Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Τα «λαβράκια» του Ολυμπιακού!!

Τα «λαβράκια» του Ολυμπιακού
Ο Ολυμπιακός σαν μεγάλη ομάδα έχει ξεκινήσει την αναζήτηση ταλέντων. Ήδη τα πρώτα ονόματα ακούγονται. Στο παρελθόν έχουν αποκτηθεί πολλά «λαβράκια». Άλλα βγήκαν, άλλα όχι…

Κάθε ομάδα που θέλει να λέγεται μεγάλη πρέπει να καταστρώνει νωρίς τα σχέδιά της και μάλιστα πριν ακόμη ολοκληρωθεί μία σεζόν για την επόμενη. Αυτό γίνεται σε όλες τις… πολιτισμένες ποδοσφαιρικά χώρες, αυτό προσπαθεί να εφαρμόσει εσχάτως και ο Ολυμπιακός. Ήδη ακούστηκε ο 16χρονος Άλμπερτ Ρούσσος, ο οποίος, όμως, δοκιμάζεται στην Μίλαν, αλλά η ομάδα του Πειραιά παρακολουθεί και αυτή την περίπτωσή του, όπως και αρκετών άλλων, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν κάνει τον γύρο της δημοσιότητας.
 
Τα ταλέντα (21 ετών και κάτω) που έχει αποκτήσει ο Ολυμπιακός τα τελευταία πέντε χρόνια (2006-2011) και προορίζονταν εξ αρχής για την πρώτη ομάδα και η εξέλιξή τους:
 
Βγήκαν και συνεχίζουν…
 
Μπάλας Μέγκιερι: Ο Ούγγρος τερματοφύλακας αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2010 στα 20 του χρόνια από την Φερεντσβάρος. Έμεινε έναν χρόνο στον Ολυμπιακό, περνώντας απαρατήρητος και έκανε το «μπαμ» φέτος που ο Ερνέστο Βαλβέρδε του έδωσε χρόνο συμμετοχής. Εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία που πήρε μετά τις κακές εμφανίσεις που πραγματοποίησε ο Φράνκο Κοστάντσο και συνεχίζει.
 
Κώστας Μήτρογλου: Φόρεσε ερυθρόλευκη φανέλα το καλοκαίρι του 2007 στα 19 του χρόνια. Έδειξε πολλές πτυχές του ταλέντου του, αλλά ο Βαλβέρδε αποφάσισε να τον παραχωρήσει δανεικό τον Ιανουάριο του 2011 στον Πανιώνιο, ενώ από την αρχή της χρονιάς αγωνίζεται στον Ατρόμητο, όπου πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις. Είναι στον προγραμματισμό επιστροφής στο λιμάνι.

Βασίλης Τοροσίδης: Αποκτήθηκε πριν καλά καλά κλείσει τα 22 του χρόνια τον Ιανουάριο του 2007 από την Ξάνθη. Ένα από τα μεγάλα «λαχεία» του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, ο Έλληνας αμυντικός. Πλέον, είναι και ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» και είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχός τους.
 
Ντιόγο: Έγινε… ολόκληρο σίριαλ πριν μεταγραφεί στην ομάδα του Πειραιά από την βραζιλιάνικη Πορτουγκέζα. Ο Ολυμπιακός ξόδεψε 9 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Έπαιξε καλά στην αρχή, αλλά η απόδοσή του άρχιζε να πέφτει με τον καιρό, με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός το καλοκαίρι του 2010 σε Φλαμένγκο και Σάντος διαδοχικά. Από τον Ιανουάριο του 2012 έχει επιστρέψει στον Πειραιά, όπου αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει τα πατήματά του.
 
Ιβάν Μπάμποβιτς: Έκατσε στον πάγκο ως αναπληρωματικός του Ρόι Κάρολ –λόγω τιμωρίας του Μπάλας Μέγκιερι- στην αναμέτρηση με την Ρούμπιν Καζάν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Πήγε στην θυγατρική ομάδα του Ολυμπιακού τον Ιανουάριο του 2010 από αυτή των Τρικάλων λίγο πριν κλείσει τα 18 του χρόνια. Πλέον, στα 20 του αποτελεί τρίτη επιλογή και κάτω για τον Ερνέστο Βαλβέρδε πίσω από Ρόι Κάρολ και Μπάλας Μέγκιερι για τα δοκάρια των Πειραιωτών. Ωστόσο, με τον τραυματισμό του Βορειοϊρλανδού δεν αποκλείεται να πάρει ευκαιρία. Στο χέρι του είναι αν θα την αξιοποιήσει
 
Δεν βγήκαν και αποχώρησαν
 
Κρίστιαν Νέμεθ: Υπέγραψε στον Ολυμπιακό στα 21 του χρόνια πριν ακόμη κλείσει τα 22 το καλοκαίρι του 2010. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις στην Σούπερ Λίγκα με τη φανέλα της ΑΕΚ έκαναν τους «ερυθρόλευκους» να τον αποκτήσουν. Ωστόσο, στον Πειραιά, δεν είχε ανάλογη απόδοση, με αποτέλεσμα να αποτελέσει οριστικά παρελθόν φέτος.
 
Γιάννης Παπαδόπουλος: Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2008 από τον Ηρακλή στα 19 του χρόνια. Πήρε αρκετές ευκαιρίες επί Ερνέστο Βαλβέρδε και όχι μόνο με θεωρητικά εύκολους αντιπάλους. Αγωνίστηκε και σε ντέρμπι, έχοντας ικανοποιητική απόδοση. Ωστόσο, σε βάθος χρόνου δεν είχε ανάλογη διάρκεια και αποχώρησε το καλοκαίρι για την γερμανική Δυναμό Δρέσδης.
 
Ζόρα Χοβνανισιάν: Το καλοκαίρι του 2005 έγινε «ερυθρόλευκος» από την αρμένικη Πιούνικ Έρεβαν στα 18 του χρόνια. Πήγε δανεικός στο Αιγάλεω το 2006, όπου έμεινε μέχρι το 2007. Εκείνη τη σεζόν αποχώρησε οριστικά για τον Άγιο Δημήτριο. Από τον Ιανουάριο του 2012 βρίσκεται στην Λοκομοτίβ Τασκέντ στο Ουζμπεκιστάν.

Ζολτ Λάτσκο: Έπιασε λιμάνι το καλοκαίρι του 2007 από την Φερεντσβάρος. Δόθηκε έναν μήνα μετά δανεικός στον Λεβαδειακό. Επέστρεψε τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου της ίδιας σεζόν, αλλά παραχωρήθηκε ξανά δανεικός, αυτή τη φορά στην Αγγλία και τη Λέστερ. Το καλοκαίρι του 2008 αποχώρησε οριστικά για την Βάσας.

Η εξαίρεση

Νέρι Καστίγιο: Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε από την ουρουγουανική Ντανούμπιο το καλοκαίρι του 2000 στα 17 του χρόνια. Μάλιστα, είχε δοκιμαστεί και στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις, αλλά είχε βγει προς τα έξω ότι ο ίδιος επέλεξε τους «ερυθρόλευκους» για να παίζει. Μεγάλο ταλέντο, αλλά αδίκησε και ο ίδιος τον εαυτό του. Ωστόσο, στο λιμάνι πρόσφερε στιγμές μεγάλης μαγείας με τις ντρίπλες του και χάρισε, με τον Ολυμπιακό να βάζει στα ταμεία του15 εκατομμύρια ευρώ από τη μεταγραφή του στη Σαχτάρ Ντόνετσκ το καλοκαίρι του 2007. Πλέον στα 27 του παίζει στον Άρη.

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: