Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Γιώργος Καραγκούνης: «Πολύ χοντρό αυτό που έγινε...»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η Εθνική ομάδα των ανδρών φιλοξενείται την Τετάρτη (9/9) από τη Μολδαβία, σε ένα ιδιαίτερα καθοριστικό παιχνίδι, όσον αφορά την πρόκριση της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Με αφορμή το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Γιώργος Καραγκούνης έκανε δηλώσεις, μιλώντας τόσο για την οδυνηρή ήττα από την Ελβετία όσο και την αναμέτρηση με τους Μολδαβούς.

Αρχικά, μιλώντας για το ματς με τους Ελβετούς, είπε: «Όταν είσαι τόσο κοντά στο να πάρεις ένα αποτέλεσμα που θεωρητικά θα είσαι με το ενάμισι πόδι στο Μουντιάλ, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Δεν ήμασταν χειρότεροι από τους Ελβετούς. Αυτό που έγινε είναι πολύ χοντρό πράγμα, σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι να ενεργήσει έτσι ο διαιτητής. Δεν σεβάστηκε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας, της χώρας και της ομάδας. Αυτό πρέπει να γυρίσει σε θετική ενέργεια και να μας πεισμώσει παραπάνω, γιατί και στο δεύτερο ημίχρονο το βγάλαμε αυτό. Μέχρι να μπει το γκολ, δεν έχει κάνει ούτε ένα σουτ ο αντίπαλός μας.

Από το δεύτερο ημίχρονο μπορούμε να κρατήσουμε την ομαδική λειτουργία και άμυνα που είχαμε. Τις αλληλοκαλύψεις που είχε η ομάδα για να μην φανεί η απουσία του ενός παίκτη, που είναι σημαντική και για μεγάλο διάστημα. Οι αντίπαλοί μας δεν έκαναν καμία ευκαιρία μέχρι να μπει το γκολ, κρατούσαμε τις θέσεις μας και μάλιστα είχαμε και μία μεγάλη ευκαιρία μέχρι να μπει το γκολ. Πρέπει να κρατήσουμε την ομαδική λειτουργία που είχε η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο», σημείωσε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, μιλώντας στον «ΑRRENA 89,2».

Στη συνέχεια τόνισε: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνουμε στο προηγούμενο παιχνίδι, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κρατάμε στα χέρια μας τη δεύτερη θέση, έχουμε βάσιμες ελπίδες ακόμα και έτσι να πετύχουμε το στόχο μας. Ό,τι έγινε, έγινε στο παιχνίδι του Σαββάτου, θα πρέπει να το ξεχάσουμε και δεν πρέπει να υπάρχει δικαιολογία για το τι έγινε εκεί. Ήταν μεμονωμένο αυτό και τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε το αυριανό παιχνίδι. Σίγουρα η ψυχολογία θα ήταν καλύτερη, αν είχαμε πάρει το θετικό αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά ακόμα και έτσι έχουμε μάθει να λειτουργούμε υπό πίεση και θέλω να πιστεύω ότι και αύριο θα δώσουμε τους καλύτερους εαυτούς μας για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Στα άλλα παιχνίδια που είναι μετά από ένα μήνα και στο γήπεδό μας θα μπορούμε να μιλάμε από διαφορετική βάση.

Αν και δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι αντίπαλοι, μας ενδιαφέρει μόνο το παιχνίδι της Τετάρτης, δεν νομίζω ότι η Ελβετία έχει δείξει ότι είναι τόσο μεγάλη ομάδα που δεν μπορεί να χάσει από οποιονδήποτε αντίπαλο. Και προχθές στο παιχνίδι το έδειξαν αυτό και γενικά δεν έχουν δείξει κάτι. Από εκεί και πέρα η Ελβετία έδειξε και προχθές ότι έχει και άλλα μέσα εκτός από το ποδοσφαιρικό της κριτήριο, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενεργήσουν, οπότε δεν μπορούμε να πούμε τίποτε.

Είμαστε δεύτεροι, ξέχωρα από το προχθεσινό, μέτρησε πολύ το παιχνίδι που είχαμε στην έδρα μας. Ένα παιχνίδι που έπρεπε να το κερδίσουμε και σε καμία περίπτωση να το χάσουμε. Και στην ισοπαλία αυτή τη στιγμή θα ήμασταν εμείς μπροστά. Το μεγάλο λάθος ήταν εκεί. Τα είχαμε όλα υπέρ μας, το παιχνίδι ήταν στο γήπεδο μας, είχαμε πέντε βαθμούς διαφορά. Έχουμε ακόμα τρία παιχνίδια και δεν έχει κριθεί τίποτα για την πρώτη ακόμη και για την τρίτη θέση. Θέλει μεγάλη σοβαρότητα, ειδικά στο αυριανό παιχνίδι, γιατί τα επόμενα παιχνίδια είναι σε ένα μήνα και θα είμαστε διαφορετικοί».

Για το ματς με τη Μολδαβία είπε: «Έχουμε δείξει ότι παιχνίδια με θεωρητικά υποδεέστερες ομάδες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τα κερδίζουμε και αυτό στο τέλος κάνει τη διαφορά στις προκρίσεις που έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια. Στο αυριανό παιχνίδι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για εμάς από το να νικήσουμε. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε, να γίνουμε το αφεντικό του παιχνιδιού και από εκεί και πέρα να πετύχουμε ένα γκολ γρήγορα που θα μας λύσει τα πόδια, αλλά και αν δεν έρθει, πρέπει με κάθε τρόπο να πάρουμε το παιχνίδι. Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα, μπορούμε να παίξουμε και ποδόσφαιρο δημιουργίας και νομίζω αύριο μπορούμε να το κάνουμε. Το παιχνίδι είναι κομβικό και θέλει μεγάλη σοβαρότητα για να νικήσουμε. Αν κερδίσουμε, έχουμε τη δεύτερη θέση στα χέρια και βλέπουμε τι θα γίνει για την πρώτη. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα θέλουμε να μην χάσουμε τη δεύτερη θέση, γιατί η πρώτη δεν εξαρτάται από εμάς».

Και ο Γιώργος Καραγκούνης κατέληξε: «Εύχομαι στο αυριανό παιχνίδι, που δεν είναι καθόλου εύκολο, παρόλο που οι Μολδαβοί έχουν μόνο δύο βαθμούς, να μπορέσουμε να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο αυτό το πείσμα και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που θέλουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: