Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Γιάχιτς: «Μπάγεβιτς ήταν η αιτία...»

jahic_aek.jpgΟ Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν το μεγάλο κίνητρο για τον Σάνελ Γιάχιτς και η επιλογή της Αγγλίας πέρασε σε... δεύτερη μοίρα. Το νέο απόκτημα της ΑΕΚ στάζει μέλι για τον Σερβοέλληνα τεχνικό, ανυπομονεί να συνεργαστεί μαζί του, ενώ τονίζει πως στην Ένωση ήρθε να κατακτήσει τους πρώτους του τίτλους. Ο Βόσνιος αμυντικός μίλησε στην βοσνιακή εφημερίδα «Liberta»


- Πως αισθάνεσαι μετά τη μεταγραφή σου στην ΑΕΚ;
«Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι παίκτης της ΑΕΚ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Είναι μια μεγάλη ομάδα, με υψηλούς στόχους, φιλοδοξίες και είμαι χαρούμενος που θα φορέσω τη φανέλα της».

- Είναι μεγάλο βήμα για την καριέρα σου;
«Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλο κλαμπ, είναι κάτι εξαιρετικό για την καριέρα μου και είμαι ενθουσιασμένος».

- Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου;
«Θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα. Οι στόχοι είναι υψηλοί και θέλω να να κερδίσω τίτλους. Θέλω να πάρω το φετινό πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και θα κάνω ότι μπορώ».

- Υπήρχε και η επιλογή της Αγγλίας, ωστόσο πήρες μεταγραφή για την ΑΕΚ. Είσαι στεναχωρημένος;
«Δεν είμαι στεναχωρημένος που δεν πήγα στην Αγγλία, αφού θα έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για την καριέρα μου η ΑΕΚ. Εξάλλου θα έχω και την ευκαιρία να αγωνιστώ στους ομίλους του Europa League».

- Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποτέλεσε κίνητρο για τη μεταγραφή σου;
«Είμαι πολύ ενθουσιασμένο που θα συνεργαστώ ξανά με τον Μπάγεβιτς. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τον Άρη και ανυπομονώ να μπω στις προπονήσεις. Είναι εξαιρετικός προπονητής και θα κάνω τα πάντα να βοηθήσω την ομάδα».

- Σε ποια θέση θα αγωνιστείς στην ΑΕΚ;
«Είμαι αμυντικός και ξέρω ότι οι λύσεις στο κέντρο της άμυνας δεν είναι πολλές. Ωστόσο, αυτό είναι θέμα αποκλειστικά του προπονητή μου. Αυτός αποφασίζει, εγώ μπορώ να παίξω και στο κέντρο».

- Τι κρατάς από τον Άρη;
«Έζησα πολύ καλές στιγμές και είμαι χαρούμενος που βρέθηκα σε αυτή την ομάδα. Θα κρατήσω μαζί μου για πάντα τις αναμνήσεις αυτές».

- Υπήρξαν αντιδράσεις των οπαδών του Άρη για την αποχώρησή σου;
«Υπήρξαν θυμωμένοι φίλοι του Άρη στο αεροδρόμιο, λίγο πριν αναχωρήσω για την Αθήνα. Όμως ελπίζω πως θα καταλάβουν ότι ήταν καλύτερο για την καριέρα μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: