Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ντόβας: «Να αλλάξει κάτι στην διαιτησία, δεν πάει άλλο»

Αλλαγές στον ορισμό της ΚΕΔ και στους παρατηρητές θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα της διαιτησίας, σύμφωνα με όσα είπε ο Φίλιππος Ντόβας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Η διαιτησία δέχεται μεγάλα πυρά», αναφέρει.

Ντόβας: «Να αλλάξει κάτι στην διαιτησία, δεν πάει άλλο»
Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην διαιτησία, προκειμένου να πάψει να δέχεται πυρά σχολίασε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 o Φίλιππος Ντόβας, με αφορμή την παραίτηση του Γιάννη Τσαχειλίδη απ’ την θέση του ορισμού διαιτητών για τον πρωτάθλημα.

Ο παλαίμαχος σχολίασε το ζήτημα που έχει προκύψει, τονίζοντας πως πρέπει να γίνει κάτι για να προστατευτεί η διαιτησία.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη:

Για την παραίτηση του Τσαχειλίδη απ’ τους ορισμούς διαιτησίας: «Όταν ορίστηκε η σύνθεση της ΚΕΔ, αναρωτιόμασταν αν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που θα έχει. Αναρωτιόμασταν γιατί δεν ανέλαβαν την θέση του κύριου Τσαχειλίδη άλλοι διαιτητές, αφού υπήρχαν κι άλλοι άξιοι και έμπειροι για να το κάνουν. Αν διαπίστωσε ο κύριος Τσαχειλίδης -κάτι που εγώ δεν πιστεύω- πως του ζητήθηκε κάτι τέτοιο, καλά έκανε και παραιτήθηκε».

Για το θέμα παρατηρητών: «Σας είχα πει σε παλιότερη συζήτηση, να καταργηθεί, γιατί δεν μπορεί ο διαιτητής που είναι στον αγωνιστικό χώρο να κρίνεται από κάποιον που βλέπει τις φάσεις απ’ το μόνιτορ. Αν ο διαιτητής κάνει λάθος σε μια απόφαση απ’ τα πέντε μέτρα, θα δει ο άλλος τη φάση από μακριά; Είναι γνωστό πως όλοι τρέχουν στο μόνιτορ για να κρίνουν τον διαιτητή».

Για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην ΚΕΔ: «Πρέπει όλοι να δεχτούμε ότι αυτά που συμβαίνουν είναι σοβαρά. Να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις. Αν αυτό που δεν έκανε ο Τσαχειλίδης, τα κάνουν αυτοί που θα συνεχίσουν το έργο του, είναι πολύ σοβαρή κατάσταση. Ο χώρος της διαιτησίας δέχεται τα μεγαλύτερα πυρά. Τα θεσμικά όργανα της διαιτησίας θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό της διαιτησίας και να πάρουν σημαντικές αποφάσεις».

Για το αν πιστεύει πως θα ζητηθεί απ’ τον Φραγκίσκο Σωμαρακάκη κάτι αντίστοιχο με τον Γιάννη Τσαχειλίδη: «Είναι θέμα αρχών. Έχουν πάει για να επιτελέσουν σοβαρό έργο. Αν σκέφτονται το οικονομικό, δεν θα μπορούν να κάνουν ποτέ τίποτα».

Για το αν θα πρέπει να εκλέγεται η ΚΕΔ: «Για να γίνει αυτό θα πρέπει να παρέμβει η πολιτεία. Τα θεσμικά όργανα έχουν αναλάβει να εκλέγουν την ΚΕΔ, ξέρουμε πως γίνεται. Αν δεν βελτιωθεί ο νόμος, δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο να παραδεχτούν όλοι ότι πρέπει να γίνεται με διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες η εκλογή της ΚΕΔ.

Για την επόμενη μέρα: «Δεν μπορώ να πάρω θέση στα θέματα της ΕΠΟ. Στα θέματα της διαιτησίας όλοι θέλουμε να αλλάξει κάτι. Έτσι δεν πάει άλλο. Περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το αύριο στη διαιτησία, μετά απ’ αυτό που έγινε σήμερα. Πρέπει να καταλήξουμε στο ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει κάτι και να προστατευτεί και η διαιτησία και το ποδόσφαιρο, γιατί δεν πάει άλλο». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: