Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστροφή στο... σπίτι τους!!

Το Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινά και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους πέντε παίκτες/προπονητές που θα τεθούν αντιμέτωποι με πρώην ομάδες τους.
Το γνωστό τραγούδι αναφέρεται σε «καταστροφές» μετά τις «επιστροφές». Κάτι που πολλές φορές συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο, όταν ένας ποδοσφαιριστής φεύγει από μια ομάδα και όταν επιστρέφει να αγωνιστεί ως αντίπαλος της, τότε μετατρέπεται σε «κόκκινο πανί» για τους οπαδούς της. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η κληρωτίδα είχε κέφια και εκτός από ομίλους με μεγαθήρια, έβγαλε κάποιες επιστροφές... φωτιά. Πέντε παίκτες/προπονητές θα αντιμετωπίσουν ομάδες που στο παρελθόν είχαν κάνει αξιοσημείωτη καριέρα είτε στον αγωνιστικό χώρο, είτε στον πάγκο. Και σε κάποιες περιπτώσεις είχαν φτάσει μέχρι και στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη διοργάνωση, δηλαδή, που θα τεθούν φέτος αντιμέτωποι με τις... πρώην. Αν οι αντίπαλοι – πλέον – φίλαθλοι τους αποθεώσουν ή τους αποδοκιμάσουν, θα φανεί... στο χειροκρότημα. Το FourFourTwo του gazzetta.gr τους παρουσιάζει.
Ζοσέ Μουρίνιο
Ο Πορτογάλος δεν επιστρέφει απλά στην πατρίδα του, αλλά θα κοντραριστεί με την ομάδα, που ξεκίνησε ο... μύθος του. Η Πόρτο, με τον Μουρίνιο στον πάγκο, κατέκτησε του κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2003 και το Τσάμπιονς Λιγκ το 2004. Ο Special One έχει τεθεί και στο παρελθόν αντιμέτωπος με τους «δράκους», όμως φέτος υπάρχει η ιδιαιτερότητα που ακούει στο όνομα Ίκερ Κασίγιας. Η μεταξύ τους σχέση διαταράχθηκε κατά την κοινή τους παρουσία στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη 2η αγωνιστική στις 29 Σεπτεμβρίου θα έχει ενδιαφέρον το μεταξύ τους... συναπάντημα.
Άνχελ Ντι Μαρία
Το καλοκαίρι του 2014 έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία όμως ήταν εκτός Ευρώπης. Ένα χρόνο μετά, ο Ντι Μαρία πήρε μεταγραφή για την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία όχι μόνο αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα τεθεί αντιμέτωπη με τη «βασίλισσα». Την 3η αγωνιστική η Παρί θα υποδεχθεί τη Ρεάλ και την αμέσως επόμενη αγωνιστική ο Ντι Μαρί θα επιστρέψει στο Μπερναμπέου. Εκεί όπου επέστρεψε θριαμβευτής από τον τελικό της Λισαβόνας το Μάιο του 2014, μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Με τον Ντι Μαρία να έχει συμβάλει τα μέγιστα όλη εκείνη τη σεζόν.
Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς
Στο ίδιο όμιλο, εκτός της Ρεάλ και της Παρί, υπάρχει σουηδική η Μάλμε (και η Σαχτάρ), η οποία ήταν η πρώτη ομάδα στην τεράστια καριέρα του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Ο Σουηδός επιθετικός δε θα επιστρέψει απλά στο γήπεδο, όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, αλλά στη γενέτειρά του. Ο Ιμπραϊμοβιτς γεννήθηκε στην πόλη Μάλμε και από τα 13 έως τα 20 χρόνια του αγωνίστηκε στην τοπική ομάδα. Μπορεί να έχει φορ΄σει τη φανέλα έξι εκ των κορυφαίων ομάδων (Άγιαξ, Γιουβέντους, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Παρί Σεν Ζερμέν) της Γηραιάς Ηπείρου στην καριέρα του, όμως παραμένει οπαδός της Μάλμε μέχρι και σήμερα. Και σίγουρα περιμένει με ανυπομονησία τα ματς της 1ης αγωνιστικής στο Παρίσι και της 5ης αγωνιστικής στο Μάλμε.
Μέμφις Ντεπάι
Ποιος να του το έλεγε του Ολλανδού άσου πως λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του από το Philips Stadion, θα επέστρεφε φορώντας τη φανέλα της νέας του ομάδας (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Η κληρωτίδα είχε κέφια για μια ακόμη φορά κι έτσι η πρώτη του συμμετοχή σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνει στο γήπεδο που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Όχι όμως ως ποδοσφαιριστής της Αϊντχόφεν, αλλά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πρώτη αγωνιστική και πρώτη... κρυάδα για τον 21χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος απόψε θα αγωνιστεί εναντίον της πρώην του ομάδας, στην ίδια του την πατρίδα, ενώ την 5η αγωνιστική θα την υποδεχθεί στο Ολντ Τράφορντ.
Λουίς Ενρίκε
Ο Ισπανός τεχνικός κατέκτησε την περσινή διοργάνωση με την Μπαρτσελόνα, όμως – όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί – η ομάδα που τον έκανε καλύτερο προπονητή ήταν η Ρόμα. Μπορεί στο διάστημα της παραμονής του στην τεχνική ηγεσία των «τζιαλορόσι», η ιταλική ομάδα να μην έκανε αξιοζήλευτη πορεία και να έμεινε εκτός Ευρώπης, όμως ο Λουίς Ενρίκε θυμάται με νοσταλγία εκείνη την εποχή. Πάντως, ο ίδιος θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στα... παλιά λημέρια του Ολίμπικο από την πρώτη αγωνιστική κιόλας για την αναμέτρηση της Ρόμα με την Μπαρτσελόνα. Και την 5η αγωνιστική θα περιμένει να ανταποδώσει τη φιλοξενία στο Καμπ Νου.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: