρήσει ένα γκολ, να τερματιστεί.

Η παλιά μεγάλη σφυρίχτρα του γερμανικού ποδοσφαίρου και νυν διευθυντής διαιτησίας της γερμανικής Λίγκας, Χέλμουτ Κρουγκ, υποστήριξε πως η χρήση του Hawk-Eye αποτελεί ένα βήμα μπροστά. «Κάθε διαιτητής θα είναι ευτυχής, έχοντας στη διάθεση του αυτό το εργαλείο». Με την σειρά του ο επικεφαλής διαιτησίας της Ομοσπονδίας, Λουτζ Μίκαελ Φρόχλιχ, με αφορμή τον περσινό τελικό και το γκολ του Χούμελς που δεν μέτρησε, επισήμανε πως «θα θέλαμε τότε να έχουμε την τεχνολογία γραμμής σε χρήση».

Ο Κρουγκ θυμήθηκε και τον αγώνα στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής το 2010, ανάμεσα στην Γερμανία και την Αγγλία, όταν το ξεκάθαρο γκολ του Λάμπαρντ δεν είχε μετρήσει, ενώ η μπάλα είχε περάσει πολύ μέσα. «Ο πολύ καλός ρέφερι, Μπρούνο Λαριόντα, από την Ουρουγουάη, μετά απ’ αυτό το λάθος, υποχρεώθηκε να κρεμάσει την σφυρίχτρα. Ευτυχώς, με την χρήση αυτής της τεχνολογίας, κάτι τέτοιο, δεν θα ξανασυμβεί».

Αυτό το συμβάν, στάθηκε και η αφορμή ν’ αλλάξουν γραμμή και οι ομάδες ως προς τη χρήση του. Αν και αρχικά, δεν είχε πολλούς υποστηρικτές η τεχνολογία αυτή, ανάμεσα στους συλλόγους, αποφασίστηκε φέτος, με ψήφους 15-3 να χρησιμοποιηθεί από τη νέα σεζόν στην Μπουντεσλίγκα, με το κόστος για τον τεχνολογικό εξοπλισμό, για κάθε ομάδα, να κυμαίνεται για όλη τη σεζόν, στα 135.000 ευρώ.

Δείτε εδώ τη φάση του περσινού τελικού με το γκολ του Χούμελς που δεν μέτρησε ποτέ:




*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτη προπόνηση για Λουντ!!

Ο Ρόμπιν Λουντ έβαλε την πράσινη φανέλα και έκανε την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό.

Πρώτη προπόνηση για Λουντ
Σε… Παναθηναϊκό κλίμα μπήκε ο Ρόμπιν Λουντ. Ο Φινλανδός, που αποτελεί νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, πήγε σήμερα στο Κορωπί και έκανε την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

Ο Γιάννης Αναστασίου καλωσόρισε τον 22χρονο και έκανε τις απαραίτητες συστάσεις στους «παλιούς». «Από σήμερα θα έχουμε έναν νέο παίκτη μαζί μας, τον Ρόμπιν. Τον καλωσορίζουμε. Θα κάνει λίγες μέρες προπονήσεις μαζί μας και στη συνέχεια θα έρθει πάλι στην αρχή της προετοιμασίας».

Να σημειωθεί ότι από την Κυριακή, μέρος στις προπονήσεις θα λάβει και ο Νίκος Καλτσάς, που αποτελεί την πρώτη μεταγραφή του «τριφυλλιού». Μάλιστα, ο 24χρονος ψάχνει για σπίτι στην Αθήνα από τώρα, για να μην περιμένει την έναρξη της προετοιμασίας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Απαλλάχθηκαν Καλλονή και Ατρόμητος!!

Αθώες κρίθηκαν οι ΠΑΕ Καλλονή και Ατρόμητος για το θέμα του μεταξύ τους αγώνα (1-1) ο οποίος είχε χαρακτηρισθεί «ύποπτος προς χειραγώγηση».

Απαλλάχθηκαν Καλλονή και Ατρόμητος
Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας απάλλαξε την Καλλονή και τον Ατρόμητο.

Το μεταξύ τους παιχνίδι, για την 34η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (1-1) στην Λέσβο, είχε κριθεί «ύποπτο προς χειραγώγηση» και η υπόθεση αυτή εκδικάστηκε από την αρμόδια επιτροπή της Λίγκας.

Κρίθηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εις βάρος των δύο ομάδων με αποτέλεσμα, η Πειθαρχική Επιτροπή να ταχθεί υπέρ της αθωότητας των δύο ΠΑΕ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Λυκογιάννης: «Μάχη με το χρόνο δίνει ο Παναθηναϊκός»

Τιμή χαρακτήρισε ο Άρης Λυκογιάννης την πρόσληψή του στο τιμ του Παναθηναϊκού, με τον Έλληνα κόουτς να τονίζει πως αυτή τη στιγμή οι «πράσινοι» δίνουν «μάχη» με το χρόνο για να καλυφθούν τα κενά.

Λυκογιάννης: «Μάχη με το χρόνο δίνει ο Παναθηναϊκός»
Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι παρουσιάσει ένα δεμένο και ανταγωνιστικό σύνολο καλύπτοντας τα κενά που έχουν δημιουργηθεί και γι’ αυτό δίνει «μάχη» με το χρόνο, σύμφωνα με όσα είπε ο Άρης Λυκογιάννης.

Επίσης, ο Έλληνας προπονητής χαρακτήρισε «τιμή» την πρόσληψή του στο «πράσινο» τεχνικό τιμ, ενώ υποσχέθηκε να δώσει όλες του τις δυνάμεις για να πετύχει τους στόχους της η ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άρης Λυκογιάννης στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

Για την συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό:

«Όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο σύλλογο. Για οποιονδήποτε προπονητή είναι μεγάλη τιμή να δέχεται κλήση για να προστεθεί στο προπονητικό τιμ μίας ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός. Έρχομαι σε μία δύσκολη χρονική στιγμή, καθώς υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, όμως θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει και να υλοποιήσει το αγωνιστικό πλάνο που υπάρχει».

Για το ρόστερ του Παναθηναϊκού και πως το αξιολογεί:

«Στην ομάδα υπάρχουν Έλληνες και ξένοι παίκτες με εμπειρίες πρωταθλητισμού κι εικόνες από το υψηλότατο επίπεδο, ενώ έχουμε παίκτες που μπήκαν φέτος σε αυτή την διαδικασία, καθώς προέρχονταν από χαμηλότερους συλλόγους ή πρωταθλήματα. Σε αυτό το κράμα έρχονται να προστεθούν και νέα ταλαντούχα παιδιά, καθώς από το καλοκαίρι πραγματοποιείται μία σημαντική προσπάθεια να τονωθεί το ελληνικό στοιχείο».

Για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας:

«Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε ήδη το Κύπελλο, ενώ στην Ευρωλίγκα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις πήγε αρκετά ψηλά, οπότε πλέον απομένει ο τελευταίος στόχος που είναι το πρωτάθλημα και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε όλοι. Υπάρχουν κάποιες απώλειες όπως είναι οι Παππάς, Γκιστ που είναι σημαντικές ελλείψεις, όμως η ομάδα σε μία δύσκολη περίοδο για να βρεθούν υψηλού επιπέδου παίκτες έκανε δύο πολύ καλές κινήσεις με στόχο να καλυφθούν τα κενά όσο καλύτερα γίνεται. Στην παρούσα φάση δίνουμε μάχη με τον χρόνο προκειμένου να παρουσιαστούμε όσο πιο δεμένοι και ανταγωνιστικοί γίνεται στα παιχνίδια που έρχονται».

Για τον Σωτήρη Μανωλόπουλο και την συνεργασία που έχουν:

«Δεν υπήρχε εκ των προτέρων συνεργασία, όμως γνωριζόμασταν ως αντίπαλοι. Αυτές τις λίγες ημέρες που ήμαστε μαζί έχουμε περάσει αρκετό χρόνο, κυρίως πριν προπονήσεις, για να συζητήσουμε και να δούμε πως θα γίνονται οι προπονήσεις και που θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση. Γίνεται κι από τους δύο μας μία πολύ καλή προσπάθεια να συνεργαστούμε όσο καλύτερα γίνεται με κοινό στόχο να βοηθήσουμε την ομάδα όσο περισσότερο μπορούμε».

Στο νοσοκομείο ο Σέστιτς!!

Σε καρδιολογική κλινική νοσηλεύεται, λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας, ο παλιός άσος του Ολυμπιακού αλλά και του σερβικού ποδοσφαίρου, Μίλος Σέστιτς, όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ της χώρας.

Στο νοσοκομείο ο Σέστιτς!
Άσχημα νέα για τον Μίλος Σέστιτς! Ο παλιός άσος του Ολυμπιακού αλλά και του σερβικού ποδοσφαίρου διακομίσθηκε σε κλινική, λόγω ενός σοβαρού καρδιολογικού προβλήματος, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με την πορεία της υγείας του 58χρονου, ωστόσο σύντομα οι θεράποντες ιατροί αναμένεται να βγάλουν σχετικό ανακοινωθέν.

Ο Μίλος Σέστιτς είχε φορέσει το 1985 τη φανέλα του Ολυμπιακού και είχε αποχωρήσει το Δεκέμβριο του 1986, μετρώντας 50 συμμετοχές και 11 τέρματα.

inner






*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξανά «μέσα» ο Μπεργκ!!

Ήταν να μην… επιστρέψει στην εθνική Σουηδίας ο Μπεργκ… Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού από τη στιγμή που έκανε το «come back» βρίσκεται σταθερά μεταξύ των επιλογών του Έρικ Χάμρεν.

Ξανά «μέσα» ο Μπεργκ
Αν και δεν έχει μείνει πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης εξ αιτίας των προβλημάτων υγείας, ο Μάρκους Μπεργκ παραμένει συνδεδεμένος με τα δίχτυα σαν να μην… πέρασε μια μέρα! Αυτό μαρτυρούν και οι αριθμοί που λένε πως στα τρία ματς των play offs και παίζοντας μόνο μερικά λεπτά ως αλλαγή στο καθένα από αυτά, μετρά ήδη τρία γκολ.

Ο σέντερ φορ του «τριφυλλιού» κατάφερε με τις εμφανίσεις του στον Παναθηναϊκό να ανοίξει ξανά η πόρτα της εθνικής ομάδας της χώρας του και πλέον βρίσκεται σταθερά μεταξύ των επιλογών του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Έτσι, κλήθηκε ξανά από τον Έρικ Χάμρεν για τα παιχνίδια με Νορβηγία και Μαυροβούνιο, τα οποία είναι προγραμματισμένα για τις 8 και 14 Ιουνίου. Η τελευταία αγωνιστική των play offs διεξάγεται στις 7/6 κι επειδή το ματς κόντρα στη Νορβηγία είναι φιλικό, ο Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα να αιτηθεί την ενσωμάτωση του Μπεργκ μερικές μέρες αργότερα.

Βέβαια, με τη φόρα που έχουν οι «πράσινοι» είναι πολύ πιθανό το σενάριο του να έχουν ήδη «καθαρίσει» την πρωτιά, οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται να συναινέσουν και να μην τον χρησιμοποιήσουν στο τελευταίο ματς. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Όλοι στο πλευρό του Άρη»

Κάλεσμα στον κόσμο του Άρη να μείνει δίπλα στην ομάδα απηύθυνε μέσω δήλωσής του ο πρόεδρος της «κίτρινης» ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης.

«Όλοι στο πλευρό του Άρη»
Οι καλύτερες μέρες έρχονται για τον Άρη και γι’ αυτό ο πρόεδρος της «κίτρινης» ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, έστειλε μήνυμα συστράτευσης και στήριξης στον κόσμο της ομάδας.

Αναλυτικά η δήλωση του Λευτέρη Αρβανίτη:

«Φίλοι του Άρη,

Η ομάδα μας βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Μετά από αγώνες που κάναμε ΜΑΖΙ, μετά από δοκιμασίες που περάσαμε ΜΑΖΙ, μετά από αγωνίες και κινδύνους που βιώσαμε ΜΑΖΙ, καταφέραμε κάτι που οι περισσότεροι θεωρούσαν απίθανο: Να βγάλουμε τον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ από τα σκοτεινά τούνελ της αναξιοπιστίας και της αβεβαιότητας και να τον ξανακάνουμε ελκυστικό και υγιή.

Μείναμε ενωμένοι, σαν μια γροθιά, όποτε οι περιστάσεις το απαιτούσαν και όποτε οι συνθήκες το επέβαλλαν. Εμείς, ως διοίκηση που προέρχεται από τα τσιμέντα και τον οπαδικό κόσμο του ΑΡΗ και εσείς, ως γνήσιοι φύλακες των συμφερόντων της ομάδας, που την ακολουθείτε πιστά σε όλα τα πέταλα της γης.

ΜΑΖΙ φέραμε ξανά τον ΑΡΗ στο αγωνιστικό προσκήνιο. ΜΑΖΙ καταφέραμε να προσελκύσουμε έναν επενδυτή της εμβέλειας του κ. Νικόλαου Λάσκαρη, του οποίου η παρουσία για να δώσουμε σάρκα και οστά στα όνειρά μας, είναι επιβεβλημένη.

Έχοντας την τιμή και το προνόμιο να ανήκω στην μεγάλη Αρειανή οικογένεια αλλά και με την βαριά ευθύνη που φέρω σαν πρόεδρος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε, σας καλώ όλους στο πλευρό μας. Στο πλευρό της διοίκησης, του νέου επενδυτή, των παικτών και του προπονητικού επιτελείου. Τώρα είναι ανάγκη ίσως περισσότερο από ποτέ, να μείνουμε ΜΑΖΙ και με ψυχραιμία και αίσθημα ευθύνης, να κοιτάξουμε μπροστά και να δώσουμε επιπλέον ώθηση στον Αυτοκράτορα.

Υποσχέσεις και μεγάλα λόγια δεν σας έδωσα ποτέ. Αυτό όμως που με σιγουριά μπορώ να σας υποσχεθώ για το μέλλον είναι τούτο: Αν σταθούμε όλοι ΜΑΖΙ ο ένας δίπλα στον άλλον, η επόμενη ημέρα του ΑΡΗ θα είναι σίγουρα καλύτερη από την προηγούμενη. Αρκεί να είμαστε ΜΑΖΙ, μαθαίνοντας από τα λάθη μας και έχοντας την μεγαλοψυχία να τα συγχωρούμε, όταν αυτά συμβαίνουν».

Με τιμή,

Λευτέρης Αρβανίτης
».

«Δεν φοβάμαι τίποτα, αλλά φτάνει πια»!

Πιο ξεκάθαρος δεν γίνεται. Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, στήριξε απόλυτα τον Πρίγκιπα Άλι (ενόψει εκλογών) και τόνισε πως είναι μονόδρομος να γίνουν αλλαγές στην FIFA με κάθε κόστος.

«Δεν φοβάμαι τίποτα, αλλά φτάνει πια»!
Ούτε βήμα πίσω. Ο Μισέλ Πλατινί, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, τόνισε πως η επιλογή του Πρίγκιπα Άλι στις αυριανές εκλογές της FIFA είναι μονόδρομος, έπειτα από τα συνεχόμενα σκάνδαλα.

O πρόεδρος της UEFA στάθηκε στην προσπάθεια που κάνει τις τελευταίες μέρες, μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια, ώστε οι Ομοσπονδίες να μην ψηφίσουν τον Σεπ Μπλάτερ, που παραμένει ακόμη δυνατός.

Παράλληλα, σε ενδεχόμενη επανεκλογή του Ελβετού, ο Πλατινί τόνισε πως δεν τον φοβίζει τίποτα και παρότι δεν έχει παρθεί ακόμη κάποια επίσημη απόφαση, προτίθεται να κάνει τα πάντα ώστε να γίνουν οι αλλαγές που πρέπει.

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την πεποίθησή του πως αν η FIFA δεν καταφέρει να κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται, τότε θα υπάρξει παρέμβαση από το FBI.

Αναλυτικά:

«Είμαι ο πρώτος ο οποίος έχω αηδιάσει με αυτά που συμβαίνουν. Σήμερα είχαμε μια συνάντηση ανάμεσα στις 54 Ομοσπονδίες της UEFA, ώστε να προετοιμαστούμε για το συμβούλιο της FIFA. Αύριο, όπου είναι οι εκλογές, μία μεγάλη ομάδα Ομοσπονδιών προτίθεται να ψηφίσει τον Πρίγκιπα Άλι. Προσπαθώ να πείσω επίσης και όσους δεν έχουν αποφασίσει ακόμη, να κάνουν το ίδιο.

Ο Σεπ Μπλάτερ μου ζήτησε τον λόγο για την σκληρή ανακοίνωση που βγάλαμε. Του ζήτησα να μιλήσουμε σαν άντρας προς άντρα, πρόσωπο με πρόσωπο. Αρνήθηκε, ήθελε μπροστά σε όλους. Του ζήτησα να αποχωρήσει, καθώς δίνουν μία άθλια εικόνα προς τα έξω.
Σας ζητώ λοιπόν δημόσια να στηρίξετε όλοι σας τον Πρίγκιπα Άλι. Αυτό είναι που θέλω να σας πω και το κάνω με λύπη. Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος αυτός, αλλά υπάρχουν πολλά και μεγάλα σκάνδαλα.

Αρκετοί πλέον δεν θέλουν να παραμείνουν μέλη όπως είναι η FIFA. Θα τα δούμε όλα αυτά, μαζί με όλους τους γενικούς γραμματείς, όπου θα συναντηθούμε στο Βερολίνο για τον τελικό του Champions League.Έχουμε 8 μέρες μπροστά μας»


Για την στήριξή του στον Πρίγκιπα Άλι: «Είναι νέος, φιλόδοξος και γι’αυτό μου αρέσει. Μπορεί να βοηθήσει, ενώ δεν έχει ανάγκη ούτε τα χρήματα»
Για το αν πιστεύει ότι ο Μπλάτερ δεν θα επανεκλεγεί: «Ναι. Μέχρι να γίνουν τα χθεσινά, όχι.... αλλά αρκετά πια»!

Στην περίπτωση που ο Μπλάτερ εκλεχθεί εκ νέου: «Λοιπόν, καταρχήν πιστεύω πως αν η FIFA δεν είναι σε θέση να κάνει μόνη της αλλαγές, θα τις κάνει το FBI για αυτήν. Η Ευρώπη δεν κινδυνεύει να χάσει κάποια θέση για το Μουντιάλ. Έχω ρητή εντολή από τις Ομοσπονδίες μέλη της UEFA να μην κάνω πίσω σε αυτή την κόκκινη γραμμή».

Για το εάν η UEFA και η FIFA θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί: «Έχω πει και το επαναλαμβάνω. Θα έχουμε νέα συνάντηση με τις Ομοσπονδίες μας, όπου εκεί είναι όλα ανοιχτά».

Για την παρότρυνσή του στον Μπλάτερ να παραιτηθεί: «Το είπα και πριν. Υποστηρίζαμε ο ένας τον άλλον για μεγάλο διάστημα. Είμαι ο νεότερος φίλος του κι εκείνος έλεγε πως νιώθει ως θείος απέναντί μου. Νιώθω φόβο για αυτόν. Το βλέπω σαν καθήκον να συμβουλέψω τον φίλο μου, όταν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι με την FIFA. Είναι το σπίτι του ποδοσφαίρου. Το σπίτι των κανόνων. Αλλά πως θα υπάρχει σεβασμός σε αυτούς από τους παίκτες, όταν δεν υπάρχει απ΄τα στελέχη της»;

Για το εάν οι εκλογές θα σημάνουν το τέλος του Μπλάτερ: «Όχι. Είναι δυνατός. Υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που εργάζονται για αυτόν».

Για το αν φοβάται ένα ενδεχόμενο «ράγισμα» με την FIFA: «Δεν φοβάμαι τίποτα. Κάνω την δουλειά μου και προσπαθώ να δείξω στις υπόλοιπες Ομοσπονδίες τον σωστό δρόμο για την FIFA».
*Πηγή: sport-fm.gr*