Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Γκουαρντιόλα: «Έχει ποιότητα ο Ολυμπιακός»

Μόνο αμελητέο αντίπαλο δεν θεωρεί τον Ολυμπιακό ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο τεχνικός της Μπάγερν τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ποιότητα και μίλησε με κολακευτικά λόγια για Σίλβα, Καμπιάσο και… Μέρκελ.

Γκουαρντιόλα: «Έχει ποιότητα ο Ολυμπιακός»
Με σεβασμό για τον Ολυμπιακό και τις ικανότητές του ως ομάδα μίλησε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τα παιχνίδια του Champions League, ο τεχνικός της Μπάγερν τόνισε ότι έχει μελετήσει καλά τους «ερυθρόλευκους» και ξέρει ότι έχουν ποιότητα κι έναν πολύ καλό προπονητή.

Αφού εστίασε προσωπικά, δε, στους Καμπιάσο και Τσόρι Ντομίνγκες, απάντησε και για τις πρωτοβουλίες της Μπάγερν στο θέμα των προσφύγων, μιλώντας με κολακευτικά λόγια για την Άνγκελα Μέρκελ.


Αναλυτικά όσα είπε ο Γκουαρντιόλα

Για το πώς θα προσεγγίσει το ματς η Μπάγερν: «Ο στόχος είναι να κοντρολάρουμε το παιχνίδι και να παίξουμε από το πρώτο ως το τελευταίο ματς του ομίλου δυνατά. Όλες οι ομάδες είναι ισχυρές. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Για την ποιότητα του Ολυμπιακού: «Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατή ομάδα. Και με τον Βαλβέρδε, και με τον Μίτσελ έχει κερδίσει τα πρωταθλήματα. Και στο Champions League έχει κερδίσει. Όλες οι ομάδες στην Ευρώπη είναι πολύ δυνατές».

Για το τι γνωρίζει για τον Ολυμπιακό και αν ισχύει ότι τον ήθελε ως παίκτη το 2001: «Δεν θυμάμαι το 2001, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Ξέρω ότι η ατμόσφαιρα είναι πολύ θερμή, έχω μελετήσει τον αντίπαλό μας. Έχει ποιότητα, έχει τους Τσόρι και Καμπιάσο. Ο Καμπιάσο είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης, από τους καλύτερους μέσους της Ευρώπης τα δέκα τελευταία χρόνια.

Επίσης έχει καλή άμυνα και είναι λογικό γιατί στον πάγκο έχει έναν πολύ καλό Πορτογάλο προπονητή. Στα τελευταία έξι παιχνίδια στην έδρα του έχει κερδίσει και αυτό δείχνει πολλά. Επίσης, το σύστημά του είναι 4-2-3-1. Την έχω μελετήσει καλά την ομάδα»
.

Για το αν ήρθε η ώρα να πάρει το Champions League με την Μπάγερν: «Δεν ξέρω. Την πρώτη χρονιά παίξαμε καλά και φτάσαμε μέχρι τον ημιτελικό. Την δεύτερη σεζόν τα ίδια. Φτάσαμε ημιτελικό και παίξαμε με την Μπαρτσελόνα. Την τρίτη χρονιά θα δοκιμάσουμε. Όπως σας είπα πριν, παίζουν κι άλλες πολύ καλές ομάδες στο Champions League. Να περάσουμε τη φάση των ομίλων και μετά θα δείξει».

Για το αν ο Βιδάλ προσαρμόστηκε τόσο γρήγορα, όσο ο Ντάγκλας Κόστα: «Είμαι ευχαριστημένος από τον Βιδάλ. Και οι δύο είναι πολύ καλοί παίκτες. Ο Κόστα ήρθε από την αρχή της σεζόν, ο Βιδάλ πιο μετά. Εξαρτάται και από άλλους παράγοντες η απόδοσή τους. Όπως για παράδειγμα από τους συμπαίκτες τους. Είμαι ευχαριστημένος από τον Βιδάλ και μην ξεχνάτε ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν».

Για το αν θ’ αποκαλύψει -σε αντίθεση με την τακτική του Γιόακιμ Λεβ- την ενδεκάδα και αν θα συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτή ο Γκέτσε: «Δεν έχω την ποιότητα του Γιόακιμ Λεβ. Δεν είμαι προπονητής της εθνικής ομάδας. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση του Γκέτσε. Είχε κάποια μικροπροβλήματα τελευταία, πάντως είμαι σίγουρος ότι αν παίξει, θα παίξει καλά».

Για τις πρωτοβουλίες της Μπάγερν στο θέμα των προσφύγων: «Πρέπει να πω ότι και η στάση της κ. Μέρκελ έδειξε το πόσο ανοικτή είναι η Γερμανία. Υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες στην Γερμανία, και στο Μόναχο, και στην Ντόρτμουντ, και στο γήπεδο της Σάλκε. Δεν υπάρχει απλή λύση, Πιστεύω ότι με τη στάση της κ. Μέρκελ γίνεται το πρώτο βήμα. Ως Καταλανός, είμαι περήφανος που ζω στην Γερμανία. Κι εμείς οι Καταλανοί ήμασταν πρόσφυγες και μας είχαν υποδεχθεί στην Γαλλία και σε άλλες χώρες». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: