Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Επιμένει για Γκαζιάντεσπορ!!

Μπορεί η διοίκηση της Γκαζιάντεπσπορ να παρότρυνε την UEFA να εξαλείψει την τιμωρία των τεσσάρων ετών από τα Ευρωπαϊκά κύπελλα, ωστόσο η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία επιμένει στην τιμωρία της τουρκικής ομάδας, αφού παραβίασε τους κανονισμούς του Financial Fair Play
Επιμένει για Γκαζιάντεσπορ
Ο αντιπρόεδρος της Γκαζιάντεπσπορ, Μεχμέτ Κιζίλ δήλωσε τα ακόλουθα στην «Hurriet». «Η UEFA προσπαθεί να χρησιμοποιήσει εμάς που είμαστε ένας μικρός σύλλογος, για να τρομάξει άλλους. Θα κάνουμε προσφυγή και ελπίζουμε σε χαμηλότερη τιμωρία, αφού καθυστερήσαμε τις πληρωμές για κάποιες μεταγραφές που κάναμε την προηγούμενη χρονιά αλλά τελικά καταφέραμε να πληρώσουμε τα χρέη μας. Είναι μια πραγματικά σκληρή τιμωρία».

Τελικό ο Φέντερερ!!

Με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να είναι εκτός, ο Ρότζερ Φέντερερ θα έχει την ευκαιρία να πιάσει και πάλι... κορυφή στο Ντουμπάι, περνώντας στον τελικό κόντρα στον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο.
Τελικό ο Φέντερερ
Τα τρία τελευταία χρόνια ο «Νόλε» είχε φροντίσει να παίρνει το τρόπαιο σπίτι του. Φέτος τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά και ο Φέντερερ, που έχει αναδειχθεί νικητής πέντε φορές στο τουρνουά, μπορεί και πάλι να ελπίζει για την κατάκτησή του.
Ο «βασιλιάς» συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη επί του μαχητικού Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, ο οποίος προέβαλε σθεναρή αντίσταση καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν μπόρεσε ωστόσο να αποφύγει το... μοιραίο. Ο Ελβετός επικράτησε με 7-6, 7-6 και προκρίθηκε στον τελικό για έβδομη φορά στην καριέρα του, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άντι Μάρεϊ. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Βρετανός υποχρέωσε τον Τζόκοβιτς στην πρώτη του ήττα για φέτος με 6-2, 7-5.
Πηγή: Gazzetta.gr

Τα κατάφερε ο Βρύζας!!

Ο Ζήσης Βρύζας έπεισε τους παράγοντες της Πόρτο ώστε το ποσό για την μεταγραφή Βιεϊρίνια να πληρωθεί τμηματικά και ανά μήνα…
Τα κατάφερε ο Βρύζας
Παρά το γεγονός ότι η Πόρτο δεν ήταν υποχρεωμένη να δεχθεί το αίτημα του ΠΑΟΚ, παρά το ότι το πρώτο πρωινό ραντεβού του Ζήση Βρύζα δεν έφερε αποτέλεσμα η επιμονή του προέδρου της ΠΑΕ και τα επιχειρήματά του, όπως και η κατανόηση των Πορτογάλων έφερε την σημαντική συμφωνία.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ζήσης Βρύζας ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί στον ΠΑΟΚ, τόνισε ότι όλα όσα συζητούνται αφορούν έναν παίκτη που ο ΠΑΟΚ ανέδειξε, ζήτησε την κατανόηση της Πόρτο με την οποία ο ΠΑΟΚ είχε και έχει καλή σχέση και συνεργασία και τελικά πέτυχε έναν διακανονισμό που θα βοηθήσει στην ομαλή αποπληρωμή του χρέους.
Από τον ΠΑΟΚ προκύπτει ικανοποίηση για την τελική συμφωνία και μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες η ΠΑΕ θα ευχαριστήσει την Πόρτο για την στάση που επέδειξε και για το γεγονός ότι οι άνθρωποί της κατανόησαν την κατάσταση που επικρατεί και αποδέχθηκαν την πρόταση του Δικεφάλου.
Βάσει αυτής της συμφωνίας, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα καταβάλει άμεσα (στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας) τις πρώτες 200 χιλιάδες ευρώ στην Πόρτο και από εκεί και πέρα θα πληρώνει κάθε μήνα ένα ποσό 100 χιλιάδων μέχρι να συμπληρωθεί το 1.170.000 του χρέους.
Πηγή: paok24.gr

Τροχανάς: "Ετσι θα μαζευτούν 54 εκ.ευρώ σε ένα μήνα"!

Γραπτή επιστολή στον Γιάννη Βούρο απέστειλε ο Μιχάλης Τροχανάς, που αποκάλυψε σχέδιο συγκέντρωσης 54 εκατ.ευρώ σε ένα μήνα (!) για να σωθεί η ΑΕΚ,ενώ κάλεσε την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαρτίου σε σύσκεψη Μελισσανίδη, Παππά, Νοτιά, Χατζηιωάννου και Γκούμα χωρίς να δικαιολογεί πιθανή απουσία
Τροχανάς: "Ετσι θα μαζευτούν 54 εκ.ευρώ σε ένα μήνα"!
ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο της προσωρινής ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» κ. Ιωάννη Βούρο
ΘΕΜΑ: «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» Η κρίσιμη κίνηση!
ΚΟΙΝΟΠ:Στις 600000 Ενωσίτικες Οικογένειες υπό τύπον ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Φίλε Πρόεδρε,
1. - Φυσικά, συμφωνώ απολύτως με το γεγονός ότι αρχές και καλή συμπεριφορά επέβαλλαν «σιωπή ασυρμάτου» στο «ΘΕΜΕΛΙΟ 21». Όμως, ασφαλώς θα παρατήρησες κι εσύ ότι υπήρξαν, δυστυχώς, «παράγοντες» που εκμεταλλεύτηκαν αυτήν την υποχρεωτική αναβολή δράσης, αποπροσανατόλισαν τους Ενωσίτες με αραβικά παραμύθια και πράσινα άλογα, άλωσαν τεχνιέντως την ΠΑΕ και ήδη βρίσκονται στην αφετηρία δήωσης της, πριν καν μας σώσουν από την προηγούμενη.
Οφείλω να παραδεχτώ-πάντως- ότι μία μάλλον συγκυριακή εμπλοκή ενός Ενωσίτη σ΄αυτήν την αθλιότητα, ότι δήθεν στρέφονταν κατά εχθρών της ΑΕΚ ενώ στην πράξη και στη θεωρία μόνο την ΑΕΚ μας πυροβολούσαν · αυτή η εμπλοκή, με εξέπληξε βάναυσα. Κρίμα που χάθηκε οριστικά (;) για την ΑΕΚ αυτός ο σημαντικός Ενωσίτης παράγοντας για το παρόν και το μέλλον της.

2. - Είναι μικρόψυχη αλλά και παρακμιακή συμπεριφορά κάθε προσπάθεια να ανατάμει κανείς όλα όσα επιχειρήθηκαν και συντελέστηκαν στη διάρκεια της άσκοπης χρονικής απώλειας 32 ημερών μέχρι σήμερα την οποία υπέστη το «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» πριν την έναρξη της δράσης του. Υπάρχει μόνον ένα γεγονός που αξίζει την προβολή και μεγέθυνσή του.
Όμως στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ήταν γνωστό ότι θα συμβεί σχεδόν ένα μήνα πριν την Κυριακή στις 29/1/2012 στο ξενοδοχείο ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ. Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί, λοιπόν, γι΄αυτό το όντως σημαντικό γεγονός εξαφάνισης 7εκ.€ από το «εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσόν» ομολογιακό δάνειο, είναι ένα βροντόφωνο καθολικό και γνήσιο ΜΠΡΑΒΟ: « Μπράβο Πέτρο Παππά. Το είπες και το έκανες. Αν και, Παππάς έστειλες…. αδιάβαστους όλους τους κοκοβιούς, τα ανθρωπάκια και αρωστάκια. Μπράβο Παππά του λόγου και της πράξης. Χίλια μπράβο γνήσιε γιε του Δικέφαλου Αετού, «Άνθρωπε και Ενωσίτη για όλες τις εποχές» στην ΑΕΚ.

3. - Τι πρέπει να πούμε στους Ενωσίτες και πρωτίστως και αντρίκεια τι πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς, όσοι προσπαθούμε να κτίσουμε το «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» της ΑΕΚ εμπνεόμενοι από το συναρπαστικό ΟΡΑΜΑ
του.


Οι μελέτες, οι θεωρίες, οι επιβεβλημένες αναβολές της δράσης ήρθαν και έπαιξαν το θετικό ή και αρνητικό ρόλο τους. Τώρα είναι η ώρα έναρξης της δράσης. Και κάθε δράση, για να μην είναι ουτοπική έχει μια αυστηρή προϋπόθεση, την απογραφή όσων είμαστε πραγματικά και ό,τι έχουμε αυτοί που είμαστε.
Είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ότι αυτή τη σημαντική στιγμή οι μοναδικές και γνήσιες δυνάμεις της ΑΕΚ είναι τρεις:
Πρώτον χρονολογικά είναι 4 σοβαροί και αξιοπρεπείς επιχειρηματίες προερχόμενοι από τη μετοχική ομάδα του 2004: Γκίκας Γκούμας, Νίκος Νοτιάς-σπιτονοικοκύρης της ΑΕΚ-, Πέτρος Παππάς και ο Πόλυς. Δεύτερον ένας Ενωσίτης πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ που αφρίζει, οργίζεται και πονάει, μα δε βρίσκει ούτε άκρη ούτε χέρι να έρθει και να προστεθεί on target σπέρνοντας τον πανικό στους αντιπάλους του Δικέφαλου Αετού. Τον λένε και τίγρη και απέδειξε ότι είναι.
3.- Μια υπερσύγχρονη μελέτη -για όσους έχουν την υποδομή να την κρίνουν- η οποία συνδυάζει την επιχείρηση (ΠΑΕ) με την ΙΔΕΑ (ΑΕΚ). Δίνει ρόλο και συμμετοχή σε όλους τους Ενωσίτες ακόμη και συμμετοχή στα κορυφαία θεσμικά καθήκοντα, ανοίγοντας μια τεράστια Δεξαμενή. Μέσα σ’ αυτή τη Δεξαμενή κάθε Ενωσίτης θα μπορεί να ρίχνει λίγο από ό,τι έχει και του περισσεύει: λίγα χρήματα, λίγη εθελοντική προσωπική εργασία, τις σχέσεις και τις επιρροές του, τις ειδικές γνώσεις και το ταλέντο του, το πάθος του μαχητή, τις εγγυήσεις του και κυρίως τη δομημένη σχέση του με όλους τους άλλους 1,5 εκ. Ενωσίτες. Σ’ αυτήν την κοινή Δεξαμενή θα περιέχονται όλες οι πρώτες ύλες δημιουργίας αλλά όχι ως απλό άθροισμα. Θα είναι το γινόμενο ατέλειωτων πολλαπλασιασμών που συνολικά καθιστούν παντοδύναμη τη Δεξαμενή.
Οι μύστες τη λένε και ΔΙΚΤΥΟ και φυσικά είναι. Και ΔΙΚΤΥΟ είναι το πιο πανίσχυρο εργαλείο στην εποχή μας διεθνώς. Δίκτυα κυβερνούν τον κόσμο πια. Το κατανοούμε επιτέλους και οι Έλληνες, τώρα που ένα Δίκτυο με το εξωτικό όνομα ΤΡΟΙΚΑ κυβερνάει ουσιαστικά την ίδια μας τη χώρα.
Το δικό μας ΔΙΚΤΥΟ, των 600000 Ενωσίτικων Οικογενειών, δεν είναι Ιανικό όπως τα περισσότερα από τα πολλά Δίκτυα στη γη. Δεν έχει και το κακό πρόσωπο του Ιανού. ¨Έχει μόνον το καλό και δημιουργικό πρόσωπο που το εγγυώνται ο θεσμός, ο καινοτόμος κλάδος ελέγχου και ένα πρότυπο Πολιτισμού σε τρία επίπεδα:
Πολιτισμός ΑΕΚ, Πολιτισμός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Πολιτισμός Κόσμος.
Δεν είναι τυχαίο ούτε χωρίς μήνυμα ότι το όνομα του δικού μας Δικτύου στην ΑΕΚ είναι Θεμέλιο. Το ΘΕΜΕΛΙΟ, το κάθε Θεμέλιο έχει μονοσήμαντο νόημα. Να δημιουργεί μόνον, να στηρίζει τη δημιουργία
πάνω του και ποτέ να μην εκτρέπεται στην αντίθεση να περιλαμβάνει καταστροφές.
Το τρίτο δεδομένο λοιπόν που πραγματικά έχουμε αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ, μετά τους 4 μετόχους της ΠΑΕ του 2004, μετά από ένα τίγρη έτοιμο να ελελήσει να μπει στο γήπεδο και να κάνει μικρομέγαλους να «χάσουν τη μπάλα», αυτό το τρίτο μαγικό δεδομένο είναι το «ΘΕΜΕΛΙΟ 21».
Εάν οι 4 επιχειρηματίες ξαναπροχωρήσουν μόνοι τους η αποτυχία είναι νομοτελώς δεδομένη. Νομοτελώς όχι με την ευθύνη του και ό τίγρης αν μόνος του προχωρήσει, χωρίς τους 4 θα έχει εκείνος το μπελά αντί των μεγάλων αντιπάλων μας όπως προανέφερα. Όχι λόγω χρηματοδότησης της ΠΑΕ αλλά λόγω καταστροφών σ’ ολόκληρο το διεθνές επιχειρηματικό γήπεδο που ήδη παίζει αν αποσύρει από εκεί όλο το χρόνο του και την προσοχή του. Εάν τα βρουν σε μια υποτιθέμενη σύσκεψη μεταξύ τους και γίνουν 5 ισότιμοι μεν αλλά μόνοι τους, τότε μαθηματικά θα ακολουθήσει η διάλυση όπως συνέβη και τώρα με τους μετόχους του 2004.
Όμως αν η δημιουργική σχέση των 5 συγκροτηθεί από τη θεσμική διάσταση του «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» αφενός και από την πολύπλευρη δημιουργική και ενθουσιώδη συμπαράσταση της ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ της ΑΕΚ (10+40 χιλιάδες επιλεγμένες οικογένειες) όσων και από τις 2 λέσχες Ενωσιτών, δηλαδή από το σύνολο των 600000 Ενωσίτικων Οικογενειών ,θα αλλάξει η ΑΕΚ θα αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα επηρεαστεί θετικά ακόμη και η πορεία της χώρας μας.
Ο κοινός και μεγάλος στόχος
Οι τρεις και αντικειμενικά μοναδικές δυνάμεις της ΑΕΚ που προαναφέρθηκαν και οφείλουν να δράσουν Ενωτικά και αστραπιαία (4 μέτοχοι- Δημήτρης Μελισσανίδης- «ΘΕΜΕΛΙΟ 21») έχουν έναν θεμελιώδη στόχο: Να εμπνεύσουν, να ξεσηκώσουν, να οργανώσουν και να κατευθύνουν στις αδιάκοπες ωραίες μάχες το σύνολο των 600000 Ενωσίτικων Οικογενειών στην πορεία του για να κάνει το ΟΡΑΜΑ πραγματικότητα.
Αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει χθες
Αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει τις τελευταίες 32 ημέρες και δεν έγιναν διότι ο Ενωσίτης Ντέμης Νικολαίδης και ο δικηγόρος του τα εμπόδιζαν παίζοντας τις κουμπάρες στην ΑΕΚ και οδηγώντας τη στο μέγιστο εξευτελισμό της ιστορίας της είναι:
α. Σύγκλιση κοινής σύσκεψης των τεσσάρων πρώην και νυν μετόχων της ΠΑΕ με το Δημήτρη Μελισσανίδη και τη συμμετοχή του «ΘΕΜΕΛΙΟ 21». Χρόνος δεν υπάρχει, η ΑΕΚ καταστρέφεται και επομένως η ημερομηνία αυτής της δεύτερης ιστορικής σύσκεψης δεν μπορεί να είναι άλλη από τη Δευτέρα 5/3/2012. Δικαιολογίες του τύπου «Ναι αλλά θα είμαι εκτός Ελλάδος για δουλειά» δεν πρόκειται να βρουν αγοραστή. Όταν η ΑΕΚ χάνεται οι αρχηγοί της, θεσμικοί και φυσικοί, τα παρατάνε όλα και διαθέτουν μια ημέρα για να τη σώσουν.
β. Κατάρτιση συμφώνου αρχών για τη συνεργασία των 5.
γ. Έγκριση από τους 5 άμεσης εφαρμογής – από τις 10 Μαρτίου- του project STEP ONE της μελέτης «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» που προβλέπει και περιέχει τις λεπτομέρειες συγκρότησης λέσχης 10000 Ενωσιτών από τον οικονομικό ανθό της ΑΕΚ σε ολόκληρη την Ελλάδα και την αλλοδαπή. Τα μέλη της λέσχης του ¨C.L CLUB¨ που σημαίνει Creative Leaders Club δηλαδή 10000 εύποροι Ενωσίτες με γονίδια μπροστάρη στο βιολογικό DNA τους και οραματική διάσταση στο αντίστοιχο Ενωσίτικο DNA. Χρόνος ίδρυσης 15 ημέρες. Στόχος χρηματοδότησης 10000 μέλη του club επί 3000 ευρώ έκαστο=30εκ€ αμέσως.
δ. Πρόσκληση από το C.L CLUB προς τις υπόλοιπες 40000 επιλεγμένες Ενωσίτικες οικογένειες προκειμένου όλοι μαζί να συγκροτήσουν την ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ της ΑΕΚ μέσα από τα σπλάχνα της ίδια της ΑΕΚ. Χρόνος 1 μήνας. Συνολικό ποσό χρηματοδότησης 40000x600€ έκαστος=24εκ.
ε. Εάν κάποιος διερωτηθεί: «Ωραία, έστω ότι πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των 5 επιχειρηματιών με το «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» και ότι συμφώνησαν σε όλα αρχίζοντας το STEP ONE και σε 15 ημέρες υπάρχουν τα 30 εκ., τι θα γίνει στην ΑΕΚ στο κενό διάστημα; Υποθέτω ότι δεν θα υπάρξει αυτός ο κάποιος διότι αν υπάρξει δεν θα είναι κάποιος. Θα είναι συγκεκριμένος με καμένη φλάντζα από κατάχρηση ανεπίγνωστης δράσης των…νευρώνων του.
Δια ταύτα:
Σε παρακαλώ θερμά πρόεδρε Γιάννη Βούρο:
α. Να δημοσιεύσεις σήμερα αυτήν την επιστολή
β. Να απευθύνεις επίσης σήμερα έγγραφη πρόσκληση προς τους 5 επιχειρηματίες για τη σύσκεψη της Δευτέρας 5 Μαρτίου
γ. Να επικοινωνήσεις προσωπικά και με τους 5 μεταφέροντας τους και τη θερμή δική μου παράκληση να τηλεφωνήσει σ’ εμένα, όποιος σύμβουλός του εισηγηθεί άρνηση της πρόσκλησης προκειμένου αυτός ο σύμβουλος να θέσει σ’ εμένα τα ερωτήματα που μπορεί να τον προβληματίζουν ώστε να του δώσω τις πληροφορίες που πιθανόν να του λείπουν.


Με εμπιστοσύνη και ιδιαίτερη εκτίμηση
Ο
Μιχάλης Τροχανάς και το ΟΡΑΜΑ του

FC: «Εγώ θα σου πω τι έγινε με τον Μανωλά»

FC: «Εγώ θα σου πω τι έγινε με τον Μανωλά»
FC: Έχουμε κοντά μας τον πρόεδρο της Ντνιέπρ, κ. Αντρέι Στετσένκο, ο οποίος θα μας πει με λίγα και σταράτα λόγια πως ακριβώς εξελίχθηκε το θρίλερ της μεταγραφής του Μανωλά στην ομάδα του. Κύριε Στετσένκο, ισχυρίζεται η ΑΕΚ ότι είχε όλη την καλή διάθεση -με το πρόβλημα που προέκυψε και με την παρουσία της απαίτησης για τροφεία από πλευράς Θρασύβουλου- να γίνει. Όμως η Ντνιέπρ ήθελε σε πρώτη φάση να τηρηθεί ο κανόνας με την παρουσία των δύο και την αποπληρωμή, έτσι λοιπόν δεν έγινε η μεταγραφή...
Σχολιάζει το Fight Club.
Α.Σ.: Nαι ναι ναι... εμείς γιατί... κοίταξε στην έδρ.. αρχή, ούτε... ούτε και κοιτάξτε αυτοί δεν ήθελαν, ακούς, για να γίνει αυτή η μετακίνηση με αυτά τα λεφτά, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. Αλλά ύστερα μό... μόλις είπαμε με ότι αυτό, εμείς δεν κά... θέλαμε, αυτοί είπανε όχι, λέει, θέλουμε να γίνει, ε κι εμείς είπαμε όχι, λέ... λέμε δε θα γίνει, θα κάνει/γίνει αυτό πάλι νέ... νέο ποσό για να οριστεί, για να... για να... αφού ξαναγίνουν πάλι οι διαπραγματεύσεις.

FC: Δεν θα έπρεπε να υποχωρήσετε και οι δύο, δεδομένου ότι δεν σας επιτρέπουν και οι προθεσμίες, υπάρχει και το μεταγραφικό deadline... όλα αυτά;

Α.Σ.: Όχι, δεν πειράζει, εμάς δε μας πειράζει, ας γίνει όποτε θα κά... ορίσει πάλι αυτοί, η διοίκηση, αφού τα βρουν μεταξύ τους και με τους άλλους.

FC: Έτσι λοιπόν, ότι η Ντνιέπρ στην αρχή ήθελε, αλλά από την πρώτη άρνηση της ΑΕΚ...

Α.Σ.: Ναι ναι, α μπράβο, ύστερα ακούς μόλις είπανε... είπανε κοιτάξτε αυτοί ότι... ότι... ότι... όχι δεν θέλαμε 100+600 αλλά 700 «παγκουί», ε, κι εμείς ύστερα είπαμε εντάξει θέλουμ... εεε... δεν θέλουμε κι εμείς και αυτοί ύστερα, μετά εμείς αφού είπαμε, είπαμε με αυτό θέλουμε, είπαμε δεν θέλουμε κι εμείς το αλλάξαμε και λέμε εντάξει λέμε ούτε κι εμείς θέλουμε και μετά είπαν αυτοί πάλι ότι ξέρετε εμείς λέει θέλουμε να γίν... εεε εμείς όμως μετά δεν δεχτήκαμε μετά απ' όλα αυτά να δώσουμε εγγυήσεις κι είπαμε να γα... γίνει το καλοκαίρι η μεταγραφή, όποτε τοοο... το κάνει, όπως ορίσει ο ίδιος ο παίκτης, κι άμα δε θέλει δε θα σκάσουμε κιόλας. Αυτό ακριβώς, τίποτ’ άλλο!

Υ.Γ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον πρώην αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού, κ. Θωμά Μάτσιο, για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε (χωρίς καν να το γνωρίζει) στην απομαγνητοφώνηση αυτής της συνέντευξης. Αυτός μας έδειξε τον δρόμο, εμείς απλά τον ακολουθούμε.

πηγή: sportfm.gr

Αργεί ο αντικαταστάτης του Καπέλο!!

Αργεί ο αντικαταστάτης του Καπέλο
Ο Στιούαρτ Πιρς θα εκτελεί χρέη υπηρεσιακού προπονητή στην εθνική ομάδα της Αγγλίας τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο, αφού η FA γνωστοποίησε πως δεν πρόκειται να προσληφθεί νέος τεχνικός πριν το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ φτάσει στο τέλος του…

Αιτία της αναβολής που παίρνει η υπόθεση του νέου «τιμονιέρη» των «τριών λιονταριών» είναι το γεγονός πως τα φαβορί για τη θέση στην οποία καθόταν μέχρι πρότινος ο Καπέλο, δεν θέλουν να προκαλέσουν ρήξη στους συλλόγους στους οποίους εργάζονται.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι αρκετοί από τους υποψηφίους είναι επικεντρωμένοι στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων τους και προκειμένου να μην υπάρξει διαταραχή στους συλλόγους τους, θα περιμένουμε μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος» τόνισε ο γενικός γραμματέας της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Άλεξ Χορν.

πηγή: sportfm.gr

Το «Σάντσεθ Πιθχουάν» στις... φλόγες!!

Το «Σάντσεθ Πιθχουάν» στις... φλόγες
Η 26η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν δεν συμπεριλαμβάνει -ή τουλάχιστον δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνει- αναμετρήσεις που θα αποτελέσουν παγίδες για τις δύο πρωτοπόρους ομάδες.

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Εσπανιόλ, που λογικά... την έχει εάν είναι σοβαρή, ενώ μια ημέρα νωρίτερα, δηλαδή, το Σάββατο η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί στο Καμπ Νου την Σπόρτινγκ Χιχόν σε ένα ματς που γέρνει από τώρα προς τον... άσο.

Κι όμως υπάρχει ένα παιχνίδι, ικανό να κλέψει την παράσταση. Και λόγω των ονομάτων των ομάδων, αλλά και για τη βαθμολογική του σημασία. Αυτό ανάμεσα στην Σεβίλλη και στην Ατλέτικο Μαδρίτης το Σάββατο το βράδυ.

Η γηπεδούχος φαίνεται να έχει ξυπνήσει... Προέρχεται από μια εκτός έδρας νίκη απέναντι στη Βαλένθια και συνολικά δύο αναμετρήσεις που έχει πάρει τους τρεις βαθμούς βγαίνοντας σιγά-σιγά από το αγωνιστικό τέλμα που βρίσκονταν και την είχε φέρει να είναι μακριά από τα καλά αποτελέσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Απέναντί της όμως δεν είναι μια... τυχαία ομάδα. Είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, του Ντιέγκο Σιμεόνε, δηλαδή, ένα τελείως διαφορετικό σύνολο σε σχέση με αυτό που είχε αρχίσει τη σεζόν. Καλύτερη ομάδα αμυντικά αλλά και επιθετικά. Με τον Φαλκάο να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και να σκοράρει συνεχώς. Μπορεί η φόρμα της να μην είναι καλή στα τελευταία παιχνίδια αλλά όλοι παραδέχονται ότι πλέον οι Μαδριλένοι αξίζουν τον σεβασμό που είχαν χάσει από τις πρώτες τους εφετινές εμφανίσεις.

Η βαθμολογική του σημασία; Μα μια θέση που φυσικά οδηγεί στην Ευρώπη και γιατί όχι με όνειρα ακόμη και για αυτή που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και οι δύο είναι ικανές να το κάνουν καθώς φαίνονται ότι μπορούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια ορισμένων ομάδων που καταλαμβάνουν μια από τις προνομιούχες θέσεις. Ραντεβού των δύο στο Σάντσεθ Πιθχουάν που σίγουρα είναι ικανό να γύρει την πλάστιγγα προς την πλευρά των γηπεδούχων.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο, 03 Μαρτίου
Μαγιόρκα - Οσασούνα (19:00)
Χετάφε - Μάλαγα (19:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο - Ρασίνγκ Σανταντέρ (19:00)
Μπαρτσελόνα - Σπόρτινγκ Χιχόν (21:00)
Σεβίλλη - Ατλέτικο Μαδρίτης (23:00)

Κυριακή, 04 Μαρτίου
Σαραγόσα - Βιγιαρεάλ (13:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σοσιεδάδ (17:00)
Γρανάδα - Βαλένθια (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης - Εσπανιόλ (22:30)

Δευτέρα, 05 Μαρτίου
Λεβάντε - Μπέτις (22:00)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (27ης)

Σάββατο, 10 Μαρτίου
Σοσιεδάδ - Σαραγόσα (19:00)
Μάλαγα - Λεβάντε (19:00)
Σπόρτινγκ Χιχόν - Σεβίλλη (21:00)
Μπέτις - Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)

Κυριακή, 11 Μαρτίου
Ατλέτικο Μαδρίτης - Γρανάδα (13:00)
Εσπανιόλ - Ράγιο Βαγιεκάνο (13:00)
Βαλένθια - Μαγιόρκα (17:00)
Ρασίνγκ Σανταντέρ - Μπαρτσελόνα (19:00)
Οσασούνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:30)

Δευτέρα, 12 Μαρτίου
Βιγιαρεάλ - Χετάφε (22:00)

πηγή: sportfm.gr

Μπλάτερ: «Ποτέ ξανά… γκολ Λάμπαρντ»

Μπλάτερ: «Ποτέ ξανά… γκολ Λάμπαρντ»
Πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση συνεχίζει να ασκεί ο Σεπ Μπλάτερ για την είσοδο της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της FIFA, σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή στην Αγγλία μαζί με τους Μισέλ Πλατινί και Φρανς Μπεκενμπάουερ, τόνισε πως δεν θέλει να γίνει ποτέ ξανά μάρτυρας αντίστοιχου… γκολ του Λάμπαρντ από το Μουντιάλ του ’10!

Η τελική απόφαση για το ενδεχόμενο να εγκατασταθούν κάμερες στις εστίες των γηπέδων, το δημοφιλές πλέον «Hawk’s Eye», θα παρθεί τον Ιούλιο και μέχρι τότε, ο Μπλάτερ θέλει να έχει πείσει τους ποδοσφαιρικούς φορείς του κόσμου ότι μόνο έτσι θα λυθεί το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με τα αμφισβητούμενα γκολ.

«Δεν θέλω να ξαναδώ ανάλογο γκολ όπως εκείνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Πιστεύω ότι θα καταφέρω να πείσω την IFAB (σ.σ. International Football Association Board) για την ανάγκη να εισαχθεί η τεχνολογία στο άθλημα. Ο Πλατινί έχει δηλώσει ότι είναι αρνητικός αλλά δεν θα αντέξω να ξαναδώ γκολ αντίστοιχο αυτού του Λάμπαρντ στο Μουντιάλ του ’10. Θα προτιμούσα να πεθάνω, παρά να το ξαναδώ» είπε ο Σεπ Μπλάτερ.

πηγή: england365.gr

Αλεξανδρής: «Να τελειώσουμε σωστά το πρωτάθλημα»

Αλεξανδρής: «Να τελειώσουμε σωστά το πρωτάθλημα»
Το ζητούμενο για τον Άρη είναι να τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κανονική περίοδο της Α1, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση κόντρα στην Καβάλα (3/3, 17:00), σύμφωνα με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Ο «Τίγρης», ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του και τον Δημήτρη Τσαλδάρη, ζήτησε συγκέντρωση και τα 40 λεπτά από τους παίκτες του, χαρακτηρίζοντας αξιόμαχο το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη.

«Θέλουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα σωστά. Τελείωσαν οι υποχρεώσεις μας στην Ευρώπη και μας δίνεται η ευκαιρία να δουλέψουμε με μεγαλύτερη επιμέλεια στις προπονήσεις. Εκτιμώ ότι θα δείξουμε μια καλύτερη εικόνα και σαφώς ότι θα έχουμε μεγαλύτερη δυναμική στην συνέχεια. Η Καβάλα είναι ομάδα που χρειάζεται να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή και παρά τις απουσίες που έχει τον τελευταίο καιρό έχει δείξει ένα αξιόμαχο σύνολο με αρχές στο παιχνίδι της. Πρέπει να δείξουμε συγκέντρωση για 40’ για να έχουμε την πορεία που θέλουμε από τώρα μέχρι και το τέλος», δήλωσε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης είπε: «Παίζουμε με μια ομάδα πολύ έξυπνη, η οποία παίζει καλό μπάσκετ. Παρόλο που έχουν κάποιες σημαντικές απώλειες, δεν παύουν να είναι πολύ επικίνδυνοι. Σε ένα μήνα θα τελειώσει το Πρωτάθλημα και αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε είναι να συγκεντρώσουμε όσο πιο πολλές νίκες. Πρέπει να παίξουμε γρήγορα κόντρα στην Καβάλα και να ακολουθήσουμε το πλάνο προετοιμασίας μας. Σίγουρα θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση, αλλά στο χέρι μας είναι να κερδίσουμε».

«Ούτε το γάλα της μάνας δεν είναι δωρεάν»!!

Εισιτήριο προανήγγειλε ότι θα βάλει ο Γιάννης Μπουτάρης στους επισκέπτες του Σέιχ Σου, όταν το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης περάσει στη δικαιοδοσία του Δήμου.
«Ούτε το γάλα της μάνας δεν είναι δωρεάν»!
Σε κοινή συνέντευξη με τον υπ. Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε σύμφωνα με το Τhestival ότι "στα πάρκα της Ευρώπης και των ΗΠΑ, υπάρχει εισιτήριο για να τα επισκεφθείς και δεν είναι τίποτε δωρεάν". «Ούτε το γάλα της μάνας δεν είναι τζάμπα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης. Για να καλυφθεί το κόστος διαχείρισης και λειτουργίας του πάρκου, ο κ. Παπακωνσταντίνου πρότεινε εναλλακτικές ήπιες δραστηριότητες, όπως καφενεία, αθλητικές εγκαταστάσεις.
Πηγή: lifo.gr

"Δεν παίζω για τα λεφτά", είπε ο Καβάνι...!!

Ο Έντινσον Καβάνι παίρνει 2 εκ. ευρώ τον χρόνο, χωρίς τα μπόνους, από τη Νάπολι, αλλά όπως δήλωσε ο ίδιος "στόχος μου δεν είναι να παίζω για τα χρήματα, αλλά κυρίως να αφήσω καλές αναμνήσεις. Αυτό είναι το πιο σημαντικό", είπε ο Ουρουγουανός άσος...
"Δεν παίζω για τα λεφτά", είπε ο Καβάνι...
Ό,τι πεις...

πηγή: sportdog.gr

Τελικά ο ΠΑΟΚ δεν... πλήρωσε τη νύφη!!

O υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Σάκης Τονουσίδης, σε δηλώσεις του τόνισε οτι η ομάδα δεν τιμωρήθηκε με πρόστιμο στο ματς με τον ΟΦΗ, επειδή στον αθλητικό δικαστή ισχυρίστηκαν πως οι οπαδοί του Δικεφάλου άναψαν πυρσούς λόγω της... νύφης που βρέθηκε στην κερκίδα!!
Τελικά ο ΠΑΟΚ δεν... πλήρωσε τη νύφη!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον "Libero 107,4":
«Απολογηθήκαμε για 3 περιπτώσεις, για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ και τους εντός έδρας αγώνες με Ολυμπιακό και Άρη. Αθωώθηκε ο ΠΑΟΚ για την πρώτη περίπτωση και είχαμε συνολικό πρόστιμο 51.200 ευρώ για τις άλλες 2 περιπτώσεις».
Για την περίπτωση του ΟΦΗ :
«Είχαμε κληθεί για το πέταγμα ενός πυρσού και είπαμε στον δικαστή ότι το κλίμα στο παιχνίδι ήταν γιορτινό, οι φίλοι των ομάδων έχουν πολύ καλές σχέσεις και ο πυρσός μαζί με χαρτάκια πετάχθηκε, όταν μπήκε η νύφη στο γήπεδο, για το πανηγυρικό. Ο δικαστής το κατάλαβε, μας ρώτησε μάλιστα και άλλες λεπτομέρειες για το συμβάν με την νύφη και δεν τιμωρηθήκαμε»...
Τ` ακούσαμε λοιπόν κι αυτό...

Έφτιαξαν σποτάκι για Αρσάβιν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η επιστροφή του Αντρέι Αρσάβιν στη Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης έχει προκαλέσει φρενίτιδα στη ρωσική ομάδα, καθώς ετοίμασαν και ειδικό σποτάκι!
Έφτιαξαν σποτάκι για Αρσάβιν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιτέλους... τέλος τα διαιτητικά λάθη;

Αυτή είναι η μπάλα που ετοιμάζεται να εισαχθεί στο ποδόσφαιρο, βάζοντας τέλος στα διαιτητικά λάθη, όταν κανονικά γκολ δεν μετρούν παρότι έχουν περάσει τη γραμμή της εστίας.
Επιτέλους... τέλος τα διαιτητικά λάθη;
Το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (IFAB) θα κάνει δοκιμές των συστημάτων τεχνολογίας για την γραμμή της εστίας από οκτώ εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου αυτού που χρησιμοποιήθηκε από τη γερμανική εταιρεία Cairos, που θα τους δώσει ένα τεράστιο συμβόλαιο με τη FIFA.
Υπάρχουν δύο βασικές έννοιες της λειτουργίας. Ενα είναι το τσιπ στην μπάλα της φωτογραφίας, η οποία λειτουργεί με αισθητήρες κάτω από το χλοοτάπητα που στέλνουν ένα σήμα σε ένα ρολόι που φοριέται από τον διαιτητή να του λέει αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή.
Μία άλλη τεχνολογία από την Βρετανική εταιρία "Hawk-Eye" βασίζεται σε κάμερες γύρω από το τέρμα.
Η εταιρεία που θα προτιμηθεί από τη FIFA θα κερδίσει περίπου 120.000.000 ευρώ ενώ το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014.

πηγή: sportdog.gr

Κατέληξε σε ρόμβο ο Μασάδο!!

Ο Μανουέλ Μασάδο καταλήγει στον αγαπημένο του ρόμβο εν όψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, όπως τουλάχιστον έδειξε στην προπόνηση της Παρασκευής.
Κατέληξε σε ρόμβο ο Μασάδο
Αν και δεν προπονήθηκε ο Φατί και στη θέση του δοκιμάστηκε ο Παπαστεριανός, ο πορτογάλος τεχνικός φαίνεται ότι έχει κατασταλλάξει σε μεγάλο βαθμό και στα πρόσωπα που θα εμπιστευτεί για την ενδεκάδα.
Ο Βελλίδης θα είναι ο τερματοφύλακας, ο Νέτο θα παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Μίσελ στο αριστερό και τους Λαζαρίδη, Σανκαρέ στο κέντρο της άμυνας.
Τον ρόλο του αμυντικού μέσου μπροστά από τα στόπερ θα αναλάβει ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, έχοντας δεξιά τον Φατί και αριστερά τον Καπετάνο. Ο Ουμπίντες θα παίξει στην κορυφή του ρόμβου και ο Καστίγιο με τον Τριανταφυλλάκο στην επίθεση.
Πηγή: allaboutaris.com

"Μεγάλο όνομα, σεβαστός αντίπαλος, δύσκολος αγώνας"

Ο Λάζλο Μπόλονι μίλησε στη NOVA για το ματς με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή, στάθηκε στις δυσκολίες του αγώνα, ενώ τόνισε πως οι "πράσινοι" ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που γνώρισε ελέω Φέρεντς Πούσκας.
"Μεγάλο όνομα, σεβαστός αντίπαλος, δύσκολος αγώνας"
Αρχικά, τοποθετήθηκε για την τριήμερη διακοπή που εκμεταλλεύθηκε ο ίδιος κι η ομάδα του για να πάρουν ορισμένες ανάσες έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με διαδοχικές αγωνιστικές υποχρεώσεις.
«Μετά από καιρό είχαμε ένα καλοδεχούμενο διάστημα ξεκούρασης και αποφόρτισης το οποίο το είχαμε όλοι ανάγκη».
Για το πως διαμορφώνεται το υπόλοιπο μέρος της σεζόν και τους στόχους που έχει ο «Δικέφαλος», ο Ρουμάνος τεχνικός σημείωσε: «Θέλουμε να διατηρήσουμε, αν όχι να ενισχύσουμε, την ίδια νοοτροπία που μας συνοδεύει όλη τη σεζόν. Μέσα από τη δουλειά, να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, πλέον για το πρωτάθλημα. Χτίζουμε την ομάδα μας για να πετύχει ότι καλύτερο μπορεί αλλά δημιουργούμε κι ένα σύνολο για το μέλλον, για την επόμενη σεζόν».
Στη συνέχεια μίλησε και για τον Παναθηναϊκό: «Απ' όσα μπορώ να πω είναι πως ήταν η πρώτη ομάδα που γνώρισα από την Ελλάδα, λόγω και της παρουσία του Πούσκας σ' αυτήν. Είναι μια ομάδα με μεγάλο όνομα, γνωστή κι από την παρουσία της στην Ευρώπη. Σεβαστός αντίπαλος, δύσκολος αγώνας, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τα καταφέρουμε».
Κι ολοκλήρωσε τη συζήτησή μας με τοποθέτηση για πρόσφατη συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα της Ρουμανίας, σύμφωνα με την οποία η επιλογή του να εργαστεί στον ΠΑΟΚ ήταν επιπόλαιη και πιθανόν λανθασμένη: «Είναι λάθος, δε γνωρίζω τίποτα», αρκέστηκε να πει εμφανώς εκνευρισμένος διαψεύδοντας το σχετικό δημοσίευμα.

Ο Κούβελος δεν δήλωσε ποτέ στο "πόθεν έσχες" το 1 εκ. ευρώ!!

Σε επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, υποστηρίζει ότι... εκ παραδρομής δεν δήλωσε στο κοινό πόθεν έσχες με την σύζυγό του το 1 εκατομμύριο ευρώ που διέθεσε για τη συμμετοχή του σε αγορά υπό ναυπήγησης πλοίου στο Λονδίνο.
Ο Κούβελος δεν δήλωσε ποτέ στο "πόθεν έσχες" το 1 εκ. ευρώ
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι στο συγκεκριμένο λογαριασμό που διατηρείται σε τράπεζα του Λονδίνου είναι συνδικαιούχος ο γιος του.
Στην Επιτροπή προσήλθαν για να παράσχουν ενημέρωση οι λογιστές του κ. Κούβελου.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ευάγγελος Αργύρης ανακοίνωσε ότι ανακύπτει θέμα εφαρμογής του άρθρου 3 του νόμου 3213 / 2003, που σημαίνει ακόμη και παραπομπή στον Εισαγγελέα Εφετών, αφού πρώτα οι ορκωτοί λογιστές συντάξουν το πόρισμα.
Πηγή: newsIt.gr

"Στημένα" με άρωμα... Ιντερπόλ!!

Όπως φαίνεται η FIFA δίνει ειδικό βάρος στο φαινόμενο των στημένων αγώνων, για αυτό και ο νέος υπεύθυνος για το εν λόγω ζήτημα θα είναι ο πρώην διευθυντής της Ιντερπόλ και αξιωματούχος της γερμανικής αστυνομίας, Ραλφ Μούτσκε.
"Στημένα" με άρωμα... Ιντερπόλ
Ο 52άχρονος αντικαθιστά τον Αυστραλό, Κρις Ίτον, που παραιτήθηκε δύο εβδομάδες πριν. Να σημειωθεί ότι ο Ίτον, πριν παραιτηθεί, είχε επισημάνει την ανάγκη για μία ευρύτερη συνεργασία αστυνομίας και αρχών προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο αυτό, τονίζοντας ότι οι ποδοσφαιρικές αρχές από μόνες τους δεν είναι σε θέση να το ελέγξουν.
Η επιτροπή αντιμετώπισης των στημένων αγώνων, στην οποία ο Μούτσκε στο εξής θα είναι επικεφαλής, όπως τονίζεται από την FIFA θα συνεχίσει την καταπολέμηση της συγκεκριμένης απειλής. «Ο Ραλφ Μούτσκε θα είναι υπεύθυνος για όλα τα θέμα που έχουν να κάνουν με την ακεραιότητα του αθλήματος σε όλο τον κόσμο αλλά και με την διαφάνεια των διαδικασιών γύρω από την ομοσπονδία», αναφέρεται στην επίσημη τοποθέτηση.
Ο Μούτσκε βρίσκεται πάνω από 30 χρόνια στην καταπολέμηση του εγκλήματος, κάθε είδους, θα πρέπει να διαχειριστεί ένα πολύ σημαντικό ζήτημα και μία μεγάλη απειλή για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχοντας λάβει υπόψη του τις αναφορές του προκατόχου του ο οποίος επισήμανε ότι οι εγκληματικές ομάδες που κρύβονται πίσω από τους στημένους αγώνες έχουν… απλώσει τα δίχτυα τους και έχουν εισχωρήσει βαθιά στον χώρο του ποδοσφαίρου αποκτώντας μετοχές ομάδων και ακαδημίες για νέα παιδιά.
«Για μένα το ζήτημα είναι να εξασφαλίζεται η ακεραιότητα των διοργανώσεων της FIFA», δήλωσε ο Μούτσκε μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. «Πρέπει να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθεια που έχει αρχίσει εδώ και καιρό, σε συνεργασία με την Ιντερπόλ και τους αρμόδιους φορείς της κάθε χώρας», πρόσθεσε.
Μάλιστα, στην δική του θητεία, FIFA και Ιντερπόλ συμφώνησαν για 10ετή συνεργασία προκειμένου να ερευνήσουν σε βάθος τα στημένα παιχνίδια και όσους βρίσκονται από πίσω.
Πηγή: soccerplus.gr

Πίστη Μασάδο για "τρίποντο"

Ο Μανουέλ Μασάδο γνωρίζει πως το ματς με την ΑΕΚ δεν θα είναι εύκολο για την ομάδα του, όμως με την βοήθεια του κόσμου ο Άρης θα μπορέσει να πάρει τη νίκη.
Πίστη Μασάδο για "τρίποντο"
Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός του Άρη στο Novasports:
Για το προσωπικό του αήττητο στον πάγκο του Αρη: « Δεν είναι κάποιο μυστικό, είναι όμως κάτι πάρα πολύ ευχάριστο και πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα. Ελπίζω, λοιπόν, με την ίδια νοοτροπία να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μη χάνουμε τα παιχνίδια. Πλέον, έχουμε ένα παιχνίδι μπροστά μας το οποίο, επειδή είναι και εντός έδρας, ο μοναδικός στόχος είναι οι τρεις πόντοι».
Αραγε περίμενε να αποδώσει τόσο γρήγορα η δουλειά του; « Όταν πρωτοήρθα δεν είχα πλήρη επίγνωση του τι ακριβώς συμβαίνει, καταλάβαινα όμως ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Αλλωστε δεν χρειαζόταν κάτι ιδιαίτερο για να το καταλάβεις, καθώς θα ήμουν ο τρίτος προπονητής που θα αναλάμβανε την ομάδα μέσα σε μια χρονιά. Από κει και πέρα είναι πολύ σημαντικό για τη δική μου τη δουλειά πως είχα την απόλυτη συνεργασία των ποδοσφαιριστών. Προσπαθήσαμε, λοιπόν, να αλλάξουμε κάποια πράγματα, κάποιες οργανωτικές και τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε να μπορέσει η ομάδα να αποδίδει καλύτερα. Ολ΄ αυτά, πιστεύω πως αρχίζουν και γίνονται, άρχισε ήδη να φαίνεται η δουλειά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Βλέποντας την ομάδα πριν την έλευσή μου στη βαθμολογία είχε σε 18 παιχνίδια, 16 βαθμούς, δηλαδή σε μέσο όρο ένας βαθμός ανά παιχνίδι, ενώ τώρα σε 6 παιχνίδια, έχουμε μαζέψει 12 βαθμούς, διπλασιάζοντας τη βαθμολογική συγκομιδή! Μέσος όρος δύο βαθμοί ανά παιχνίδι! Συνεχίζουμε, λοιπόν, σ΄ αυτή την πορεία. Είχα πει πριν τον ΠΑΟΚ πως είναι πάρα πολύ σημαντικά τα παιχνίδια τα οποία έρχονται, καθώς θα αντιμετωπίσουμε πέντε αντιπάλους που είναι πιο πάνω από εμάς στη βαθμολογία. Όπως προανέφερα ο ένας ήταν ο ΠΑΟΚ και έχουμε να παίξουμε ακόμα με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΟΦΗ και ΑΕΚ, επομένως μ΄ αυτούς που προπορεύονται. Όμως αν συνεχίσουμε και έχουμε την ίδια απόδοση, την ίδια νοοτροπία και φιλοσοφία, πιστεύω θα πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο για να καταφέρουμε το στόχο που έχει μείνει και που δεν είναι άλλος από την είσοδο στη πεντάδα και την έξοδο στην Ευρώπη».
Για το ματς με την ΑΕΚ: « Ένα παιχνίδι με πάρα πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Θα παίξουμε με μια από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Την έχω παρακολουθήσει με μεγάλη προσοχή, όπως και το τελευταίο παιχνίδι της με τον ΟΦΗ. Μου άφησε θετικά στοιχεία τα οποία εμείς θα πρέπει να προσέξουμε και εκεί επικεντρώνουμε, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνατότητες. Μη ξεχνάμε ότι θα παίξουμε στην έδρα μας, με τον παράγοντα του κόσμου να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ελπίζω, λοιπόν, με βάση αυτά τα οποία δουλέψαμε, με βάση τη βοήθεια που θα πάρουμε από τον πάγκο και με βάση τη στήριξη και τη βοήθεια από τον κόσμο, ώστε με πολύ μεγάλο σεβασμό να φτάσουμε στο τρίποντο απέναντι στην ΑΕΚ η οποία δεν θα πρέπει να ξεχνά πως αγωνίζεται με τον Αρη η οποία είναι εξίσου μια πολύ μεγάλη ομάδα της Ελλάδας».
Για το εάν ετοιμάζει αλλαγές, μετά την ενθαρρυντική εμφάνιση κάποιων ποδοσφαιριστών στο φιλικό με τη Λίτεξ: «Σίγουρα είναι θετικό να βλέπεις ποδοσφαιριστές σου να έχουν καλή απόδοση. Οσο πιο πολλές είναι οι επιλογές που έχεις, τόσο πιο καλά είναι τα πράγματα για σένα, προκειμένου να σχηματίσεις τη καλύτερη δυνατή ενδεκάδα σε κάθε παιχνίδι. Από κει και πέρα όμως και επειδή έχουμε ένα θετικό σερί μέχρι τώρα, θα πρέπει να καταλάβουμε πως οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται βασικοί έχουν μια σταθερά καλή απόδοση. Επομένως θεωρώ πως αυτή τη στιγμή είναι έξυπνο να συνεχίσουμε με τις ίδιες επιλογές, με τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού και με τα ίδια πρόσωπα. Βέβαια πάντα θα χρειάζεται να υπάρχουν κάποιες αλλαγές, αλλά μη περιμένετε να είναι τόσο ραγδαίες. Εξάλλου η εβδομάδα που διανύσαμε είχε αλλαγές για εμάς, ο Φατί με τον Γιαννιώτα έλειπαν στις εθνικές, ο Σηφάκης είχε μια συνάντηση με τον γιατρό που τον παρακολουθεί, ο Κατίδης ήταν στην Αγγλία, επομένως βλέπουμε σε τι κατάσταση είναι με τον γυρισμό τους, τι είναι αυτό που μπορεί να αλλαχθεί, ώστε να βοηθήσουμε επιπλέον την ομάδα».
Για την περίπτωση Γιακούποβιτς: « Είναι ένας ποδοσφαιριστής τον οποίο τοποθετώ στην ίδια κλίμακα με όλους τους άλλους παίκτες. Βέβαια ο συγκεκριμένος δεν έχει αγωνιστεί ακόμη, συνεχίζει όμως και δουλεύει διεκδικώντας τη δική του θέση. Οσον αφορά το προπονητικό επιτελείο, είχαμε μια συζήτηση με τη διοίκηση, ο ποδοσφαιριστής ζήτησε μια άδεια την οποία κάναμε δεκτή. Είναι όμως ορισμένο το πότε θα επιστρέψει, οπότε αν συνεχίσει να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα απόδοσης, θα συνεχίσει να διεκδικεί τη θέση του στη βασική ενδεκάδα».

Στις 20/3 ο Παναθηναϊκός, στις 21/3 ο Ολυμπιακός!!

Ανακοινώθηκε από την Ευρωλίγκα το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να αγωνίζονται διαφορετικές ημέρες.
Στις 20/3 ο Παναθηναϊκός, στις 21/3 ο Ολυμπιακός
Ετσι οι «πράσινοι» θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στο ΟΑΚΑ στις 20 Μαρτίου στις 22:00 με αντίπαλο την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» μία ημέρα αργότερα, στις 21 Μαρτίου, στην Ιταλία στην έδρα της Σιένα.
Εφόσον χρειαστεί πέμπτο παιχνίδι, θα πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου ωστόσο οι ώρες δεν έχουν γίνει γνωστές. Να θυμίσουμε ότι στο Final 4 της Κωνσταντινούπολη προκρίνονται οι ομάδες που θα φτάσουν πρώτες τις τρεις νίκες.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ
1ο ματς Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 20 Μαρτίου 22:00
2ο ματς Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 22 Μαρτίου 21:00
3ο ματς Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός 27 Μαρτίου 21:45
4ο ματς Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός 29 Μαρτίου 22:05 (εφόσον χρειαστεί)
Σιένα-Ολυμπιακός
1ο ματς Σιένα-Ολυμπιακό 21 Μαρτίου 21:45
2ο ματς Σιένα-Ολυμπιακός 23 Μαρτίου 21:45
3ο ματς Ολυμπιακός-Σιένα 28 Μαρτίου 21:00
4ο ματς Ολυμπιακός-Σιένα 30 Μαρτίου 21:00 (εφόσον χρειαστεί)
Μπαρτσελόνα-Ούνιξ Καζάν
1ο ματς Μπαρτσελόνα-Ούνιξ Καζάν 20 Μαρτίου 20:00
2ο ματς Μπαρτσελόνα-Ούνιξ Καζάν 22 Μαρτίου 21:45
3ο ματς Ούνιξ Καζάν-Μπαρτσελόνα 27 Μαρτίου 19:00
4ο ματς Ούνιξ Καζάν-Μπαρτσελόνα 29 Μαρτίου 19:00
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπιλμπάο
1ο ματς ΤΣΣΚΑ-Μπιλμπάο 21 Μαρτίου 18:15
2ο ματς ΤΣΣΚΑ-Μπιλμπάο 23 Μαρτίου 18:15
3ο ματς Μπιλμπάο-ΤΣΣΚΑ 28 Μαρτίου 20:00
4ο ματς Μπιλμπάο-ΤΣΣΚΑ 30 Μαρτίου 21:30 (εφόσον χρειαστεί)

Μπαίνει στη διοίκηση ο Κόντης!!

Το deal με τον ξένο επενδυτικό όμιλο αλλάζει και το τοπίο στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης, από τη στιγμή που πρωτοστάτησε σ’ αυτήν την λύση, θα αναλάβει πιο ενεργό ρόλο από εδώ και στο εξής στα τεκταινόμενα της ΠΑΕ...
Μπαίνει στη διοίκηση ο Κόντης
Ο ίδιος αποκάλυψε πριν από λίγο, μιλώντας στον ΑΡΗΣ FM, ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ και θα αναλάβει πόστο σ’ αυτό. Θα είναι, δηλαδή, μέλος της διοίκησης από εδώ και στο εξής, κάτι φυσικά που θα συμβεί για πρώτη φορά από την ημέρα που βρίσκεται στον ΑΡΗ. Από την άλλη, φαντάζει και ως μία φυσιολογική εξέλιξη από τη στιγμή που ήταν ο άνθρωπος ο οποίος έφερε τη διοίκηση σε επαφή με τον ξένο επενδυτικό όμιλο και υπάρχει η προοπτική αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ από την εταιρεία μελλοντικά…
Όπως και να ‘χει, το τοπίο στην Κίτρινη ΠΑΕ θα αλλάξει σύντομα και θα δημιουργηθούν νέα δεδομένα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον "ΑΡΗΣ FM":
Ερωτηθείς αρχικά για τον αγώνα με την ΑΕΚ (03/03, 19:30):
«Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι ομάδες που μαστίζονται από προβλήματα σκέφτονται ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα και έρχονται χωρίς φόβο. Είναι πιο σημαντικό να προσέξουμε το αυριανό παιχνίδι γιατί είναι κλειδί για τα πλέι οφ.
Η ΑΕΚ θα έρθει σκεφτόμενη να αποδράσει με ένα θετικό αποτέλεσμα. Υπάρχει μια μακροχρόνια παράδοση, σύμφωνα με την οποία πάντα ο ΑΡΗΣ είναι καλύτερος, η ΑΕΚ όμως παίρνει το αποτέλεσμα, περισσότερο από τύχη. Αυτό ο ΑΡΗΣ πρέπει να το ξεπεράσει και να αρχίσει να κάνει τη δική του παράδοση».
Για την παρουσία στην προπόνηση της Παρασκευής:
«Παρακολουθήσαμε την προπόνηση και είπαμε κάποια πράγματα στους παίκτες. Υπάρχει προγραμματισμός για τι πότε θα πληρωθούν. Τα χρήματα θα έρθουν με τρόπο ο οποίος είναι απόλυτα νόμιμος. Ακόμα, έχουμε τη διαδικασία την αδειοδότησης την οποία παρακολουθούμε από τώρα και την έχουμε ενεργοποιήσει.
Ο ΑΡΗΣ από εδώ και πέρα θα αρχίσει να λειτουργεί κάπως διαφορετικά. Θα υπάρξει αναδιάρθρωση στο ΔΣ, στο οποίο μάλλον θα είμαι και εγώ. Παλιά δεν ήθελα να μπω, αλλά τα πράγματα τώρα πήραν διαφορετική τροπή και έτσι αναγκαστικά θα μπω» ενώ συμπλήρωσε: «Οι παίκτες είναι απόλυτα προσηλωμένοι στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Έχουν όμως δίκιο να περιμένουν να πάρουν κάποια χρήματα. Έχουν και αυτοί τις δικές τους υποχρεώσεις, στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούν
Όσα απίστευτα λέγονται για χαρτιά τα οποία δώσαμε στους παίκτες, αυτά τα λέει και τα γράφει ο γνωστός καραγκιόζης.
Η πρώτη φάση της αδειοδότησης περιλαμβάνει την κατάθεση των διοικητικών και αθλητικών κριτηρίων, βεβαίωση ορκωτού λογιστή και υπογεγραμμένη βεβαίωση από κάθε παίκτη ότι από 31 Δεκεμβρίου τους οφείλουμε το τάδε ποσό.
Ακόμα και σε ΠΑΕ στις οποίες δεν θα μπουν χρήματα, αν οι παίκτες δεν υπογράψουν, η ομάδα υποβιβάζεται και χάνονται τα χρήματα τους. Αν υπογράψουν θα υπάρχει ζωή στην ομάδα και έτσι δεν θα χάσουν τα χρήματα τους».
Για τις μειωμένες τιμές στα εισιτήρια του αγώνα με την ΑΕΚ:
«Με απαρχή το αυριανό παιχνίδι και αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος, μπήκαν κάποιες καλύτερες τιμές και νομίζω ότι το ίδιο θα γίνει και το καλοκαίρι με μια καλύτερη πολιτική στα εισιτήρια διαρκείας».
Για τις τελευταίες κλήσεις παικτών του ΑΡΗ στις εθνικές τους ομάδες, αλλά και για την μη κλήση του Βελλίδη από τον κ. Σάντος:
«Όσοι καλούνται, σίγουρα το δικαιούνται και χαίρομαι για την πρόοδο τους. Όσον αφορά τον Βελλίδη, όταν ήρθε στον ΑΡΗ λίγοι τον ήξεραν. Τον είχα δει και μου άρεσε και μας δικαιώνει με τις εμφανίσεις του. Το ίδιο θα μας δικαιώσουν και τα άλλα παιδιά» ενώ ακόμα πρόσθεσε: «Φέτος υπήρξε ένα ρόστερ 37 παικτών γιατί προβιβάστηκαν 10-12 νεαροί. Αυτό δεν το κάναμε άλλες χρονιές. Κοιτάζοντας και τα ρόστερ των άλλων ομάδων θα δούμε ότι υπάρχουν μεγαλύτερα. Ο Ολυμπιακός κάποια στιγμή είχε 38 παίκτες. Δεν μπορείς να παράγεις παίκτες από ένα σύνολο 20-25 παικτών».
Για την επιτροπή, στην οποία συμμετέχει ο ΑΡΗΣ, που θα συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όσον αφορά τα χρέη των ομάδων:
«Αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί όλες τις ομάδες. Έχει δοθεί και η προτεραιότητα και η πρέπουσα σημαία από τις ομάδες στο καλεντάρι της λίγκας και ελπίζω η επόμενη συνάντηση να αποφέρει κάποια αποτελέσματα».
Πηγή: allaboutaris.com

Τα θέλουν... "ντούκου" στην Πόρτο!

Ο Ζήσης Βρύζας, αναχωρώντας από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Πορτογαλία, γνώριζε καλά ότι δε θα έχει εύκολο έργο στις διαπραγματεύσεις με τους παράγοντες της Πόρτο αναφορικά με το ποσοστό που πρέπει να πάρουν για τη μεταγραφή του Βιεϊρίνια στην Βόλφσμπουργκ. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι της Πόρτο θέλουν άμεσα τα χρήματα...
Τα θέλουν... "ντούκου" στην Πόρτο
Οι Πορτογάλοι διαμήνυσαν στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι είναι και γι΄ αυτούς μια ζημιογόνα χρονιά και ότι χρειάζονται άμεσα το ρευστό, που τους αναλογεί (μετά την πώληση του παίκτη στην Βόλφσμπουργκ) από το 33% του ποσοστού που κατείχαν από τον Αντελίνο Βιεϊρίνια.
Ο Ζήσης Βρύζας θα έχει κι άλλη συνάντηση σε λίγες ώρες κι όλοι στον «Δικέφαλο» ελπίζουν να κάνουν λίγο πίσω οι Πορτογάλοι. Σε διαφορετική περίπτωση ο ΠΑΟΚ θα αναγκαστεί να δώσει χρήματα στην Πόρτο που τα πρόοριζε για αλλού.
Πηγή: novasports.gr

Διαφαίνονται διαθέσεις…αυτοκτονίας του ΠΑΟΚ!!

Είναι πέραν πάσης λογικής! Δεν την χωρά ο μέσος νους. Η πλημμυρίδα θλάσεων στον ΠΑΟΚ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν έχει προηγούμενο. Ελάτε όμως, που δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Διαφαίνονται διαθέσεις…αυτοκτονίας του ΠΑΟΚ!
Το ενδιαφέρον του θέματος … Όπερ, έδει, δείξαι και το ζητούμενο είναι οι αιτίες οι οποίες προκάλεσαν την πλημμυρίδα. Για να περισώσουν, ότι προλαβαίνουν στον ΠΑΟΚ από το καταστροφικό της πέρασμα …
Κι επί Θοδωρή Ζαγοράκη κι επί Ζήση Βρύζα η διοίκηση της ΠΑΕ δεν άγγιξε το θέμα. Δεν έκανε καν τον κόπο, να το αναλύσει. Στην ρότα κινήθηκε κι ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ. Αποπειράθηκε – μάλλον ανεπιτυχώς – να αποσείσει τις ολότελα δικές του ευθύνες. Διαμορφώθηκε μια διάσταση απόψεων μεταξύ τεχνικής ηγεσίας κι ιατρικού τιμ αλλά … Μέχρι εκεί. Επικράτησε ή – εάν θέλετε – επιβλήθηκε η ομερτά!
Έτσι ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ακριβά την απραξία του επί του θέματος με τις συνεχείς απουσίες, τις αλλεπάλληλες αλλαγές της ενδεκάδας και τις εξ ανάγκης … αλχημείες του Λάζλο Μπόλονι. Κατά την ταπεινή μας άποψη μάλιστα, τόσο ο αποκλεισμός στο Κύπελλο Ελλάδας, όσο κι ο αποκλεισμός στο Γιουρόπα Λιγκ είναι παρενέργειες της πλημμυρίδας θλάσεων.
Η απόδοση ευθυνών δεν θα αλλάξει το θλιβερό σκηνικό στην Τούμπα. Η αναζήτηση αιτιών όμως, ίσως το αλλάξει. Ακόμη και σήμερα όμως, με το «νοκ άουτ» του Ντάριο Κρέσιτς και του Βλάνταν Ίβιτς πριν το ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ σφυρίζει αδιάφορα. Ή – εάν θέλετε και πάλι – αποφεύγει, να αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα ως μείζον επί του παρόντος τουλάχιστον.
Στην αρχή όλοι θεωρούσαμε συμπτωματική την αλυσίδα των θλάσεων. Τόσες πολλές συμπτώσεις και δεν επαναλαμβανόμενες παύουν, να είναι συμπτώσεις ...
Οι ευθύνες όχι μόνον για την δημιουργία του φαινομένου – ως τέτοιο πλέον, αντιμετωπίζεται - της πλημμυρίδας των θλάσεων η οποία σαρώνει τα πάντα στο διάβα της αλλά και για την αδυναμία αντιμετώπισης της. Κι είναι άξιον απορίας πως και γιατί η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνεχίζει απαθής την …ομερτά επί του θέματος.
Χωρίς τούτο να σημαίνει, ότι συζητώντας το, θα βρει και τη λύση του. Σημαίνει πολύ απλά, ότι αναλύοντας τον ίσως – λέμε : Ίσως – το περιορίσει. Τα δύσκολα – βλέπετε – έρχονται. Κι η αποδυνάμωση του ΠΑΟΚ εκ των έσω (επειδή εντός είναι πλέον, ο κίνδυνος) αγγίζει τα όρια της αυτοκτονίας …
Πηγή: pamesports.gr

Θεσσαλονίκη και Άρης γιορτάζουν!!

Ο Άρης θα γιορτάσει τα 98 χρόνια ζωής του στις 25 Μαρτίου. Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της.
Θεσσαλονίκη και Άρης γιορτάζουν
Στην Πόλη του Θεού ο ΑΡΗΣ δεν θα μπορούσε παρά να τιμήσει την επέτειο αυτή, με εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν στις 25 Μαρτίου, στον εντός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο.
Οι πρωτοποριακές κινήσεις δε σταματούν εδώ αφού πολύ σύντομα θα είναι έτοιμες και οι νέες εμφανίσεις της ομάδας που θα παραπέμπουν στο γεγονός αυτό.
Καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις και events, ενώ θα κυκλοφορήσουν
και νέα συλλεκτικά, επετειακά προιόντα.
Από αύριο στο ARIS MEGASTORE θα υπάρχουν τα πρώτα συλλεκτικά T-SHIRT (ΦΩΤΟ) που θα μπορούν να προμηθεύονται οι φίλοι της ομάδας σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.
Πηγή: allaboutaris.com

Σοκολάτα με μέτρο για γερή καρδιά!!

Η σοκολάτα -με μέτρο και κυρίως η μαύρη- φαίνεται να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία, ιδίως για την καρδιά, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, που έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες έρευνες που είχαν καταλήξει σε παρεμφερές συμπέρασμα.
Σοκολάτα με μέτρο για γερή καρδιά
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Λι Χούπερ της Ιατρικής Σχολής του Νόργουιτς, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό περιοδικό κλινικής διαιτητικής "American Journal of Clinical Nutrition", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, αξιολόγησαν συγκριτικά (μετα-ανάλυση) τα αποτελέσματα 42 μικρών κλινικών δοκιμών που αφορούσαν συνολικά περίπου 1.300 άτομα. Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι όσοι τρώνε σοκολάτα ή κακάο για ένα διάστημα εβδομάδων ή μηνών, εμφανίζουν μικρή μείωση στην αρτηριακή πίεσή τους και βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος μέσω των αιμοφόρων αγγείων, παράγοντες και οι δύο δρουν προστατευτικά για την καρδιά.
Ακόμα, οι άνθρωποι που τρώνε σοκολάτα, εμφανίζουν μια μικρή πτώση στο επίπεδο της ινσουλίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα και που, όταν αυξάνεται, αυξάνει και ο κίνδυνος για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.
Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η σοκολάτα φαίνεται να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία, όμως, όπως είπε η Χούπερ, χρειάζονται νέες έρευνες μεγαλύτερες σε εύρος δείγματος και σε χρονική διάρκεια για να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει ωφέλεια σε βάθος χρόνου που «μεταφράζεται» τελικά σε μείωση του κινδύνου για έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

Τρέχει για Superleague ο Πλατανιάς!!

O Πλατανιάς δεν σταματάει πουθενά και μετά την τριάρα επί της Καλλονής δείχνει πως δεν θα χάσει την άνοδο!
Τρέχει για Superleague ο Πλατανιάς!
Η ομάδα της Κρήτης αιφνιδίασε τους Μυτιληνιούς, αφού κέρδισε πέναλτι μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Μιρτσέτα να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να βάζει από τα… αποδυτήρια μπροστά τους γηπεδούχους.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Τίμου Καβακά επέβαλλε το παιχνίδι της και στο 33’ έφτασε και σε δεύτερο γκολ με σουτ του Ναζλίδη, ενώ μόλις τέσσερα αργότερα έχασε τεράστια ευκαιρία να πάει προηγούμενη με τρία τέρματα στο ημίχρονο, αφού ο σκόρερ του πρώτου γκολ είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι του Σουλογάνη.

Οι Χανιώτες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και έφτασαν στο 3-0 στο 63’, όταν ο Μαραγκουδάκης πήρε την μπάλα από δεξιά μέσα στην περιοχή και με ένα κεραυνό την έστειλε στην απέναντι γωνία της Καλλονής και έγραψε το τελικό αποτέλεσμα, σφραγίζοντας την όγδοη εντός έδρας νίκη του Πλατανιά στο φετινό πρωτάθλημα σε εννιά παιχνίδια.
Αναλυτικά η 17η αγωνιστική:
Παρασκευή 2/3 

Πλατανιάς – Καλλονή 3-0
(2’ Μιρτσέτα, 33’ Ναζλίδης, 63’ Μαραγκουδάκης)

Σάββατο 3/3 

Λάρισα – Φωκικός 15:00

Κυριακή 4/3 

Παναχαϊκή – Βύζας Μεγάρων 15:00
Πιερικός – Ηρακλής Ψαχνών
Καλλιθέα – Αναγέννηση Γιαννιτσών
Θρασύβουλος – Αναγέννηση Επανομής
Εθνικός Αστέρας – Αγροτικός Αστέρας

Δευτέρα 5/3 

Βέροια – Πανσερραϊκός 19:00

Η επόμενη αγωνιστική (18η): 

Πλατανιάς – Παναχαϊκή
Βύζας Μεγάρων – Βέροια
Καλλονή – Πανθρακικός
Πανσερραϊκός – Πιερικός
Ηρακλής Ψαχνών – Λάρισα
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Θρασύβουλος
Φωκικός – Εθνικός Αστέρας
Αναγέννηση Επανομής – Αγροτικός Αστέρας 
Πηγή: Sportfm.gr

Έδωσε ηρεμία ο Κόντης!!

O θετικός ο αντίκτυπος στο ποδοσφαιρικό τμήμα από τα όσα είπε ο Γιάννης Κόντης για το οικονομικό και τις διαβεβαιώσεις που έδωσε.
Έδωσε ηρεμία ο Κόντης
Θετικό αντίκτυπο είχε στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια η ομιλία του Γιάννη Κόντη για ένα θέμ απου τους απασχολεί έντονα το τελευταίο διάστημα και αφορά το οικονομικό και τα χρήματα που τους οφείλονται. Η διαβεβαίωσή του ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι πληρωμές και ότι στο προσεχές διάστημα θα γίνουν καταβολές χρημάτων σε τρεις δόσεις διέλυσε τα σύννεφα ανησυχίας που μπορεί να υπήρχαν σε κάποιους εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος. Το γεγονός ότι ανέλαβε την ευθύνη να μιλήσει με ειλικρίνεια στους ποδοσφαιριστές, λέγοντάς τους ξεκάθαρα ότι θα γίνει προσπάθεια να μειωθούν τα ποσά που τους οφείλονται, εκτιμήθηκε δεόντως από τους τελευταίους που υποσχέθηκαν ότι θα.... βάλουν και πάλι πλάτη και θα κάνουν υπομονή, μιας και την επόμενη εβδομάδα λογικά θα γίνουν πληρωμές.
Η παρουσία του στο Ρύσιο ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση του πιο ενεργού ρόλου που αναλαμβάνει στην ομάδα και της πιο ενασχόλησής του με ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον αγωνιστικό τμήμα.
Πηγή: Allaboutaris.com

Κάθαρση σε... δόσεις!!

Ο πρόεδρος της Super League, Απόστολος Παπουτσάκης, σε συνέντευξη του σε βελγική εφημερίδα δήλωσε πως "το ελληνικό Ποδόσφαιρο έχει «καθαρίσει» κατά 80%", φέτος θα... καθαρίσει άλλο ένα 10% και του χρόνου το υπόλοιπο!
Κάθαρση σε... δόσεις!
Την άποψη αυτή δεν την εξέφρασε σε κάποιο ελληνικό Μέσο, αλλά στην κορυφαία εφημερίδα του Βελγίου «Derniere Heure», στην οποία παραχώρησε συνέντευξη, στο περιθώριο του παιχνιδιού με την Ελλάδα στο Παγκρήτιο.
Στον πρόλογο, μάλιστα, της συνέντευξης, η εφημερίδα χαρακτηρίζει τον Εργοτέλη σύλλογο πρότυπο για την Ελλάδα, επισημαίνει ότι μαζί με τον Ολυμπιακό είναι η μοναδική ΠΑΕ που θα πάρει αδειοδότηση χωρίς πρόβλημα, ενώ για τον πρόεδρο της Superleague χρησιμοποιεί τους χαρακτηρισμούς «σοφός και σκεπτόμενος» και τον αποκαλεί «Έλληνα Ιβαν ντε Βίτε», δηλαδή τον πρόεδρο της Βελγικής Λίγκας.
Αναλυτικά η συνέντευξη:
Κύριε Παπουτσάκη, είναι δύσκολο να είσαι πρόεδρος ένας ποδοσφαιρικού συλλόγου σήμερα στην Ελλάδα;
«Στην Ελλάδα, κάθε πρόεδρος, και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αντιμετωπίζει προβλήματα. Με εξαίρεση έναν ή δύο συλλόγους, όλοι δυσκολεύονται. Διανύουμε περίοδο κρίσης και νομίζω ότι την ερχόμενη σεζόν θα είναι ακόμα χειρότερα».
Δεν είστε λοιπόν και πολύ αισιόδοξος για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.
«Αντιθέτως. Νομίζω ότι θα βιώσουμε την κρίση για ακόμα δύο με τρία χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, οι ελληνικές ομάδες οφείλουν να αντισταθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: επενδύοντας στις Ακαδημίες. Υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα. Πρέπει να του δώσουμε μία ευκαιρία. Διαθέτουμε μία καλή Εθνική ομάδα και αυτό θα συνεχιστεί αν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας στα τμήματα υποδομής».
Δεν κινδυνεύει όμως έτσι το πρωτάθλημα να χάσει την αίγλη και την ποιότητά του;
«Όχι, δεν το πιστεύω. Στο Βέλγιο, έχετε ένα πρωτάθλημα από το οποίο περνούν πολλά νεαρά ταλέντα. Στη συνέχεια, πουλιούνται ξανά και αυτό επιτρέπει στο ποδόσφαιρο σας να κρατιέται καλά οικονομικά. Αυτό δεν εμποδίζει το Βέλγιο να έχει σταθερά πολλά ταλέντα. Επιπλέον, οι ομάδες σας κάνουν καλή δουλειά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πρέπει κι εμείς στην Ελλάδα να φτάσουμε στο ίδιο σημείο. Για μένα, αυτός είναι ο μόνος ρόλος του ποδοσφαίρου: να εκπαιδεύει τους νέους».
Στο Βέλγιο, υπάρχει εδώ και τρία χρόνια ένα σύστημα πλέι οφ, το οποίο ακόμα δεν είναι καθολικό αποδεκτό. Τα ελληνικά πλέι οφ αφορούν μόνο τις ευρωπαϊκές θέσεις, όχι τον τίτλο ή τον υποβιβασμό. Η δικιά σας είναι η καλύτερη λύση;
«Όχι. Θεωρώ ότι τα πλέι οφ στο Βέλγιο είναι πρότυπο του είδους. Είναι πολύ καλό να παίζουν οι καλύτερες ομάδες μεταξύ τους για να βγει ο πρωταθλητής. Θα μου άρεσε να είναι έτσι και στην Ελλάδα. Κάναμε ήδη ένα πρώτο βήμα με την εισαγωγή των πλέι οφ για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Πρέπει να συνεχίσουμε και να πάμε όσο μακριά έχουν πάει και οι Βέλγοι».
Στο Βέλγιο, εξετάζουμε ήδη και μία άλλη πιθανότητα: την Beneliga, που θα είναι μία μίξη ανάμεσα στις καλύτερες βελγικές και ολλανδικές ομάδες. Είστε υποστηρικτής αυτής της ιδέας;
«Δεν το ήξερα. Είναι μία υπέροχη ιδέα για να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο σας. Αλλά κάτι τέτοιο θα χρειαστεί πολλή δουλειά. Η UEFA είναι σύμφωνη;»
Δεν είναι κι εντελώς αντίθετη.
«Συγχαρητήρια. Θα ήταν καλό αν μπορούσαμε να έχουμε το ίδιο πρότζεκτ στην Ελλάδα. Ένα πρωτάθλημα δηλαδή με τις καλύτερες ελληνικές ομάδες και αυτές μιας γειτονικής χώρας. Θα το σκεφτούμε».
Τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα έχουν μερικές φορές θλιβερές συνέπειες, όπως τη διάδοση των στημένων αγώνων.
«Είναι αλήθεια, αλλά έχουμε ήδη καθαρίσει καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο με μια τεράστια επιχείρηση το περασμένο καλοκαίρι. Η δουλειά της ομοσπονδίας και της κυβέρνησης αποφέρει καρπούς».
Ωστόσο, η μάστιγα δεν έχει εντελώς εξαλειφθεί.
«Συμφωνώ μαζί σας. Προς το παρόν, έχουμε καθαρίσει περί το 80%. Θα κάνουμε ακόμα ένα 10% φέτος και το άλλο 10% του χρόνου. Θα χρειαστεί χρόνος, αλλά (πιστέψτε με) κάνουμε πραγματικά ό,τι χρειάζεται».
Ακούγεται επίσης ότι η Ελλάδα μπορεί να αποκλειστεί από το Euro 2012 αν η κυβέρνηση συνεχίσει να θέλει να αναμειγνύεται στα του ποδόσφαιρου. Σας φοβίζει αυτό;
«Υπάρχει μια διχογνωμία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την ομοσπονδία, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα ρυθμιστεί. Είμαι σίγουρος ότι η Εθνική μας ομάδα θα μπορέσει να συμμετάσχει κανονικά στο Euro».
Από μακριά, έχουμε την εντύπωση ότι η Ελλάδα δεν επωφελήθηκε επαρκώς της νίκης - έκπληξης στο Euro 2004. Συμμερίζεστε αυτήν την άποψη;
«Όχι. Η επιτυχία του 2004 ήταν η συνέπεια μιας τεράστιας δουλειάς που έγινε σε πολλά επίπεδα του ποδοσφαίρου μας. Παλέψαμε πραγματικά και ανταμειφτήκαμε όπως δεν θα φανταζόμασταν ποτέ. Είχαμε επίσης έναν προπονητή, που του δόθηκε χρόνος να φτιάξει τα πάντα. Σήμερα, έχουμε τον Φερνάντο Σάντος, επίσης τεχνικό παγκόσμιας κλάσης. Είμαι σίγουρος ότι μαζί του, αλλά και με τη δουλειά που κάνει το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου, μπορούμε ακόμα να πετύχουμε μεγάλα πράγματα. Θα το δείτε, θα κάνουμε ξανά την έκπληξη. Απλώς δεν ξέρω να σας πω το... πότε».

Αναβολή για τις 14 Μαρτίου στην υπόθεση Φιλόπουλου!!

Αναβολή για τις 14 Μαρτίου στην υπόθεση Φιλόπουλου
Στις 14 Μαρτίου θα εκδικασθεί η έφεση κατά των πρωτόδικων αποφάσεων σχετικά με τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου μετά από συγκρούσεις μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Ένα τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Εφετείο καθυστέρησε τη διαδικασία με αποτέλεσμα απλά η υπόθεση να εκφωνηθεί τυπικά και να πάρει μικρή αναβολή λίγων ημερών.

Μετά το πρωινό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας, στο χώρο έσπευσαν η ασφάλεια, πυροτεχνουργοί και η πυροσβεστική. Ο χώρος ελέγχθηκε ενδελεχώς και σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκε στις τουαλέτες του πρώτου ορόφου, όπου βρίσκεται η αίθουσα που θα εκδικαζόταν η υπόθεση, ένα αντικείμενο, δίχως να επιβεβαιώνεται αν πρόκειται για κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό. Οι αρχές έδωσαν την άδεια για να επιστρέψει ο κόσμος στο κτίριο, όμως πλέον δεν υπήρχε χρόνος για να ξεκινήσει η εκδίκαση.

Για τυπικούς λόγους και προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη αναβολή, η υπόθεση εκφωνήθηκε κανονικά και η έδρα μετέθεσε τη δικάσιμο για τις 14 Μαρτίου.

Πρωτόδικα ένα άτομο είχε καταδικαστεί σε ισόβια, σε άλλα δύο επιβλήθηκε ποινή δεκαετούς κάθειρξης με αναστολή μέχρι το εφετείο και ένας κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος, με τον εισαγγελέα να ασκεί έφεση κατά της απόφασης.

πηγή: sportfm.gr

Σάντος: «Τα ντέρμπι είναι πάντα απρόβλεπτα»

Σάντος: «Τα ντέρμπι είναι πάντα απρόβλεπτα»
Την άποψη ότι η ομαδική προσπάθεια θα κρίνει το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Πορτογαλίας ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Πόρτο, όπως δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος στον τηλεοπτικό σταθμό Antena 1. Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας τόνισε ότι τέτοιους είδους αγώνες είναι πάντα απρόβλεπτοι.

«Ο Καρντόζο μπορεί να κάνει τη διαφορά για την Μπενφίκα, όπως και ο Αϊμάρ. Από την άλλη, ο Χουλκ μπορεί να κάνει τη διαφορά για την Πόρτο, αλλά συνολικά η ομαδική απόδοση θα κρίνει το παιχνίδι», ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός και συνέχισε:

«Η Μπενφίκα δεν περίμενε πως θα έφτασε σε αυτό το παιχνίδι ως ισόβαθμη με την Πόρτο, αλλά αυτό δεν θα της αλλάξει την προσέγγιση στο παιχνίδι. Τα ντέρμπι είναι πάντα απρόβλεπτα».

πηγή: sportfm.gr

«Πελατειακές» σχέσεις…!!

«Πελατειακές» σχέσεις…
Στην τελική ευθεία μπαίνει η σκοτσέζικη Premier League και η πρωτοπόρος και μέλλουσα πρωταθλήτρια Σέλτικ δοκιμάζεται στο «Πιτόντρι» από την Αμπερντίν στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής. Οι «Κέλτες» έχουν αποκτήσει «πελατειακή» σχέση με τους «Ντονς», επί των οποίων μετρούν δεκατρείς νίκες στα τελευταία δεκαπέντε παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις ανεξαρτήτου έδρας. Η ομάδα του Νιλ Λένον βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, «τρέχοντας» ένα νικηφόρο σερί δεκαεπτά αγώνων και θέλουν να το διευρύνουν, ούτως ώστε να φτάσουν ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.

Στην… ταλαιπωρημένη Ρέιντζερς, που βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, ο Άλι ΜακΚόιστ προσπαθεί να «σώσει» όσους παίκτες μπορεί, αφού πρόθεση των διαχειριστών είναι να φύγουν έντεκα και στους υπόλοιπους να γίνει μείωση στις αποδοχές μέχρι και 50%. Μέσα σε όλα αυτά, οι «Τζερς» φιλοξενούν στο «Αϊμπροξ» τη Χαρτς, για την οποία πιθανότατα να κάνει ντεμπούτο ο Σκοτσέζος επιθετικός, Κρεγκ Μπίτι, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Σουόνσι και υπέγραψε μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Σάββατο 03/03 (17.00)
Αμπερντίν-Σέλτικ (14.00)
Ντανφέρμλιν-Μάδεργουελ
Χιμπέρνιαν-Σεντ Μίρεν
Κιλμάρνοκ-Σεντ Τζόνστον
Ρέιντζερς-Χαρτς

Δευτέρα 05/03 (21.45)
Νταντί Γιουν.-Ινβερνές

Η επόμενη (30η) αγωνιστική

Τετάρτη 22/02
Σέλτικ-Ντανφέρμλιν 2-0
(32’ Μαλγκριού, 75’ Φόρεστ)

Σάββατο 10/03 (17.00)
Ινβερνές-Κιλμάρνοκ

Σάββατο 17/03 (17.00)
Νταντί Γιουν.-Ρέιντζερς (14.45)
Μάδεργουελ-Αμπερντίν
Σεντ Μίρεν-Σεντ Τζόνστον

Κυριακή 18/03 (14.00)
Χαρτς-Χιμπέρνιαν

πηγή: sportfm.gr

Παρών στο «αιώνιο» ντέρμπι!!

Παρών στο «αιώνιο» ντέρμπι
Τα φώτα στο «Ολίμπικο»! Στους ρυθμούς του ντέρμπι της «αιώνιας» πόλης κινείται η 26η αγωνιστική στην Ιταλία. Η Ρόμα -τυπικά γηπεδούχος- υποδέχεται τη Λάτσιο και όλα δείχνουν πως ο «καπιτάνο», Φρανσέσκο Τότι, θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα, αφού ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του.

Τις δύο ομάδες τις χωρίζουν επτά βαθμοί με τους «λατσιάλι» να βρίσκονται στην τρίτη του πίνακα με 45 βαθμούς, όσους έχει και η Ουντινέζε και παλεύει για μια θέση στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον υπάρχει και στα ακόμη υψηλότερα σκαλιά της βαθμολογίας και τη μάχη μεταξύ Μίλαν και Γιουβέντους για τον τίτλο.

Οι «ροσονέρι», πρώτοι με έναν πόντο αλλά κι ένα ματς παραπάνω από τη «μεγάλη κυρία», έχουν πολύ δύσκολο έργο καθώς φιλοξενούνται από την Παλέρμο που στο γήπεδό της μετράει δέκα νίκες σε δώδεκα ματς. Ως συνήθως φέτος, η Μίλαν θα έχει ένα… κάρο απουσίες, αφού πλην του τιμωρημένου Μεξές, δεν θα αγωνιστούν ούτε οι τραυματίες Μπόατενγκ, Πάτο, Ζέεντορφ, Μάξι Λόπες, Μέρκελ, Στράσερ (και να μην ξεχνάμε τους μακροχρόνια απόντες Κασάνο, Γκατούζο, Ακουϊλάνι, Νέστα) που προσπαθούν να επανέλθουν.

Τα πράγματα είναι καλύτερα για τη Γιουβέντους, που μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι του Μιλάνου την περασμένη αγωνιστική, υποδέχεται την Κιέβο θέλοντας να συνεχίσει με νίκη που θα της επιτρέψει να διατηρήσει το φετινό αήττητο και ενδεχομένως την ανεβάσει στην κορυφή χωρίς να χρειάζεται να περιμένει το εξ αναβολής παιχνίδι με την Μπολόνια από την 23η αγωνιστική.

Η 26η αγωνιστική:

Σάββατο, 03/03

Παλέρμο-Μίλαν
Γιουβέντους-Κιέβο

Κυριακή, 04/03

Πάρμα-Νάπολι
Μπολόνια-Νοβάρα
Φιοτρντίνα-Τσεζένα
Λέτσε-Τζένοα
Ρόμα-Λάτσιο
Σιένα-Κάλιαρι
Ουντινέζε-Αταλάντα
Ίντερ-Κατάνια

Η επόμενη αγωνιστική (27η):

Παρασκευή, 09/03 (21:45)

Κιέβο-Ίντερ
Νάπολι-Κάλιαρι

Σάββατο, 10/03 (21:45)

Παλέρμο-Ρόμα

Κυριακή, 11/03 (16:00)

Νοβάρα-Ουντινέζε (13:30)
Μίλαν-Λέτσε
Αταλάντα-Πάρμα
Κατάνια-Φιορεντίνα (21:45)
Τσεζένα-Σιένα
Τζένοα-Γιουβέντους
Λάτσιο-Μπολόνια

πηγή: sportfm.gr

Ραντεβού… ανανέωσης με Γκουαρντιόλα!!

Ραντεβού… ανανέωσης με Γκουαρντιόλα
Πιο κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με την Μπαρτσελόνα βρίσκεται ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ο Καταλανός τεχνικός δείπνησε χθες βράδυ στο σπίτι του προέδρου, Σάντρο Ροσέλ, παρουσία του τεχνικού διευθυντή Αντόνι Θουμπιθαρέτα, του αντιπροέδρου Γιόζεπ Μαρία Μπερτομέου, αλλά και τον βοηθό του Γκουαρντιόλα, Τίτο Βιλανόβα.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης δεν έγιναν γνωστά, αλλά εκτιμάται πως η υπογραφή νέου συμβολαίου είναι προ των πυλών.

πηγή: sportfm.gr

Διαψεύδουν για Ντρόμπνι, αλλά…!!

Διαψεύδουν για Ντρόμπνι, αλλά…
Τη φημολογούμενη μεταγραφή του Γιάροσλαβ Ντρόμπνι στην Μπάγερν Μονάχου διέψευσε ο Μάρκους Χούρβικ.

«Δεν υπάρχουν επαφές. Δεν υπάρχει τίποτα ακόμα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής ομάδας. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε συμφωνία.

Μάλιστα, οι ετήσιες απολαβές του 32χρονου τερματοφύλακα θα φτάσουν περίπου τα 2 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσέχος διεθνής προορίζεται για να αποτελέσει τη «ρεζέρβα» του βασικού Μάνουελ Νόιερ στη θέση του Γιοργκ Μπουτ, ο οποίος θα αποσυρθεί για να αναλάβει πόστο στις ακαδημίες των Βαυαρών.

Ο Ντρόμπνι μετρά 142 εμφανίσεις στην Bundesliga έχοντας αγωνιστεί επίσης στη Χέρτα και στην Μπόχουμ.

πηγή: sportfm.gr

Σάαφ: «Έμαθα πολλά από τον Ρεχάγκελ»

Σάαφ: «Έμαθα πολλά από τον Ρεχάγκελ»
Ιδιαίτερη θα είναι η αυριανή αναμέτρηση της Βέρντερ με τη Χέρτα στο Βερολίνο για τον Τόμας Σάαφ. Ο προπονητής της ομάδας της Βρέμης θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ότο Ρεχάγκελ, υπό τις οδηγίες του οποίου αγωνίστηκε σχεδόν σε όλη την ποδοσφαιρική του καριέρα, αλλά και από τον οποίο έμαθε τα πρώτα μυστικά της προπονητικής.

«Δεν θα κλάψω όταν τον δω (γέλια). Άλλωστε συναντιόμαστε τακτικά όλα αυτά τα χρόνια. Συνεργαστήκαμε πολλά χρόνια και η σχέση μας δεν ήταν απλώς επαγγελματική. Αποφάσισα από νωρίς να γίνω προπονητής κι έμαθα πολλά δίπλα του».

πηγή: sportfm.gr

«Οκτώ τελικοί και όχι τρεις»

«Οκτώ τελικοί και όχι τρεις»
Οκτώ τελικούς έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος δεν στέκεται μόνο στα τρία ντέρμπι που ακολουθούν. Ο Πορτογάλος τεχνικός περιμένει το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ (4/3) να είναι δύσκολο, ενώ τόνισε πως θα ήθελε να έχει την υποστήριξη του κόσμου σε μία τόσο σημαντική αναμέτρηση. Ακόμη, δεν θέλησε να σχολιάσει ούτε την ποινή της ομάδας του, ούτε την απόφαση για την αναβολή της προηγούμενης (22ης) αγωνιστικής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Το πρώτο από τα τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια είναι απέναντι στον ΠΑΟΚ. Υπήρξε μια διακοπή μιας εβδομάδας και το πρώτο ερώτημα είναι πόσο επηρέασε αυτή την ομάδα. Έπειτα υπήρξε η απουσία διεθνών που λιγόστεψε τις ημέρες προετοιμασίας. Ποια είναι η κατάσταση στην ομάδα εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ;
«Πράγματι η προηγούμενη εβδομάδα χάθηκε λόγω της διακοπής. Στη συνέχεια έλειψαν κάποιοι παίκτες λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Θα έλεγα όμως ότι την προηγούμενη εβδομάδα την εκμεταλλευτήκαμε και κάναμε μια πιο έντονη προπόνηση. Θα ήθελα επίσης να θυμίσω ότι πριν τη διακοπή είχαμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα και πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσουμε».

Με δεδομένο ότι ο αγώνας θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, πιστεύετε ότι η απουσία των φιλάθλων θα επηρεάσει την ομάδα;
«Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα το οποίο πρέπει να διεξάγεται με τη συμμετοχή κόσμου, με τη συμμετοχή των φιλάθλων, οι οποίοι με τις αντιδράσεις και τα συναισθήματά τους είναι μια θετική συνεισφορά σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα. Θα έλεγα ότι στη θητεία μου στον Παναθηναϊκό είναι η τέταρτη ή η πέμπτη φορά που καλούμαστε να παίξουμε χωρίς φιλάθλους.

Βεβαίως αυτό είναι κάτι που δεν βοηθάει το άθλημα γιατί το ποδόσφαιρο όπως είπα είναι ένα παιχνίδι στο οποίο παίζει ρόλο και η συμμετοχή των φιλάθλων, ωστόσο η απόφαση αυτή έχει να κάνει με τους και δεν θα ήθελα να τη σχολιάσω περισσότερο. Δεν ξέρω βέβαια αν με βάση τα όσα κανόνες της ελληνικής πολιτείας έγιναν στον αγώνα με το Λεβαδειακό αξίζαμε μια τέτοια ποινή, αλλά θα έλεγα ότι με δεδομένα όσα είδα στο γήπεδο για μένα δεν ήταν έκπληξη ότι θα μπορούσε να επιβληθεί κάτι ανάλογο».

Ποια η γνώμη σας για τον ΠΑΟΚ και για τον προπονητή του, τον κύριο Μπόλονι, τον οποίο γνωρίζετε από την Πορτογαλία και έχετε βρεθεί και εκεί αντίπαλοι;
«Ο ΠΑΟΚ είναι βέβαια μια ομάδα η οποία έχει αντιμετωπίσει φέτος διαφορετικές καταστάσεις και δεν θα έχει το ίδιο σκεπτικό με το αντίστοιχο του μεταξύ μας αγώνα του πρώτου γύρου. Θα έλεγα όμως ότι είναι μια καλή ομάδα που παίζει δυνατά.

Ο αντίπαλός μας προέρχεται από μια εβδομάδα ξεκούρασης δεδομένου ότι βάσει του αρχικού προγράμματος θα ερχόταν στο ΟΑΚΑ αμέσως μετά τον ευρωπαϊκό του αγώνα, αλλά βεβαίως όπως είπα και πριν, αυτά είναι θέματα που άπτονται των κανονισμών και δεν έχω να πω κάτι περισσότερο ούτε να επέμβω.

Έστω και αν δεν κατανοώ κάποια πράγματα δεν θα ήθελα να εκφέρω άποψη περί των αποφάσεων που έχουν ληφθεί. Αναφορικά με τον κύριο Μπόλονι, θα έλεγα ότι είναι ένας προπονητής top. Θα έλεγα λοιπόν ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα με συνεχή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος για εμάς.

Ο αγώνας περιμένω να είναι δύσκολος και περίπλοκος, αλλά εμείς στοχεύουμε τη νίκη. Αυτός είναι πάντοτε ο σκοπός μας. Θα θέλαμε να μπορούσαμε να είχαμε και σε αυτόν τον αγώνα τους φιλάθλους μας να μας υποστηρίξουν, όπως μας υποστηρίζουν και μας συνοδεύουν πάντα και είναι κρίμα που αυτή τη φορά θα μας λείψουν. Όπως είπα και πριν ωστόσο αυτές οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και θα ήθελα να επαναλάβω ότι όσο βρίσκομαι εδώ είναι η τέταρτη ή η πέμπτη φορά που παίζουμε κεκλεισμένων των θυρών.

Παραμένουν ακόμα οκτώ στροφές για τη λήξη του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός παραμένει πρωτοπόρος και έχει μπροστά του τρεις κρίσιμους αγώνες. Είναι αυτοί οι τρεις αγώνες σαν τελικοί;
«Θα έλεγα ότι για εμάς οι τελικοί είναι οκτώ και όχι τρεις».

Δυσκολεύει η διαχείριση μιας ομάδας όταν έχεις συνεχόμενους πολύ σημαντικούς αγώνες που μπορεί να αλλάξουν τη βαθμολογική κατάσταση;
«Θα έλεγα ότι γενικά αυτή η διαχείριση είναι δύσκολη. Ο άμεσος ανταγωνιστής μας παίζει ασφαλώς τους ίδιους αγώνες που παίζουμε κι εμείς, αλλά με λιγότερη ένταση όπως αυτή που προκαλούν τα συνεχόμενα derby. Τα αποτελέσματα ιδιαίτερα αυτών των τριών αγώνων θα επηρεάσουν πολύ και βεβαίως οι νίκες είναι εκείνες οι οποίες ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση και δίνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ομάδα.

Το γεγονός ότι εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε σερί τρεις πολύ σημαντικούς αγώνες οπωσδήποτε δημιουργεί μεγαλύτερη ένταση και μεγαλύτερη δυσκολία, δεδομένου ότι οι αντίπαλοί μας παίζουν μεν τα ίδια παιχνίδια αλλά με μεγαλύτερη απόσταση τον ένα σημαντικό αγώνα από τον επόμενο και συνεπώς έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να αυξομειώνουν την ένταση.

Λείπει ασφαλώς ο Λέτο ο οποίος είναι τραυματίας, υπάρχουν ωστόσο επιστροφές που διευκολύνουν το έργο σας. Ο Μπουμσόνγκ και ο Νίνης για παράδειγμα είναι έτοιμοι για να επανέλθουν;
«Όλοι οι παίκτες θα μπορέσουν να παίξουν και να βοηθήσουν όταν θα είναι έτοιμοι για να μπορέσουν να το κάνουν αυτό, όταν δηλαδή θα είναι απόλυτα έτοιμοι ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν. Αυτό ισχύει τόσο για τον Μπουμσόνγκ και τον Νίνη όσο και για οποιονδήποτε άλλον. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι όταν ένας ποδοσφαιριστής είναι λόγου χάρη για δύο μήνες εκτός, δεν μπορεί να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους αμέσως μόλις αποθεραπευτεί από ιατρικής πλευράς.

Χρειάζεται να δουλέψει μια επιπλέον περίοδο κατά την οποία θα τονωθεί η φυσική του κατάσταση και θα ανακτήσει την αυτοπεποίθηση που απαιτείται προκειμένου να είναι πανέτοιμος και στο επίπεδο που πρέπει για να βοηθήσει την ομάδα. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το κατανοήσουμε.

Όταν μια εφημερίδα γράφει ότι «επιστρέφει» ο τάδε ή ο δείνα δεν σημαίνει ότι αμέσως μπορεί να δώσει το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων του. Μην ξεχνάτε ότι στο ποδόσφαιρο χρειαζόμαστε έντεκα ποδοσφαιριστές και οι έντεκα πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι. Δεν μπορείς να πας με τη λογική ότι έχουμε 8-9 παίκτες σε καλή κατάσταση και οι άλλοι ενδεχομένως να μπορούν να βοηθήσουνε.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει και η επιστροφή των τραυματιών να γίνεται σταδιακά, με ένταση στην προπόνηση, ώστε να γίνει σωστά η επανένταξή τους στην ομάδα και στον αγωνιστικό χώρο. Και κάτι τέτοιο δεν γίνεται μέσα σε μια εβδομάδα, τουλάχιστον όχι με εμένα».