Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πρεμιέρα και στη Γερμανία για το Hawk-Eye!!

Ο τελικός του Βερολίνου ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Βόλφσμπουργκ, θα περάσει στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, μιας και θα είναι ο πρώτος αγώνας με Hawk- Eye, σε γερμανικό αγώνα.

Πρεμιέρα και στη Γερμανία για το Hawk-Eye
Η Ντόρτμουντ θα ευχόταν, αυτός ο μηχανισμός να υπήρχε από πέρσι. Διότι ένα γκολ του Ματς Χούμελς στο 64ο λεπτό, το οποίο απέκρουσε ο Ντάντε μέσα από την γραμμή, στην περσινή αναμέτρηση με την Μπάγερν, δεν μέτρησε, ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου επικράτησαν οι Βαυαροί με 2-0. Φέτος ο μηχανισμός αυτός, θα ντεμπουτάρει στον τελικό του Κυπέλλου κι από τη νέα σεζόν, θα κάνει την εμφάνιση του σε όλα τα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα, ώστε η αμφισβήτηση για το αν πρέπει ή όχι να μετρήσει ένα γκολ, να τερματιστεί.

Η παλιά μεγάλη σφυρίχτρα του γερμανικού ποδοσφαίρου και νυν διευθυντής διαιτησίας της γερμανικής Λίγκας, Χέλμουτ Κρουγκ, υποστήριξε πως η χρήση του Hawk-Eye αποτελεί ένα βήμα μπροστά. «Κάθε διαιτητής θα είναι ευτυχής, έχοντας στη διάθεση του αυτό το εργαλείο». Με την σειρά του ο επικεφαλής διαιτησίας της Ομοσπονδίας, Λουτζ Μίκαελ Φρόχλιχ, με αφορμή τον περσινό τελικό και το γκολ του Χούμελς που δεν μέτρησε, επισήμανε πως «θα θέλαμε τότε να έχουμε την τεχνολογία γραμμής σε χρήση».

Ο Κρουγκ θυμήθηκε και τον αγώνα στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής το 2010, ανάμεσα στην Γερμανία και την Αγγλία, όταν το ξεκάθαρο γκολ του Λάμπαρντ δεν είχε μετρήσει, ενώ η μπάλα είχε περάσει πολύ μέσα. «Ο πολύ καλός ρέφερι, Μπρούνο Λαριόντα, από την Ουρουγουάη, μετά απ’ αυτό το λάθος, υποχρεώθηκε να κρεμάσει την σφυρίχτρα. Ευτυχώς, με την χρήση αυτής της τεχνολογίας, κάτι τέτοιο, δεν θα ξανασυμβεί».

Αυτό το συμβάν, στάθηκε και η αφορμή ν’ αλλάξουν γραμμή και οι ομάδες ως προς τη χρήση του. Αν και αρχικά, δεν είχε πολλούς υποστηρικτές η τεχνολογία αυτή, ανάμεσα στους συλλόγους, αποφασίστηκε φέτος, με ψήφους 15-3 να χρησιμοποιηθεί από τη νέα σεζόν στην Μπουντεσλίγκα, με το κόστος για τον τεχνολογικό εξοπλισμό, για κάθε ομάδα, να κυμαίνεται για όλη τη σεζόν, στα 135.000 ευρώ.

Δείτε εδώ τη φάση του περσινού τελικού με το γκολ του Χούμελς που δεν μέτρησε ποτέ:




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: