Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Λίγο ήθελε…!!

Με το ζόρι έκανε το καθήκον της η Μπιλμπάο. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη επικράτησε με 59-55 της Μάλαγα στην Ανδαλουσία, στο πλαίσιο της έκτης και τελευταίας αγωνιστικής του έκτου ομίλου των «16» της Ευρωλίγκας και προκρίθηκε στα προημιτελικά της κορυφαίας τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογικής διοργάνωσης, ανεξάρτητα του τι θα έκανε η Ρεάλ στην Τοσκάνη.

Οι Ανδαλουσιάνοι είχαν το περισσότερο διάστημα το προβάδισμα, όμως δεν έπαιρναν διαφορές κόντρα σε μια αδιάφορη ομάδα, που κατάφερε να προηγηθεί σε κάποια σημεία, όμως δεν άντεξε μέχρι το τέλος.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μπάνιτς και Τζάκσον με 10 πόντους, 8 πόντους από τον Δημήτρη Μαυροειδή και 5 από τον Κώστα Βασιλειάδη. Από τους γηπεδούχους, ξεχώρισε ο Πέριτς με 19 πόντους. Πλέον, οι Βάσκοι θα αντιμετωπίσουν την ΤΣΣΚΑ.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αποκτήσουν ένα προβάδισμα στην αρχή της αναμέτρησης, αφού έφτασαν στο +4 και στο +5 με τον Τζάκσον στο πρώτο πεντάλεπτο. Ο Αμερικανός έφερε το +6 λίγο πριν φύγει το πρώτο πεντάλεπτο, με τον Μπλουμς να διατηρεί τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα στο 3.44’. Όμως, ένα 5-0 σερί των παικτών της Μάλαγα έφερε το +1 με επιθετική πολυφωνία για τους γηπεδούχους. Με αυτή τη διαφορά, ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο.

Στη δεύτερη περίοδο, οι παίκτες του Τσους Ματέο δημιούργησαν στην αρχή ένα +1 με ένα +3, με τον Βασιλειάδη να μην έχει μπει ακόμα στο «πνεύμα» της αναμέτρησης. Ο Μαυροειδής έδωσε το προβάδισμα στους Βάσκους στο 2.12’ και, στη συνέχεια, το προβάδισμα εναλλασσόταν συνεχώς για τις δυο ομάδες, με τον Μπάνιτς να δίνει ένα +2 στους φιλοξενούμενους στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο Μουμπρού έδωσε ένα +4 και ο Βασιλειάδης με τον Τζάκσον την έφεραν στο +9 στο 6.32’. Από εκεί και έπειτα, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +6 και +8 για τους παίκτες του Φώτη Κατσικάρη, οι οποίοι, όμως, αδράνησαν στην άμυνα και δέχτηκαν ένα σερί 6-0 μέχρι το 3.21’ και οι γηπεδούχοι έφτασαν στο -2. Όμως, ένα επιμέρους σκορ 5-1 μέχρι την ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου, έδωσε ένα +6 στην Μπιλμπάο.

Στην τέταρτη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι κατάφερναν να διατηρούν ένα +2 με +5 μέχρι το 6.32’. Ένα 4-0 σερί των γηπεδούχων έφερε το -1 και ο Μαυροειδής έφερε το -3. Εκεί ένα σερί 4-0 της Μάλαγα έδωσε το +1, όμως ένα νέο σερί 5-0 των Βάσκων έφερε το +4. Εκεί, η ψυχραιμία της Μπιλμπάο στις βολές χάρισε το τελικό +4 για τους παίκτες του Φώτη Κατσικάρη.



Τα δεκάλεπτα: 16-15, 22-24, 36-42, 55-59

ΜΑΛΑΓΑ: Ρόουλαντ 6, Λίμα 2, Πέριτς 19, Αμπρίνες 9, Φρίλαντ 8, Ζόριτς 11

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Τζάκσον 10, Μαυροειδής 8, Μπάνιτς 10, Μουμπρού 6, Ερβέλ 2, Λόπεθ 9, Βασιλειάδης 5, Γκριμάου 4, Μπλουμς 5


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: