Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Είχε ρυθμό, όχι φάσεις!!

Είχε ρυθμό, όχι φάσεις
Με δεδομένο ότι ακολουθεί κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς ο Ολυμπιακός δεν τα πήγε άσχημα. Πήρε το ζητούμενο (νίκη) και απέδωσε καλό ποδόσφαιρο. Οχι θεαματικό, αλλά αυτή τη φορά ήταν πιο γρήγορη η ανάπτυξη του. Η παρουσία του Βλαχοδήμου στα δεξιά του έδωσε τη δυνατότητα να μην έχει μονοδιάστατο παιχνίδι.

Γράφει ο Γιώργος Μαζιάς

Ο Αμπντούν ήταν και πάλι σε καλή βραδιά και πήρε πάνω του σε μεγάλο ποσοστό την έναρξη κάθε επιθετικής προσπάθειας. Το αρνητικό για τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι έψαχναν πολύ τον Μήτρογλου. Μάλλον φυσιολογικό από τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν το γκολ στο αίμα τους.

Αν και πλησίαζε πολύ συχνά τα καρέ των Κρητικών πολλές ευκαιρίες η ομάδα του Πειραιά δεν είχε. Η λύση ήρθε ξανά από τα στημένα. Ο Μασάντο στην πρώτη έβγαλε την πάσα στο Μήτρογλου σε μια δουλεμένη φάση η οποία έλυσε το γρίφο. Ο Πορτογάλος με το πρώτο γκολ με τον Ολυμπιακό και δικό του πρώτο ένα χρόνο μετά (είχε σκοράρει στις 26/11 στο Τουλούζ-Βαλενσιέν 2-0) με φάουλ τελείωσε τον αγώνα. Η συνέχεια δεν είχε τον ίδιο ρυθμό. Η συντήρηση δυνάμεων ήταν πλέον ο πρώτος στόχος για τους πρωταθλητές.

Η επιστροφή στις νίκες ήταν γεγονός και όλη η προσοχή στρέφεται στον κρισιμότατο αγώνα με τη Μονπελιέ. Ο Ζαρντίμ μπορεί να είναι ικανοποιημένος από τη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του. Είχαν καλύτερη κυκλοφορία σε σχέση με άλλα ματς, αλλά λιγότερες καλές φάσεις. Ο ρυθμός τους ήταν ικανοποιητικός, αλλά και πάλι κάτι έλειπε. Ο Μασάντο μπορεί να ανακηρυχθεί ΜVP της αναμέτρησης με την ασίστ και το γκολ που είχε, αλλά Ιμπαγάσα δεν είναι. Η κάθετη πάσα του Αργεντίνου για την ώρα απουσιάζει.

Ο Πορτογάλος αν και ανεβαίνει έχει ακόμη δρόμο μπροστά του για να γίνει... Ιμπαγάσα. Χρειάζεται περισσότερη ουσία και καλύτερες πάσες για να γίνει ο ηγέτης που θέλουν στον Πειραιά. Από την άλλη πλευρά, ο ΟΦΗ στάθηκε πολύ καλά. Δεν έβαλε το πούλμαν μπροστά από τον Γουναρίδη. Προσπάθησε να πιέσει ψηλά και ήταν εκείνος που έκανε τη μεγάλη φάση στο πρώτο μέρος. Στο «Καραϊσκάκη» όμως δεν είναι εύκολα για κανέναν αντίπαλο στην Ελλάδα...



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: