Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Στο... ρελαντί η Τσέλσι!

Η Τσέλσι επικράτησε πολύ εύκολα της Κοπεγχάγης με 2-0 και την υποχρέωσε στην πρώτη εντός έδρας ήττα της στο Champions League μετά το 2007!
Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έδειξε από το πρώτο λεπτό ότι μπήκε στο γήπεδο με στόχο να... καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Ανελκά και Τόρες βρέθηκαν σε μεγάλη μέρα, με τον Ισπανό να μην πετυχαίνει το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της Τσέλσι καθαρά και μόνο λόγω ατυχίας. Στο πρώτο ημίχρονο οι Λονδρέζοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο του «Πάρκεν» και ανάγκασαν τους παίκτες της μεσαίας γραμμής της Κοπεγχάγης να κάνουν αρκετά λάθη με το ανελέητο πρέσινγκ που άσκησαν. Στο 16' η υπεροχή τους καρποφόρησε, καθώς ο Ανελκά έκλεψε τη μπάλα λίγο μπροστά από το ύψος της μεσαίας γραμμής, έφτασε ανενόχλητος στην περιοχή του Βίλαντ και δεν αστόχησε για το 1-0.

Αν δεν ήταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, μάλιστα, το σκορ θα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς με τις επεμβάσεις του κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι. Οι παίκτες της Τσέλσι έχασαν τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες σε όλο το παιχνίδι, ενώ κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο τέρμα στο 54' και πάλι με τον Γάλλο επιθετικό, ο οποίος δέχθηκε εξαιρετική ασίστ από τον Λάμπαρντ και δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν ταχύτητα και έδωσαν χώρο στους παίκτες της Κοπεγχάγης. Οι Δανοί, όμως, αν και πίεσαν μέχρι το 75', δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Τσεχ και αρκέστηκαν σε μακρινά σουτ, τα οποία δεν απείλησαν τον Τσέχο. Το τελικό 2-0 αφήνει ελάχιστα περιθώρια στους Δανούς να ελπίζουν για την πρόκριση στους «16» του Champions League, ενώ αυτή ήταν και η πρώτη εντός έδρας ήττα της Κοπεγχάγης στη διοργάνωση μετά το 2007, όταν η Μπενφίκα είχε επικρατήσει με 1-0.

Δέχτηκε η ΑΕΛ αλλαγή ώρας με Άρη!

Η ΠΑΕ Άρης με αίτημα της προς την Σούπερ λίγκα είχε ζητήσει, είτε να αλλάξει η ημέρα διεξαγωγής της αναμέτρησης με την ΑΕΛ, είτε η ώρα έναρξης, λόγω των υποχρεώσεων της στο Γιουρόπα Λιγκ.
Δέχτηκε η ΑΕΛ αλλαγή ώρας με Άρη
Στο αίτημα των «κιτρίνων» η ΠΑΕ ΑΕΛ απάντησε θετικά για αλλαγή ώρας ώστε οι Θεσσαλονικείς να έχουν την απαραίτητη διευκόλυνση. Κατόπιν τούτου θα πρέπει να δούμε ποια απόφαση θα πάρει η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της Superleague μαζι με την συνδρομητική τηλεόραση που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του αγώνα.
ΠΗΓΗ: aelole.blogspot.com

Μεγάλος στόχος του ΠΑΟ, να ρίξει τον Μαρινάκη!!

Μαζεύει ψήφους για την πρόταση μομφής ο Δημήτρης Γόντικας αυτές τις μέρες. Μετά το Δ.Σ. της Δευτέρας, όπου αποφασίστηκε επίσημα η κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, στην συνεδρίαση της Σούπερλιγκας, η διοικούσα επιτροπή και προσωπικά ο ίδιος ο Γόντικας προσπαθεί να βρει συμμμάχους σε αυτή την ιστορία, η οποία a priori μοιάζει χαμένη.

Αυτό που θέλουν στην πράσινη ΠΑΕ, είναι το εξής: Αφού αποφάσισαν να σηκώσουν τους τόνους και να πάνε στα άκρα την κόντρα με τον Ολυμπιακό, με πρώτη κίνηση την  άρνηση συνάντησης με Μαρινάκη και δεύτερη την πρόταση μομφής, ας κερδίσουν ότι μπορούν. Για την ακρίβεια ας χάσουν στο.γκολ και όχι να τους πάρει παραμάζωμα ο αντίπαλος.

Δηλαδή αν οι πράσινοι την Παρασκευή δεν έχουν βρει συμμάχους και στην πρόταση που θα καταθέσουν, μαζέψουν το πολύ 5-6 ομάδες-ψήφους, τότε η πανωλεθρία και η χλεύη του αντιπάλου και της κοινής γνώμης είναι αναπόφευκτη. Αν όμως μπορέσουν και πείσουν αρκετές ομάδες της Λίγκας να ταυτιστούν με το αίτημα τους και πιάσουν έναν αριθμό κοντά στο 8-9, η όλη κατάσταση εν' όψει καλοκαιριού (ενδέχεται να) αλλάζει.

Ο Μαρινάκης δεν «πέφτει» καθώς απαιτούνται παραπάνω ψήφοι, αλλά το μήνυμα «μην ξεγράφετε τον Παναθηναϊκό», θα είναι σαφές. Βέβαια ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού, είναι να ρίξει τον Μαρινάκη από πρόεδρο της Σούπερλιγκας. Μοιάζει απίθανο, αλλά στην ΠΑΕ το θέλουν, το παλεύουν και θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Για την ώρα μόνο η ΑΕΚ, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και η Λάρισα φαίνονται να πηγαίνουν στο πλευρό των πράσινων. Ίσως και ο Πανσερραϊκός. Με 6 ομάδες δεν πας πουθενά, γι' αυτό ο Γόντικας συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με προέδρους ΠΑΕ και ελπίζει ως την Παρασκευή να έχει πιάσει ένα δυνατό νούμερο.

Μηχανοκίνητη πορεία

Μαζική προσέλευση του κόσμου το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, περιμένουν στην ΠΑΕ. Και από ότι φαίνεται θα δικαιωθούν. Μάλιστα όπως λένε οι οργανωμένοι, μεγάλος όγκος φιλάθλων θα συγκεντρωθεί στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και από εκεί θα κατευθυνθεί με μηχανάκια στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πάνω από 40 χιλιάδες θα είναι οι φίλοι των πράσινων στιες εξέδρες, στο ματς με τον Ατρόμητο, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα ξεπερνούσαν τους 15-20 χιλιάδες.

Κοντέρας : « Η πρόκριση χάθηκε στην Τούμπα»

Ρεαλιστής ο Πάμπλο Κοντρέρας , στάθηκε στην εμφάνιση του πρώτου αγώνα στην Τούμπα, όπου ουσιαστικά χάθηκε και η πρόκριση για την ομάδα του Δικεφάλου.

Για το αν αισθάνεται αδικημένος από το αποτέλεσμα: "Η πρόκριση χάθηκε στην Τούμπα. Σήμερα κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι και η τύχη δε μας βοήθησε πολύ. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δουλέψαμε πολύ καλά, αλλά θα ήταν καλύτερα να παίρναμε και την πρόκριση για την επόμενη φάση."

Για την επόμενη μέρα του αποκλεισμού:

"Πρέπει να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον κόσμο του ΠΑΟΚ όσα μπορούμε και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ελλάδας."

Για το τι του μένει μετά από αυτό το ευρωπαϊκό ταξίδι: "Το πρόβλημα ήταν ότι έπρεπέ να ήμασταν πιο δυνατοί μέσα στην Τούμπα, όπως τις άλλες χρονιές. Εκτός έδρας παίζουμε καλύτερα στην Ευρώπη. Οι παίκτες και οι φίλαθλοι μπορούν να έχουν την αίσθηση ότι αφήσαμε καλό όνομα στην Ευρώπη."

Βολές Θεοδωρίδη για Μαρινάκη!

«Ο κ.Μαρινάκης εφέτος ακολουθεί ό,τι έκανε ο κ.Πατέρας πέρυσι»… Αυτή είναι μια από τις δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη με τις οποίες στράφηκε κατά του προέδρου του Ολυμπιακού. Ο πρώην αντιπρόεδρος των «ερυθρόλευκων» υποστήριξε ότι ο κ.Μαρινάκης παρασύρθηκε από ανθρώπους μέσα από την ΠΑΕ.

Διαβάστε τις σημαντικότερες δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη στον τηλεοπτικό σταθμό «TV Μακεδονία».

«Παρασύρθηκε ίσως ο κ. Μαρινάκης από ορισμένους ανθρώπους εκεί μέσα και γίνανε αυτά που γίνανε. Εγώ ήμουν βέβαιος για την απάντηση του Παναθηναϊκού και σίγουρος 100% ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα τη δεχτεί και θα ζητήσει και μομφή του κ. Μαρινάκη. Εγώ είμαι εναντίον της συγνώμης γιατί άμα κάνεις κάτι είσαι υπεύθυνος γι αυτό που κάνεις.

Ο κ. Μαρινάκης εφέτος ακολουθεί ότι έκανε ο κ. Πατέρας πέρυσι. Όλα τα "καλά" που έκανε ο κ. Πατέρας πέρυσι τα κάνει ο κ. Μαρινάκης εφέτος. Ο κ. Μαρινάκης πρέπει να καταλάβει τι θα πει πρόεδρος του Ολυμπιακού. Πρέπει να τον βλέπουν με αίτηση. Έχει αλωθεί πολύ που ανακατεύεται έτσι παντού».

Βιεϊρίνια: «Αν δεν κάνεις γκολ τις ευκαιρίες…»

Στις πολλές χαμένες ευκαιρίες, που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν δώσει την πρόκριση, στάθηκε στις δηλώσεις του ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος επεσήμανε πως στην Ελλάδα ορισμένοι δεν αφήνουν τον ΠΑΟΚ να κάνει κάτι.
Για το σημερινό αποτέλεσμα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ: «Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες για να πετύχουμε και άλλα γκολ. Στο πέναλτι ήταν τυχερή η αντίπαλη ομάδα. Επρεπε να διώξουμε τη μπάλα. Είχαμε ακόμα μία ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη για να πετύχουμε δεύτερο γκολ».
Για την τακτική που ακολούθησε ο ΠΑΟΚ: «Η τακτική ήταν να βάλουμε γκολ, όπως και στο γήπεδο μας. Αντιμετωπίζαμε μία καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες και ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος και στα 90 λεπτά του αγώνα. Αν δε βάζεις τις ευκαιρίες χάνεις το παιχνίδι. Δεν κάναμε γκολ αυτές μας τις ευκαιρίες και αυτή ήταν η διαφορά στα δύο παιχνίδια».
Για τη… συμπεριφορά της τύχης στον ΠΑΟΚ: «Στο ελληνικό πρωτάθλημα δε μας αφήνουν να κάνουμε κάτι παραπάνω. Εχουμε παίξει με μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη κάτι που έγινε και σήμερα, αλλά δεν καταφέραμε να προκριθούμε».

Με κόσμο κόντρα στον ΠΑΟΚ η Καβάλα

Με τους φιλάθλους της στο πλευρό της αναμένεται να αγωνιστεί την Κυριακή η Καβάλα στην Τούμπα, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Η ακριτική ΠΑΕ ζήτησε εισιτήρια από τους Θεσσαλονικείς και δύσκολα θα εισπράξουν αρνητική απάντηση. 

Στα αγωνιστικά, συνεχίστηκε την Τρίτη η προετοιμασία των «αργοναυτών» για το παιχνίδι με την ομάδα του Μάκη Χάβου. Πετκάκης και Βουτσίσεβιτς προπονήθηκαν κανονικά και αναμένεται να δώσουν κανονικά το παρών στο ματς της Τούμπας. 

Τσιρίλο: «Για 93´ μόνο ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο»

Ο Μπρούνο Τσιρίλο δεν έκρυβε την απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό μετά το τέλος του αγώνα.

«Είμαι απογοητευμένος. Ο ΠΑΟΚ δεν έπρεπε να φύγει από το Europa League. Αν κάποιος έπρεπε να περάσει αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ» είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: «Για 93 λεπτά μόνο ο ΠΑΟΚ ήταν μέσα στο γήπεδο. Νιώθω πολύ άσχημα. Κάθε φορά κάνουμε κάτι πολύ καλό αλλά σήμερα δεν το καταφέραμε.

Δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Είχαμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρέπει να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα και να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Πρέπει να κάνουμε κάτι καλό από εδώ και πέρα. Κερδίσαμε πολλά από το ευρωπαϊκό ταξίδι. Δεν έχει τελειώσει τίποτα όμως».

Σλούτσκι: «Μας άγχωσε ο ΠΑΟΚ»

Ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Λεονίντ Σλούτσκι δεν δίστασε να παραδεχθεί ανακουφισμένος την εμφανή ανωτερότητα του ΠΑΟΚ μέσα στο «Λουζνίκι», αλλά απέφυγε να απαντήσει στο αν η ομάδα του ήταν πιο τυχερή και πήρε την πρόκριση. Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός των Ρώσων:
Για το αν η πρόκριση ήρθε αγχωτικά για την ΤΣΣΚΑ: «Δεν το περιμέναμε έτσι το ματς. Αγχώθηκα, γιατί το παιχνίδι ήταν δύσκολο. Τα δώσαμε όλα για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Κάναμε πολλά λάθη, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε πολλές ευκαιρίες».
Για την επιλογή να εκτελέσει το πέναλτι ο Βάγκνερ Λοβ: «Έχουμε περισσότερα προβλήματα, από το να σκεφτούμε ποιος θα εκτελέσει το πέναλτι!»
Για το αν η ομάδα του στηρίχθηκε στην τύχη για να προκριθεί: «Δύσκολη ερώτηση. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να μας βάλει ένα γκολ, αφού είχε πολλές ευκαιρίες».
Για τη φάση του γκολ του ΠΑΟΚ: «Δεν ήταν τόσο έμπειρος (σ.σ. ο Τσεμπτσουγκόφ, ώστε να αντιδράσει σωστά».

Σούμποτιτς: «Αυτός είναι ο Άρης»

Ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τη Μποντιβέλνικ, ο Λευτέρης Σούμποτιτς.
Ο τεχνικός των κιτρίνων πιο συγκεκρίμένα τόνισε: «Είπα στα παιδιά μετά τον αγώνα πως όσοι με ξέρουν και όσοι έχουν ματώσει για αυτή τη φανέλα, ξέρουν πως αυτός είναι ο Άρης. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι, αποδείξαμε όμως ότι μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Είχαμε καρδιά, πάθος και θέληση και έτσι κερδίσαμε σήμερα. Ακολουθούν πολύ κρίσιμοι αγώνες, με τον Κολοσσό στο πρωτάθλημα και με τη Λε Μαν την επόμενη Τρίτη και εκεί δεν είμαστε αδιάφοροι, αλλά μέσα στην πρόκριση. Στο μπάσκετ σήμερα αν δεν διψάς για τη νίκη, αν δεν παίζεις άμυνα και δεν δείχνεις στον αντίπαλο ότι είσαι αποφασισμένος να πάρεις τη νίκη, δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Ο μόνος δρόμος που έχουμε σαν ομάδα για να πετύχουμε είναι να παίξουμε το μπάσκετ του δευτέρου ημιχρόνου».

Χάβος : «Μπορούσαμε να πάμε στο Δουβλίνο!»

Μέχρι τον τελικό του Δουβλίνου έβλεπε τον ΠΑΟΚ ο Μάκης Χάβος σε περίπτωση που προκρίνονταν στην Μόσχα , και τόνισε ότι στόχος είναι η κατάκτηση του κυπέλλου και η 2η θέση του πρωταθληματος.

«Κάναμε μια σπουδαία προσπάθεια πάρα τις αντίξοες συνθήκες και του συνθετικού γηπέδου.  Υπήρχε πολικό ψύχος και  μας δυσκόλεψε. Σταθήκαμε πολύ καλά  μέσα στο γήπεδο και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Η ομάδα μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλά στο θεσμό, Είναι περήφανος στον αγωνιστικό χώρο όσο και στην κερκίδα που ο κόσμος έκανε τόσα χιλιόμετρα δρόμο προκειμένου να μας συμπαρασταθούν»

Σχετικά με τις φάσεις που έχασε ο ΠΑΟΚ τόνισε :
«Με βάση τον αριθμό των ευκαιριών που είχαμε στους δυο αγώνες και καταλαβαίνετε ποια ομάδα έκανε τις πιο κλασσικές ευκαιρίες».

Τι άλλαξε και ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε τόσο βελτιωμένος;

«Ξέρω τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας. Ήμουν σίγουρος ότι θα πηγαίναμε καλά. Δεν μπορεί η ομάδα λόγο των πολλών αγώνων και απουσιών να έχει πάντα απόδοση σαν την σημερινή. Όλοι θέλουμε να παίζουμε όπως σήμερα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαμε πολλούς αγώνες και πολλούς τραυματισμούς»

Αναφερόμενος αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να ξεπεράσει ανώδυνα τον αποκλεισμό από την ΤΣΣΚΑ τόνισε :

«Είναι πολύ μεγάλοι παίκτες και θα ξεπεράσουν αυτόν τον αποκλεισμό. Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε το πρωτάθλημα και τα πλειη οφ  για την δεύτερη θέση και να κατακτήσουμε το κύπελλο»

Σχολιάζοντας την ρωσική ομάδα είπε χαρακτηριστικά :

«Όλο το ρόστερ της είναι πολύ καλό. Δεν ξεχωρίζω κάποιον παίκτη ιδιαίτερα . Πίστευα ότι όποια ομάδα προκρίνονταν  θα  έφτανε στον τελικό.  Έτσι προκρίθηκε η ΤΣΣΚΑ …»

Ένας ρώσος δημοσιογράφος απόρησε γιατί δεν φορούσε σκούφο σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα (!) και εξήγησε :

 «Οι καιρικές συνθήκες ήταν πρωτόγνωρες αλλά δεν μπορούσα να βάλω καπέλο ή σκούφο»

Εξηγώντας τους λόγους που ο ΠΑΟΚ δεν ρίσκαρε περισσότερο τόνισε :
«Για λόγους τακτικής δεν ρισκάραμε πάρα πολύ. Γι' αυτό επιλέξαμε να βγάλουμε τον Ίβιτς και όχι κάποιον αμυντικό. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη εμφάνιση της ομάδας μας. Κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε μέσα στο γήπεδο, πιέζαμε, κλέβαμε μπάλες».

Ο έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στον κόσμο του ΠΑΟΚ λέγοντας:

"Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αυτό που είναι να κάνει από εδώ και πέρα θα το κάνει. Ξέρει καλύτερα από εμένα. Εδώ έκανε τόσα χιλιόμετρα και ήρθε στη Ρωσία να μας στηρίξει.".Πηγη Τhe Player.gr

Ανακοίνωσε Κατσαβάκη ο Ολυμπιακός Βόλου

Με μια λιτή ανακοίνωση, η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου γνωστοποίησε την πρόσληψη του Μάκη Κατσαβάκη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο της ομάδας.

Η ανακοίνωση:

«H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει ότι ο νέος προπονητής της ομάδας είναι ο κ. Μάκης Κατσαβάκης».

Τρελά σενάρια για Μπλάκμπερν!

Αλλαγή ηγεσίας στην Μπλάκμπερν και όλα δείχνουν πως πάνε για μεγάλα πράγματα. Το νέο αφεντικό θέλει το καλοκαίρι να φέρει στο σύλλογο, έναν εκ των Ρομπίνιο και Κακά από τις Μίλαν και Ρεάλ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα ο νέος πρόεδρος είναι έτοιμος να κάνει πρόταση στους «ροσονέρι» και στη «βασίλισσα» για τους δύο Βραζιλιάνους.

Τα κασέ των δύο παικτών είναι ιδιαίτερα υψηλό δεδομένου του ότι είναι και οι δύο βασικοί σε δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου. Να θυμίσουμε πως οι Άγγλοι προσέγγισαν και τον Ροναλντίνιο, αλλά δεν κατάφεραν κάτι.

Ζωντανός ο Άρης 73-78 την Μπουντιβέλνικ

¨Αρης μπορεί να βρέθηκε στο -15 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (42-27) αλλά στο δεύτεορ έπαιξε ως... Άρης και επικράτησε μέσα στο Κίεβο της Μπουντιβέλνικ με 73-78 και παρέμεινε ζωντανός στην υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά του EuroCup.

Ο Άρης θέλησε να χτυπήσει στην ταχήτυτα και το κατάφερε με τους Τάκερ και Μπράουν, προηγούμενος με 0-3 και 4-7 στο τρίτο λεπτό. Η Μπονυτιβέλνικ από την άλλη θέλησε νε εκμεταλλευτεί τον Άντριου Μπετς και έτσι άλλαξε την ροή του αγώνα μιας και προηγήθηκε με 15-9, κρατώντας και στην άμυνα τον Άρη άποντο για περίπου τρία λεπτά.

Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν ακόμα και με 7 πόντους (18-11), πριν ο Άρης μειώσε σε 20-14 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Με ένα σερί 5-0 ο Άρης πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (20-19) στο 13ο λεπτό αλλά κάπου εκεί άρχισε να δείχνει και πάλι το κακό του πρόσωπο, σε άμυνα και επίθεση. Η Μπουντιβέλνικ έκανε ένα σερί 8-0 και προηγήθηκε με 28-19, με τον Άρη να μένει άποντος για τρία λεπτά. Η διαφορά έφτασε στους δέκα (30-20 με τον Άρη να μειώνει χάρη στον Μπράουν σε 30-24.

Αλλά οι Ουκρανοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα και κατάφεραν να κάνουν ένα επιμέρους σερί 12-3 για να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 42-27. Ο ¨Αρης μπήκε... μεταμορφωμένος στην τρίτη περίοδο, με έναν σεληνιασμένο Πι Τζέι Τάκερ ο οποίος έκανε τα πάντα, σκοράροντας, κερδίζοντας ριμπάουντ και παίζοντας άμυνα. Οι «κίτρινοι» έπαιξαν εκπληκτική άμυνα, έκλεισαν διαδρόμους, κάλυψαν τα κενά και κράτησαν τους Ουκρανούς χωρίς πόντου για περίπου πέντε λεπτά.

Έτσι με ένα σερί 12-0 ο Άρης μείωσε σε 42-39 ενώ λίγο αργότερα με «γκολ-φάουλ» του Ταπούτου πέρασε μπροστά στο σκορ (43-44), κάνοντας την μεγάλη ανατροπή με ένα σερί 17-1. Προσωρινά οι Ουκρανοί προηγήθηκαν με 47-44 και με 53-48 με απίστευτα τρίποντα του Κις, με τον Άρη να μειώνει σε 53-50 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, Τάκερ, Μπράουν και Ταπούτος έδωσαν στον Άρη το ξέσπασμα πυο ήθελε για να κάνουν ένα σερί 11-0 για να προηγηθούν με 58-65 δτο 35΄και 30".

Η Μπουντιβέλνικ μείωσε προσωρινά σε 64-67 στο 37΄και 40" αλλά οι «κίτρινοι» έδειξαν... ολύμπια ψυχραιμία για να προηγηθούν με 69-74 στο 39ο λεπτό με καλάθι του Μπράουν. Η Μπουντιβέλνικ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αστοχία των «κιτρίνων» από την γραμμή των βολών αλλά Χαραλαμπίδης και Τάκερ είχαν 4/4 και έτσι ο Άρης πήρε την νίκη με 73-78.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 42-27, 53-50, 73-78.

ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ:  Κις 17 (3), Μόρλει 12, ουίλσον 6, Ικοβλέφ 3 (1), Στεφανίσιν, Ζαμπιρτσένκο 5 (1), Σπένσερ 5 (1), Ανισίμοφ 4, Αγκαφόνοφ 12 (2), Μπετς 9.

ΑΡΗΣ: Μπράουν 24 (2), Ταπούτος 16 (3), Χατζηβρέττας 9 (3), Χαραλαμπίδης 8, Μπορόβνιακ 2, Σλούκας, Τάκερ 15 (15ρ.), Τόμας 4.

Έφυγε με ψηλά το κεφάλι

Το κρύο ήταν πολικό αλλά η ψυχή ελληνική. Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στη Μόσχα και άγγιξε την πρόκριση στους «16» του Europa League καθώς το 1-1 με την ΤΣΣΚΑ τον αδικεί.
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έλεγαν λόγια του αέρα όταν υποστήριζαν ότι θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην παγωμένη Μόσχα. Το απέδειξαν με την εμφάνιση τους στο αχανές «Λουζνίκι».
Όπου έπαιζαν σαν να ήταν. γηπεδούχοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Είναι αξιοσημείωτο ότι δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες από ότι στο ματς της Τούμπας.
Είχαν δοκάρι με τον Μουσλίμοβιτς στο 0-0 και απίθανη ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη στο 0-1. Κι εκεί που «ψηνόταν» το 0-2, σε μια αντεπίθεση της ΤΣΣΚΑ έγινε το 1-1 με πέναλτι που κέρδισε ο Τόσιτς.
Η τύχη δεν ήθελε τον ΠΑΟΚ. Φάνηκε καθαρά στην εκτέλεση του πέναλτι από τον Λοβ, καθώς μετά την απόκρουση του Κρέσιτς η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κύλησε στα πόδια του Ιγκνάσεβιτς.
Ο ΠΑΟΚ είχε κάνει τους 10.000 οπαδούς της ΤΣΣΚΑ να «τρίζουν τα δόντια» τους παίρνοντας κεφάλι στο σκορ στο 67'  με τον Μουσλίμοβιτς ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την γκέλα του αναπληρωματικού τερματοφύλακα Τσεπσούγκοφ.
Τα πλάνα των προπονητών
Μη έχοντας άλλη επιλογή μετά το 0-1 της Τούμπας ο Μάκης Χάβος επέλεξε ένα αρκετά επιθετικό σχήμα το οποίο περιλάμβανε τους Σαλπιγγίδη, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς. Με τον Βόσνιο στην κορυφή και τους άλλους δυο στις πτέρυγες στο 4-2-3-1.
 Σε σχέση με τον πρώτο αγώνα εκτός 11αδας άφησε τους τραυματίες Βιτόλο, Χαλκιά. Έτσι κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κρέσιτς έχοντας μπροστά του την αμυντική τετράδα των Σνάουτσερ, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο και τους δυο κεντρικούς χαφ, Τσουκαλά, Ίβιτς.
Ο Λεονίντ Σλούτσκι παρουσίασε μόνο ένα νέο πρόσωπο στην 11αδα του: Τον Βάγκνερ Λοβ, ο οποίος αποθεραπεύτηκε. Εκτός έμεινε για άλλη μια φορά, ο τραυματίας Χόντα. Ο Ρώσος τεχνικός προτίμησε να παρατάξει την ομάδα του σε διάταξη 4-4-2.
Η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Ακινφέεφ, στην άμυνα τους Ναμπάμπκιν (δεξιά), Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι (στόπερ), Σενίκοφ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους  Μαμάεφ, Σεμπέρας (στον άξονα), Τόσιτς, Κάουνα (στις πτέρυγες) και στην επίθεση τους Λοβ, Νέσιντ.
Πιο «ζεστός» ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο «ζεστός» στο ματς και στα πρώτα 11 λεπτά όχι μόνο δεν άφησε τους γηπεδούχους να τον απειλήσουν αλλά δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να φέρει νωρίς-νωρίς στα ίσα τη συνάντηση.
Όμως ο ίβιτς στο 9΄ δεν αξιοποίησε την καλή πάσα του Μουσλίμοβιτς σουτάροντας άουτ και χαραμίζοντας την  κούρσα 40 μέτρων του Βόσνιου. Δυο λεπτά αργότερα ο Σαλπιγγίδης σούταρε διαγώνια δίχως να βρει στόχο.
Βλέποντας το νωθρό ξεκίνημα της ομάδας του ο Σλούτσκι έβαλε τις φωνές και κατάφερε να ξυπνήσει τους παίκτες του, οι οποίοι στο 18΄ έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Λοβ, τον οποίο όμως σταμάτησε στο τετ α τετ ο Κρέσιτς.
Προοδευτικά οι Ρώσοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα αλλά δίχως να ανησυχούν ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Στο 29΄ ο Τόσιτς δοκίμασε το πόδι του από μακριά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Λοβ στο 33΄.
Το «δοκάρι» του Μούσλι
Ο ΠΑΟΚ ξεθάρρεψε γρήγορα και στο 35΄ αγκάλιασε το 0-1, αυτή τη φορά με τον Μουσλίμοβιτς ο οποίος με κεραυνό τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Ακινφέεφ. Από τη φάση αυτή και για ένα τρίλεπτο οι παίκτες του «Δικεφάλου» εγκαταστάθηκαν στην ρωσική περιοχή.
Η πολιορκία λύθηκε με το σουτ του Τσιρίλο στο 38΄ που άφησε άγαλμα τον Ρώσο γκολκίπερ αλλά αστόχησε για λίγους πόντους. Η «ρωσική αρκούδα» έδειξε τα δόντια της στο 41΄ αλλά ο Κρέσιτς δεν φοβήθηκε και με τα πόδια έσωσε την εστία του μπροστά στον Λοβ. 
Με το καλημέρα στο β΄ ημίχρονο ο Μουσλίμοβιτς έφτασε ξανά κοντά στο γκολ. Όμως η προβολή του Βόσνιου στο 46΄ έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η φάση χτύπησε συναγερμό στην ΤΣΣΚΑ η οποία βγήκε στην επίθεση και στο 50΄ ο Κοντρέρας πρόλαβε στο τσακ το Νέσιντ.
Το παιχνίδι πλέον έχει βγει από τα σφιχτά καλούπια του και οι δυο ομάδες εναλλάσσουν επιθέσεις. Στο 58΄ ο Σαλπιγγίδης έκανε την προβολή αλλά δεν  μπόρεσε να φτάσει στη μπάλα. Στην προσπάθειά του αυτή τραυμάτισε τον Ακινφέεφ.
Ο κρύος γκολκίπερ
Ο διεθνής γκολκίπερ δεν μπόρεσε να συνεχίσει και ο  Σλούτσκι αναγκάστηκε να σηκώσει από τον πάγκο τον Τσεπσούγκοφ. Μέχρι να ντυθεί ο αναπληρωματικός γκολκίπερ πέρασε ένα 5λεπτο. Στο διάστημα αυτό οι παίκτες και οι διαιτητές έτρεχαν για να ζεσταθούν.
Με το που ξανάρχισε το ματς ο κρύος Τσεπσούγκοφ υπέπεσε σε γκάφα και έδωσε την ευκαιρία στον Μουσλίμοβιτς να ανοίξει το σκορ. Το ρολόι έδειχνε το 67΄ όταν ο τερματοφύλακας τροφοδότησε τον Μπερεζούτσκι, αυτός του γύρισε τη μπάλα, κι εκείνος προσπάθησε να την διώξει όπως-όπως.
Ο Μουσλίμοβιτς που μυρίστηκε το γκολ έτρεξε και έβαλε την κόντρα, η οποαία αποδείχτηκε η ωραιότερη της καριέρας του (0-1). Το γκολ πάγωσε ακόμη πιο πολύ την ατμόσφαιρα στο «Λουζνίκι» στο οποίο ακούγονταν πλέον μόνο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.
Κι ενώ οι 800 εκδρομείς από την Ελλάδα είχαν στήσει πάρτι στην εξέδρα ο Σαλπιγγίδης στο 75΄ έχασε την ευκαιρία του αγώνα αστοχώντας από τα τρία μέτρα με τον τερματοφύλακα ουσιαστικά εξουδετερωμένο. Κι εκεί που ο ΠΑΟΚ είχε το πάνω χέρι στο ματς, ήρθε το 1-1.
Η ατυχία του Κρέσιτς
Ο Τόσιτς βγήκε στην πλάτη του Λίνο στο 78΄ και ο Κρέσιτς τον ανέτρεψε. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Λοβ αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε. Ωστόσο η ατυχία (η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι) και η ολιγωρία της άμυνας έχρισαν τον Ιγκνάσεβιτς σκόρερ (80΄)
Ο Χάβος τα έπαιξε όλα για όλα στο 86΄ αντικαθιστώντας τον Ιβιτς με τον Αθανασιάδη και μετατρέποντας το σύστημά του σε 4-4-2. Αλλά οι Ρώσοι είχαν κλειστεί πια στην περιοχή τους και τα περιθώρια για ένα ακόμη γκολ είχαν στενέψει υπερβολικά.
 Γήπεδο: «Λουζνίκι»
Διαιτητής: Λοράν Ντουαμέλ (Γαλλία)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ(65'Τσεπτσούγκοφ), Ναμπάμπκιν, Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Μαμάεφ, Σεμπέρας, Τόσιτς, Κάουνα(61'Αλντόνιν), Νέσιντ, Λοβ.
Στον πάγκο:  Α. Μπερεζούτσκι, Ντουμπιά, Τζαγκόεφ, Ράχιμιτς.
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς.
Στον πάγκο: Κουτζαβασίλης, Σαβίνι, Μαλεζάς, Αρίας, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Ελ Ζαρ.

Κατσαβάκης ο εκλεκτός!

Ο Μάκης Κατσαβάκης θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς το μόνο που απομένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις. Ο έμπειρος τεχνικός βρίσκεται από την Τρίτη στο Βόλο, έχει έρθει σε συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους» και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο αντικαταστάτης του Σάκη Τσιώλη.

Θυμίζουμε πως την Δευτέρα ο κ. Τσιώλης έλυσε την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό Βόλου, και το βράδυ της ίδιας μέρας ο Αχιλλέας Μπέος αποκάλυπτε πως την Τρίτη το βράδυ η ομάδα του θα έχει προπονητή. Έτσι και θα γίνει λοιπόν, αφού το μόνο που απομένει είναι η σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Κατσαβάκης αναμένεται την Τετάρτη να κάνει την πρώτου του προπόνηση με τη νέα του ομάδα και να έχει μια πρώτη γνωριμία με τους παίκτες. Η συμφωνία των δύο πλευρών είναι για συνεργασία μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο 58χρονος τεχνικός έχει περάσει από τον πάγκο αρκετών ομάδων Α’ και Β’ Εθνικής ενώ έχει εργαστεί και στην Κύπρο. Αναλυτικά έχει δουλέψει στις εξής ομάδες:

Νίκη Βόλου, Εδεσσαϊκό, ΠΑΣ Γιάννινα, Καλαμάτα, Βέροια, Προοδευτική, Καβάλα, Πανιώνιο, Πανηλειακό, Άρη, Λεβαδειακό, Απόλλων Καλαμαριάς, ΑΕΚ Λάρνακας, Ηρακλή και Πιερικό.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Μάκης Κατσαβάκης έχει ξαναπεράσει από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού Βόλου την περίοδο 2000/2001 όταν και η ομάδα έπαιζε στην Β' Εθνική.

Δολοφόνοι με μολότοφ (VIDEO)!

Δείτε το video στο οποίο δείχνει να σκάει μέχρι και ΜΟΛΟΤΟΦ (!) μπροστά στην φισούνα των παιχτών αμέσως μετά την λήξη του ντέρμπι. Φυσικά η κρατική τηλεόραση τα "έκρυψε" αυτά τα πλάνα και δεν τα έδειξε ποτέ!
Δείτε άλλο ενα video ντροπής για τον Ελληνικό αθλητισμό...



 

«Ανοιξε λογαριασμό» ο Βέλλιος!

Ο Απόστολος Βέλλιος «άνοιξε λογαριασμό», μόλις, στο πρώτο του παιχνίδι στην Αγγλία, αφού πέτυχε το μοναδικό γκολ για τις ρεζέρβες της Έβερτον στην βαριά εντός έδρας ήττα με 5-1 από τη Μπλάκμπερν.

Τα "ζαχαρωτά" είχαν ενα εφιαλτικό απόγευμα στο "Finch Farm" (προπονητικό κέντρο της ομάδας) αφού βρέθηκαν να χάνουν με 3-0 στο ημίχρονο και με 5-0 μετά το γκολ του Ποτς στο 74', και το μοναδικό παρήγορο για τους οπαδούς της Έβερτον από το ματς των αναπληρωματικών ήταν ότι ο Έλληνας φορ σκόραρε στο ντεμπούτο του με τη μπλε φανέλα.

Ο Κρεγκ βγήκε από τα αριστερά και έβγαλε τη σέντρα, με τον πρώην επιθετικό του Ηρακλή να ακολουθεί την πορεία της μπάλας και να τη στέλνει στα δίχτυα του Κιν, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται πως ο Βέλλιος αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να πείσει τον Ντέιβιντ Μόγιες να τον συμπεριλάβει και στην αποστολή της πρώτης ομάδας.

Έγινε η μετάφραση, πάνε ΟΥΕΦΑ!

Πυρετωδώς δούλευαν τις τελευταίες τρεις ημέρες οι άνθρωποι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ώστε να μεταφραστούν στα αγγλικά τα έγγραφα που απαιτούνται για τον φάκελο που θα στείλει ο Παναθηναϊκός στην ΟΥΕΦΑ σχετικά με τα όσα έγιναν στο «Καραϊσκάκη».


Η μετάφραση ολοκληρώθηκε την Τρίτη και στα σχετικά έγγραφα περιλαμβάνεται και το φύλλο αγώνα του ντέρμπι, αλλά και όσα καταγγέλλουν οι «πράσινοι» πως έγιναν.

Ο σχετικός φάκελος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί την Τετάρτη, όταν και θα σταλθεί στην ΕΠΟ και από εκεί στην ΟΥΕΦΑ.

Χωρίς Νταμπίζα με Άρη!!

Αισιοδοξία επικρατεί στο στρατόπεδο της Λάρισας μετά την ισοπαλία με την Ξάνθη στα Πηγάδια, ενώ ο τεχνικός της, Νίκος Κωστένογλου θα έχει στη διάθεσή του αρκετούς παίκτες ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης με τον Άρη (27/2 15.00 NS2). Σίγουρος απών ο Νταμπίζας.
Πρώτη μέρα προπονήσεων για την ομάδα της Λάρισας για την τρέχουσα εβδομάδα, με τον τεχνικό των «βυσσινί» να μοιράζει συγχαρητήρια στους παίκτες του για τον πολύτιμο βαθμό που απέσπασαν στα Πηγάδια. Τώρα, η προσοχή όλων είναι στραμμένη στο κρίσιμο ματς με τον Άρη και ο Έλληνας τεχνικός είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος μετά την επιστροφή αρκετών παικτών, που ίσως να είναι στη διάθεσή του για το προσεχές ματς της Κυριακής στο «AEL FC ARENA».

Στην προπόνηση της Τρίτης ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Κατσιαρός, Μπλάζεκ και Βελάσκο, ενώ ο Ταλ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα της προπόνησης. Οι Κατσιαρός, Μπλάζεκ και Ταλ είναι πολύ πιθανό να είναι στη διάθεση του Κωστένογλου για το παιχνίδι με τους «κίτρινους». Από την άλλη, δικαίωμα συμμετοχής στον κυριακάτικο αγώνα δεν έχει ο 37χρονος αμυντικός και αρχηγός των «βυσσινί», Νίκος Ταμπίζας, ο οποίος εκτίει την ποινή του.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση της ΚΑΕ Ηρακλής

H KAE Ηρακλής, με επίσημη ανακοίνωση της, ευχαριστεί τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, για τη νοσηλεία του Νίκολα Κοπρίβιτσα.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η ΚΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης και η οικογένεια του Νίκολα Κοπρίβιτσα εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στην ιατρό-νευρολόγο κα. Καπιζόγλου και σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της νευρολογικής κλινικής του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης για την προσοχή και τη φροντίδα στον αθλητή.
Η ΚΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση στον Νίκολα και γρήγορη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους».

Στο σκαμνί ο Ριέρα!

Η καταγγελία της ΑΕΚ έπιασε τόπο, καθώς η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας κάλεσε για την προσεχή Πέμπτη τον Σίτο Ριέρα του Πανιωνίου, για την γροθιά στο κεφάλι του Παντελή Καφέ στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ την Κυριακή. Αδιάψευστος μάρτυρας για την… αβλεψία των διαιτητών, το βίντεο με τη φάση.

Διαιτητής, βοηθοί και 4ος διαιτητής του αγώνα ΑΕΚ-Πανιωνίου, δεν… αντιλήφθηκαν ότι ο Σίτο Ριέρα πήγε στα… μουλωχτά και χτύπησε τον Καφέ. Η Ένωση προέβη σε επίσημη καταγγελία, οι δικαστές της λίγκας είδαν το βίντεο και έτσι τον κάλεσαν για την Πέμπτη στις 12:00 σε απολογία. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής αναμένεται να τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές αποκλεισμό.

Αναλυτικά η κλήση του:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League κάλεσε σε απολογία τον ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Πανιώνιος Riera κατόπιν αυτεπάγγελτης παρακολούθησης του video του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ διότι: “Στο 48ο λεπτό του πιο πάνω αγώνα βιαιοπραγήσατε κατά του αντιπάλου ποδοσφαιριστή Καφέ και συγκεκριμένα εκτός φάσης τον χτυπήσατε πισώπλατα με γροθιά, στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Το περιστατικό αυτό διέλαθε της προσοχής του διαιτητή”.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ. 5, 10 παρ.1 εδ. γ΄και 6 εδ. στ΄, 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ και 15 παρ. 8 του ΚΑΠ
».

«Γουρλής» Τσέχος σφυρίζει στο Μάντσεστερ

Ο 34χρονος Τσέχος Πάβελ Κράλοβετς θα είναι ο διαιτητής που θα διευθύνει τον αγώνα του Άρη με την Σίτι στο Μάντσεστερ. Ο Κράλοβετς θεωρείται από τις καλές σφυρίχτρες στην Ευρώπη και θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Μίροσλαβ Ζλάμαλ και Μάρτιν Βίλτσεκ και τέταρτο τον επίσης Τσέχο Λίμπορ Κόβαρικ. 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος διαιτητής έχει σφυρίξει στο παρελθόν άλλη μία φορά ελληνική ομάδα. Στις 5 Νοεμβρίου του 2009 τον αγώνα Στουρμ Γκρατς-Παναθηναϊκός για το Europa League, όπου οι «πράσινοι» επικράτησαν με 1-0 στην Αυστρία. Επίσης σφύριξε και το Κοπεγχάγη-Μάντσεστερ Σίτι (2-2) για τη φάση των 32 του Europa League το 2009.

Στοιχημα απο τον Giannis Panagiotidis

KALHSPERA pante tameio:106) ΛΥΩΝ-ΡΕΑΛ Χ 3,25 143) ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΟΝ-ΝΤΑΝΤΙ 2 2,55 105)ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ-ΤΣΕΛΣΙ 2 1,65 110) ΛΙΝΤΣ-ΜΠΑΡΝΣΛΕΙ 1 1,50 ug.me 9 euroulakia tsipate 180 kai kati..den sas xalaei..

Χον Τοράλ Χάρπερ: Ο νέος… Φάμπρεγας

Η ιστορία του Φάμπρεγας… επαναλαμβάνεται! Το όνομά του είναι Χον Μικέλ Τοράλ Χάρπερ και η -μέχρι τώρα- καριέρα του θυμίζει, σε πολλά σημεία, αυτή του Σεσκ Φάμπρεγας.

Ο Χάρπερ είναι 16 ετών, αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός και σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου ένας από τους περισσότερο ταλαντούχους παίκτες που υπάρχουν στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα.

Ο πατέρας του είναι Ισπανός και η μητέρα του είναι Αγγλίδα, και εδώ έρχονται τα προβλήματα για την Μπαρτσελόνα. Ο μικρός φέρεται να επιθυμεί να φύγει από την Ισπανία και να αγωνιστεί σε μία ομάδα της πατρίδας της μητέρας του.

Η Άρσεναλ φαντάζει σαν την ιδανική περίπτωση για τον μικρό. Οι «κανονιέρηδες» δεν είναι οι μόνοι από την Αγγλία που θέλουν τον 16χρονο. Αρκετές ομάδες έχουν κινηθεί για την απόκτησή του από την Μπαρτσελόνα, αλλά ο μικρός έχει αρνηθεί, μέσω του μάνατζέρ του. Ποιος είναι αυτός; Ο αδελφός του Πέπε Γκουαρντιόλα, Πέρε Γουαρντιόλα.

Ο τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ έχει δει τον Τοράλ Χάρπερ και έχει κάνει τις πρώτες κινήσεις για να τον πάρει τον Λονδίνο.

Σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες, ο 16χρονος έχει δώσει την συγκατάθεσή του για να μετακομίσει στην Άρσεναλ. Όπως εκτιμούν τα ισπανικά ΜΜΕ, ο Χον Μικέλ Τοράλ Χάρπερ δεν θα αργήσει να φορέσει τη φανέλα της Άρσεναλ, αποτελώντας τον νέο… Φάμπρεγας.

Φεύγει και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα

Μετά τον Τζιμπρίλ Σισέ και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δήλωσε πως δεν θέλει να αγωνίζεται άλλο στη… ζούγκλα του ελληνικού πρωταθλήματος.
Ο Βραζιλιάνος σπουδαίος άσος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ο΄Globo» στη Βαρζιλιά μεταξύ άλλων τόνισε: «Την περασμένη σεζόν υπήρχαν συνομιλίες για επέκταση του συμβολαίου μου. Αλλά δεν προχώρησαν. Σήμερα νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση του συλλόγου να συνεχίσουμε τη συνεργασία. Σε αυτή την περίπτωση, ούτε εγώ θέλω να συνεχίσω. Θεωρώ ότι έκανα εδώ αυτά που έπρεπε να κάνω. Τρία σπουδαία χρόνια για μένα και μια φανταστική εμπειρία. Παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, το οικονομικό δεν ήταν πρόβλημα».

«Τσεκάρει» Παπαστεριανό ο Βρύζας

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Μανώλη Παπαστεριανού με τον Ηρακλή το τελευταίο διάστημα, είναι πολύ πιθανό να του χαρίσουν μια κλήση στην Εθνική ομάδα.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε εγγράφως την ΠΑΕ Ηρακλής ότι την αναμέτρηση του Καυτανζογλείου, το Σάββατο, μεταξύ των «κυανολεύκων» και της Ξάνθης, θα παρακολουθήσει ο άμεσος συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος, Ζήσης Βρύζας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο τελευταίος πέρα του Ελευθερόπουλου, αναμένεται να τσεκάρει και τον 24χρονο άσο του Ηρακλή. Η αλήθεια είναι πως ο Παπαστεριανός με την παρουσία του, δικαίως απασχολεί τον Πορτογάλο τεχνικό της Εθνικής μας ομάδας.

Μπέρτος: «Αποφασισμένοι για την παραμονή»

Αναμφισβήτητα η παραμονή στη μεγάλη κατηγορία είναι για τη SCODA Ξάνθη το μεγάλο της στοίχημα προγνωστικά ασφαλή για το οποίο θα μπορούσαν να γίνουν αν οι Ξανθιώτες έπαιρναν το τρίποντο της προηγούμενης αγωνιστικής.

Τώρα, η συνέχεια είναι πιο δύσκολη για την ακριτική ομάδα που όμως θα εξαντλήσει τις πιθανότητες της στην επίτευξη του στόχου της, όπως δηλώνει ο Μανώλης Μπέρτος. Η αρχή της προσπάθειας γίνεται από το Καυτανζόγλειο και τον Ηρακλή, ένα ματς πάντα ενδιαφέρον και πολύσημο, ιδιαίτερα φέτος που στον πάγκο των «κυανόλευκων» κάθεται ο Γιώργος Παράσχος.

Αναλυτικά η άποψη του 22χρονου αμυντικού για τον Μακεδόνα τεχνικό και όσα ακόμη δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης…

Για το κατά πόσο είναι ικανοποιητική η συγκομιδή των τεσσάρων βαθμών στα τελευταία δύο παιχνίδια: «Θέλαμε πολύ το τελευταίο παιχνίδι με τη Λάρισα γιατί ουσιαστικά θα κλειδώναμε την παραμονή. Από τη στιγμή που δεν πήραμε το παιχνίδι, ήταν καλός κι ο βαθμός. Οι τέσσερις βαθμοί μετά το σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων είναι θετικοί, αλλά μπορούσαν να είναι περισσότεροι. Τώρα κοιτάζουμε τα επόμενα παιχνίδια».

Για τους λόγους που η Ξάνθη δεν κέρδισε τη Λάρισα παρά το αρχικό της προβάδισμα: «Πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ, το οποίο δεν μπορέσαμε όμως να το εκμεταλλευτούμε και η Λάρισα μας ισοφάρισε. Δυστυχώς στην επανάληψη δεν καταφέραμε να πιάσουμε τη γνωστή –καλή– μας απόδοση και οι βαθμοί της νίκης δεν ήρθαν».

Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και το γεγονός ότι η περσινή αντίστοιχη αναμέτρηση συνδυάστηκε με το παρθενικό του γκολ στη Super League: «Σίγουρα οι στιγμές που ζήσαμε όλοι στο περσινό παιχνίδι ήταν ιδιαίτερες, αλλά η φετινή αναμέτρηση δεν έχει καμία σχέση με εκείνο το παιχνίδι. Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες και θα τα δώσουμε όλα κόντρα στον Ηρακλή».

Για τον Γιώργο Παράσχο: «Ναι, είναι από τις συγκυρίες που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Γιώργος Παράσχος είναι ένας έμπειρος προπονητής κι έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες. Πλέον βρίσκεται στον πάγκο του Ηρακλή και γνωρίζει την ξανθιώτικη ομάδα. Όμως κι εμείς γνωρίζουμε αυτόν. Θα είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα».

Για τα προγνωστικά αγώνων που ακολουθούν σε δύσκολες έδρες και με ομάδες ίδιων στόχων: «Είναι δύσκολη η συνέχεια, αλλά εμείς κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το πρόγραμμα μπορεί να μην είναι το ίδιο με το ξεκίνημα και να δείχνει -θεωρητικά- πιο βατό, αλλά αυτό φαίνεται μόνο μέσα στο γήπεδο. Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε τους βαθμούς που χρειάζεται κι η SKODA ΞΑΝΘΗ να πάει ψηλά».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Μειώθηκε η ποινή Χάβου

Στις 20 ημέρες έπεσε η ποινή του Μάκη Χάβου, ο οποίος επιστρέφει ενόψει ΑΕΚ. Ο Έλληνας τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί με δυο μήνες απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, για το επεισόδιο που είχε στην αναμέτρηση του κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε ασκήσει έφεση κατά της αρχικής απόφασης και θα επιστρέψει στις 5 Μαρτίου. Ο Χάβος θα χάσει τις αναμετρήσεις με Καβάλα (εντός) για το πρωτάθλημα και ΑΕΚ (εκτός) για το κύπελλο Ελλάδος.

Σιόβας: «Σέβομαι την ΑΕΚ»

Ο Δημήτρης Σιόβας μίλησε για το παιχνίδι του Πανιωνίου με την ΑΕΚ και αναφέρθηκε στο επεισόδιο του με τους φίλαθλους της ΑΕΚ, αλλά και στους Μήτρογλου, Λεμονή και την μάχη παραμονής του Πανιωνίου.


Για τις καλές αποδόσεις του Πανιωνίου εναντίον των μεγάλων ομάδων:

«Στα παιχνίδια με τους μεγάλους είμαστε πιο παθιασμένοι και περισσότερο σοβαροί. Φαίνεται αυτό. Αλλάζει το μυαλό μας. Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει φιλοδοξίες και θέλει να δείξει το κάτι παραπάνω. Βέβαια, ο κάθε παίκτης έχει το δικό του σκεπτικό».

Για το αν έγινε επεισόδιο με τους οπαδούς της ΑΕΚ:
«Δεν ανέφερα ποτέ τη λέξη ΑΕΚάκι. Πάνω στην ένταση του παιχνιδιού είπα πράγματι πέστε κάτω, αλλά απευθυνόμενος στους συμπαίκτες μου για να πανηγυρίσουμε. Σέβομαι απόλυτα την ΑΕΚ, τους παίκτες της, όπως και όλες τις ομάδες και τους συναδέλφους μου. Στο τέλος ήμουν στα αποδυτήρια της ΑΕΚ και μάλιστα πήρα τη φανέλα του Δέλλα και μιλούσα με τα υπόλοιπα παιδιά που γνωριζόμαστε από τις εθνικές ομάδες».

Για τον Μήτρογλου:
«Δεν είχαμε φορ περιοχής. Αποτελεί το στήριγμα μας. Ξέραμε τι παίκτης είναι. Για εμένα είναι ο καλύτερος επιθετικός στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει καλύτερο επιθετικό αυτή τη στιγμή. Ευτυχώς που ήρθε, έστω ως δανεικός, στον Πανιώνιο. Έχει γιατρέψει την πληγή μας».

Για τον Τάκη Λεμονή:
«Μας έχει βοηθήσει. Τόσο ψυχολογικά όσο και από τακτικής άποψης. Είναι πολύ σημαντικό πως γνωρίζει άριστα την ελληνική πραγματικότητα. Δείχνουμε μεγαλύτερη σοβαρότητα και είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας. Έχουμε αποκτήσει πια πειθαρχία στο παιχνίδι μας, την οποία δεν είχαμε νωρίτερα».

Για την μάχη της παραμονής:
«Είναι δύσκολα τα πράγματα. Εκτιμώ ότι θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική βάσει και του προγράμματος των ομάδων που κινδυνεύουν. Ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος






Χωρίς Καστίγιο στο Μάντσεστερ?

Με μία πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία της ομάδας του ΑΡΗ για τον αγώνα με αντίπαλο την Μάντσεστερ Σίτι την Πέμπτη.
Η ατυχία χτύπησε τρεις παίκτες του Άρη στο τέλος της προπόνησης. Πιο συγκεκριμένα ο Νέρι Καστίγιο και ο Ντειβίντας Τσεζνάουσκις αποχώρησαν τραυματίες και θα απουσιάσουν από τον αγώνα στο Μάντσεστερ. Ο Καστίγιο υπέστη σύνδρομο του πρόσθιου κνημιαίου και είναι αμφίβολος και για τον αγώνα στην Λάρισα. Ο Λιθουανός υπέστη θλάση πρώτου βαθμού και θα είναι σίγουρα απών και από τον αγώνα της Κυριακής. Απών από το Μάντσεστερ θα είναι και ο Θέμης Κουλουχέρης που επιβεβαιώθηκε ότι υπέστη διάταση στους προσαγωγούς, αλλά θα είναι στην διάθεση του προπονητή την Κυριακή. Αμφίβολος για την Κυριακή (δεν είναι δηλωμένος στην Ευρώπη) είναι και ο Πορτίγια που υπέστη διάταση στον δικέφαλο. Με αυτά τα δεδομένα στο Μάντσεστερ θα ταξιδέψουν οι υπόλοιποι 18 ποδοσφαιριστές που έχουν δηλωθεί στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα οι: Σηφάκης, Βελλίδης, Χουάνμα, Νέτο, Μίσελ, Βανγκέλι, Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Πρίττας, Φατί, Τόχα, Οριόλ, Μπομπαντίγια, Κόκε, Τσέζαρεκ, Σακάτα, Κασναφέρης, Μενδρινός.

Απάντηση από τον Μπέο

Για ανύπαρκτο συμβάν με το υποτιθέμενο επεισόδιο με τον Μόνχε και προβοκατόρικα φέιγ βολάν σε βάρος του τα οποία βαφτίστηκαν ως ανακοίνωση, κάνει λόγο ο Αχιλλέας Μπέος σε ανακοίνωση του ενώ αναφέρεται και στη διακοπή της συνεργασίας με τον Σάκη Τσιώλη.
Όπως αναφέρει ακόμη αν πραγματικά υπάρχει έστω και μικρή μερίδα ανθρώπων στο Βόλο που υιοθετεί τα φέιγ βολάν, τότε η ομάδα θα αλλάξει χέρια.

Επίσης τονίζει ότι σύσσωμοι οι οργανωμένοι και μη φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου διαχώρισαν τη θέση τους και τα καταδίκασαν.
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση ανέφερε:"Kύριοι, δυστυχώς η δημοσιογραφική αλητεία μοιάζει να μην έχει όρια. Δύο ατοπήματα μάλιστα την ίδια ημέρα, θεωρούνται πολλά και πλήττουν ανεπανόρθωτα το κύρος σας.
Πρώτο ατόπημα: Χθες προσπαθήσατε με ένα ανεξήγητο τρόπο να παραπληροφορήσετε το φίλαθλο κόσμο για ένα ανύπαρκτο συμβάν, κάτι που όχι μόνο διαψεύστηκε από το σύνολο των ποδοσφαιριστών αλλά και συγχρόνως σας εξευτέλισε, αφού δεν μπήκατε καν στον κόπο να διασταυρώσετε την ύπαρξή του.
Δεύτερο ατόπημα: τα προβοκατόρικα φειγ βολάν, τα οποία βαφτίσατε ως «ανακοίνωση» από έναν ανύπαρκτο φορέα.
Σύσσωμοι οι οργανωμένοι και μη φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου διαχώρισαν τη θέση τους και τα καταδίκασαν, διαψεύδοντάς σας για μία ακόμη φορά.
Λυπούμεθα πραγματικά για τον τρόπο που επιλέγετε να ενημερώνετε τον κόσμο,  αν δηλαδή αντιπαθείτε τον Αχιλλέα Μπέο ή συμπαθείτε το Σάκη Τσιώλη, προσπαθώντας να δημιουργήσετε ανύπαρκτα θέματα, υπέρ ή κατά προσώπων, αναλόγως με τη βούλησή σας.
Αν σας απασχολεί ο φιλικά προσκείμενος σε σας κύριος Τσιώλης και το θέμα εστιάζεται στο αν τελικά παραιτήθηκε ή απολύθηκε, ρωτήστε τον ίδιο. Εμείς θα του ευχηθούμε για μία ακόμη φορά να εργαστεί σε μεγαλύτερη ομάδα και με τις καλύτερες συνθήκες.
Όσο για σας τους, ευτυχώς, λίγους κακοήθεις δημοσιογράφους που θέλετε να διαπλέκετε την αλήθεια με  ψευδή γεγονότα, λυπούμεθα πολύ.
ΥΓ. Για τα φειγ βολάν, αν πραγματικά υπάρχει έστω και μικρή μερίδα ανθρώπων στο Βόλο που τα υιοθετεί, να είστε σίγουροι ότι ο Ολυμπιακός Βόλου σύντομα θα αλλάξει χέρια. Τα έργα όμως επί ημερών μου, θα μείνουν για πάντα στην ιστορία, είτε σας αρέσει, είτε όχι.
Ο πρόεδρος
Αχιλλέας Μπέος ".

Αλλαγμένη η Ίντερ με Μπάγερν

Με 4-3-2-1 προσανατολίζεται να παρατάξει την Ίντερ στην αναμέτρηση της Τετάρτης με τη Μπάγερν Μονάχου στο «Τζιουζέπε Μεάτσα», ο προπονητής των «νερατζούρι», Λεονάρντο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας «Gazzetta dello Sport», ο Ιταλός τεχνικός ετοιμάζει αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα της ομάδας του με τον Ετό στην κορυφή της επίθεσης.

Ως «στηρίγματα» για τον διεθνή Καμερουνέζο επιθετικό, ο Λεονάρντο θα χρησιμοποιήσει τους Γουέσλι Σνάιντερ και Ντέγιαν Στάνκοβιτς, οι οποίοι παράλληλα θα βοηθούν στο μαρκάρισμα των «Βαυαρών», Άριεν Ρομπέν και Φρανκ Ριμπερί.

Στον πάγκο των αναπληρωματικών της Ίντερ αναμένεται να καθίσει ο Γκόραν Πάντεφ.
Η πιθανή ενδεκάδα των «νερατζούρι»: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Κόρντομπα, Λούσιο, Κίβου, Ζανέτι, Καμπιάσο, Τιάγκο Μότα, Σνάιντερ, Στάνκοβιτς, Ετό.

«Σεκιούριτι χτύπησε τον Σισέ»!

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έκθεσης που διέρρευσαν νωρίς το πρωί, αναφέρεται ότι ο Λέτο και άλλοι παικτες κατέβηκαν αιφνιδίως από το πούλμαν με τα γνωστά επακόλουθα.


Αναλυτικά ό,τι γράφει η έκθεση για τον Λέτο: «Κατά την είσοδο στον προθάλαμο των αποδυτηρίων, ο ποδοσφαιριστής Λέτο του Παναθηναϊκού, εμφανώς εκνευρισμένος επιχείρησε να εισέλθει στο διάδρομο που οδηγεί στο χώρο των αποδυτηρίων του Ολυμπιακού, αλλά συγκρατήθηκε από την Αστυνομική δύναμη και οδηγήθηκε στον διάδρομο του χώρου των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού.

Περί ώρα 23.10 της 19/2/2011 και ενώ είχαν επιβιβασθεί στο λεωφορείο της ομάδας του Παναθηναϊκού οι ποδοσφαιριστές αιφνιδιαστικά τρεις – τέσσερις (3-4) απ' αυτούς, κατεύθυνθηκαν τρέχοντας προς τα αποδυτήρια στο χώρο έξω από το ιατρείο (χώρος ελέγχου Doping), όπου διαπληκτίστηκαν με παράγοντες της ομάδας του Ολυμπιακού και στη συνέχεια επέστρεψαν και επιβιβάσθηκαν στο λεωφορείο το οποίο αναχώρησε περί την 23.20 ώρα».

Χτύπημα σεκιούριτι σε Σισέ:

Ωστόσο, το πολύ επιβαρυντικό στοιχείο για τον Ολυμπιακό είναι ότι στην έκθεση της Αστυνομίας αναφέρεται πλέον καθαρά ότι ο Σισέ χτυπήθηκε από δύο οπαδούς. Ένας εξ αυτών φορούσε γιλέκο σεκιούριτι! Αναφέρεται μάλιστα ότι προπηλακίστηκαν 6-7 ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, εκ των οποίων 2-3 δέχθηκαν χειροδικία.

Αναλυτικά η έκθεση αναφέρει για το χτύπημα στον Σισέ: «Περί ώρα 21:34 της 19/2/2011, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, από τις κερκίδες των θυρών 1 ως 27 και κυρίως από τις κερκίδες 1 εως 8 και 19 έως 27, περί τα επτακόσια με οκτακόσια (700-800) άτομα, φίλαθλοι του Ολυμπιακού υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα των κερκίδων και εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου. Εξ αυτών περί τα εκατό με εκατόν πενήντα (100-150) άτομα κατευθύνθηκαν προς το μέρος της πτυσσόμενης σήραγγας (φυσούνα) που οδηγεί στα αποδυτήρια και προπηλάκισαν, εκτός αυτής, έξι με επτά (6-7) ποδοσφαιριστές της ομάδας του Παναθηναϊκού, ενώ επιτέθηκαν σε δύο με τρεις (2-3) από αυτούς χειροδικώντας σε βάρος τους. Μεταξύ αυτών και ο ποδοσφαιριστής Σισέ, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από δύο (2) άτομα εκ των οποίων το ένα έφερε γιλέκο των Security. Με την άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και στη θέα των αυτών οι προαναφερόμενοι φίλαθλοι απομακρύνθηκαν και ενσωματώθηκαν με τους λοιπούς φιλάθλους, χωρίς να εισέλθει κανείς στα αποδυτήρια».

Όπως αναφέρει η έκθεση, από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα στο γήπεδο έπεσαν 45 φωτοβολίδες, περίπου 100 κροτίδες και περίπου 920 βεγγαλικά.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος



Μήνυση σε πολιτικό ο Μέσι

Tη δημοσιότητα του Λιονέλ Μέσι πήγε να εκμεταλλευτεί Αργεντινός πολιτικός, ο οποίος δημοσίευσε μια φωτογραφία του αγκαλιά με τον παίκτη της Μπαρτσελόνα, για να προωθήσει την προεκλογική του καμπάνια, με το σλόγκαν: «Πείτε ναι στα σπορ και όχι στα ναρκωτικά».

Ο μεσοεπιθετικός των «μπλαουγκράνα» σκοπεύει να καταθέσει μήνυση κατά του πολιτικού από το Ροζάριο.

«Η φωτογραφία μπορεί να είναι ψεύτικη. Μάλλον τραβήχτηκε σε αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες όπου ο Μέσι βγάζει φωτογραφίες με πολύ κόσμο. Σίγουρα όμως ο Λιονέλ δεν ήξερε ποίος ήταν αυτός ο κύριος και το αξίωμα του. Ο Μέσι δεν υποστηρίζει κανένα και δεν έχει καμία σχέση με πολιτικά κόμματα» δήλωσε ο δικηγόρος του Μέσι, Ρικάρντο Τζιουσεπόνι.

Μήνυση σε τρεις παίκτες για δωροδοκία

Κατηγορητήριο κατά του Πετρ Ντρόμπιζ συνέταξε ο εισαγγελέας της Πράγας, Πετρ Μάτουσεκ.

Ο τερματοφύλακας της Όλομουτς κατηγορείται για δωροδοκία στους πρώην παίκτες της Μποέμιανς, Μίροσλαβ Ομπερμάιερ και Ντέιβιντ Ζούμπεκ, όπως και τον εκτελεστικό διευθυντή της ομάδας.

Ο Τσέχος πορτιέρο φέρεται να έδωσε το ποσό των 300.000 κορώνων (12.300 ευρώ περίπου) στους τρεις άνδρες, για να επικρατήσει η Όλομουτς της Μποέμιανς σε μεταξύ τους αγώνα, τη σεζόν 2008/2009.

Η τσεχική ομοσπονδία είχε τιμωρήσει την Μποέμιανς με αφαίρεση βαθμών σε εκείνο το πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί.

Χωρίς Γκιγκς και Φέρντιναντ στη Γαλλία

Εκτός αποστολής για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν για τον αυριανό αγώνα με τη Μαρσέιγ στη Γαλλία ο Ρίο Φέρνιναντ και ο Ράιαν Γκιγκς. Με προβλήματα η αποστολή της ομάδας του σερ Άλεξ Φέργκιουσον.
Αναλυτικά η αποστολή των «μπέμπηδων»:
Φαν ντερ Σαρ, Κούστσακ, Λίντεγκαρντ, Βίντιτς, Ο’ Σέι, Μπράουν, Ράφαελ, Φάμπιο, Εβρά, Σμόλινγκ, Σκόουλς, Γκίμπσον, Νάνι, Κάρικ, Φλέτσερ, Μπέμπε, Ομπερτάν, Τούνικλιφ, Ρούνεϊ, Μπερμπάτοφ, Ερνάντες και Κινγκ.

«Δυσφήμησε το άθλημα ο Μαρινάκης!»

Με αποκλεισμό μεγάλης διάρκειας από τους αγωνιστικούς χώρους κινδυνεύει ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά το πρωτοφανή κατηγορητήριο που συνέταξε ο αθλητικός εισαγγελέας και τον κατηγορεί για δυσφήμηση του αθλήματοςΑναλυτικά, η δίωξη που άσκησε ο κ. Εμμανουήλ Αντωνακάκης σε βάρος του προέδρου της αυτής και της ΠΑΕ Ολυμπιακος αναφέρει:

«Εγκαλούνται πειθαρχικά, διότι, στον Πειραιά, στις 19-2-2011, ο πρώτος τούτων, Ευάγγελος Μαρινάκης πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, αφενός μεν, δεν ετήρησε τους κανόνες του φιλάθλου πνεύματος και δεν συμμορφώθηκε με το καταστατικό, τους κανονισμούς, τις οδηγίες και εγκυκλίους της ΕΠΟ, αφετέρου δε, δεν επροστάτευσε το κύρος και την αξιοπιστία του αθλήματος του ποδοσφαίρου, ως είχε υποχρέωση, αλλά το εδυσφήμησε με ενέργειες και πράξεις που δημιουργούν στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής
προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα.

Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, μετά τη λήξη του αγώνα της εγκαλουμένης ομάδας (της οποίας είναι πρόεδρος) με την ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, στο στάδιο Καραϊσκάκη, αφενός μεν, μετέβη στον χώρο των αποδυτηρίων και συνεπικουρούμενος από φίλα προσκείμενα προς αυτόν άτομα, επετέθη φραστικώς και υβριστικώς, και με απειλητικές διαθέσεις κατά ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και ιδιαίτερα κατά των Σωτ. Νίνη, τον οποίον έσπρωξε βιαίως, του Σισέ και του Τζόρβα, στον οποίον μάλιστα είπε «Τζόρβα, φύγε
από εδώ, εμείς απόψε σας γαμήσαμε», αφετέρου δε, δημόσια, δηλ. παρουσία πολλών τρίτων προσώπων, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφων, που δημοσίευσαν τις σχετικές δηλώσεις, απευθυνόμενος στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Τζιμπρίλ Σισέ του είπε: «Δεν πειράζει Τζιμπρίλ. Θα τα πούμε του χρόνου πάλι. Σήμερα σας πηδήξαμε, σας γαμήσαμε…». Προς δε, με δηλώσεις που έκανε στον τύπο και τις οποίες εδημοσίευσαν οι εφημερίδες, αναφερόμενος κατά τρόπο ειρωνικό και προσβλητικό για τον ως άνω ποδοσφαιριστή Τζιμπρίλ Σισέ εδήλωσε και τα
εξής: «Αν θέλει να φύγει ο κ. Σισέ χωρίς φούστες και μπλούζες μπορεί να το κάνει». Οι πράξεις δε αυτές του εγκαλουμένου ενέχουν ιδιαίτερη απαξία, δοθέντος ότι ούτος τυγχάνει και πρόεδρος της Super League.

Οι παραπάνω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 5, 13, 14 παρ. 2, 3 και 4 εδ. ζ’ και άρθρο 26 παρ. 1, 2, 3 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.».

-----------------------

Αναλυτικά, η δίωξη που άσκησε ο κ. Εμμανουήλ Αντωνακάκης σε βάρος του γενικού αρχηγού αυτής και της ΠΑΕ Ολυμπιακος αναφέρει:

«Εγκαλούνται πειθαρχικά, διότι, στον Πειραιά, στις 19-2-2011, ο πρώτος τοιούτων Τ. Μητρόπουλος, τυγχάνων αξιωματούχος και δη γενικός αρχηγός της εγκαλουμένης «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και παρευρισκόμενος ως εκπρόσωπός της στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη, κατά τη διάρκεια του αγώνα της εγκαλουμένης με την ομάδα της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ», αφενός μεν, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα εξύβριζε με διάφορες φράσεις τον ποδοσφαιριστή της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» Σωτήρη Νίνη και μετά την επίτευξη του δευτέρου τέρματος της ομάδας του
αποπειράθηκε να βιαιοπραγήσει κατά του ποδοσφαιριστή της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» Σεμπαστιάν Λέτο, στον οποίο επιτέθηκε και τον έσυρε από τη φανέλα, με αποτέλεσμα να διατάξει ο διαιτητής του αγώνα την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο, πλην όμως, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του διαιτητή δεν απομακρύνθηκε. Επιπροσθέτως δε, την ίδια υβριστική και απειλητική συμπεριφορά επέδειξε και προς τους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ κατά την αποχώρησή τους με πούλμαν από το γήπεδο.
Οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 10 παρ. 1 εδ. β’ και 11 παρ. 1,2,3 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.».

----------------------------

Αναλυτικά, η δίωξη που άσκησε ο κ. Εμμανουήλ Αντωνακάκης σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακος αναφέρει:

«Εγκαλείται πειθαρχικά, διότι, στον Πειραιά, στις 19-2-2011, φίλαθλοί της εδημιούργησαν στον εν γένει χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη ευρείας κλίμακας επεισόδια, για την καταστολή των οποίων η αστυνομία αναγκάστηκε να λάβει μέτρα πέραν των συνηθισμένων τοιούτων.
Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της με την ομάδα της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ», χίλιοι (1.000) περίπου φίλαθλοί της, αφού υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα των κερκίδων, μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα και μανία κατά των ποδοσφαιριστών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και ιδιαίτερα κατά των Σιμάο, Σισέ, Καντέ, Τζόρβα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαριέγκι, Νίνη και Γκοβού, ενώ αυτοί κατευθύνονταν προς τη φυσούνα των αποδυτηρίων, τους οποίους εξυλοκόπησαν και ετραυμάτισαν, η δε αστυνομική
αρχή αναγκάστηκε να επιστρατεύσει και να επέμβει με τα ΜΑΤ για την καταστολή των επεισοδίων.

Η παραπάνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 15 παρ. 5 κεφ. Α και Β και παρ. 6 εδ. α’ του ίδιου άρθρου, σε συνδ. με άρθρο 31 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.».

Ρομπέν: «Δεν θα παίξουμε για να εκδικηθούμε την Ίντερ»

Δυνατή, αλλά όχι επικίνδυνη αντίπαλο χαρακτήρισε την Ίντερ ο Άριεν Ρομπέν, σε δηλώσεις του στην «La Gazzetta dello Sport», ενώ είπε πως υπάρχουν διαφορές σε σχέση με τον τελικό της Μαδρίτης.
«Η Ίντερ είναι δυνατή αντίπαλος, αλλά όχι επικίνδυνη», είπε αρχικά ο Ολλανδός εξτρέμ και συνέχισε: «Υπάρχουν διαφορές σε σχέση με τον τελικό του Champions League της Μαδρίτης. Οι πιθανότητες είναι ίδιες και για τις δύο ομάδες. Δεν μιλάμε για εκδίκηση, είναι απλά ένα παιχνίδι για την φάση των «16». Η πραγματική εκδίκηση θα ήταν άλλος ένας τελικός».

«Ανεπαρκέστατος ο ποινικός κώδικας»

Ανεπαρκείς χαρακτήρισε τις ποινές που προβλέπονται από την νομοθεσία, ενώ προανήγγειλε διώξεις για τα επεισόδια του Σαββάτου, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.
Αναφέρθηκε επίσης στα αναγκαία μέτρα που πρέπει να λάβει η πολιτεία, στο ντέρμπι των «αιωνίων», αλλά και για τις περιπτώσεις των Μήτρογλου, Ριέρα και Σισέ, όπου ασχολήθηκε.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ανδρέας Φάκος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:
-τις αρμοδιότητες που έχει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας: «Εγώ και ο αναπληρωτής μου κ ασχολούμαστε με ό,τι έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και παραπέμπουμε μόνο στην αθλητική δικαιοσύνη. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη παίρνουμε όλα τα φύλλα αγώνος, όλες τις εκθέσεις παρατηρητών και των αστυνομικών διευθύνσεων, συν όλον τον αθλητικό Τύπο. Εξετάζουμε αν υπάρχουν περιπτώσεις επεισοδίων, δυσφημίσεως του αθλήματος, περιπτώσεις που δεν έχουν καταγραφεί στα φύλλα αγώνος, μερικές φορές και επιλήψιμες δηλώσεις. Ασφαλώς μπορούμε να παραπέμψουμε μέσω βίντεο. Αυτά τα αποδεικτικά μέσα μνημονεύονται στον πειθαρχικό κώδικα, αλλά είναι συμπληρωματικά. Τα χρησιμοποιούμε για να ασκήσουμε ποινική δίωξη. Για τα ευρείας κλίμακας επεισόδια, πιο σοβαρά από τα μεμονωμένα ή τα εκτεταμένα, δεν μπορεί να κληθεί πειθαρχική επιτροπή αν δεν έχει γίνει πειθαρχική δίωξη από τον εισαγγελέα. Ο νομοθέτης θεώρησε πως είναι βαρύτατες παραβάσεις και θα έπρεπε να υπάρχει πρώτα παρέμβαση εισαγγελέα».

-πού θα πρέπει να εστιάσει η Πολιτεία για την καταπολέμηση της βίας: «Το πλαίσιο το διαγράφει ο πειθαρχικός κώδικας και κινούμαστε στα πλαίσια που ορίζει. Αν είχαμε μία μεγάλη δικαιοδοσία, θα έπρεπε πρώτον να γίνει μία παρέμβαση στην υπεύθυνη Πολιτεία, ώστε να αρχίσει μία διαδικασία καλύτερης διαπαιδαγώγησης και δεύτερον να υπάρχουν ποινές, προβλέψεις και πλαίσια που να τηρούνται απαρέγκλιτα. Πρέπει να υπάρχει πρόληψη, αλλά και κατασταλτικός μηχανισμός».

-το αν ο ποινικός κώδικας είναι επαρκής: «Οι ποινές είναι ανεπαρκείς. Ο κώδικας είναι ανεπαρκέστατος. Θα πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο για να μπορεί να υπάρχει δυνατότητα επιβολής μεγαλύτερων ποινών. Δεν νοούνται ποινές με διατίμηση. Δεν μπορεί να προβλέπεται ποινή μίας αγωνιστικής για όλα. Οι ποινές δεν πρέπει να είναι αυτόματες, αλλά να υπάρχει μία κλίμακα που να αυξομειώνεται ανάλογα με τις συνθήκες».

-τη δυνατότητα άσκησης εφέσεων κατά αποφάσεων που του δίνει ο νόμος και την υπόθεση Μιραλάς: «Ένα σπουδαίο εργαλείο που μας έχει δοθεί είναι η δυνατότητα να ασκήσουμε εφέσεις. Στην περίπτωση του Μιραλάς υπήρχε μία λανθασμένη επιβολή ποινής και υπήρξε παρέμβαση δική μου».

-την κριτική που δέχεται: «Δεχόμαστε ουκ ολίγες κακεντρεχείς κριτικές, λέγονται ανακρίβειες, αλλά μέσα στο παιχνίδι είναι και αυτά τα πράγματα».

-το αν θα υπάρξει πειθαρχική δίωξη για το ντέρμπι: «Ήδη ο συνάδελφος αναπληρωτής έχει επιληφθεί. Ο κ. Αντωνακάκης περίμενε χθες με το δίκανο και μέχρι τις 16:30 δεν είχε έρθει η έκθεση της αστυνομίας από τον Πειραιά, παρά τα τηλέφωνα που κάναμε. Είχε πάρει τα φύλλα αγώνος και τον Τύπο, αλλά περίμενε την έκθεση. Η αστυνομία είναι απόλυτα συνεργάσιμη πάντως με μας. Σε άλλες περιπτώσεις σπεύδουν οι άνθρωποι αμέσως να μας βοηθήσουν και ό,τι ζητήσω μου το στέλνουν αυθημερόν».

-την αναφορά που έκανε στον Τάσο Κάκο μετά το Πανιώνιος-Παναθηναϊκός: «Δεν είχα δικαίωμα να κάνω πειθαρχική δίωξη. Έκανα μία αναφορά στη διοργανώτρια αρχή και γνωστοποιούσα τι ακριβώς είχε συμβεί, γιατί ο κ. Κάκος δεν έγραψε αυτά που έπρεπε να είχε γράψει στο φύλλο αγώνος. Έγραψε μόνο για τη φανέλα κι όχι για το σορτς στον πανηγυρισμό του Μήτρογλου, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να παρέμβουμε σαν ποδοσφαιρική αρχή. Έκανα αναφορά στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας και τους τόνισα πως είναι δική τους αρμοδιότητα να κάνουν το καθήκον τους. Από τη στιγμή που δεν το είχε γράψει στο φύλλο αγώνος, η πράξη μένει ατιμώρητη».

-την καταγγελία της ΑΕΚ σε βάρος του Ριέρα για το χτύπημα στον Καφέ: «Ο διαιτητής δεν αντιλήφθηκε το περιστατικό γιατί καλοπροαίρετα είχε γυρίσει την πλάτη και παρακολουθούσε την εξέλιξη του αγώνα. Η ΑΕΚ έκανε τεκμηριωμένη καταγγελία με αποδεικτικά στοιχεία, όπου είναι οφθαλμοφανές ό,τι έγινε και από εκεί και πέρα ασκείται δίωξη. Ήδη έχει επιληφθεί του θέματος και η πρωτοβάθμια επιτροπή της Σούπερ Λίγκας».

-τους λόγους που δεν άσκησε δίωξη σε βάρος του Σισέ για τις δηλώσεις του μετά το ματς με την ΑΕΚ: «Εμείς κρίνουμε ψυχρά και αντικειμενικά με βάση τις κείμενες διατάξεις. Δικαιολόγησα την απόφασή μου με ολόκληρο σκεπτικό. Ο παίκτης εκφράστηκε σε πρώτο πρόσωπο, ανέφερε πώς αισθάνθηκε. Θα ήταν κάτι επιλήψιμο αν στρεφόταν για παράδειγμα κατά της διαιτησίας. Ο Σισέ είπε πώς αισθάνθηκε».

-το αν έχει δυνατότητα να ασκήσει δίωξη κατά του Τύπου: «Δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα για τον Τύπο. Απλώς αντλούμε πληροφορίες από αυτόν».

Λευτέρης Σακελλαρίου-«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε»

Tην άποψή του για το σημερινό εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη φάση των "16" του Europa League, εξέφρασε ο Λευτέρης Σακελλαρίου. Ο αμυντικός του «Δικεφάλου του Βορρά» τόνισε πως η ομάδα του μπορεί να κάνει την υπέρβαση πετυχαίνοντας ένα γκολ, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να ρισκάρουν οι Θεσσαλονικείς, καθώς δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sport»,

Για τον αγώνα της Τούμπας:

«Στο πρώτο 20λεπτο, ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο και αν βάζαμε κάποιο γκολ ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά»

Για τον επαναληπτικό στη Μόσχα:

«Με ένα γκολ, όλα μπορούν να αλλάξουν. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να ρισκάρει η ομάδα, οπότε αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να παίξουμε στα ίσια, γιατί δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Θα πρέπει να υπάρχει κάτι ανάλογο, όπως στο Ζάγκρεμπ. Αυτό που μετράει είναι να ρισκάρουμε, χωρίς όμως να κινδυνεύσουμε πίσω»

Η πρόβλεψή του για το σκορ:

«Δεν έχω κάποια πρόβλεψη για σκορ. Καλό θα είναι να σκοράρουμε και να μη δεχτούμε κάποιο γκολ»

Για τα δυνατά χαρτιά της ΤΣΣΚΑ:

«Από το κέντρο και μπροστά οι παίκτες τους έχουν μία ποιότητα παραπάνω»

Για το κρύο της Μόσχας:

«Και τα υπόλοιπα παιδιά και εγώ δεν ενδιαφερόμαστε τόσο για τη θερμοκρασία, αυτό που προέχει είναι να περάσει η ομάδα στην επόμενη φάση»

Για την πορεία του ΠΑΟΚ στις εγχώριες διοργανώσεις:

«Πλέον βλέπουμε τι έχει γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πρώτη θέση. Έχουμε την Ευρώπη, τα πλέι οφ, αλλά και το Κύπελλο, όπου εννοείται ότι η ομάδα πηγαίνει για την κατάκτηση του τροπαίου».

«Στα μαχαίρια» Μπάρτσα-Άρσεναλ για έναν 16χρονο!

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι σχέσεις Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ ακροβατούν σε ένα τεντωμένο σχοινί, όχι μόνο για τις αγωνιστικές τους συγκρούσεις στο Champions League, αλλά και για την περίπτωση του Φάμπρεγας, ο οποίος είχε αγοραστεί ως ανήλικος από τους «κανονιέρηδες» από τις ακαδημίες της ισπανικής ομάδας.
Πλέον, προστέθησε άλλο ένα επεισόδιο στην κόντρα Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ και αφορά- πάλι – έναν ανήλικο ποδοσφαιριστή των Ισπανών!!! Πρόκειται για τον 16χρονο Γιόν Τοράλ Μιγκέλ Πάρκερ, ο οποίος έχει αγγλίδα μητέρα, ανήκει στο δυναμικό της Μπάρτσα και σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα αναμένεται να έχει την ίδια τύχη με τον Φάμπρεγας, να υπογράψει, δηλαδή, συμβόλαιο με την αγγλική ομάδα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο περιθώριο του αγώνα της προηγούμενης Τετάρτης στο Εμιρέιτς, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ είχε φραστικό επεισόδιο για το θέμα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Άρσεναλ, Ιβάν Γκαζίδις, κατηγορώντας τον σύλλογο από το βόρειο Λονδίνο ότι για άλλη μια φορά προσπαθεί να «κλέψει» με αθέμιτο τρόπο ποδοσφαιριστή από την ακαδημία της Μπαρτσελόνα.
Ο Ροσέλ δείχνει μεγάλη ευαισθησία για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς ήταν αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2003, όταν η Άρσεναλ απέκτησε τον ανήλικο, τότε, Σεσκ Φάμπρεγας.
Η ειρωνεία του θέματος είναι ότι ο νεαρός Χάρπερ, που βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο, έλαβε μέρος σε διαφήμισης αθλητικής εταιρείας ένδυσης δίπλα στον Ισπανό αρχηγό της Άρσεναλ!!!
Η ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο Καμπ Νου βρήκε άλλον έναν λόγο να θεωρηθεί …καυτή!!!

Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ !!!
1η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΒΑΣΙΚΟΙ)
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ : OVER 2,5 (1,90)
ΛΥΩΝ : G-G (1,67)
(ΑΠΟΔ.ΔΥΑΔΑΣ 3,17)
2η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΓΓΛΙΚΗ)
ΜΙΛΤΟΝ Κ.Ν : G-G (1,60)
ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ : OVER 3,5 (2,00)
ΤΣΕΛΤΕΝΑΜ : G-G (1,63)
(ΑΠΟΔ.ΤΡΙΑΔΑΣ 5,21)
Δεν θα υπαρχει αναλυση των αγωνων μεχρη την Πεμπτη, λογο καποιον προβληματων...
Καλη τυχη σε ολους, τα ξανα λεμε αυριο...!!!

Υπάρχει και το σεντόνι

Με δυο αναμετρήσεις σε Κοπεγχάγη και Λιόν, συνεχίζεται η φάση των «16» του Champions League. Τέσσερις ομάδες θα προσπαθήσουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με την Κοπεγχάγη να είναι η ευχάριστη έκπληξη της εφετινής διοργάνωσης.
Οι Δανοί υποδέχονται την Τσέλσι (21:45 Novasports 1) στην πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων. Η παρέα του Νταμ Εντόι θέλει να κάνει το σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, με τον γνώριμο Σενεγαλέζο επιθετικό να μη δίνει το «παρών» στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Η Κοπεγχάγη προέρχεται από τον όμιλο του Παναθηναϊκού, τον οποίο είχε νικήσει και στις δυο αναμετρήσεις. Η Τσέλσι από την πλευρά της, θέλει να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση από την πρώτη αναμέτρηση, με τον Κάρλο Αντσελότι να μην υπολογίζει στους Άλεξ και Μπεναγιούν.
Στην άλλη αναμέτρηση της ημέρας (21:45), η οποία συγκεντρώνει και τα περισσότερα βλέμματα των Ευρωπαίων φιλάθλων, η Λιόν υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Γάλλοι θέλουν να συνεχίσουν την παράδοση που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια και η οποία θέλει να αποκλείουν τη «βασίλισσα» της Ευρώπης στις νοκ-άουτ αναμετρήσεις των τελευταίων ετών. Η Λιόν δε θα έχει στη διάθεσή της για την συγκεκριμένη αναμέτρηση τους Λισάντρο Λόπες, Μπαστός και Λοβρέν. Από την άλλη πλευρά, ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν υπολογίζει στον τραυματία Ιγκουαΐν, καθώς επίσης και τους Πέπε, Κακά και Γκάγκο, ενώ δήλωσε πως η ομάδα του είναι έτοιμη να βάλει τέλος στην κακή παράδοση που έχει απέναντι στους «λιονέ».

Για την ανατροπή στην παγωμένη Μόσχα ο ΠΑΟΚ

Μπορεί το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (0-1) να μην είναι ιδιαίτερα ενθαρυντικό για τον ΠΑΟΚ, αλλά στον Δικέφαλο δεν χάνουν την αισιοδοξία ενόψει του σημερινού (19:00, ΑΝΤ1) επαναληπτικού με την ΤΣΣΚΑ στο «Λουζνίκι» για τους 32 του Εuropa League.

Ακόμα παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη ρωσική πρωτεύουσα (-15 βαθμοί Κελσίου) ο αγώνας θα διεξαχθεί στην προκαθορισμένη ώρα, όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρόμαν Μπαμπάεφ.

Ο Μάκης Χάβος ξέρει ότι η ομάδα του χρειάζεται να σκοράρει για να προκριθεί και γι΄ αυτό το λόγο αναμένεται να δώσει φανέλα βασικού στον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, για να πιέσει ακόμα περισσότερο τους Ρώσους. Το σύστημα που θα παρατάξει ο Ελληνας τεχνικός ςίναι ένα πιο επιθετικογενές 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίεσκεται ο Κρέσιτς, απόντος του τραυματία Χαλκιά.

Η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Σνάουτσνερ και Λίνο στα άκρα, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Κοντρέρας και Τσιρίλο. Ο κουρασμένος Πάμπλο Γκαρσία θα έχει παρτενέρ στα χαφ τον Σταύρο Τσουκαλά, αφού ο Βίκτορ Βιτόλο είναι ακόμα πίσω σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση όπως φάνηκε και στο πρώτο ματς.

Στα άκρα της επίθεσης ο Ελληνας τεχνικός θέλει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Σαλπιγγίδη και Βιεϊρίνια για να προκαλέσει ρίγματα στην άμυνα των Ρώσων. Ακόμα ρόλο οργανωτή θα αναλάβει ο Ιβιτς, ο οποίος θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ άμυνας και επίθεσης.

Ο γενικός διευθυντής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρόμαν Μπαμπάεφ, τόνισε ότι κατά 99% ο αγώνας θα ξεκινήσει στην ώρα του, παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Μόσχα: «Κανονικά δεν θα ήμασταν ενάντια στο να γίνει το ματς νωρίτερα.

Αλλά, όπως εξηγήσαμε και στους ανθρώπους της UEFA, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι οι οπαδοί μας είτε είχαν αγοράσει ήδη εισιτήρια, είτε είχαν κάνει ήδη τα πλάνα τους για την Τρίτη, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα. Από την πλευρά μας δεν θέλαμε να στερήσουμε από τον κόσμο την ευκαιρία παρακολουθήσουν την αναμέτρηση».

«Η UEFA θα εξετάσει και σήμερα τον καιρό, αλλά και την κατάσταση του γηπέδου μαζί με ανθρώπους των δύο ομάδων και θα πάρουν από κοινού την καλύτερη απόφαση. Είμαι κατά 99% σίγουρος ότι ο αγώνας θα ξεκινήσει στην ώρα του, αλλά όλα θα κριθούν λίγο πριν την έναρξη του αγώνα» δήλωσε ο Μπαμπάεφ.

Ευθύνες στους παίκτες του Παναθηναϊκού επιρρίπτει η έκθεση της αστυνομίας

Στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού επιρρίπτει βαριές ευθύνες η έκθεση της Αστυνομίας για όσα έγιναν στα αποδυτήρια του "Γ. Καραϊσκάκης", το Σάββατο το βράδυ.Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου, η αστυνομική έκθεση αναφέρει πως ο Σεμπαστιάν Λέτο προκάλεσε με την συμπεριφορά του στα αποδυτήρια, χτυπώντας πόρτες και βρίζοντας τους παρευρισκόμενους.

Αναφορά γίνεται για ακόμη τέσσερις παίκτες των πρασίνων, οι οποίοι σύμφωνα με την έκθεση, κατέβηκαν από το πούλμαν της αποστολής και επέστρεψαν στα αποδυτήρια αναζητώντας τον Βασίλη Τοροσίδη. Όπως αναφέρεται μάλιστα με την εκτός ορίων συμπεριφορά τους δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα.

Φωτο ημερας

Aληθινο........μαργαριταρι.........

Mυστήριο γύρω από την μετεγγραφή του Χαβίτο

Ο Χαβίτο πήρε άδεια από την Λα Κορούνια για να έρθει στην Ελλάδα ενώ το μυστήριο γύρω από την μετεγγραφή του πυκνώνει... Δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου εκφράζουν ανησυχία για το παρόν και το μέλλον του ποδοσφαιριστή στην «Ντέπορ». Πριν από τον Χαβίτο ανάλογη άδεια είχαν πάρει οι Μορέλ και Ουρέτα και ουδέποτε  επέστρεψαν στην ομάδα.
Ο Χαβίτο έχει δοθεί δανεικός από τον Άρη στη Λα Κορούνια μέχρι το καλοκαίρι, ωστόσο δεν έχει αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής εξαιτίας κάποιου λάθους στην καταχώρηση των στοιχείων του. Ο ισπανικός σύλλογος έχει επιρρίψει τις ευθύνες στην πλευρά του Άρη ωστόσο οι «κίτρινοι» υποστηρίζουν πως δεν έχει γίνει κανένα λάθος από τη δική τους πλευρά.

Για πάντα «μπλε» η καρδιά του Μουρίνιο!

Οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιούνται και οι τελευταίες δηλώσεις του Ζοσέ Μουρίνιο το επιβεβαιώνουν ακράδαντα. Μπορεί ο Πορτογάλος τεχνικός να έχει τριετές συμβόλαιο με τη Ρέαλ Μαδρίτης, ωστόσο πολλές είναι οι φήμες που τον θέλουν να επιστρέφει στον πάγκο της Τσέλσι. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε αν θα εξαντλήσει το συμβόλαιο του με τη «βασίλισσα», εκείνος απάντησε: «Δεν ξέρω, αγαπώ την Τσέλσι», ενώ πρόσθεσε:

«Ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος, όταν βρισκόμουν εκεί. Σκεφτόμουν πως θα δούλευα εκεί για όλη μου τη ζωή και μετά από λίγους μήνες έφυγα. Έτσι ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στη συνέχεια. Στην Ίντερ βρήκα μια απίστευτη οικογένεια, αλλά μετά από δύο χρόνια ένιωσα ότι τελείωσε», ήταν τα λόγια του «Special One».

Αποθέωσε αντίπαλο ο Βοσνιάδης!

Τι και εάν η ομάδα του έφυγε με το διπλό από τη Ζάκυνθο, το οποίο της επέτρψε να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα;
Ο προπονητής της Αναγένησης Επανομής Αλέκος Βοσνιάδης έκανε την... έκπληξη και προτίμησε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για ποδοσφαιριστή της αντιπάλου ομάδας, παρά της δικιάς του, που δεν ήταν άλλος από τον 26χρονο μέσο Στέλιο Λιβέρη!
«Θέλω να σταθώ στο σπουδαίο ποδοσφαιριστή που διαθέτει η ομάδα, τον Λιβέρη, που αξίζει για μεγαλύτερη κατηγορία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο 50χρονος προπονητής, που στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο ματς.
«Εχουμε διοικητικά προβλήματα και αυτό το παιχνίδι ήταν για εμάς... βουνό. Καταφέραμε όμως να πάρουμε σπουδαία νίκη. Σπουδαία με όλη τη σημασία της λέξης. Η Ζάκυνθος ήταν η μόνη ομάδα που μας πίεσε τόσο πολύ».