Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Χωρίς Αμάουρι η Ιταλία στα προκριματικά


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τελικά, χωρίς τη βοήθεια του Αμάουρι θα ολοκληρώσει η εθνική Ιταλίας τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (FIGC) δεν αναμένει ο Βραζιλιάνος επιθετικός να πάρει την ιταλική υπηκοότητα -και επομένως να είναι διαθέσιμος στη «σκουάντρα ατζούρα»- πριν από το τέλος αυτής της φάσης.

Με δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στην «Gazzetta dello Sport», ο πρόεδρος της FIGC, Τζιανκάρλο Αμπέτε, τονίζει: «Η άποψη της FIGC είναι ότι η Ιταλία θα τελειώσει τα προκριματικά με το τωρινό ρόστερ. Η υπηκοότητα του Αμάουρι θα έρθει μετά τους τελευταίους αγώνες των "ατζούρι" (σ.σ. στα μέσα Οκτωβρίου). Τότε ο ομοσπονδιακός τεχνικός (σ.σ. Μαρτσέλο Λίπι) θα κάνει τις επιλογές του. Η ομοσπονδία, ωστόσο, επιβεβαιώνει την εκτίμησή της για τον Βραζιλιάνο παίκτη, τόσο από ανθρώπινης όσο και από αθλητικής άποψης».

Ο 29χρονος Αμάουρι Καρβάλιο ντε Ολιβέιρα κατέθεσε αίτηση για να πάρει την ιταλική υπηκοότητα, αφού η σύζυγός του, η οποία έχει γεννηθεί στη Βραζιλία, την πήρε το Μάρτιο. Ο παίκτης δήλωσε ότι θα είναι ικανοποιημένος να αγωνιστεί στην εθνική Ιταλίας, μολονότι τον Ιανουάριο φάνταζε έτοιμος να φορέσει τη φανέλα της Βραζιλίας, επιλογή που θα του έκλεινε οριστικά την πόρτα της «σκουάντρα ατζούρα».

Τότε η διοίκηση της Γιουβέντους, στην οποία μεταπήδησε το 2008, αρνήθηκε να του δώσει άδεια να αποδεχθεί την πρόσκληση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Βραζιλίας, Κάρλος Ντούνγκα, ισχυριζόμενη ότι έλαβε πολύ αργά την κλήση του έμπειρου άσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: