Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

«Ιταλός» ο Μότα

Η οικογένεια της Εθνικής Ιταλίας καλωσόρισε τον Τιάγκο Μότα, καθώς η FIFA άναψε το «πράσινο φως» ώστε ο άσος της Ίντερ να αγωνίζεται με τους «ατζούρι».Ο Τσέζαρε Πραντέλι έχει καλέσει για πρώτη φορά τον Μότα για το φιλικό της Τετάρτης (09/02) με τη Γερμανία, αλλά υπήρχε ερωτηματικό για το αν μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει καθώς ο παίκτης είχε αγωνιστεί με την Εθνική των Ελπίδων της Βραζιλίας το 2003. Τελικά η FIFA έδωσε την έγκριση στην ιταλική ομοσπονδία και έτσι ο Μότα θα μπορεί να παίζει με τους «ατζούρι».

«Εχει φτάσει το "οκέι" της FIFA», αποκάλυψε ο Πραντέλι και συνέχισε: «Το βρίσκω περίεργο όταν παίκτες που δεν έχουν γεννηθεί στην χώρα, θέλουν να παίζουν με την Εθνική. Εγώ καλώ όποιον το αξίζει και κοιτώ πέρα από αυτά που λένε για την πολυεθνική ομάδα, γιατί το ποδόσφαιρο ενώνει», τόνισε ο Πραντέλι. Την τελευταία φορά, πάντως, που υπήρχε ανάλογο θέμα, μάλλον προκλήθηκε μεγαλύτερος ντόρος από ό,τι χρειαζόταν. Αναφερόμαστε, βέβαια, στον Αμάουρι, για τον οποίο όλοι στην Ιταλία είχαν αγωνία για το αν θα παίξει στην Εθνική. Ο 30χρονος φορ πέρασε και δεν ακούμπησε...

Στο μεταξύ, ο τεχνικός της Ιταλίας μίλησε και για τον Αντόνιο Κασάνο λέγοντας πως έχει μία τελευταία ευκαιρία: «Χρειάζεται να δείξει την κατάλληλη συμπεριφορά και συνέπεια. Έχω μιλήσει μαζί του και ξέρει πολύ καλά πως αυτή θα είναι η τελευταία του ευκαιρία στην Εθνική».

MVP ο Τζόρβας

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας του Παναθηναϊκού που κατέβασε… ρολά στο 0-1 με τον ΠΑΟΚ, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Δεύτερος με 37,02% αναδείχθηκε ο
Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο, που πέτυχε και τα δυο τέρματα του Άρη στη νίκη επί της ΑΕΚ με 1-2.
Καλύτερο γκολ ψηφίστηκε αυτό του Σωτήρη Νίνη, επίσης του Παναθηναϊκού, απέναντι στον ΠΑΟΚ.
Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:
Αλέξανδρος Τζόρβας (Παναθηναϊκός) 56,95%
Ντάρσι Νέτο (Αρης) 37,02%
Μάριο Μπρέσκα (Ολυμπιακός Βόλου) 6,03%
Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ:
Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός) 68,97%
Λουίς Μαχόπ (Ηρακλής) 22,07%
Σίλβα Ζούνιορ (Εργοτέλης) 8,97%

Ματσάρα στην Καισαριανή (4-3)!

Ένα πραγματικά απίστευτο παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -οι λιγοστοί είναι η αλήθεια- όσοι έδωσαν το παρών στο σημερινό παιχνίδι στην Καισαριανή μεταξύ Εθνικού Αστέρα και Διαγόρα, το οποίο ολοκληρώθηκε με νίκη των γηπεδούχων με σκορ 4-3!
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 3′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζλάτκοβιτς, αλλά ο Εθνικός Αστέρας έφερε άμεσα το παιχνίδι στα ίσια, με τον Χανιώτη, ο οποίος ισοφάρισε στο 7′. Ο Διαγόρας πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 19′ με δυνατό σουτ του Σκάρου, αλλά οι Ροδίτες ανέτρεψαν πλήρως το σκηνικό με τέρματα των Ταραχούλσκι και Σπάρταλη που σκόραραν στο 31′ και το 33′. Η αποβολή του Ζλάτκοβιτς όμως στο 39′, άλλαξε πλήρως τα δεδομένα, καθώς ο Χανιώτης ισοφάρισε σε 3-3 στο 51′ και ο Μπενίσκος επέφερε την ολική ανατροπή στο 83′ με κεφαλιά . Στις καθυστερήσεις οι Ροδίτες έμειναν με εννιά ποδοσφαιριστές, καθώς αποβλήθηκε ο Πουλόπουλος

Μαχόπ: «Ήρθα για να μείνω»

Ένα γκολ σε τρία παιχνίδια και μάλιστα με το δικό του τέρμα η ομάδα του Ηρακλή πήρε κεφάλι στο σκορ και κατέκτησε αγχωτική μεν, αλλά πολύ σημαντική νίκη δε στις Σέρρες. Ήταν το πρώτο του τέρμα με την «κυανόλευκη» φανέλα. Ο λόγος για τον Καμερουνέζο μεσοεπιθετικό των «κυανόλευκων», Λουίς Μαχόπ, που από την πρώτη του συμμετοχή στην ενδεκάδα του Ηρακλή στο εκτός έδρας ματς με την Καβάλα, έδειξε ότι μπορεί να κάνει πολλά για να βοηθήσει την ομάδα. Ο 23χρονος παρέθεσε χθες την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη εφ όλης της ύλης στο «Μ», αναφερόμενος τόσο στο παιχνίδι του Σαββάτου στις Σέρρες, όσο και στην νέα του ζωή στην Θεσσαλονίκη, τους στόχους του και φυσικά στον κόσμο της ομάδας.
«Ομαδική δουλειά το γκολ»
- Τρία ματς, ένα γκολ… Το πρώτο σου με τον Ηρακλή. Σημαίνει κάτι για σένα;
«Φυσικά και ήταν κάτι σημαντικό για μένα, αλλά κυρίως για την ομάδα. Είχαμε ανάγκη τους τρεις βαθμούς της νίκης και το παιχνίδι στις Σέρρες ήταν πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες, αφού θέλαμε αμφότεροι τη νίκη. Εμείς τη θέλαμε για να μη βρεθούμε σε δύσκολη θέση και τα καταφέραμε. Χαίρομαι για το γκολ, όμως σημασία έχει η νίκη και το ότι όλοι μαζί προσπαθήσαμε για να κάνουμε κάτι καλό. Ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο συνεργαστήκαμε πολύ καλά και θεωρώ ότι κάναμε καλή δουλειά».
- Που θα ήθελες να το αφιερώσεις;
«Εκείνη την ώρα, αυτό που σκέφτηκα ήταν η οικογένεια μου. Βέβαια, το αφιερώνω και στον κόσμο του Ηρακλή που παρόλο που η ομάδα δεν πήρε εισιτήρια για τις Σέρρες ταξίδεψε και ήρθε στο παιχνίδι και μάλιστα φώναζε και μας εμψύχωνε διαρκώς».
- Δεν ήταν δύσκολο το γκολ, αλλά το σημαντικό είναι πώς ήσουν στη κατάλληλη θέση…
«Ναι, δεν θεωρείται πολύπλοκο ούτε θεαματικό γκολ, όμως ακόμη και τα πιο εύκολα θεωρητικά τέρματα μπορεί να χαθούν ενώ αυτά που δεν γίνεται να μπουν τελικά να καταλήξουν στα δίχτυα. Το σημαντικό, όπως είπες ήταν ότι ήμουν στην κατάλληλη θέση. Ο Σολτάνι άλλαξε πολύ ωραία τη μπάλα με τον Αραμπατζή, κι αυτός ξανά πίσω στον Σολτάνι, ο οποίος μου έδωσε πολύ ωραία την ασίστ κι εγώ απλά έσπρωξα τη μπάλα στα δίχτυα. Ήταν ομαδική δουλειά το γκολ και οφείλεται σε όλους μας».
- Μπορείς να παίξεις ως καθαρός φορ;
«Η θέση μου είναι στις πτέρυγες. Να κυνηγάω τη μπάλα, να μπαίνω στην αντίπαλη άμυνα, και κυρίως να μοιράζω σωστά τη μπάλα και να κάνω ασίστ. Αισθάνομαι πολύ καλά εκεί. Και φυσικά αν βρεθώ στην κατάλληλη θέση για γκολ, θα σκοράρω. Ποιος παίκτης δεν θέλει να σκοράρει άλλωστε; Αν μου ζητηθεί να παίξω ως φορ θα το κάνω, βέβαια».
«Δεν υπάρχει πρόβλημα στο γκολ»
- Ο Ηρακλής έχει ένα πρόβλημα στο σκοράρισμα κι από ότι φαίνεται είσαι ο κατάλληλος παίκτης για να βοηθήσει την ομάδα μπροστά.
«Καταρχήν δεν θεωρώ ότι ο Ηρακλής έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Πολλές φορές δημιουργούνται ευκαιρίες και η μπάλα δεν καταλήγει στα δίχτυα. Αυτό συμβαίνει σε όλους καθώς έτσι είναι στο ποδόσφαιρο. Από όσο είδα, η ομάδα μου δουλεύει πολύ καλά στις προπονήσεις και πέφτει πολύ βάρος στην επίθεση και στην τελική προσπάθεια. Όλη η ομάδα από την άμυνα και μπροστά σκοπεύει να βοηθάει στην επίθεση. Εμένα, όπως σας είπα, η δουλειά μου είναι να μοιράζω καλά τη μπάλα και να βοηθάω στην ανάπτυξη της επίθεσης. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το γκολ στον Ηρακλή. Χρειάζεται δουλειά απλά η οποία γίνεται πολύ καλά στις προπονήσεις».
- Θα ήθελες να βάλεις κάποιο στόχο όσον αφορά τα πόσα γκολ θα πετύχεις φέτος στα εννιά εναπομείναντα παιχνίδια;
«Δεν μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη. Άλλωστε δεν είμαι καθαρός φορ. Θέλω να βάλω όσο περισσότερα γίνεται».
- Ο Πανσερραϊκός άρχισε να πιέζει στο δεύτερο ημίχρονο και ο Ηρακλής οπισθοχώρησε. Γιατί συνέβη αυτό;
«Είναι αλήθεια ότι στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πιο πίσω και προσπαθούσαμε να βγούμε μπροστά μόνο με κόντρα επίθεση, όμως ήταν δύσκολο γιατί οι περισσότεροι από εμάς είχαν γυρίσει πίσω. Από τη μία είναι λογικό αν σκεφτείς ότι ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Δώσαμε βέβαια την ευκαιρία στον αντίπαλο να μας πιέσει πολύ και θα μπορούσαμε να ισοφαριστούμε. Όμως, βλέποντας ότι ο Πανσερραϊκός άρχισε να πιέζει πολύ, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα με σκοπό να φύγουμε από τις Σέρρες νικητές και έχοντας πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς».
- Γιατί δέχτηκες κίτρινη κάρτα; Δεν σε είδαμε να βγάζεις τη φανέλα. Έγινε κάτι άλλο;
«Έλα ντε… (γέλια). Εγώ απλά σήκωσα τη φανέλα αυθόρμητα την ώρα που πανηγύριζα. Ήξερα ότι δεν έπρεπε να τη βγάλω. Προφανώς ο διαιτητής ενοχλήθηκε από την κίνηση μου, δεν τη θεώρησε πρέπον. Μου είπε ότι δεν έπρεπε να τη σηκώσω καθόλου. Και γι αυτό το λόγο δέχτηκα την κίτρινη κάρτα».
«Είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα»
- Είσαι ικανοποιημένος με αυτά που συνάντησες στον Ηρακλή;
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος γενικά από την ομάδα. Ήξερα ότι είναι στη μέση της βαθμολογίας και έχει κάποια σκαμπανεβάσματα από το ξεκίνημα που έκανε στην αρχή της περιόδου. Διαπιστώνω και από κοντά ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα και έχει καλούς παίκτες και μεγάλες δυνατότητες».
- Με το πού ήρθες, άλλαξε ο προπονητής. Πώς το αντιμετώπισες;
«Αυτό δεν ήταν πρόβλημα για μένα και θαρρώ ούτε για την υπόλοιπη ομάδα. Ο κ. Παράσχος, πάντως, πριν από το παιχνίδι στις Σέρρες μας εμψύχωσε πολύ, μας προετοίμασε καλά και μας έδωσε δύναμη».
- Ποιο είναι το κλίμα στον Ηρακλή; Έχεις προσαρμοστεί στην ομάδα;
«Το κλίμα είναι άψογο και δεν είχα πρόβλημα να ενταχθώ ομαλά στο σύλλογο. Από την αρχή μου άρεσαν οι εγκαταστάσεις της ομάδας και οι συνθήκες που συνάντησα ήταν άριστες. Επίσης, όλοι οι παίκτες με υποδέχτηκαν θερμά και οι σχέσεις των ποδοσφαιριστών στην ομάδα είναι πολύ καλές».
– Πως σε φαίνεται η ζωή στη Θεσσαλονίκη;
«Μου αρέσει πολύ. Το κλίμα είναι καλό, ο καιρός δεν είναι κρύος. Η πόλη είναι πιο μεγάλη από το Σάλτσμπουργκ. Γενικότερα, είναι πολύ ωραία. Δεν έχω προλάβει ακόμη να τη γυρίσω όλη».
- Ένας άλλος συμπατριώτης σου είναι στην ομάδα, ο Επαλέ. Μιλάτε, έχετε επικοινωνία;
«Ναι, φυσικά, είναι αυτός που μιλάω πιο πολύ από όλους, αφού μιλάμε την ίδια γλώσσα».
– Γνωριζόσασταν πιο πριν;
«Όχι, δεν τον ήξερα πριν έρθω στον Ηρακλή. Με το που ήρθα πάντως στην ομάδα αρχίσαμε να επικοινωνούμε και να κάνουμε παρέα. Άλλωστε, εκείνος έχει ξαναπεράσει από τον Ηρακλή και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία από όσο ξέρω και θεωρείται πιο «παλιός» από εμένα».
«Ήξερα την ιστορία του Ηρακλή»
- Τι είναι αυτό που σ’ έκανε να επιλέξεις την πρόταση του Ηρακλή; Πως προήλθε η συμφωνία;
«Ο μάνατζερ μου, ο οποίος συνεργάζεται με κάποιον Έλληνα μάνατζερ έκανε τη μεταγραφή με τους ανθρώπους της ομάδας. Εγώ είχα ενημερωθεί για την κατάσταση της ομάδας, για τη μεγάλη της ιστορία, για τον κόσμο της. Ήθελα να έρθω. Όσα άκουσα, μου κέντρισαν τον ενδιαφέρον και από ότι φαίνεται έκανα καλή επιλογή, γιατί είμαι πολύ ευχαριστημένος».
- Το συμβόλαιο που υπέγραψες με τον Ηρακλή είναι διάρκειας ενάμισι έτους;
«Ναι, ήρθα για να μείνω. Σας είπα, ότι από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τους υπεύθυνους της ομάδας είχα αποκομίσει πολύ καλή γνώμη και τώρα μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος».
- Στον Ηρακλή ήρθαν αρκετοί καινούριοι παίκτες το καλοκαίρι. Στην ουσία φτιάχτηκε καινούρια ομάδα. Και τώρα με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου έχουν έρθει ξανά καινούριοι ποδοσφαιριστές. Βλέπεις να υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά την ομοιογένεια;
«Για μένα δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Όλοι μαζί δουλεύουμε στις προπονήσεις με μεγάλη όρεξη και βλέπω ότι υπάρχει θέληση από όλους τους συμπαίκτες μου. Παλιούς και νέους. Βέβαια, πάντα στην αρχή χρειάζεται κάποιος χρόνος για να επέλθει το δέσιμο αλλά αυτό γίνεται σε ένα δύο παιχνίδια. Συνεργαζόμαστε καλά και θα συνεργαζόμαστε ακόμη καλύτερα. Υπάρχει η όρεξη και η διάθεση κι αυτό είναι που μετράει».
- Γιατί έφυγες από τη Μπάγερν; Είναι μία μεγάλη ομάδα. Δεν ήθελες να μείνεις ή υπήρξε κάποιο πρόβλημα;
«Υπήρξε ένα πρόβλημα ανάμεσα στον μάνατζερ μου και την ομάδα της Μπάγερν. Κάποιες διαφωνίες, όχι οικονομικές Μου άρεζε πολύ στην Μπάγερν, ήμουνα πολύ ευχαριστημένος, όμως έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, το καλύτερο ήταν να μείνω ελεύθερος κι από εκεί μετά πήγα στην Σάλτσμπουργκ».
«Ο κόσμος είναι δύναμη»
-Έχεις πάρει μία γεύση από την παρουσία των φιλάθλων του Ηρακλή. Τι θα ήθελες να τους πεις;
«Οι φίλοι της ομάδας ήταν κοντά μας και στην Καβάλα και στις Σέρρες. Η παρουσία τους ήταν από την αρχή καταπληκτική και ειδικότερα στο ματς με τον Πανσερραϊκό ακουγόντουσαν πολλές φορές σε όλο το γήπεδο. Ο κόσμος μας δίνει δύναμη, Τέτοιες εικόνες πάντα είναι ωραίες για τους ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να είναι κοντά μας και στα καλά και στα κακά. Από την αρχή είχα ακούσει ότι ο κόσμος της ομάδας ήταν θερμός και αυτό τελικά επιβεβαιώθηκε».
- Ακολουθεί το κρίσιμο ματς με τον Αστέρα ο οποίος δεν θέλει να έχει προβλήματα με την παραμονή του. Πως βλέπεις αυτό το εντός έδρας παιχνίδι;
«Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Ακριβώς όπως ήταν και το χθεσινό (σ.σ. προχθεσινό) στις Σέρρες. Ο Αστέρας είναι καλή ομάδα εκτός έδρας. Όμως κι εμείς είμαστε αήττητοι (σ.σ. εκτός από την ήττα από την Καβάλα) στην έδρα μας. Θα γίνει ένα δυνατό ματς. Θέλουμε τη νίκη για να αναρριχηθούμε και να ησυχάσουμε οριστικά, αφού ακόμη όλες οι ομάδες είναι κοντά. Θα έχουμε τους οπαδούς μας στις εξέδρες. Θα δουλέψουμε σκληρά. Η νίκη επί του Πανσερραϊκού έχει ήδη φύγει από το νου μας και πλέον σκεφτόμαστε το εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης».
- Θα ήθελες να πεις κάτι σαν επίλογο αυτής της συνέντευξης;
«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα. Θέλω να παίζω συνέχεια, θέλω να βοηθάω την ομάδα, να ανέβω επίπεδο. Να βάζω τα δυνατά μου. Θέλω να είμαι καλά εδώ πέρα, να δεθώ ολοκληρωτικά, να δουλέψω σκληρά, να γίνω ένα…»

«Από αναρρόφηση ο θάνατος του Γκάρι Μουρ»

Σε αναρρόφηση οφείλεται ο αιφνίδιος θάνατος του Γκάρι Μουρ τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με τη βρετανική ιστοσελίδα «The Sun». Ο 58χρονος κιθαρίστας, βρέθηκε αναίσθητος από τη φίλη σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ισπανία. Μέλος του πληρώματος του ασθενοφόρου που έφτασε στο σημείο ανέφερε πως ο θανών είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Πάντως τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα ανακοινωθούν όταν θα ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας.

Άνθρωπος του ξενοδοχείου δήλωσε πως: «Υπήρχαν σαφέστατα σημάδια αλκοόλ στο δωμάτιο. Η φίλη του ήταν πολύ ταραγμένη και έκλαιγε. Σκόπευαν να γευματίσουν στο εστιατόριο αλλά ήταν κλειστό για αυτό και τσίμπησαν ένα σάντουιτς στο μπαρ το οποίο συνόδευσαν με ένα μπουκάλι σαμπάνιας. Πήγαν μια βόλτα και στη συνέχεια επέστρεψαν στο μπαρ όπου ο Γκάρι ήπιε μερικά ποτήρια μπράντι. Έμοιαζε μια χαρά όταν έφυγε γύρω στις 11 το βράδυ».

Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός, πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Ηρακλή με 3-0

Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός, πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Ηρακλή με 3-0 σετ και έκανε ακόμα ένα βήμα στο να διασφαλίσει την παρουσία του στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν φανερά ανώτεροι από τους αντιπάλους τους και με κορυφαίους τους Τζούριτς και Ντεσπέιν, έφτασε στην εύκολη νίκη.

Τα σετ: 18-25, 20-25, 25-27

Ηρακλής (Μπρουκς): Όουενς 12 (10/18 επ., 2 άσοι, 44% υπ. - 33% άριστες) , Κράβαρικ 5 (4/8 επ., 1 μπλοκ), Προύσαλης 1, Κιρόγκα 6 (5/16 επ., 1 άσο, 61% υπ. - 61% άριστες), Μπίλινγκς 8 (7/18 επ., 1 άσο), Κανέλλος 4 (3/6 επ.), Μπαμπαλιούτας -λ 48% υπ. - 40% άριστες) / Εφραιμίδης Ν., Γκόρτσανιουκ 2 (2/5 επ., 80% υπ. - 80% άριστες), Χαραλαμπίδης, Εφραιμίδης Δ. 1.

Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Ντεσπέιν 13 (10/20 επ., 3 άσοι, 86% υπ. - 71% άριστες), Φιλίποβ 3 (2 μπλοκ), Εστράδα 7 (2/4 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Ανδρεάδης 8 (7/9 επ., 1 άσο), Τζούριτς 19 (18/32 επ., 1 άσο), Γιαμπλόνσκι 6 (6/9 επ., 39% υπ. - 32% άριστες), Κουζούνης -λ 27% υπ. -27% άριστες) / Κοκκινάκης, Φράγκος 2 (1/2 επ., 1 άσο, 67% υπ. - 50% άριστες), Χαριτωνίδης.

Δεν παίρνει εισιτήρια για Νέα Σμύρνη

Χωρίς τους φιλάθλους του (οργανωμένα τουλάχιστον) θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ το Σάββατο κόντρα στον Πανιώνιο.
Αυτό διότι πριν από λίγη ώρα η ΠΑΕ Πανιώνιος με τη σύμφωνη γνώμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών αρνήθηκαν να παραχωρήσουν εισιτήρια στον Δικέφαλο για τον αγώνα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης

Έκανε την ανατροπή, έμεινε κοντά

Αν και δυσκολεύτηκε, ο ΟΦΗ πήρε μία σπουδαία νίκη εντός έδρας κόντρα στον Ιωνικό με 3-1 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Football League.
Έκανε την ανατροπή, έμεινε κοντά (ΒΙΝΤΕΟ)
Το τρίποντο αυτό ήταν απαραίτητο για τους Κρητικούς, ειδικά μετά τις νίκες των πρωτοπόρων ΠΑΣ Γιάννενα και Παναιτωλικού αλλά και το «διπλό» του Λεβαδειακού μέσα στη Φυλή, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως με τη σημερινή νίκη έφτασαν τους 39 βαθμούς και ανέβηκαν τρίτοι.
Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν ιδανικά στο παιχνίδι, καθώς μόλις στο 12’ ο Βλάχος με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1. Η απάντηση του ΟΦΗ όμως ήταν άμεση, καθώς στο 33’ ο Ανέστης Αγρίτης, ισοφάρισε σε 1-1. Το γκολ αυτό ανέβασε ψυχολογικά τους γηπεδούχους, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν και τελικά δύο λεπτά πριν το τέλους του πρώτου ημιχρόνου έκαναν το 2-1 με τον Καπάνταη.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΟΦΗ ήταν και πάλι καλύτερος, πέτυχε και ένα τρίτο γκολ και πάλι με τον Καμπάνταη στο 68’ και «καθάρισε» το ματς.

«Όποιος πάει μαζί μου, την επόμενη βάζει γκολ»!

«Φωτιά» στο Καμπιονάτο έβαλε η «καυτή» Ιταλίδα συνοδός πολυτελείας, Αουρόρα Ολιβέιρα, η οποία αποκάλυψε ότι διατηρεί σχέσεις με τους περισσότερους παντρεμένους Ιταλούς διεθνείς ποδοσφαιριστές!
«Όποιος πάει μαζί μου, την επόμενη βάζει γκολ»! (ΦΩΤΟ)
«Είναι ποδοσφαιριστές όλοι από την Serie A αλλά και από την Εθνική ομάδα και είναι όλοι παντρεμένοι. Διατηρώ σχέσεις με τους περισσότερους ενώ με μερικούς είμαστε φίλοι. Κάποιες φορές τους επισκέπτομαι κι εγώ . Μάλιστα σε δωμάτια δίπλα στους προπονητές τους, αλλά με προπονητές δεν έχω πάει ποτέ!», είπε ενώ αναφέρθηκε και στις... ευεργετικές της ικανότητες: «Όταν ένας ποδοσφαιριστής πάει μαζί μου, την επομένη βάζει γκολ...».

Όταν ρωτήθηκε για την ταυτότητα των συντρόφων της δεν θέλησε να δώσει απαντήσεις: «Δεν μπορώ να πω ονόματα, μπορώ να πω χρώματα ομάδων. Λευκό , μαύρο, μπλε , κόκκινο. Έχω πάει και με ξένους ποδοσφαιριστές , όχι έγχρωμους...».

Θα το ...Τουμπάρω στο Καραϊσκάκη!»

Ο Σισέ μπορούσε να παίξει στην Τούμπα αλλά, όπως έλεγε, δεν ρίσκαρε για να αγωνιστεί στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό που μπορεί να γυρίσουν την υπόθεση τίτλος.
«Θα το ...Τουμπάρω στο Καραϊσκάκη!»
Ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν πήρε το ρίσκο να αγωνιστεί στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ εκφράζοντας την επιθυμία να αγωνιστεί στα επόμενα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ και κυρίως με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ του «τριφυλλιού» δοκίμασε χθες το πρωί του πόδι για να δει αν είναι σε θέση να παίξει στην Τούμπα και έλεγε στο ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού:

«Δεν πονάω ιδιαίτερα, αλλά αν παίξω μπορεί να πάθω υποτροπή. Καλύτερα να μην ρισκάρουμε, ώστε να είμαι πανέτοιμος στα επόμενα ντέρμπι», ήταν τα λόγια του Σισέ και κάπως έτσι πάρθηκε η απόφαση να μην αγωνιστεί στην Τούμπα προκειμένου να προφυλαχθεί για τα ντέρμπι που ακολουθούν.

Ο Γάλλος επιθετικός παρόλο που ήθελε πολύ να αγωνιστεί κόντρα στον ΠΑΟΚ (γι’ αυτό ακολούθησε διπλές θεραπείας κλ.π), προτίμησε να μην ρισκάρει για να είναι έτοιμος στα παιχνίδια που ακολουθούν με την ΑΕΚ και ειδικά με τον Ολυμπιακό.

Ο Σισέ θέλει να είναι μάχιμος στον αγώνα με την «Ένωση» στο ΟΑΚΑ γιατί με νίκη ο Παναθηναϊκός θα πάρει «εκδίκηση» για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, αλλά κυρίως θα μπορεί να παίξει το τελευταίο του χαρτί για τον τίτλο την μεθεπόμενη αγωνιστή κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη».

Ο Γάλλος επιθετικός ζει και αναπνέει γι’ αυτά τα δύο παιχνίδια και δεν ήθελε να ρισκάρει τη συμμετοχή και μια πιθανή υποτροπή παίζοντας στο ντέρμπι της Τούμπας. Ο Σισέ, όπως και οι υπόλοιποι «πράσινοι», πιστεύουν, άλλωστε, ότι με δύο νίκες στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό μπορούν να μπουν για τα καλά στη μάχη του τίτλου.

Εξάλλου, οι συμπαίκτες του κατάφεραν χωρίς την συμβουλή του ίδιου να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ και να μείνουν ζωντανοί στο πρωτάθλημα δίνοντας το δικαίωμα στον Σισέ να παίξει, όντας 100% έτοιμος, στα προσεχή κρίσιμα ντέρμπι.
 

«Χλωμό» με Πανιώνιο ο Μουσλίμοβιτς

Δύσκολα θα είναι σε θέση να παίξει στον αγώνα με τον Πανιώνιο στη Ν.Σμύρνη το Σάββατο ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.
«Χλωμό» με Πανιώνιο ο Μουσλίμοβιτς
Ο Βόσνιος ενσωματώθηκε με την αποστολή της εθνικής του ομάδας, η οποία αντιμετωπίζει την Τετάρτη το Μέξικο στην Ατλάντα, γεγονός που από ότι φαίνεται δημιουργεί πρόβλημα στη συμμετοχή του στο ματς με τους «κυανέρυθρους».
Συγκεκριμένα το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη και ο «Μούσλι» αναμένεται να βρίσκεται στην πατρίδα του το βράδυ της Πέμπτης. Από εκεί θα ξεκινήσει για τη Θεσσαλονίκη, κάτι που σημαίνει ότι ο παίκτης θα είναι πίσω την Παρασκευή.
Δεδομένου, ότι η προπόνηση της Παρασκευής θα γίνει νωρίς προκειμένου η αποστολή να αναχωρήσει για τη Νέα Σμύρνη, ο Μουσλίμοβιτς δύσκολα θα προλάβει να είναι ετοιμοπόλεμος.
 

Ζήτησε μηδενισμό ο Άρης!

Ο πόλεμος μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ δεν έχει τελειωμό! Οι «κίτρινοι» έκαναν αναφορά στον ΕΣΑΚΕ, ζήτησαν την εφαρμογή του άρθρου 31 του πειθαρχικού κανονισμού του πρωταθλήματος, ζητώντας ουσιαστικά τον μηδενισμό του Δικεφάλου.Η διοίκηση του Άρη συνέλεξε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, φωτογραφικό υλικό, δημοσιεύματα εφημερίδων και έκανε αναφορά στον ΕΣΑΚΕ με κοινοποίηση στον αθλητικό δικαστή. Οι «κίτρινοι» ζητούν να εφαρμοστεί άμεσα η παράγραφος 2 του άρθρου 31 του πειθαρχικού κανονισμού του ΕΣΑΚΕ, που προβλέπει τον μηδενισμό των γηπεδούχων, όπως και χρηματικό πρόστιμο. Η μάχη μεταξύ των δύο ομάδων θα περάσει στα χέρια του αθλητικού δικαστή και η ιστορία φαίνεται πως θα έχει συνέχεια…

«Εγώ θα διάλεγα Κριστιάνο»

Τον Κριστιάνο Ρονάλντο θα προτιμούσε αντί του Λιονέλ Μέσι ο Σέρχιο Ράμος. Ο άσος της Ρεάλ και της Εθνικής Ισπανίας ευχήθηκε επίσης καλή επιτυχία στον Φερνάντο Τόρες στην καριέρα του στην Τσέλσι.Τον συμπαίκτη του, Κριστιάνο Ρονάλντο, θα επέλεγε αν ήταν αναγκασμένος να το κάνει ο Ράμος. Ο 24χρονος μπακ μίλησε στα μέσα ενημέρωσης που βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής Ισπανίας, η οποία προετοιμάζεται για το διεθνές φιλικό με την Κολομβία (09/02). «Εξαρτάται τι θεωρεί ο καθένας, όμως εγώ θα διάλεγα τον Κριστιάνο, αφού παίζει στην ομάδα μου» τόνισε, ενώ για στον El Nino, πρόσθεσε: «Θέλω να ευχηθώ στον Τόρες καλή τύχη στην καριέρα του στην Τσέλσι».

Νέο σοκ με Μιλίτο...

Η περσινή χρονιά ήταν ονειρική για τον Ντιέγκο Μιλίτο, αλλά η φετινή είναι μια τραγωδία καθώς τραυματίστηκε ξανά και θα μείνει εκτός για 40 ημέρες.Ο Αργεντίνος σέντερ φορ άρχισε τη φετινή αγωνιστική περίοδο με ένα απίστευτο ντεφορμάρισμα και στη συνέχεια ήρθαν οι τραυματισμοί για να κάνουν πιο δύσκολα τα πράγματα. Πριν λίγο καιρό επέστρεψε στη δράση, στο ματς με τη Ρόμα πέρασε ως αλλαγή, έχασε μια απίστευτη ευκαιρία και τη Δευτέρα η Ιντερ ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει εκτός δράσης για 40 μέρες, λόγω νέου τραυματισμού.

Το θετικό για τους Νερατζούρι είναι ότι ο Τζιαμπάολο Πατζίνι, που αποκτήθηκε πριν λίγες εβδομάδες, έχει ήδη προσαρμοστεί στην ομάδα και σε κάθε ματς ξεχωρίζει, είτε σκοράροντας είτε κερδίζοντας πέναλτι.

«Συγνώμη» και «βολές» κατά Αστυνομίας!

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Πανσερρραϊός ζητά συγνώμη από τους φιλάθλους της για την ταλαιπωρία που υπέστησαν στον αγώνα με τον Ηρακλή (πιο συγκεκριμένα στη Θύρα 1), επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ζητά συγνώμη από τους Σερραίους φιλάθλους για την αντιμετώπιση που έτυχαν κατά τη διάρκεια του αγώνα Πανσερραϊκός – Ηρακλής στη θύρα 1. Η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ για την αποκατάσταση της αλήθειας και προς ενημέρωση των φιλάθλων της, εκθέτει τη σειρά των γεγονότων:
Στην πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης της αναμέτρησης Πανσερραϊκός – Ηρακλής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου όσο και στη δεύτερη που έγινε ανήμερα του αγώνα, αποφασίστηκε ο τρόπος αντιμετώπισης πιθανής οργανωμένης προσέλευσης φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας στο δημοτικό γήπεδο Σερρών από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ. Συγκεκριμένα, στο πρακτικό της σύσκεψης από 1/2/2011 και στην με αριθμό πρωτοκόλλου 1003/2/2/15-θ / 1 Φεβρουαρίου 2011, απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Σερρών, κ. Δημήτρη Τσώτα αναφέρονται τα παρακάτω:
«Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώσει εγγράφως, με κοινοποίηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, τους συνδέσμους φιλάθλων της για το γεγονός ότι δεν δόθηκαν εισιτήρια για τους φιλάθλους της, ότι δεν θα λειτουργήσει εκδοτήριο εισιτηρίων για τους φιλάθλους του ΗΡΑΚΛΉ και ότι δεν θα επιτρέπεται από την Αστυνομία η προσέγγιση και φυσικά η είσοδος στο γήπεδο των φιλάθλων του ΗΡΑΚΛΗ» και «Οι τυχόν μεμονωμένοι φίλαθλοι της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ που θα προσέλθουν στο γήπεδο χωρίς διακριτικά θα εισέλθουν από τις θύρες και θα καταλάβουν στις κερκίδες τις θέσεις για τις οποίες κατέχουν εισιτήριο».
Παράλληλα, στις 3 Φεβρουαρίου η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ με επίσημο έγγραφο της (Αριθμ. Πρωτ.:149) προς την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών ενημέρωνε τον επικεφαλής της για την πληροφορία που ήθελε φίλαθλοι του Ηρακλή να εισέρχονται οργανωμένα και με βίαιο τρόπο στο δημοτικό γήπεδο Σερρών.
Επίσης, την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ και γενικός διευθυντής, Βασίλης Χρυσανθίδης προσήλθε στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και προσκόμισε στο Διοικητή Τμήματος Τάξης, κ. Θωμά Σάνδρο, δημοσιεύματα αθλητικής εφημερίδας σχετικά με την προσέλευση των οργανωμένων φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας.
Τι λοιπόν εφαρμόσθηκε απ’ όλες αυτές τις αποφάσεις ; Ως προς τι οι συσκέψεις ; Και ποιος τελικά φέρει την ευθύνη ; Πως λειτούργησε για ανάλογο θέμα στο ματς Ολυμπιακός Βόλου – Ατρόμητος, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ;»

«Τέλος» ο Καλαφατάκης!

Παρελθόν αποτελεί από τον Ηρακλή ο τεχνικός Γιώργος Καλαφατάκης μετά τα τελευταία αποτελέσματα.
Διοίκηση και τεχνικός είχαν μία συζήτηση και τελικά έλυσαν την συνεργασία τους. Οι «κυανόλευκη» διοίκηση πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση τεχνικού.

Χαμένο πέναλτι αξίας... 100.000 ευρώ για τον Ντιέγκο

Με πρόστιμο 100.000 ευρώ τιμώρησε η Βόλφσμπουργκ τον Ντιέγκο για τη συμπεριφορά του στην αναμέτρηση με το Ανόβερο.

Οι Λύκοι κέρδισαν πέναλτι στο 80ο λεπτό και ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 1-0. Ο Πάτρικ Χέλμες είναι αυτός που αναλαμβάνει συνήθως τις εκτελέσεις, αλλά ο Ντιέγκο του πήρε την μπάλα και την έστησε στην άσπρη βούλα, στέλνοντάς την, όμως, στο δοκάρι.

Η Βόλφσμπουργκ τελικά ηττήθηκε και ο Στιβ ΜακΚλάρεν ήταν έξαλλος: «Με τρελαίνει όταν οι παίκτες δεν υπακούν στις εντολές μου και απαξιώνουν τις αποφάσεις μου».

Εκτός από το βαρύ πρόστιμο, ο Βραζιλιάνος άσος θα χάσει και τη θέση του στην αρχική 11άδα στην ερχόμενη αναμέτρηση με το Αμβούργο.

Τέλος ο ΜακΛάρεν


Λίγες ώρες αργότερα, η Βόλφσμπουργκ έλυσε τη συνεργασία της με τον προπονητή της ομάδας, Στιβ ΜακΛάρεν.

«Ο σύλλογος έλυσε το συμβόλαιο με τον Στιβ ΜακΛάρεν. Στη θέση του αναλαμβάνει καθήκοντα ο Πιερ Λιτμπάρσκι», αναφέρει ανακοίνωση της Βόλφσμπουργκ για τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της Αγγλίας.

Αιτία ήταν η κακή πορεία της Βόλφσμπουργκ που βρίσκεται στη 12η θέση της βαθμολογίας της Μπουντεσλίγκα.

ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ Ο ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ

Με το...«καλησπέρα» οΡοναλντίνιο έγινε ο ήρωας της Φλαμένγκο. Μπορεί να μη σκοράρισε στην πρώτη εμφάνισή του με τους ροσονέρι της Βραζιλίας,αλλά ο κάποτε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου έγινε αντικείμενο λατρείας για τους οπαδούς και το αφεντικό της ομάδας.Στον επανακάμψαντα στη Βραζιλία αστέρα παραδόθηκε κατευθείαν το εμβληματικό Νο 10 και μαζί το περιβραχιόνιο του αρχηγού.Για να τον δουν στο ντεμπούτο με τη Φλαμένγκο βρέθηκαν στο γήπεδο 42.000 οπαδοί της,προκαλώντας sold out στα εισιτήρια.Πριν από τον αγώνα υπήρξε μια σύντομη «τελετή» προκειμένου να παραδοθεί το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον αριστερό μπακΛεονάρντο Μούραστον «Ρόνι» ενώ στη διάρκεια του ματς οι οπαδοί της Φλαμένγκο παραληρούσαν σε κάθε ενέργειά του.Οσο για τον ίδιο, «ορκίστηκε» πίστη στη νέα ομάδα φιλώντας το σήμα της και χαιρετώντας στρατιωτικά (φωτογραφία).Για την ιστορία,η Φλαμένγκο νίκησε με 1-0 με γκολ τουΒαντερλέι τη νεοφώτιστη Νόβα Ιγκουάσου και ανέβασε στους 5 το σερί των νικηφόρων αγώνων της.Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανάπαυλα του ματς ο Ροναλντίνιο άλλαξε φανέλα αφού αυτή που φορούσε το πρώτο ημίχρονο πήγε κατευθείαν στο μουσείο της Φλαμένγκο.

Η Μπάρτσα «έσβησε» τη Ρεάλ του Ντι Στέφανο - Μέσι, Ρονάλντο «απειλούν» τον Σάντσες

Πέρυσι η Μπαρτσελόνα ακούμπησε το φράγμα των 100 βαθμών κόβοντας πρώτη το νήμα του αγωνιστικού μαραθωνίου της Πριμέρα Ντιβισιόν με 99 βαθμούς έπειτα από 38 αγωνιστικές. Δεύτερη τερμάτισε η Ρεάλ Μαδρίτης με τρεις βαθμούς λιγότερους (96β.), ωστόσο το εντυπωσιακό είναι ότι οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι» του ισπανικού πρωταθλήματος διέλυσαν το προηγούμενο ρεκόρ βαθμολογικής συγκομιδής που ήταν 92 βαθμοί από τους «Μερένχες» της πρώτης θητείας του κ. Φάμπιο Καπέλο (1996-97).
Εφέτος, οι Μπλαουγκράνα, αφού κατέριψαν φτάνοντας στις 16 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, το ρεκόρ της Ρεάλ του Ντι Στέφανο που αντιστέκονταν από το 1961 με 15 νίκες, οδεύουν ολοταχώς να διαλύσουν και αυτό το (δικό τους) βαθμολογικό ρεκόρ καθώς έχουν ήδη 61 βαθμούς έπειτα 22 αγώνες. Στην τρελή κούρσα τους στην οποία πρωταγωνιστεί ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη για το 2009 και το 2010 Λιονέλ Μέσι συμπαρασύρει τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον δικό της αστέρα Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι δύο σούπερ σταρ δίνουν τον δικό τους αγώνα στον πίνακα των σκόρερ όπου προηγείται ο Πορτογάλος με 25 γκολ και ακολουθεί ο Αργεντινός με 24 γκολ.
Οπως ανέφερε ο επίσημος διαδικτυακός τόπος της Ρεάλ Μαδρίτης ο διεθνής πορτογάλος επιθετικός κατάφερε ήδη να γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου, καθώς έφτασε τα 50 γκολ σε 51 συμμετοχές με τη λευκή εμφάνιση των Μαδριλένων, ενώ στο ίδιο διάστημα ο Φέρεντς Πούσκας είχε 55 γκολ, ο Αλφρέδο ντι Στέφανο 52, ο Παχίνιο 50 και ο Ρονάλντο 43. Πλέον στόχος τόσο του Κριστιάνο Ρονάλντο, όσο και του Λιονέλ Μέσι είναι να ξεπεράσουν το ρεκόρ των 38 γκολ που είχε πετύχει σε μία αγωνιστική περίοδο (1989-90) ο θρυλικός μεξικανός επιθετικός της Ρεάλ Ούγκο Σάντσες.

Χιμένεθ: «Δε φεύγω τώρα»

Μένει μέχρι… να φύγει ο Μανόλο Χιμένεθ. Η αστάθεια στο εσωτερικό της ΑΕΚ, η ήττα από τον Άρη και ένα δημοσίευμα της “As” για πρόταση εκ Ισπανίας προς τον τεχνικό της Ένωσης έβαλαν πάλι μπροστά τις «σειρήνες» αποχώρησης του από τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Μπορεί ο «δικέφαλος» να κρατήσει τον Ισπανό, κερδίζοντας έτσι ένα σημαντικό στο ποδόσφαιρο στοίχημα;

Το βέβαιο είναι πως αν η ΑΕΚ θελήσει να βελτιώσει τα υπέρ της σε αυτό το στοίχημα προγνωστικά θα πρέπει να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας και μία καλή θέση στα πλέι-οφ, αφού από αυτά ίσως κριθεί σε μεγάλο βαθμό η απόφαση του Μανόλο Χιμένεθ.

Προς το παρόν ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι θα τηρήσει το συμβόλαιο του και θα παραμείνει στην ΑΕΚ τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Για το μακρύτερο μέλλον όμως πρόκειται να ζητήσει πειστικές εγγυήσεις από τους διοικούντες. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Σταύρο Αδαμίδη, ο Μανόλο Χιμένεθ φρόντισε να τον καθησυχάσει, λέγοντας: «Δεν φεύγω τώρα. Θα συνεχίσω να παλεύω, να δουλέψουμε και να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το Κύπελλο. Το καλοκαίρι, θα τα βάλουμε κάτω τα πράγματα και θα δούμε τι μπορεί να γίνει».

Συγχρόνως, ο μάνατζερ του έμπειρου προπονητή, με συνέντευξη του στην εφημερίδα “Goal News” επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων και τόνισε ότι η παραμονή του πελάτη του την επόμενη σεζόν απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις.

«Ο Μανόλο θέλει να συνεχίσει στην ΑΕΚ. Η δουλειά μου εμένα ως εκπροσώπου του είναι να διασφαλίσω το μέλλον του. Πάντα πρέπει να κοιτάς μπροστά. Ο Μανόλο έχει προτάσεις και από άλλες ομάδες και εμένα η δουλειά μου είναι να κάνω το καλύτερο για τον πελάτη μου γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

Ο Μανόλο ήθελε να μείνει και στην Σεβίλλη, είχε συμβόλαιο, όμως τελικά η συνεργασία έληξε έπειτα από επιθυμία της διοίκησης. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Ο Μανόλο θέλει να συνεχίσει στην ΑΕΚ, έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ και δεν πρόκειται να φύγει τώρα. Βεβαίως για να συνεχίσει και τη νέα χρονιά θέλει να ξέρει τι συνθήκες θα επικρατούν και κατά πόσο θα έχει τα εχέγγυα για να μπορέσει να φτιάξει μια καλή ομάδα.

Θέλει να ξέρει αν θα μπορεί να δουλέψει σωστά και να κάνει την ομάδα ανταγωνιστική. Θέλει να ξέρει αν οι ιδιοκτήτες του συλλόγου έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες με τον ίδιο. Για αυτό και θα συζητήσει μαζί τους. Πάντως τώρα που μιλάμε δεν έχει καμία πρόθεση να αφήσει την ομάδα», ανέφερε σχετικά ο Αλβάρο Τόρες.

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Ψάχνει τον αντί-Ντάνι ο Παράσχος

Στροφή στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης για τον Ηρακλή. Ο Γιώργος Παράσχος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ντάνι, ο οποίος είχε δηλωθεί να εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής στον αγώνα της Κυριακής, με την πελοποννησιακή ομάδα, για τη συμπλήρωση τεσσάρων καρτών, ενώ, στον αντίποδα, ο Χοσέμι, εξέτισε αντίστοιχη ποινή στην αναμέτρηση των Σερρών και συμπεριλαμβάνεται εκ νέου στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας.

Για τη θέση του Πορτογάλου αμυντικού μέσου ο Παράσχος έχει αρκετές επιλογές. Ο Αραμπατζής τα πήγε πολύ καλά στις Σέρρες ως ανασταλτικός χαφ, ο Παπαστεριανός έδειξε ότι γύρισε σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ υπάρχει ο Γκαρσία και η προοπτική ντεμπούτου του Καϊτά, ο οποίος δείχνει αρκετά ετοιμοπόλεμος.

Μιχαηλίδης: «Μεγάλες οι δυνατότητες του Βιεϊρίνια»

Ο Μπάμπης Μιχαηλίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και όχι μόνο. Ο βοηθός και άμεσος συνεργάτης του Μάκη Χάβου στον πάγκο του Δικεφάλου, μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Νομίζω ότι υπάρχει καλή συνεργασία με το Μάκη το Χάβο. Όσοι βρέθηκαν χθες στο γήπεδο, είδαν μια ομάδα να προσπαθεί, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να βάλουμε κάποιο γκολ. Νομίζω ότι ο προπονητής έκανε όλα όσα έπρεπε να κάνει για να γυρίσει το παιχνίδι, για αυτό έκανε κι αυτές τις αλλαγές».
«Ο ΠΑΟΚ του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ του χθες, σε όλα τα επίπεδα».
«Όλοι όσοι παρακολουθούν τον Βιεϊρίνια, βλέπουν ότι αυτός ο παίκτης μπορεί να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε ομάδα του εξωτερικού. Οι δυνατότητες του είναι πολύ μεγάλες και η παρουσία του τιμά το ελληνικό πρωτάθλημα».
«Ο στόχος της ομάδας είναι να κερδίζει γιατί είναι φτιαγμένη για αυτό. Αλλά και οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αυτή η ήττα μας φέρνει λίγο πίσω, αλλά υπάρχουν αρκετά παιχνίδια για να καλύψουμε αυτή τη διαφορά από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Εκτιμώ δε πως είναι πλασματική. Ο ΠΑΟΚ είναι μέσα και στους 3 στόχους. Είναι προφανές πως θέλει η ομάδα του κύπελλο, θέλει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League και φυσικά τη συμμετοχή στα πλέι οφ και τη διάκριση μέσω πρωταθλήματος. Η προσπάθεια η δική μας είναι να βρίσκεται όσο το δυνατό πιο έτοιμη η ομάδα σε κάθε παιχνίδι».

Κορομηλάς: «Είπα στο κομισάριο να γράψει την αλήθεια»

Το μέλος της ΚΕΔ Κώστας Κορομηλάς, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ στην Α1.
Μεταξύ των άλλων τόνισε: «Εμείς ορίσαμε τους κομισάριους, τον κύριο Μούστο και τον κύριο Μαραμή. Άκουσα ότι υπήρχαν παραπάνω θεατές από το επιτρεπόμενο όριο και αυτό είναι θέμα της γηπεδούχου ομάδος. Πρέπει να γραφτεί η αλήθεια, για να αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα τις συνέπειες. Είναι καλό να μην δημιουργούνται εντάσεις, να προστατεύουμε το άθλημα. Είπα στο κύριο Μαραμή να γράψει τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν. Να προστατεύουμε μόνο την αλήθεια. Καταλαβαίνω ότι τα ματς Άρη – ΠΑΟΚ είναι σημαντικά, υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά θα πρέπει να μην δημιουργούν προβλήματα οι ομάδες. Άκουσα ότι υπήρχαν 70 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι! Θα πρέπει να κατεβάσουμε τους τόνους, να υπάρχει μια συνεργασία. Θα ζητήσω και το βίντεο του αγώνα, για να δω τα λάθη της διαιτησίας, για τα 4 φάουλ του Χατζηβρέττα που διαμαρτύρεται ο Άρης και το πόσοι φίλαθλοι υπήρχαν στο γήπεδο».

Ανακοίνωση Ολυμπιακού Βόλου προς τους φιλάθλους του

Μπορεί να είμαστε στην αρχή της εβδομάδας ο Ολυμπιακός Βόλου όμως εξέδωσε ανακοίνωση που έχει αποδέκτη τον κόσμο της ομάδας για το ματς με την Λάρισα που θα γίνει την Κυριακή
Αναλυτικά η ανακοίνωση τονίζει: «Ενόψει του αγώνα της Κυριακής 13 Φεβρουαρίου 2011 μεταξύ των ομάδων Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλεί τους φιλάθλους της ομάδας μας να παραμείνουν αμέτοχοι σε κάθε είδους προκλήσεις.
Ο Ολυμπιακός Βόλου αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο αγώνα όπως όλους τους άλλους αγώνες κάθε Σαββατοκύριακου, σε αντίθεση με τον αντίπαλο, ο οποίος δίνει αγώνα επιβίωσης και για αυτό το λόγο μην απαντάτε σε οποιεσδήποτε προκλήσεις και κρατήστε χαμηλούς τόνους.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου συστήνει επίσης στους φιλάθλους της ομάδας να μη ταξιδέψουν οργανωμένα ή μεμονωμένα στη Λάρισα, για το συγκεκριμένο αγώνα».

Μούστος-«Υπεράριθμοι στο ντέρμπι»

Ο βετεράνος διαιτητής Τάσος Μούστος, εκ των κομισαρίων του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη στο «Παλατάκι», επιβεβαίωσε μιλώντας στο metrosport.gr πως έχει υποβάλλει ήδη έκθεση σχετικά με τα όσα είδε στον αγώνα του Σαββάτου.
«Καταγράφω στην έκθεση μου ότι πράγματι υπήρχαν υπεράριθμοι θεατές στον αγώνα, περίπου 200», τόνισε χαρακτηριστικά. Και επισημαίνει: «Έκθεση έχει κάνει και ο έτερος παρατηρητής, ο κύριος Μαραμής, που ήταν στην κεντρική είσοδο, όπως στην ένσταση του Άρη έχουν απαντήσει οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα. Δεν μπορώ να σας διαβάσω αναλυτικά τι λέει η έκθεση μου, την έχει ο ΕΣΑΚΕ, αν θέλετε μπορείτε να τη ζητήσετε από εκεί».
Στην ερώτηση για το τι έγινε με τα φάουλ του Χατζηβρέττα, επίσης αντικείμενο διαμαρτυρίας και καταγγελίας του Άρη, ο κ.Μούστος είπε ότι: «Τα φάουλ είναι σωστά, είναι γραμμένα στο φύλλο αγώνα. Δεν ξέρω αν έκανε λάθος ο άνθρωπος που τα «σημείωνε» στον ηλεκτρονικό πίνακα, αλλά στο φύλλο αγώνα είναι γραμμένα κανονικότατα. Είχε τρία φάουλ, ένα «Π1″ και δύο «Π2″ (σ.σ. σημαίνει φάουλ που εκτελούνται δύο βολές) και κανονικά αποβλήθηκε μετά, εφ’ όσον του χρεώθηκε φάουλ και τεχνική ποινή. Αυτό αναφέρουν και οι διαιτητές στην απάντηση τους στην ένσταση του Άρη».

Βανγκέλι: «Οικογένεια μου ο Άρης»

Ο Κρίστι Βανγκέλι μίλησε από την Αλβανία στο «Αθλητικό Metropolis», για τη νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ, για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και για τον ίδιο.
Ο αμυντικός του Άρη μετάξύ των άλλων τόνισε: «Ξέραμε τη δυσκολία του αγώνα με την ΑΕΚ, θέλαμε τους βαθμούς για να φτάσουμε πιο κοντά στα πλέι οφ. Δώσαμε το καλύτερο μας εαυτό και τα καταφέραμε. Από την αρχή ξέραμε τη δυσκολία, εκμεταλλευτήκαμε τις αντεπιθέσεις και το σημαντικό είναι πως πήραμε τους 3 βαθμούς. Στα προηγούμενα παιχνίδια δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας, αλλά και από δικά μας λάθη δεν κερδίζαμε».
«Ο Γιάννης Μιχαλήτσος με έφερε στον Άρη από τον Άγιο Γεώργιο Κρήνης και ο Όλε Σκόμποε με ανέβασε στην πρώτη ομάδα. Είναι η οικογένεια μου ο Άρης, με έχει στηρίξει τόσα χρόνια, έχω πάρει πάρα πολλά από αυτή την ομάδα. Αγαπάω την ομάδα και θέλω να το δείχνω σε κάθε παιχνίδι».
«Δεν διαλέγουμε παιχνίδια, απλά στην Ελλάδα δεν σε αφήνουν να παίξεις ποδόσφαιρο, μας έχουν αδικήσει αρκετές φορές οι διαιτητές. Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν αυτά, είναι μεγάλη η διαφορά».
«Ο Ολυμπιακός είναι η πιο σταθερή ομάδα φέτος, έχει καλό σύνολο και θα πρέπει να το προσέξουμε. Πρέπει να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη για να καταφέρουμε να μπούμε στα πλέι οφ. Έχουμε χάσει έδαφος, αλλά όσο η Καβάλα κερδίζει θα πρέπει να κερδίζουμε κι εμείς. Να κοιτάξουμε πρώτα το σπίτι μας και μετά τους άλλους. Η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου έχουν καλές ομάδες κι έχουν κερδίσει και τους «μεγάλους» της Αθήνας, αλλά και ο Ατρόμητος είναι μια καλή ομάδα. Εμείς όμως πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας».
«Εύχομαι ότι καλύτερο στον Έκτορ Κούπερ και τον ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχαμε».
«Ήταν ένα από τα μεγάλα παιχνίδια που είχα κάνει ως διεθνής με τη Πορτογαλία (σ.σ το 2008 Πορτογαλία – Αλβανία 0-0 για τα προκριματικά του Μουντιάλ), μαρκάροντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο».
«Εύχομαι να πετύχει κι άλλα γκολ ο Νέτο, ξέρει αυτή τη θέση, έχει ξαναπαίξει εκεί και με την Κέρκυρα και με τη Ξάνθη».
«Από μικρός ήμουν Άρης, πάντα αγαπούσα αυτή την ομάδα. Η στήριξη του κόσμου είναι εκπληκτική, είναι δίπλα μας σε κάθε γήπεδο. Μας δίνει μεγάλη δύναμη και οφείλουμε να τους δώσουμε χαρά στη συνέχεια, αρχής γεννομένης από το Σάββατο κόντρα στον Ολυμπιακό».

Μιχαλ-ί(τ)σιωσε λίγο ρε μάγκα!

Η ασέβεια έχει και τα όριά της. Και καλό θα είναι να βρεθεί σύντομα κάποιος που να βάλει φίμωτρο στον Μιχαλήτσο, διότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Εκτός κι αν την έχει δει Χάβος...
Μιχαλ-ί(τ)σιωσε λίγο ρε μάγκα!
Αλλά ο Χάβος κέρδισε την παραμονή του στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ο νυν προπονητής του Αρη, έχει πολλά ψωμιά ακόμα να φάει, μέχρι να βγάλει γλώσσα, όχι μόνο για τον Κούπερ, αλλά για κάθε προπονητή που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Δεν έχουμε καμία διάθεση να αγιοποιήσουμε τον Αργεντίνο κόουτς, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να μπουν στη θέση τους. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Κούπερ αναστήθηκε ως προπονητής, αλλά και ίδιος ανέστησε το φρόνημα του Αρη.
Οι οπαδοί τον αντιμετώπισαν σαν σωτήρα και αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Επί των ημερών Κούπερ, ο Αρης, πέτυχε αρκετά πράγματα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Αρα λοιπόν, Γιάννη Μιχαλήτσο ίσιωσε λίγο και παρ'το αλλιώς. Διότι δηλώσεις σαν κι αυτές που έγιναν μετά τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ, μόνο ένας γραφικός κι ονειροπαρμένος θα έκανε.
«Το ποδόσφαιρο με δύο φορ έχει πεθάνει» είπε ο Μιχαλήτσος. Επίσης. «Σβήσαμε την ντροπή του πρώτου γύρου». Αλλά και. «Δεν έχω παράπονο από το ρόστερ του Αρη, αλλά θα ήθελα να παίζει διαφορετικά. Η ομάδα είναι έτσι δομημένη, αλλά χωρίς να φταίει η διοίκηση, που κάποιοι παίκτες αδικούνται». Μπράβο ρε παλίκαρε. Αξιος ο μισθός σου!
Δε φταίει η διοίκηση του Αρη σε τίποτα και ο μόνος υπαίτιος είναι ο Κούπερ. Πρόσεξε όμως, διότι το ποδόσφαιρο είναι άτιμο. Μπορεί να έχει 4 βαθμούς σε δύο ματς, αλλά αν σκάσουν τίποτα «σφαλιάρες» στους αγώνες που απομένουν, θα καταπιείς τη γλώσσα σου και όχι μόνο θα πάρεις πόδι από τον Αρη (που έτσι κι αλλιώς είσαι υπηρεσιακός), θα σε κατατρέχει πάντα ο τίτλος.
«Ο γκουρού του ποδοσφαίρου Μιχαλήτσος, που τα έβαλε με τον άσχετο τον Κούπερ». Και θα γελάει όλη η πλάση με την πάρτη του.Πηγη sportdog.gr

Τα αγόρια ξενυχτάνε μόνα ή δυο-δυο!

Μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, Μαρινάκης και Βαλβέρδε χτύπησαν «καμπανάκι» στους παίκτες του Ολυμπιακού, όμως κάποιοι σκέφτονταν το… κλαμπ της Κυριακής, από όπου έφυγαν ξημερώματα!
Τα αγόρια ξενυχτάνε μόνα ή δυο-δυο!
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης την περασμένη Πέμπτη, όντας ιδιαίτερα προβληματισμένος από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Κύπελλο, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και μίλησε στους παίκτες. Δεν τους έβαλε τις φωνές, παρόλο που δεν ήταν ικανοποιημένος από την απόδοσή τους. Θέλησε να τους ανεβάσει ψυχολογικά και να τους κρατήσει σε εγρήγορση ενόψει του πρωταθλήματος, ειδικά τώρα που έρχονται πιο δύσκολα παιχνίδια, όπως αυτό με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη».
Κάποιοι μάλλον δεν άκουσαν το… καμπανάκι, καθώς στα αυτιά τους ηχούσε η μουσική από τα κλαμπ. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από όσα έμαθε ο σκύλος για το χθεσινό βράδυ, όταν κάποιοι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών το… γλέντησαν μέχρι πρωίας.
Κέβιν Μιραλάς και Χοσέ Χολέμπας βρέθηκαν στο γνωστό «Dream City», από το οποίο και… ξέχασαν να φύγουν. Ο Βέλγος, για τον οποίο επανειλημμένως έχουν ακουστεί διάφορα «παραστρατήματα», δεν ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, αφού σχεδόν όλες τις ώρες έμεινε στο εστιατόριο, σε αντίθεση με τον Χολέμπας που γύρισε όλο το μαγαζί. Τα παιδιά ήταν πάντως δικαιολογημένα, αφού σήμερα ο Ολυμπιακός έχει ρεπό, ωστόσο τα ξενύχτια σίγουρα δεν βοηθάνε στην συγκέντρωση που ζήτησαν Βαλβέρδε και Μαρινάκης πριν από λίγες ημέρες.
Για να μην αναφέρουμε, πως αμφότεροι, όντας και νεότεροι, θα έπρεπε να παραδειγματιστούν από τους Ντουντού, Ιμπαγάσα, Γιάννη Παπαδόπουλο, Ουρτάδο και Αβραάμ Παπαδόπουλο, που και σήμερα πήγαν στου Ρέντη, παρότι δεν ήταν υποχρεωμένοι.
ΥΓ. Στο ίδιο μαγαζί βρέθηκε λίγο μετά τις 03.00 και ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος παρά το ταξίδι στην Κρήτη και το 90λεπτο στο οποίο αγωνίστηκε, δεν έχασε την ευκαιρία για μία βολτούλα. Άλλωστε, ο «Μήτρο» στον Ολυμπιακό ανήκει, το πρωτάθλημα θέλει. Γιατί να τα βάψει «μαύρα» με την ήττα του Πανιωνίου που τον έφερε πιο κοντά στον υποβιβασμό;

«Ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο η Μπαρτσελόνα»

Με κολακευτικά λόγια για την Μπαρτσελόνα μίλησε ο πρώην προπονητής της ομάδας, Γιόχαν Κρόιφ. Τι είπε για το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που παίζουν οι πρωταθλητές Ισπανίας.«Περισσότερα από τριάντα χρόνια μετά την ήττα στον τελικό του Μουντιάλ του 1974, η ολλανδική ομάδα ακόμη δέχεται εγκώμια και τη θυμούνται πολλοί. Το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο συνοδεύει εκείνη την ομάδα, στο οποίο οι αμυντικοί επιτίθονταν και οι επιθετικοί αμύνονταν», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:
«Αυτό ισχύει και για την Μπαρτσελόνα. Είναι η ομάδα με το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο του 21ου αιώνα. Με τον Ράικαρντ στην ομάδα άρχισαν τα πρώτα βήμα μπροστά, αλλά με τον Γκουαρντιόλα η Μπαρτσελόνα προχώρησε ακόμη περισσότερο. Αυτή η ομάδα απελευθερώνει το ποδόσφαιρο».

Eπίθεση στον Παμπορίδη!Ο ίδιος κατήγγειλε ότι φορούσαν φανέλες του Άρη!

Σύμφωνα με πληροφορίες , επίθεση στον διαιτητή Βασίλη Παμπορίδη έγινε σε αγώνα πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κιλκίς, χωρίς να τραυματιστεί! Ο ίδιος κατήγγειλε ότι φορούσαν φανέλες του Άρη!Ο Παμπορίδης είχε οριστεί σε τοπικό αγώνα του πρωταθλήματος στο Κιλκίς μεταξύ Απόλλωνα Πευκοδάσους και Μαυρονερίου. Στην κερκίδα βρέθηκαν περίπου τριάντα άτομα φορώντας κίτρινες φανέλες και μάλιστα δύο είχαν τα ονόματα των παικτών του Άρη, Κόκε και Λαζαρίδη!
Αυτοί λοιπόν τον αποδοκίμαζαν συνεχώς και στο ημίχρονο βγήκαν έξω από το γήπεδο και προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο του διαιτητή, ένα μαύρο Όπελ, γράφοντας μάλιστα τη λέξη Αρης. Τις καταγγελίες τις έκανε ο ίδιος ο διαιτητής στο αστυνομικό τμήμα, αλλά το περίεργο είναι ότι ο Παμπορίδης φέτος έχει σφυρίξει μόλις έναν αγώνα του Άρη, αυτόν με την Καβάλα, χωρίς να υπάρχουν παράπονα από τους «κίτρινους»
Αντιθέτως, ο ρέφερι που τώρα είναι τιμωρημένος και κατάγεται από το Κιλκίς, είχε δεχθεί παλαιότερα απειλές μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚστο Καραϊσκάκη στον πρώτο γύρο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με συνοδεία από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» κατά την επιστροφή του στο Κιλκίς. Μάλιστα λόγω των καταγγελιών που έκανε ο ίδιος, είχε επέμβει η εισαγγελέας Κιλκίς και ζήτησε έρευνα για το θέμα!Πηγη gazzetta.gr

Στημένο το Νιούκαστλ-Άρσεναλ;

Νιούκαστλ και Άρσεναλ μοιράστηκαν από ένα βαθμό στο εντυπωσιακό 4-4 στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», με τους «κανονιέρηδες» να προηγούνται στο 26' με το εντυπωσιακό 4-0! Το σκορ αυτό το οποίο δεν συμβαίνει κάθε μέρα, έχει κινήσει τις υποψίες της Ιντερπόλ για στημένο ματς, με τη συμμετοχή μάλιστα παίκτη της Άρσεναλ αλλά και του διαιτητή της αναμέτρησης, Φιλ Ντόουντ!
Συγκεκριμένα το σάιτ Footanglais365 αναφέρει: «Το τρελό παιχνίδι μεταξύ της Νιούκαστλ και της Άρσεναλ το απόγευμα του Σαββάτου για την Πρέμιερ Λιγκ (4-4) δεν έχει τελειώσει ακόμα. Σήμερα (Δευτέρα) δεν αποκλείεται ακόμα και η παρέμβαση της Ιντερπόλ για να εξετάσει από κοντά τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, που είδε τις «καρακάξες» να ισοφαρίζουν τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι προηγήθηκαν με 4-0 έπειτα από 26 λεπτά αγώνα.

«Γύρω από το παιχνίδι υπάρχει ισχυρό κλίμα υποψίας, το οποίο ενισχύεται από περίεργη συναλλαγή χρημάτων. Ο Τόμας Ροζίτσκι, ο Τσέχος μέσος της Άρσεναλ, μπήκε αλλαγή και οδήγησε σε δύο γκολ για τη Νιούκαστλ, με συνέπεια την παρέμβαση της Ιντερπόλ».

Ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων έληξε ισόπαλο 4-4 παρότι η Άρσεναλ είχε προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων στο ημίχρονο! Η Νιούκαστλ όμως κατάφερε να απαντήσει με ισάριθμα γκολ (τα δύο με πέναλτι του Μπάρτον) στην επανάληψη, όταν η Άρσεναλ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ντιαμπί. Όσον αφορά τον Ροζίτσκι, μπήκε στην επανάληψη ως αλλαγή και μάλιστα ήταν ο θύτης του δεύτερου πέναλτι της Νιούκαστλ.

«Ψάρεψε» τον Αμπρέου

Την εκτέλεση πέναλτι α λα Πανένκα που είχε κάνει στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το καλοκαίρι θέλησε να επαναλάβει ο Σεμπάστιαν Αμπρέου, στον αγώνα της Φλουμινένσε με την Μποταφόγκο, αλλά φαίνεται πως Ντιέγκο Καβαλιέρι έβλεπε Μουντιάλ και τον περίμενε.

Ο «Ελ Λόκο» όμως δεν πτοήθηκε, πέντε λεπτά αργότερα η Μποταφόγκο κέρδισε κι άλλο πέναλτι και ο πρώην παίκτης του Άρη επανέλαβε τον ίδιο τρόπο εκτέλεσης, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία και τον πρώην πορτιέρο της Λίβερπουλ στην αντίθετη πλευρά.

Συγκεντρώθηκαν οι διεθνείς

Στη Λάρισα βρίσκονται οι 21 διεθνείς ποδοσφαιριστές, του οποίους κάλεσε ο Φερνάντο Σάντος για τον φιλικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με τον Καναδά. Η αποστολή της «Γαλανόλευκης» έχει καταλύσει σε ξενοδοχείο της θεσσαλικής πόλης και το απόγευμα στις 18:00 θα κάνει την πρώτη της προπόνηση στο “AEL FC Arena”, όπου θα διεξαχθεί και η αναμέτρηση.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ήταν ο μοναδικός απών από τους 22 παίκτες που είχαν κληθεί αρχικά, αφού ανακλήθηκε η πρόσκλησή του, λόγω τραυματισμού.

«Ο Ολυμπιακός όφειλε να καταδικάσει τα επεισόδια»

Τη βαρύτερη ποινή για τους δράστες της επίθεσης στο θέατρο Τέχνης πρότεινε ο Πάνος Μπιτσαξής. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού αναφέρθηκε επίσης και στα μέτρα που έλαβε η Αστυνομία στον αγώνα της Τετάρτης μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντας πως ό,τι έγινε ήταν για το καλό των πολιτών και όχι κάποιας ομάδας.

Ο κ.Μπιτσαξής, μιλώντας στον” Fm 100” είπε:

Για την επίθεση στο θέατρο: «Το παρακολούθησα. Είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο. Από την πλευρά της πολιτείας θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Εφόσον υπάρξουν συλλήψεις δεν πρέπει να υπάρξει οίκτος. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε χώρο τέχνης, πέρυσι είχαν σπάσει το Ολυμπιακό Μουσείο στην Θεσσαλονίκη.

«Αλίμονο αν η τέχνη είναι άβατο. Πρέπει να είναι χώρος απόλυτης έκφρασης. Είμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο μιας αμυνόμενης πολιτείας. Αυτή είναι φασιστοειδή βία, έχει χαρακτηριστικά φασισμού, δηλαδή όποιος δεν είναι μαζί μας προσπαθούμε να τον συνθλίψουμε. Δεν χωράει χιούμορ με αυτές τις καταστάσεις. Ένα παιδί 19 χρονών που έκοβε εισιτήρια είναι στο νοσοκομείο με βαριά διάσειση και αμνησιακά φαινόμενα. Η οπαδική βία δεν έχει χρώμα, δεν θα πάμε στην εύκολη λύση, δεν θα πέσουμε στην παγίδα να συνδέσουμε αυτή την βία με ομάδες. Ο Ολυμπιακός, πάντως, όφειλε να εκδώσει ανακοίνωση καταδίκης των επεισοδίων στο θέατρο. Εκπορεύονται από όλες τις ομάδες φαινόμενα χουλιγκανισμού, πρέπει να απομακρυνθούν από τις ίδιες τις ομάδες αυτοί που προκαλούν επεισόδια
».

Για τα μέτρα το ματς Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού επεσήμανε: «Δεν θα επιτρέψουμε να αυτοκαταργηθεί ο λόγος που λαμβάνονται μέτρα από την αμυνόμενη πολιτεία. Ο λόγος είναι η σωματική ακεραιότητα των πολιτών και όχι η προστασία καμιάς ομάδας. Το δικαίωμα της κριτικής φυσικά υπάρχει. Το διαδίκτυο έβραζε, οι υπόνοιες για επεισόδια ήταν πολύ μεγάλες. Αν δεν είχαν παρθεί τα μέτρα και είχε γίνει στην Θεσσαλονίκη μακελειό τότε τι θα λέγαμε; Προστατεύσαμε τον Έλληνα πολίτη που θα του έσπαγαν το μαγαζί. Βελτιώθηκε πολύ η αστυνομική οργανωτικότητα. Έχουμε πρόοδο, ελπίζω να μην είναι συγκυριακή. Δεν γίνεται να λέμε από την μια γιατί η αστυνομία δεν παίρνει μέτρα και μετά να μιλάμε για αυξημένα μέτρα. Θέλουμε να προστατεύσουμε τον Έλληνα πολίτη».

Ούτε στην Τουρκία στέριωσε ο Νούνιες

Στην πατρίδα του επέστρεψε για μια ακόμη φορά ο Λιονέλ Νούνιες. Ο Αργεντινός επιθετικός δεν κατάφερε να στεριώσει ούτε στην Τουρκία, όπου αγωνιζόταν με τη φανέλα της Μπούρσασπορ, με αποτέλεσμα να υπογράψει και πάλι συμβόλαιο με την Ιντεπεντιέντε, όπου είχε πάει και μετά τη θητεία του στον Ολυμπιακό.

Ετό: «Δεν έπαιξε καλά ο ΠΑΟ, αλλά σκόραρε»

Την επιθετική αφλογιστία του ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, υπέδειξε ως την κυριότερη αιτία για την ήττα του «Δικεφάλου του Βορρά», ο Ετό Αραούχο. Ο δεξιός μπακ των Θεσσαλονικέων έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Τούμπα, ενώ στάθηκε στους αγώνες με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το Europa League.

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο 30χρονος αμυντικός στον “Sport 103”:

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:
«Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, δυστυχώς απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έπαιξε καλά, αλλά κατάφερε να κάνει ένα γκολ. Εμείς παίξαμε πολύ καλά, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Αξίζαμε τη νίκη. Ασφαλώς, θα ήθελα τη νίκη στο ντεμπούτο μου, είμαι στενοχωρημένος που δε σκοράραμε, αλλά η εμφάνιση ήταν θετική και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον».

Για τις εντυπώσεις του από την Τούμπα:
«Είναι η καλύτερη ατμόσφαιρα στην οποία έχω παίξει ποτέ. Δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο και γι' αυτό λυπάμαι που δεν καταφέραμε να κάνουμε χαρούμενους αυτούς τους οπαδούς. Υπόσχομαι, όμως, στα επόμενα παιχνίδια να τα πάμε καλύτερα».

Για τα θετικά σχόλια του Τύπου για την απόδοσή του:
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από όσα έχουν ειπωθεί από τον Τύπο και από τον κόσμο, αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι. Θέλω να βελτιώσω την απόδοσή μου και να βοηθήσω την ομάδα».

Για την απόφασή του να μεταγραφεί στον ΠΑΟΚ:
«Ήμουν ήδη πέντε χρόνια στο δυναμικό της Ντιναμό, έζησα πολύ καλές στιγμές, πήρα πρωτάθλημα, Κύπελλο, αλλά θεώρησα ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να ζήσω κάποιες νέες εμπειρίες. Είδα την ατμόσφαιρα στην Τούμπα, είπα ότι εκεί θα ήθελα να παίξω και αυτό έγινε».

Για την παρουσία αρκετών Λατίνων στην ομάδα:
«Ήταν πολύ θετικό ότι ήρθα σε μία ομάδα με πολλούς Λατίνους. Υπάρχει ο Λίνο που μιλάει τα πορτογαλικά της Βραζιλίας, καθώς και οι υπόλοιποι με τους οποίους μπορώ εύκολα να συνεννοηθώ και να μπω έτσι στο κλίμα της ομάδας».

Για τη "μάχη" με την ΤΣΣΚΑ:
«Μιλάμε για δύο πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια, η ΤΣΣΚΑ έχει πολύ καλή ομάδα και πραγματοποιεί μία εξαιρετική πορεία τα τελευταία χρόνια. Είμαι, πάντως, αισιόδοξος».

Ποιο Super Bowl;;; Super είναι η Marisa!!!!

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός στην Αμερική δεν ήταν άλλο από το Super Bowl που διεξήχθη τα ξημερώματα στο Ντάλας.
Για την ιστορία οι Green Bay Packers κατέκτησαν το 4ο Super Bowl στην ιστορία τους κερδίζοντας τους Pittsburgh Steelers με 31-25.
Σπουδαίος ο αγώνας, χωρίς αμφιβολία, αλλά εμείς θα προσεγγίσουμε τη διοργάνωση με άλλη ματιά, σαφώς πιο … ενδιαφέρουσα!!!
Παρουσιάστρια της εκδήλωσης πριν τον αγώνα ήταν το μοντέλο Μαρίζα Μίλερ, η οποία όπως θα διαπιστώσετε είναι «χάρμα οφθαλμών»…
Σας προσφέρουμε λοιπόν αποκαλυπτικές φωτογραφίες της αξιαγάπητης Μαρίζας:

Μύλος με Χαβίτο!

Ευθύνες στην πλευρά του Άρη για καθυστέρηση στην έκδοση των απαραίτητων εγγράφων προκειμένου ο Χαβίτο να αγωνιστεί με τη Λα Κορούνια επιρρίπτει ο ισπανικός σύλλογος. Ο Ισπανός εξτρέμ αν και αρχικά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για την αναμέτρηση με τη Χετάφε, αποκλείστηκε την τελευταία στιγμή από τη 18αδα και ο λόγος δεν ήταν αγωνιστικός.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Γαλικίας, οι άνθρωποι του Άρη δεν πέρασαν εγκαίρως όλα τα στοιχεία που απαιτούνται στο ηλεκτρονικό σύστημα που χρησιμοποιείται για την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων. Έτσι, ενώ η «Ντέπορ» είχε την Τετάρτη στα χέρια της τα αντίστοιχα χαρτιά για τους Σίσκο και Σαντ, που αποκτήθηκαν την ίδια ημέρα με τον Χαβίτο, δεν συνέβη το ίδιο και με τον 28χρονο άσο.

Η διοίκηση της Λα Κορούνια ενημέρωσε την Πέμπτη την ισπανική ομοσπονδία για την καθυστέρηση του Άρη στην υπόθεση, ενώ το ίδιο συνέβη και με τη FIFA, η οποία σε αντίστοιχες υποθέσεις δεν διστάζει να επιβάλει τιμωρίες. Κάποια μέσα στην Ισπανία συνέδεσαν την καθυστέρηση αυτή με πιθανή δυσαρέσκεια των «κιτρίνων» για τη συμφωνία του Χαβίτο να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό από το καλοκαίρι ως ελεύθερος.

Με τα... πολλά, η διοίκηση της Λα Κορούνια ενημέρωσε πως το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα έχει στα χέρια της όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη χρησιμοποίηση του Χαβίτο.

Δεν «στεριώνει» πουθενά ο Τεν Κάτε

Ούτε στην Ουμ Σαλάλ, ομάδα του Κατάρ, κατάφερε να «στεριώσει» ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός απολύθηκε, μιας και η ομάδα τα πήγαινε πάρα πολύ άσχημα. Μένει τώρα να φανεί αν θα κάνει πράξη την προ ενός χρόνου δήλωση του ότι θα εγκαταλείψει την προπονητική.

Βαλντάνο: "Αλλο Μέσι, άλλο Ντι Στέφανο"

Ο Χόρχε Βαλντάνο υποστηρίζει ότι ο Λιονέλ Μέσι δεν είναι ο νέος Ντι Στέφανο. Ο τεχνικός διευθυντής της Ρεάλ άκουσε τον προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης, Κίκε Φλόρες, να συγκρίνει τον άσο της Μπαρτσελόνα με τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης και ενοχλήθηκε.

«Δεν είναι ο Μέσι ο νέος Ντι Στέφανο. Είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος φοράει και την ίδια φανέλα» τόνισε ο γενικός διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης σε τηλεοπτική εκπομπή, μετά τη νίκη της «βασίλισσας» με 4-1 επί της Σοσιεδάδ.
«Είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος θα γράψει ιστορία στον σύλλογο. Δεν θα αλλάζαμε τον Ρονάλντο με κανέναν άλλον, αν και πρέπει να ομολογήσω ότι και αυτός και ο Μέσι είναι δύο πολύ ταλαντούχοι παίκτες», πρόσθεσε ο Αργεντινός.

Γκρέι: «Με τίποτε δεύτερη ήττα από τον Άρη»

Περήφανος δήλωσε ο Τζάστιν Γκρέι για την επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Άρη στο κλειστό της Πυλαίας, τονίζοντας παράλληλα πως σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχόταν δεύτερη ήττα από τους «κίτρινους». Ο Αμερικανός γκαρντ είπε, επίσης, πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» οφείλει να είναι η πρώτη ομάδα της πόλης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί κάναμε αυτό που μου είχαν ζητήσει οι φίλαθλοι όταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα. Πρέπει να κερδίσετε τον Άρη μου έλεγαν και νομίζω ότι τώρα έχουμε κάνει το καθήκον μας. Είμαι περήφανος και γιατί κάναμε αυτό που θέλουν οι φίλαθλοι: να είναι πρώτος σύλλογος στην πόλη ο ΠΑΟΚ», δήλωσε ο Ντάστιν Γκρέι στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά» και πρόσθεσε: «Δε θα ανεχόμασταν με τίποτε μια δεύτερη φετινή ήττα από τον Άρη. Κάναμε μόνο μια πλήρη προπόνηση όλη την εβδομάδα. Έλειψαν παίκτες, είχαμε τραυματισμούς. Αν ήμασταν πιο εύστοχοι θα παίρναμε και τη διαφορά που χάσαμε στον πρώτο γύρο».

Η νίκη αυτή σύμφωνα με τον Αμερικανό γκαρντ έχει διευκολύνει τη συνέχεια του «Δικεφάλου του Βορρά»: «Προς το παρόν αξίζουμε τη θέση που έχουμε. Αν και πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάρουμε δύο ακόμη νίκες. Όπως στο Μαρούσι και στη Ρόδο. Παρόλα αυτά, με τη νίκη επί του Άρη νιώθουμε πολύ πιο άνετα και θεωρώ ότι το έργο μας διευκολύνεται για τη συνέχεια».

Δεύτερος κι ευχαριστημένος ο Μουρίνιο; Και όμως!

Ο άνθρωπος που δεν δέχεται τίποτα λιγότερο από την κορυφή και ικανοποιείται μόνο από τις νίκες, Ζοζέ Μουρίνιο, άρχισε να «μασάει» τα λόγια του, ξεκαθαρίζοντας ότι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης δεν θα είναι καταστροφική για τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Πορτογάλος τεχνικός «έπλεξε» το εγκώμιο της ομάδας του για τη νίκη και την σπουδαία εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, ωστόσο έδειξε να αποδέχεται τη διαφαινόμενη απώλεια του πρωταθλήματος από την Μπαρτσελόνα, η οποία βρίσκεται στο +7.
«Το σημαντικό είναι ότι δεν κάνουμε... δώρα στην Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα. Έχω τερματίσει στη δεύτερη θέση μόλις μία φορά στην καριέρα μου, στην τρίτη σεζόν μου με την Τσέλσι και αν συμβεί το ίδιο, δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό», παραδέχτηκε ο Μουρίνιο.

Τον «έφαγαν» τον Καρνέζη…

Σαν να μην έφτανε στον Ορέστη Καρνέζη η ατέρμονη συζήτηση που αναπτύχθηκε γύρω από το γκολ που δέχθηκε στο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ήρθε να προστεθεί γι’ αυτόν ένας σοβαρός τραυματισμός, μιας και υπέστη πλήρη ρήξη στον εμπρόσθιο μηριαίο τένοντα του δεξιού του ποδιού.
Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι ο χρόνος αποκατάστασης υπολογίζεται σε περίπου δύο μήνες, όπερ σημαίνει πως χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός:
«Μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Ορέστης Καρνέζης, διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί πλήρη ρήξη του εκφυτικού τένοντα του δεξιού ορθού μηριαίου. Ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης υπολογίζεται σε 6 με 8 εβδομάδες».

Φωτο ημερας

Μπράβο σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό!

Μπράβο! Γιατί, ρε παιδιά, να μην πούμε κι ένα μπράβο μια φορά κι εμείς για το ματς που είδαμε στην Τούμπα;Ήταν ένα παιχνίδι άγριας ομορφιάς, με τσαμπουκά, με δύναμη κι όλα αυτά σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο.
Δεν τα δώσανε όλα για να μπορέσουν να γυρίσουν το παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ; Σκίστηκαν τα παιδιά. Δέκα ευκαιρίες φτιάξανε και δεν μπορεί κανείς να τους πει το παραμικρό. Δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους. Με πρώτο και καλύτερο τον Κοντρέρας, ασχέτως ότι αποβλήθηκε προς το φινάλε.
Στον Παναθηναϊκό μπορεί κανείς να προσάψει κάτι; Όχι βέβαια. Οι πράσινοι υποχρεώθηκαν να αγωνιστούν δίχως τον φυσικό τους ηγέτη τον Σισέ που είναι όλα τα λεφτά φέτος. Και σα να μην έφτανε αυτό παίξανε για περισσότερο από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο.
Μαχητές ήτανε, προσπάθησαν να κρατήσουν τη νίκη απέναντι σε έναν πολύ πιεστικό ΠΑΟΚ και τα κατάφεραν. Ούτε είναι απλό με δέκα παίκτες μέσα στην Τούμπα να παίξεις πιο επιθετικά. Ο Παναθηναϊκός, άλλωστε, έπαιζε το τελευταίο του χαρτί απόψε και ήθελε πάση θυσία το τρίποντο για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες του για τίτλο. Γι’ αυτό και πανηγυρίστηκε τόσο πολύ το γκολ του Νίνη. Και γι’ αυτό προσπαθούσε μετά να το κρατήσει το 0-1 με νύχια και δόντια, θυσιάζοντας τις όποιες επιθετικές του βλέψεις.
Όταν, λοιπόν, βλέπουμε ένα τέτοιο παιχνίδι, πρέπει να πούμε και μπράβο. Μην μιζεριάζουμε συνέχεια με γκρίνιες. Και οι δυο ομάδες κράτησαν ψηλά τον πήχη. Θα μπορούσε το σκορ να ήταν διαφορετικό και ο ΠΑΟΚ να έχει βάλει ένα γκολ τουλάχιστον, όμως δεν είναι τα πάντα το αποτέλεσμα στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει και η εικόνα του αγώνα, η οποία μπορούσε άνετα να ικανοποιήσει τον μέσο τηλεθεατή.Πηγη  sportdog.gr

«Φερντάτ-ωχ!»

Καυστικός ο αγγλικός Τύπος για το κακό ντεμπούτο του Φρερνάντο Τόρες με τη φανέλα Τσέλσι κόντρα στην πρώην ομάδα του, τη Λίβερπουλ.
«Φερντάτ-ωχ!»
Daily Express: «50 εκ. λίρες την ώρα», αναφέρει η εφημερίδα και εξηγεί πως η αναζωογονημένη Λίβερπουλ χάλασε το πάρτι του Τόρες.

The Mirror: «Αποτυχία 50 εκ. λιρών», λέει η εφημερίδα και αναφέρει τον εφιάλτη που έζησε ο Τόρες στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Τσέλσι. Έγινε αλλαγή στο 65', τον αποδοκίμασαν οι φίλοι της Λίβερπουλ, έχασε από την πρώην ομάδα του.

Daily Mail: «Φερνάντ- ωχ»!, ο κορυφαίος τίτλος ίσως εφημερίδας και ο πιο έξυπνος. Στο υπόλοιπο κείμενο στην πρώτη σελίδα γίνεται λόγος για την εκδίκηση του ΝτακΛις εναντίον της Τσέλσι.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ μετά το ματς άφησε και αιχμές κατά του Τόρες, λέγοντας: «Σήμερα ο τερματοφύλακας μας δεν είχε πολύ δουλειά, αφού οι επιθετικοί της Τσέλσι δεν μας απασχόλησαν πολύ…».

«Το ελικόπτερο, το ελικόπτερο!»

Όρεξη για πλάκα είχαν χθες οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, που αποφάσισαν να διακωμωδήσουν τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας εναντίον του Ολυμπιακού. Διαβάστε τι έκαναν και πέθαναν όλοι στα γέλια!
«Το ελικόπτερο, το ελικόπτερο!»
Πολλές φορές έβαλαν και ακούστηκε από τα μεγάφωνα του γηπέδου ο ήχος από ένα ελικόπτερο, θυμίζοντας σε όλους τι είχε γίνει στο ντέρμπι του Κυπέλλου.
Οι φίλοι του «δικέφαλου του Βορρά», φυσικά, έσκασαν στα γέλια, αφού στο χθεσινό ντέρμπι που δεν έπεφτε καρφίτσα στις εξέδρες, δεν άνοιξε ούτε μύτη…

Το απολαμβάνει ο Νταλγκλίς

Ο Κένι Νταλγκλίς απολαμβάνει τη νίκη επί της Τσέλσι μέσα στο Λονδίνο με τον προπονητή της Λίβερπουλ να τονίζει την προσπάθεια και την σκληρή δουλειά που κάνουν οι παίκτες του.
Ο τεχνικός των «κόκκινων» αναφέρθηκε πως πηγαίνουν βήμα – βήμα και κοιτούν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά: «Σίγουρα είμαστε πιο κοντά απ’ ότι πριν. Δεν ξέρω ποιες πιθανότητες έχουμε αλλά εμείς πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Ο επόμενος αντίπαλός μας είναι η Γουίγκαν και σε αυτόν θα επικεντρωθούμε αυτή τη βδομάδα. Όπως είπα και προηγουμένως, αν συνεχίσουμε να νικάμε και να προσθέτουμε βαθμούς. Από αυτό θα κριθεί η θέση στην οποία θα τερματίσουμε. Σε κάθε παιχνίδι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε.
Στα τρία προηγούμενα παιχνίδια ανταμειφθήκαμε γι’ αυτό. Μπήκαμε, όπως κάθε φορά από τη μέρα που ήρθα, με αποφασιστικότητα, περηφάνια, θέληση για να προσπαθήσουμε και σεβασμό προς το ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να επιτύχεις αν δεν δουλέψεις σκληρά και αυτό το έχουν καταλάβει οι παίκτες. Επίσης είναι πολύ σημαντικό που για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι διατηρούμε την εστία μας ανέπαφη. Αυτή τη στιγμή τρέχουμε ένα καλό σερί και το απολαμβάνουμε».

Τσιρίλο: «Δεν υπήρχε Παναθηναϊκός»

Στα παιχνίδια της τύχης στάθηκε με δηλώσεις του λίγο μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο Μπρούνο Τσιρίλο. Ο Ιταλός αμυντικός τόνισε πως Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφέστατα ανώτερος από τον αντίπαλο του, αλλά δυστυχώς δεν είχε μαζί του την τύχη, ενώ παράλληλα έδωσε το σύνθημα για ανάλογη προσπάθεια στο προσεχές παιχνίδι με τον Πανιώνιο.
«Είναι κρίμα που ο ΠΑΟΚ δεν νίκησε. Μέσα στο γήπεδο υπήρχε μόνο μία ομάδα και αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έχασε πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Τη μία φορά η τύχη είναι μαζί σου την άλλη όχι. Ετσι τη μία χαμογελάς και την άλλη στεναχωριέσαι.
«Αυτό το παιχνίδι και τα μηνύματα του δεν θα πρέπει να τα ξεχάσουμε. Θα πρέπει να κάνουμε την ίδια προσπάθεια και στη συνέχεια, αρχής γενομένης στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται μία συνεχή προσπάθεια και στο τέλος βλέπεις τι κέρδισες και τι έχασες».

Πιθανό σενάριο εκκαθαρίσεων στον Ηρακλή

Η βαριά ήττα από τον Ηλυσιακό φέρνει πιθανότατα εκκαθαρίσεις στην ομάδα του Ηρακλή και σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Καλαφατάκης θα είναι ο πρώτος στην σχετική λίστα. Η οποία όμως έχει μέσα και ονόματα παικτών, Ελλήνων και ξένων μιας και η διοίκηση είναι αποφασισμένη να στείλει ένα μήνυμα και στους υπόλοιπους που θα παραμείνουν στην προσπάθεια παραμονής στην Ά1. Σήμερα πιθανότατα αναμένεται να υπάρξουν συναντήσεις με εκπροσώπους ορισμένων παικτών για τις τελικές επαφές στο θέμα της λύσης της συνεργασίας, ενώ  αναμένονται εξελίξεις και στο ζήτημα της παραμονής του Γιώργου Καλαφατάκη.