Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Στη Φορτούνα θα κολλούσε;

Στη Φορτούνα θα κολλούσε;
Η Λεβερκούζεν «έχτισε» πάνω στο θρίαμβο της περασμένης αγωνιστικής επί της Μπάγερν στο Μόναχο και επικράτησε-με αρκετό άγχος στο τέλος-της Φορτούνα με 3-2 στην «Μπάι Αρένα» για τη δέκατη αγωνιστική της Bundesliga.

Το γρήγορο γκολ του Σαμ (16’) βρήκε απάντηση από τον Ράφαελ (40’) αλλά η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση με τον Σούρλε (41’). Παρότι, δε, έμειναν με δέκα παίκτες στο 63’ από την αποβολή του Ρόλφες για σκληρό φάουλ, έφτασαν τέσσερα λεπτά μετά στο 3-1 με τον Κάστρο κι απλώς το τέρμα του Μπότζεκ στο 86’ έκανε αγχωτικά τα τελευταία λεπτά.

Η Λεβερκούζεν σκαρφάλωσε τέταρτη με 18 βαθμούς, ενώ η Φορτούνα, που έπαιξε ξανά χωρίς τον τραυματία Στέλιο Μαλεζά, μετά την τέταρτη συνεχή ήττα της είναι μόλις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.


Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 2/11

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκρόιτερ Φιρτ 1-1
(1’ Μάιερ- Στίμπερ)

Σάββατο 3/11

Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 0-0

Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ 1-1
(49’ Ντε Καμάργκο-77’ πεν. Καλιγκιούρι)

Ανόβερο-Άουγκσμπουργκ 2-0
(26’ Ντιούφ, 85’ Στιντλ)

Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ 1-0
(76’ Γκέμπχαρτ)

Χόφενχαϊμ-Σάλκε 3-2
(13’ Φόλαντ, 67’ πεν. Φιρμίνο, 91’ Σίπλοκ-37’ Νοϊστέντερ, 82’ Ουτσίντα)

Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου 0-3
(39’ Σβαϊνστάιγκερ, 48’ Μίλερ, 53’ Κρόος)

Κυριακή 4/11

Λεβερκούζεν-Φορτούνα Ντίσελντορφ 3-2
(16’ Σαμ, 41’ Σούρλε, 66’ Κάστρο-40’ Ράφαελ, 86’ Μπότζεκ)

Βέρντερ Βρέμης-Μάιντς 18:30

Η επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή 9/11

Μάιντς-Νυρεμβέργη 21:30

Σάββατο 10/11

Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Φράιμπουργκ-Αμβούργο 16:30
Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ 16:30
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Χόφενχαϊμ 19:30

Κυριακή 11/11

Βόλφσμπουργκ-Λεβερκούζεν 16:30
Στουτγκάρδη-Ανόβερο 18:30
Γκρόιτερ Φιρτ-Γκλάντμπαχ 18:30



πηγή: sport-fm.gr
 

Φέτελ: «Φανταστικός αγώνας»

Φέτελ: «Φανταστικός αγώνας»
Μετά τον αποκλεισμό του από τις κατατακτήριες δοκιμές, που είχε ως αποτέλεσμα να εκκινήσει από τα πιτ, ο Σεμπάστιαν Φέτελ δήλωνε πως θα εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα το παρουσιαστούν και αυτό έκανε κατά τη διάρκεια του γκραν πρι.

Ο Γερμανός πιλότος πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ανέβηκε 21 θέσεις και πλασαρίστηκε τρίτος, σε έναν αγώνα που όπως χαρακτήρισε ήταν φανταστικός.

«Για να είμαι ειλικρινής μετά τους πρώτους γύρους ο στόχος μου ήταν το βάθρο. Είχα μία δύσκολη εκκίνηση, στην οποία ήθελα να προσπεράσω γρήγορα τα μονοθέσια που βρίσκονταν μπροστά μου. Μετά είχα πρόβλημα με την μπροστινή αεροτομή και μετά πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας είχα ένα θέμα με τον Ρικιάρντο, επειδή φρέναρε στην ευθεία με αποτέλεσμα να έχουμε επαφή», ήταν τα λόγια του δύο φορές Παγκόσμιου πρωταθλητή, ο οποίος στη συνέχεια χαρακτήρισε φανταστικό των αγώνα του:

«Είχα ένα φανταστικό αγώνα και το αυτοκίνητο ασφαλείας με βοήθησε. Είχαμε μία ωραία μάχη με τον Τζένσον Μπάτον, πιλότο που δύσκολα προσπερνάς. Ήταν ένας δραματικός αγώνας με πολλές εναλλαγές και είναι πολύ ωραίο που είμαστε εδώ και κρατάμε το τρόπαιο», πρόσθεσε.

Ο πιλότος των «κόκκινων ταύρων» πλέον έχει 10 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Φερνάντο Αλόνσο, δύο γύρους πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.



πηγή: sport-fm.gr
 

H βίλα των οργίων για σταρ, πολιτικούς και βασιλιάδες!!

H βίλα των οργίων για σταρ, πολιτικούς και βασιλιάδες
Από διάσημους jet-setters μέχρι ροκ σταρ, πολιτικούς και βασιλιάδες, αμέτρητοι είναι οι επισκέπτες της περίφημης Villa Cetinale στην Τοσκάνη, κοντά στη μεσαιωνική πόλη της Σιένα. Η επιβλητική έπαυλη έχει φιλοξενήσει, εκτός από τους επισκέπτες, και τα μυστικά τους, τα οποία μοιάζουν βγαλμένα από ταινίες ίντριγκας.

Όπως γράφει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», η βίλα έχει ιστορία πολλών αιώνων, αλλά τα πάθη ξύπνησαν εκ νέου τη δεκαετία το '70, όταν ο ιδιοκτήτης της, Άντονι Λάμπτον, αποφάσισε να την αναστηλώσει. Ο Λάμπτον, ήταν στέλεχος της κυβέρνησης των Συντηρητικών στη Βρετανία και λάτρης της Ντόλτσε Βίτα, με πόρνες, μαριχουάνα και όλα τα συναφή.

Η ιστορία του είναι συνδεδεμένη άμεσα με τις τελευταίες δεκαετίες της βίλας, τους προσκεκλημένους, τις φήμες για όργια με συμμετοχή σημαινόντων προσώπων.

Τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα έχουν ηρεμήσει, με το πανέμορφο σπίτι να φιλοξενεί υψηλούς καλεσμένους, αλλά με λιγότερα... βίτσια. Τακτικοί θαμώνες είναι η οικογένεια του Τόνι Μπλερ και η Κέιτ Μος.

Από τους θρύλους της Βίλας δεν λείπουν και τα... απαραίτητα φαντάσματα, που σύμφωνα με πολλούς επισκέπτες κάνουν την εμφάνισή τους τις νύχτες στους σκοτεινούς διαδρόμους.

Πηγή: newsbeast.gr

Αυτός δεν είναι Παναθηναϊκός…!!

Αυτός δεν είναι Παναθηναϊκός…
Την ήττα από την Φενέρμπαχτσε για την Ευρωλίγκα την «καταπίνεις»!

Όμως, να είσαι Παναθηναϊκός και να χάνεις από τον Ίκαρο δια χειρός του πρώην «πράσινου» Κυρίτση με σκορ 72-68 δεν… χωνεύεται!

Το «τριφύλλι» δεν θύμισε σε τίποτα την εικόνα της ομάδας που για χρόνια «καθάριζε» τα εντός συνόρων ματς για πλάκα. Με μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα και «μπλακ άουτ» διαρκείας στην επίθεση, έμεινε με δύο νίκες σε τέσσερα ματς και βλέπει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια να απομακρύνεται πολύ.

Ο προπονητής των θριαμβευτών, Δημήτρης Πρίφτης ήταν ο ίδιος που πέρυσι στον πάγκο της Καβάλας είχε ρίξει και πάλι στο... καναβάτσο τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας.

Εξαιρετικά άστοχοι οι "πράσινοι" στις ελεύθερες βολές, έχοντας 10/23 και ποσοστό 43%. Μια από τα ίδια και στα δίποντα, με τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 43% ευστοχία, φτάνοντας στην ήττα αν και προηγήθηκε και με 16 στο τρίτο δεκάλεπτο.

Εκτός 12αδας ήταν ο Χίλτον Άρμστρονγκ, τη θέση του οποίου πήρε ο Γάιος Σκορδίλης, με τον Πεδουλάκη να στέλνει ξεκάθαρα μήνυμα στον Αμερικανό σέντερ.

Το ματς:

Τρίποντα και... Κίτσεν τον οδηγούσαν

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκίνησε με πεντάδα τους Διαμαντίδη, Κίτσεν, Μπράμος, Πάνκο και Σχορτσανίτη. Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικά εύστοχοι από τα 6,75 και με 4/4 πήραν πολύ νωρίς προβάδισμα με 16-2(!) στο 4’, με τον Κίτσεν να αρπάζει από τα… μαλλιά την ευκαιρία, έχοντας τους 7 πόντους της ομάδας του. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε πολύ καλή άμυνα στην αρχή, συνέχισε στην επίθεση να βρίσκει λύσεις, κυρίως από την περιφέρεια και το δεκάλεπτο έκλεισε με το 23-11 υπέρ του.

Ζόρια, αλλά έμεινε η διαφορά

Στη δεύτερη περίοδο, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, με το σκορ στο 14’ να είναι 33-23 υπέρ των «πράσινων», ωστόσο οι Σμίτσακ και Κυρίτσης μείωσαν τη διαφορά στο -5, 29-34 και έβαλαν εκ νέου… ζόρια στο «τριφύλλι». Ο «Άρτζι» πέρασε στο παιχνίδι και πάλι τους Διαμαντίδη και Σχορτσανίτη (είχε από νωρίς δύο φάουλ) και η διαφορά αποκαταστάθηκε, με σερί 8-1 για το 42-30 του ημιχρόνου.

Έγινε... ντέρμπι

Στο δεύτερο μέρος ο Πεδουλάκης ξεκίνησε τον αγώνα με τους Διαμαντίδης, Μπράμος, Ματσιούλις, Πάνκο και Λάσμε και πολύ γρήγορα η διαφορά έφτασε στο +16 για τον Παναθηναϊκό (46-30) με τους πρώτους τέσσερις πόντους του Λιθουανού. Οι Γκίμπσον, Φαγιέ και Κυρίτσης προσπαθούσαν μόνοι τους επιθετικά και όχι μόνο αυτό αλλά με σερί 16-4 έκαναν το παιχνίδι… ντέρμπι, 46-50, με τον Παναθηναϊκό να έχει «κολλήσει», όντας άστοχος κυρίως στα δίποντα.

Τον... σκότωσε ο Κυρίτσης

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, μόνο με άνεση δεν ξεκίνησε για τον Παναθηναϊκό, όντας μόλις 4 πόντους μπροστά (52-48). Ο Ίκαρος δεν εγκατέλειπε τη «μάχη», με τους Κυρίτση και Βρκιτς να… σφίγγουν τον κλοιό φέρνοντας στο ματς στα ίσα με 58-58 στο 35’. Στο 38’ οι γηπεδούχοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με το τρίποντο του Γκίμπσον, 66-65! Ο Λάσμε έδωσε εκ νέου προβάδισμα με έναν στο «τριφύλλι», όμως ο «Σόφο» αστόχησε σε ακόμα δύο βολές και το παιχνίδι βρισκόταν σε… τεντωμένο σχοινί στο τελευταίο λεπτό του. Ο Κυρίτσης έκανε το 68-67 20’’ πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι, με την κατοχή στον Παναθηναϊκό. Ο Διαμαντίδης ήταν εκνευρισμένος, υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ και ουσιαστικά τα… όνειρα για επιστροφή χάθηκαν. Ο Κυρίτσης και πάλι έκανε το 70-67, ο «Μήτσος» αστόχησε στην πρώτη βολή και ο Φαγιέ έκανε το τελικό 72-68, που έφερε την ήττα «σοκ» για τον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 11-23, 30-42, 48-52, 72-68

Ίκαρος Καλλιθέας (Δημήτρης Πρίφτης): Κυρίτσης 19, Βρκιτς 16, Γουάιτ 2, Φαγέ 12, Γκίμπσον 15, Σίμτσακ 8, Αγαδάκος, Λαρεντζάκης, Στέβοβιτς, Γιαννακίδης, Οικονομόπουλος

Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 5, Μπράμος 10, Πάνκο 9, Λάσμε 7, Ματσιούλις 6, Ούκιτς 8, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 7, Κίτσεν 9, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 3, Σκορδίλης 2



πηγή: sport-fm.gr
 

ΑΓΟΡ-αροι!!

ΑΓΟΡ-αροι
Μια από τις σημαντικότερες νίκες του στη φετινή Α1 μπάσκετ των ανδρών σημείωσε την Κυριακή ο ΑΓΟΡ. Οι Κρητικοί επικράτησαν με 72-66 του Ηλυσιακού στο κλειστό των Ιλισίων, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής και έμειναν στις μεσσίες θέσεις της βαθμολογίας, αφήνοντας τους «κιτρινόμαυρους» πιο πίσω στον πίνακα.

Οι παίκτες του Στέργιου Κούφου αντέδρασαν στα κρίσιμα σημεία και με διάφορα σερί πήραν τη διαφορά που ήθελαν στην αρχή της τρίτης περιόδου και στα μέσα της τέταρτης και κατέκτησαν το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Τσόχλας με 17 και Αγγελόπουλος με 16 πόντους, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Χάμπτον με 15 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και προηγήθηκαν με 0-3, 3-5 , 6-7 και 7-8. Ένα 3-0 σερί του Ηλυσιακού έφερε το 11-8 και, στη συνέχεια, το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς, αφού καμία ομάδα δεν μπορούσε να αποκτήσει μια σημαντική διαφορά στο σκορ. Τελικά, ένα σερί 4-0 του Ηλυσιακού έφερε τους «κιτρινόμαυρους» στο +1 στην ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ένα σερί 6-0 των παικτών του Δημήτρη Παπανικολάου έφερε το +5, χάρη στους Χάμπτον, Δορκοφίκη και Χατζή και στην υπεροχή σε ασίστ και ριμπάουντ για τους Αθηναίους. Από ‘κει κει πέρα, ο Ηλυσιακός διατηρούσε σταθερά ένα +2 με +4, χάρη στους Έλληνες με τον Χατζή με προσωπικό σερί να φέρνει το +8. Ένα σερί 5-0 του ΑΓΟΡ έφερε το -3, όμως ο αρχηγός έδωσε το +5 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα σερί 8-0 και προηγήθηκαν με +3, χάρη στους Αμερικανούς τους. Έτσι, στη συνέχεια, κρατούσαν ένα σταθερό προβάδισμα ενός με δύο πόντων, με τον Ντούβνιακ να κάνει το 42-46 15’’ πριν την ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου, που ολοκληρώθηκε στο +1 για τον ΑΓΟΡ.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο ΑΓΟΡ κρατούσε ένα προβάδισμα στους δυο πόντους, όμως ένα σερί με σόου του Καυκή έδωσε ένα +3 στον Ηλυσιακό. Από εκείνο το σημείο, οι «κιτρινόμαυροι» κρατούσαν αυτοί ένα προβάδισμα ενός με δυο πόντων, χάρη στον Καυκή. Όμως, στο 61-60, οι Κρητικοί έκαναν ένα σερί 7-0 και βρέθηκαν στο +6, χάρη στον Τσόχλα. Οι προσπάθειες του Χατζή έφεραν το 65-68, όμως η ψυχραιμία των φιλοξενούμενων από τη γραμμή των βολών τούς έδωσε το τελικό +6.


Τα δεκάλεπτα: 16-15, 35-30, 45-46, 66-72

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Καυκής 10, Χάμπτον 15, Χατζής 12, Σπανός 1, Δορκοφίκης 5, Αντωνάκης 3, Σκοτ 4, Τζόουνς 11, Παραγυιός 5

ΑΓΟΡ: Μπράουν 3, Καλλινικίδης 2, Αγγελόπουλος 16, Τσόχλας 17, Ντούβνιακ 9, Κόμματος 2, Κάρτερ 10, Λάτοβιτς 6, Πετγουέι 7



πηγή: sport-fm.gr
 

Ο γνωστός «εγχώριος» περίπατος…!!

Ο γνωστός «εγχώριος» περίπατος…
Μπορεί στην Ευρωλίγκα να προβληματίζει συνεχώς με την απόδοσή του και να κάνει όλα του τα ματς ντέρμπι, όμως εντός… συνόρων ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να μην συναντά ιδιαίτερη αντίσταση.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν περίπατο απέναντι στον ΚΑΟΔ στο ΣΕΦ, νίκησαν 103-67 και έκαναν το 4/4. Κορυφαίοι Σπανούλης (18π, 4/4τρ σε 15΄), Πρίντεζης (20π), πολύ καλή εμφάνιση από Μαυροειδή (12π) και Χάινς (10π).

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, πήραν τα ηνία και όταν πάτησαν γκάζι…απομακρύνθηκαν τόσο που το υπόλοιπο του αγώνα έμοιαζε τυπική διαδικασία. Ο ΚΑΟΔ δεν είχε λύσεις στο σκοράρισμα και έτσι ο Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε Γκετσεβίτσιους και Μαυροειδή οι οποίοι έκαναν πολύ καλό ματς.

Το ματς:

Μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα το ματς που επέτρεψε στον ΚΑΟΔ να γίνει ανταγωνιστικός για κάποια λεπτά, ο Ολυμπιακός πάτησε το «γκάζι» επιθετικά. Με τον Σπανούλη να παίρνει πολλές προσπάθειες και μακρινά σουτ στα οποία ευστόχησε, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκόλλησαν από τον αντίπαλό τους. Ο αρχηγός των Πειραιωτών με 16 πόντους και 4/4 τρίποντα, έκανε την διαφορά και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 31-14.

Από την άλλη, ο ΚΑΟΔ, έπαιρνε κάποιους πόντους από τους… συνήθεις υπόπτους Κακαρούδη, Νόουλς και Μίτσελ αλλά δεν μπορούσε να πλησιάσει στο σκορ, ειδικά από την στιγμή που ο Ολυμπιακός… άπλωσε το σκοράρισμά του. Χάινς, Σλούκας και Πρίντεζης πλαισίωσαν τον Σπανούλη και το ματς φαινόταν από νωρίς ότι είχε πάρει τον δρόμο του. Η διαφορά ανέβηκε κοντά ή και πάνω από τους 20 πόντους και ο Μπαρτζώκας άρχισε να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής. Το 58-32 του ημιχρόνου, έδειχνε ότι οι Πειραιώτες είχαν επιβάλλει τον ρυθμό τους και δεν θα είχαν πρόβλημα να φτάσουν στην νίκη.

Η συνέχεια ήταν επί της ουσίας διαδικαστική. Ο Σπανούλης έδωσε την σκυτάλη στο σκοράρισμα σε άλλους παίκτες όπως ο Πρίντεζης, ο Γκετσεβίτσιους και ο Μαυροειδής και ο Ολυμπιακός ανέβαζε συνεχώς την διαφορά σε επίπεδα που ο ΚΑΟΔ δεν μπορούσε ούτε να παρακολουθήσει πλέον. Το 81-50 που έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο απλώς… προοιώνιζε το τελικό σκορ και την ευρεία νίκη της ομάδας του Μπαρτζώκα.

Η τέταρτη περίοδος ήταν… τυπική. Ο Ολυμπιακός έφτασε με το 103-67 στο τέταρτο ροζ φύλλο αγώνα με άνεση, «κέρδισε» μέσω της συμμετοχής τους, Μαυροειδή, Γκετσεβίτσιους και πλέον περιμένει το ματς της Ευρωλίγκας με την Αρμάνι.

Τα δεκάλεπτα: 31-14, 58-32, 81-50, 103-67

Ολυμπιακός: Χάινς 10, Λο 4, Άντιτς 4, Σπανούλης 18 (4/4τρ), Περπέρογλου 2, Σλούκας 5, Μαυροειδής 12, Γκετσεβίτσιους 11, Πρίντεζης 20, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης 6, Κατσίβελης 4

ΚΑΟΔ: Σλαφτσάκης, Νόουλς 14, Καλαϊτζίδης, Ακεψιμαΐδης, Μπένας 4, Μίτσελ 15, Κάρτερ 4, Κακαρούδης 17, Ντέιλ 6 Ζάρας 2, Ιωάννου 2, Πάλμερ 3



πηγή: sport-fm.gr