Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Συναδινός: «Οι ευθύνες να αναζητηθούν εκεί που πρέπει»

Θέση για την κατάσταση που επικρατεί στο ΟΑΚΑ πήρε ο Ιούλιος Συναδινός, μετά την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για το κλείσιμο του προπονητηρίου, τονίζοντας πως πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Συναδινός: «Οι ευθύνες να αναζητηθούν εκεί που πρέπει»
Στα προβλήματα που οδήγησαν στο κλείσιμο του προπονητηρίου του ΟΑΚΑ αναφέρθηκε ο Ιούλιος Συναδινός, με αφορμή την ακακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, ενώ παράλληλα τόνισε πως αναζητούνται οι ευθύνες όσων οδήγησαν στην εγκατάλειψη της εγκατάστασης.

Η γραπτή δήλωση του Γενικού γραμματέα αθλητισμού:

«Είναι γνωστό ότι το κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ εδώ και χρόνια έχει σημαντικό πρόβλημα στεγανότητας, με το οποίο δεν ασχολήθηκε καμιά από τις πρώην διοικήσεις του και καμιά αθλητική ηγεσία. Όπως επίσης είναι γνωστό, ότι από το 2004 μέχρι και πρόσφατα, δεν είχε αδειοδοτηθεί καμιά εγκατάσταση του ΟΑΚΑ, πλην του κεντρικού σταδίου και του ποδηλατοδρόμιου που αδειοδοτήθηκε με δική μου υπογραφή.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, που αναφέρεται σε «εισήγηση» της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων της ΓΓΑ, για αναστολή λειτουργίας του προπονητηρίου μέχρι να στεγανοποιηθεί, εκδόθηκε σε μια πολύ ατυχή και άκαιρη περίοδο και δημιουργεί πλείστα ερωτηματικά:

1) παρακάμπτει το γεγονός ότι ισχύει στο ακέραιο η Υπουργική Απόφαση με την οποία παρατάθηκε η περίοδος για τις αδειοδοτήσεις των γηπέδων μέχρι την 8 Φεβρουαρίου 2016 και ότι οι Υπουργικές Αποφάσεις δεν καταργούνται με εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων.

2) παρά το γεγονός ότι το από 10/9/2015 πρακτικό της επιτροπής, ως επίσημο διοικητικό έγγραφο δεν έχει υπογραφεί από την επιτροπή, ούτε καν έχει φτάσει στο γραφείο του γγΑ και δεν έχει παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση, παρόλα αυτά έχει ήδη «διοχετευθεί» σε διάφορα μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης προς δημιουργία εντυπώσεων

3) η νυν διοίκηση του ΟΑΚΑ διεξάγει τιτάνιο αγώνα για να αποκαταστήσει τις ελλείψεις που κληρονόμησε, αλλά οφείλει να τηρήσει και τις νόμιμες διαδικασίες όσον αφορά στη μελέτη, στη προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού κλπ για την υλοποίηση του έργου, με τις προβλεπόμενες χρονικές δεσμεύσεις.

4) εάν το προπονητήριο εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των αθλητών η αθλητική ηγεσία θα το λάβει υπ’ όψη μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς

5) ο ΣΕΓΑΣ θα μπορούσε να συμβάλλει με πιο δημιουργικό τρόπο στην αποκατάσταση του προβλήματος, εάν ρύθμιζε σε συνεργασία με την διοίκηση του ΟΑΚΑ την οφειλή του (222 χιλ. ευρώ) προς αυτό.

Τέλος, δεν είναι καθόλου ευχάριστο όταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού αναγκάζεται, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, να στέλνει σε εβδομαδιαία βάση στον εισαγγελέα υποθέσεις, που αφορούν ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων ή μελών διοικήσεων, για εγκατάλειψη δημόσιας περιουσίας, λεηλασίες κλπ, γεγονός που γίνεται κατά κόρον το τελευταίο τρίμηνο. Υπό αυτές τις συνθήκες οι ευθύνες για την κατάσταση ας αναζητηθούν εκεί που πρέπει και όσο πίσω πρέπει κι ας απολογηθούν αυτοί που πρέπει
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: