Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Ζιλμπέρτο: «Χαρούμενος που είμαι αρχηγός»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Βραζιλίας θα φορέσει την Τετάρτη ελλείψει του τιμωρημένου Λούσιο απέναντι στη Χιλή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο μέσος του Παναθηναϊκού δεν θα μπορούσε παρά να αισθάνεται περήφανος για αυτό.

«Όταν δεν αγωνίζεται ο Λούσιο είμαι αρχηγός. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ασφαλώς θα ήταν καλύτερο για την ομάδα να ήταν όλοι οι παίκτες διαθέσιμοι, αλλά είμαι ήρεμος και έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ», δήλωσε ο 33χρονος ποδοσφαιριστής της «σελεσάο», η οποία εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ. «Στην εθνική ομάδα, ακόμη και αν είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής, είσαι υποχρεωμένος να αποδώσεις καλά και στον επόμενο αγώνα. Είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση, ό,τι κι αν έχει προηγηθεί. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης».

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έχει δεχτεί σκληρή κριτική κατά καιρούς για τις εμφανίσεις του στην Εθνική ομάδα, αλλά δεν πτοείται όσο έχει τη στήριξη του ομοσπονδιακού προπονητή. «Προσπαθώ να μαθαίνω από την κριτική που μου γίνεται. Αυτά τα σχόλια που είναι χρήσιμα τα κρατώ και τα υπόλοιπα τα πετώ, έστω και αν κάποια μου προκαλούν δυσαρέσκεια. Η σχέση μου με τον Κάρλος Ντούνγκα ήταν πάντα πολύ καλή. Μου προσφέρει ηρεμία και όταν ο προπονητής σε εμπιστεύεται μπορείς να προσφέρεις περισσότερα. Φυσικά κάθε προπονητής έχει δυσκολίες στο ξεκίνημά του. Όμως σταδιακά η ομάδα βρίσκει έναν τρόπο παιχνιδιού, στον οποίο όλοι μπορούν να βοηθήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: