Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Δεν βλεπόταν o Παναθηναϊκός!!


Δεν βλεπόταν o Παναθηναϊκός

Ένας τραγικός Παναθηναϊκός έπεσε θύμα του Ερ. Αστέρα. Χωρίς λύσεις, χωρίς τίποτα να λειτουργεί και με πολλούς παίκτες… απόντες, το άστοχο τριφύλλι ηττήθηκε 74-63 και «μπλέκει». Τραγούδι απ’ τον κόσμο!

Τραγική εμφάνιση (ειδικά για εντός έδρας ματς) και μοιραία «σφαλιάρα» για τον Παναθηναϊκό!

Οι εκτός τόπου και χρόνου πράσινοι ηττήθηκαν 74-63 από τον Ερυθρό Αστέρα (2-1) και με ρεκόρ 1-2 «μπλέκουν», αν και νωρίς, όσον αφορά την πρόκρισή τους απ’ το Top-16. Κυρίως όμως επιβεβαίωσαν πως διανύουν πολύ άσχημο φεγγάρι και καλούνται πλέον ν’ ανέβουν ένα «βουνό».

Οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς (3/24 τρίποντα) είχαν πολλά προβλήματα σε επίθεση και άμυνα, βρέθηκαν να κυνηγούν διψήφιες διαφορές (34-44), προσωρινά με Ραντούλιτσα το μάζεψαν (48-50), όμως η συνέχεια ήταν οδυνηρή.

Πρώτος σκόρερ ο Γκιστ με 15 πόντους, από 12 είχαν Φελντέιν (4/14 σουτ), Ραντούλιτσα, τραγικοί Πάβλοβιτς (2ρ., 1 λάθος)-Γιάνκοβιτς (1/9 σουτ), δεν μπήκε στο πνεύμα ο Φώτσης, πάλευαν Καλάθης-Διαμαντίδης, αλλά χωρίς βοήθειες κι ανάσες. Στίματς, Γιόβιτς και Κίνσεϊ έκαναν την μεγαλύτερη ζημιά στην ελληνική ομάδα.

Παρά το σοκ και τον «εφιάλτη», ο κόσμος του Παναθηναϊκού τραγουδούσε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, στηρίζοντας την ομάδα, η οποία βέβαια βρίσκεται σε... περίεργο μονοπάτι.

inner

Το ματς

Η εκκίνηση δεν προμήνυε το τι θα ακολουθούσε για τον Παναθηναϊκό. Διότι οι πράσινοι προηγήθηκαν 4-0 και έδειξαν «ζεστοί» (όπως και η ατμόσφαιρα). Έλα όμως που στη συνέχεια είχαμε ρεσιτάλ αστοχίας (2/10 σουτ το τριφύλλι) και παρά την καλή τους άμυνα, οι γηπεδούχοι «κόλλησαν» στο 4-4, ύστερα από 6’. Η είσοδος του Διαμαντίδη και του Ραντούλιτσα «ξεμπλόκαρε» τον Παναθηναϊκό που μέχρι τότε είχε μόνο τον εξαιρετικό Καλάθη να παλεύει σε άμυνα και επίθεση, αλλά οι Σέρβοι πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά με τρίποντο του Γιόβιτς, προτού του απαντήσει με τον ίδιο τρόπο ο 3D (12-11). Ο «Ραντού» φορτώθηκε νωρίς με δύο φάουλ και κάθισε στον πάγκο, με τον Παπαγιάννη να μπαίνει άρον-άρον και απ’ τα δικά του χέρια να ολοκληρώνεται ένα προβληματικό πρώτο δεκάλεπτο, με το 14-16.

inner

Το τρίποντο του Γιάνκοβιτς επανέφερε σε θέση οδηγού τον Παναθηναϊκό (17-16), αλλά η… εκπληκτική αστοχία και η στατικότητα στην επίθεση (κακή κυκλοφορία της μπάλας) έδινε δικαιώματα στον Ερυθρό Αστέρα να πιστέψει ακόμα περισσότερο στο διπλό. Ο Διαμαντίδης έκανε ό,τι περνούσε απ’ το χέρι του (με οργάνωση και ασίστ) για να μείνει κοντά στο σκορ το τριφύλλι, όπως και συνέβη με το 26-26. Ο Ερυθρός Αστέρας στόχευσε μέσα στη ρακέτα και ο Τσίρμπες έκανε «πάρτι» απέναντι στον Κούζμιτς (με ίδιο play κάθε φορά), διατηρώντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του (30-33). Οι ερυθρόλευκοι ξέφυγαν ακόμα και με 7 (30-37), προτού ο Γκιστ με buzzer beater γράψει το 34-38 του ημιχρόνου, σε μια κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού, με προβλήματα στην άμυνα, με πάρα πολλά προβλήματα στην επίθεση.

inner

Με το καλημέρα στην επανάληψη, το ματς πήγε να «τιναχθεί» πρόωρα για το τριφύλλι! Ο Γιόβιτς «τρελάθηκε» απ’ τα 6,75 και με δύο τέτοια σουτ έστειλε τη διαφορά στο +10 (34-44), αναγκάζοντας τον Τζόρτζεβιτς σε τάιμ-άουτ! Τα πάντα πήγαιναν άσχημα για το τριφύλλι, ενδεικτικό πως ο Καλάθης έχασε δύο σερί λέι-απ, την ώρα που δεν υπήρχε κάποιος άλλος να βγει μπροστά (τραγικοί Πάβλοβιτς-Γιάνκοβιτς). Δεν υπήρχε άλλος τρόπος, έπρεπε να «ενεργοποιηθεί» ο Ραντούλιτσα. Το «φορτηγό» το πήρε πάνω του, κάνοντας πλάκα στην επίθεση, παίζοντας καλή άμυνα (αν και δεν είναι το φόρτε του) και οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στο -2, 48-50! Ο Κίνσεϊ όμως ήταν καθοριστικός, ο Στίματς… έβρισκε κάπως τον τρόπο (χτυπώντας στην κακή αντίδραση της ελληνικής ομάδας στο pick n roll) και το ΟΑΚΑ «πάγωσε» ξανά με το 48-54 στο 30’.

inner

Το -10 είχε γίνει -6. Και υπήρχε ελπίδα για την ανατροπή και πολύς χρόνος. Η αστοχία όμως της ελληνικής ομάδας και οι «βόμβες» των Σέρβων δεν επέτρεψαν πολλά πράγματα, με τη διαφορά να εκτοξεύεται ξανά σε διψήφια επίπεδα, 48-59. Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να πλησιάσουν, αλλά ο Γιάνκοβιτς δεν μπορούσε με τίποτα να πετύχει… έστω ένα καλάθι και η κλεψύδρα άδειαζε επικίνδυνα (53-61). Στην επίθεση δεν υπήρχε καν καλή κυκλοφορία, οι επιθέσεις έβγαζαν το άγχος και μοιραία έτσι δεν μπορούσε να γυρίσει το ματς με τον Λάζιτς να πετυχαίνει τρίποντο-μαχαιριά για το 53-64 στο τελευταίο τρίλεπτο. Τυπική διαδικασία το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζεται «διαλυμένος» και χάρη στην ενέργεια του Γκιστ μετριάστηκε εν μέρει το εύρος της ήττας για το 63-74.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 34-38, 48-54, 63-74

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς, Γιάνκοβιτς 3 (1), Φώτσης, Ραντούλιτσα 12, Φελντέιν 12 (1), Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 15, Καλάθης 7, Παπαγιάννης 4, Κούζμιτς 5

Ερυθρός Αστέρας (Ντέγιαν Ράντονιτς): Κίνσεϊ9, Ντάνγκουμπιτς 6, Λάζιτς 11 (2), Μίσιτς 5 (1), Σιμόνοβιτς 5 (1), Γκούντουριτς 2, Γιόβιτς 9 (8ασίστ), Μίλερ 4, Τσίρμπες 12, Στίματς 11
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: