Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

«Ίδρωσε» για ένα λεπτό ο Παναθηναϊκός!!


«Ίδρωσε» για ένα λεπτό ο Παναθηναϊκός!

Παραλίγο... έμφραγμα στη Λεωφόρο, καθώς ο Παναθηναϊκός που ήλεγχε το ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για 92', ηττήθηκε με 1-0 στη Λεωφόρο και έστω και με άγχος προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε ένα ματς που θύμιζε περισσότερο φιλικό προετοιμασίας, παρά ματς Κυπέλλου που έκρινε πρόκριση, ο Παναθηναϊκός παραλίγο να πάθει απίθανο κάζο από τον ΠΑΣ Γιάννινα! Οι «πράσινοι» σε ένα ματς που ήλεγχαν απόλυτα καθ’ όλη τη διάρκειά του και στο οποίο δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στο β’ ημίχρονο, δέχθηκαν γκολ από τον Φερφελή στο 93’ και λίγο έλειψε να δεχθούν και δεύτερο τέρμα στην τελευταία φάση του αγώνα.

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι «οχυρωμένη» με το 1-2 του πρώτου ματς στο α’ ημίχρονο δεν κυνήγησε ιδιαίτερα το γκολ στο πρώτο 45λεπτο ενώ αντίστοιχα και ο ΠΑΣ παρά το γεγονός ότι επιζητούσε δύο γκολ για να προκριθεί, δεν ήταν καθόλου απειλητικός. Το «τριφύλλι» κυριάρχησε πλήρως, αλλά στο β' μέρος όταν και είχε τις ευκαιρίες δεν κατάφερε να σκοράρει και έτσι κατέληξε να παίζει με τη... φωτιά.

inner

Στις καθυστερήσεις του ματς, ο Μανιάς με κεφαλιά ουσιαστικά έδωσε έτοιμο γκολ στον Φερφελή που «έγραψε» το 0-1 και τότε πραγματικά ο Παναθηναϊκός ίδρωσε. Στην τελευταία φάση του αγώνα η οποία δημιουργήθηκε από ένα φάουλ στη μεσαία γραμμή, ο Σκόνδρας κέρδισε την κεφαλιά, αλλά είδε την μπάλα να περνά άουτ.

Τελικά, ο Παναθηναϊκός σε ένα ματς που δεν περίμενε κανείς ότι θα αποκτήσει αυτή τη μορφή, δεν... κάηκε και αύριο θα είναι κανονικά στην κληρωτίδα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου περιμένοντας τον επόμενο αντίπαλό του. Πολλές δοκιμές, έχοντας στο μυαλό τους και στο πρωτάθλημα έκαναν τόσο ο Αντρέα Στραματσόνι που χρησιμοποίησε για μερικά λεπτά το 4-2-3-1, όσο και ο Γάννης Πετράκης που σε όλο το ματς προτίμησε το 3-5-2.

Το ματς

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε ισχυρό προβάδισμα από την εκτός έδρας νίκη στους «Ζωσιμάδες» και μάλιστα έχοντας σκοράρει δύο φορές, στο αποψινό ματς του «Απόστολος Νικολαΐδης» έπρεπε απλά να κάνει τα βασικά για να «σφραγίσει» την πρόκρισή του στην επόμενη φάση.

Σε έναν αγώνα ειδικών συνθηκών λόγω του «παγωμένου» τοπίου από το άδειο γήπεδο, ήταν ηλίου φαεινότερο ότι οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό. Από τη μία ο Αντρέα Στραματσόνι ήθελε να δοκιμάσει νέα πρόσωπα, βάζοντας στην ενδεκάδα παίκτες όπως ο Λουντ και ο Κλωναρίδης, ενώ φανέλα βασικού πήρε και ο Μάρκους Μπεργκ, με τη χημεία που «έχτιζε» στα προηγούμενα ματς μοιραία να χάνεται.

inner

Από την άλλη μεριά, ο Γιάννης Πετράκης άφησε το 4-4-1-1 που έχει εφαρμόσει όλα αυτά τα χρόνια στον ΠΑΣ και επέλεξε το 3-5-2, με τους Μιχαήλ, Τζημόπουλο και Σκόνδρα να είναι οι τρεις της άμυνας ενώ Ακόστα και Καρανίκας είχαν στην ευθύνη τους όλη την πλευρά από αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Αντίστοιχα και οι φιλοξενούμενοι «ψάχνονταν» στο α’ ημίχρονο και δεν μπόρεσαν να φανούν επικίνδυνοι και παρά το γεγονός ότι έπρεπε να σκοράρουν για να ελπίζουν σε πρόκριση κατάφεραν να δημιουργήσουν μόλις μία φάση και αυτή από κόρνερ. Συγκεκριμένα, στο 14’ ο Μιχαήλ κέρδισε την κεφαλιά και πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ο Ζέκα απομάκρυνε, σώζοντας την ομάδα του από την παραβίαση της εστίας του «τριφυλλιού».

Ούτε, όμως, ο Παναθηναϊκός είχε… κέφια για δημιουργία, αφού μόλις δύο φορές ενόχλησε τον Βελλίδη. Αρχικά στο 10’, ο Νάνο εκτέλεσε το πλάγιο από αριστερά βρίσκοντας στην περιοχή του ΠΑΣ τον Καλτσά, ο τελευταίος «τσίμπησε» την μπάλα προ του Έλληνα γκολκίπερ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ και έπειτα στο 33’, όταν σούταρε ο Κλωναρίδης έξω από την περιοχή και η φάση είχε την ίδια τύχη.

inner

Ο ρυθμός του ματς δεν διαφοροποιήθηκε ούτε στο β’ μέρος, καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θέλησε να ρισκάρει το οτιδήποτε, δείχνοντας ότι ο Γιάννης Πετράκης περισσότερο πειραματιζόταν για τα ματς του πρωταθλήματος, παρά κυνηγούσε την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν ούτε μία (σπουδαία) τελική στο β’ 45λεπτο ενώ και ο Αντρέα Στραματσόνι θέλησε να δοκιμάσει πράγματα σε συνθήκες αγώνα.

Μόλις στο 51’ ο Αμπέντ ανάγκασε τον Βελλίδη να απομακρύνει με τα πόδια σε σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή, ενώ στο 64’ σε φάση διαρκείας, ο Μπεργκ αρχικά σημάδεψε το σώμα του Μιχαήλ και στη συνέχεια έπειτα από κόντρες ο Ζέκα με νέο νικήθηκε από τον Βελλίδη που απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 70' και με το παιχνίδι να φαίνεται να έχει πάρει το... δρόμο του 0-0, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού προχώρησε σε δοκιμές και στα σχήματα, καθώς το 4-2-3-1 πήρε τη θέση του 4-3-3 που χρησιμοποιείται στα τελευταία ματς, με τον Μπεργκ να είναι στην κορυφή και τον Πέτριτς στα δεξιά, αλλά σε πολύ κοντινή απόσταση με τον Σουηδό. Παράλληλα, ο Λουντ προτιμήθηκε σε θέση πίσω από τον επιθετικό και ο αεικίνητος σε ακόμα ένα ματς Καλτσάς έπαιξε στα αριστερά.

inner

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε... Ο Μπεργκ πριν αποχωρήσει στο 80' έχασε ακόμα μια ευκαιρία στο 78' και όλοι απλά περίμεναν τη λήξη του αγώνα. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τους Μανιά και Φερφελή. Στο 93', ο πρώτος πήρε την κεφαλιά έπειτα από βαθιά μπαλιά και ο Φερφελής βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και εκμεταλλεύτηκε απόλυτα την ασίστ του συμπαίκτη του, κάνοντας το 0-1!

Ήταν η μοναδική στιγμή που ο ΠΑΣ Γιάννινα αποφάσισε να παίξει τα ρέστα του, καθώς δευτερόλεπτα κέρδισε φάουλ στο χώρο της μεσαίας γραμμής, γεγονός που έφερε στην περιοχή του Παναθηναϊκού ακόμα και τον Βελλίδη. Στην εναέρια μονομαχία ο Σκόνδρας κέρδισε τους πάντες, αλλά με το κεφάλι έστειλε την μπάλα άουτ και παράλληλα την ψυχή των «πρασίνων» στη θέση τους που έστω και με άγχος του ενός λεπτού, περιμένουν τον αντίπαλό τους στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

inner


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:



Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι, 4-3-3): Κοτσόλης – Βέμερ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο – Ζέκα, Αμπέντ (69’ Λαγός), Λουντ – Καλτσάς, Κλωναρίδης (69’ Πέτριτς), Μπεργκ (80’ Μπεργκ)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης, 5-3-2): Βελλίδης – Καρανίκας, Μιχαήλ (74’ Φερφελής), Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ακόστα – Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Ηλιάδης (52’ Γιάκος) – Ίλιτς (60’ Νικολιάς), Μανιάς *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: