Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Χάνει το ματς με Άρσεναλ ο Τέβες


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Μαρκ Χιουζ, δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Κάρλος Τέβες για το σπουδαίο ματς του Σαββάτου με την Άρσεναλ.

Ο διεθνής επιθετικός τραυματίστηκε στο γόνατο κατά την διάρκεια του αγώνα της Αργεντινής με την Βραζιλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Χιουζ επιβεβαίωσε το πρόβλημα του Τέβες, ενώ ελπίζει πως θα τον έχει στην διάθεσή του για το μεγάλο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 20 Σεπτεμβρίου.

"Ακούσαμε χτες (Δευτέρα) πως ο Τέβες έχει ένα πρόβλημα στο γόνατο, ο γιατρός μίλησε με αυτόν της Αργεντινής και το συμπέρασμα είναι πως θα χάσει το ματς με την Άρσεναλ. Το να γυρίσει άμεσα μπορεί να κάνει το πρόβλημα μεγαλύτερο, έτσι θα επιστρέψει στο τέλος της εβδομάδας", αναφέρει ο τεχνικός των "πολιτών".

"Ελπίζουμε πως θα είναι ΟΚ για το ντέρμπι, αλλά αυτό θα το δούμε όταν γυρίσει πίσω. Μένει με την εθνική ομάδα, καθώς πρέπει να έχει άμεση ιατρική περιποίηση".

"Γύρισε λίγο το γάνατο, κάτι που θα μπορούσε να είχε πάθει στην προπόνηση ή απλά περπατώντας στον δρόμο. Ελπίζουμε να χάσει μόνο ένα ματς".

Στο ίδιο παιχνίδι του Ροσάριο το περασμένο Σάββατο τραυματίστηκε και ο Ρομπίνιο, αλλά είναι σε καλύτερη κατάσταση.

"Είναι διαφορετικά τα πράγματα για τον Ρόμπι. Είναι απλά ένας παλιός τραυματισμός πάνω από τον αστράγαλο. Θα επιστρέψει το συντομότερο δυνατό και ελπίζουμε να προλάβει να αγωνιστεί με την Άρσεναλ", πρόσθεσε ο Χιουζ.

Ισόπαλη με Αγγλία η Ελπίδων, που μπορούσε νίκη


Μοιραίος ο Μήτρογλου Η Εθνική ομάδα των Ελπίδων, αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την αντίστοιχη της Αγγλίας στον αγώνα που έγινε στην Τρίπολη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε μεγάλες ευκαιρίες, κυρίως με τον Μήτρογλου για να πάρει ακόμα και την νίκη, που θα την έβαζε σε θέση ισχύος στον όμιλο.

Το ξεκίνημα του αγώνα πάντως, βρήκε την Ελλάδα να έχει πλήρως αιφνιδιαστεί από τους Αγγλους. Οι αντίπαλοι της Εθνικής, κατάφεραν γρήγορα να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να απειλήσουν τα ελληνικά καρέ. Δεν άργησαν φυσικά και να ανοίξουν το σκορ, μόλις στο 5ο λεπτό. Συγκεκριμένα ο Ρόουζ έκανε εξαίσια ατομική ενέργεια από τα αριστερά και γύρισε την μπάλα στον αμαρκάριστο Στάριτζ που με πλασέ στην κενή εστία έκανε το 0-1.

Ο σκόρερ μάλιστα ένα λεπτό πριν το γκολ είχε εκτελέσει απευθείας φάουλ, το οποίο αποκρούστηκε από το κάθετο δοκάρι της ελληνικής εστίας. Στην επαναφορά της μπάλας ο Τόμκινς σε κενή εστία δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ.

Η Ελλάδα κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα από κει και πέρα, με τους Νίνη, Ταχτσίδη και Κουτσιανικούλη να είναι οι παίκτες που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, την στιγμή που και ο Πλιάτσικας κατάφερε να "συμμαζέψει" τον χώρο του κέντρου.

Ο Νίνης με σουτ στο 24' έστειλε ουσιαστικά το μήνυμα στον Λόουτς για το τι τον περιμένει. Πράγματι στο 40' το νέο δυνατό σουτ του Ελληνα διεθνή, κατάφερε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Πάντως η μπάλα χτύπησε και σε Αγγλο αμυντικό πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Πριν κλείσει το ημίχρονο πάντως, η Ελλάδα θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Σιόβας έπιασε κεφαλιά εξ επαφής, όμως ο Αγγλος τερματοφύλακας κατάφερε να αποκρούσει.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το δεύτερο γκολ, όμως τελικά το σκορ δεν άλλαξε. Πάντως ο Κώστας Μήτρογλου έχασε απίστευτες ευκαιρίες για να σκοράρει. Αρχικά στο 58' όταν πλάσαρε, αλλά ο Λόουτς έδιωξε με τα πόδια και στην συνέχεια το σουτ του Πλιάτσικα έφυγε άουτ.

Αποκορύφωμα όμως στο 88' όταν ο επιθετικός του Ολυμπιακού πέρασε και τον Αγγλο τερματοφύλακα και αντί να γυρίσει στον αμαρκάριστο Πλιάτσικα, έκανε το σουτ από πλάγια, με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει άουτ.

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Νιόπλιας): Λάμπρου, Αργυρόπουλος, Μπουκουβάλας, Παπαδόπουλος, Σιόβας, Πλιάτσικας, Νίνης, Δημούτσος (77' Σιάκας), Μήτρογλου (90' Παυλής), Ταχτσίδης (56' Ριζογιάννης), Κουτσιανικούλης
ΑΓΓΛΙA (Στιούαρτ Πιρς): Λόουτς, Νότον, Γκιμπς, Μουάμπα, Μανσιέν, Τόμκινς, Γουίλσιρ, Ρόντγουελ (57' Αντισον), Στάριτζ (28' Γουέλμπεκ, 75' Σίαρς), Ρόουζ, Κλέβερλι.

Ρεχάγκελ: "Να παίξουμε με καρδιά και μυαλό"


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος, Ότο Ρεχάγκελ Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Οτο Ρεχάγκελ, παραχώρησε την Τρίτη την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τα παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010. Ο Γερμανός προπονητής, τόνισε ότι οι παίκτες του πρέπει να αντιμετωπίσουν την Μολδαβία με καρδιά και μυαλό για την νίκη.

"Ολοι ξέρουν τη σημασία του παιχνιδιού, οι ποδοσφαιριστές οι παράγοντες και οι δημοσιογράφοι. Ολοι νομίζουν ότι πρόκειται για εύκολο παιχνίδι επειδή οι Μολδαβοί έχουν 2 βαθμούς. Σε αυτό δεν πρέπει να την πατήσουμε, πρέπει να παίξουμε με καρδιά και μυαλό. Δεν θα μας χαρίσει τίποτα ο αντίπαλος. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την πρόκριση να νικήσουμε αύριο εδώ", είπε αρχικά ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους Μολδαβούς: "Κάποιες χώρες που ανήκαν στην ΕΣΣΔ κατέχουν καλά το ποδόσφαιρο. Πολύ ώρα συζητήσαμε για το παιχνίδι στην Ελβετία, αλλά πρέπει να το ξεχάσουμε και να έχουμε καθαρό μυαλό".

Ο Ρεχάγκελ ρωτήθηκε για την τακτική που ακολουθεί: "Εμείς δεν παίζουμε αμυντικά, αλλά αν έχετε παρατηρήσει με τρεις επιθετικούς. Εξαρτάται βέβαια και από τον αντίπαλο. Αύριο μπορεί να μην μας επιτρέψουν να επιτεθούμε και να μας πιέσουν στην άμυνα. Την ημέρα του παιχνιδιού θα αποφασίσουμε πως θα παίξουμε. Δεν μας ενδιαφέρει τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι".

Οσο για τον Καραγκούνη και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί, είπε: "Σήμερα θα δούμε αν είναι σε θέση. Θα μπορεί να παίξει μόνο αν είναι 100% έτοιμος. Πρέπει να μπούμε μόνο με έτοιμους παίκτες. Δεν μιλάω πριν το παιχνίδι για συστήματα και θα αποφασίσω αύριο πως θα παραταχθεί η ομάδα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο δικό μας παιχνίδι. Αλλωστε πρέπει να ασχοληθούμε με αυτά που μπορούμε να επηρεάσουμε. Για ότι μας κάνουν οι Μολδαβοί πρέπει να βρούμε και τις κατάλληλες απαντήσεις".

Ήρθε και δήλωσε έτοιμος


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Με καθυστέρηση μιάμισης ώρας και εμφανώς καταβεβλημένος από το υπερατλαντικό ταξίδι, έφτασε αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Κρις Μονρό.

Ο Αμερικανός γκαρντ, που μετέβη συνοδευόμενος από τον μάνατζερ του «δικεφάλου», Τέλη Ζουρνατζίδη, απευθείας στο Λιτόχωρο, για να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα που προετοιμάζεται εκεί, μίλησε για τη φιλοδοξία του να φτάσει ψηλά με τον ΠΑΟΚ.

«Είναι αλήθεια ότι είμαι πολύ κουρασμένος από το ταξίδι, αλλά θα είμαι έτοιμος για να ξεκινήσω άμεσα προπονήσεις με την ομάδα. Ξέρω ότι είμαστε σε μία δύσκολη περίοδο, με διπλές προπονήσεις, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα για μένα. Είμαι έτοιμος και έχω διάθεση για σκληρή δουλειά», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ξέρω πολύ καλά τον Γκρέγκορι, γιατί παίξαμε στην Ιταλία, στην ίδια ομάδα, αλλά σε διαφορετικές χρονιές. Έμαθα επίσης και για τον Ντρόμπνιακ, που θυμάμαι ότι έπαιξε στο ΝΒΑ. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ, γιατί είναι έμπειρος παίκτης. Ελπίζω ότι κάνουμε μία καλή ομάδα και με τους άλλους παίκτες που θα έρθουν. Το βασικό είναι να δουλέψουμε σκληρά και να βρούμε τη χημεία μας, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό στην προσπάθεια που κάνει η κάθε ομάδα».

Και κατέληξε λέγοντας: «Θέλω να έχουμε όλοι μας μία καλή χρονιά. Αυτό περιμένω κι από τη συνεργασία μου με τον ΠΑΟΚ, να κάνουμε μία καλή χρονιά και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Περιμένω και την ώρα που θα παίξουμε τα πρώτα μας παιχνίδια, για να δω τους φιλάθλους μας, για τους οποίους έχω ακούσει πολλά».

Αγωνιστικά, η προετοιμασία συνεχίζεται με ένταση. Απών από το κανονικό πρόγραμμα παραμένει ο Χρήστος Ταπούτος. Στο Λιτόχωρο βρέθηκε σήμερα και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Μιλτιάδης Κανώτας.

Λετονία-Γαλλία: 51-60


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σε ένα κακό επιθετικά ματς, όπου στο πρώτο ημίχρονο οι πόντοι έμπαιναν με τα χίλια ζόρια, η Γαλλία επικράτησε τελικά της Λετονίας με 60-51 και πέτυχε τη 2η νίκη της στο Ευρωμπάσκετ. Και πάλι πρωταγωνιστής ο Τόνι Πάρκερ που δείχνει ότι βρίσκεται σε φόρμα για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση.

Η Γαλλία με τη νίκη επί της Λετονίας έχει πλέον στα χέρι της την πρώτη θέση του ομίλου και δείχνει ικανή για το καλύτερο, έστω και αν δεν έχει εντυπωσιάσει ως τώρα με την απόδοσή της. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Τόνι Πάρκερ σημείωσε 23 πόντους και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, δίνει το δικαίωμα στους τρικολόρ να έχουν -που τις είχαν έτσι κι αλλιώς- υψηλές βλέψεις.

Ελλάδα-Κροατία: 76-68


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο πρώτος στόχος της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ, επετεύχθη... όμορφα, γρήγορα και απλά. Η Εθνική μας νίκησε 76-68 την Κροατία, για τη 2η αγωνιστική και «σφράγισε» την πρόκριση στη 12άδα, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση του 1ου ομίλου αλλά και τους μέγιστους δυνατούς βαθμούς (4) για την επόμενη φάση των ομίλων! Καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, χωρίς καμία βαθμολογική ουσία, ο αγώνας της Τετάρτης (9/9, 20:15) με το Ισραήλ.

Αιτία; Οι δύο νίκες απέναντι σε Κροατία και ΠΓΔΜ, ομάδες που θα μας ακολουθήσουν στην επόμενη φάση, καθώς το Ισραήλ, έχοντας ηττηθεί και από τις δύο, έχει αποκλειστεί. Επιπλέον και η πρώτη θέση έχει εξασφαλιστεί, αφού υπερέχουμε σε πιθανή διπλή ισοβαθμία και με τους δύο.

Η Εθνική ξεκίνησε τον αγώνα με πολύ καλές επιθετικές επιλογές και υψηλά ποσοστά, έχοντας έναν εντυπωσιακό Μπουρούση (12 πόντους στην πρώτη περίοδο). Ωστόσο κάποια λάθη στην επίθεση και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ δεν επέτρεψαν να πάρει διαφορά. Κασούν και Ούκιτς κρατούσαν τους Κροάτες κοντά στο σκορ. Τα γρήγορα 2 φάουλ του Φώτση και στη συνέχεια του Σχορτσιανίτη, δεν επηρέασαν, καθώς ο Μπουρούσης ήταν ασυναγώνιστος. Η φθορά ήρθε και για τους Κροάτες (2 φάουλ ο Κασούν) και έτσι η περίοδος έληξε με την Εθνική στο +5.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ελλάδα κυριάρχησε. Η άμυνα στη ρακέτα βελτιώθηκε, τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ ελαχιστοποιήθηκαν, ενώ η επίθεση «πετούσε φωτιές», είτε με το πικ-εντ-ρολ, είτε με την ευστοχία από τα 6,25μ. Κουφός και Ζήσης πήραν τις επιθετικές πρωτοβουλίες, ο Μπουρούσης διατηρήθηκε «καυτός» και έτσι η Εθνική έφτασε στο +12 στο 15’ (35-23) και ολοένα και ξέφευγε. Οι προσπάθειες του Ούκιτς δεν μπορούσαν να αποτρέψουν την ελληνική επέλαση. Τα ποσοστά ευστοχίας ήταν εκπληκτικά, ο ρυθμός αυτός που θέλαμε, η άμυνα καλή και έτσι το +21 του ημιχρόνου (52-31) ήταν απόλυτα φυσιολογικό.

Τα ποσοστά της Εθνικής έπεσαν αρκετά στην τρίτη περίοδο, ενώ η αστοχία «χτύπησε» και τις βολές. Οι διεθνείς σημείωσαν μόλις 13 πόντους, αλλά η διαφορά ουδέποτε έπεσε κάτω από τους 12 πόντους (54-42 στο 24’). Οι Κροάτες άρχισαν με επιμέρους σκορ 11-2, όμως στη συνέχεια η Ελλάδα βελτίωσε την άμυνά της, έλεγξε το ρυθμό, έδειξε χαρακτήρα και σιγά-σιγά επανέφερε το προβάδισμα στους 20 πόντους (65-45), με τον Περπέρογλου να είναι ο κύριος επιθετικός εκφραστής. Τελικά η τρίτη περίοδος έληξε στο +18 (65-47) για την Ελλάδα. Σχορτσιανίτης, Καλαμπόκης και Κασούν είχαν από 4 φάουλ.

Στην τελευταία περίοδο η διαφορά πήγε στους 19 πόντους στο 32’ (69-50) και όλα έδειχναν ότι τα πάντα θα κυλούσαν χαλαρά. Ομως οι διεθνείς χαλάρωσαν, τα λάθη και η αστοχία (ιδίως στις βολές) ήρθαν και σιγά-σιγά, οι Κροάτες, με τους Βούισιτς και Πλάνινιτς οδηγούς, άρχισαν να «ροκανίζουν» τη διαφορά. Η Ελλάδα πέτυχε 5 πόντους σε 7 λεπτά και το ματς έγινε ντέρμπι. Η Κροατία μείωσε και στους 6 (71-65) στο 38’, αλλά 5 σερί πόντοι του Σπανούλη (2 βολές και ένα τρίποντο) έκαναν το σκορ 76-65 στο 39’ και τα πάντα είχαν κριθεί. Η δεύτερη ελληνική νίκη ήρθε με 76-68.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 52-31, 65-47, 76-68.
ΕΛΛΑΔΑ: Καλαμπόκης, Μπουρούσης, Ζήσης, Σπανούλης, Καλάθης, Φώτσης, Πρίντεζης, Γλυνιαδάκης, Καϊμακόγλου, Κουφός, Περπέρογλου, Σχορτσιανίτης.
ΚΡΟΑΤΙΑ: Ούκιτς, Κους, Πόποβιτς, Βούισιτς, Πρκάτσιν, Ρόζιτς, Πλάνινιτς, Στόιτς, Λόντσαρ, Μπάνιτς, Νίτσεβιτς, Κασούν.

Σοκ στον αθλητικό χώρο για το Μιχάλη Μισούνοφ

Έχει σοκαριστεί όλος ο αθλητικός χώρος με την είδηση της σύλληψης τους πρώην παίχτη του Άρη Μιχάλη Μισούνοφ. Μαζί του έχουν συλληφθεί άλλα τρία άτομα, δύο άντρεςκαι μία γυναίκα, τα οποία φέρονται ότι είναι μέλη του ίδιου κυκλώματος που ειδικεύονταν στην δανείων από Τράπεζες με πλαστά στοιχεία και έγγραφα. Επενέβη η αντιτρομοκρατική για την σύλληψή του και στην κατοχή του βρέθηκαν:
- ένα πιστόλι και ένα περίστροφο
- δύο αντιαρματικοί εκτοξευτές RPG
- πλαστά δελτία ταυτότητας
- πλαστές σφραγίδες
- δικαστικά έγγραφα

Ο Μιχάλης Μισούνοφ είχε συλληφθεί και τον Ιούλιο του 2004 για κατασκευή και χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών, κατηγορούμενος τότε ότι ήταν μέλος διεθνούς κυκλώματος που υπέκλεπτε τα προσωπικά στοιχεία πελατών από ξενοδοχείο των Σκοπίων

«Ροσονέρο» για πάντα ο Αμπροσίνi

massimo_ambrosini.jpgΣτη Μίλαν θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Μάσιμο Αμπροσίνι. Ο διεθνής Ιταλός μέσος ανανέωσε τη συνεργασία του με τους "ροσονέρι" μέχρι το καλοκαίρι του 2011 όπως ανακοίνωσε η ιταλική ομάδα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Ο 32χρονος διεθνής παίζει με τη φανέλα των "ροσονέρι" ανελλιπώς από το 1994, με εξαίρεση τη σεζόν 1997-98, όταν και αγωνίστηκε δανεικός στη Βιτσέντζα.

Η Ρεν στα χνάρια της Λανς


Η φανέλα της Ρεν... Το παράδειγμα της Λανς ακολούθησε η Ρεν, η οποία έχει καταγγείλει στη FIFA τη Μάντσεστερ Σίτι. Η γαλλική ομάδα κατηγορεί τους Αγγλους ότι προσέγγισαν παράνομα τον Ζερεμί Ελάν, ωστόσο οι τελευταίοι αρνούνται ότι προέτρεψαν τον ποδοσφαιριστή να αθετήσει το συμβόλαιο του.

Η καταγγελία από την πλευρά της Ρεν έχει γίνει από τις 19 Μαρτίου, ένα περίπου μήνα μετά την αποχώρηση του ποδοσφαιριστή για την Αγγλία. " Ο Ζερεμί Ελάν είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας, όταν άρχισε προπονήσεις στο Κλερφοντέν, και ζητάμε να γίνει σεβαστό το συμβόλαιό του. Δεν μπορούν να μας κλέβουν έτσι. Θα υπάρξει διαπραγμάτευση... ή όχι. Τώρα η απόφαση εξαρτάται από τη FIFA. Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με τη Σίτι, αλλά δεν πήραμε κάποια απάντηση. Όμως, το αποτέλεσμα της διαμάχης Λανς-Τσέλσι θα τους κάνει να σκεφτούν", τόνισε ο γενικός διευθυντής της Ρεν, Πιέρ Ντρεοσί.

Έχασε, δεν χάθηκε....


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η εθνική ομάδα γνώρισε την πρώτη της ήττα στο 26ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ, καθώς υπέκυψε στην καλύτερη σήμερα Γερμανία, με 3-1 σετ (25-14, 33-31, 21-25, 25-21). Η Ελλάδα, ωστόσο, παραμένει στην κορυφή του ε΄ ομίλου της β΄ φάσης και συνεχίζει να ελπίζει... πολύ για 6άδα και... λίγο για 4άδα. Όλα τα... λεφτά πλέον το αυριανό ματς (8μ.μ., novasports1, sentra 103.3) κόντρα στη Γαλλία.

1ο σετ: 14-25
Το γερμανικό μπλοκ, οι απίθανες άμυνες του λίμπερο Τίλε και η αποτελεσματικότητα του Σοπς στις κόντρα επίθεσεις έχουν δώσει... αέρα πέντε πόντων στη Γερμανία, στο ξεκίνημα του πρώτου σετ (12-7). Ο Ρουμελιώτης, σε αντίθεση με τον Σοπς, δεν τελείωνε τις φάσεις (1/12), ενώ δεν είχε βοήθειες στην επίθεση ούτε από τους Μπάεφ και Χριστοφιδέλη. Το... καταστροφικό παιχνίδι συνεχίστηκε από ελληνικής πλευράς, με το μπλοκ και τον διαγώνιο να κάνουν τη διαφορά. Το προβάδισμα της Γερμανίας έφτασε στο +11 (24-13), πριν το φινάλε, με τον Καζάζη να χρησιμοποιεί νωρίτερα τους Λάππα και Αρμενάκη, χωρίς φυσικά, να αλλάζει κάτι.

2ο σετ: 31-33
Μετά από το 1-0 στο πρώτο σετ, η εθνική παίρνει προβάδισμα, ουσιαστικά για πρώτη φορά, με 8-7 στο δεύτερο σετ. Ο... κακός Ρουμελιώτης του ξεκινήματος... ξεσπάει και με δικές του κόντρα επιθέσεις (5/6 επιθέσεις, 1 άσο), η Ελλάδα πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Το προβάδισμα έφτασε στο +3 (13-10), οι Γερμανοί απάντησαν άμεσα με τον Σοπς, αλλά οι διεθνείς του Καζάζη είχαν λύσεις, πίεσαν από το σερβίς (με Μπάεφ, Τζούριτς, Προύσαλη), πήραν πόντους από τους Μπάεφ, Χριστοφιδέλη και κρατούσαν το πάνω χέρι (19-16). Ο Γούνθορ με δύο πόντους έβαλε τη Γερμανία ξανά στο ματς (21-20) και ο Αρμενάκης στάθηκε μοιραίος καθώς δεν μπόρεσε να κάνει το 24-21 (αντίθετα έγινε το 23-23). Ακολούθησαν χαμένα ματς μπολ και για τις δυο ομάδες, με τις υποδοχές του Χριστοφιδέλη και τους πόντους του Ρουμελιώτη να κρατούν ζωντανή την Ελλάδα, ωστόσο μία επίθεση του Σοπς και δύο μπλοκ (στην ίδια φάση) σε Μπάεφ και Ρουμελιώτη έγραψαν το 33-31 υπέρ της Γερμανίας.

3ο σετ: 25-21
Με λάθη στο σερβίς ξεκίνησε η ελληνική ομάδα, αλλά δύο μπλοκ του Τζούριτς έφεραν το πρώτο προβάδισμα με 10-9. Η εθνική είχε βρει ρυθμό, έβγαζε και άμυνες και εκμεταλλευόμενη τα λάθη των αντιπάλων έφτασε στο +4 (14-10). Ο Αντρέ μείωσε σε 14-12, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε δύο μπλοκ από τον πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, Πανταλέων και η Ελλάδα ξέφυγε με 18-15. Η εθνική συντηρούσε αυτή τη διαφορά και πέρασε μπροστά ακόμα και με 5 (22-17), με δύο εκπληκτικούς πόντους του Χριστοφιδέλη και ένα καλό σερβίς του Πανταλέων. Ο Μπάεφ έγραψε το 23-18, ο Τζούριτς το 24-20 και ο Χριστοφιδέλης έβαλε τη σφραγίδα του για το 25-21.

4ο σετ: 21-25
Με διαδοχικά ελληνικά μπλοκ (ταχύτατες τοποθετήσεις πάνω στο φιλέ) η εθνική ομάδα προηγήθηκε γρήγορα με 7-4. Ο Αντρέ ωστόσο, έκανε... ζημιά από τη θέση του σερβίς και η Γερμανία... επέστρεψε με 7-7. Ο Ρουμελιώτης με δύο δύσκολους πόντους έκανε το 10-8, ο Αντρέ έφερε την ομάδα του για πρώτη φορά μπροστά με 12-11 και με εξαίρεση το 14-13 με τον Αρμενάκη, τα «πάντσερ» κρατούσαν σημαντική διαφορά (18-15 άσος Αντρέ). Μάλιστα, με δύο μπλοκ σε Αρμενάκη και Ρουμελιώτη ξέφυγαν με 23-17 και ουσιαστικά καθάρισαν το σετ, παρά την ελληνική αντεπίθεση και την προσωρινή μείωση του σκορ σε 23-21 (με σερβίς Χριστοφιδέλη και κόντρα μπάλες του Μπάεφ).

Ε΄ ΟΜΙΛΟΣ (Σμύρνη)
Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου

Ελλάδα - Γερμανία 1-3 (14-25, 31-33, 25-21, 21-25)
5.30μ.μ: Πολωνία - Ισπανία novasports1
8μ.μ: Γαλλία - Σλοβακία
Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου
3μ.μ: Ισπανία - Γερμανία
5.30μ.μ: Σλοβακία - Πολωνία
8μ.μ: Ελλάδα - Γαλλία novasports1, sentra 103.3
Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου
3μ.μ: Γερμανία - Σλοβακία
5.30μ.μ: Γαλλία - Ισπανία novasports3
8μ.μ: Ελλάδα - Πολωνία novasports1, sentra 103.3
Βαθμολογία
ΟΜΑΔΑ/Β/ΣΕΤ/ΠΟΝΤΟΙ
1./Ελλάδα/5/(7-5)/(276-281)
2./Πολωνία/4/(6-2)/(195-165)
3./Γερμανία/4/(5-7)/(269-289)
4./Γαλλία/3/(4-4)/(178-175)
5./Ισπανία/3/(3-5)/(169-172)
6./Σλοβακία/2/(4-6)/(210-215)

ΠΑΟΚ: Τα νέα της προπόνησης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μια προπόνηση περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας που περιείχε ασκήσεις τακτικής και τεχνικής. Ο Bruno Cirillo προπονήθηκε με την ομάδα χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις στον ώμο. Ο Joe Bizera προπονείται ατομικά, ενώ Sznaucner, Contreras ακολουθούν πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο.

Πριν την προπόνηση ο Fernando Santos μίλησε στους ποδοσφαιριστές για θέματα τακτικής με τη βοήθεια χρήσης βίντεο.

ΟΦΗ: «Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία ημέρα»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Νίκι Παπαβασιλείου με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης παραδέχθηκε ότι ο ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια «κακοποιήθηκε» και τώρα καλούνται όλοι να βοηθήσουν στην «ανοικοδόμηση» του. Ο τεχνικός του ΟΦΗ ζήτησε υπομονή, ενώ αναφέρθηκε στο «έτερον ήμισυ» στον πάγκο Μύρωνα Σηφάκη, στις μεταγραφικές κινήσεις και στους Λεοζίνιο και Πέσιτς.

Οι δηλώσεις Παπαβασιλείου:

Για τον εαυτό του: "Δεν κρύβω ότι η Κρήτη και το Ηράκλειο είναι η πρώτη πατρίδα μου. 13 χρόνια που έλειπα, ήμουν κάθε καλοκαίρι εδώ. Τα βιώματα και η καριέρα σε βοηθούν πολύ στο τι θα κάνεις στην καριέρα σου. Πάντα ήθελα να γίνω προπονητής. Τελείωσα την καριέρα μου το 2002 στο ΑΠΟΕΛ από έναν σοβαρό τραυματισμό. Πήγα στην Αγγλία, πήρα το ΟΥΕΦΑ Β και προτάθηκα να μπω στο ΟΥΕΦΑ Α. Πήρα και αυτό το δίπλωμα μετά από 2 χρόνια, μπήκα στο Pro License. Για δύο χρόνια ήμουν δύο φορές τον μήνα στην Αγγλία. Ήταν πολύ δύσκολο και για εμένα αλλά και για την οικογένεια μου. Έχεις την δυνατότητα να δουλέψεις με προπονητές που αγωνίζονται και στο Τσάμπιονς Λίγκ. Έχεις την δυνατότητα να διαχειριστείς μια ομάδα. Γιατί στην Αγγλία ο προπονητής είναι manager, ο πρόεδρος είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Δούλεψα δύο χρόνια για την Μπόλτον και την ΟΥΕΦΑ. Επτά χρόνια έχω κάνει αρκετές θυσίες μαθαίνοντας αρκετά πράγματα. Τελευταία ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός Λευκωσίας. Τον πήρα προτελευταίο και φτάσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα. Ήμουν πολύ κοντά στο να παω στην Ρασίνγκ Σαντατέρ με τον βοηθό του Μουρίνιο. Στην συνέχεια με πήρε ο Νίκος και τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Πάντα ήθελα να φύγω από την Κύπρο".

Για τις μεταγραφές: "Συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες όμως κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Θέλαμε τον Αναστασάκο. Πως θα έρθει όμως στην Β΄ Εθνική; Είναι δύσκολα τα πράγματα και περιμένουμε από τον κόσμο να μας στηρίξει στα δύσκολα και ήδη έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται. Πάντα μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα κάναμε αυτό που μπορούσαμε".

Για τον Λεοζίνιο: "Όταν κάνεις έναν μεταγραφικό σχεδιασμό θα κάνεις και λάθη. Για παράδειγμα δείτε τον Μπερμπάτοφ. "Έβγαζε μάτια" στην Τότεναμ και δείτε τι έχει κάνει τώρα. Δεν γίνεται να βγουν και οι 15 παίκτες. Όσο για τον Λεοζίνιο περιμέναμε να δούμε κάτι περισσότερο. Δεν πήγε καλά στην προετοιμασία ενώ την τελευταία εβδομάδα έκανε μια προσπάθεια. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν μπορούσε να είναι βασικός. Είπαμε με την διοίκηση να του γίνει μια νέα πρόταση γιατί με το συμβόλαιο που είχε δεν μπορούσε να είναι μια δεύτερη λύση".

Για τον Πέσιτς: "Έχει φοβερό σωματότυπο και μεγάλα προσόντα. Θα τον βοηθήσουμε και αν αξίζει να παίζει, θα παίξει γιατί εμάς δεν μας ενδιαφέρει η ηλικία. Μην ξεχνάς ότι και εγώ και ο Μαχλάς παίξαμε σε πολύ νεαρή ηλικία. Θα τον θέλαμε από την αρχή της προετοιμασίας για να δουλέψουμε περισσότερο".

Για το ενδεχόμενο να γίνει άλλη μεταγραφή: "Μόνο αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό θα κάνουμε μεταγραφή. Καταλαβαίνετε ότι δεν γίνεται να βρούμε αυτό που θέλουμε. Αν δεν βρεθεί κάτι ιδιαίτερο θα πάμε έτσι μέχρι τον Δεκέμβριο".

Για τον Μύρων Σηφάκη: "Οι ρόλοι ήταν ξεκάθαροι από την αρχή και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που προσπάθησαν κάποιοι να δημιουργήσουν πρόβλημα. Είμαστε σε καθημερινή επαφή τα τελευταία 5 χρόνια. Έχουμε την ίδια φιλοσοφία και αγάπη για την ομάδα. Δεν ακούμε και δεν παρασυρόμαστε από τίποτα. Θα είμαστε μαζί για πολλά χρόνια. Δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο με πολύ κόπο και αγάπη για να φέρουμε την ομάδα εκεί που αξίζει. Η ιστορία του καθενός δείχνει την πορεία του και τι έχει κάνει για τον ΟΦΗ. Εγώ που τον ζω κάθε μέρα, βλέπω έναν άνθρωπο με πολύ αγάπη και πάθος για τον ΟΦΗ και αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα".

Για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής: "Δεν σκέφτομαι ποτέ αρνητικά και είμαι πάντα αισιόδοξος. Όταν η ομάδα είναι προετοιμασμένη και δουλεύει στο γήπεδο, δεν φοβάμαι καμία διαιτησία. Όταν γνωρίζεις ποιοι είναι οι παίκτες-κλειδιά, πως παίζει ο αντίπαλος. Όσο πιο προετοιμασμένος είσαι τόσο καλύτερος εμφανίζεσαι στο γήπεδο"

Για τον στόχο της ανόδου: "Όταν κάνεις πρωταθλητισμό τότε είναι δεδομένο ότι υπάρχει πίεση. Κανένας δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να είναι κάτω από πίεση. Ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα, το βλέπουμε και το νιώθουμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Όταν αρχίσαμε αυτήν την προσπάθεια, δημιουργήσαμε ένα project που πρέπει να το δει ο κόσμος και να καταλάβει. Πρέπει να σκεφτούμε και το μέλλον. Η ομάδα είχε "κακοποιηθεί" τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να οργανώσουμε ξανά την ομάδα εκεί που πρέπει. Να την οργανώσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να επιβιώσει στο μέλλον. Θα πρέπει να βάλουμε κάποιες βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Δεν έχουμε οργανωθεί στο επίπεδο που θα θέλαμε, να κοιτάξουμε τις ακαδημίες και να δουλέψουμε σωστά. Υπάρχουν ταλέντα όπως οι Περογαμβράκης, Κοκκινάκης, Σταθόγλου, Πάνος, Καπετανάκης που μπορούν να δώσουν πολλά στον ΟΦΗ. Η ομάδα θέλει πολύ δουλειά. Αυτήν την στιγμή που μιλάμε προέχει να κάνουμε μια καλή αρχή. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα και ο κόσμος πρέπει να το ξέρει!"

ΑΕΚ: Επέμβαση σκωληκοειδίτιδας σε Καράμπελα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Περιπετειώδες ήταν το χθεσινό βράδυ για τον Νίκο Καράμπελα. Ο 25χρονος αριστερός μπακ της ΑΕΚ εισήχθη εσπευσμένα τα ξημερώματα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών με οξεία σκωληκοειδίτιδα και χειρουργήθηκε με επιτυχία. Ο πρώην άσος του Άρη θα πάρει εξιτήριο σε τρεις ημέρες και αν όλα εξελιχθούν ομαλά θα πάρει εξιτήριο σε20 ημέρες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα απουσιάσει από τους αγώνες με Ηρακλή, Γιάννενα, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα, καθώς επίσης και από το παιχνίδι με την Έβερτον για το Europa League. Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος ποδοσφαιριστής της «Ένωσης» ταλαιπωρείτο τις τελευταίες ημέρες και από οσφυαλγία, ενώ προερχόταν από την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της ΑΕΚ, απέναντι στον Ατρόμητο.

Χωρίς Αμάουρι η Ιταλία στα προκριματικά


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τελικά, χωρίς τη βοήθεια του Αμάουρι θα ολοκληρώσει η εθνική Ιταλίας τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (FIGC) δεν αναμένει ο Βραζιλιάνος επιθετικός να πάρει την ιταλική υπηκοότητα -και επομένως να είναι διαθέσιμος στη «σκουάντρα ατζούρα»- πριν από το τέλος αυτής της φάσης.

Με δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στην «Gazzetta dello Sport», ο πρόεδρος της FIGC, Τζιανκάρλο Αμπέτε, τονίζει: «Η άποψη της FIGC είναι ότι η Ιταλία θα τελειώσει τα προκριματικά με το τωρινό ρόστερ. Η υπηκοότητα του Αμάουρι θα έρθει μετά τους τελευταίους αγώνες των "ατζούρι" (σ.σ. στα μέσα Οκτωβρίου). Τότε ο ομοσπονδιακός τεχνικός (σ.σ. Μαρτσέλο Λίπι) θα κάνει τις επιλογές του. Η ομοσπονδία, ωστόσο, επιβεβαιώνει την εκτίμησή της για τον Βραζιλιάνο παίκτη, τόσο από ανθρώπινης όσο και από αθλητικής άποψης».

Ο 29χρονος Αμάουρι Καρβάλιο ντε Ολιβέιρα κατέθεσε αίτηση για να πάρει την ιταλική υπηκοότητα, αφού η σύζυγός του, η οποία έχει γεννηθεί στη Βραζιλία, την πήρε το Μάρτιο. Ο παίκτης δήλωσε ότι θα είναι ικανοποιημένος να αγωνιστεί στην εθνική Ιταλίας, μολονότι τον Ιανουάριο φάνταζε έτοιμος να φορέσει τη φανέλα της Βραζιλίας, επιλογή που θα του έκλεινε οριστικά την πόρτα της «σκουάντρα ατζούρα».

Τότε η διοίκηση της Γιουβέντους, στην οποία μεταπήδησε το 2008, αρνήθηκε να του δώσει άδεια να αποδεχθεί την πρόσκληση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Βραζιλίας, Κάρλος Ντούνγκα, ισχυριζόμενη ότι έλαβε πολύ αργά την κλήση του έμπειρου άσου.

Γιώργος Καραγκούνης: «Πολύ χοντρό αυτό που έγινε...»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η Εθνική ομάδα των ανδρών φιλοξενείται την Τετάρτη (9/9) από τη Μολδαβία, σε ένα ιδιαίτερα καθοριστικό παιχνίδι, όσον αφορά την πρόκριση της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Με αφορμή το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Γιώργος Καραγκούνης έκανε δηλώσεις, μιλώντας τόσο για την οδυνηρή ήττα από την Ελβετία όσο και την αναμέτρηση με τους Μολδαβούς.

Αρχικά, μιλώντας για το ματς με τους Ελβετούς, είπε: «Όταν είσαι τόσο κοντά στο να πάρεις ένα αποτέλεσμα που θεωρητικά θα είσαι με το ενάμισι πόδι στο Μουντιάλ, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Δεν ήμασταν χειρότεροι από τους Ελβετούς. Αυτό που έγινε είναι πολύ χοντρό πράγμα, σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι να ενεργήσει έτσι ο διαιτητής. Δεν σεβάστηκε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας, της χώρας και της ομάδας. Αυτό πρέπει να γυρίσει σε θετική ενέργεια και να μας πεισμώσει παραπάνω, γιατί και στο δεύτερο ημίχρονο το βγάλαμε αυτό. Μέχρι να μπει το γκολ, δεν έχει κάνει ούτε ένα σουτ ο αντίπαλός μας.

Από το δεύτερο ημίχρονο μπορούμε να κρατήσουμε την ομαδική λειτουργία και άμυνα που είχαμε. Τις αλληλοκαλύψεις που είχε η ομάδα για να μην φανεί η απουσία του ενός παίκτη, που είναι σημαντική και για μεγάλο διάστημα. Οι αντίπαλοί μας δεν έκαναν καμία ευκαιρία μέχρι να μπει το γκολ, κρατούσαμε τις θέσεις μας και μάλιστα είχαμε και μία μεγάλη ευκαιρία μέχρι να μπει το γκολ. Πρέπει να κρατήσουμε την ομαδική λειτουργία που είχε η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο», σημείωσε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, μιλώντας στον «ΑRRENA 89,2».

Στη συνέχεια τόνισε: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνουμε στο προηγούμενο παιχνίδι, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κρατάμε στα χέρια μας τη δεύτερη θέση, έχουμε βάσιμες ελπίδες ακόμα και έτσι να πετύχουμε το στόχο μας. Ό,τι έγινε, έγινε στο παιχνίδι του Σαββάτου, θα πρέπει να το ξεχάσουμε και δεν πρέπει να υπάρχει δικαιολογία για το τι έγινε εκεί. Ήταν μεμονωμένο αυτό και τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε το αυριανό παιχνίδι. Σίγουρα η ψυχολογία θα ήταν καλύτερη, αν είχαμε πάρει το θετικό αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά ακόμα και έτσι έχουμε μάθει να λειτουργούμε υπό πίεση και θέλω να πιστεύω ότι και αύριο θα δώσουμε τους καλύτερους εαυτούς μας για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Στα άλλα παιχνίδια που είναι μετά από ένα μήνα και στο γήπεδό μας θα μπορούμε να μιλάμε από διαφορετική βάση.

Αν και δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι αντίπαλοι, μας ενδιαφέρει μόνο το παιχνίδι της Τετάρτης, δεν νομίζω ότι η Ελβετία έχει δείξει ότι είναι τόσο μεγάλη ομάδα που δεν μπορεί να χάσει από οποιονδήποτε αντίπαλο. Και προχθές στο παιχνίδι το έδειξαν αυτό και γενικά δεν έχουν δείξει κάτι. Από εκεί και πέρα η Ελβετία έδειξε και προχθές ότι έχει και άλλα μέσα εκτός από το ποδοσφαιρικό της κριτήριο, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενεργήσουν, οπότε δεν μπορούμε να πούμε τίποτε.

Είμαστε δεύτεροι, ξέχωρα από το προχθεσινό, μέτρησε πολύ το παιχνίδι που είχαμε στην έδρα μας. Ένα παιχνίδι που έπρεπε να το κερδίσουμε και σε καμία περίπτωση να το χάσουμε. Και στην ισοπαλία αυτή τη στιγμή θα ήμασταν εμείς μπροστά. Το μεγάλο λάθος ήταν εκεί. Τα είχαμε όλα υπέρ μας, το παιχνίδι ήταν στο γήπεδο μας, είχαμε πέντε βαθμούς διαφορά. Έχουμε ακόμα τρία παιχνίδια και δεν έχει κριθεί τίποτα για την πρώτη ακόμη και για την τρίτη θέση. Θέλει μεγάλη σοβαρότητα, ειδικά στο αυριανό παιχνίδι, γιατί τα επόμενα παιχνίδια είναι σε ένα μήνα και θα είμαστε διαφορετικοί».

Για το ματς με τη Μολδαβία είπε: «Έχουμε δείξει ότι παιχνίδια με θεωρητικά υποδεέστερες ομάδες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τα κερδίζουμε και αυτό στο τέλος κάνει τη διαφορά στις προκρίσεις που έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια. Στο αυριανό παιχνίδι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για εμάς από το να νικήσουμε. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε, να γίνουμε το αφεντικό του παιχνιδιού και από εκεί και πέρα να πετύχουμε ένα γκολ γρήγορα που θα μας λύσει τα πόδια, αλλά και αν δεν έρθει, πρέπει με κάθε τρόπο να πάρουμε το παιχνίδι. Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα, μπορούμε να παίξουμε και ποδόσφαιρο δημιουργίας και νομίζω αύριο μπορούμε να το κάνουμε. Το παιχνίδι είναι κομβικό και θέλει μεγάλη σοβαρότητα για να νικήσουμε. Αν κερδίσουμε, έχουμε τη δεύτερη θέση στα χέρια και βλέπουμε τι θα γίνει για την πρώτη. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα θέλουμε να μην χάσουμε τη δεύτερη θέση, γιατί η πρώτη δεν εξαρτάται από εμάς».

Και ο Γιώργος Καραγκούνης κατέληξε: «Εύχομαι στο αυριανό παιχνίδι, που δεν είναι καθόλου εύκολο, παρόλο που οι Μολδαβοί έχουν μόνο δύο βαθμούς, να μπορέσουμε να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο αυτό το πείσμα και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που θέλουμε».

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΛΕΚΙ:ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ!


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Η ομάδα του Ηρακλή ενισχύθηκε την πρόσφατη μεταγραφική περίοδο με αρκετούς καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές με πλούσια καριέρα. Ο Ματίας Λέκι σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις δεν έκρυψε την θέλησή του να παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν ευχαριστώντας τους ανθρώπους της ομάδας που τον εμπιστεύτηκαν ενώ αναφέρθηκε και στην προσεχή αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σε μία δύσκολη έδρα. Η ΑΕΚ είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Εμείς πρέπει να παίξουμε έξυπνα να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε να πετύχουμε».Αναλύοντας τα θετικά αλλά και τα αρνητικά στοιχεία που διέκρινε ο ίδιος στα πρώτα παιχνίδια από την ομάδα του, τόνισε: «Τα θετικά στοιχεία είναι ότι μετά τις 2 πρώτες αγωνιστικές είναι η ποιότητα των ποδοσφαιριστών. Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα και κυρίως από το κέντρο και μπροστά αυτοί ήταν που μας οδήγησαν στην κατάκτηση των βαθμών.Στα αρνητικά, πιστεύω πως θέλουμε ακόμα δουλειά, είμαστε αρκετοί καινούργιοι παίκτες και θέλει χρόνο να δέσει η ομάδα, η επιθετική και η αμυντική γραμμή ώστε να έχουμε καλύτερη λειτουργία».Προσεγγίζοντας περισσότερο την αμυντική λειτουργία υπογράμμισε: «Η αμυντική λειτουργία δεν στηρίζεται μόνο στους τέσσερις παίκτες. Όταν κάνουμε άμυνα κάνει όλη ομάδα όπως και στην επίθεση. Να υπάρχει σωστή αλληλοκάλυψη και βοήθειες. Στο 1ο ημίχρονο με Άρη οι γραμμές ήταν αρκετά μακριά. Αμυντική λειτουργία είναι να μην δεχόμαστε γκολ όταν το καταφέρουμε αυτό τότε θα είμαστε ευχαριστημένα».Για την παρουσία του στην Αθήνα και το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, σημείωσε: «Δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο για μένα. Πέρυσι ήμουν στην Αθήνα λύσαμε το θέμα με διάλογο εμεέα αυτό που ενδιαφέρει είναι ο Ηρακλής και ξέρω πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα τον κόσμο μας. Η νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ θα μας δώσει αυτοπεποίθηση κουράγιο για το επόμενο της χρονιάς».Για την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι άνθρωποι του «Γηραιού» στο πρόσωπό του: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι. Ευχαριστώ τον Ηρακλή που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο σε υψηλό παιχνίδι Είτε παίζουμε στην Ευρώπη είτε όχι εμένα θα μου άρεζε να παίζω και του χρόνου στον Ηρακλή. Αν βγει η ομάδα θα είναι κάτι εκπληκτικό αλλά και αν δεν βγει εγώ θα ήθελα να μείνω» ανέφερε ο Ματίας Λέκι στον "Libero 107,4", ενώ για τους στόχους του, επεσήμανε: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα δεν μ' αρέσει να μιλάω για το τέλος αλλά για την κάθε μέρα στο επόμενο παιχνίδι να παίξουμε σωστά ν είμαστε δεμένοι να κυκλοφορούμε την μπάλα σωστά».Για την απόφαση της διοίκησης να μη ζητήσει εισιτήρια: «Δεν γνώριζα ότι δεν θα έρθουν φίλαθλοι. Όσα συνέβησαν στο προηγούμενο παιχνίδι ήταν ένα άσχημο συμβάν Στα γήπεδα της Αργεντιν'ης έχω δει αρκετά πράγματα που γίνονται από το πάθος που δεν είναι σωστό πάντα και μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα. Είναι μία απόφαση και δεν μπορώ να προσθέσω κάτι περισσότερο».Καταλήγοντας μίλησε και για την ομάδα της καρδιάς του, την Εθνική Αργεντινής και την προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Δεν χωράει στο νου μου ότι η Αργεντινή δεν θα είναι στο Μουντιάλ. Είμαι σίγουρος ότι αύριο θα κερδίσουμε την Παραγουάη και δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Δεν θέλω καν να το συζητάω για το Μουντιάλ».

TENORIO ! Στοίχημα....

Την Καλησπέρα μού..

κάτι ψιλά έτσι για παρακολούθηση για το ονόρε
τις βραδιάς θα πάμε με...

Δυαδούλα στα σημερινά με τα διπλά των

ΡΑΣΤΕΝ(2,00) καί ΓΙΟΡΚ(2,05)...



Πρός το (Χ) βλέπω να κλέινουν τα μάτς σε

Χόνεφος-Κίντερ-Όξφορντ..

Καλά να περνάτε τα σέβη μου..

Ζανέτι: "Φέρτε μας την Μπάρτσα!"


Ο Ζανέτι πανηγυρίζει Ετοιμοι να αποδείξουν τις ικανότητές τους, νικώντας στην έδρα τους την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα, είναι οι παίκτες της Ιντερ, σύμφωνα με τον Χαβιέρ Ζανέτι. Απομένει μία εβδομάδα για την αναμέτρηση στο «Σαν Σίρο» και ήδη οι «απειλές» μεταξύ των δύο ομάδων δίνουν και παίρνουν.

«Ο Ζλάταν πήρε την απόφαση να πάει στην Μπαρτσελόνα και όλα θα πάνε καλά, γιατί είναι καλός παίκτης. Ο Ετό ήρθε σε μας ως επιθετικός με εξαιρετικά προτερήματα και τα απέδειξε σκοράροντας σε σημαντικούς αγώνες. Θα τον βοηθήσουμε γιατί η επιθετική του ικανότητα μπορεί να μας επηρεάσει αποφασιστικά, είναι ένας από τους καλύτερους στράικερ της Ευρώπης», δήλωσε ο Αργεντινός στην ιστοσελίδα Repubblica.it.

Οσο για την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, «είναι πάντα ξεχωριστή στιγμή να παίζεις κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου», συμπλήρωσε ο Ζανέτι.

Στο ματς αυτό όμως, ο Αργεντινός θα βρεθεί αντιμέτωπος και με ένα άλλο πολύ γνωστό του πρόσωπο. Πρόκειται για τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα της χώρας του Λιονέλ Μέσι. «Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και αυτά που μπορεί να κάνει με την μπάλα στα πόδια είναι απίστευτα. Αν ξέρει κανείς κάποια συνταγή για να τον σταματήσουμε, ας μου την πει παρακαλώ!», αστειεύτηκε, συμπληρώνοντας όμως ότι «είμαι περήφανος που τον έχω συμπαίκτη στην Εθνική, αλλά στο συγκεκριμένο ματς θα είμαστε αντίπαλοι».

Ετό, ο "Γουεά της Ιντερ"


Ο Ετο με τη φανέλα της Ιντερ Στον Σάμουελ Ετό αναφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Ζορζ Γουεά, που βρέθηκε στο «Σαν Σίρο» του Μιλάνου για το φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ανάμεσα σε άσους της Μίλαν και της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο θρύλος των «ροσονέρι» είπε ότι ο Ετό μπορεί να γίνει ο «Γουεά της Ιντερ».

«Η Serie A είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Στην Μπαρτσελόνα, ο Ετό έκανε καταπληκτικά πράγματα. Για να καταφέρει να τα επαναλάβει στην Ιντερ, θα πρέπει πρώτα να δουλέψει σκληρά. Του εύχομαι τα καλύτερα, αν και παίζει για την Ιντερ», δήλωσε μετά το φιλικό ο Γουεά, μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Repubblica.

«Στη δική μου περίπτωση, όταν είχα έρθει από την Παρί Σεν Ζερμέν, πολλοί ήταν επιφυλακτικοί σχετικά με τις ικανότητές μου, επειδή προερχόμουν από τη Γαλλία. Όμως, δούλεψα σκληρά και πήγα καλά και στην Ιταλία.

HΡΑΚΛΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ:Υπογράφτηκε το συμφωνητικό ανάμεσα σε Ερασιτέχνη και Γ.Γαλανό


Επιτεύχθηκε και τυπικά χθες η υπογραφή της συνεργασίας ανάμεσα σε ΓΣ και Γιώργο Γαλανό με τις 2 μεριές να κάνουν αυτά που συζητούσαν τις τελευταίες μέρες πράξη. Ήταν δεδομένο ότι για να στελεχωθεί το τμήμα του μπάσκετ κατά το δοκούν θα πρέπει να γίνει σωστή στελέχωση και να σχεδιαστεί η ομάδα όπως πρέπει και όπως θέλουν οι άνθρωποι του Ηρακλή. Πλέον, ο σύλλογος μπαίνει σε μία διαδικασία αυτονομίας με τα έξοδα που δημιουργούνται να είναι ξεκάθαρα πλέον από εκεί και πέρα. Ήταν ένα προγραμματισμένο ραντεβού και όπως τονίστηκε οι υπογραφές έπεσαν, οπότε πλέον σειρά παίρνουν οι πράξεις.Ένας από τους παίκτες που φαίνεται ότι θα είναι από τα νέα πρόσωπα, είναι ο Φώτης Λαμπρόπουλος, που έχει ύψος 2.05 και είναι 26 χρονών. Πέρσι αγωνίστηκε στην ΑΕΛ, ενώ έχει αγωνιστεί και σε Απόλλων Πατρών, Γκραν Κανάρια, Ταραγόνα, Χοσπιτάλετ, Τενερίφη. Μάλιστα, δεν αποκλείεται στα μέσα της εβδομάδας να είναι στη Θεσσαλονίκη και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κυανόλευκους». Η ομάδα της Θεσσαλονίκης από την μεριά της περιμένει και την απάντηση του Βικτοριάνο, ο οποίος είναι ένας παίκτης στον οποίο έχει γίνει πρόταση. Οι «κυανόλευκοι» επέστρεψαν χθες στις προπονήσεις και ο Λευτέρης Κακιούσης είχε δώσει ρεπό στους παίκτες για το σαββατοκύριακο. Πλέον, οι «κυανόλευκοι» περιμένουν και την υπόθεση της Α1, αφού μπορεί να δίνουν δεδομένο οι περισσότεροι την συγχώνευση ή απορρόφηση της ΑΕΛ με την Ολύμπια, αλλά σε όλα αυτά θα πρέπει να δώσει το «πράσινο φως» και η Ε.Ε.Α. όσον αφορά τον προγραμματισμό των χρεών.
Πηγη Μετροσπορτ

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Θ 10-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ.















Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης


Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ηρακλής έκανε γνωστούς τους λόγους για τους οποίους δεν ζήτησε εισιτήρια για το παιχνίδι του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Πιο αναλυτικά: Η απόφαση να μην ζητήσουμε εισιτήρια για τον αγώνα με την Α.Ε.Κ. δεν ήταν εύκολη. Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, στα δύο χρόνια, που βρίσκεται στα κοινά της ομάδας, έχει αποδείξει ότι δεν θέλει πουθενά ο ΗΡΑΚΛΗΣ να αγωνίζεται χωρίς τον κόσμο του και έχει κάνει τα πάντα, προκειμένου να εξασφαλίζει εισιτήρια σε όλες τις έδρες.
Η συγκεκριμένη στιγμή, όμως, μετά τα όσα έγιναν στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος, μας καλεί να αναλογιστούμε όλοι – από όποιο πόστο κι αν βρισκόμαστε, είτε φίλοι της ομάδας, είτε διοικούντες – τις ευθύνες μας και να μοιραστούμε τους προβληματισμούς μας, συμβάλλοντας στην μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΗΡΑΚΛΗ.
Η απόφαση αυτή δεν είναι απόφαση τιμωρίας , αλλά απόφαση προβληματισμού. Ας αποτελέσει το ξεκίνημα μιας νέας, ειλικρινούς σχέσης, στην προοπτική να βρεθεί – επιτέλους – ο τρόπος ώστε ο πραγματικός φίλος του ΗΡΑΚΛΗ να βρίσκεται δίπλα στην ομάδα, με συνέπεια και υπευθυνότητα, χωρίς οι μεμονωμένοι κύκλοι, που βρίσκουν χώρο δράσης, να πληγώνουν κάθε φορά την ομάδα μας και την αγάπη όλων μας για αυτήν. Ας προσανατολιστούμε όλοι στο να βρούμε το σωστό δρόμο και ας πάψουμε να αποδυναμώνουμε τον ΗΡΑΚΛΗ με αποφάσεις μας και πράξεις μας.
Σημειώνεται, βεβαίως, ότι οι φίλοι του ΗΡΑΚΛΗ, μεμονωμένα, μπορούν να βρεθούν στο Ο.Α.Κ.Α. και να παρακολουθήσουν την κυριακάτικη αναμέτρηση.
ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ
Ανακοίνωση της Αυτόνομης Θ – 10

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο σύνδεσμος φίλων του Ηρακλή «Αυτόνομη Θύρα 10 στην οποία και τονίζουν ότι:«Σαν οπαδοί του Ηρακλή που δώσαμε τα τελευταία τρία χρόνια το παρών σε όλα τα γήπεδα όπου κι αν αγωνιζόταν η ομάδα μας, αισθανόμαστε ότι δεχτήκαμε το πισώπλατο χτύπημα που ξεχείλισε το ποτήρι! Είμαστε και θα είμαστε ενάντια σε όποιον προσπαθεί να μικρύνει τον ΗΡΑΚΛΗ όπως επίσης και σε όποιον λόγω της ανυπαρξίας του δε μας αφήνει να μεγαλώσουμε το σύλλογο!!!ΥΓ1: Στον πόλεμο που μας κήρυξαν θα τα μάθουν όλοι …όλα!!!ΥΓ2: Περιμένουμε την ανακοίνωση της ΠΑΕ η οποία θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε η απόφαση να μη πάρουν εισιτήρια για το ΟΑΚΑ για να τοποθετηθούμε περαιτέρω.

Φαν Μπάστεν κατά Μπερλουσκόνι

van_basten.jpgΣτην καρδιά του έχει ακόμα τη Μίλαν ο Μάρκο Φαν Μπάστεν αφού ο Ολλανδός άσος του παρελθόντος πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του στον ιταλικό σύλλογο. Γι αυτό και παρακολουθεί με ενδιαφέρον όσα συμβαίνουν στο στρατόπεδο των «ροσονέρι».

Ο Φαν Μπάστεν βλέποντας τη Μίλαν να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο τα τελευταία χρόνια άφησε αιχμές για την πολιτική που ακολουθεί το αφεντικό της ομάδας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και κυρίως για την μεταγραφική ξηρασία του φετινού καλοκαιριού.

«Πρέπει να παραδεχθώ ότι έχω εκπλαγεί με την πολιτική που ακολούθησε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε σχέση με τις μεταγραφές. Θυμάμαι ότι είκοσι χρόνια πριν η Μίλαν έκανε τις καλύτερες μεταγραφές. Η αλήθεια είναι πως όταν μια ομάδα δεν αγοράζει παίκτες δεν μπορεί να βελτιωθεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο 45χρονος προπονητής.

Όσο για τα σενάρια που τον θέλουν να αναλαμβάνει τον πάγκο της ιταλικής ομάδας ανέφερε: «Δεν ξέρω τι να απαντήσω προς το παρόν για αυτό. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Αλλά αν ο Λεονάρντο δεν τα καταφέρει, δε θα είναι δικό του λάθος».

Διαψεύδει για Ριμπερί ο Βαλντάνο


Ο Ριμπερί με τη φανέλα της Μπάγερν Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία από τις ομάδες που εμφανίζεται έτοιμη να ξοδέψει έναν... σκασμό λεφτά για να κάνει δικό της τον Φρανκ Ριμπερί ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή της "βασίλισσας", Χόρχε Βαλντάνο στην εφημερίδα "Marca", κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

"Δεν νομίζω πως η χειμερινή μεταγραφική περίοδος προσφέρεται για να ξοδέψεις λεφτά αποκτώντας παίκτες της εμβέλειας του Ριμπερί", τόνισε αρχικά προσθέτοντας: "Η Μπάγερν βρήκε πολλούς τρόπους να αρνηθεί, όταν προσπαθήσαμε να πλησιάσουμε τον Ριμπερί. Αναμένουμε μια άλλη ευκαιρία, η οποία θα έρθει σίγουρα, αλλά όχι τον επόμενο Ιανουάριο, δήλωσε σχετικά ο Αργεντινός παράγοντας".

Επιστρέφει ο Σέρχιο Ράμος


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Αντίστροφα μετρά ο Σέρχιο Ράμος για την επιστροφή του στη δράση. Ο Ισπανός αμυντικός ταλαιπωρείτο από τενοντίτιδα (στον αχίλλειο τένοντα) εδώ και δυόμισι μήνες και δεν είχε αγωνιστεί από τις 24 Ιουνίου και την αναμέτρηση της εθνικής του ομάδας με τις ΗΠΑ για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Ο 23χρονος Σεβιγιάνος, που χρησιμοποιείται περισσότερο ως δεξιός μπακ στη Ρεάλ Μαδρίτης, θα αρχίσει ειδικό πρόγραμμα προπόνησης για να καλύψει το χαμένο έδαφος σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και πολύ σύντομα θα είναι στη διάθεση του Μανουέλ Πελεγκρίνι.

ΣΤΙΒΟΣ: Γεμίζει το Καυτανζόγλειο!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με γεμάτο Καυτανζόγλειο, για πρώτη φορά σε αγώνες στίβου στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει το Σαββατοκύριακο ο τελικός των φετινών Γκραν Πρι με την παρουσία όλων των μεγάλων αστέρων του παγκόσμιου κλασσικού αθλητισμού. Σήμερα αναμένεται η προπώληση των εισιτηρίων για το διήμερο των αγώνων 12 και 13 Σεπτεμβρίου, να ξεπεράσει το φράγμα των 20 χιλιάδων και θεωρείται βέβαιο πως ως την πρώτη μέρα των αγώνων θα έχουν σχεδόν εξαντληθεί όλα.

Τα μεγάλα ονόματα και κύρια αυτό του κορυφαίου σπρίντερ Γιουσέϊν Μπολτ τραβούν σαν "μαγνήτης" το κοινό, που δεν είναι όλο κατ' ανάγκην φίλοι του στίβου.

Ο "φτερωτός" Τζαμαϊκανός δρομέας, ο ταχύτερος στον κόσμο όλων των εποχών, θα έρθει στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη στις 2.25 μ.μ. με πτήση από το Λονδίνο, συνοδευόμενος από την πενταμελή ομάδα που τον ακολουθεί στις αθλητικές παρουσίες του (προπονητής, μάνατζερ, φυσιοθεραπευτής, οικονομικός διαχειριστής, γιατρός). Ολοι θα καταλύσουν στην προεδρική σουϊτα κεντρικού ξενοδοχείου και την επόμενη μέρα συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη και τοπικούς πολιτειακούς παράγοντες, ο Μπολτ θα επισκεφθεί σχολείο του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, όπου κατά την μέρα των εγκαινίων για την νέα σχολική χρονιά θα φωτογραφηθεί με τους μαθητές και θα μιλήσει για λίγο σ' αυτούς.

Ο Γιουσέϊν Μπολτ θα τρέξει μόνο την Κυριακή στην κούρσα των 200 μέτρων κλείνοντας έτσι ένα διήμερο αθλητικής πανδαισίας. Το Σάββατο, πρώτη μέρα των αγώνων, ο Μπολτ πιθανότατα θα πρωταγωνιστήσει σε χάπενινγκ που θα γίνει στο στάδιο, ενδεχομένως με την συνοδεία μουσικής μπάντας, καθώς είναι γνωστός και για τις μουσικές προτιμήσεις του, που είναι ή δεύτερη δραστηριότητα του μετά τον αθλητισμό. Μάλιστα το γνωστό μακεδονικό νεανικό σχήμα Onirama, που έχει δεχτεί σχετική πρόταση, έχει αποδεχτεί να συνοδεύσει τον Τζαμαϊκανό δρομέα στις επιλογές του εντός του σταδίου.

ΕΛΠΙΔΕΣ: Σταθμός πρόκρισης με Αγγλία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Εθνική Ελπίδων μπαίνει στα πολύ δύσκολα στην προσπάθειά της για πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Μετά τις δύο νίκες με την ΠΓΔΜ και την Λιθουανία, ο Νίκος Νιόπλιας και οι παίκτες του έχουν απόψε το πρώτο κρας τεστ στον όμιλο εναντίον της Αγγλίας, στο γήπεδο της Τρίπολης (19.00-ΕΤ1).

Η ελληνική ομάδα θα επιδιώξει τη νίκη που θα την διατηρήσει στην κορυφή του ομίλου, απέναντι όμως σε ένα πολύ δυνατό συγκρότημα με αστέρια της Πρέμιερσιπ και με προπονητή τον Στιούαρτ Πιρς.

Ο Νίκος Νιόπλιας σχεδιάζει μια ενδεκάδα με Στρατηλάτη, Μπουκουβάλα, Αργυρόπουλο, Σιόβα, Κ. Παπαδόπουλο, Σιάκκα, Πλιάτσικα, Δημούτσο, Νίνη, Κουτσιανικούλη, Μήτρογλου.

Η βαθμολογία του ομίλου

Ελλάδα 2 2 6 (4-1)
Πορτογαλία 1 3(4-1)
Αγγλία 1 3 (2-1)
ΠΓΔΜ 2 0 (2-5)
Λιθουανία 2 0 (1-5)

ΠΑΟΚ: Η ώρα του Ζαγοράκη


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη Τύπου του Θοδωρή Ζαγοράκη το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα δώσει απαντήσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην εταιρεία και στην ομάδα, έχοντας μάλιστα μπροστά του όλα όσα απασχολούν τους φίλους του ΠΑΟΚ που έσπευσαν να συμμετάσχουν μαζικά στην πρωτότυπη κίνηση της διοίκησης να δεχτεί ερωτήσεις με ηλεκτρονικό τρόπο.

Ο Ζαγοράκης θα μιλήσει και για αγωνιστικά θέματα, με αφορμή τον αποκλεισμό της ομάδας από την Ευρώπη και τους στόχους της στη συνέχεια της σεζόν, ενώ θα αναφερθεί κυρίως σε οικονομικά θέματα ενόψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα και στην οποία αναμένεται να αποφασιστεί αύξηση Μ.Κ. σε ύψος 15 εκ. ευρώ και πρόσκληση ενδιαφέροντος σε νέους επενδυτές και στον κόσμο της ομάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΓΑΤΑ ο Θ.Ζαγοράκης έχει δεχθεί κρούση από το ΠΑΣΟΚ για να μπει στο ψηφοδέλτιο ενόψει των εκλογών αλλά δεν είναι θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΑΕΚ: Προσεχώς Μπλάνκο ως το 2013


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Και ενώ εκκρεμούν αρκετά θέματα που αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο Νίκος Θανόπουλος την Τετάρτη, στην ΑΕΚ είναι έτοιμοι να επισημοποιήσουν την ανανέωση του συμβολαίου του Ίσμαελ Μπλάνκο.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η επισφράγιση της προφορικής συμφωνίας που υπάρχει ήδη για την ανανέωση του συμβολαίου του Αργεντινού μέχρι το 2013 με αυξημένες αποδοχές, είναι θέμα ωρών.

Ο εκπρόσωπος του παίκτη βρίσκεται από χθες στην Αθήνα και σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον Νίκο Θανόπουλο για να κλείσει και τυπικά το θέμα.

Ο Μπλάνκο αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος τα δύο τελευταία χρόνια. Το όνομα του έχει μπλεχτεί σε αρκετά μεταγραφικά σενάρια, ωστόσο ο ίδιος έχει δηλώσει αρκετές φορές πως είναι τρελός με την ΑΕΚ και δεν σκέφτεται να αποχωρήσει

Καταγγελία και για Σίτι!

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Προβλήματα ενόψει για την Μάντσεστερ Σίτι, αφού η διοίκηση της Ρεν προέβη σε καταγγελία στην FIFA αναφορικά με την παράνομη προσέγγιση -όπως τονίζει- του Ζερεμί Ελάν τον περασμένο χειμώνα, σε μια υπόθεση που συγκεντρώνει αρκετά παρόμοια στοιχεία με εκείνη της Τσέλσι με τον Κακουτά. Ο γαλλικός σύλλογος κάνει λόγο για αθέτηση του προσυμφώνου από την πλευρά του 17χρονου αμυντικού, προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «Πολίτες» όπως και έγινε άλλωστε.

Σε περίπτωση που οι καταγγελίες αποδειχθούν βάσιμες, τότε η τιμωρία θα είναι ανάλογη ή και βαρύτερη από εκείνη της Τσέλσι (σ.σ. της αφαιρέθηκε το δικαίωμα να κάνει μεταγραφές για τις επόμενες δύο σεζόν, απόφαση για την οποία κατέθεσε έφεση). «Η Μάντσεστερ Σίτι πρέπει τώρα να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών της στην περίπτωση του Ελάν, η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ακόμα πιο παράνομη από εκείνη του Κακουτά» επισήμανε ο τεχνικός διευθυντής της Ρεν, Πιερ Ντρεοσί και πρόσθεσε: «Αναφέραμε τα όσα έγιναν στη FIFA. Μας προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι δεν μας προσέγγισαν οι διοικούντες την Σίτι για μια καθαρή εξήγηση ούτε τώρα, μία μόλις εβδομάδα μετά τη γνωστοποίηση του θέματος Κακουτά- Τσέλσι».

Ειπε...............

"Μακάρι να είχα τον Ζήση να τον μαρκάρει..."

Γιόβιτσα Αρσιτς

(...ο προπονητής της ΠΓΔΜ απαντώντας σε ερώτηση για την αντιμετώπιση του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους)

Ψιθυροι......................

  • Αμέσως μετά την προπόνηση της ΑΕΚ, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παραβρέθηκε στο ΟΑΚΑ για τη συναυλία που δόθηκε προς τιμήν του Λευτέρη Παπαδόπουλου.
  • Αφού είχαν την ιδέα οι... φωστήρες της ΕΡΤ να σβήσουν το όνομα MKD από τον πίνακα του σκορ, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης Ελλάδα - ΠΓΔΜ στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ, δεν μπορούσαν να το αντικαταστήσουν απλά με το FYROM για να μην φαιίνεται άσχημα αυτό το άσπρο κενό; Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό...

  • Μεταγραφική "βόμβα" στην ΑΕΚ, που προσπαθεί να κάνει το “colpo grosso” με την "αρπαγή" της Αγγελικής Αρκάδη από τον Ολυμπιακό για την στελέχωση του γραφείου Τύπου της "Ενωσης".

Κίνδυνος απόλυσης για Μαραντόνα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα είχε ποντάρει στο κίνητρο, στην αλλαγή της έδρας, και στις ηγετικές ικανότητες του Λιονέλ Μέσι, ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι με τη Βραζιλία στο Ροζάριο, ωστόσο κανένα από αυτά τα "στοιχήματα" δεν τον δικαίωσε...

Ο Μέσι για ένα ακόμα παιχνίδι δεν έλαμψε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του όπως κάνει κατ'εξακολούθηση τα τελευταία χρόνια με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, οι Βραζιλιάνοι έδειξαν πιο διψασμένοι και με το "τρίποντο" αυτό εξασφάλισαν το εισιτήριο για το Μουντιάλ 2010 τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος των προκριματικών, ενώ το καυτό "Γιγάντε" δεν στάθηκε αρκετό για να... κάψει τους αφηνιασμένους παίκτες του Ντούνγκα.

Το άσχημο για τον Μαραντόνα είναι πως αυτό το αποτέλεσμα δεν ήταν ουρανοκατέβατο, αλλά ήρθε ως ένας ακόμα κρίκος στα τελευταία επίσημα αρνητικά αποτελέσματα της "αλμπισελέστε" μετά το 0-2 από το Εκουαδόρ και το 1-6 από τη Βολιβία, με την αναμέτρηση της ερχόμενης Τετάρτης με την Παραγουάη στην Ασουνσιόν να αποκτάει πλέον χαρακτήρα "ζωής η θανάτου" για τον "Πίμπε Ντ'Όρο".

Η κριτική που δέχεται από τον Τύπο για τις επιλογές του στα ματς είναι αμείλικτη, η σχέση του με τους οπαδούς δεν είναι όπως στο ξεκίνημα που είχε τις "δάφνες" του παλιού μεγάλου ποδσοφαιριστή, και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Μαραντόνα δύσκολα θα συνεχίσει στο τιμόνι σε περίπτωση νέας ήττας (η οποία ίσως και να εκτροχιάσει οριστικά την πορεία της ομάδας προς το Μουντιάλ).

H δυσαρέσκεια των φιλάθλων προς τον προπονητή είναι μάλιστα τόσο έκδηλη ώστε αρκετοί από αυτούς να ζητούν πλέον ανοιχτά την επιστροφή στην ομάδα του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, ο οποίος εδώ και αρκετούς μήνες έχει κλείσει οριστικά την πόρτα στον Μαραντόνα δίνοντας όρκο ότι με τον συγκεκριμένο προπονητή δεν θα παίξει για την ομάδα της πατρίδας του.

"Θεωρείτε ότι ο Μαραντόνα πρέπει να ξανασυμπεριλάβει στα πλάνα του τον Ρικέλμε;", είναι ένα δημοψήφισμα που "τρέχει" από τη Δευτέρα στην αργεντίνικη εφημερίδα "Clarin", με τον Μαραντόνα να έχει μπροστά του 90 αγωνιστικά λεπτά κόντρα στην Παραγουάη για να πετύχει την αναστροφή του κλίματος.

Χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ

Χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ

Ο Ηρακλής θα αγωνιστεί χωρίς τον κόσμο του στην Κυριακάτικη αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Πάνω που η ομάδα ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα, πάνω που ο κόσμος στηρίζει εμπράκτως την αγωνιστική προσπάθεια και είναι κοντά, πάνω που υπάρχει συσπείρωση και αισιοδοξία «έρχεται» η χθεσινή απόφαση της ΠΑΕ Ηρακλής να επιφέρει έναν μεγάλο προβληματισμό και να καταγράψει μία… σειρά ουκ ολίγων ερωτηματικών.
Η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε – απρόσμενα – να μην πάρει επισήμως εισιτήρια για τον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, στη χθεσινή σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του Κυριακάτικου αγώνα δεν βρέθηκε καν εκπρόσωπος της στην Αθήνα.
Είναι αναμφίβολα μία απόφαση, που έρχεται να δημιουργήσει ήδη «τριβή» και αντιδράσεις και παράλληλα να αποτελέσει δυστυχώς την αφορμή για να διαταραχτεί το κλίμα και οι σχέσεις μεταξύ της διοίκησης και του οργανωμένου κόσμου.
Επίσημη εξήγηση και επίσημη θέση δεν υπήρξε κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, αλλά προφανώς η απόφαση έχει να κάνει σίγουρα με τα χρηματικά πρόστιμα, τα οποία θα κληθεί να πληρώσει η ΠΑΕ στις δυο πρώτες αγωνιστικές, τα οποία αγγίζουν τις 80.000 ευρώ. Έχει να κάνει και με το περιστατικό του Σαββάτου, που ήταν ωστόσο μεμονωμένο. Έχει να κάνει με τη δυσαρέσκεια της, την οποία εξωτερικεύει και την επιβεβαιώνει με αυτή την κίνηση της.

Γιατί…;

Από χθες, η συγκεκριμένη απόφαση της διοίκησης, σχολιάστηκε αρνητικά από την πλειοψηφία του κόσμου. Είναι ή δεν είναι ένα επικοινωνιακό λάθος; Γιατί, να μπει διαχωριστική γραμμή; Γιατί, να έρθουν οι δυο πλευρές – ειδικά σε μία τέτοια περίοδο – σε αντιπαράθεση; Και λέμε τέτοια περίοδο, γιατί μιλάμε για το ξεκίνημα ουσιαστικά της προσπάθειας, η οποία κατά γενική ομολογία ήδη έχει κριθεί από τον κόσμο ως ικανοποιητική και μάλιστα υπήρχε και υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία.
Ποιος ο λόγος, λοιπόν; Ποιος χάνει και τι θα κερδίσει η διοίκηση απ’ αυτή την απόφαση στο συγκεκριμένο παιχνίδι; Είναι μία μορφή τιμωρίας; Γιατί, να διαταραχτεί το κλίμα στις σχέσεις και γιατί να δοθεί «τροφή» για σχόλια; Δεν ήταν ικανοποιητική η προσέλευση και παρουσία του κόσμου στα παιχνίδια με τον Πανθρακικό και τον Άρη; Δεν έδωσε ώθηση με την παρουσία του ο κόσμος; Ναι, είναι αλήθεια ότι υπήρξαν περιστατικά, που δεν «άρεσαν» στους διοικούντες της ΠΑΕ Ηρακλής, από την άλλη όμως είναι «μέτρο διαχείρισης» το να μην πάρει εισιτήρια για το παιχνίδι με την ΑΕΚ; Η προστασία της ομάδας, δεν θα μπορούσε να είχε γίνει με διαφορετικό τρόπο;

Η θέση της «Αυτόνομης Θύρας 10″

Η ΠΑΕ Ηρακλής πρέπει να συμπορευτεί με τον οργανωμένο κόσμο και γενικότερα με το κομμάτι, που λέγεται κόσμος της ομάδας. Λάθη γίνονται και μπορεί να γίνονται, αλλά αν δεν υπάρχει ενότητα ή τουλάχιστον να υπάρχει σημείο επαφής, πώς θα πορευτεί η ποδοσφαιρική ομάδα; Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας η «Αυτόνομη Θύρα 10″ αναμένεται να πάρει θέση, με ανακοίνωση της.

Πηγη Μετροσπορ

«Κιτρινίζει»…η έκθεση

Ο Άρης είναι «ένα» και δεν παύει να το αποδεικνύει. ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΑΣ, Λέσχη και οργανωμένοι, πορεύονται στον ίδιο δρόμο με μοναδικό στόχο το καλό του «θεού του πολέμου». Για ακόμη μια φορά σήμερα, ο ενιαίος Άρης θα δώσει σύσσωμος το παρών στην ΔΕΘ. Στις 19:00 είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια του περιπτέρου του Άρη, το οποίο λειτουργεί από το περασμένο Σάββατο και αντιπροσωπεύει ολόκληρη την «οικογένεια» των «κίτρινων».
Απόψε το απόγευμα λοιπόν, οι διοικήσεις όλων των τμημάτων, το τεχνικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές των «κίτρινων», όπως και αρκετοί αθλητές του Ερασιτέχνη, θα παραβρεθούν στα εγκαίνια του περιπτέρου. Φυσικά ανάμεσα τους, θα βρεθούν και φίλοι του Άρη, όπως και η «Bullba», η οποία θα «ντύσει» μοναδικά με τις νότες της την σημερινή εκδήλωση.

Αυτόγραφα και… «πόζες»

Είναι δεδομένη η μεγάλη παρουσία των μικρών φίλων του Άρη στα σημερινά εγκαίνια. Η ποδοσφαιρική ομάδα αποτελεί πόλο έλξης για τους «πιτσιρικάδες», οι οποίοι πάντα δίνουν το παρών, όταν πρόκειται να συναντήσουν τα ινδάλματα τους. Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν και είναι έτοιμοι για αυτό, να υπογράψουν αμέτρητα αυτόγραφα και να πάρουν πολλές και διάφορες «πόζες» μπροστά στον φακό.

Γεμίζει περηφάνια…

Το περίπτερο του ενιαίου Άρη, φιλοξενείται στο περίπτερο 15(από την είσοδο της ΧΑΝΘ στα 100μ αροιστερά) της ΔΕΘ. Αυτές τις τρεις μέρες που λειτουργεί, έχει «κλέψει» τις εντυπώσεις, με τους επισκέπτες να κάθονται για αρκετή ώρα στον 80τ.μ. χώρο και να βλέπουν μια προς μια τις αμέτρητες φωτογραφίες από το ένδοξο παρελθόν του συλλόγου. Φωτογραφίες, οι οποίες έχουν «ντύσει» τους ειδικά διαμορφωμένους τοίχους του περιπτέρου και που προκαλούν δέος και ανατριχίλα και κάνουν τους αρειανούς να νιώθουν περηφάνια για τον αγαπημένο τους σύλλογο.Πηγη Μετροσπορ

Ο Ρομπίνιο θέλει «Μπάρτσα»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ρομπίνιο δεν είναι ευχαριστημένος από την παραμονή του στην Μάντσεστερ Σίτι και θέλει να φορέσει την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ο Βραζιλιάνος σταρ μίλησε, μάλιστα, στον ισπανικό Τύπο και τόνισε ότι είναι πρόκληση να αγωνιστεί με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο Ρομπίνιο μεταγράφηκε στη Μάντσεστερ Σίτι τον περασμένο Σεπτέμβριο, από την Ρεάλ Μαδρίτης. Στη διάρκεια της εφετινής περιόδου είχε σχετικά καλή παρουσία, ενώ σημείωσε 14 γκολ στην πρέμιερσιπ, αλλά έπεσε στη «δυσμένεια» του μάνατζερ Μαρκ Χιουζ, όταν τον Ιανουάριο εγκατέλειψε την ομάδα που έκανε προετοιμασία στα Κανάρια Νησιά και του επιβλήθηκε πρόστιμο.

Γιάχιτς: «Μπάγεβιτς ήταν η αιτία...»

jahic_aek.jpgΟ Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν το μεγάλο κίνητρο για τον Σάνελ Γιάχιτς και η επιλογή της Αγγλίας πέρασε σε... δεύτερη μοίρα. Το νέο απόκτημα της ΑΕΚ στάζει μέλι για τον Σερβοέλληνα τεχνικό, ανυπομονεί να συνεργαστεί μαζί του, ενώ τονίζει πως στην Ένωση ήρθε να κατακτήσει τους πρώτους του τίτλους. Ο Βόσνιος αμυντικός μίλησε στην βοσνιακή εφημερίδα «Liberta»


- Πως αισθάνεσαι μετά τη μεταγραφή σου στην ΑΕΚ;
«Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι παίκτης της ΑΕΚ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Είναι μια μεγάλη ομάδα, με υψηλούς στόχους, φιλοδοξίες και είμαι χαρούμενος που θα φορέσω τη φανέλα της».

- Είναι μεγάλο βήμα για την καριέρα σου;
«Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλο κλαμπ, είναι κάτι εξαιρετικό για την καριέρα μου και είμαι ενθουσιασμένος».

- Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου;
«Θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα. Οι στόχοι είναι υψηλοί και θέλω να να κερδίσω τίτλους. Θέλω να πάρω το φετινό πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και θα κάνω ότι μπορώ».

- Υπήρχε και η επιλογή της Αγγλίας, ωστόσο πήρες μεταγραφή για την ΑΕΚ. Είσαι στεναχωρημένος;
«Δεν είμαι στεναχωρημένος που δεν πήγα στην Αγγλία, αφού θα έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για την καριέρα μου η ΑΕΚ. Εξάλλου θα έχω και την ευκαιρία να αγωνιστώ στους ομίλους του Europa League».

- Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποτέλεσε κίνητρο για τη μεταγραφή σου;
«Είμαι πολύ ενθουσιασμένο που θα συνεργαστώ ξανά με τον Μπάγεβιτς. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τον Άρη και ανυπομονώ να μπω στις προπονήσεις. Είναι εξαιρετικός προπονητής και θα κάνω τα πάντα να βοηθήσω την ομάδα».

- Σε ποια θέση θα αγωνιστείς στην ΑΕΚ;
«Είμαι αμυντικός και ξέρω ότι οι λύσεις στο κέντρο της άμυνας δεν είναι πολλές. Ωστόσο, αυτό είναι θέμα αποκλειστικά του προπονητή μου. Αυτός αποφασίζει, εγώ μπορώ να παίξω και στο κέντρο».

- Τι κρατάς από τον Άρη;
«Έζησα πολύ καλές στιγμές και είμαι χαρούμενος που βρέθηκα σε αυτή την ομάδα. Θα κρατήσω μαζί μου για πάντα τις αναμνήσεις αυτές».

- Υπήρξαν αντιδράσεις των οπαδών του Άρη για την αποχώρησή σου;
«Υπήρξαν θυμωμένοι φίλοι του Άρη στο αεροδρόμιο, λίγο πριν αναχωρήσω για την Αθήνα. Όμως ελπίζω πως θα καταλάβουν ότι ήταν καλύτερο για την καριέρα μου».

«ΠΑΟ ή εξωτερικό»

salpi_kainioyrgio.jpgΌσο καθυστερεί το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Δημήτρη Σαλπιγγίδη με τον Παναθηναϊκό, τόσο τα διάφορα δενάρια θα φουντώνουν. Μάλιστα, σε αυτά εμπλέκεται και το όνομα του Ολυμπιακού, αλλά ο 28χρονος επιθετικός είναι απόλυτος: «Εγώ θέλω να μείνω και να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό. Αν αυτό δεν συμβεί, μόνο για το εξωτερικό συζητώ».

Αυτά ήταν τα λόγια του άσου του «τριφυλλιού» το περιβάλλον του ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν μείνει στον Παναθηναϊκό θα δοκιμάσει την τύχη του σε ομάδα του εξωτερικού. «Στον Ολυμπιακό δεν πάω και το έχω πει και στον μάνατζέρ μου για να το γνωρίζει», πρόσθεσε ο «Σάλπι» βάζοντας τέλος στα σενάρια που τον θέλουν να εξετάζει τη λύση του «αιώνιου» αντιπάλου.

Πολλοί πάντως, ακούγοντας αυτά τα λόγια σκέφτονται την αντίστοιχη περίπτωση του Μιχάλη Κωνσταντίνου, ο οποίος έλεγε τα τα ίδια, αλλά στο τέλος φόρεσε τελικά την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Σαλπιγγίδης πάντως διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί το ίδιο με αυτόν.

Και για αυτό είναι διατεθειμένος να κάνει δήλωση με την οποία θα ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στον Ολυμπιακό, αν δεν τα βρει με τον Παναθηναϊκό και επιπλέον να υπογράψει ένα χαρτί στους ανθρώπους του «τριφυλλιού» με το οποίο να δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να πάει στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Δέκα μέρες εκτός ο Μούτου


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η διοίκηση της Φιορεντίνα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Αντριαν Μούτου θα μείνει για 10 ημέρες εκτός αγωνιστικής δράσης, λόγω του τραυματισμού του στον μηρό.

Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα ο Ρουμάνος στράικερ να χάσει τον κυριακάτικο αγώνα πρωταθλήματος με την Κάλιαρι, καθώς και την αναμέτρηση της 16ης Σεπτεμβρίου με τη Λιόν στο «Ζερλάν», στο πλαίσιο της πρεμιέρας για τον 5ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Νέα επίθεση σε Ντομενέκ



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ρεμόν Ντομενέκ είναι για μία ακόμα φορά ο στόχος της κριτικής όλων για το νέο στραβοπάτημα της Γαλλίας κόντρα στη Ρουμανία το περασμένο Σάββατο και το πολύ πιθανό πλέον σενάριο να χρειαστούν τα μπαράζ προκειμένου οι «τρικολόρ» να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στο Μουντιάλ 2010.

Δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας αποκαλύπτει πως ο Τιερί Ανρί άσκησε σφοδρή κριτική στον 57χρονο ομοσπονδιακό τεχνικό πριν από το ματς κόντρα στη Ρουμανία λέγοντας: «Μιλώ εξ’ ονόματος της ομάδας. Βαριόμαστε στη διάρκεια των προπονήσεών σου. Στα 12 χρόνια που βρίσκομαι στην Εθνική Γαλλίας δεν έχω συναντήσει ποτέ τέτοια κατάσταση. Δεν ξέρουμε πώς να παίξουμε, πού να είμαστε στον αγωνιστικό χώρο, πώς να οργανωθούμε. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Δεν έχουμε στιλ, δεν έχουμε οδηγίες. Το πράγμα δεν δουλεύει».

Η γαλλική ομοσπονδία αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα ενώ ο ίδιος ο Ανρί αναμένεται να τοποθετηθεί στην συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (8/9) πριν από το εκτός έδρας ματς κόντρα στην Σερβία εκτός έδρας (9/9). Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ζαν Πιέρ Εσκαλέτ επανέλαβε σε παρέμβασή του σε ραδιοφωνικό σταθμό πως ο Ντομενέκ θα παραμείνει στη θέση του ακόμα και σε περίπτωση ήττας από τη Σερβία: «Ναι, ναι, ναι θα παραμείνει. Το επαναλαμβάνω 3 φορές μήπως και γίνει απόλυτα κατανοητό. Ο σκοπός του είναι να μας οδηγήσει στο Μουντιάλ 2010 και μόνο αυτό είναι κριτήριο για να δούμε αν τελικά πετύχει ή όχι.

Χαμόγελα για Καραγκούνη στην Εθνική


Καραγκούνης, Τοπαλίδης και Ρεχάγκελ στην προπόνηση της Εθνικής Ο Γιώργος Καραγκούνης, όχι μόνο ταξίδεψε στην Ελβετία για να ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής ομάδας των ανδρών, αλλά ακολούθησε και το κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης, χωρίς να νιώσει την παραμικρή ενόχληση. Αυτό σημαίνει ότι ενόψει Μολδαβίας, τέθηκε στην διάθεση του Ρεχάγκελ.

Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αναχώρησε για το Κισινάου, όπου και θα αντιμετωπίσει την Μολδαβία την Τετάρτη. Στόχος φυσικά η νίκη, όπως και στα άλλα δύο παιχνίδι με την Λετονία και το Λουξεμβούργο, προκειμένου να διατηρηθούν οι ελπίδες για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2010.

Ο Λουκάς Βύντρα είναι αυτός που επέστρεψε στην Αθήνα, καθώς με την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε στην Βασιλεία δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής την Τετάρτη και βάσει κανονισμού πρέπει να επιστρέψει στην ομάδα του.

Την Τρίτη ο Οτο Ρεχάγκελ θα παραχωρήσει την καθιερωμένη πριν τα παιχνίδια συνέντευξη Τύπου, ενώ η Εθνική θα προπονηθεί στο "Ζίμπρου", όπου και θα διεξαχθεί το παιχνίδι την Τετάρτη.

Μπέκαμ:"Δεν θα είναι έκπληξη να μη συμμετέχω στο Μουντιάλ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην συμμετέχει στο Μουντιάλ του 2010 άφησε με δηλώσεις του ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, καθώς αν δεν βρει ομάδα που να πρωταγωνιστεί μέχρι τον Γενάρη, δεν θα είναι στις επιλογές του Φάμπιο Καπέλο.

Ανήσυχος όσο αφορά το μέλλον του στην Εθνική ομάδα της Αγγλίας είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε.

Ο 34χρονος άσος των "λιονταριών" φαίνεται πως έχει αποδεχθεί το γεγονός πως υπάρχουν παίκτες σε καλύτερη κατάσταση από αυτόν, με αποτέλεσμα στο τέλος να μην έχει θέση στους 23 παίκτες που θα πάρει μαζί του στην Αφρική ο Φάμπιο Καπέλο.

"Φυσικά και θέλω να είμαι μέσα στους 23 παίκτες που θα πάνε στο Μουντιάλ. Όμως αν αυτό δεν συμβεί θα είναι γιατί υπάρχουν παίκτες σε καλύτερη κατάσταση από εμένα αυτή τη στιγμή", ξεκίνησε να λέει ο Μπέκαμ. "

Δεν θα κρατήσω κακία σε κανέναν αν δεν συμβεί αυτό. Είμαι οπαδός της Αγγλίας και ακόμα και αν δεν πάω θα την στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις".

Είναι βέβαιο πως μόλις τελειώσει το Αμερικανικό πρωτάθλημα στο τέλος Δεκεμβρίου, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ θα επιστρέψει στην Ευρώπη με σκοπό να έχει ματς στα πόδια του.

Κρεμάει τα γάντια του ο Κατεργιαννάκης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Φαίνεται πως το πήρε απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του γάντια. Ο λόγος για τον Φάνη Κατεργιαννάκη της Καβάλας. Ο έμπειρος τερματοφύλακας δεν προβλέπεται να πάρει χρόνο συμμετοχής φέτος μετά τις μεταγραφές των Σαρλ Ιτάνζ και Ζέλικο Κάλατς. Ο 35χρονος πορτιέρο αναμένεται εντός της εβδομάδας να συναντηθεί με τη διοίκηση του συλλόγου και εκεί πιθανότατα να τους ανακοινώσει την απόφασή του.

Στην πλούσια καριέρα του έχει σημαντικότερο παράσημο την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Εθνική ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία το 2004. Από εκεί και πέρα έχει στεφτεί Πρωταθλητής Ελλάδος με τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2003-04, ενώ έπαιξε στον Άρη το διάστημα 1994-02 καταγράφοντας 157 συμμετοχές.

Λεονάρντο: "Πεπρωμένο μου η ΑΕΚ"


O Λεονάρντο φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της ΑΕΚ Ως κάτι που ήταν γραφτό να γίνει, χαρακτήρισε την μετεγγραφή του στην ΑΕΚ, ο Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αν ρωτούσε κανείς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς ποιόν παίκτη θα έπαιρνε στην ΑΕΚ, αν έπρεπε να κάνει μόλις μία μετεγγραφή, αυτός σίγουρα θα ήταν ο Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός μίλησε στο ΑΕΚ Εmpire για την μετεγγραφή του στην Ένωση, χαρακτηρίζοντάς την ως πεπρωμένο... Αρχικά, ο "μικρός μάγος" αναφέρθηκε στη πρώτη του παρουσία στους "κιτρινόμαυρους" πριν από 5 χρόνια: "Θυμάμαι πολύ καλά εκείνες τις μέρες. Προπονητής ήταν ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος αρχικά μου έδωσε την εντύπωση ότι διαθέτω στοιχεία που του άρεσαν. Έτσι πρέπει να ήταν. Ωστόσο, ήμουν πολύ μικρός. Ήμουν 18 ετών, η ΑΕΚ τότε έκανε προσπάθεια να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν υπήρχαν περιθώρια για πειράματα, διότι εκτός των άλλων έπιανα και θέση ξένου".

Όσο για το αν φοβήθηκε, αν η στάση που θα κράτησε θα γύριζε μπούμπερανγκ στην καριέρα του, απάντησε: "Ναι, η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα. Ειδικά την περίοδο που διάβαζα στις εφημερίδες ότι η ΑΕΚ δεν θα κάνει άλλη κίνηση για μένα, ότι δεν θα χτυπήσει ξανά την πόρτα του Λεβαδειακού. Τότε βίωσα στιγμές με πολλή αγωνία. Όμως μέσα μου, κάτι μου έλεγε ότι αυτό είναι το πεπρωμένο μου...", ενώ σχετικά με την επιθυμία του να συνεργαστεί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Μεγαλύτερη αλήθεια από αυτή του ποδοσφαιριστή δεν υπάρχει. Όταν, λοιπόν, παίκτες που έχουν δουλέψει μαζί του μου είπαν ότι δεν υπάρχει καλύτερος και μου εξήγησαν πόσο τους βοήθησε να βελτιωθούν σε ατομικό επίπεδο, τότε αμέσως έγινε και δική μου επιθυμία να τον έχω προπονητή".

Για τον κόσμο της ομάδας, είχε μόνο καλά λόγια να πει: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το λεπτό που βγήκα στο γήπεδο και ο κόσμος φώναζε το όνομά μου. Ένιωσα πολύ ευτυχισμένος, για πρώτη φορά στην καριέρα μου τόσο πολύ γεμάτος. Θα την έχω μέσα μου για πάντα αυτή τη στιγμή". Το μήνυμά του στο κόσμο της ομάδας, ήταν: "Ξέρω ότι περιμένουν πολλά από μένα και δεν θέλω μόνο να με θυμούνται μόνο και μόνο, επειδή επέμενα να φορέσω αυτή τη φανέλα. Θέλω να τους χαρίσω όμορφες στιγμές και τίτλους", ενώ αναφορικά με τις πιθανότητες κατάκτησης τίτλου; "Νομίζω ότι τα έχουμε όλα. Διαθέτουμε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις, δεν υστερούμε σε ποιότητα σε σχέση με τις άλλες ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο".

Ζιλμπέρτο: «Χαρούμενος που είμαι αρχηγός»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Βραζιλίας θα φορέσει την Τετάρτη ελλείψει του τιμωρημένου Λούσιο απέναντι στη Χιλή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο μέσος του Παναθηναϊκού δεν θα μπορούσε παρά να αισθάνεται περήφανος για αυτό.

«Όταν δεν αγωνίζεται ο Λούσιο είμαι αρχηγός. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ασφαλώς θα ήταν καλύτερο για την ομάδα να ήταν όλοι οι παίκτες διαθέσιμοι, αλλά είμαι ήρεμος και έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ», δήλωσε ο 33χρονος ποδοσφαιριστής της «σελεσάο», η οποία εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ. «Στην εθνική ομάδα, ακόμη και αν είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής, είσαι υποχρεωμένος να αποδώσεις καλά και στον επόμενο αγώνα. Είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση, ό,τι κι αν έχει προηγηθεί. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης».

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έχει δεχτεί σκληρή κριτική κατά καιρούς για τις εμφανίσεις του στην Εθνική ομάδα, αλλά δεν πτοείται όσο έχει τη στήριξη του ομοσπονδιακού προπονητή. «Προσπαθώ να μαθαίνω από την κριτική που μου γίνεται. Αυτά τα σχόλια που είναι χρήσιμα τα κρατώ και τα υπόλοιπα τα πετώ, έστω και αν κάποια μου προκαλούν δυσαρέσκεια. Η σχέση μου με τον Κάρλος Ντούνγκα ήταν πάντα πολύ καλή. Μου προσφέρει ηρεμία και όταν ο προπονητής σε εμπιστεύεται μπορείς να προσφέρεις περισσότερα. Φυσικά κάθε προπονητής έχει δυσκολίες στο ξεκίνημά του. Όμως σταδιακά η ομάδα βρίσκει έναν τρόπο παιχνιδιού, στον οποίο όλοι μπορούν να βοηθήσουν».

ΠΑΟΚ: Προς αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στη έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας αποφάσισε τη διερεύνηση εκλογής αιρετής διοίκησης. Την προσεχή Δευτέρα στις 19:00 στο Παλατάκι θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση η οποία θα διεξαχθεί κανονικά, αφού ο Βασίλης Παγώνης που κατέχει μεγάλο ποσοστό μετοχών θα εξουσιοδοτήσει την τωρινή διοίκηση προκειμένου να εκπροσωπηθούν οι μετοχές του.

Επίσης στη συνέλευση θα προκηρυχθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 15,1 εκατ. ευρώ και για τους ενδιαφερόμενους θα ανοίξει από τον Οκτώβριο και θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες. Για το θέμα αυτό θα αναφερθεί ο Θοδωρής Ζαγοράκης στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει το μεσημέρι της Τετάρτης.

Μια ωραία ατμόσφαιρα...


Πάρντο και Στολτίδης απογοητευμένοι... Το 5-0 στο Παγκρήτιο ήρθε για να «δέσει» στις μουρμούρες και στο περίεργο κλίμα που υπάρχει εδώ και καιρό στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο διασυρμός στο Ηράκλειο σε ένα παιχνίδι άνευ σημασίας που όμως ξεπέρασε τα όρια του φιλικού αγώνα από τη στιγμή που ο Κετσπάγια και οι «ερυθρόλευκοι» το αντιμετώπισαν χειρότερα και από προπόνηση και πλέον άπαντες είναι στον... τοίχο.

Ο Κόκκαλης δεν θα μπορούσε να είναι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας αλλά και τα όσα γίνονται πια στα αποδυτήρια όπου υπάρχουν ξεκάθαρα παράπονα από παίκτες τόσο για την συμπεριφορά όσο και για το πρόγραμμα προπόνησης. Τα εργομετρικά άλλωστε δεν ήταν καθόλου καλά δείχνοντας πως η ομάδα είναι σκασμένη.

Σεπτέμβριο μήνα! Και με τα επίσημα ματς να έρχονται και να είναι κρίσιμα για όλους! Και κυρίως για τον Κετσπάγια. Τα προβλήματα συνάμα αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Ο Μαρέσκα έκανε εξετάσεις που έδειξαν πως ότι έχει θλάση πρώτου βαθμού στον μηριαίο δικέφαλο κάτι που σημαίνει πως θα μείνει για 2,5-3 εβδομάδες εκτός δράσης, χάνοντας τα ματς με Καβάλα, Αλκμααρ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!

Ο Μπράβο από την άλλη έχει κάταγμα στην μύτη και εξαρτάται από τον ίδιο αν θα μπορέσει να παίξει με την Αλκμααρ. Από την άλλη ο Στολτίδης και ο Ντάρμπισαϊρ επέστρεψαν ενώ το ίδιο θα γίνει με τον Τοροσίδη όπου θα είναι έτοιμος για την Καβάλα. Ο «Τόρο» προορίζεται για τα χαφ από τον Κετσπάγια στο ματς με την Αλκμααρ για να καλυφθεί το κενό στην μεσαία γραμμή και από εκεί και πέρα όλες οι υπόλοιπες επιλογές θα είναι με βάση το 4-2-3-1 που θα παρατάξει.

Η Σερβία ταπείνωσε την Ισπανία με 66-57!

Θριαμβευτική πρεμιέρα για την εθνική Σερβίας στο Ευρωμπάσκετ, η οποία επικράτησε 66-57 της ασημένιας Ολυμπιονίκης του Πεκίνου και φαβορί για το χρυσό, Ισπανίας! Οι μαχητές του Ίβκοβιτς ήταν εκπληκτικοί, έπαιξαν καλή άμυνα, είχαν ευστοχία, ψυχραιμία, οργάνωση και σε καμία περίπτωση δεν έχασαν την πρωτοπορία του σκορ. Από την άλλη οι Ισπανοί ήταν σε κακή βραδιά με κορυφαίο παράδειγμα το μεγάλο αστέρι των Λέικερς Πάου Γκασόλ που είχε 1/8 βολές!Κορυφαίος των νικητών του Ντούσαν Ίβκοβιτς ο Νέναντ Κρστιτς με 17 πόντους και άξιοι συμπαραστάτες του οι Βελίτσκοβιτς της Ρεάλ και ο Τέπιτς του ΠΑΟ με 14 και 10 αντίστοιχα.

Με ηγέτη τον Νέναντ Κρστιτς, που πέτυχε 7 πόντους στην πρώτη περίοδο, οι «πλάβι» προηγήθηκαν με 15-8. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο έριξε στο παρκέ το μεγάλο αστέρι Πάου Γκασόλ, η παρουσία του οποίου βοήθησε τους «φούριας ρόχας» να πλησιάσουν στους τρεις, 15-12.

Οι Σέρβοι κατάφεραν περίπου έξι λεπτά πριν το ημίχρονο να προηγηθούν για πρώτη φορά με +10 (24-14). Οι Ίβηρες μείωσαν σε πέντε (24-19), όμως με ένα σερί12-1 οι Πλάβι έφτασαν για πρώτη φορά στους 16 πόντους στο 19΄ (36-20). Το ημίχρονο έληξε με 38-23.

Στην τρίτη περίοδο με πρωταγωνιστή τον Βελίτσκοβιτς κατάφεραν να προηγηθούν με +17 (44-27), απειλώντας με διασυρμό το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης . Οι Ισπανοί μείωσαν σε 46-36 προσωρινά. Με "φαρμακερό" τρίποντο του Μίλαν Μάτσβαν η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +19 ( 56-37) που ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ισπανοί έκαναν την ύστατη προσπάθεια να γυρίσουν τον αγώνα. Με σερί 13-3 κατάφεραν να μειώσουν στους εννέα (59-50) στο 36΄ και αλλά πλέον ήταν αργά. Οι Σέρβοι με μεγάλες επιθέσεις, έλεγχο των ριμπάουντ και ευστοχία στις βολές διατήρησαν διαφορά 10 πόντων και κατόρθωσαν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα με το εκπληκτικό 66-57!
Δεκάλεπτα: 15-12, 38-23, 56-37, 66-57

Σερβία (Ίβκοβιτς): Τέπιτς 10, Τεόντοσιτς 4, Πάουνιτς 4, Μπιέλιτσα 2, Μάρκοβιτς 2, Τρίπκοβιτς 3, Ραντούλιτσα 2, Κρστιτς 17, Πέροβιτς 2, Βελίτσκοβιτς 12, Μάτσβαν 8.

Ισπανία (Σκαριόλο): Π. Γκασόλ 9, Ρούμπιο 6, Ναβάρο 14, Κλαβέρ, Ρέγες 10, Καμπέθας, Λόπεθ 3, Γιούλ 9, Μ. Γκασόλ 4, Μουμπρού, Γκαρμπαχόσα. (ο Ρούντι Φερνάντεθ δεν χρησιμοποιήθηκε λόγω τραυματισμού)