Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Ισόπαλη με Αγγλία η Ελπίδων, που μπορούσε νίκη


Μοιραίος ο Μήτρογλου Η Εθνική ομάδα των Ελπίδων, αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την αντίστοιχη της Αγγλίας στον αγώνα που έγινε στην Τρίπολη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε μεγάλες ευκαιρίες, κυρίως με τον Μήτρογλου για να πάρει ακόμα και την νίκη, που θα την έβαζε σε θέση ισχύος στον όμιλο.

Το ξεκίνημα του αγώνα πάντως, βρήκε την Ελλάδα να έχει πλήρως αιφνιδιαστεί από τους Αγγλους. Οι αντίπαλοι της Εθνικής, κατάφεραν γρήγορα να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να απειλήσουν τα ελληνικά καρέ. Δεν άργησαν φυσικά και να ανοίξουν το σκορ, μόλις στο 5ο λεπτό. Συγκεκριμένα ο Ρόουζ έκανε εξαίσια ατομική ενέργεια από τα αριστερά και γύρισε την μπάλα στον αμαρκάριστο Στάριτζ που με πλασέ στην κενή εστία έκανε το 0-1.

Ο σκόρερ μάλιστα ένα λεπτό πριν το γκολ είχε εκτελέσει απευθείας φάουλ, το οποίο αποκρούστηκε από το κάθετο δοκάρι της ελληνικής εστίας. Στην επαναφορά της μπάλας ο Τόμκινς σε κενή εστία δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ.

Η Ελλάδα κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα από κει και πέρα, με τους Νίνη, Ταχτσίδη και Κουτσιανικούλη να είναι οι παίκτες που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, την στιγμή που και ο Πλιάτσικας κατάφερε να "συμμαζέψει" τον χώρο του κέντρου.

Ο Νίνης με σουτ στο 24' έστειλε ουσιαστικά το μήνυμα στον Λόουτς για το τι τον περιμένει. Πράγματι στο 40' το νέο δυνατό σουτ του Ελληνα διεθνή, κατάφερε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Πάντως η μπάλα χτύπησε και σε Αγγλο αμυντικό πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Πριν κλείσει το ημίχρονο πάντως, η Ελλάδα θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Σιόβας έπιασε κεφαλιά εξ επαφής, όμως ο Αγγλος τερματοφύλακας κατάφερε να αποκρούσει.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το δεύτερο γκολ, όμως τελικά το σκορ δεν άλλαξε. Πάντως ο Κώστας Μήτρογλου έχασε απίστευτες ευκαιρίες για να σκοράρει. Αρχικά στο 58' όταν πλάσαρε, αλλά ο Λόουτς έδιωξε με τα πόδια και στην συνέχεια το σουτ του Πλιάτσικα έφυγε άουτ.

Αποκορύφωμα όμως στο 88' όταν ο επιθετικός του Ολυμπιακού πέρασε και τον Αγγλο τερματοφύλακα και αντί να γυρίσει στον αμαρκάριστο Πλιάτσικα, έκανε το σουτ από πλάγια, με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει άουτ.

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Νιόπλιας): Λάμπρου, Αργυρόπουλος, Μπουκουβάλας, Παπαδόπουλος, Σιόβας, Πλιάτσικας, Νίνης, Δημούτσος (77' Σιάκας), Μήτρογλου (90' Παυλής), Ταχτσίδης (56' Ριζογιάννης), Κουτσιανικούλης
ΑΓΓΛΙA (Στιούαρτ Πιρς): Λόουτς, Νότον, Γκιμπς, Μουάμπα, Μανσιέν, Τόμκινς, Γουίλσιρ, Ρόντγουελ (57' Αντισον), Στάριτζ (28' Γουέλμπεκ, 75' Σίαρς), Ρόουζ, Κλέβερλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: