Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Τα εύσημα και τα ένσημα Πράνιτς και Πέτριτς!!

Τρελλαίνεσαι. Να είσαι παναθηναϊκός, οπαδός του Παναθηναϊκού, και να σου λέει ο Πράνιτς ότι μαλακίζονται κάποιοι συμπαίκτες μου. Σαλτάρεις κανονικά. Για δύο λόγους. Πρώτον, διότι ο ασχημάντρας έχει δίκαιο. Δεύτερον, διότι κάνει κριτική ένας καμένος παίκτης. Κάποιος που δεν θα έπρεπε να φοράει τη φανέλλα του Παναθηναϊκού.
Πού να πας σαν Παναθηναϊκός, και μέχρι πού να πας, όταν παίζεις με τον Πράνιτς και τον Πέτριτς. Είσαι τελειωμένος. Δεν τα βάζω με τους δύο επαγγελματίες. Οι κύριοι κολλάνε ένσημα, είναι στα τελειώματά τους, δεν παίζουν για την καριέρα τους, για το αύριο, αλλά για το μεροκάματο. Όσο αντέχουν.
Ο Παναθηναϊκός είναι σε κατάσταση μνημονιακή οικονομικά και επόμενο να δίνει φανέλλα σε ονόματα που έχουν κάνει τον κύκλο τους. Σε παίκτες με πείρα ευρωπαϊκή, όμως χωρίς δυνάμεις στην καβάτζα τους.
Και φθάσαμε εκεί. Να λέει ο Πράνιτς ότι κάποιοι συνάδελφοι κωλοβαράνε στο γήπεδο. Γι' αυτό χάσαμε από τον Πανιώνιο. Γι' αυτό δεν έχουμε τύχη στο πρωτάθλημα. Με το στόμα δεν θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Αυτά από τον Ντάνυ.
Μάλιστα, κύριε. Ο Πράνιτς, όχι κάποιος από τους νέους, τους υποτίθεται καυλωμένους για το μέλλον τους παίκτες. Μιλάει ο Πράνιτς.

Ο ΡΙΣΒΑΝΗΣ ΤΗΝ ΕΙΠΕ στον Αλαφούζο, γράφει ο apodytiriakias.gr
Ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είναι αμολυμένοι δεξιά κι αριστερά, σ' όλες τις ομάδες. Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Γιατί να βγάζει από τις ακαδημίες του ταλέντα και ταλεντάκια ο Ολυμπιακός και η κάθε ΠΑΕ κι αυτά να κυκλοφορούν στο πρωτάθλημα μ' άλλη φανέλλα.
Καμμία έκπληξη που ο Σπύρος Ρισβάνης είχε κριθεί ακατάλληλος στον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου και του Αναστασίου και ήταν από τους πρωταγωνιστές της νίκης του Πανιωνίου.
Καμμία έκπληξη, για να μη ξεχνιόμαστε, που το παλληκάρι καταχάρηκε και δεν το έκρυψε που έχασε ο Παναθηναϊκός από ομάδα που έπαιζε κι αυτός. Ανθρώπινο.
Με την ευκαιρία. Είναι ανοησία ο πρόεδρος μιας ΠΑΕ να μιλάει για θέματα... αγωνιστικά, τεχνικά, προπονητικά. Είναι σα να κάνει κριτική στον πρόεδρο ο ποδοσφαιριστής για το ποια είναι η πολιτική της ΠΑΕ στα οικονομικά θέματα, στις σχέσεις με την ΕΠΟ κ.λ.π. Ο πρόεδρος κρίνεται στις επιλογές προπονητή και μεταγραφών που τις κάνει μετά από υποδείξεις των συνεργατών του.
«Ταλέντο ο Ρισβάνης, αλλά ανώριμος σα χαρακτήρας, του έλειπε η θέληση στις προπονήσεις, δεν μας έκανε...» είχε πει για τον Ρισβάνη ο Αλαφούζος. Τι το ήθελε!
Λέγαμε για τους παίκτες που ποδοσφαιρικά ανατρέφει μια ΠΑΕ και στη συνέχεια τους βλέπει αντίπαλους. Θα μου πεις ότι τα φυτώρια, τα τμήματα υποδομής έχουν και την οικονομικίστικη διάστασή τους. Παράγουμε παίκτες για να τους μοσχοπουλήσουμε. Γιατί, όχι!
Για να λειτουργείς ποδοσφαιροτροφείο, όπως ιχθυοτροφείο, ορνιθοτροφείο και σία, αυτό είναι μια δουλειά. Επιχείρηση σκέτη. Όπως μπίζνες είναι να ξέρεις να πουλάς τα προϊόντα σου. Ο Ρισβάνης, όπως κι άλλοι παίκτες από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και σία, ήταν... ελεύθερος πριν καταλήξει στον Πανιώνιο.


*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: