Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Πείτε μας σε ποιες εντολές και από ποια κέντρα δεν πειθάρχησε ο Τσαχειλίδης»

Σφοδρή επίθεση στην ΕΠΟ, για την επικείμενη καρατόμηση Τσαχειλίδη, εξαπέλυσε η ΑΕΚ. Μιλώντας για ποδοσφαιρικό πραξικόπημα και απευθυνόμενη -όπως αναφέρει- σε υπαλλήλους, ρωτά ποιος έδωσε την εντολή.

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Πείτε μας σε ποιες εντολές και από ποια κέντρα δεν πειθάρχησε ο Τσαχειλίδης»
Μύδρους εναντίον της ΕΠΟ -με αφορμή την απομάκρυνση του Γιάννη Τσαχειλίδη από την ΚΕΔ- εξαπέλυσε η ΑΕΚ.

Σε ανακοίνωσή της, η «Ένωση» κάνει λόγο για πραξικόπημα και «μια ακόμα μεθόδευση από τον υπόκοσμο που λυμαίνεται το ποδόσφαιρο».

Αφού χαρακτηρίζει λοιπόν «πρόεδρο-μαριονέτα» τον Γιώργο Γκιρτζίκη και τονίζει ότι απευθύνεται σε υπαλλήλους, ρωτά επιτακτικά σε ποιες εντολές και από ποια κέντρα δεν πειθάρχησε ο Τσαχειλίδης.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Πληροφορούμαστε ότι η σε συνεχείς αμαρτίες περιπεσούσα ΕΠΟ ετοιμάζεται για ένα ακόμα ποδοσφαιρικό πραξικόπημα και ότι μετά από τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα έχει αποφασίσει την καθ’ υπόδειξη αντικατάσταση του Γιάννη Τσαχειλίδη από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ με τον Φραγκίσκο Σωμαρακάκη.

Επειδή δεν χρειάζεται να λέμε πολλά, γιατί πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι απευθυνόμαστε σε υπαλλήλους με την πλήρη έννοια της λέξης, ξεκαθαρίζουμε προς τον πρόεδρο-μαριονέτα της ΕΠΟ ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν πρόκειται να δεχτεί μία ακόμα μεθόδευση από τον υπόκοσμο που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε την τοποθέτηση του εντολοδόχου Φραγκίσκου Σωμαρακάκη στη θέση του υπεύθυνου για τον ορισμό των διαιτητών.

Καλούμε τον κ. Γκιρτζίκη να ενημερώσει τον φίλαθλο κόσμο σε ποιες εντολές και από ποια κέντρα δεν πειθάρχησε ο κ. Τσαχειλίδης με αποτέλεσμα να καρατομηθεί άμεσα.

Κύριοι της ΕΠΟ, επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά: Είναι προτιμότερο να εγκαταλείψετε άμεσα το ελληνικό ποδόσφαιρο παρά να επιμείνετε να εκτελείτε εντολές. Δεν έχετε πλέον, ούτε την ανοχή μας. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε».

Κρίμα, κρίμα, κρίμα!!

Η Εθνική ομάδα κοίταξε στα μάτια την Ισπανία, αλλά έδειξε περισσότερο σεβασμό απ’ όσο χρειαζόταν με αποτέλεσμα να ηττηθεί 73-71 και να παλέψει πλέον για μία θέση στο προολυμπιακό τουρνουά…

Κρίμα, κρίμα, κρίμα!
Ε, όχι κι έτσι! Η Εθνική μας ομάδα πάλεψε κόντρα στην Ισπανία, αλλά άργησε να κάνει την αντεπίθεσή της στο τέλος, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 73-71 και πλέον να είναι αναγκασμένη να παλέψει για ένα «εισιτήριο» που οδηγεί στο προολυμπιακό τουρνουά…

Πρώτος σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ο Καλάθης με 14 πόντους, με τον Πρίντεζη να είχε 13 και τον Αντετοκούνμπο από την πλευρά του να κάνει νταμπλ-νταμπλ με 12 πόντους και 17 ριμπάουντ. Το επόμενο ματς της «επίσημης αγαπημένης» θα είναι την Πέμπτη (17/9) με τον ηττημένο του Γαλλία-Λετονία, για τις θέσεις 5-8.

Κακή αρχή, αλλά… στα ίσα

Η γνωστή πρώτη πεντάδα, Καλάθης, Σπανούλης, Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης και Κουφός, εκκίνησε το ματς έχοντας απέναντί της Ρίμπας, Γιουλ, Ρούντι, Μίροτιτς και Γκασόλ. Δύο τρίποντα του Γιουλ και ισάριθμες τάπες του Γκασόλ έμοιαζαν με εικόνες από το εφιαλτικό παρελθόν (6-0). Με πρωτεργάτη τον Σπανούλη η Εθνική συνήλθε (8-8) και με παίκτη-κλειδί τον Αντετοκούνμπο παρότι δεν προσπέρασε ποτέ, ήταν στα ίσα με τους Ίβηρες μετά το πρώτο δεκάλεπτο (14-14) δείχνοντας να ξεπερνά την μπόρα.

Μια από τα ίδια και πίσω με διαφορά

Το πρώτο ελληνικό προβάδισμα ήρθε δια χειρός Κουφού (17-18), αλλά ήταν βραχύβιο, αφού η Εθνική κυριαρχούσε στα ριμπάουντ, ωστόσο ήταν επιρρεπής στα λάθη, άστοχη και ξάφνου ευάλωτη στην άμυνα. Συνέπεια ήταν τα τρίποντα του Μίροτιτς να φέρουν τη διαφορά στους επτά (27-20) και λίγο αργότερα δύο δικές του βολές στους οκτώ (33-25). Η ελληνική ομάδα συνέχισε να αιμορραγεί από τις εμπνεύσεις του Ροντρίγκεθ και το σκοράρισμα του Γκασόλ, με συνέπεια η Ισπανία να ξεφύγει με 39-30 λίγο πριν το ημίχρονο.

Επιτέλους… Εθνική!

Άλλη ομάδα επέστρεψε από τα αποδυτήρια. Αντετοκούνμπο και Σπανούλης σάλπισαν για την αντεπίθεση, η άμυνα άρχισε να… κάνει δουλειά και με τρίποντο του Καλάθη η Εθνική χρειάστηκε μόλις 2:51 για να επιστρέψει στο ματς (42-42) και να περάσει μπροστά με καλάθι του Πρίντεζη και alley hoop του Κουφού (42-46). Ο Γκασόλ κρατούσε μόνος του όρθια την Ισπανία (53-55) με 11 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά η ελληνική ομάδα είχε στρογγυλοκαθίσει στη θέση του οδηγού.

Αργήσαμε…

Σε λιγότερο από ένα λεπτό στην τέταρτη περίοδο οι Ισπανοί κέρδισαν, χάρη στην εξυπνάδα του Ρέγες και τη σχολαστικότητα των διαιτητών τέσσερα φάουλ. Ο βετεράνος σέντερ και ο Μίροτιτς έφεραν την ομάδα τους με σερί 9-0 στο 62-57. Το τρίποντο του Αντετοκούνμπο σταμάτησε (62-60) τους Ισπανούς, αλλά οι κακές επιλογές στην επίθεση, έδωσαν την ευκαιρία στη «φούρια ρόχα» να πάει στο +7 (68-61), περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη. Όμως και πάλι, οι διεθνείς δεν τα παράτησαν (70-68), ωστόσο δεν υπήρχε άλλος χρόνος και έτσι η Ισπανία πήρε τη νίκη με το τελικό 73-71.

Δεκάλεπτα: 14-14, 39-32, 55-57, 73-71

Ισπανία (Σκαριόλο): Γκασόλ 27 (1), Ρούντι, Ροντρίγκεθ 10 (1), Ερνανγκόμεθ, Ρίμπας 3 (1), Ρέγες 5, Κλαβέρ 2, Σαν Εμετέριο, Γιουλ 8 (2), Αγκιλάρ, Μίροτιτς 18 (2), Βίβες.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 5, Ζήσης 5, Σπανούλης 10 (1), Καλάθης 14 (2), Περπέρογλου, Σλούκας 3 (1), Καϊμακόγλου, Κουφός 9, Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 12 (2τρ., 17 ριμπ.).

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρότσα (Πορτογαλία *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστροφή στο... σπίτι τους!!

Το Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινά και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους πέντε παίκτες/προπονητές που θα τεθούν αντιμέτωποι με πρώην ομάδες τους.
Το γνωστό τραγούδι αναφέρεται σε «καταστροφές» μετά τις «επιστροφές». Κάτι που πολλές φορές συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο, όταν ένας ποδοσφαιριστής φεύγει από μια ομάδα και όταν επιστρέφει να αγωνιστεί ως αντίπαλος της, τότε μετατρέπεται σε «κόκκινο πανί» για τους οπαδούς της. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η κληρωτίδα είχε κέφια και εκτός από ομίλους με μεγαθήρια, έβγαλε κάποιες επιστροφές... φωτιά. Πέντε παίκτες/προπονητές θα αντιμετωπίσουν ομάδες που στο παρελθόν είχαν κάνει αξιοσημείωτη καριέρα είτε στον αγωνιστικό χώρο, είτε στον πάγκο. Και σε κάποιες περιπτώσεις είχαν φτάσει μέχρι και στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη διοργάνωση, δηλαδή, που θα τεθούν φέτος αντιμέτωποι με τις... πρώην. Αν οι αντίπαλοι – πλέον – φίλαθλοι τους αποθεώσουν ή τους αποδοκιμάσουν, θα φανεί... στο χειροκρότημα. Το FourFourTwo του gazzetta.gr τους παρουσιάζει.
Ζοσέ Μουρίνιο
Ο Πορτογάλος δεν επιστρέφει απλά στην πατρίδα του, αλλά θα κοντραριστεί με την ομάδα, που ξεκίνησε ο... μύθος του. Η Πόρτο, με τον Μουρίνιο στον πάγκο, κατέκτησε του κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2003 και το Τσάμπιονς Λιγκ το 2004. Ο Special One έχει τεθεί και στο παρελθόν αντιμέτωπος με τους «δράκους», όμως φέτος υπάρχει η ιδιαιτερότητα που ακούει στο όνομα Ίκερ Κασίγιας. Η μεταξύ τους σχέση διαταράχθηκε κατά την κοινή τους παρουσία στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη 2η αγωνιστική στις 29 Σεπτεμβρίου θα έχει ενδιαφέρον το μεταξύ τους... συναπάντημα.
Άνχελ Ντι Μαρία
Το καλοκαίρι του 2014 έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία όμως ήταν εκτός Ευρώπης. Ένα χρόνο μετά, ο Ντι Μαρία πήρε μεταγραφή για την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία όχι μόνο αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα τεθεί αντιμέτωπη με τη «βασίλισσα». Την 3η αγωνιστική η Παρί θα υποδεχθεί τη Ρεάλ και την αμέσως επόμενη αγωνιστική ο Ντι Μαρί θα επιστρέψει στο Μπερναμπέου. Εκεί όπου επέστρεψε θριαμβευτής από τον τελικό της Λισαβόνας το Μάιο του 2014, μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Με τον Ντι Μαρία να έχει συμβάλει τα μέγιστα όλη εκείνη τη σεζόν.
Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς
Στο ίδιο όμιλο, εκτός της Ρεάλ και της Παρί, υπάρχει σουηδική η Μάλμε (και η Σαχτάρ), η οποία ήταν η πρώτη ομάδα στην τεράστια καριέρα του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Ο Σουηδός επιθετικός δε θα επιστρέψει απλά στο γήπεδο, όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, αλλά στη γενέτειρά του. Ο Ιμπραϊμοβιτς γεννήθηκε στην πόλη Μάλμε και από τα 13 έως τα 20 χρόνια του αγωνίστηκε στην τοπική ομάδα. Μπορεί να έχει φορ΄σει τη φανέλα έξι εκ των κορυφαίων ομάδων (Άγιαξ, Γιουβέντους, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Παρί Σεν Ζερμέν) της Γηραιάς Ηπείρου στην καριέρα του, όμως παραμένει οπαδός της Μάλμε μέχρι και σήμερα. Και σίγουρα περιμένει με ανυπομονησία τα ματς της 1ης αγωνιστικής στο Παρίσι και της 5ης αγωνιστικής στο Μάλμε.
Μέμφις Ντεπάι
Ποιος να του το έλεγε του Ολλανδού άσου πως λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του από το Philips Stadion, θα επέστρεφε φορώντας τη φανέλα της νέας του ομάδας (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Η κληρωτίδα είχε κέφια για μια ακόμη φορά κι έτσι η πρώτη του συμμετοχή σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνει στο γήπεδο που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Όχι όμως ως ποδοσφαιριστής της Αϊντχόφεν, αλλά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πρώτη αγωνιστική και πρώτη... κρυάδα για τον 21χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος απόψε θα αγωνιστεί εναντίον της πρώην του ομάδας, στην ίδια του την πατρίδα, ενώ την 5η αγωνιστική θα την υποδεχθεί στο Ολντ Τράφορντ.
Λουίς Ενρίκε
Ο Ισπανός τεχνικός κατέκτησε την περσινή διοργάνωση με την Μπαρτσελόνα, όμως – όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί – η ομάδα που τον έκανε καλύτερο προπονητή ήταν η Ρόμα. Μπορεί στο διάστημα της παραμονής του στην τεχνική ηγεσία των «τζιαλορόσι», η ιταλική ομάδα να μην έκανε αξιοζήλευτη πορεία και να έμεινε εκτός Ευρώπης, όμως ο Λουίς Ενρίκε θυμάται με νοσταλγία εκείνη την εποχή. Πάντως, ο ίδιος θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στα... παλιά λημέρια του Ολίμπικο από την πρώτη αγωνιστική κιόλας για την αναμέτρηση της Ρόμα με την Μπαρτσελόνα. Και την 5η αγωνιστική θα περιμένει να ανταποδώσει τη φιλοξενία στο Καμπ Νου.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Αυτό το Champions ποιος θα το πάρει;

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το Champions League του 2015-16 ο Γιώργος Κοντογεώργης ανοίγει κουβέντα για το ποιος μπορεί να το πάρει.
Σίγουρα είναι νωρίς, αφού βρισκόμαστε ώρες από τη σέντρα στην αγαπημένη μας διοργάνωση, όμως μερικά πράγματα σε πολύ θεωρητικό επίπεδο, μπορούμε να τα πούμε. Δεν είναι κανένα μυστικό ότι η βαριά κούπα αρχίζει να κρίνεται ουσιαστικά από τον Απρίλιο, όταν δηλαδή οι ομάδες που έχουν μείνει ζωνταντές μπαίνουν στην τελική ευθεία, όμως εκτός από τη φόρμα στην κρίσιμη περίοδο, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο. Αυτά είναι η φανέλα/ιστορία, το υπάρχον υλικό, ο προπονητής, όπως φυσικά και η διαθεσιμότητα των αστεριών/παικτών κλειδιά στις τελευταίες σκηνές της εκπληκτικής αυτής ποδοσφαιρικής παράστασης. Οταν μιλάμε για τέτοιο επίπεδο, η γραμμή που ξε-χωρίζει την επιτυχία από την αποτυχία θα είναι πάντα πολύ λεπτή. Πάμε να πούμε δύο λόγια για τις δέκα ομάδες που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες.
Οι σταθερές αξίες
Ειδικά την τελευταία πενταετία, όταν ξεκινάς να μιλάς για το CL η γλώσσα πάει από μόνη της σε τρεις ομάδες. Αυτές που έχουν φτάσει στο σημείο να μην θεωρείται και τίποτα σπουδαίο το να βρεθούν στους «4». Μάλλον ούτε και στον τελικό. Από την αρχή της χρονιάς σημασία έχει μόνο να μεγαλώσουν την τροπαιοθήκη τους και πολλές φορές ακόμα και το πρωτάθλημα, δεν είναι τόσο σημαντικό. Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερν λοιπόν, είναι συνεπείς τα τελευταία χρόνια στα ημιτελικά και φέτος δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί 4άδα χωρίς κάποια από αυτές.
Η κάτοχος, Μπάρτσα, έχει αλλάξει level όσον αφορά την κορυφαία διοργάνωση την τελευταία 10ετία, όντας μακράν η πιο επιτυχημένη και είναι σαφές ότι δεν έχει καμία διάθεση να κορεστεί. Προερχόμενη από το τρεμπλ την προηγούμενη σεζόν, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε θέλει να γίνει η πρώτη που θα κρατήσει το στέμμα της και όσο υπάρχει η μαγική τριπλέτα στην επίθεση, όλα είναι πιθανά. Πέρα από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται σε μερικούς μήνες, πρέπει να βάλουμε στο παιχνίδι και τους Αρντά Τουράν και Αλέις Βιδάλ, οι οποίοι από τον Ιανουάριο θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και θα δώσουν στον Καταλανό coach έξτρα επιλογές. «Το μυστικό των MSN είναι ότι ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο» είναι η μεγάλη αλήθεια που είπε πρόσφατα ο Λουίς Σουάρες. Σίγουρα, ο μεγάλος Αργεντίνος είναι από μόνος του ένας λόγος για να ψηφίσεις τους Μπλαουγκράνα.
Η πολυνίκης του θεσμού, Ρεάλ Μαδρίτης, με Μουρίνιο και Αντσελότι δίνει εδώ και 5 χρόνια σταθερά το «παρών» στα ημιτελικά και με βάσει το γεμάτο πανάκριβα αστέρια ρόστερ, δεν μπορεί να μην βρίσκεται ανάμεσα στα φαβορί. Για πολλούς, αδύναμο σημείο της ομάδας φέτος είναι ο προπονητής, Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος είναι πραγματικά περίεργος τύπος. Αν και από το 2004 έχει ξεχάσει τι θα πει πρωταθλητισμός, είναι master στις νοκ άουτ διοργανώσεις. Ο Μαδριλένος είναι ο μοναδικός εν ενεργεία τεχνικός που έχει ευρωπαϊκή κούπα με τρεις διαφορετικές ομάδες (Βαλένθια, Λίβερπουλ, Τσέλσι), είναι κάτοχος του τίτλου και έχει τη δυνατότητα να μεγαλώσει περισσότερο τον μύθο του. Ειδικά αν μέσα στο επόμενο 6μηνο έχει προλάβει να βλέπει με κυάλια την κορυφή στην La Liga, το βάρος θα πάει όλο στο CL και με τον Κριστιάνο οδηγό θα πάει για το 11ο.
Με την Ντόρτμουντ να έχει πάρει απουσία φέτος, η Μπάγερν Μονάχου είναι η μοναδική ελπίδα της Γερμανίας, αφού Βόλφσμπουργκ, Λεβερκούζεν και Γκλάντμπαχ δεν μπορούν να την ακολουθήσουν σε αυτό το επίπεδο. Η περίπτωση Γκουαρδιόλα είναι ακριβώς αυτή που αναφέραμε πιο πάνω, αφού οι ημιτελικοί του 2014 και του 2015 όχι μόνο δεν αποτελούν παράσημο για τον Καταλανό, αλλά αντίθετα βαραίνουν το βιογραφικό του μετά τους αποκλεισμούς με βαριές ήττες από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα. Μετά το τρεμπλ του 2013 με τον Γιουπ Χάινκες, οι Βαυαροί δεν βλέπουν κάτι άλλο από την κούπα. Ο Πεπ, ο οποίος κοστίζει στο κλαμπ 17 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ελπίζει φέτος να μην συμβεί ό,τι και πέρυσι, όταν είδε την ομάδα να μετατρέπεται σε νοσοκομείο την κρίσιμη περίοδο. Ντάγκλας Κόστα και Βιδάλ είναι τα νέα βαριά χαρτιά, ενώ οι πρώτες αγωνιστικές δείχνουν ότι ίσως φέτος έχει ανταγωνίστρια και στη μάχη για τη σαλατιέρα.
Το δεύτερο γκρουπ
Τα φαβορί ακολουθεί ένα γκρουπ ομάδων που έχουν ποιότητα στο ρόστερ, κάνουν πρωταθλητισμό τα τελευταία χρόνια και στη μέρα τους δείχνουν ικανές για τη ζημιά. Η Τσέλσι βρίσκεται ένα κλικ πάνω από Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι, αφού είναι κάτοχος του τίτλου, έχει παρουσίες στα ημιτελικά αλλά και τον καλύτερο προπονητή. Οι Μπλε άρχισαν την υπεράσπιση του πρωταθλήματος με το χειρότερο ξεκίνημα από το 1986, έχουν τρομερά προβλήματα στην άμυνα έχοντας δεχθεί 2+ γκολ σε κάθε ματς, ενώ και δημιουργικά δεν υπάρχουν ιδέες και φρεσκάδα. Το γεγονός ότι η κούπα στην Premier League μοιάζει ήδη χαμένη, ίσως κάνει τον Μουρίνιο να στραφεί αποκλειστικά στα αστέρια.
Για τον ίδιο λόγο ίσως μπορεί να κάνει focus στο Champions League και η υπεύθυνη για τον ήδη χαμένο τίτλο στην PL για την Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι. Αν η ομάδα του Πελεγκρίνι συνεχίσει να πηγαίνει τρένο, σε συνδυασμό με το ότι δεν φαίνεται κάποιος σταθερός αντίπαλος φέτος, θα μπορέσει να τα δώσει όλα στη διοργάνωση στην οποία όμως δεν έχει καταφέρει ακόμα να φτάσει μέχρι τους «8». Οι Citizens είχαν ντροπιαστικούς αποκλεισμούς από τον όμιλο τα προηγούμενα χρόνια, πέρυσι χαιρέτισαν νωρίς με κάτω τα χέρια εξαιτίας της Μπαρτσελόνα, όμως μπορούν να πάρουν θάρρος από το ρόστερ. Σε αυτό προστέθηκαν αντί περίπου 190 εκατ. ευρώ οι Νίκολας Οταμέντι, Κέβιν Ντε Μπρόινε, Ραχίμ Στέρλινγκ και σε συνδυασμό με το ότι ο Χιλιανός coach είναι για τρίτο χρόνο στο τιμόνι, δημιουργούν μία δυναμική που σε κάνει να πιστεύεις ότι κάποια φορά θα πάνε καλύτερα.
Σε πιο ευνοϊκή κατάσταση από την Σίτι η Παρί Σεν Ζερμέν που δεν καταπονείται τόσο από τους ανταγωνιστές στην Ligue1 και έχει την πολυτέλεια ήδη να κάνει rotation. Ο πρόεδρος Αλ-Κελαϊφί προσθέτει στο ρόστερ έναν υπερπαίκτη τον χρόνο και φέτος δήλωσε ότι «ο Ντι Μαρία αποκτήθηκε για να βοηθήσει την ομάδα να κάνει το βήμα παραπάνω στο Champions League». Από τα ματς των ομίλων γίνεται σαφές ότι οι Παριζιάνοι θα επιδιώξουν να έχουν όσο πιο φρέσκα γίνεται τα αστέρια τους με σκοπό την πολυαναμενόμενη μεγαλύτερη πορεία στη διοργάνωση. Η PSG έχει απίστευτη ποιότητα στο ρόστερ και θα δώσει μάχες για να κάνει την υπέρβαση.
Τελευταίες φιναλίστ
Και πάμε στις ομάδες που τα τελευταία δύο χρόνια άγγιξαν το ‘θαύμα’ αλλά δεν τα κατάφεραν κόντρα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα. Πέρυσι η Γιουβέντους βρέθηκε 90 λεπτά από το τρεμπλ, όμως μερικούς μήνες μετά, ύστερα από την χειρότερη εκκίνηση των τελευταίων 53 ετών στο πρωτάθλημα, δεν δείχνει ότι μπορεί να κάνει ανάλογη πορεία. Η Vecchia Signora παραμένει όμως η πιο σοβαρή εκπρόσωπος της Serie A και μια πιθανή πρόκριση από τον όμιλο του θανάτου θα αποτελέσει απάντηση και ψυχολογική τόνωση για τη συνέχεια.
Ανοδική είναι η πορεία της Ατλέτικο επί των ημερών Σιμεόνε. Μετά τον τελικό, οι Ροχιμπλάνκος αποκλείστηκαν στους «8» οριακά από την Ρεάλ και έδειξαν ότι αν και δεν είναι φαβορί, μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα σε κάθε αντίπαλο. Με καλή αμυντική λειτουργία και σπάνιο team spirit αν δει κανείς κάθε ματς της και γύρο ξεχωριστά, δεν μπορεί να αποκλείσει το να προκαλέσει «μπαμ».
Και οι... άλλοι
Και κλείνουμε με ένα δυνατό αγγλικό ζευγάρι. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα έχει σκάσει πολύ χοντρά όσο έλειψε και επιστρέφει με ένα πολύ πλούσιο ρόστερ με φιλοδοξία, ενώ η Αρσεναλ με πιο προσεκτική προσέγγιση, έβαλε υπερπαίκτη στο Νο1 θέλοντας να αποκτήσει πιο σοβαρό αμυντικό επίπεδο. Τα κλαμπ από το Νησί δεν τα πάνε γενικά καλά τα τελευταία χρόνια και δεδομένου ότι Τσέλσι και Σίτι δεν βρίσκονται καν μέσα στα μεγάλα φαβορί, Red Devils και Gunners δεν έχουν τη χάρη του παρελθόντος, αν και έχουν το όνομα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η... σχολική φωτογράφηση της Έβερτον!! (vid)

Σαν... σχολιαρόπαιδα έκαναν οι ποδοσφαιριστές της Έβερτον στην ετήσια φωτογράφιση της ομάδας, φανερώνοντας το εξαιρετικό κλίμα που φαίνεται ότι επικρατεί στον σύλλογο.  
Οι πλάκες του Λουκάκου στον Μπάρκλεϊ, τα πειράγματα του Μπέινς στον Όσμαν, ο Μιραλάς σε ρόλο... φωτογράφου, ο Γιαγκέλκα με το περιοδικό και πολλά άλλα συνέβησαν μέχρι να... σοβαρευτούν όλοι και να γίνει η φωτογράφιση!
Δείτε εδώ τα παρασκήνια






*Πηγή: England365.gr*

«Ναι» για το νέο «Στάμφορντ Μπριτζ»!

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Χάμερσμιθ και Φούλαμ, εγκρίνει το πλάνο της Τσέλσι για την ανακατασκευή του «Στάμφορντ Μπριτζ» και σύντομα ο λονδρέζικος σύλλογος θα καταθέσει και τη σχετική αίτηση ώστε να πάρει και τυπικά το πράσινο φως και να ξεκινήσουν τα έργα!  
Οι «μπλε» θέλουν να δώσουν νέα, ακόμα πιο σύγχρονη μορφή στην ιστορική τους έδρα και βάσει πλάνου, η χωρητικότητα του γηπέδου θα φτάσει μέχρι και τις 60.000 θέσεις όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.
Σήμερα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Χάμερσμιθ και Φούλαμ, ενέκρινε το σχέδιο της Τσέλσι, οι διοικούντες την οποία θα πρέπει πλέον να καταθέσουν και την απαραίτητη αίτηση για τα τυπικά και να μπουν πλέον οι μπουλντόζες στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
Το πλάνο περιλαμβάνει και την ανέγερση δύο νέο ξενοδοχείων, ενώ θα υπάρξει και νέο πάρκινγκ 267 θέσεων.
*Πηγή: England365.gr*

ΜακΚλάρεν: «Να γίνει μάθημα αυτή η ήττα...»

Η παρουσία της Νιούκαστλ στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από πέντε αγωνιστικές, ενοχλεί τον Στιβ ΜακΚλάρεν που τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει μεγάλο μάθημα για την ομάδα του η ήττα (2-0) από τη Γουέστ Χαμ.  
Οι «καρακάξες», που έφτασαν με μεγάλη καθυστέρηση στο «Άπτον Παρκ» το βράδυ της Δευτέρας και μάλιστα περπάτησαν 2 χλμ. για να φτάσουν εκε, αφού δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν με το πούλμαν, ηττήθηκαν και παραμένουν δίχως νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.
Ο Στιβ ΜακΚλάρεν ξέρει ότι η ομάδα του πρέπει να ξυπνήσει και δήλωσε ότι θα πρέπει στο επόμενο ματς η Νιούκαστλ να δείξει ότι έμαθε από το κακό βράδυ στο Λονδίνο. \
«Είμαι απογοητευμένος και πρέπει να μάθουμε το μάθημά μας μετά από αυτό το παιχνίδι. Η ήττα σε αυτά τα παιχνίδια πονάει πολύ περισσότερο και πρέπει να αντιδράσουμε στο αμέσως επόμενο ματς. Δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε όπως θα έπρεπε στο ζέσταμα, όμως δεν αποτελεί δικαιολογία αυτό. Η Γουέστ Χαμ μπήκε μέσα φουριόζα και ήδη είχε πάρει το προβάδισμα από το πρώτο δεκάλεπτο. Μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα είμαστε δύο βήματα μπρος, ένα πίσω...» ήταν τα λόγια του. 
*Πηγή: England365.gr*

Αϊντχόφεν – Μαν. Γιουνάιτεντ!! (preview)

Με απόντα τον Γουέιν Ρούνεϊ και τον Μέμφις Ντεπάι να επιστρέφει στην Ολλανδία και το Αϊντχόφεν μόλις λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιστρέφει σε τελική φάση Τσάμπιονς Λιγκ και κάνει πρεμιέρα επί ολλανδικού εδάφους.  
Οι «κόκκινοι διάβολοι» μετά την επικράτηση επί της Λίβερπουλ με σκορ 3-1, ταξίδεψαν στην Ολλανδία για το πρώτο ματς του ομίλου τους στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, κάνοντας ποδαρικό την έδρα της PSV Αϊντχόφεν.
Το παιχνίδι θα είναι ιδιαίτερο για τον Μέμφις Ντεπάι που επιστρέφει στα λημέρια όπου σύχναζε, αγωνιζόταν και αποθεωνόταν μέχρι και τον περασμένο Μάιο, προτού μετακομίσει στην Αγγλία για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο Φιλίπ Κοκού τον στήριξε και τόνισε ότι ο Μέμφις μπορεί να πετύχει στην Πρέμιερ Λιγκ αν του δοθεί ακόμα λίγος χρόνος για να προσαρμοστεί απόλυτα και σίγουρα ξέρει πως να τον αντιμετωπίσει η ομάδα του, ενώ, πολύ καλό για την Αϊντχόφεν είναι πως απουσιάζει ο τραυματίας Γουέιν Ρούνεϊ, αν και αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στον σύλλογο του Μάντσεστερ το περασμένο Σάββατο απέναντι στη Λίβερπουλ.
Για την ομάδα του Φαν Χάαλ θα λείψει ο Φιλ Τζόουνς που ούτως ή άλλως απουσιάζει εδώ και καιρό, ενώ για τους Ολλανδούς, οι Γιόσεφσον και Βίλεμς είναι τραυματίες.
Πιθανές ενδεκάδες:
Αϊντχόφεν: Ζόετ, Αρίας, Μπρουμά, Μορένο, Μπρένετ, Χέντριξ, Πρόπερ, Γκουαρδάδο, Νάρσινγκ, Ντε Γιόνγκ, Λεστιέν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταρμιάν, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Σο, Σβαϊνστάιγκερ, Κάρικ, Μάτα, Ερέρα, Ντεπάι, Φελαϊνί
*Πηγή: England365.gr*

Μπίλιτς: «Γι' αυτό ήθελα τον Παγιέτ»

Απόλυτα δικαιωμένος αισθάνεται ο Σλάβεν Μπίλιτς με την επιλογή του να πάρει τον Ντιμίτρι Παγιέτ στη Γουέστ Χαμ το καλοκαίρι, μετά τα δύο γκολ που πέτυχε εκείνος απέναντι στη Νιούκαστλ για να χαρίσει στα «σφυριά» τη νίκη (2-0) το βράδυ της Δευτέρας στο «Άπτον Παρκ».  
Ο κόουτς των Λονδρέζων, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον παίκτη του, δηλώνοντας:
«Ο Παγιέτ είναι μια μικρή απόδειξη πως τα πήγαμε αρκετά καλά και κινηθήκαμε σωστά στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Τον Παγιέτ τον ήθελα από την αρχή. Τον γνωρίζω πολύ καιρό και δεν είναι μόνο το γεγονός πως σκοράρει και βοηθάει έτσι την ομάδα, αλλά προσπαθεί και βοηθάει να παίζουν και οι συμπαίκτες του καλύτερα φτιάχνοντας το παιχνίδι». 
*Πηγή: England365.gr*

Μάντσεστερ Σίτι – Γιουβέντους!! (preview)

Κάθε αρχή και δύσκολη και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι ξέρει τι κινδύνους μπορεί να κρύβει για τη Μάντσεστερ Σίτι η πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και το ματς κόντρα στη Γιουβέντους που αγνοεί τη νίκη μέχρι στιγμής στην τρέχουσα σεζόν...  
Οι «πολίτες» υποδέχονται στο ανακαινισμένο «Etihad» τους Πρωταθλητές Ιταλίας και φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ της περσινής αγωνιστικής περιόδου, με στόχο φυσικά να μην τους επιτρέψουν να κάνουν... σεφτέ για φέτος στο αποψινό ματς.
Ο Πελεγκρίνι έχει φροντίσει να καταστήσει σαφές στους παίκτες του ότι το γεγονός πως η «Γηραιά Κυρία» δεν έχει νίκη στο πρωτάθλημα της Serie A δεν σημαίνει ότι γίνεται πιο εύκολο το σημερινό παιχνίδι, ενώ ο Βινσέν Κομπανί έκανε λόγο για την ανάγκη η Σίτι να εμφανιστεί άριστα στημένη στο γήπεδο και να στείλει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση...
Οι πρωτοπόροι της φετινής Πρέμιερ Λιγκ με το 5x5, δεν θα έχουν απόψε διαθέσιμο τον Σέρχιο Αγουέρο που χτύπησε στο δεξί γόνατο στο παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας το περασμένο Σάββατο, οι Μπονί και Στέρλινγκ είναι ετοιμοπόλεμοι, ενώ δεν φαίνεται να προκύπτει πρόβλημα με τη συμμετοχή και των Φερναντίνιο και Νασρί. Παράλληλα, ο Πελεγκρίνι σκέφτεται μήπως δώσει φανέλα βασικού στον Κέβιν Ντε Μπρόινε.
Για τη Γιουβέντους, μοναδικός απών είναι ο Κλαούντιο Μαρκίζιο που θα μείνει εκτός δράσης για περίπου έναν μήνα, αφού ταλαιπωρείται από θλάση δευτέρου βαθμού.
Πιθανές ενδεκάδες:
Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Μανγκαλά, Κολάροφ, Τουρέ, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Στέρλινγκ, Μπονί
Γιουβέντους: Μπουφόν, Λιχστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σάντρο, Ερνάνες, Στουράρο, Πογκμπά, Περέιρα, Μοράτα, Μάντζουκιτς
*Πηγή: England365.gr*

Τα εύσημα και τα ένσημα Πράνιτς και Πέτριτς!!

Τρελλαίνεσαι. Να είσαι παναθηναϊκός, οπαδός του Παναθηναϊκού, και να σου λέει ο Πράνιτς ότι μαλακίζονται κάποιοι συμπαίκτες μου. Σαλτάρεις κανονικά. Για δύο λόγους. Πρώτον, διότι ο ασχημάντρας έχει δίκαιο. Δεύτερον, διότι κάνει κριτική ένας καμένος παίκτης. Κάποιος που δεν θα έπρεπε να φοράει τη φανέλλα του Παναθηναϊκού.
Πού να πας σαν Παναθηναϊκός, και μέχρι πού να πας, όταν παίζεις με τον Πράνιτς και τον Πέτριτς. Είσαι τελειωμένος. Δεν τα βάζω με τους δύο επαγγελματίες. Οι κύριοι κολλάνε ένσημα, είναι στα τελειώματά τους, δεν παίζουν για την καριέρα τους, για το αύριο, αλλά για το μεροκάματο. Όσο αντέχουν.
Ο Παναθηναϊκός είναι σε κατάσταση μνημονιακή οικονομικά και επόμενο να δίνει φανέλλα σε ονόματα που έχουν κάνει τον κύκλο τους. Σε παίκτες με πείρα ευρωπαϊκή, όμως χωρίς δυνάμεις στην καβάτζα τους.
Και φθάσαμε εκεί. Να λέει ο Πράνιτς ότι κάποιοι συνάδελφοι κωλοβαράνε στο γήπεδο. Γι' αυτό χάσαμε από τον Πανιώνιο. Γι' αυτό δεν έχουμε τύχη στο πρωτάθλημα. Με το στόμα δεν θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Αυτά από τον Ντάνυ.
Μάλιστα, κύριε. Ο Πράνιτς, όχι κάποιος από τους νέους, τους υποτίθεται καυλωμένους για το μέλλον τους παίκτες. Μιλάει ο Πράνιτς.

Ο ΡΙΣΒΑΝΗΣ ΤΗΝ ΕΙΠΕ στον Αλαφούζο, γράφει ο apodytiriakias.gr
Ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είναι αμολυμένοι δεξιά κι αριστερά, σ' όλες τις ομάδες. Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Γιατί να βγάζει από τις ακαδημίες του ταλέντα και ταλεντάκια ο Ολυμπιακός και η κάθε ΠΑΕ κι αυτά να κυκλοφορούν στο πρωτάθλημα μ' άλλη φανέλλα.
Καμμία έκπληξη που ο Σπύρος Ρισβάνης είχε κριθεί ακατάλληλος στον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου και του Αναστασίου και ήταν από τους πρωταγωνιστές της νίκης του Πανιωνίου.
Καμμία έκπληξη, για να μη ξεχνιόμαστε, που το παλληκάρι καταχάρηκε και δεν το έκρυψε που έχασε ο Παναθηναϊκός από ομάδα που έπαιζε κι αυτός. Ανθρώπινο.
Με την ευκαιρία. Είναι ανοησία ο πρόεδρος μιας ΠΑΕ να μιλάει για θέματα... αγωνιστικά, τεχνικά, προπονητικά. Είναι σα να κάνει κριτική στον πρόεδρο ο ποδοσφαιριστής για το ποια είναι η πολιτική της ΠΑΕ στα οικονομικά θέματα, στις σχέσεις με την ΕΠΟ κ.λ.π. Ο πρόεδρος κρίνεται στις επιλογές προπονητή και μεταγραφών που τις κάνει μετά από υποδείξεις των συνεργατών του.
«Ταλέντο ο Ρισβάνης, αλλά ανώριμος σα χαρακτήρας, του έλειπε η θέληση στις προπονήσεις, δεν μας έκανε...» είχε πει για τον Ρισβάνη ο Αλαφούζος. Τι το ήθελε!
Λέγαμε για τους παίκτες που ποδοσφαιρικά ανατρέφει μια ΠΑΕ και στη συνέχεια τους βλέπει αντίπαλους. Θα μου πεις ότι τα φυτώρια, τα τμήματα υποδομής έχουν και την οικονομικίστικη διάστασή τους. Παράγουμε παίκτες για να τους μοσχοπουλήσουμε. Γιατί, όχι!
Για να λειτουργείς ποδοσφαιροτροφείο, όπως ιχθυοτροφείο, ορνιθοτροφείο και σία, αυτό είναι μια δουλειά. Επιχείρηση σκέτη. Όπως μπίζνες είναι να ξέρεις να πουλάς τα προϊόντα σου. Ο Ρισβάνης, όπως κι άλλοι παίκτες από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και σία, ήταν... ελεύθερος πριν καταλήξει στον Πανιώνιο.


*Πηγή: sportdog.gr*

Τέλος ο Ρόκα!!

Ο πρώτος προπονητής που απομακρύνεται από ομάδα Σούπερ Λίγκας είναι γεγονός! Μανουέλ Ρόκα και Πανθρακικός χώρισαν κι επίσημα. Τι είπε ο Ισπανός σε επικοινωνία του με το sport-fm.gr.

Τέλος ο Ρόκα!
Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται ο Πανθρακικός! Διοίκηση και Μανουέλ Ρόκα είχαν σήμερα συνάντηση, όπου ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών, με τον Ισπανό κόουτς να αποτελεί τον πρώτο που αποχωρεί τη φετινή σεζόν από πάγκο ελληνικής ομάδας.

Το κλίμα ήταν... βαρύ το τελευταίο διάστημα, δεδομένου πως οι Θρακιώτες έχουν ξεκινήσει με τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις (με Αστέρα Τρίπολης, Βέροια, Παναιτωλικό) στη Σούπερ Λίγκα και οι διοικούντες τον σύλλογο έκριναν πως χρειάζεται άμεσα... ηλεκτροσόκ για να αλλάξει η κατάσταση.

Εξ'ου και σήμερα μπήκε οριστικό φινάλε στη «σχέση» των δύο με την ΠΑΕ να ανακοινώνει το διαζύγιο ύστερα από περίπου ένα χρόνο: «Ο Πανθρακικός ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με τον προπονητή Χοσέ Μάνουελ Ρόκα Κάσες και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της επαγγελματικής του πορείας και παράλληλα ό,τι καλύτερο σε προσωπικό επίπεδο».

Ο Ρόκα έβαλε τον... επίλογο μέσω του sporf-fm.gr: «Οι άνθρωποι έκριναν πως χρειάζεται μια αλλαγή, είναι δικαίωμά τους. Εγώ πέρασα όμορφα στον Πανθρακικό και δεν ξεχνώ το ταξίδι... Άλλωστε εδώ με πίστεψαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να προπονήσω ομάδα πρώτης Εθνικής. Έχω μόνο καλές αναμνήσεις να κρατήσω, εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα».*Πηγή: sport-fm.gr*

Αναποδιά με Κάτσε!!

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής στον ΠΑΟΚ. Ο Έργκους Κάτσε παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στο γόνατο και δεν θα ακολουθήσει την αποστολή του «Δικεφάλου» για την αναμέτρηση με την Καμπάλα.

Αναποδιά με Κάτσε!
Νέο πρόβλημα στον ΠΑΟΚ πριν την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League απέναντι στην Καμπάλα.

Μετά τον Λέοβατς προστέθηκε μια ακόμη σημαντική απουσία αφού ούτε ο Κάτσε θα μπορέσε να ταξιδέψει στο Αζερμπαϊτζάν (αύριο στις 09:00 η αναχώρηση).

Ο Αλβανός μέσος παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στο γόνατο στην τελευταία εν Ελλάδι προπόνηση της ομάδας κι έτσι αποκλείστηκε από την αποστολή των "Δικεφάλου" για την αναμέτρηση της Πέμπτης.

Η 20μελής αποστολή: Γλύκος, Όλσεν, Μελίσσας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κόστα, Μαλεζάς Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Σάμπο, Χαρίσης, Τζιόλης, Γκολάσα, Μυστακίδης, Μακ, Πέλκας, Ροντρίγκες, Ζάιρο, Αθανασιάδης Μπερμπάτοφ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τ' αστέρια της Μπάγερν στο Καραϊσκάκη!! (pics)

Βιδάλ, Λεβαντόφσκι, Γκέτσε, Μίλερ, Νόιερ, Γκουαρντιόλα κι άλλοι έδωσαν... λάμψη το απόγευμα της Τρίτης στο «Γ. Καραϊσκάκης», κάνοντας την τελευταία προπόνηση πριν τον Ολυμπιακό. Δείτε φωτογραφίες.

Τ' αστέρια της Μπάγερν στο Καραϊσκάκη (pics)
inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντόβας: «Να αλλάξει κάτι στην διαιτησία, δεν πάει άλλο»

Αλλαγές στον ορισμό της ΚΕΔ και στους παρατηρητές θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα της διαιτησίας, σύμφωνα με όσα είπε ο Φίλιππος Ντόβας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Η διαιτησία δέχεται μεγάλα πυρά», αναφέρει.

Ντόβας: «Να αλλάξει κάτι στην διαιτησία, δεν πάει άλλο»
Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην διαιτησία, προκειμένου να πάψει να δέχεται πυρά σχολίασε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 o Φίλιππος Ντόβας, με αφορμή την παραίτηση του Γιάννη Τσαχειλίδη απ’ την θέση του ορισμού διαιτητών για τον πρωτάθλημα.

Ο παλαίμαχος σχολίασε το ζήτημα που έχει προκύψει, τονίζοντας πως πρέπει να γίνει κάτι για να προστατευτεί η διαιτησία.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη:

Για την παραίτηση του Τσαχειλίδη απ’ τους ορισμούς διαιτησίας: «Όταν ορίστηκε η σύνθεση της ΚΕΔ, αναρωτιόμασταν αν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που θα έχει. Αναρωτιόμασταν γιατί δεν ανέλαβαν την θέση του κύριου Τσαχειλίδη άλλοι διαιτητές, αφού υπήρχαν κι άλλοι άξιοι και έμπειροι για να το κάνουν. Αν διαπίστωσε ο κύριος Τσαχειλίδης -κάτι που εγώ δεν πιστεύω- πως του ζητήθηκε κάτι τέτοιο, καλά έκανε και παραιτήθηκε».

Για το θέμα παρατηρητών: «Σας είχα πει σε παλιότερη συζήτηση, να καταργηθεί, γιατί δεν μπορεί ο διαιτητής που είναι στον αγωνιστικό χώρο να κρίνεται από κάποιον που βλέπει τις φάσεις απ’ το μόνιτορ. Αν ο διαιτητής κάνει λάθος σε μια απόφαση απ’ τα πέντε μέτρα, θα δει ο άλλος τη φάση από μακριά; Είναι γνωστό πως όλοι τρέχουν στο μόνιτορ για να κρίνουν τον διαιτητή».

Για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην ΚΕΔ: «Πρέπει όλοι να δεχτούμε ότι αυτά που συμβαίνουν είναι σοβαρά. Να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις. Αν αυτό που δεν έκανε ο Τσαχειλίδης, τα κάνουν αυτοί που θα συνεχίσουν το έργο του, είναι πολύ σοβαρή κατάσταση. Ο χώρος της διαιτησίας δέχεται τα μεγαλύτερα πυρά. Τα θεσμικά όργανα της διαιτησίας θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό της διαιτησίας και να πάρουν σημαντικές αποφάσεις».

Για το αν πιστεύει πως θα ζητηθεί απ’ τον Φραγκίσκο Σωμαρακάκη κάτι αντίστοιχο με τον Γιάννη Τσαχειλίδη: «Είναι θέμα αρχών. Έχουν πάει για να επιτελέσουν σοβαρό έργο. Αν σκέφτονται το οικονομικό, δεν θα μπορούν να κάνουν ποτέ τίποτα».

Για το αν θα πρέπει να εκλέγεται η ΚΕΔ: «Για να γίνει αυτό θα πρέπει να παρέμβει η πολιτεία. Τα θεσμικά όργανα έχουν αναλάβει να εκλέγουν την ΚΕΔ, ξέρουμε πως γίνεται. Αν δεν βελτιωθεί ο νόμος, δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο να παραδεχτούν όλοι ότι πρέπει να γίνεται με διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες η εκλογή της ΚΕΔ.

Για την επόμενη μέρα: «Δεν μπορώ να πάρω θέση στα θέματα της ΕΠΟ. Στα θέματα της διαιτησίας όλοι θέλουμε να αλλάξει κάτι. Έτσι δεν πάει άλλο. Περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το αύριο στη διαιτησία, μετά απ’ αυτό που έγινε σήμερα. Πρέπει να καταλήξουμε στο ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει κάτι και να προστατευτεί και η διαιτησία και το ποδόσφαιρο, γιατί δεν πάει άλλο». *Πηγή: sport-fm.gr*

Σίλβα: «Δεν θα είναι ντιμπέιτ προπονητών, αλλά μάχη παικτών»

Ο Μάρκο Σίλβα υποσχέθηκε έναν Ολυμπιακό έτοιμο να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου και να τα δώσει όλα αύριο για τη νίκη. Το ντιμπέιτ, οι απουσίες και ο κόσμος.

Σίλβα: «Δεν θα είναι ντιμπέιτ προπονητών, αλλά μάχη παικτών»
Την υποχρέωση του Ολυμπιακού να τα δώσει όλα απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου ώστε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του Champions League τόνισε ο Μάρκο Σίλβα.

«Δεν θα δείτε ένα τέτοιο ντιμπέιτ ανάμεσα στον Σίλβα και τον Γκουαρντιόλα. Δεν θα δείτε μια δική μας μονομαχία. Αύριο θα δείτε έναν αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό και την Μπάγερν. Οι παίκτες είναι αυτοί που θα μονομαχήσουν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου.

Τα λεγόμενά του στην συνέντευξη Τύπου:

Για το που εστίασε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού: «Έχουμε κάνει την ανάλυσή μας και έχουμε παρακολουθήσει πολύ καλά τον αντίπαλό μας. Έχουμε ασχοληθεί με τα πλεονεκτήματα της Μπάγερν. Αν ο αντίπαλος έχει μειονεκτήματα τα κρατάμε για τον εαυτό μας. Καμία ομάδα δεν αισθάνεται άνετα όταν έρχεται να παίξει εδώ. Είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα στο αυριανό παιχνίδι».

Για τις απουσίες των Βαυαρών: «Δεν θα σταθούμε στις απουσίες. Όλες οι ομάδες έχουν απουσίες όμως έχουν και εναλλακτικές να παρουσιάσουν. Και στην Μπάγερν δεν είναι λίγες οι εναλλακτικές».

Για το αν θα παρακολουθήσει ο κόσμος ένα ποδοσφαιρικό… ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο προπονητές: «Δεν θα δείτε ένα τέτοιο ντιμπέιτ ανάμεσα στον Σίλβα και τον Γκουαρντιόλα. Δεν θα δείτε μια δική μας μονομαχία. Αύριο θα δείτε έναν αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό και την Μπάγερν. Οι παίκτες είναι αυτοί που θα μονομαχήσουν».

Για την υποχρέωση της ομάδας προς τον κόσμο: «Το μήνυμα έχει σταλεί πρώτα από τον κόσμο που είναι πάντα στο πλευρό μας. Είναι φανταστικοί φίλαθλοι. Θέλουμε να το απολαύσουν και να μας βοηθήσουν. Εμείς έχουν την ευθύνη να τα δώσουμε όλα. Υπάρχουν τρία πιθανά αποτελέσματα. Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα τα δώσουμε όλα».*Πηγή: sport-fm.gr*

Μεγάλη μπάλα (και) ο μικρός Μπουονανότε!! (pics)

Τα χνάρια του Ντιέγκο Μπουονανότε ακολούθησε ο… γιος του! Όπως έκανε την Κυριακή ο μπαμπάς του, έτσι και ο πιτσιρίκος έκλεψε την παράσταση στο ΟΑΚΑ, με τα «τερτίπια» του στο φιλικό ΑΕΚ-Απόλλων.

Μεγάλη μπάλα (και) ο μικρός Μπουονανότε! (pics)
inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ενισχύθηκε στα γκαρντ η Κηφισιά!!

Την απόκτηση του Αλέξανδρου Σπυριδωνίδη, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στον ΚΑΟΔ, ανακοίνωσε η Κηφισιά.

Ενισχύθηκε στα γκαρντ η Κηφισιά
Στην Κηφισιά θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης. Τα τελευταία δύο χρόνια, ο νεαρός γκαρντ φορούσε τη φανέλα του ΚΑΟΔ, ενώ ήταν βασικό μέλος στις μικρές Εθνικές ομάδες.

Η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Κηφισιά ανακοινώνει την απόκτηση του αθλητή Αλέξανδρου Σπυριδωνίδη.

Ο Σπυριδωνίδης γεννήθηκε στις 10/10/1995, έχει ύψος 1,85 και αγωνίζεται στη θέση του πλέι μέικερ.

Ξεκίνησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον Α.Ε Νικαίας και το 2011 έλαβε μεταγραφή για τον Ηλυσιακό στον οποίο παρέμεινε για δύο χρόνια μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Από το 2013-2015 αγωνίστηκε στη Basket League με τη φανέλα του ΚΑΟΔ.

Ο Σπυριδωνίδης ήταν βασικό μέλος στις μικρές Εθνικές Ομάδες. Το καλοκαίρι του 2013 συμμετείχε με την Εθνική Εφήβων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λετονίας, το 2014 έπαιξε με την Εθνική Νέων Ανδρών στο Πανευρωπαϊκό που διεξήχθη στην Κρήτη και φέτος ( 2015) αγωνίστηκε με την Εθνική Νέων Ανδρών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ιταλίας
».

Ρομπέρτο: «Κανείς δεν αισθάνεται… άνετα στο Καραϊσκάκη»!!

«Παράδεισος» για τους μεν, «κόλαση» για τους δε… Στη δύναμη που αντλεί ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης» εστίασε ο Ρομπέρτο ενόψει Μπάγερν κι έδειξε αισιόδοξος για πορεία ανάλογη με την περσινή.

Ρομπέρτο: «Κανείς δεν αισθάνεται… άνετα στο Καραϊσκάκη»
Έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, κάθε αντίπαλος μπορεί να… γονατίσει στο «Γ. Καραϊσκάκης». Κι αυτό αποτελεί το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού ενόψει του αυριανού αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου, όπως τόνισε ο Ρομπέρτο.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας έδειξε αισιόδοξος πως αν η περσινή ομαδική δουλειά «βγει» και φέτος στον αγωνιστικό χώρο, τότε οι Πειραιώτες έχουν όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν στο Champions League, ενώ αποθέωσε τον Μάνουελ Νόιερ.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

«Κατ αρχήν πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας. Γνωρίζουμε ποιον αντίπαλο έχουμε, γνωρίζουμε σε τι διοργάνωση παίζουμε, αλλά και ότι καμία ομάδα δεν αισθάνεται άνετα στο Καραϊσκάκη. Ίσως έχω δίκιο, ίσως όχι, θα το ξέρουμε αύριο βράδυ».

«Πάντα είσαι εσύ αυτός που βάζεις όριά σου. Κάθε ομάδα που κάνει νίκες κόντρα στους καλύτερους, πιστεύει ότι μπορεί να κάνει το ίδιο ξανά. Κάθε παιχνίδι όμως είναι διαφορετικό, εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για τη διοργάνωση και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και κόντρα στη Μπάγερν».


Για τη δική του περσινή απόδοση κι αν μπορεί να την επαναλάβει: «Τα περσινά αποτελέσματα οφείλονται σε όλη ομάδα, στην προσπάθεια όλων των παικτών, όχι ενός παίκτη. Είναι αδύνατο να παίζει καλά μόνο ένας και να έρχονται αυτά τα αποτελέσματα. Πέρσι είχαμε πολύ καλή απόδοση, όλη η ομάδα έπαιξε καλά και ιδιαίτερα μέσα στο γήπεδό μας ήμασταν ιδιαίτερα δυνατοί και είμαστε ικανοί να κάνουμε κάθε αντίπαλο να νιώθει άβολα στο Καραϊσκάκη. Μακάρι και αύριο να κάνουμε ένα τέτοιο παιχνίδι».

Για τους Νόιερ και Μπουφόν: «Ο Νόιερ είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, είναι ότι το καλύτερο να παίζεις κόντρα στους καλύτερους, στο ίδιο γήπεδο με τους καλύτερους. Μακάρι να τελειώσει και το αυριανό παιχνίδι όπως και αυτό κόντρα στη Γιουβέντους».*Πηγή: sport-fm.gr*

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: «Τελειώνουν» τον Τσαχειλίδη γιατί δεν έκανε χατίρια!!

Νέο σκάνδαλο δρομολογείται στο χώρο του ποδοσφαίρου! Όπως αποκάλυψε η εκπομπή του ΣΠΟΡ FM «Έφεση της Τρίτης», ο Γιάννης Τσαχειλίδης «ξηλώνεται» από την ΚΕΔ επειδή δεν όρισε διαιτητή που του είπαν!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: «Τελειώνουν» τον Τσαχειλίδη γιατί δεν έκανε χατίρια!
Ακόμα δεν άρχισε καλά-καλά το πρωτάθλημα κι ένα νέο σκάνδαλο δρομολογείται στο χώρο της διαιτησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Έφεση της Τρίτης» που μετέφερε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κυριάκος Θωμαΐδης, ο Γιάννης Τσαχειλίδης καρατομείται από τη θέση του λόγω… ανυπακοής.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ (που είναι ο υπεύθυνος για τον ορισμό των διαιτητών στο πρωτάθλημα) πρόκειται να «ξηλωθεί» επειδή αρνήθηκε να βάλει συγκεκριμένο ρέφερι που του ζητήθηκε σε αγώνα της Σούπερ Λίγκας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τσαχειλίδης έγινε αποδέκτης ζωηρών ενστάσεων για τους ορισμούς κι εξαιτίας της αντίδρασής του στο ενδεχόμενο να ορίζει καθ’ υπαγόρευση, αποφασίστηκε να παυθεί σιωπηρώς από τα καθήκοντά του.

Μάλιστα, έχει βρεθεί ήδη ο αντικαταστάτης του, με τις πληροφορίες να θέλουν τον Φραγκίσκο Σωμαρακάκη να προαλείφεται για τη θέση και να ‘ναι έτοιμος να προχωρήσει στους ορισμούς της επόμενης αγωνιστικής.

Όσο για τον Τσαχειλίδη -παρόλο που υπάρχει πρόθεση να διατηρηθεί στους παρατηρητές- δεν σκοπεύει να δεχθεί το «καπέλωμα» και θα παραιτηθεί, μένοντας μόνο διεθνής παρατηρητής.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Και Ρόβας στον Άρη!!

Επίσημα μέλος της «οικογένειας» του Άρη ο Βασίλης Ρόβας. «Νέο ξεκίνημα για μένα στην ομάδα», είπε στις πρώτες του δηλώσεις.

Και Ρόβας στον Άρη!
Τις πέντε μεταγραφές-ανανεώσεις έφτασε σήμερα ο Άρης. Μετά το τετραπλό χτύπημα, ήρθε ακόμα ένα, αυτό της απόκτησης του Βασίλη Ρόβα. Ο παίκτης έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ, ανηφόρισε Θεσσαλονίκη και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους κίτρινους.

Η ανακοίνωση:

«Το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του ΑΡΗ ανακοινώνει την απόκτηση του Βασίλη Ρόβα. Ο 31χρονος ανασταλτικός μέσος (γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 1984) βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ομάδας μας επισημοποιώντας την επιστροφή του στον ΑΡΗ. Ο Βασίλης Ρόβας αγωνίστηκε στην ομάδα μας τη σεζόν 2009-2010. Πρώτος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Προοδευτική, ενώ τελευταίος ήταν η Α.Ε.Κ. Ακόμη έχει φορέσει τη φανέλα του Ατρόμητου, του ΠΑΣ Γιάννινα, του Ο.Φ.Η. του Πανιωνίου και του Απόλλωνα Σμύρνης».

«Θέλω να κάνω στον ΑΡΗ ένα καινούργιο ξεκίνημα»

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Βασίλης Ρόβας, δήλωσε στο σάιτ του συλλόγου: «Αισθάνομαι όμορφα που γύρισα στον ΑΡΗ, μια ομάδα με μεγάλη δυναμική. Περιμένω τη στιγμή που θα φορέσω ξανά τη φανέλα του ΑΡΗ και να αγωνιστώ μπροστά στον κόσμο της ομάδας.Θέλω να κάνω στον ΑΡΗ ένα καινούργιο ξεκίνημα».

Και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, συμπλήρωσε: «Με τον κ. Καρυπίδη γνωρίζομαι προσωπικά και από τη στιγμή που με πήρε τηλέφωνο δεν υπήρχε περίπτωση να μην έρθω στην ομάδα. Ο ΑΡΗΣ είναι πολύ τυχερός που έχει στο τιμόνι του τον κ. Καρυπίδη. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα πετύχει τους στόχους της και θα επιστρέψει στο χώρο που ανήκει».*Πηγή: sport-fm.gr*

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Επιστολή Ανδρεάδη στην ΕΕΑ για Μαρινάκη!!

Μέσω επιστολής του ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της ΕΕΑ, εκτιμά ότι δεν προκύπτει πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης ασκεί διοίκηση στον Ολυμπιακό.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Επιστολή Ανδρεάδη στην ΕΕΑ για Μαρινάκη
Στο Γιώργο Ανδρεάδη απευθύνθηκε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θέτοντάς του το ερώτημα κατά πόσον ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχίζει να ασκεί διοίκηση στον Ολυμπιακό κατά παράβαση των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί και απαγορεύουν οποιαδήποτε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στην εκπομπή «Η Έφεση της Τρίτης», ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς απάντησε μέσω επιστολής και σε αυτήν τονίζει πως δεν προκύπτει-κατά τη γνώμη του- από πουθενά ότι ο κ. Μαρινάκης ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Αυτό το δικαίωμα το έχει βέβαια στην εταιρεία που κατέχει τις μετοχές, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την ομάδα του Ολυμπιακού της οποίας το «τιμόνι» παρουσιάζεται να έχει παραχωρήσει σε επιτροπή διοίκησης.

Πάντως, η θέση του κ. Ανδρεάδη δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτική για την ΕΕΑ, η οποία συνεδριάζει την Πέμπτη. Δηλαδή, υπάρχει το ενδεχόμενο η ίδια να γνωμοδοτήσει διαφορετικά. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι στην υπόθεση Μελισσανίδη η Επιτροπή είχε κρίνει τον Ιούλιο ότι αυτός είναι ο διοικητής της ΑΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της ΕΕΑ, Κωνσταντίνος Παπαλάκης αρνήθηκε ακόμη και να διαβάσει στα μέλη το περιεχόμενο της απάντησης Ανδρεάδη στο θέμα Μαρινάκη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο απολογισμός του Περικλή Ιακωβάκη!!

Για τις μεγάλες στιγμές και τις λύπες που έζησε στην καριέρα του μίλησε ο Περικλής Ιακωβάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με τα διοικητικά του στίβου, αλλά όχι την προπονητική.

Ο απολογισμός του Περικλή Ιακωβάκη
Έβαλε τέλος σε μια μεγάλη καριέρα και μίλησε για τις στιγμές που τον σημάδεψαν. Ο Περικλής Ιακωβάκης άνοιξε την καρδιά του στην επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ, σχολιάζοντας όσα του έλειψαν αυτό το καλοκαίρι, αλλά και για τις σκέψεις του για το μέλλον του στίβου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάμιξή του με τον αθλητισμό, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να λάβει μέρος στις επόμενες εκλογές της ομοσπονδίας.

Αναλυτικά, η συνέντευξή του στο σάιτ της ομοσπονδίας:

-Τι κάνεις αυτές τις ημέρες που κανονικά θα έπρεπε να ξεκινήσεις την προετοιμασία για τη νέα σεζόν;
«Κανονικά ακόμη και μέχρι πέρυσι, τέτοια εποχή έκανα διακοπές. Ωστόσο έχει αλλάξει, έχει τελειώσει όλο αυτό. Και στο μυαλό και στη συνήθεια. Πιο παλιά πάλι διακοπές έκανα αλλά προσεκτικά. Φέτος ήμουν χαλαρός. Αφέθηκα λίγο στο φαγητό και το ποτό, δεν υπήρχε καμία πίεση. Έχει κλείσει το κεφάλαιο αυτό για μένα και να είχα αφήσει πίσω εκκρεμότητες δεν θα μπορούσα να γυρίσω πίσω το χρόνο».

-Τι σε κράτησε στο χώρο το 2012, παρά το γεγονός ότι είχες ήδη πει πως θα σταματήσεις;
«Είχα πει θα πάρω μία χαλαρή σεζόν. Είχα καταλήξει τότε ότι κακώς αγχώνομαι και πιέζω τόσο πολύ τον εαυτό μου. Τραυματίστηκα ξανά στους Ολυμπιακούς ήμουν σε καλή κατάσταση, θα μπορούσα να κάνω κάτι καλό. Δεν θα μπορούσα λογικά να μπω στον τελικό όπως φάνηκαν τα αποτελέσματα, αλλά είχα κάνει 49.09 το πρωί, μπορούσα να τρέξω πιο γρήγορα. Ωστόσο το άγχος και η πίεση δεν μου επέτρεψαν να κάνω κάτι καλύτερο κι εκεί αποφάσισα πως πρέπει να είμαι λίγο πιο χαλαρός. Ίσως θα έπρεπε να είχα πάρει αυτή την απόφαση πολύ πριν το 2012».

-Ο χρόνος αφήνει σημάδια στον αθλητή;
«Φυσικά, αλλάζουν πολλά όταν περνάνε τα χρόνια. Μετά το 2010 είχα σερί τραυματισμούς έναν με δύο μυϊκούς τραυματισμούς τη χρονιά. Εγώ δεν είχα ποτέ τραυματισμούς, άρχισαν να εμφανίζονται καθώς μεγάλωνα. Με αποκορύφωμα φυσικά τον τελευταίο, την πελματιαία, αυτόν που ουσιαστικά μου σταμάτησε τον αθλητισμό. Ο λόγος που δεν μπόρεσα να επιστρέψω σε υψηλό επίπεδο ήταν τόσο η πελματιαία όσο και η ηλικία».

-Πόσο ψυχοφθόρο ήταν να μην μπορείς να τρέξεις όσο γρήγορα θα ήθελες;
«Είναι θέμα προσαρμογών στην αρχή λίγο σε ενοχλεί στη συνέχεια το αποδέχεσαι. Από ένα σημείο και ύστερα δεν έχεις επιλογή …λες εντάξει. Ήμουν αρκετά συνειδητοποιημένος. Ο συμβιβασμός σε αυτό το κομμάτι ήταν χρήσιμος δεν είχε κανένα απολύτως νόημα να κάνω το αντίθετο, έτσι κι αλλιώς δεν θα είχε αποτέλεσμα. Το αγώνισμα είναι τέτοιο που το ενεργειακό νόμισμα, που πρέπει να ξοδέψεις δε σε αφήνει σε αυτή την ηλικία, εκ των πραγμάτων δεν γίνεται. Και που το τράβηξα τόσο πολύ ήταν θαύμα».

-Σε ενόχλησε που στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δεν βρέθηκε ένας αθλητής να σε κοντράρει, παρά το γεγονός δεν ήσουν στο γνωστό αγωνιστικό σου επίπεδο;
«Γενικώς με ενοχλεί που τα τελευταία χρόνια δεν βλέπω αθλητές, στην παρατεταμένη ταχύτητα, αν εξαιρέσουμε ένα με δύο παιδιά. Με ενοχλεί που δεν βλέπω παιδιά σε αυτά τα αγωνίσματα».

-Γιατί συμβαίνει αυτό;
«Πάντα παίζει ρόλο η φουρνιά που έρχεται. Και εγώ δεν βγήκα με κάποιο πρόγραμμα, αλλά γιατί έτυχαν οι συγκυρίες. Αντίστοιχα κάποιοι άλλοι 400άρηδες δεν βγήκαν από κάποιο πρόγραμμα τους γέννησε η τύχη. Σωστός τόπος, σωστό ταλέντο, σωστός άνθρωπος, που τους βρήκε και τους δούλεψε. Παρόλα αυτά αισθάνομαι πως υπάρχει μια τάση και αυτή η τάση στις μικρές ηλικίες είναι να πάμε για το εύκολο. Καλώς ή κακώς υπάρχει έναν βαθμός δυσκολίας στα αγωνίσματα. Για εμένα το πιο δύσκολο είναι το 10αθλο και μετά μπορούμε να βάλουμε όλα τα άλλα σε μια διακύμανση. Αυτά τα αγωνίσματα – τα δικά μου -θεωρούνται δύσκολα από πλευράς προπονητικής καταπόνησης, αν υπολογίσεις και τον παγκόσμιο ανταγωνισμό, που είναι άλλου επιπέδου, οπότε και είναι αποτρεπτικά».

-Έχει νόημα να κατευθύνεις τους αθλητές σε συγκεκριμένα αγωνίσματα;
«Είναι θέμα στρατηγικής. Αν θέλεις να έχεις διαφορετικό σύστημα υψηλού αθλητισμού και λες πως στηρίζω ό,τι βγει έχει καλώς. Αν όμως πεις πως εγώ θέλω σε πέντε χρόνια να έχω σε συγκεκριμένα αγωνίσματα αθλητές, στρέφω την προσοχή μου σε αυτά τα αγωνίσματα και τους δίνω μεγάλη έμφαση. Το 2005 στη Ν. Αφρική είχαν έρθει κάτι Ολλανδοί, οι οποίοι έδιναν έμφαση στα σύνθετα, γεγονός φυσικά που μου προκάλεσε απορία. Η Ολλανδία από το 2010 και έπειτα άρχισε να γεννάει αθλητές των συνθέτων και αυτό έγινε γιατί αποφάσισαν κάνουν δουλειά στα σύνθετα. Δεν πρόκειται να βγάλεις αθλητή στο δέκαθλο αν δεν ασχοληθείς με το δέκαθλο, δεν πρόκειται να βγάλεις αθλητή στα εμπόδια αν δεν έχεις έναν προπονητή να στρέψει τον αθλητή στο αγώνισμα. Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει για όλα τα αγωνίσματα».

-Ο στίβος βρίσκεται σε κρίση παγκοσμίως ή μόνο στην Ελλάδα;
«Όλες οι έρευνες έχουν δείξει ότι ο στίβος περνάει κρίση παγκοσμίως. Κυρίως από την πλευρά τηλεθέασης, αλλά και της νέας φουρνιάς θεατών που ασχολούνται με το στίβο. Όλες οι έρευνες έχουν δείξει ότι κυρίως τηλεοπτικά ο νεαρός κόσμος ή δεν ξέρει τι βλέπει ή βαριέται πολύ εύκολα, χάνει το ενδιαφέρον του και αλλάζει κανάλι. Γι αυτό λοιπόν αυτό που έχω προτείνει και στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία μέσω της επιτροπής αθλητών είναι ο τρόπος με τον οποίο δείχνουμε το στίβο προς τα έξω.

Ένα καλό πρώτο βήμα έγινε στο Ευρωπαϊκό κλειστού στην Πράγα, που είχε τέσσερις μεγάλους πίνακες που έδειχναν συνεχώς την κατάταξη με συνεχή ανανέωση στα αγωνίσματα που ήταν σε εξέλιξη. Αυτό επέτρεπε στους θεατές να έχουν ανά πάσα στιγμή ενημέρωση.

Επίσης το να βλέπεις τηλεόραση απλώς από το να βλέπεις στίβο έχει μεγάλη διαφορά. Θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνω ένα πείραμα και να μεταδώσω εγώ. Για μία μέρα, για δοκιμή να εξηγώ σε αυτόν που βλέπει, τι γίνεται και γιατί γίνεται και να γίνω βοηθός του, γιατί δεν είναι όλοι γνώστες του στίβου.

Το ίδιο πράγμα να ισχύει και για την κερκίδα. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε το νέο κοινό για να γνωρίσει το στίβο. Μπορείς να κάνεις ένα παιχνίδι, μια “επίθεση” μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να κάνεις διαγωνισμούς να μπει ο άλλος στη διαδικασία του παιχνιδιού και να αποκτήσει ενδιαφέρον. Επίσης ήταν πολύ ωραίο αυτό που έγινε στο Πεκίνο με την παρουσίαση των ομάδων σκυταλοδρομίας».

- Τι πιστεύεις πρέπει να αλλάξει στο χώρο για να βελτιωθεί η εικόνα του ελληνικού στίβου;
«Νομίζω πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία, από κάτω προς τα πάνω, να αλλάξει η νοοτροπία στους πιτσιρικάδες. Παράλληλα η ομοσπονδία πρέπει να τους προσέξει λίγο παραπάνω. Να τους πάρει από κοντά και να τους στηρίξει σε βάθος χρόνου. Από εκεί και πέρα θεωρώ πως υπάρχει ένα έλλειμμα στους προπονητές. Πρέπει η ομοσπονδία να φτιάξει μια νέα φουρνιά προπονητών. Παλιοί αθλητές, που έχουν ασχοληθεί σε σωματεία με νέα παιδιά, που έχουν περάσει από τον χώρο του στίβου, γενικώς νέοι άνθρωποι. Κι εγώ όταν μπήκα στα 17 μου υπήρχαν οι παλιοί προπονητές που γύμναζαν τους μεγάλους αθλητές. Κι αυτοί δεν γεννήθηκαν με τη γνώση, την απέκτησαν και η ομοσπονδία τους στήριξε, τους έσπρωξε με ένα κανάλι “παιδιά εκεί” και το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα. Ανανέωση σε όλο το οικοδόμημα. Τα νέα παιδιά έχουν τις γνώσεις, έχουν την διάθεση την εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, να μπουν στο ιντερνέτ να ψάξουν λίγο παραπάνω».

-Η Επιτροπή Αθλητών του ΣΕΓΑΣ, γιατί δεν προχώρησε;
«Δεν προχώρησε γιατί δεν υπήρχε το πλαίσιο για να προχωρήσει. Έχοντας την εμπειρία της επιτροπής στην Ευρωπαϊκή, έχω πλέον την γνώση να προτείνω ορισμένα πράγματα που μπορούν να γίνουν. Και πάλι όμως νομίζω πως δύσκολα θα λειτουργήσει. Βλέπω μια διαφορετική λογική. Είναι πιο εύκολο για κάθε αθλητή που έχει πρόβλημα να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει απευθείας με τον εθνικό προπονητή ή κάποιον άλλο στην ομοσπονδία και να λύσει το πρόβλημα. Παρόλα αυτά όμως, το σωστό θα ήταν να είναι υποχρεωτικές οι δύο συνεδριάσεις το χρόνο, στο γραφείο της ομοσπονδίας, στις οποίες θα συμμετέχει και ένα μέλος της ομοσπονδίας ως γενικός γραμματέας. Στη συνάντηση αυτή θα έπρεπε να υπάρχει ατζέντα συζήτησης και να βγαίνουν και αποφάσεις οι οποίες θα προωθούνται προς τα επάνω. Μπορεί να γίνουν δεκτές, μπορεί και να μην γίνουν, δεν έχει σημασία. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Στην Επιτροπή Αθλητών της ΕΑΑ, ήμασταν αντίθετοι στο νέο σύστημα διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2018. Όταν λοιπόν πήγα στην Επιτροπή αγώνων ως εκπρόσωπος της Επιτροπής των αθλητών, τους έκανα μια παρουσίαση 40 λεπτών σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με αυτό. Αφού τα είπα όλα αυτά, οι εννέα από τους δέκα μου είπαν “έχεις απόλυτο δίκιο, όμως, εμείς θα προχωρήσουμε. Κρατάμε τις θέσεις σας”, έτσι δουλεύει».

-Πως βλέπεις τη συμμετοχή σου στις δύο Επιτροπές της ΕΑΑ;
«Μου αρέσει, είναι ενδιαφέρον βλέπεις και την μεγαλύτερη εικόνα. Τώρα που έχω βγει και από το χώρο του ενεργού αθλητή το βλέπω από πιο ασφαλή απόσταση. Το καλό είναι ότι ο Κρίστιαν Ολσον (επίσης μέλος της επιτροπής αθλητών στην ΕΑΑ) εκλέχθηκε στην επιτροπή αθλητών της IAAF οπότε έχουμε κι εκεί μια πρόσβαση. Γενικώς είναι κάτι που θα πρέπει να υπάρχει. Δε λέω ότι δουλεύει τέλεια, θα ήθελα να δουλεύει πιο καλά, γι' αυτό και έχω κάποιες προτάσεις τις οποίες και θα μεταφέρω στα υπόλοιπα μέλη στην επόμενη συνεδρίαση".

-Τι θα κάνεις από εδώ και πέρα;
«Θα ασχοληθώ πιο ενεργά με την δουλειά μου, θα υπηρετώ όπως πρέπει τα καθήκοντα μου στην αεροπορία. Αν μείνει ελεύθερος χρόνος, μπορεί να ασχοληθώ με κάτι άλλο ίσως σχετικό με τον στίβο θα δούμε. Ήθελα να κάνω ένα μεταπτυχιακό για την διοίκηση αθλητισμού δεν τα κατάφερα φέτος, θα κάνω ξανά του χρόνου μια προσπάθεια» .

-Θα ήθελες να ασχοληθείς με την προπονητική ή με κάτι ανάλογο;
«Έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να το κάνω, γιατί δεν έχω τελειώσει ΤΕΦΑΑ, άσε που νομίζω πως θα ήταν κρίμα για τα παιδάκια. Θα έπρεπε να κάνω τρομερούς συμβιβασμούς με τον εαυτό μου για να τα καταφέρω».

-Θα σε ενδιέφερε μια θέση στα διοικητικά του ΣΕΓΑΣ;
«Το συζητάμε σε ένα χρόνο που είναι οι εκλογές. Θεωρώ ότι μπορώ με διάφορα πράγματα να ασχοληθώ. θεωρώ ότι θα μπορούσα να βοηθήσω και δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Η πρόθεση υπάρχει, δεδομένο του ότι όλο αυτό είναι μέρος της ζωής μου. Αν προκύψει κάτι σχετικό θα το εξετάσω πολύ σοβαρά».

- Κεφάλαιο Ολυμπιακοί Αγώνες;
«Μεγάλο απωθημένο το ολυμπιακό μετάλλιο, γιατί δεν έφτασα ποτέ υγιής σε διοργάνωση. Τόσο το 2004 όσο και το 2008, τις δύο χρονιές που ήμουν σε ακμή, έφτασα στη διοργάνωση με προβλήματα. Το 2004 μου στοίχισε πολύ».

-Τι κρατάς από τα 20χρόνια παρουσίας σου στο χώρο;
«Και τις αποτυχίες και τις επιτυχίες. Έχω πάρει μαθήματα από όλα. Δεν αφήνω πίσω τίποτε».

-Πιτσιρικάς είχες φανταστεί πως θα έκανες αυτή την καριέρα;
«Με τίποτα. Που να σκεφτείς; Δεν μπορείς να φτάσεις ως εκεί; Ακόμη κι όταν άρχισαν οι πρώτες διακρίσεις στην κατηγορία των εφήβων δεν το σκέφτηκα. Είναι πολύ μακριά. Κάθε συνειδητοποιημένος αθλητής καταλαβαίνει πως άλλο το ευρωπαϊκό εφήβων και άλλο το παγκόσμιο ανδρών. Σαν μέγεθος είναι πολύ μακριά και δεν συγκρίνονται».

-Η σχέση σου με την Μαίρη Σωτηρακοπούλου;
«Από ένα σημείο και ύστερα δεν χρειαζόταν να πούμε πολλά. Ήταν μια συνεργασία που πήγαινε τρένο με τα λάθη της, τα καλά της, με τις λάθος επιλογές, τις καλές επιλογές και όλα όσα περιλαμβάνει μια τέτοια σχέση. Δε νομίζω πως υπάρχει κάποια συνεργασία αθλητή- προπονητή, που να μην έχουν γίνει λάθη. Πάντα πας για το καλύτερο. Εγώ είμαι τέτοιος άνθρωπος που πάντα έπαιρνα πάνω μου πολύ μεγάλο μέρος της ευθύνης στα λάθη. Θεωρούσα τον εαυτό μου υπεύθυνο για πάρα πολλά πράγματα, τα οποία εγώ θα έπρεπε να τα φτιάξω. Έχω μάθει να λειτουργώ με έναν τρόπο και προπονητικά και στη ζωή μου. Για παράδειγμα… δεν με ρώτησε ποτέ η Μαίρη, αν έφαγα πρωινό, αν ξύπνησα, πώς ξύπνησα. Θεωρούσε δεδομένο ότι έχοντας προπόνηση συγκεκριμένη ώρα, έχω ξυπνήσει τη σωστή ώρα και έχω φάει το κατάλληλο πρωινό και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, εκτός βέβαια αν συνέβαινε κάτι απρόοπτο».

-Οι νέοι αθλητές πιστεύεις λειτουργούν έτσι;
«Πρέπει να διδαχθούν τα νέα παιδιά. Σε μια προετοιμασία στη Ν. Αφρική το 2008 είχαν έρθει 15 Γάλλοι εμποδιστές ανάμεσα τους οι Λαγκάρτ και ο Μπασκού και τους έκαναν προπόνηση. Χαμός. Τους έβαλαν σε μια διαδικασία προετοιμασίας. Είχα πει κάποτε το πιο απλό. Εγώ πάω, στείλε μου νέα παιδιά μαζί, όχι μόνο σε εμένα σε οποιοδήποτε γκρουπ, πιστεύεις γίνεται σωστή δουλειά. Να δει ο νέος αθλητής τη συμπεριφορά του μεγάλου αθλητή στο στίβο, εκτός στίβου. Να δει την προπόνηση του, τη σχέση του με τον προπονητή του, τι θα κάνει το βράδυ, τι θα φάει, τι θα κάνει το ελεύθερο χρόνο του. Τα καμπ που έκανε η ομοσπονδία την περασμένη σεζόν για τους νέους αθλητές ήταν πολύ σημαντικά και θα τους βοηθήσουν, θα έπρεπε πιστεύω να έχουν γίνει πιο νωρίς».

-Ο στίβος μπορεί να επιβιώσει με τα σημερινά δεδομένα;
«Εννοείται ότι μπορεί να επιβιώσει. Το θεωρώ δεδομένο αρκεί να προσαρμοστεί στο νέο μονοπάτι. Πρέπει να γίνουν αλλαγές. Η προπονητική έχει αλλάξει, οι αγώνες έχουν αλλάξει, η σεζόν πρέπει να αλλάξει. Η παγκόσμια ομοσπονδία έχει δώσει μια τάση στο να ανοίξει τη σεζόν. Οι αγώνες ξεκινούν αρχές Μάιου και τελειώνουν 15 Σεπτεμβρίου. Κάτι ανάλογο πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Ας γίνουν αγώνες μέσα στον Μάιο. Οι αθλητές θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν σε αυτό. Ανοίγεις τη σεζόν σου για όλους και δίνεις πολλές ευκαιρίες».

-Η ομοσπονδία ήταν δίπλα σου όλα αυτά τα χρόνια;
«Δεν έχω παράπονο από την ομοσπονδία. Με στήριξε από τα 17 μέχρι τα 33 μου και μου πρόσφερε ένα όμορφο φινάλε φέτος στην Κρήτη».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήραν τρεις τα Τρίκαλα!!

Ελληνοποιούνται τα Τρίκαλα… Η θεσσαλική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του φόργουορντ, Γιάννη Καραθανάση, του γκαρντ Φίλιππου Καλογιαννίδη και του Θεόδωρου Τσιλούλη, που αγωνίζεται στην ίδια θέση.

Πήραν τρεις τα Τρίκαλα
Τριπλό χτύπημα από τα Τρίκαλα. Οι Θεσσαλοί ανακοίνωσαν την απόκτηση του 24χρονου φόργουορντ, Γιάννη Καραθανάση, που πέρσι έπαιζε στον Άρη, του 21χρονου γκαρντ Φίλιππου Καλογιαννίδη, που μέχρι πρότινος έπαιζε στον Ερμή Λαγκαρά κι αυτή του 22χρονου Θεόδωρου Τσιλούλη, ο οποίος άνηκε στην ΑΕΛ.

Η ανακοίνωση:

«H KAE Τρίκαλα BC Aries ανακοινώνει την απόκτηση των Γιάννη Καραθανάση, Φίλιππου Καλογιαννίδη και Θεόδωρου Τσιλούλη.

Ο Γιάννης Καραθανάσης είναι 24 ετών (ύψος 2.03 ) και αγωνίζεται στην θέση του φόργουορντ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ακαδημία «Αστέρια» και το 2008 πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό ενώ την επόμενη σεζόν παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Μαντουλίδη. Το καλοκαίρι του 2010 συμφώνησε με τον Πανελλήνιο στον οποίο έπαιξε για μία χρονιά. Τη σεζόν 2011-12 πήγε στην Καβάλα, όπου έμεινε για τρία χρόνια ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στον Άρη με τα χρώματα του οποίου έπαιξε σε 15 παιχνίδια της Α1. Ο Καραθανάσης έδωσε το «παρών» σε όλες τις «μικρές» Εθνικές Ομάδες και το 2010 κατέκτησε με την Εθνική Εφήβων το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Φίλιππος Καλογιαννίδης είναι 21 ετών (ύψος 1.92) και αγωνίζεται στην θέση του γκαρντ. Διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες και μέλος της Εθνικής Νέων Ανδρών που κατέκτησε την 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό του Ταλίν το 2013. Μετά από μία πετυχημένη πορεία στα τμήματα υποδομών του Αμαρουσίου βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη για σπουδές στο ΤΕΦΑΑ και τα τρία τελευταία χρόνια ήταν βασικό στέλεχος του Ερμή Λαγκαδά. Το καλοκαίρι συμμετείχε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού και μάλιστα αγωνίστηκε εναντίον των Τρικάλων BC στο πρόσφατο φιλικό που έγινε στο Μέτσοβο.

Ο Θεόδωρος Τσιλούλης είναι 22 ετών (ύψος 1.92) και αγωνίζεται ως γκαρντ. Ήταν μέλος της ομάδας μας που κέρδισε την άνοδο από την Α2 στην Α1 πριν από τρία χρόνια. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ολύμπια Λάρισας, αγωνίστηκε στην συνέχεια στον Φοίνικα Λάρισας για μεταγραφεί στο Περιστέρι που αγωνιζόταν στην Α1. Μετά τα Τρίκαλα έπαιξε για δύο χρόνια με τα χρώματα της ΑΕΛ. Είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες ενώ είναι 3ος ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων που έγιναν το 2010 στην Σιγκαπούρη”.

Μίλησε για όλα ο Γκιστ!!

Απολαυστικός ήταν ο Τζέιμς Γκιστ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ισπανική ιστοσελίδα, με τον Αμερικανό φόργουορντ να μιλά για την καριέρα του, τον Παναθηναϊκό και να στάζει… μέλι για Αργύρη Πεδουλάκη!

Μίλησε για όλα ο Γκιστ!
Ένα… όνειρο ζει αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό ο Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε στην ιστοσελίδα «solotriplesacb.com», όπου αναφέρθηκε σε όλα! Από τις δυσκολίες που συνάντησε στην Ουνικάχα Μάλαγα και μέχρι τη «λύτρωση» που ήταν το «τριφύλλι», τον Αργύρη Πεδουλάκη που του χρωστά πολλά γι’ αυτό που είναι τώρα, αλλά και την τιμή να αγωνίζεται στο πλάι του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Αρχικά, ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε για την πορεία της καριέρας του, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον τραυματισμό που είχε και του κόστισε τη συμμετοχή στο training camp των Σπερς, μέχρι και τη χειρότερη χρονιά στην καριέρα του που ήταν στο 2010 στη Φενερμπαχτσέ. Για να αναφερθεί στο πως κατέληξε στον Παναθηναϊκό:

«Το καλοκαίρι του 2012 δέχθηκα την πρόταση της Ουνικάχα Μάλαγα, προκειμένου να βρω την καλή μου κατάσταση στο ισπανικό πρωτάθλημα. Όμως, η σεζόν είχε σκαμπανεβάσματα και τρεις μήνες μετά ο κόουτς Ρέπεσα δεν με ήθελε και έτσι μετακόμισα στον Παναθηναϊκό. Εκείνη τη στιγμή πίστευα ότι αυτή η μεταγραφή θα αποτελέσει μία ακόμη ευκαιρία στο παγκόσμιο μπάσκετ. Όταν τελείωσε εκείνη η σεζόν ήταν η καλύτερη της καριέρας μου. Φτάσαμε μέχρι τα playoffs της Ευρωλίγκας, όπου αποκλειστήκαμε στο πέμπτο παιχνίδι από την Μπαρτσελόνα, ενώ στην Ελλάδα κατακτήσαμε το Κύπελλο, αλλά και το πρωτάθλημα με 3-0 κόντρα στον Ολυμπιακό. Όλα αυτά τα χρόνια δεν ήθελα να φύγω από την ελληνική ομάδα, καθώς είμαι πολύ ικανοποιημένος. Φυσικά, ο μεγάλος μου στόχος είναι να κατακτήσω την Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό».

Για το πώς αισθάνεται που φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού: «Είναι μεγάλη τιμή, καθώς την έχουν φορέσει μεγάλοι παίκτες. Πρόκειται για μία ομάδα με μεγάλη παράδοση, ιστορία, με ευρωπαϊκούς και εγχώριους τίτλους. Είναι απίστευτο συναίσθημα να παίζεις μπροστά σε 17.000 θεατές και δεν περιγράφεται με λόγια. Επίσης, το να έχω την ευκαιρία να παίξω πλάι στον Δημήτρη Διαμαντίδη είναι μεγάλη τιμή, καθώς αρκετοί δεν το έχουν καν ονειρευτεί».

Για το τι περιμένει φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Πιστεύω πως το πρωτάθλημα φέτος θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Έχουμε μία από τις μεγαλύτερες αντιπαλότητες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, που είναι το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Επίσης, πολύ καλοί φέτος αναμένονται οι Άρης, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και πιστεύω πως θα δημιουργήσουν προβλήματα τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στον Ολυμπιακό. Τα τελευταία δέκα χρόνια υπάρχει τουλάχιστον μία ελληνική ομάδα στο Final 4 της Ευρωλίγκας, οπότε περιμένουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα φέτος».

Για το ποια προσωπικότητα τον έχει βοηθήσει περισσότερο: «Ο Αργύρης Πεδουλάκης με έχει βοηθήσει πολύ ως παίκτη. Πίστευε εμένα και την ικανότητά μου στην επίδραση του παιχνιδιού. Με βοήθησε πολύ να βελτιωθώ και μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Πιστεύω πως αν δεν ήταν αυτός τότε θα ήμουν ένας διαφορετικός παίκτης και όχι ένας που θα μπορούσε να σταθεί στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Όσον αφορά σε παίκτες, ο Τζο Σμιθ στην Μπιέλα, ο Γκριν στη Λοκομοτίβ Κουμπάν και οι Στεφάν Λάσμε και Μάικ Μπατίστ στον Παναθηναϊκό. Θεωρώ πως όλοι αυτοί με βοήθησαν να γίνω καλύτερος ως άνθρωπος και γι’ αυτό είναι αδέρφια μου».

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός φόργουορντ αναφέρθηκε για τη χρήση κάνναβης που είχε κάνει: «Θα ήθελα να πω την ειλικρινή μου συγγνώμη στους οπαδούς για όσα συνέβησαν την περασμένη σεζόν. Για να είσαι ένας παίκτης τοπ επιπέδου, θα πρέπει να λείπουν αυτά. Πραγματικά λυπάμαι και γι’ αυτό θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να φέρω ξανά τη χαρά στη Θύρα 13». *Πηγή: sport-fm.gr*

Γκουαρντιόλα: «Έχει ποιότητα ο Ολυμπιακός»

Μόνο αμελητέο αντίπαλο δεν θεωρεί τον Ολυμπιακό ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο τεχνικός της Μπάγερν τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ποιότητα και μίλησε με κολακευτικά λόγια για Σίλβα, Καμπιάσο και… Μέρκελ.

Γκουαρντιόλα: «Έχει ποιότητα ο Ολυμπιακός»
Με σεβασμό για τον Ολυμπιακό και τις ικανότητές του ως ομάδα μίλησε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τα παιχνίδια του Champions League, ο τεχνικός της Μπάγερν τόνισε ότι έχει μελετήσει καλά τους «ερυθρόλευκους» και ξέρει ότι έχουν ποιότητα κι έναν πολύ καλό προπονητή.

Αφού εστίασε προσωπικά, δε, στους Καμπιάσο και Τσόρι Ντομίνγκες, απάντησε και για τις πρωτοβουλίες της Μπάγερν στο θέμα των προσφύγων, μιλώντας με κολακευτικά λόγια για την Άνγκελα Μέρκελ.


Αναλυτικά όσα είπε ο Γκουαρντιόλα

Για το πώς θα προσεγγίσει το ματς η Μπάγερν: «Ο στόχος είναι να κοντρολάρουμε το παιχνίδι και να παίξουμε από το πρώτο ως το τελευταίο ματς του ομίλου δυνατά. Όλες οι ομάδες είναι ισχυρές. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Για την ποιότητα του Ολυμπιακού: «Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατή ομάδα. Και με τον Βαλβέρδε, και με τον Μίτσελ έχει κερδίσει τα πρωταθλήματα. Και στο Champions League έχει κερδίσει. Όλες οι ομάδες στην Ευρώπη είναι πολύ δυνατές».

Για το τι γνωρίζει για τον Ολυμπιακό και αν ισχύει ότι τον ήθελε ως παίκτη το 2001: «Δεν θυμάμαι το 2001, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Ξέρω ότι η ατμόσφαιρα είναι πολύ θερμή, έχω μελετήσει τον αντίπαλό μας. Έχει ποιότητα, έχει τους Τσόρι και Καμπιάσο. Ο Καμπιάσο είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης, από τους καλύτερους μέσους της Ευρώπης τα δέκα τελευταία χρόνια.

Επίσης έχει καλή άμυνα και είναι λογικό γιατί στον πάγκο έχει έναν πολύ καλό Πορτογάλο προπονητή. Στα τελευταία έξι παιχνίδια στην έδρα του έχει κερδίσει και αυτό δείχνει πολλά. Επίσης, το σύστημά του είναι 4-2-3-1. Την έχω μελετήσει καλά την ομάδα»
.

Για το αν ήρθε η ώρα να πάρει το Champions League με την Μπάγερν: «Δεν ξέρω. Την πρώτη χρονιά παίξαμε καλά και φτάσαμε μέχρι τον ημιτελικό. Την δεύτερη σεζόν τα ίδια. Φτάσαμε ημιτελικό και παίξαμε με την Μπαρτσελόνα. Την τρίτη χρονιά θα δοκιμάσουμε. Όπως σας είπα πριν, παίζουν κι άλλες πολύ καλές ομάδες στο Champions League. Να περάσουμε τη φάση των ομίλων και μετά θα δείξει».

Για το αν ο Βιδάλ προσαρμόστηκε τόσο γρήγορα, όσο ο Ντάγκλας Κόστα: «Είμαι ευχαριστημένος από τον Βιδάλ. Και οι δύο είναι πολύ καλοί παίκτες. Ο Κόστα ήρθε από την αρχή της σεζόν, ο Βιδάλ πιο μετά. Εξαρτάται και από άλλους παράγοντες η απόδοσή τους. Όπως για παράδειγμα από τους συμπαίκτες τους. Είμαι ευχαριστημένος από τον Βιδάλ και μην ξεχνάτε ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν».

Για το αν θ’ αποκαλύψει -σε αντίθεση με την τακτική του Γιόακιμ Λεβ- την ενδεκάδα και αν θα συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτή ο Γκέτσε: «Δεν έχω την ποιότητα του Γιόακιμ Λεβ. Δεν είμαι προπονητής της εθνικής ομάδας. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση του Γκέτσε. Είχε κάποια μικροπροβλήματα τελευταία, πάντως είμαι σίγουρος ότι αν παίξει, θα παίξει καλά».

Για τις πρωτοβουλίες της Μπάγερν στο θέμα των προσφύγων: «Πρέπει να πω ότι και η στάση της κ. Μέρκελ έδειξε το πόσο ανοικτή είναι η Γερμανία. Υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες στην Γερμανία, και στο Μόναχο, και στην Ντόρτμουντ, και στο γήπεδο της Σάλκε. Δεν υπάρχει απλή λύση, Πιστεύω ότι με τη στάση της κ. Μέρκελ γίνεται το πρώτο βήμα. Ως Καταλανός, είμαι περήφανος που ζω στην Γερμανία. Κι εμείς οι Καταλανοί ήμασταν πρόσφυγες και μας είχαν υποδεχθεί στην Γαλλία και σε άλλες χώρες». *Πηγή: sport-fm.gr*

Λεβαντόφσκι: «Κακή ανάμνηση με Ολυμπιακό»

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν αναζήτησε δικαιολογίες στις απουσίες της Μπάγερν Μονάχου ενώ θυμήθηκε την προηγούμενη εμπειρία του με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη».

Λεβαντόφσκι: «Κακή ανάμνηση με Ολυμπιακό»
Την υποχρέωση της Μπάγερν Μονάχου να ξεκινήσει με νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στον Ολυμπιακό, επεσήμανε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στη συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό αγώνα στο Φάληρο.

«Έχω ξαναπαίξει με τον Ολυμπιακό ως ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ. Έχω μία καλή και μία κακή ανάμνηση. Η κακή είναι ότι χάσαμε με 3-1 και η καλή είναι ότι πέτυχα το πρώτο μου γκολ στο Champions League. Θυμάμαι τη θερμή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

Είναι σημαντικός παράγοντας η ατμόσφαιρα, όμως, εμείς πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για να ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας με νίκη. Πάντα κυνηγάμε τη νίκη. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε»
, είπε αρχικά ο Πολωνός επιθετικός.

Στην συνέχεια του έγινε ερώτηση για τις απουσίες των Βαυαρών: «Έχουμε τραυματίες, αλλά είμαστε μία πολύ ισχυρή ομάδα και όποιος παίξει θα δώσει το 100%. Βρισκόμαστε στη φάση των ομίλων. Έχουμε έξι παιχνίδια. Το βασικό είναι να κερδίσουμε αύριο και αν δεν κερδίσουμε υπάρχουν τα υπόλοιπα παιχνίδια, αλλά δεν πιστεύω ότι θα συμβεί αυτό».

«Το βασικό είναι αύριο να ξεκινήσουμε με νίκη, αλλιώς δεν έχει νόημα να μιλάμε για τίτλο», ανέφερε στο κλείσιμο των δηλώσεών του, αποφεύγοντας να μιλήσει από τόσο νωρίς για τις φιλοδοξίες της ομάδας στην εφετινή διοργάνωση. *Πηγή: sport-fm.gr*