Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Ρεχάγκελ: "Να παίξουμε με καρδιά και μυαλό"


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος, Ότο Ρεχάγκελ Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Οτο Ρεχάγκελ, παραχώρησε την Τρίτη την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τα παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010. Ο Γερμανός προπονητής, τόνισε ότι οι παίκτες του πρέπει να αντιμετωπίσουν την Μολδαβία με καρδιά και μυαλό για την νίκη.

"Ολοι ξέρουν τη σημασία του παιχνιδιού, οι ποδοσφαιριστές οι παράγοντες και οι δημοσιογράφοι. Ολοι νομίζουν ότι πρόκειται για εύκολο παιχνίδι επειδή οι Μολδαβοί έχουν 2 βαθμούς. Σε αυτό δεν πρέπει να την πατήσουμε, πρέπει να παίξουμε με καρδιά και μυαλό. Δεν θα μας χαρίσει τίποτα ο αντίπαλος. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την πρόκριση να νικήσουμε αύριο εδώ", είπε αρχικά ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους Μολδαβούς: "Κάποιες χώρες που ανήκαν στην ΕΣΣΔ κατέχουν καλά το ποδόσφαιρο. Πολύ ώρα συζητήσαμε για το παιχνίδι στην Ελβετία, αλλά πρέπει να το ξεχάσουμε και να έχουμε καθαρό μυαλό".

Ο Ρεχάγκελ ρωτήθηκε για την τακτική που ακολουθεί: "Εμείς δεν παίζουμε αμυντικά, αλλά αν έχετε παρατηρήσει με τρεις επιθετικούς. Εξαρτάται βέβαια και από τον αντίπαλο. Αύριο μπορεί να μην μας επιτρέψουν να επιτεθούμε και να μας πιέσουν στην άμυνα. Την ημέρα του παιχνιδιού θα αποφασίσουμε πως θα παίξουμε. Δεν μας ενδιαφέρει τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι".

Οσο για τον Καραγκούνη και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί, είπε: "Σήμερα θα δούμε αν είναι σε θέση. Θα μπορεί να παίξει μόνο αν είναι 100% έτοιμος. Πρέπει να μπούμε μόνο με έτοιμους παίκτες. Δεν μιλάω πριν το παιχνίδι για συστήματα και θα αποφασίσω αύριο πως θα παραταχθεί η ομάδα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο δικό μας παιχνίδι. Αλλωστε πρέπει να ασχοληθούμε με αυτά που μπορούμε να επηρεάσουμε. Για ότι μας κάνουν οι Μολδαβοί πρέπει να βρούμε και τις κατάλληλες απαντήσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: