Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Μόνος του και όλοι σας!!


Μόνος του και όλοι σας!

Το sportfm.gr έψαξε και βρήκε ένα εντυπωσιακό στοιχείο για τα φετινά προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο προέκυψε έπειτα από την ολοκλήρωση της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Βλέποντας μόνο τον Αστέρα Τρίπολης στην οκτάδα του θεσμού, μαζί με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ηρακλή, Πανιώνιο και Ατρόμητο… ψυλλιαστήκαμε πως αυτό έχει να συμβεί χρόνια. Να βρίσκεται, δηλαδή, στην προημιτελική φάση μόνο μία, ή καμία, επαρχιακή ομάδα.

Και όντως!

Κάνοντας ένα γρήγορο… φλας μπακ, ανακαλύψαμε το εξής εκπληκτικό: 13 ολόκληρα χρόνια, από τη σεζόν 2002-2003, όπου μόνο ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είχαν πάρει το «εισιτήριο» για τους «8», έχει να συμβεί κάτι τέτοιο!

Τότε, την οκτάδα απάρτιζαν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Πανιώνιος, Αιγάλεω και Εθνικός Αστέρας, ενώ την κούπα είχε κατακτήσει, θυμίζουμε, ο «Δικέφαλος του Βορρά», επικρατώντας 1-0 του μισητού συμπολίτη του.

Τελευταία φορά, δε, που μόνο μία ομάδα κράτησε ψηλά τη σημαία της επαρχίας στα προημιτελικά του θεσμού, ήταν την αμέσως προηγούμενη σεζόν, το 2001-2002!

Η Ξάνθη ήταν, τότε, η… μοναχική της υπόθεσης και μάλιστα, έκανε και το απίστευτο: Έχασε 1-0 στην έδρα της από τον Άρη στον πρώτο αγώνα, αλλά νίκησε 2-1 μέσα στου Χαριλάου και πήρε μια σπουδαία και ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά!

inner

Εκεί, έπεσε πάνω στη ΑΕΚ και θα έκανε νέο… θαύμα, αν δεν υπήρχε ο διαιτητής Παπίλιας. Ο Πειραιώτης ρέφερι καταλόγισε ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ στον Φερούζεμ και δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Σταύρου Λαμπριάκου στο 18’ της ρεβάνς του 0-0 στην Ξάνθη. Η κανονική διάρκεια του αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια έληξε, τελικά, χωρίς σκορ, στην παράταση, όμως, η Ένωση πήρε με γκολ του Ίβιτς το «εισιτήριο» για τον τελικό του Κυπέλλου, το οποίο και κατέκτησε κόντρα στον Ολυμπιακό.

inner

inner

Από εκεί και πίσω, ποτέ άλλοτε -μέχρι και το 1980, όταν έγινε επαγγελματικό το ποδόσφαιρο- δεν είχαμε λιγότερες από δύο επαρχιακές ομάδες στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: