Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Χωρίς μεγάλο ντέρμπι η κλήρωση!!

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ – Ηρακλής, Παναθηναϊκός – Ατρόμητος: Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Χωρίς μεγάλο ντέρμπι η κλήρωσηΗ προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος δεν θα έχει –τελικά- κάποιο ντέρμπι παρά τις αυξημένες πιθανότητες για αυτό...

Μετά από έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των εκπροσώπων των ομάδων και του προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, για το αίτημα που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός για αλλαγή της διαδικασίας, η κλήρωσε είχε τα παρακάτω αποτελέσματα για την προημιτελική φάση..

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης
ΑΕΚ – Ηρακλής
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 27 και 28 Ιανουαρίου ενώ οι επαναληπτικοί θα γίνουν στις 3-4 Φεβρουαρίου και τις 10-11 του ίδιου μήνα.

inner

Οι αντιδράσεις για το αίτημα του Παναθηναϊκού

Ο κ.Γαβριηλίδης, πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου διάβασε το αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για αλλαγή της διαδικασίας της κλήρωσης του και άμεσα τόνισε ότι αυτό δεν γίνεται αποδεκτό. «Δεν το δέχομαι, δεν το συζητάω καν», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση κάποιων από τους εκπροσώπους των ομάδων, ιδιαίτερα από τους αυτούς του Παναθηναϊκού, κκ.Παναγόπουλος και Σωπήλης. Στις τοποθετήσεις τους υπογράμμισαν ότι δεν πρόκειται για προσωπικό θέμα ή θέμα μομφής προς το πρόσωπό του, ενώ εξέφρασαν την άποψη ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και από την πλευρά των δημοσιογράφων, απαντώντας σε σχετική «ατάκα» του προέδρου της Επιτροπής.

Υπέρ του αιτήματος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τάχθηκαν οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. «Δεν έχει θέμα να προχωρήσουμε γρήγορα αλλά σωστά. Γιατί όσο γρήγορα και να θέλουμε να πάμε, δεν θα προχωρήσουμε μπροστά αλλά θα πάμε πίσω», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ.Καϊμακάμη.

«Για να δοθεί κύρος στη διαδικασία να κάνετε αποδεκτό το αίτημα του ΠΑΟ», ήταν η θέση – πρόταση του εκπροσώπου του ΠΑΟΚ, Λάμπρου Μπίρδα.

Παρά τις προτάσεις αυτές ο κ.Γαβριηλίδης δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα του Παναθηναϊκού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Λι: «Ήρθα για να πάρουμε νίκες και να σωθούμε»


Λι: «Ήρθα για να πάρουμε νίκες και να σωθούμε»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τα όσα συνάντησε στην Τρίπολη δήλωσε το νέο απόκτημα του Αρκαδικού, Τζόναθαν Λι, που θέλει να συμβάλει στην προσπάθεια των νεοφώτιστων να σωθούν.

Αναλυτικά, ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε για:

-το λόγο που επέλεξε τον Αρκαδικό: «Αποφάσισα να δεχτώ την πρόταση του Αρκαδικού γιατί συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα, το οποίο σέβονται άπαντες. Αυτό από μόνο του είναι ένα κίνητρο για μένα. Ωστόσο, ήταν σημαντικό το γεγονός πως η ομάδα έδειξε πως με θέλει και θέλει να την βοηθήσω να πάρει νίκες. Γι’ αυτό ήρθα, για να πάρουμε νίκες», τόνισε ο Λι στην πρώτη του τοποθέτηση.

-την πρώτη του εβδομάδα στην Ελλάδα: «Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα, ο καιρός διαφέρει αρκετά από τις χώρες που είχα αγωνιστεί μέχρι σήμερα αν και έχουν… φροντίσει να με ενημερώσουν για το κλίμα της Τρίπολης. Στην ομάδα άπαντες μου φέρονται εξαιρετικά, οι συμπαίκτες μου είναι καλά παιδιά, ενώ κάτι πολύ σημαντικό για μένα, το φαγητό είναι υπέροχο».

-το παιχνίδι με την Κηφισιά: «Ξέρω πως το Σάββατο έχουμε ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι. Παλεύουμε για την σωτηρία μας και κάθε ματς είναι ξεχωριστό. Είμαι λίγο διάστημα εδώ, αλλά οι προπονήσεις έχουν πάει εξαιρετικά αυτή την εβδομάδα και βλέπω πως όλοι μας δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι, αλλά δεν αρκεί αυτό. Χρειαζόμαστε και τον κόσμο μας, θέλουμε να είναι κοντά μας και να αποτελέσει τον έκτο παίκτη μας. Ακούγεται συχνά, το ξέρω, αλλά παίζει μεγάλο ρόλο και για εμάς και για τον αντίπαλο. Περιμένουμε ένα γεμάτο γήπεδο».

-την υπόσχεση προς τον κόσμο: «Οι φίλαθλοι μας θα πρέπει να ξέρουν πως για μένα είναι μια σημαντική ευκαιρία ο Αρκαδικός. Θα παίξω με όλη μου την ψυχή, θα βγάλω στο γήπεδο όλη μου την ενέργεια και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω την ομάδα. Περιμένω με αγωνία το παιχνίδι με την Κηφισιά για να έχω την πρώτη επαφή μαζί τους».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Όταν φεύγει ο κόσμος από το ΟΑΚΑ…!!


Όταν φεύγει ο κόσμος από το ΟΑΚΑ…

Συνέβη κι αυτό! Η αποχώρηση φιλάθλων από το ΟΑΚΑ, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα λέει πολλά για την κάκιστη εμφάνιση του Παναθηναϊκού. Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος.

Το κλειστό του ΟΑΚΑ για μια ακόμη φορά φόρεσε τα… γιορτινά του σε παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, αλλά, αν δεν με απατά η μνήμη μου, ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί τέσσερα(!) λεπτά πριν το τέλος. Για κάποιον που δεν έχει δει το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, αυτή και μόνο αυτή η πληροφορία, φτάνει για να καταλάβει την πολύ κακή εμφάνιση των παικτών του Εξάστερου!

Του Τάσου Νικολόπουλου

Τέσσερα λεπτά σε αγώνα μπάσκετ είναι μια… αιωνιότητα και έχουν δει πολλά τα μάτια μας γενικά, αλλά και από τον Παναθηναϊκό ειδικότερα. Όμως, ήταν τέτοια η εικόνα της ομάδας, που δεν έπειθε κανέναν ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή. Ίσως να μην το πίστευαν ούτε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και οι παίκτες του. Ήθελαν μεν, δεν μπορούσαν δε…

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, έχοντας ζήσει τόσες και τόσες χαρές την τελευταία εικοσαετία, έχει μάθει μπάσκετ. Στο… φεύγα από το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, άλλοι έκαναν αναφορά στα ζόρια με την Κηφισιά, άλλοι θυμήθηκαν τις δυσκολίες στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ενώ κάποιοι άλλοι στέκονταν στην επιθετική δυστοκία, φέρνοντας στο μυαλό τους την αναμέτρηση με την Μάλαγα. «Η ομάδα δεν τραβάει» είπε χαρακτηριστικά κάποιος και έχει απόλυτο δίκιο.

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έχουν διαπιστώσει (δεν είναι και τόσο δύσκολο), ότι ο Παναθηναϊκός ασθμαίνει, ειδικά τον τελευταίο μήνα. Βλέπουν πολλές προβληματικές εμφανίσεις από μια ομάδα που δεν μπορεί να επιβάλλει τον ρυθμό της και μοιάζει να έχει χάσει την ταυτότητά της. Βλέπουν μια ομάδα που της «βγαίνει» κούραση και αποτελεί απόρροια του μικρού rotation. Από το πάζλ φαίνεται να λείπουν ένα-δύο κομμάτια, ενώ σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς των Παππά-Μποχωρίδη και τον μικρό χρόνο συμμετοχής των Παπαγιάννη-Χαραλαμπόπουλου, το πρόβλημα διογκώνεται.

Τίποτε δεν κρίνεται τον Ιανουάριο, αλλά τα μηνύματα του τελευταίου μήνα, μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι. Το σίγουρο είναι ότι οι «πράσινοι» με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πρέπει να αλλάξουν άμεσα την εικόνα τους, αν θέλουν να παραμείνουν εντός στόχου, που είναι η πρόκριση στα προημιτελικά. Και η αρχή θα γίνει με το να εμβαθύνουν στις πραγματικές αιτίες του προβλήματος. Αλλιώς, τα πράγματα θα ζορίσουν περισσότερο. Όσο για τα πιο δύσκολα; Αυτά θα έρθουν του χρόνου, όταν δεν θα υπάρχει Δημήτρης Διαμαντίδης…

Υ.Γ.: Μετά την εμφάνιση και ήττα από την Ζιέλονα Γκόρα στην Πολωνία, η διοίκηση βάζει πρόστιμο στους παίκτες και τον προπονητή για δεύτερη φορά μέσα σε δύο και κάτι μήνες. Δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γκιρτζίκης: «Δεν μπορείς να διοικείς κάτι αν δεν το αγαπάς»


Γκιρτζίκης: «Δεν μπορείς να διοικείς κάτι αν δεν το αγαπάς»

Αιχμές του Γιώργου Γκιρτζίκη κατά των ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ...

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης σε τοποθέτησή του χθες στην Καρδίτσα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της τοπικής ΕΠΣ εξέφρασε την αντίθεση του –για άλλη μια φορά- στην «απαγόρευση» των προέδρων των Ενώσεων να είναι μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, αφήνοντας σαφείς αιχμές.

«Άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτό το άθλημα χαρακτηρίζονται υποτιμητικά συλλήβδην «βλαχοπρόεδροι» και «βλαχοδήμαρχοι». Οι άνθρωποι που κρατούν ζωντανό το ελληνικό ποδόσφαιρο με εθελοντική προσφορά σε αντίξοες συνθήκες. Και ο στόχος είναι να έλθουν στη θέση τους κάποιοι άλλοι, προφανώς ουρανοκατέβατοι για να διοικήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Είναι σαν να λέμε ότι στον Ιατρικό Σύλλογο δεν θα μπορούν να εκλέγονται γιατροί. Δεν μπορείς όμως να διοικήσεις οτιδήποτε, αν δεν το γνωρίζεις σε βάθος και δεν το αγαπάς. Εμείς λοιπόν αγαπάμε το ποδόσφαιρο, και μέσα από την προσπάθειά μας, θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση. Θα αγωνιστούμε για τις αξίες μας, για την ποιοτική αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μας. Και συνεχίζουμε γιατί έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε! Πάμε μπροστά!».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η οικογένεια Ζιντάν μπορεί να σώσει τη Ρεάλ από τον μεταγραφικό αποκλεισμό!!


Η οικογένεια Ζιντάν μπορεί να σώσει τη Ρεάλ από τον μεταγραφικό αποκλεισμό

Η FIFA τιμώρησε τη Ρεάλ Μαδρίτης με μεταγραφικό αποκλεισμό, με τη «βασίλισσα» να ετοιμάζει προσφυγή κατά της απόφασης με «όπλο» την οικογένεια του Ζινεντίν Ζιντάν.

Κάθε λεπτομέρεια προκειμένου να γλυτώσει τον μεταγραφικό αποκλεισμό που της έχει επιβάλει η FIFA, καταβάλει η Ρεάλ Μαδρίτης που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την περίπτωση της οικογένειας Ζιντάν, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν έχει κάνει παρατυπίες.

Μέσα στα ονόματα των αντικανονικών μεταγραφών συμπεριλαμβάνονται και οι τέσσερις γιοι του Ζινεντίν Ζιντάν, Λούκα, Ένζο, Θίο και Ελιάζ, με τους «μερένχες» να είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν την υπηκοότητα της γυναίκας του «Ζιζού» στην προσφυγή που θα κάνουν εναντίων της απόφασης.

Η γυναίκα του νυν τεχνικού της Ρεάλ, έχει πάρει την ισπανική υπηκοότητα και αυτό θα ισχυριστούν οι «μερένχες», ως επιχείρημα για να γλυτώσουν την τιμωρία, στην έφεση που θα καταθέσουν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προβοκάτσια από τον «αρχηγό» της εξέδρας, εναντίον της Μπάρτσα!!


Προβοκάτσια από τον «αρχηγό» της εξέδρας, εναντίον της Μπάρτσα

Θύματα προβοκάτσιας έπεσαν μικροί Κινέζοι οπαδοί της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι μη γνωρίζοντας ισπανικά, έβριζαν τους «μπλαουγκράνα», αντί να τους αποθεώνουν.

Κοίτα να δεις τι μπορεί να πάθει κανείς αν δεν γνωρίζει τη γλώσσα!

Οι μικροί Κινέζοι οπαδοί της Μπαρτσελόνα ήθελαν να αποθεώσουν την ομάδα τους, αλλά έπεσαν θύματα ενός προβοκάτορα τον οποίο ακολουθούσαν στα συνθήματα, χωρίς να γνωρίζουν ότι έβριζαν με αυτό τον τρόπο την αγαπημένη τους ομάδα.

Ο προβοκάτορας «εχθρός» των Καταλανών ξεγέλασε τους μικρούς Κινέζους οπαδούς, φωνάζοντας «P@ta Barca», με τους φίλους των μπλαουγκράνα να μην αντιλαμβάνονται τη γλώσσα και να βρίζουν άθελα τους εν χωρώ την Μπαρτσελόνα.

Δείτε το απίστευτο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου


*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεχνάει Ρονάλντο, χτυπάει Νεϊμάρ η Παρί!!


Ξεχνάει Ρονάλντο, χτυπάει Νεϊμάρ η Παρί

Η απαγόρευση μεταγραφών που επέβαλε η FIFA στη Ρεάλ αλλάζει τον μεταγραφικό σχεδιασμό της Παρί, που ξεχνάει την περίπτωση του Ρονάλντο και είναι έτοιμη να χτυπήσει τον Νεϊμάρ.

Έτοιμη για το «μεγάλο κόλπο» το καλοκαίρι ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν, που είχε βάλει στο μάτι και ήθελε να κάνει κάτοικο Παρισιού τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ωστόσο σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, η απαγόρευση μεταγραφών που επέβαλε η FIFA στους «μερένχες» κάνει πιο δύσκολη μια πιθανή μετακίνηση του Πορτογάλου άσου, που δύσκολα πλέον θα αφήσει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της Παρί λοιπόν φαίνεται να αλλάζει, με «No 1» στόχο πλέον τον Νεϊμάρ, που αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση για τη γαλλική ομάδα.

Παράλληλα ακούγονται τα ονόματα των Αζάρ, Ρόις και Αγουέρο, αλλά πάντα ο Νεϊμάρ είναι ο παίκτης που θέλουν στην Παρί, να αποτελέσει διάδοχη κατάσταση του Ζλάταν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ήθελε πίσω τον Φαλκάο!!


Ήθελε πίσω τον Φαλκάο

Ο αντιπρόεδρος της Μονακό υποστήριξε ότι η ομάδα ήθελε να κόψει τον δανεισμό του Φαλκάο στην Τσέλσι.

Την επιστροφή του Ρανταμέλ Φαλκάο στο ρόστερ της ήθελαν οι υπεύθυνοι της ομάδας. Αυτό επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Μονακό σε συνέντευξή του.

Ο Βαντίμ Βασίλιεφ υποστήριξε ότι είχε αποφασιστεί να προχωρήσουν στη διακοπή του δανεισμού από την Τσέλσι καθώς είχε κριθεί ότι χρειαζόταν στην ομάδα για την επίτευξη των στόχων της.

Τελικά η απόφαση αυτή που είχε ληφθεί δεν εφαρμόσθηκε. Όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ομάδας του πριγκιπάτου αυτό συνέβη διότι υπήρξαν οι τραυματισμοί του κολομβιανού.

Ο 29χρονος επιθετικός έχει μόλις εμφανίσεις με την Τσέλσι από το περασμένο καλοκαίρι.

Πλέον, ο Βασίλιεφ επισημαίνει ότι ο δανεισμός του Φαλκάο θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Στεφ Κάρι μπορεί ΚΑΙ αυτό!!


Ο Στεφ Κάρι μπορεί ΚΑΙ αυτό

Ποιος είπε ότι ο Στεφ Κάρι δεν είναι αθλητικός;Στον αγώνα των Γουόριορς με τους Λέικερς ο ηγέτης των πρωταθλητών δεν ήταν μόνο τρίποντα, ασίστ και λέι απ, αλλά πρόσθεσε και κάρφωμα στο ρεπερτόριό του.












*Πηγή: sport-fm.gr*

Σουτάρει και... σπάει τα δοκάρια ο Νεϊμάρ!! (video)


Σουτάρει και... σπάει τα δοκάρια ο Νεϊμάρ (video)

Όπου θέλει στέλνει τη μπάλα ο Νεϊμάρ, που συμμετείχε σε διαγωνισμό «Crossbar», στον οποίο έπρεπε να σημαδεύει τα δοκάρια. Δείτε το challenge του Βραζιλιάνου άσου.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τι το θες το σουτ, Νοά;


Τι το θες το σουτ, Νοά;

Είναι από τους πιο σκληρούς αμυντικούς του ΝΒΑ.Γιατί δεν αρκείται σε αυτό;Ο Γιοακίμ Νοά στον αγώνα τους Μπουλς με τους Σίξερς (111-115) επιχείρησε να σκοράρει με σουτ από τα 6μ. με τραγικό αποτέλεσμα.










*Πηγή: sport-fm.gr*

Ήθελε να αγοράσει την Τσέλσι ο βαρόνος ναρκωτικών «Ελ Τσάπο»


Ήθελε να αγοράσει την Τσέλσι ο βαρόνος ναρκωτικών «Ελ Τσάπο»

Την Τσέλσι φαίνεται πως είχε βάλι στο μάτι ο βαρόνος ναρκωτικών «Ελ Τσάπο» που ήθελε να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του λονδρέζικου συλλόγου.

Έτοιμος να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Τσέλσι, φαίνεται πως ήταν ο «Ελ Τσάπο», ένας από τους μεγαλύτερους βαρόνους ναρκωτικών στο Μεξικό.

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, ο Χοακίν Γκουσμάν, γνωστός ως «Ελ Τσάπο» που πλέον βρίσκεται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αλτιπλάνο, είχε σχέδιο να γίνει αφεντικό των «μπλε», κάνοντας «μπάσιμο» στο κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο.

Η περιουσία του βαρόνου των ναρκωτικών, αγγίζει το 1 δις δολάρια, γεγονός που δεν καθιστά απίθανο να ίσχυε ένα τέτοιο σενάριο. Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Γκουσμάν είχει πρόθεση να ξοδέψει το ποσό των 869 εκ. δολαρίων, προκειμένου να υλοποιήσει το ποδοσφαιρικό όνειρο του.

Βέβαια η πρόθεση δεν θα ήταν αρκετή στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού στην Πρέμιερ Λιγκ οι κανονισμοί είναι αρκετά αυστηροί για τις «δουλειές» των ισχυρών ανδρών των ομάδων.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η νύχτα καριέρας του Μπάτλερ!!


Η νύχτα καριέρας του Μπάτλερ

Απολαυστικός ο Τζίμι Μπάτλερ στη νίκη των Μπουλς επί των Σίξερς. Έκανε ρεκόρ καριέρας με 53π. (21/25 βολές, 13/28 δίποντα, 2/4 τρίποντα) και είχε ακόμη 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 49:03.








*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπαρτσελόνα VS Βαλβέρδε!!


Μπαρτσελόνα VS Βαλβέρδε

Την Μπιλμπάο του Βαλβέρδε υποδέχεται η Μπαρτσελόνα, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Primera Division. Στη σκιά της απαγόρευσης μεταγραφών από τη FIFA παίζουν η Ρεάλ και η Ατλέτικο Μαδρίτης

Το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της Primera Division.

Από την πλευρά τους, οι δύο σύλλογοι της Μαδρίτης – η Ρεάλ και η Ατλέτικο – αντιμετωπίζουν τη Σπόρτινγκ Χιχόν και τη Λας Πάλμας, αντίστοιχα, στη σκιά της τιμωρίας της FIFA για απαγόρευση μεταγραφών για παράνομες μεταγραφές ποδοσφαιριστών στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής στον κόσμο για το 2015, δεν υπολογίζει τον τραυματία Ραφίνια και τον τιμωρημένο Σουάρες για τον αγώνα με τους Βάσκους. Από την πλευρά του, ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού θα παρατάξει χωρίς τους Ραούλ Γκαρσία και Γκόμες την ομάδα του.

Παρά το νέο εξωαγωνιστικό πρόβλημα που προέκυψε για τη «βασίλισσα», ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν έχει κάποια απουσίες και οι παίκτες του καλούνται να δώσουν συνέχεια στο 5-0 επί της Λα Κορούνια.

Στο Λας Πάλμας «δοκιμάζεται» η Ατλέτικο, με τα πρώτα δημοσιεύματα μετά την τιμωρία του συλλόγου να αναφέρουν πως αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον της Τσέλσι για τον Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο Αργεντινός τεχνικός όμως συνεχίζει απερίσπαστος την δουλειά του, ενώ για το επόμενο παιχνίδι καταστρώνει τα πλάνα του με μοναδική απουσία τον Τιάγκο.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Σάββατο 16 Ιανουαρίου

Σεβίλλη-Μάλαγα (17:00)
Θέλτα-Λεβάντε (19:15)
Βιγιαρεάλ-Μπέτις (21:30)
Σοσιεδάδ-Λα Κορούνια (23:05)

Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Βαλένθια-Ράγιο Βαγεκάνο (13:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Σπόρτινγκ Χιχόν (17:00)
Χετάφε-Εσπανιόλ (19:15)
Λας Πάλμας-Ατλέτικο Μαδρίτης (19:15)
Μπαρτσελόνα-Μπιλμπάο (21:30)

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Εϊμπάρ-Γρανάδα (21:30)

Η επόμενη (21η) αγωνιστική

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου

Σπόρτινγκ Χιχόν-Σοσιεδάδ (21:30)

Σάββατο 23 Ιανουαρίου

Μάλαγα-Μπαρτσελόνα (17:00)
Λα Κορούνια-Βαλένθια (19:15)
Γρανάδα-Χετάφε (21:30)
Ράγιο Βαγεκάνο-Θέλτα (23:05)

Κυριακή 24 Ιανουαρίου

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εϊμπάρ (13:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη (17:00)
Εσπανιόλ-Βιγιαρεάλ (19:15)
Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης (21:30)

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου

Λεβάντε-Λας Πάλμας (21:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι «σκοτώνουν» Τσάλμερς και Γκέι!!


Έτσι «σκοτώνουν» Τσάλμερς και Γκέι

Ο Μάριο Τσάλμερς και ο Ρούντι Γκέι χάρισαν σε Γκρίζλις και Κινγκς νίκες απέναντι σε Πίστονς και Τζαζ με «φονικά» σουτ στην εκπνοή.












*Πηγή: sport-fm.gr*

«Να μην προκαλούμε σύγχυση στις ομάδες» λέει η ΚΕΔ


«Να μην προκαλούμε σύγχυση στις ομάδες» λέει η ΚΕΔ

Ενιαία εφαρμογή των κανονισμών ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση στις ομάδες ζήτησε εκ μέρους της ΚΕΔ ο Φραγκίσκος Σωμαρακάκης.

Μήνυμα προς του διαιτητές έστειλε εκ μέρους της ΚΕΔ ο Φραγκίσκος Σωμαρακάκης, ο οποίος ζήτησε ενιαία εφαρμογή του κανονισμού για τις φωτοβολίδες, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους Κιοτζένη και Μήτσιο που είχε «σφυρίξει» στα Ατρόμητος – Πανιώνιος και Βέροια Ολυμπιακός αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα ο κ. Σωμαρακάκης άφησε αιχμές για τη μη καταγραφή της επίσκεψης του Μελισσανίδη στα αποδυτήρια στο ΑΕΚ – Ξάνθη, από τον Μιχάλη Κουκουλάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτού του είδους οι επισκέψεις «θα πρέπει να αναγράφονται στο φύλλο αγώνα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τιμές και αποθέωση από Γουόριορς σε Κόμπι!!


Τιμές και αποθέωση από Γουόριορς σε Κόμπι

Οι Γουόριορς τίμησαν τον Κόμπι Μπράιαντ με ένα εξαιρετικό βίντεο πριν τον μεταξύ τους αγώνα και τον αντάμειψαν με ένα standing ovation όταν αποσύρθηκε στον πάγκο.

Η νέα δύναμη του ΝΒΑ δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει έναν θρύλο που αποσύρεται. Οι Γουόριορς τίμησαν δεόντως τον Κόμπι Μπράιαντ στον αγώνα με τους Λέικερς (116-98) όπως αρμόζει στην τεράστια καριέρα του.

Πριν το τζάμπολ προβλήθηκε ένα αφιερωματικό βίντεο στον 37χρονο σούπερ σταρ, «ντυμένο» από τα λόγια του Τζέρι Γουέστ, που είναι μέλος της διοίκηση των Γουόριορς αλλά υπήρξε παίκτης και προπονητής των Λέικερς. Όταν, δε, προς το φινάλε του αγώνα ο Κόμπι Μπράιαντ αποσύρθηκε, χειροκροτήθηκε από το... όρθιο κοινό και ο ίδιος ανταπέδωσε συγκινημένος με έναν χαιρετισμό και με ένα thank you να διαβάζεται στα χείλη του.














*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκες για Ντόρσεϊ και Δημακόπουλο!!


Νίκες για Ντόρσεϊ και Δημακόπουλο

Δίχως να… λάμψουν, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Γιάννης Δημακόπουλος πέτυχαν νίκες με τα κολέγιά τους τα ξημερώματα στο NCAA.

Συνεχίζουν την καλή τους πορεία στο NCAA οι ομάδες των Τάιλερ Ντόρσεϊ και Γιάννη Δημακόπουλου.

Το Oregon (13-3) πέρασε από την έδρα της Utah (12-4) με 77-59 με τον 19χρονο ομογενή σούτινγκ γκαρντ να έχει 4 πόντους (2/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 19 λεπτά.

Το UC Irvine (13-5) επικράτησε 58-54 στην έδρα του Long Beach St. (8-9) με τον Γιάννη Δημακόπουλο να έχει σε 12 λεπτά 6 πόντους (3/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ και 2 λάθη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κόπηκαν διαιτητές στη φυσική κατάσταση!!


Κόπηκαν διαιτητές στη φυσική κατάσταση

Αποτυχημένα τα τεστ φυσικής κατάστασης για διαιτητές του νοτίου ομίλου.

Τα σημαιάκια από τους διαιτητές που χθες δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στα τεστ φυσικής κατάστασης πήραν οι υπεύθυνοι της ΚΕΔ.

Συγκεκριμένα, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας υπέβαλε σε «εξετάσεις» φυσικής κατάστασης τους διαιτητές του νότιου ομίλου.

Σε αυτές υπήρξαν περιπτώσεις που κόπηκαν. Συγκεκριμένα εκείνοι που δεν μπόρεσαν να περάσουν ήταν οι βοηθοί στη Σούπερ Λίγκα Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Σταθόπουλος (Ηλείας) οι οποίοι απέτυχαν στο τρέξιμο και θα εξετασθούν και πάλι μετά από περίπου έναν μήνα.

Από τη Football League κόπηκαν τρεις διαιτητές (Διαμαντόπουλος, Μιάρης, Σταθόπουλος), αλλά και 11 βοηθοί (Αργυρός, Αρμακόλας, Αντωνόπουλος, Γιανουγλίδης, Δεληθοδοδωρής, Κουτσουμπού, Μπάλιακα, Νιώτη, Σαββόγλου, Σοφός, Σπυρόπουλος).

Τέλος για τη Γ' εθνική και την 4η κατηγορία, οι 20 από τους 60 δεν μπόρεσαν να περάσουν τα τεστ!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έξαλλοι οι οπαδοί της Ρεάλ - «Πέρεθ, παραιτήσου»! (pics)


Έξαλλοι οι οπαδοί της Ρεάλ - «Πέρεθ, παραιτήσου»! (pics)

Την παραίτηση του Φλορεντίνο Πέρεθ αξιώνουν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης, ύστερα από την τιμωρία του ισπανικού συλλόγου για παράνομες μεταγραφές ποδοσφαιριστών.

Σε γέφυρα στη βόρεια πλευρά της Μαδρίτης οι οπαδοί της Ρεάλ ανάρτησαν δύο πανό, στα οποία ζητούν την παραίτηση του Φλορεντίνο Πέρεθ, ύστερα από την τιμωρία του ισπανικού συλλόγου από τη FIFA για παράνομες μεταγραφές ποδοσφαιριστών.

«Υπάρχει κανένα σημάδι; Ως πότε θα δουλεύεις τα πρόβατα», έγραφε το ένα πανό και στο άλλο ανέφεραν: «Παλιότερα θαυμάζαμε την ομάδα για τους τίτλους. Τώρα είναι διάσημη για τον γελοίο. Πέρεθ, παραιτήσου».

inner

Έξαλλοι οι οπαδοί της Ρεάλ - «Πέρεθ, παραιτήσου»! (pics)

Την παραίτηση του Φλορεντίνο Πέρεθ αξιώνουν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης, ύστερα από την τιμωρία του ισπανικού συλλόγου για παράνομες μεταγραφές ποδοσφαιριστών.

Έξαλλοι οι οπαδοί της Ρεάλ - «Πέρεθ, παραιτήσου»! (pics)
Σε γέφυρα στη βόρεια πλευρά της Μαδρίτης οι οπαδοί της Ρεάλ ανάρτησαν δύο πανό, στα οποία ζητούν την παραίτηση του Φλορεντίνο Πέρεθ, ύστερα από την τιμωρία του ισπανικού συλλόγου από τη FIFA για παράνομες μεταγραφές ποδοσφαιριστών.

«Υπάρχει κανένα σημάδι; Ως πότε θα δουλεύεις τα πρόβατα», έγραφε το ένα πανό και στο άλλο ανέφεραν: «Παλιότερα θαυμάζαμε την ομάδα για τους τίτλους. Τώρα είναι διάσημη για τον γελοίο. Πέρεθ, παραιτήσου».

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μακ: «Να φτάσουμε στον τελικό»


Μακ: «Να φτάσουμε στον τελικό»

Ο Ρόμπερτ Μακ ανανέωσε το blog του στην προσωπική του ιστοσελίδα και επεσήμανε ότι στόχος είναι ο τελικός του Κυπέλλου.

Μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου... Αυτός είναι ο πρώτος στόχος για τον ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Μακ και τα όσα έγραψε στην ιστοσελίδα του.

Ο Σλοβάκος άσος επεσήμανε ότι ο Δικέφαλος του Βορρά πρέπει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις καθώς επίσης όλοι στην ομάδα θέλουν να πλησιάσουν τη δεύτερη θέση.

«Είμαι χαρούμενος για το γκολ, την ασίστ, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πήραμε την πρόκριση. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου», έγραψε ο Μακ και συνέχισε:

«Κυριαρχήσαμε στο ματς, αλλά το αφήνουμε πίσω μας και θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στο ματς που ακολουθεί στο πρωτάθλημα προκειμένου να έρθουμε πιο κοντά στην δεύτερη θέση».

Δεν ξεχνάει τον Άγγελο του Άρη ο Πόζογλου!! (pic)


Δεν ξεχνάει τον Άγγελο του Άρη ο Πόζογλου (pic)

Οι οπαδικές κόντρες δεν υφίστανται όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Αυτό αποδεικνύει και πάλι ο Στέλιος Πόζογλου που τίμησε τη μνήμη του νεαρού Άγγελου του Άρη που έφυγε από τη ζωή.

Πριν από τρία χρόνια ο νεαρός ποδοσφαιριστής των ακαδημιών του ΠΑΟΚ είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, όταν τίμησε τη μνήμη του «αντιπάλου» του στον Άρη, Άγγελου Τσιπούρα που είχε φύγει από τη ζωή στις 14 Ιανουαρίου του 2013.

Παρόλο που τα χρόνια πέρασαν, ο Στέλιος Πόζογλου δεν ξεχνά τον φίλο του και για ακόμα μια φορά αδιαφορεί για την οπαδική κόντρα και τιμά με μια φωτογραφία μέσω του instagram τη μνήμη του Άγγελου.



Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Stelios Pozoglou (@steliospozoglou) στις



*Πηγή: sport-fm.gr*

Πέντε ομάδες θέλουν τον Φινμπόγκασον αλλά...!!


Πέντε ομάδες θέλουν τον Φινμπόγκασον αλλά...

Όχι μία αλλά πέντε ομάδες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ισλανδού επιθετικού.

Ο Πουλίδο μένει. Ο Φινμπόγκασον; Ο Ισλανδός είναι δεδομένο ότι δεν είναι στα πλάνα του Μάρκο Σίλβα για τη συνέχεια της σεζόν ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν τελικά να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε ομάδες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του μέσω επαφών που έχουν κάνει με τον μάνατζέρ του. Καμία από αυτές όμως δεν έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες. Μάλιστα, φαίνεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις το μεγάλο «αγκάθι» παραμένουν οι οικονομικές απολαβές του.

Πάντως, εκτιμάται ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθεί ομάδα που θα μπορέσει να καλύψει τις οικονομικές αποδοχές του Ισλανδού και να τον αποκτήσει.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ταιριάζει Σα… γάντι στην ΑΕΚ!! (pics/video)


Ταιριάζει Σα… γάντι στην ΑΕΚ! (pics/video)

Ξεκίνησε σαν έρωτας, πάει να γίνει εμμονή! Η ΑΕΚ κυνηγάει (ξανά) τον Ορλάντο Σα και το sportfm.gr παρουσιάζει γιατί ο ταξιδεμένος Πορτογάλος «killer» μπορεί να ταιριάξει απόλυτα με την «Ένωση».

Το επίθετό του παραπέμπει σε παρομοίωση.

Ο Ορλάντο Σα όμως δεν είναι (κάτι) σαν επιθετικός. Είναι ένας σέντερ-φορ που μπορεί να σου εγγυηθεί κάτι:

Πώς όταν τον… πετάξεις στο «κουτί» (και τον τροφοδοτήσεις σωστά) θα σου πετάξει με τη σειρά του τα γκολάκια του.

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός

Με έξυπνες τοποθετήσεις, καλά τελειώματα και ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι, ο Πορτογάλος μοιάζει ακριβώς το κομμάτι που λείπει απ’ το επιθετικό παζλ της ΑΕΚ.

Ίσως αυτό να εξηγεί την «καψούρα» του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς μαζί του. Αυτή που τον κρατά σταθερά στόχο της «Ένωσης» στις τρεις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους.

inner

Εξάλλου, αν κάτι τροφοδοτεί την αισιοδοξία ότι στα «κιτρινόμαυρα» θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά είναι αυτή η πίστη. Γιατί -καθόλου τυχαία- όπου τον πίστεψαν πραγματικά, ο Σα έκανε παπάδες. Και την επιθετική συγκομιδή της ομάδας του κατά πολύ πλουσιότερη.

Γιατί για κάθε Πόρτο (όπου πήγε το 2009 από την Μπράγκα και δεν «έπιασε») ερχόταν μια Νασιονάλ (όπου έπαιξε δανεικός και με τις εμφανίσεις του κέρδισε μεταγραφή στην Premier League). Για κάθε Φούλαμ (όπου έκανε 7 εμφανίσεις με 1 μόνο γκολ) ερχόταν μια ΑΕΛ (όπου μάτωνε 18 φορές τα δίχτυα σε 39 εμφανίσεις και ανακηρυσσόταν παίκτης της χρονιάς στην Κύπρο).







Και πολύ περισσότερο ερχόταν μια Λέγκια: Να του εμπιστευθεί την κορυφή της επίθεσης και να δικαιωθεί απόλυτα γι’ αυτό, αφού αρκετά από τα 14 γκολ που πέτυχε στον 1,5 χρόνο που φόρεσε τη φανέλα της αποδείχθηκαν πολύτιμα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.



Η ανάδειξή του όμως σε καλύτερο παίκτη της χρονιάς σε μια ακόμα χώρα ήταν η τελευταία ποδοσφαιρική του δικαίωση. Διότι στη Ρέντινγκ δεν ένιωσε ποτέ οικεία. Η σύζυγός του -η οποία φημολογείται ότι παίζει μεγάλο ρόλο στις αποφάσεις του- δεν μπόρεσε ποτέ να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι από την ηλιόλουστη Πορτογαλία θα μείνει στη βροχερή και μουντή Αγγλία.

Κάπως έτσι πήγε στράφι το φοβερό του ξεκίνημα, με τέσσερα γκολ στα επτά πρώτα παιχνίδια. Ξεχάστηκε γρήγορα το εντυπωσιακό χατ-τρικ στο 5-1 επί της Ίπσουιτς. Και η σταδιακή περιθωριοποίησή του από τον νέο τεχνικό Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση της αποχώρησής του.



Έτσι, οι συνθήκες μοιάζουν ιδανικές πλέον για την ΑΕΚ: Γιατί ο Γκουστάβο Πογιέτ τον ξέρει και τον εκτιμά. Το 1 εκατ. ευρώ που ζητούσε το καλοκαίρι η Λέγκια (δεδομένου ότι η συζήτηση αυτή τη φορά γίνεται για δανεισμό) δεν υπάρχει. Η χώρα μας έχει άφθονο ήλιο για να ικανοποιήσει ακόμα και την πιο… γκρινιάρα σύζυγο. Ο Έλντερ Μπαρμπόσα είναι φιλαράκι του. Και η εκπεφρασμένη εκτίμηση του Φερνάντο Σάντος διαπιστευτήριο που στη χώρα μας -κι ακόμα ειδικότερα στην ΑΕΚ- είναι αναμφισβήτητο…

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φέρτε στον Ολυμπιακό… Γερμανούς!!


Φέρτε στον Ολυμπιακό… Γερμανούς

Ο Ολυμπιακός τίθεται κόντρα στη Μπάμπεργκ αντιμέτωπος για 23η φορά με γερμανική ομάδα στην Ευρωλίγκα και το www.sportfm.gr κάνει ιστορική αναδρομή στις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Μπορεί οι γερμανικές ομάδες να μην έχουν να επιδείξουν κάτι πολύ μεγάλο σε επίπεδο Ευρωλίγκας ή κυπέλλου πρωταθλητριών όπως ονομαζόταν στο παρελθόν, όμως ο Ολυμπιακός, τα τελευταία 23 χρόνια έχει πολύ ευχάριστες αναμνήσεις παίζοντας αντίπαλός τους. Σε 22 αγώνες, κόντρα σε Λεβερκούζεν, Άλμπα Βερολίνου, Κολωνία, Μπάμπεργκ και Μπάγρεν Μονάχου, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 18 νίκες και 4 ήττες, παράδοση αν μη τι άλλο άκρως κολακευτική.

Του Νίκου Ζέρβα

Η πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με γερμανική ομάδα χρονολογείται στις 5 Νοεμβρίου του 1992, όταν και ηττήθηκε με σκορ 66-63 από την Λεβερκούζεν στη «Ντοπάπκα Χάλε». Έκτοτε άρχισαν οι… θρίαμβοι, ή αλλιώς επτά σερί νίκες κόντρα στην ίδια ομάδα, έξι νίκες σε οκτώ παιχνίδια επί της Άλμπα, από δύο κόντρα σε Κολωνία και Μπάγερν, ενώ μία νίκη και μία ήττα έχουν οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στη Μπάμπεργκ.

Αναλυτικά, όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού κόντρα σε γερμανικές ομάδες:

5 Νοεμβρίου 1992
Λεβερκούζεν-Ολυμπιακός 66-63
(Πάσπαλ 20, Μπέρι 20)
21 Ιανουαρίου 1993
Ολυμπιακός-Λεβερκούζεν 79-63
(Μπέρι 25, Πάσπαλ 16)

28 Οκτωβρίου 1993
Λεβερκούζεν-Ολυμπιακός 53-70
(Τάρπλεϊ 25, Φασούλας 19)

13 Ιανουαρίου 1994
Ολυμπιακός-Λεβερκούζεν 92-70
(Τάρπλεϊ 27, Πάσπαλ 20)

1 Δεκεμβρίου 1994
Ολυμπιακός-Λεβερκούζεν 82-70
(Τζόνσον 16, Τάρλατς 16)

2 Φεβρουαρίου 1995
Λεβερκούζεν-Ολυμπιακός 75-89
(Τζόνσον 21, Τάρλατς 18)

21 Δεκεμβρίου 1995
Λεβερκούζεν-Ολυμπιακός 72-81
(Ρίβερς 30, Νάκιτς 15)

14 Φεβρουαρίου 1996
Ολυμπιακός Λεβερκούζεν 73-69
(Φασούλας 20, Ρίβερς 21)

19 Σεπτεμβρίου 1996
Ολυμπιακός-Άλμπα Βερολίνου 64-67
(Ρίβερς 18, Τάρλατς 15)

6 Νοεμβρίου 1996
Άλμπα Βερολίνου-Ολυμπιακός 62-61
(Τάρλατς 18, Ρίβερς 13)

1 Οκτωβρίου 1998
Άλμπα-Ολυμπιακός 83-85
(Γκόλντγαϊρ 20, Κόμαζετς 19)

12 Νοεμβρίου 1998
Ολυμπιακός-Άλμπα Βερολίνου 94-65 (σ.σ. η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη)
(Κόμαζετς 19)

17 Οκτωβρίου 2001
Άλμπα Βερολίνου-Ολυμπιακός 69-88
(Φορντ 28)

19 Δεκεμβρίου 2001
Ολυμπιακός-Άλμπα Βερολίνου 91-75
(Φορντ 28)

18 Δεκεμβρίου 2003
Ολυμπιακός-Άλμπα Βερολίνου 96-95 (παρ.)
(Λιαδέλης 19, Διαμαντόπουλος 16)

18 Φεβρουαρίου 2004
Άλμπα Βερολίνου-Ολυμπιακός 70-71
(Λιαδέλης 16)

6 Δεκεμβρίου 2006
Κολωνία-Ολυμπιακός 81-88
(Πεν 22, Μπορούσης 16)

1 Φεβρουαρίου 2007
Ολυμπιακός-Κολωνία 77-73
(Ζίζιτς 25)

27 Οκτωβρίου 2010
Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 73-61
(Παπαλουκάς 13)

2 Δεκεμβρίου 2010
Ολυμπιακός-Μπάμπεργκ 86-69
(Σπανούλης 16, Μαυροκεφαλίδης 16)

31 Οκτωβρίου 2013
Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχο 88-83
(Ντάνστον 19, Λοτζέσκι 17)

5 Δεκεμβρίου 2013
Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός 103-105
(Περπέρογλου 25, Σπανούλης 24-7 ασίστ)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαγνητική εντός της ημέρας ο Λέοβατς!


Μαγνητική εντός της ημέρας ο Λέοβατς

Η ατυχία χτύπησε και πάλι την πόρτα του Μαρίν Λέοβατς, με το μέγεθος του τραυματισμού του παίκτη να ξεκαθαρίζει σήμερα.

Ο Μαρίν Λέοβατς αποχώρησε τραυματίας στο ημίχρονο του χθεσινού ματς του ΠΑΟΚ με την Καλλονή, με τον Κροάτη να έχει υποστεί θλάση δευτέρου βαθμού στον προσαγωγό του δεξιού ποδιού.

Ωστόσο το ακριβές μέγεθος της ζημιάς και το πόσο θα λείψει ο Κροάτης θα εξακριβωθεί σήμερα, αφού ο παίκτης θα υποβληθεί σε μαγνητική ενός της ημέρας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σήμερα γίνονται γνωστοί οι επενδυτές της Μίλαν!


Σήμερα γίνονται γνωστοί οι επενδυτές της Μίλαν

Λεπτομέρειες όπως και τα πλήρη στοιχεία των νέων επενδυτών της Μίλαν αναμένεται να γίνουν σήμερα γνωστά σε συνάντηση που θα γίνει στην Κίνα.

Τα ονόματα όλων των επενδυτών της Μίλαν αναμένεται να γίνουν γνωστά σήμερα μετά από συνάντηση που πραγματοποιηθεί παρουσία του επικεφαλής της ομάδας των ασιατών, Μπάε Ταουτσαεμπολ.

Ρεπορτάζ της Gazzetta dello Sport αναφέρει ότι σήμερα στο Σενζέν της Κίνας θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση των δύο πλευρών στην οποία θα συζητηθούν πολλά ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία μεταβίβασης του 48% των μετοχών των ροσονέρι.

Σε αυτή έχει δεσμευτεί ο «Mr Bee» ότι θα κάνει γνωστά τα ονόματα αλλά και στοιχεία των... συνεργατών του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Όποιος θέλει να πιάσει τα μπαλάκια να δει τη θερμοκρασία τους»


«Όποιος θέλει να πιάσει τα μπαλάκια να δει τη θερμοκρασία τους»

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα του Παναθηναϊκού στην κλήρωση του κυπέλλου και ακολούθησαν αρκετά λεπτά διαβουλεύσεων.

Από χθες ο Παναθηναϊκός είχε καταθέσει ένα αίτημα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με το οποίο ζητούσε να διαφοροποιηθεί η διαδικασία και οι εκπρόσωποι των ομάδων να τραβήξουν τα μπαλάκια στην κλήρωση.

Μια κίνηση στην οποία είχαν ταχθεί υπέρ η ΑΕΚ αλλά και ο ΠΑΟΚ.

Πριν την έναρξη της κλήρωσης ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Γαβριηλίδης διάβασε την επιστολή με το αίτημα του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια είπε ότι δεν γίνεται αποδεκτό.

Ακολούθησε ένταση για αρκετά λεπτά με τους εκπροσώπους των ομάδων να βάζουν στο τραπέζι τα επιχειρήματα τους.

«Έτσι όπως ετέθη ενισχύσατε το αίτημα του Παναθηναϊκού. Το θέμα είναι να προχωρήσουμε σωστά τη διαδικασία και όχι γρήγορα. Εμάς μας βρίσκει σύμφωνους. Για να μην δώσετε αφορμή για συζητήσεις, θα ήταν καλό να ακούσετε το συγκεκριμένο αίτημα», τόνισε o εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Αλέξης Δέδες.

Ο κ. Σωπήλης από την πλευρά του Παναθηναϊκού είπε ότι στην προηγούμενη κλήρωση δεν ακούστηκε ποτέ το όνομα του Ολυμπιακού.

«Δεν ξέρω τι συνέβη στην προηγούμενη κλήρωση.Αυτό είναι αστείο. Ας φέρουν και τον κύριο Δραμουντάνη που έκανε παλιά τις κληρώσεις » είπε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Δημήτρης Αγραφιώτης.

Ο κ. Γαβριηλίδης δεν έκανε οριστικά δεκτό το αίτημα μετά από περίπου δέκα λεπτά διαβουλεύσεων, ενώ κάλεσε όποιον θέλει να πιάσει τα μπαλάκια για να δει τη θερμοκρασία τους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποφασίζει ο Σαββίδης για τις μεταγραφές!!


Αποφασίζει ο Σαββίδης για τις μεταγραφές

Στην τελική ευθεία μπαίνει το ζήτημα των μεταγραφών στον ΠΑΟΚ, με τον Ιβάν Σαββίδη που έχει συνεχόμενες επαφές με τα στελέχη της ομάδας, να παίρνει τις τελικές αποφάσεις για τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Για τη μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου αποφασίζει ο Ιβάν Σαββίδης, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να δώσει το τελικό «οκ» για τον τρόπο και τους στόχους για τους οποίους θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ.

Ο ισχυρός άνδρας του «δικεφάλου του Βορρά» είχε σειρά συναντήσεων με στελέχη του ΠΑΟΚ, για να χαραχθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Στην πολύωρη συνάντηση παρουσία του Σαββίδη, των άμεσων συνεργατών του και του Φρανκ Άρνενσεν, βασικό θέμα ήταν τα μεταγραφικά της ομάδας, με τον ισχυρό άνδρα του «δικεφάλου του Βορρά» να ενημερώνεται για τις επιλογές που υπάρχουν.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά του τι είναι διατεθειμένος να ξοδέψει ο Σαββίδης κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πλησιάζει στα Χανιά ο Ράσμουσεν!!


Πλησιάζει στα Χανιά ο Ράσμουσεν

Αισιόδοξοι εμφανίζονται στον Πλατανιά για την έκβαση της υπόθεσης του Μόρτεν Ράσμουσεν, με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν τον Δανό επιθετικό να είναι κοντά σε συμφωνία με τους Κρητικούς.

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως είναι η μεταγραφή του Μόρτεν Ράσμουσεν στον Πλατανιά.

Η υπόθεση της απόκτησης του Δανού επιθετικού ήταν εξ αρχής δύσκολη, όμως η διοίκηση του κρητικού συλλόγου δεν σήκωσε τα χέρια και πάλεψε πολύ για να μπορέσει να φτάσει τις απαιτήσεις του 31χρονου φορ.

Ο ποδοσφαιριστής της Μίντιλαντ φέρεται να είναι πολύ κοντά στους Κρητικούς και τις επόμενες ώρες περιμένουν την τελική απάντησή του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η επιστολή του Παναθηναϊκού για την κλήρωση!!

Διαβάστε τι αναφέρει η επιστολή του Παναθηναϊκού που έστειλε χθες στην ΕΠΟ και ζητούσε η σημερινή κλήρωση του Κυπέλλου να γίνει από εκπροσώπους των ομάδων.


Η επιστολή του Παναθηναϊκού για την κλήρωση
Από χθες ο Παναθηναϊκός είχε καταθέσει ένα αίτημα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με το οποίο ζητούσε να διαφοροποιηθεί η διαδικασία και οι εκπρόσωποι των ομάδων να τραβήξουν τα μπαλάκια στην κλήρωση.

Μια κίνηση στην οποία είχαν ταχθεί υπέρ η ΑΕΚ αλλά και ο ΠΑΟΚ.

Σήμερα, έγινε γνωστό το περιεχόμενο της επιστολής αυτής, στην οποία οι πράσινοι εκφράζουν -μεταξύ άλλων- την πίστη τους για την αποδοχή του αιτήματος:

«Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας θα γίνει δεκτή, αφού διασφαλίζει, περαιτέρω και στο έπακρον, τη διαφάνεια και ακεραιότητα της διαδικασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Ενόψει της αυριανής κλήρωσης για την 4η Φάση των αγώνων του ευρισκόμενου σε εξέλιξη Κυπέλλου Ελλάδος για την Αγωνιστική Περίοδο 2015-2016 και με δεδομένο ότι κατά την αντίστοιχη διαδικασία στην προηγούμενη Φάση, παρατηρήθηκαν αταξίες τις οποίες σχολίασε αρνητικά ο αθλητικός τύπος, παρακαλούμε όπως στην αυριανή διαδικασία η ανάδειξη των ομάδων από την κληρωτίδα γίνει από εκπροσώπους των ομάδων, πάντα φυσικά υπό την επίβλεψή σας.

Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας θα γίνει δεκτή, αφού διασφαλίζει, περαιτέρω και στο έπακρον, τη διαφάνεια και ακεραιότητα της διαδικασίας.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ευρωπαίοι» οι Ντουρμάζ και Φουστέρ!!


«Ευρωπαίοι» οι Ντουρμάζ και Φουστέρ

Αλλαγές θα υπάρξουν από πλευράς Ολυμπιακού, όσον αφορά τη λίστα της UEFA με τις προσθήκες του Νταβίντ Φουστέρ και του Τζίμι Ντουρμάζ να θεωρούνται σίγουρες.

Δύο αλλαγές θα κάνει όπως όλα δείχνουν ο Ολυμπιακός στη νέα λίστα που θα καταθέσει στην UEFA, ενόψει της ευρωπαϊκής του συνέχειας στο Europa League.

Σύμφωνα με τη «Live Sport» πρέπει να θεωρούνται δεδομένες οι προσθήκες στη λίστα των Τζίμι Ντουρμάζ και Νταβίντ Φουστέρ που θα αντικαταστήσουν τους Φινμπόγκασον και Μπουχαλάκη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλεξίσφαιρο... Ολντ Τράφορντ!!


Αλεξίσφαιρο... Ολντ Τράφορντ

Το γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυξάνει την ασφάλειά της σε FBI επίπεδα.

Τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα ανά τον κόσμο, έχουν θέσει τους πάντες σε επαγρύπνηση, ακόμα και τα μεγαλύτερα αθλητικά σωματεία της υφηλίου. Την στιγμή μάλιστα που στο στόχαστρο των τρομοκρατών βρέθηκε μέχρι και το Σταντ Ντε Φρανς, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Έτσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε πως κάθε παράθυρο και γυάλινη επιφάνεια του γηπέδου θα καλυφθεί με αντιθραυστικό υλικό, σχεδιασμένο να αντέχει όχι μόνο σε σφαίρες αλλά ακόμα και σε βομβιστικές επιθέσεις.

Το συγκεκριμένο διάφανο κάλυμμα θα αποτρέψει την σύνθλιψη των γιγάντιων γυάλινων επιφανειών του γηπέδου που μπορεί να προκαλέσει μία έκρηξη βόμβας ώστε να προστατευτούν τόσο οι οπαδοί όσο φυσικά και οι ποδοσφαιριστές.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σύννεφα» στην παράταξη Γκιρτζίκη – Καρφιά από την ΕΠΣ Λέσβου!!


«Σύννεφα» στην παράταξη Γκιρτζίκη – Καρφιά από την ΕΠΣ Λέσβου

Για περίεργες αποφάσεις και λάθη κατηγορεί τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου Στ. Ψαρόπουλος, που δημιουργεί «τριγμούς» εντός της παράταξης Γκιρτζίκη. Καρφιά για... «μαγείρεμα».

Τριγμοί φαίνεται πως δημιουργούνται στο εσωτερικό της παράταξης του Γιώργου Γκιρτζίκη, αφού ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου, Σταύρος Ψαρόπουλος κατηγορεί τον πρόεδρο της ΕΠΟ για περίεργες αποφάσεις και μαγείρεμα στον καταρτισμό των ομίλων των μπαράζ των πρωταθλητών για την άνοδο στην κατηγορία.

Η ΕΠΟ αποφάσισε, η πρωταθλήτρια Λέσβου, Χίου, Σάμου ή Κυκλάδων να συμμετάσχει στον όμιλο των Ενώσεων Αν. Αττικής, Δυτ. Αττικής και Κορινθίας, αντί για τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν αιφνιδιαστική σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Λέσβου, ο οποίος παρόλο που ανήκει στην παράταξη Γκιρτζίκη, έστειλε επιστολή κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΕΠΟ, κάνοντας λόγο για «περίεργη» αλλαγή.

Μάλιστα ο Σταύρος Ψαρρόπουλος, κάλεσε τον Γιώργο Γκιρτζίκη να διορθώσει το λάθος, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ πάντως να μην έχει σκοπό να κάνει πίσω, σύμφωνα με τη «Live Sport». Επίσης όχι μόνο δεν έκανε πίσω ο Γιώργος Γκιρτζίκης, αλλά απάντησε με μία άκρως επιθετική επιστολή.

Αναλυτικά η επιστολή Ψαρόπουλου στον Γκιρτζίκη

«Με μεγάλη έκπληξη λάβαμε το υπ’ αριθμ 746-1-16 έγγραφό σας, με το οποίο μας καλείτε να παραβρεθούμε σε κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί σεις 12.1.16 για την ανάδειξη της ΕΠΣΣ που θα μετακινηθεί από τον όμιλο Αιγαίου στον 11ο όμιλο των μπαράζ ανάμεσα στις πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ για την άνοδό τους στη Γ’ Εθνική, σε εκτέλεσε απόφασης του Δ.Σ. της ΕΠΟ που έλαβε στις 12.5.15! Ως αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Γ’ Εθνικής και ως αναπληρωματικό μέλος της ΕΠΟ τότε (συμμετείχα στα περισσότερα Δ.Σ.) ουδέποτε θυμάμαι να ελήφθη τέτοια απόφαση και ειλικρινά εκπλήσσομαι αρνητικά για τον επιπόλαιο τρόπο λειτουργίας της ΕΠΟ.

Αναρωτιέμαι κ. πρόεδρε, πώς ελήφθη τέτοια απόφαση χωρίς ποτέ να ενημερωθεί η αρμόδια επιτροπή Γ’ Εθνικής, η οποία θα έπρεπε να κάνει τη σχετική εισήγηση;

Πώς είναι δυνατό να έχει ληφθεί εδώ και 10 μήνες απόφαση και να μην έχει κοινοποιηθεί σε καμία ενδιαφερόμενη ΕΠΣ;

Πώς είναι δυνατόν να πήραμε τέτοια απόφαση και πριν από λίγες ημέρες να προκηρύξαμε σαν ΕΠΟ το πρωτάθλημα ανόδου της Γ’ Εθνικής με τους ίδιους ομίλους όπως πέρσι;

Πώς είναι δυνατόν να αιφνιδιάζονται τα σωματεία των νησιωτικών ΕΠΣ με μία απόφαση τουλάχιστον περίεργη και επιπόλαια, εμφανιζόμενη χωρίς κανένας να λαμβάνει υπόψη τον προγραμματισμό που έκαναν γνωρίζοντας τα ισχύοντα με πέρυσι;

Κύριε Πρόεδρε, το λάθος ή το «ΛΑΘΟΣ» που καταγράφεται με την αιφνιδίως πρωτοεμφανιζόμενη απόφαση είναι τεράστιο! Ελπίζω να το διορθώσετε άμεσα, προλαμβάνοντας δυσάρεστες εκπλήξεις. Σε αντίθετη περίπτωση η ΕΠΣ Λέσβου, στηρίζοντας τα δικαιώματα των σωματείων της, είναι υποχρεωμένης να μην παραστεί στην κλήρωση την οποία και δεν θα αποδεχθεί, καταγγέλλοντάς την στα αθλητικά όργανα».

*Πηγή: sport-fm.gr*

«Βλέπει» και Κόστα η ΑΕΚ!!


«Βλέπει» και Κόστα η ΑΕΚ

Ο Ραμίρο Κόστα είναι το τελευταίο όνομα που προστέθηκε στη λίστα των παικτών που εξετάζει η ΑΕΚ για την ενίσχυση του ρόστερ της.

Την περίπτωση του Ραμίρο Κόστα της ρουμανικής Τίργκου Μούρες φέρεται να εξετάζει η ΑΕΚ, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Ώρα των Σπορ».

Ο Αργεντινός άσος φέρεται να πληροί τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο Γκουστάβο Πογέτ, καθώς είναι ένας κλασικός φορ περιοχής, ύψους 1,90 μ. και τη φετινή σεζόν έχει παίξει σε 16 ματς, έχοντας 4 γκολ στο ενεργητικό του σε 1.134 λεπτά συμμετοχής.

Την περίπτωση του 23χρονου άσου φέρεται να έχει εισηγηθεί το τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει μία εξαιρετική λύση σε μία πολύ καλή τιμή.

Ο Ραμίρο Κόστα ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Ροζάριο Σεντράλ, ενώ σε πολύ μικρή ηλικία έφυγε από την πατρίδα του για τη Χιλή για να αγωνιστεί στην Ουνιβερσιτάδ Κατόλικα.

Εκεί είχε 24 συμμετοχές και 5 γκολ και στη συνέχεια έπαιξε στην Ουνιόν Λα Καλέρα (12 ματς και 2 γκολ).

Η πρώτη ομάδα που έπαιξε στην Ευρώπη ήταν η Τίργκου Μούρες, με την ΑΕΚ να μπορεί να τον αποκτήσει με την καταβολή των χρημάτων που προβλέπονται στη ρήτρα αποδέσμευσής του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Βλέπει» Κεϊτά (και) ο Ατρόμητος!


«Βλέπει» Κεϊτά (και) ο Ατρόμητος

Εκτός από τον Ηρακλή και ο Ατρόμητος φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Πολ Κεϊτά, ο οποίος αποχώρησε από την Καλλονή.

Όσο περνούν οι ημέρες αυξάνονται οι ελληνικοί σύλλογοι που ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Πολ Κεϊτά, ο οποίος έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από την Καλλονή.

Η πρώτη ομάδα που είχε ενδιαφερθεί για την απόκτηση του Αφρικανού μέσο ήταν ο Ηρακλής, όμως στο «κόλπο» μπαίνει και ο Ατρόμητος.

Όπως γράφει και η SportDay, ο 24χρονος χαφ αποτελεί την πρώτη επιλογή των «κυανόλευκων» για την αντικατάσταση του Γοδόι που θα αφήσει σύντομα το Περιστέρι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Του χρόνου θα κάνει πάταγο»!


«Του χρόνου θα κάνει πάταγο»!

Την άποψη ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καθοριστική για την καριέρα του Σάσα Ζντιέλαρ εκφράζουν στον Ολυμπιακό, με τον Σέρβο να μένει φέτος χάρη στον Μάρκο Σίλβα.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Μάρκο Σίλβα κλήθηκε να αποφασίσει για την παραμονή του Σάσα Ζντιέλαρ στο ρόστερ του Ολυμπιακού, αποφασίζοντας τελικά να κρατήσει τον νεαρό Σέρβο στην ομάδα μετά το πρώτο βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε με καλό μάτι τα προσόντα του 21χρονου μέσου, ο οποίος αν τελικά δεν έμενε στους Πειραιώτες θα πήγαινε ως δανεικός στην Παρτιζάν.

Μετά τις πρώτες του εμφανίσεις στους «ερυθρόλευκους» ο διεθνής άσος έχει καταφέρει να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του και κάποιοι να μιλούν για το επόμενο μεγάλο ταλέντο που θα αναδείξει ο σύλλογος.

«Η επόμενη χρονιά θα είναι η δική του, θα κάνει πάταγο. Πρόκειται για παίκτη με πολύ μεγάλες δυνατότητες και αν πάρει παιχνίδια, τότε θα είναι βασικός και αναντικατάστατος. Έχει όλα τα προσόντα να ξεπεράσει τον Μλιβόγεβιτς, γιατί είναι πολύ πιο καλός τεχνικός από τον συμπατριώτη του. Ο Σίλβα θα του δώσει ευκαιρίες και η επόμενη χρονιά θα είναι καθοριστική για την καριέρα του», έλεγαν στου Ρέντη, όπως γράφει σήμερα το Goal.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει το 2013 τον Ζντιέλαρ έναντι 300.000 ευρώ από την ΟΦΚ Βελιγραδίου, όπου και έμεινε για δύο χρόνια και το καλοκαίρι παρουσιάστηκε αποφασισμένος να αρπάξει την ευκαιρία που θα του έδινε ο Σίλβα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τώρα που πήρε φόρα!!


Τώρα που πήρε φόρα

Ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στο Top 16 απόψε κόντρα στην Μπάμπεργκ των Ζήση και Τρινκιέρι.

Η εκκίνηση του Ολυμπιακού στο Top 16 είναι εντυπωσιακή κι άκρως… πειστική για τη δυνατότητά του να φτάσει αρχικά στα προημιτελικά και στη συνέχεια στο Final Four. Σε ένα πρωτάθλημα 14 αγωνιστικών, ωστόσο, ζητούμενο είναι η διάρκεια και οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να αποδείξουν πως είναι συνεπείς κάνοντας απόψε (21:45, Novasports 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) το 3/3 κόντρα στην Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν υπολογίζει μόνο στον Ματ Λοτζέσκι και θα στηριχτεί στην πετυχημένη συνταγή της σκληροτράχηλης άμυνας που τροφοδοτεί και την επίθεση. Το έργο των Πειραιωτών ίσως είναι δυσκολότερο από όσο φαίνεται, καθώς οι πρωταθλητές Γερμανίας δεν είναι εύκολη λεία. Με εξαίρεση τον αγώνα με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ (85-65) έχουν αποδειχτεί σκληρό καρύδι για κάθε μεγάλο αντίπαλο χάνοντας μετά βίας εκτός έδρας από ΤΣΣΚΑ (83-77), Μάλαγα (76-71) και Ρεάλ (82-79), ενώ νίκησαν άνετα Νταρουσάφακα και Σάσαρι.

Ο προ τριετίας ομοσπονδιακός τεχνικός Αντρέα Τρινκιέρι έχει φτιάξει μια συμπαγή ομάδα με τον πολύπειρο Νίκο Ζήση σε ρόλο μαέστρου, τους Μπραντ Γουοναμέικερ και Ντάριους Μίλερ να προσφέρουν επιθετικές λύσεις, τον εξαιρετικό σουτέρ Γιάνις Στρέλνιεκς, τον αναβαθμισμένο Νικολό Μέλι και κάποιους αξιόπιστους Γερμανούς (Τάις, Στάιγκερ, Ιντμπίχι).

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας την περίοδο 2010/11, με την έδρα να «μιλά», καθώς η Μπάμπεργκ του… Κάιλ Χάινς είχε επικρατήσει 73-61 στη Γερμανία και ο Ολυμπιακός είχε απαντήσει με 86-69 στο ΣΕΦ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ζοζέφ Μπισάνγκ (Γαλλία) και Ερσάν Καρτάλ (Τουρκία).

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων:

inner

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Ε' όμιλος
Φενέρμπαχτσε-Λοκομοτίβ Κουμπάν 85-79
Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 63-74
Ουνικάχα Μάλαγα-Τσεντεβίτα 90-67
Αναντολού Εφές-Νταρουσάφακα (15/1, 20:00)
Βαθμολογία: Φενέρ 3-0, Μάλαγα 2-1, Λοκομοτίβ 2-1, Ερυθρός Αστέρας 1-2, Τσεντεβίτα 1-2, Παναθηναϊκός 1-2, Εφές 1-1, Νταρουσάφακα 0-2.

Στ' όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπαρτσελόνα 93-82
Χίμκι-Λαμποράλ Κούτσα (15/1, 19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ζαλγκίρις (15/1, 21:45)
Ολυμπιακός-Μπάμπεργκ (15/1, 21:45)
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 2-1, Ολυμπιακός 2-0, Μπαρτσελόνα 1-2, Μπάμπεργκ 1-1, Λαμποράλ 1-1, Ρεάλ 1-1, Χίμκι 1-1, Ζαλγκίρις 0-2.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η αυτοκριτική του Μπεργκ για τις χαμένες ευκαιρίες!!


Η αυτοκριτική του Μπεργκ για τις χαμένες ευκαιρίες

Τις φάσεις που δημιουργεί σε κάθε παιχνίδι πρέπει να τελειώνει ο Παναθηναϊκός, όπως δήλωσε ο Μάρκους Μπεργκ μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το γεγονός ότι και ο ίδιος ευθύνεται για τις χαμένες ευκαιρίες που είχε ο Παναθηναϊκός για να σκοράρει κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ αναγνώρισε ο Μάρκους Μπεργκ.

«Χάσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες και στο τέλος το πληρώσαμε. Προκριθήκαμε, αλλά σημασία έχει πως επιτρέψαμε στον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι δεν τελειώσαμε τις φάσεις όπως έπρεπε. Ενώ βγάλαμε αρκετές φάσεις, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Κι εγώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν πήρα τις σωστές αποφάσεις, με αποτέλεσμα να χάσουμε τις ευκαιρίες», τόνισε ο Σουηδός επιθετικός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο… κόλπο για Αντέι και η Έμπολι!!


Στο… κόλπο για Αντέι και η Έμπολι

Με την απόκτηση ενός στόπερ και ενός μέσου επιθυμούν στον Παναθηναϊκό να ολοκληρώσουν τις μεταγραφές τους τον Ιανουάριο. Για «σφήνα» της Έμπολι για την απόκτηση του Αντέι κάνουν λόγο οι Ιταλοί.

Τέσσερις μεταγραφές έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός στην περίοδο του Ιανουαρίου.

Μπουμάλ, Μέστο, Βλαχοδήμος και Μαμούτε αποτελούν ήδη παίκτες του «τριφυλλιού», με τους ιθύνοντες του συλλόγου να συνεχίζουν τις κινήσεις τους για την περαιτέρω ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ της ομάδας.

Οι δύο προσθήκες που έχουν απομείνει για τους «πράσινους» είναι εκείνες του κεντρικού αμυντικού και του μέσου, υποθέσεις που χειρίζεται προσωπικά ο Αντρέα Στραματσόνι σε συνεργασία με τους κ.κ. Βόκολο και Φύσσα.

Για τη θέση του στόπερ, ψηλά στη σχετική λίστα βρίσκεται το όνομα του Λούκα Αντέι της Σασουόλο, ο οποίος φαίνεται πως είναι ουσιαστικά κλεισμένος, αλλά στον Παναθηναϊκό ψάχνουν μήπως προκύψει κάποια περίπτωση καλύτερη από εκείνη του 23χρονου άσου.

Τα πράγματα όμως μπορεί να δυσκολέψουν για το «τριφύλλι», αφού ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Έμπολι ενδιαφέρεται «ζεστά» για την απόκτηση του Ιταλού αμυντικού, ενώ φημολογείται πως απασχολεί επίσης την Κάρπι και την Ελλάς Βερόνα.

Όσον αφορά τώρα την υπόθεση του μέσου, ο Λούκας Εβαντζελίστα είναι ο «Νο1» στόχος και οι επαφές με την Ουντινέζε συνεχίζονται, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και ο Βραζιλιάνος να αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού για 1,5 χρόνο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μαραθώνιος» για μεταγραφές στον ΠΑΟΚ!!


«Μαραθώνιος» για μεταγραφές στον ΠΑΟΚ

Στην τελική ευθεία τα «ψώνια» του ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο. Μετά από πολύωρη συνάντηση, υπό την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, τέθηκαν όλες οι λεπτομέρειες στο τραπέζι και πλέον ξεκινά η υλοποίηση μεταγραφών.

Πέραν του Κυπέλλου και της πρόκρισης επί της Καλλονής, η μέρα στον ΠΑΟΚ κύλησε έντονα και σε ρυθμό μεταγραφών.

Η αρχή δόθηκε στη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη, στην Τούμπα, όπου ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είχε τον πρώτο κύκλο επαφών με τους συμβούλους του και τους αρμόδιους για τα μεταγραφικά ζητήματα. H συζήτηση, ωστόσο, «φούντωσε» το βράδυ στο Μακεδονία Παλάς.

Εκεί όπου για κάτι παραπάνω από 4 ώρες οι άνθρωποι του Δικεφάλου έριξαν στο τραπέζι όλες τις λεπτομέρειες για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν μέσα στον Γενάρη, με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση της ομάδας. Πάντα βάσει των «θέλω» του Ιγκόρ Τούντορ, αλλά και του μπάτζετ που θα θέσει προς διάθεση το αφεντικό της ΠΑΕ.

Στην πολύωρη κουβέντα, ο Σαββίδης ενημερώθηκε λεπτομερώς για όλα τα ανοιχτά «μέτωπα» και είναι πιθανόν ακόμα και σήμερα να άναψε το πράσινο φως για να προχωρήσουν συγκεκριμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, για τους οποίους έχει ήδη γίνει μια προεργασία από τον Φρανκ Άρνεσεν. Είναι δεδομένο, άλλωστε, πως ο Δικέφαλος του βορρά θα κινηθεί για επιτελικό μέσο και από 'κει και πέρα ανάλογα με το που «πονά», σύμφωνα πάντα με την έκθεση του Τούντορ.

Ουσιαστικά, στο σημερινό ραντεβού πάρθηκαν αποφάσεις και «κηρύχθηκε» η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση μεταγραφών, με στόχο προσθήκες που θα βοήθησουν τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό της σεζόν για την κατάκτηση του Κυπέλλου και την κατάληψη της δεύτερης θέσης στη Σούπερ Λίγκα. Λεπτομέρειες με... ονόματα και διευθύνσεις προσεχώς!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πανό κατά Κοντονή από τη Θύρα 13!! (pics)


Πανό κατά Κοντονή από τη Θύρα 13 (pics)

Με πανό και συνθήματα, οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού τα... έψαλλαν στον Σταύρο Κοντονή, με αφορμή τις σκέψεις του Υφυπουργού για λουκέτο στη Θύρα 13.

Συνεχίζεται η «κόντρα» μεταξύ Σταύρου Κοντονή και Θύρας 13.

Την ώρα που αναμένεται η απόφαση του, για το αν δηλαδή θα βάλει λουκέτο στο πέταλο, λόγω των επεισοδίων στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού τα... έψαλλαν εκ νέου στον Υφυπουργό, στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα.

Τόσο με συνθήματα, όσο και με το παρακάτω πανό με βαρύ χαρακτηρισμό για τον ίδιο.

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*